Alerjik Oksuruk Haberleri

Uzmanlar uyarıyor: Son 10 yılda 7 kat arttı! 'Giderek artıyor' Ölümle sonuçlanabilen tehlikeye dikkat! Herhangi bir yerde karşınıza çıkabilir

Son yıllarda besin alerjisinin giderek artıyor. Konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, besin alerjilerinin son 10 yılın alerji salgını olarak adlandırıldığını belirtti. Alerjik şok, yani anafilaksinin son 10 yılda 7 kat arttığını söyleyen Nacaroğlu, bu durumun giderek artmaya devam ettiğinin altını çizdi. Ölümle sonuçlanabilen alerjik şok tehlikesi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önem arz ediyor.

Haber 2024-07-22 15:08:46

Böcek, sinek ısırığı deyip geçmeyin: Yaz aylarında artan tehlike! Hayatı tehdit ediyor

Yaz aylarında sıkça artan ve hayatı tehdit eden böcek sokmalarına karşı uyarıda bulunan Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "İnsanların büyük bir çoğunluğu hayatları boyunca en az bir kez arı sokmasına maruz kalır ve bazen anafilaksiye yol açabilir. Arılar dışında, sivrisinekler, karıncalar ve at sinekleri gibi böceklerin sokmaları daha az ciddi alerjik reaksiyonlara neden olur. Ancak bazı durumlarda, geniş ve kaşıntılı şişlikler de gelişebilir" dedi.

Haber 2024-07-20 11:16:04

Uzmanı uyardı: Sivrisinek ısırığına sakın bu hatayı yapmayın! İkincil bakteriyel enfeksiyon sebebi

Yazın artan sivrisinek ısırıkları sonrası bilinçsiz yapılan bazı uygulamaların risklerine değinen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik, “Yoğurt, soğan, bal vb. gıda maddelerinin ısırılan bölgeye uygulanması önerilmemektedir. Bu maddelere karşı kişide ekstra bir alerjik reaksiyon oluşabileceği ve ‘ikincil bakteriyel enfeksiyon’ denilen her türlü yaralanma sonrası o bölgenin bakteri enfeksiyonlarına karşı giriş kapısı oluşturabileceği unutulmamalıdır” dedi.

Haber 2024-07-16 11:48:09

Bal üreticisinin feci ölümü! Yetiştirdiği arılarla ilgilenmek isterken... Ailesi sinir krizi geçirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yetiştirdiği bal arılarının sokması sonucu fenalaşan 48 yaşındaki Lokman Kaynar, hastanede yaşamını yitirdi. Kaynar'ın ölüm haberini duyan ailesi sinir krizi geçirdi. Kaynar'ın arılar soktuğunda alerjik şoka girerek nefes almakta zorlandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Haber 2024-06-10 17:01:21

Alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır? Alerji tedavisi ve alerji testi

Alerjiler bağışıklık sisteminin bazı maddelere aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklardır. Çevremizde yaygın olarak bulunan polenler, hayvan tüyleri, toz akarları, bazı gıdalar ve kimyasal maddeler gibi alerjenler, vücudun savunma mekanizmasını harekete geçirerek alerjik reaksiyonlara yol açar. Peki, alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır?

Haber 28-05-24 13:57

Güneş gözlüğü olmadan çıkmayın! Görme kayıplarına kadar gidiyor... Uzmanlar uyardı

Güneşin gözler üzerindeki etkilerine yönelik uyarılarda bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakmak, “Göz eti, kuş kanadı olarak tabir edilen pterjium, güneşe fazla maruziyet durumlarında daha çok görülmekte. Güneş altında çalışan kişilerde pterjium hastalığını daha çok görmekteyiz. Mutlaka güneş gözlüğü tavsiye ediyoruz. Alerjik olan özellikle çocuklarda güneş gözlüğünü daha küçük yaşlarda düşünülebilir” dedi.

Haber 15-05-24 10:35

Uzman isim 'Astımı ve şiddetini etkiliyor' diyerek açıkladı! Hava kalitesine dikkat

Hem çocuklarda hem yetişkinlerde artan astım hastalığına dikkat çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu “Astım belirtileri arasında nefes darlığı, hırıltılı solunum ve öksürük bulunur. Küresel ısınmaya bağlı ortaya çıkan iklim değişiklikleri, hava kirliliği, işlenmiş ve paketli gıda tüketimin artması, alerjenlere sık maruz kalma, deterjan gibi kimyasal maddelerin yaygın kullanımı gibi çevresel faktörler, astım dahil alerjik reaksiyonların görülme sıklığını ve şiddetini artırdığı bilinmekte” dedi.

Haber 06-05-24 12:25

Son dönemin yeni modası: Serum çılgınlığı! Acillik olan da var, ölümden dönen de

Son yıllarda internet fenomenleri ve sosyal medyanın da etkisiyle hastane dışı serum uygulamaları moda haline geldi. 'Atom', 'Vitamin kokteyli', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan serumlar nedeniyle acil servislere alerjik şokla getirilen hasta sayısında artış oldu. Türkiye Acil Tıp Derneği'nden Doç. Dr. Özlem Dikme, vatandaşların sağlık kabinleri, evinin salonu, hatta kuaför salonunda dahi serum taktırdığına dikkat çekerek "kalbi durup zor döndürülen vakalar var" dedi.

Haber 05-05-24 11:59

Kortizon nedir, ne işe yarar? Kortizon zararlı mı? Kortizon iğnesi ve kortizonlu ilaç

Kortizon, vücutta doğal olarak üretilen bir hormon olan kortizolun sentetik bir versiyonudur. Kortizon, birçok önemli fonksiyona sahiptir ve vücuttaki metabolizmayı, bağışıklık sistemini, su ve tuz dengesini düzenler. Ayrıca, vücutta iltihaplanmayı azaltır ve alerjik reaksiyonları baskılar. Sentetik kortizon, tıbbi tedavilerde, birçok farklı durumun tedavisinde kullanılır.

Haber 29-04-24 12:17

Uzman isim uyardı: Alerjik çocuklar, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı

Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Kadin 22-04-24 15:51

Uzman isimden kritik uyarı: Deterjanlardaki gizli tehlike! Deri yoluyla vücuda giriş yapıyor

Evlerde sıklıkla kullandığımız çamaşır ve bulaşık deterjanlarındaki risklere dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Deterjanların içinde bulunan kimyasallar, deri bariyerimizde bulunan proteinlerin düzenlenmesini bozduğu ve alerjik proteinlerin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır. Bu durum atopik dermatit, alerjik rinit gibi hastalıkların yanı sıra besin alerjilerinin gelişimine de zemin hazırlamaktadır” dedi.

Kadin 20-04-24 15:54

Baharda o hastalıklar artıyor! 'Özellikle geceleri daha çok...'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu dönemde en sık görülen cilt hastalıklarından olan kurdeşen, güneş alerjisi, alerjik deri hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve güneş lekeleri hakkında bilgi veren Kükürt, korunma yollarını anlattı.

Kadin 18-04-24 11:25

O hastalıklar kapıda! Uzman isim 'Önleminizi alın' diyerek uyardı

Havaların ısınması ve doğanın yeniden canlanışıyla birlikte, bahar mevsimi pek çok kişi için neşe kaynağı olurken, aynı zamanda bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, bu dönemde en sık rastlanan sağlık sorunlarının başında alerjik reaksiyonların geldiğini kaydetti.

Kadin 30-03-24 10:50

Alerji testi nedir? Alerji testi nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Alerji günümüzde birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur ve vücudun bağışıklık sisteminin belirli maddelere aşırı tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bu maddeler alerjenler olarak adlandırılır ve polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, mantar sporları ve bazı gıdalar gibi çeşitli maddeler olabilir. Alerjik reaksiyonlar, hafif deri döküntüleri veya burun tıkanıklığı gibi hafif semptomlardan anafilaksi gibi yaşamı tehdit eden durumlara kadar değişebilir.

Haber 21-03-24 11:40

Her 3 kişiden 1'inde var! 'Burundan nefes alamaz hale gelebilirler' Uzman isimden önemli uyarı

Baharın pozitif enerjisinin çevremize ve ruh halimize olumlu yansımaları olsa da, beraberinde bazı alerjik sorunlar da getirdiğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, uyarılarda bulundu.

Kadin 29-02-24 10:32

Fiyatı düştü! Ultenic T10 Otomatik Çöp İstasyonlu Robot Süpürge'de kaçırılmayacak fırsat

Ev temizliğinde devrim yaratan HEPA filtreli robot süpürgeler, son yılların en çok satan teknolojik cihazları arasında yer alıyor. Evinizi temizlerken havada uçuşan tozlardan, alerjenlerden de kurtulmanızı sağlayan bu cihazlar, evcil hayvan sahipleri ve alerjik bünyeye sahip kişiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Zahmetli temizlik işlerinden kurtulmanızı, alerjenlere ve tozlara meydan okumanızı sağlayan HEPA filtreli robot süpürgeyle tanışmaya ne dersiniz? Üstelik önereceğimiz ürün indirimde!

Haber 15-02-24 11:44

Sık sık yaptırmayın uyarısı! Kalıcı oje yaptıranlar bu zararlarından habersiz olabilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje düşkünlerine uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeylerine zarar verebilir. Kişiler alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir. Kalıcı oje sonrası en az 15 gün ara verilmesini ve tırnakların bu süre içerisinde havalandırılmasını tavsiye ederim.” dedi.

Kadin 31-01-24 11:32

Egzama belirtileri nelerdir? Egzama bulaşıcı mı?

Stres, kimyasal kozmetik ürünleri, alerjik durumlar gibi farklı sebeplere bağlı olarak görülebilen egzama hastalığının birden fazla türü vardır. Her egzama türü neden ortaya çıktığına da bağlı bir şekilde kendini farklı belirtiler ile gösterebilir. Bir belirti fark edildiğinde vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurulması önemlidir. Aynı zamanda doktorun verdiği tedavi sürecinin aksatılmaması da bu noktada gereklidir. Peki, egzama belirtileri nelerdir? Egzama bulaşıcı mı?

Haber 09-12-23 16:37

Güneş alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Güneş alerjisine ne iyi gelir?

Alerjiler bağışıklık sistemimizin bir maddeye, genellikle zararsız olan bir şeye, aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan durumlardır. Bu tepki kaşıntı, kızarıklık, burun akıntısı, öksürük gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Ancak alerjilerin birçoğu mevsimlerle veya çevresel etmenlerle değişiklik gösterebilir. Güneş alerjisi de bu alerjik reaksiyonlardan biridir ve güneş ışığına maruz kalındığında ciltte oluşan reaksiyonlarla kendini gösterir.

Haber 28-11-23 16:52

Alerjik rinit nedir, neden olur? Alerjik rinite ne iyi gelir?

Alerji ve alerjik rinit insanların günlük yaşamlarını önemli ölçüde etkileyen zorluklara neden olan yaygın sağlık sorunlarıdır. Alerji, vücudun bağışıklık sisteminin zararsız maddelere aşırı tepki göstermesiyle ortaya çıkar. Bu maddeler, çiçek polenleri, ev tozu akarları, küf sporları, hayvan tüyleri gibi çevresel alerjenler olabilir. Alerjik rinit ise genellikle burun ve gözleri etkileyen bir alerji türüdür. Peki, alerjik rinit neden olur, nasıl geçer?

Haber 28-11-23 16:44

Göz çapağı neden olur? Göz çapaklanmasına ne iyi gelir?

Gözde oluşan çapaklar birçok kişi için günlük yaşamın bir parçasıdır. Sabahları uyandığınızda göz kapaklarınızın kenarında bulunan bu küçük parçacıkları temizlemek yaygın bir ritüeldir. Ancak çapakların oluşumu bazen göz sağlığınız hakkında ipuçları verebilir. Gözdeki çapaklar genellikle zararsızdır ve basit bir temizlikle çıkarılabilir. Ancak çapaklarla birlikte kaşıntı, kızarıklık veya gözdeki sıvı akışında bir artış varsa bu durum göz enfeksiyonu veya alerjik reaksiyonu gösteriyor olabilir.

Haber 28-11-23 15:45

Şok belirtileri: Vücudun şoka girmesi nedir?

Vücudumuz zaman zaman çeşitli durumlar karşısında şoka girebilir. Şok genellikle ciddi bir travmatik olay, aşırı kan kaybı, enfeksiyon veya alerjik reaksiyon gibi durumlar sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Bu anlık ve kritik durumda vücut normal işleyişinden saparak hayati organların ve dokuların düzgün çalışmasını sürdürmeye odaklanır.

Haber 23-11-23 14:25

Cinsel ilişki sırasında felç geçirdi! Yaşadıklarını anlatınca sosyal medyada gündem yarattı... Sevgilim hemen fark etmedi

Cinsel ilişki sırasında felç geçiren bir kadın, sevgilisinin bunu hemen fark etmediğini söyleyerek yaşadıklarını anlatınca sosyal medyanın ilgisini çekti. 33 yaşındaki Misha Montana, üç yıl önce cinsel ilişki sırasında felç geçirdiğinde bunu başlangıçta alerjik reaksiyon geçirdiğini düşündüğünü belirtse de sonrasında ciddi bir tedavi sürecinin başladığını belirtti.

Trend 20-10-23 09:07

Boğaz kaşıntısına ne iyi gelir? Boğaz kaşıntısından kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Boğaz kaşıntısı genellikle soğuk algınlığı, grip veya alerjik reaksiyonlar gibi nedenlerle ortaya çıkan rahatsız edici bir semptomdur. Boğazın arka kısmında veya yutak bölgesinde hissedilen kaşıntı, yutma güçlüğü, öksürük ve hafif rahatsızlıkla birlikte görülebilir. Ayrıca, sigara içme, kuru hava, tahriş edici maddelere maruz kalma gibi etkenler de boğaz kaşıntısına katkıda bulunabilir.

Haber 27-08-23 18:37

Sosyal medyada itirafı viral oldu! Cinsel ilişkiye girdiğinde kaşınmaya başlıyor... “Erkek arkadaşıma alerjim var”

İngiltere’nin Massachusetts şehrinde yaşayan 22 yaşındaki Nault isimli genç bir kadın TikTok’tan yaptığı itirafla herkesi şaşkına çevirdi. Nault, erkek arkadaşıyla birliktelik yaşadıktan sonra alerjik reaksiyonlar gösterdiğini ifade ederek sosyal medyada viral oldu. Sosyal medya kullanıcılarının alerjik reaksiyonları ayrılık için bir işaret olarak göstermesine rağmen Nault ilişkilerinin mutlu bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Trend 01-07-23 10:43

İsilik nasıl geçer, Alerjik isilik neden olur? Bebeklerde isilik neden olur, ne iyi gelir?

İsilik cildin hassas bölgelerinde ortaya çıkan yaygın bir deri rahatsızlığıdır. İsilik genellikle sıcak hava, terleme, cilt sürtünmesi veya alerjik reaksiyonlar gibi faktörlerden kaynaklanır. Cildin üst tabakasındaki tıkanmış gözenekler terin ve nemin cilt altında hapsolmasına neden olarak iltihaplanmaya ve kaşıntılı kızarıklıklara yol açar. Pki, bebeğimin yüzünde isilik şeklinde kızarıklık var ne yapmalıyım?

Haber 15-06-23 14:26

Van’da polen yoğunluğu: Alerjik hastalığı olanlara uyarı

Van’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle kavak ağaçlarından yayılan polenler, alerjik rahatsızlığı bulunan vatandaşları tehdit ediyor.

Yurthaber 06-06-23 13:18
Van

Geniz akıntısı nasıl geçer? Geniz akıntısı neden olur, belirtileri nelerdir?

Geniz akıntısı, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir durumdur. Genellikle burun arkasından boğaza doğru akan kalın veya sıvı kıvamlı bir akıntı olarak tanımlanır. Bu durum burun ve sinüslerde oluşan mukusun geriye doğru akması sonucunda ortaya çıkar. Geniz akıntısı genellikle soğuk algınlığı, grip, alerjik reaksiyonlar, sinüzit veya burun polipleri gibi solunum yolu enfeksiyonları veya irritasyonlarından kaynaklanabilir.

Haber 31-05-23 14:22

İshale ne iyi gelir, nasıl geçer? İshali ne keser?

İshal sindirim sisteminin normalden daha sık ve sulu dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Çoğu insan hayatlarının belirli bir noktasında ishal deneyimlemiştir. İshal sindirim sistemindeki normal işleyişi bozan bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Bunlar arasında viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, parazitler, gıda zehirlenmesi, alerjik reaksiyonlar, ilaçlar, stres veya sindirim sistemi hastalıkları bulunabilir.

Haber 30-05-23 22:56

Alerjik rinit nedir, belirtileri nelerdir? Alerjik rinit tedavisi ve ilaçları hakkında bilgiler

Alerjik rinit burun ve sinüslerin alerjenlere karşı aşırı duyarlılık gösterdiği bir durumdur. Bu durum alerjik reaksiyonlara neden olan çeşitli maddelere maruz kaldığında ortaya çıkar. Alerjenler arasında polenler, ev tozu akarı, hayvan tüyleri, küf sporları ve bazı gıdalar yer alabilir. Alerjik rinit burun mukozasının iltihaplanmasıyla karakterizedir ve semptomlar burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırma, kaşıntılı burun, gözlerde kaşıntı ve sulanma şeklinde ortaya çıkar.

Haber 29-05-23 11:33

Burun tıkanıklığına çözüm önerileri - Burun tıkanıklığını açan şeyler nelerdir?

Burun tıkanıklığı burun boşluğunun hava geçişini engelleyen bir durumu ifade eder. Birçok kişi hayatlarının belirli dönemlerinde burun tıkanıklığından muzdarip olmuştur. Soğuk algınlığı, grip, sinüzit, alerjik reaksiyonlar ve nazal polipler gibi çeşitli nedenler burun tıkanıklığına yol açabilir. Burun tıkanıklığı, burunda nefes alma güçlüğü, horlama, baş ağrısı, uyku bozuklukları ve genel rahatsızlık hissi gibi sorunlara neden olabilir.

Haber 29-05-23 10:10

Çok sayıda hastalığa neden oluyor! Bu sivrisineğe dikkat

Asya kaplan sivrisineği, taşıdığı virüsler nedeniyle çok sayıda hastalığa neden oluyor. Güneydoğu Asya kökenli olan sinek, ısırdığı yerde yaraya dönüşen, alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarıyor. Yumurtlamak için ilginç yerleri de tercih eden sinek, araç lastikleri, saksılar, mezarlıklardaki su kaplarını seçiyor. 2011 yılında ilk olarak Edirne'de tespit edilen, bir süre sonra Marmara bölgesinde, daha sonra Türkiye genelinde görülmeye başlanan sivrisinekle mücadele ise havanın ısınmasıyla hızlandı.

Haber 21-05-23 14:52

Kalp krizinden ölen 112 başhekimi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Karabük’te serum tedavisi sırasında alerjik reaksiyon sonucu kaldırıldığı hastanede kalp krizinden yaşamını yitiren 112 Başhekimi Dr. Engin Ekmekçi, hastane önünde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 21-04-23 14:20

Kurdeşene ne iyi gelir, nasıl geçer? Kurdeşene sirke iyi gelir mi, bitkisel çözümler nelerdir?

Kurdeşen, alerjik reaksiyonlar sebebiyle deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren, hassasiyet dolayısıyla oluşan hastalık türüdür. Özellikle hassas ve alerjik cilt yapıları bu hastalığa sık sık yakalanma durumundadır. Kurdeşen, şiddetli kaşınmaları da beraberinde getirir. Bu durumda vücutta değişik boyutlarda kızarık lekeler belirebilir. Çeşitli yollarda ortaya çıkabilen kurdeşen hastalığına ne iyi gelir, kurdeşen sıkıntısına sirke iyi gelir mi?

Haber 10-04-23 14:55

Bebeklerde alerji belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Bebeklerde besin alerjisi nasıl anlaşılır?

Bebeklerin hayatları boyunca karşılaşabilecekleri birçok farklı alerjen vardır ve bazı bebekler bu alerjenlere karşı hassas olabilirler. Alerjiler bebeklerde sıkça görülen bir durumdur ve bu durum ebeveynlerin endişe ettiği bir konudur. Bebeklerin alerjik reaksiyonlar göstermesinin birçok nedeni olabilir ve bu nedenlerin belirlenmesi doğru tedavinin uygulanması açısından son derece önemlidir. Bebeklerde besin alerjisi nasıl anlaşılır?

Kadin 30-03-23 17:27

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl giderilir? Burun tıkanıklığı nasıl açılır, yeni doğan burun tıkanıklığı için ne yapılabilir?

Bebeklerde burun tıkanıklığı çok sık rastlanan bir durumdur ve bebeklerin nefes almalarını zorlaştırabilir. Bebekler henüz burunlarını temizleyebilecek kadar büyümedikleri için bu durumun nedeni genellikle bir enfeksiyon veya alerjik bir reaksiyondur. Bu tıkanıklık bebeklerin yemek yemesi ve uyuması gibi günlük aktivitelerini de olumsuz etkileyebilir. Neyse ki bu durum genellikle evde uygulanabilecek birkaç yöntemle hafifletilebilir. Peki, bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl açılır?

Kadin 17-03-23 16:37

Alerjik öksürüğe ne iyi gelir, tedavisi ne kadar sürer? Alerjik öksürük nedir, nasıl geçer?

Solunum yolları tahriş olduğu zaman vücut doğal bir tepki olarak öksürük reaksiyonu gösterir. Polen, küf, ev tozu veya evcil hayvan tüyü gibi etkenlere bağlı olarak gelişen alerjik öksürüğün tedavisinde çeşitli alerji ilaçları kullanılabilir. Bu durumda kişinin ilk olarak bir uzmana danışarak neye karşı alerjisinin olduğunu öğrenmeli ve doktor tarafından reçete edilen ilaçları kullanmalıdır. Bazı doğal yollar ve bitkisel tedavilerle iyileştirilebilen alerjik öksürüğe ne iyi gelir?

Haber 27-02-23 17:28

Saçınızı boyatmadan önce tekrar düşünün! Saç boyasının etkileri dehşete düşürdü

Kadınlar beyaz saçlarını kapamak ve saç renklerini değiştirmek için saç boyasını sık sık kullanıyorlar. İçerisinde oldukça fazla kimyasal bulunan boyalar alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Teneal isimli bir kadın saç boyası nedeniyle yaşadığı zorlukları TikTok hesabından paylaşarak görenleri şaşırttı.

Kadin 02-02-23 16:31

Ev temizliğine önem verenler için en iyi Philips marka süpürgeler 2023

Evlerin sık sık tozlanması ve bu nedenle tetiklenen alerjik reaksiyonlar, birçok kişinin en büyük dertleri arasında yer alıyor. Tozu önlemenin en iyi yolu ise emiş gücü yüksek, kaliteli bir elektrikli süpürge kullanmaktan geçiyor. Evinizde biriken toz problemini çözmek istiyorsanız alerji filtreli ve yüksek emiş gücüne sahip Philips süpürge modelleri sizi bekliyor! Gelin, bu ürünlere birlikte göz atalım.

Haber 01-12-22 18:16

Gizli bir alerjene dönüştü! Vakalar artıyor

Artan hava kirliliği, gıda hormonları, çapraz bulaşmalar derken günden güne yeni bir alerjik vaka haberi duyuyoruz. Acı bakla alerjisi de bunlardan biri. Acıbakla; Latince adı Lupinus Albus olan baklagiller (Fabaceae) ailesine ait bir bitki. Uzmanlar acı bakla ununun, buğday ununa karıştırılmasına izin verilmesinin ardından alerjik reaksiyonlarda artış bildirildiğini ve acı baklanın alerjik besinler arasına girdiğini açıkladı.

Haber 25-11-22 14:12

Aspir yağını kimler kullanamaz? Aspir yağının zararları nelerdir, mideye iyi gelir mi?

Aspir yağı genel olarak tansiyonu düşürmesiyle bilinen bir yağdır. Aspir yağı da diğer doğal yağlar gibi metabolizma sağlığına iyi gelir. Salatalara ve yemeklere 1 tatlı kaşığı ekleyerek tüketilebilen aspir yağı bazı alerjik reaksiyonlara ya da sağlık problemlerine yol açabilir. Hipertansiyon yani yüksek tansiyon hastalarına uzman doktor gözetiminde tavsiye edilir. Doğru ve bilinçli tüketildiği zaman faydalarından yararlanılabilen aspir yağı faydaları nedir, ne için kullanınır?

Haber 08-11-22 11:02

Zararlı olduğu kimsenin aklına gelmez: Soğan sizi zehirleyebilir!

Soğan, sarımsaktan sonra en güçlü doğal ilaç olarak görülen bitkilerin başında yer alır. Faydaları saymakla bitmeyen soğanın aynı zamanda zararları da var. Göz yaşarması, mide ekşimesi soğanın yaygın zararları arasında yer alırken aklınıza gelmeyecek zararları da var. İçeriğindeki kükürt nedeniyle fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara ve hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Haber 05-11-22 16:02

KBB Uzmanı Dr. Aydoğan: Burun tıkanıklığı olanlar sinüzite yakalanabilir

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Feyha Kahya Aydoğan, sinüziti olan kişilerin sigara içilen alanda durmaması gerektiğini belirterek, “Alerjik kişiler veya burun tıkanıklığı olan herkes sinüzite yakalanabilir” dedi.

Haber 03-11-22 13:36

Aşk değil, ölüm öpücüğü! Sevgilisini öpünce hastanelik oldu... “Artık erkeklerle öpüşmek bile güvenli değil”

TikTok’ta Janella Gonzalez isimli bir kadının yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem olmayı başardı. 27 yaşındaki kadın erkek arkadaşıyla yakınlaştığı bir gece geçirdikten sonra ertesi sabah üst dudağı şişmiş bir şekilde uyandı. Dudağının neredeyse burnuna kadar şiştiğini ifade eden Gonzalez, nefes almakta zorlanması üzerine hastaneye gitti. Hastanede kadının alerjik reaksiyon gösterdiği ifade edildi.

Trend 06-10-22 11:17

Öpüştüğü için hayatını riske attı! Dikkat edin bu şekilde de etki edebiliyor

İlk çıkılan randevular oldukça heyecanlı olabiliyor. Ancak bu randevularda gözden kaçırılan ufak hatalar hem ilişkinin bitmesine hem de sağlığınızın tehlikeye girmesine neden olabiliyor. Janelle Gonzalez isimli kadın TikTok hesabı üzerinden randevuda öpüştüğü için başına gelen alerjik reaksiyonları anlattı.

Haber 06-10-22 09:16

Alerjisi olan kişilere Kounis sendromu uyarısı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay: - "Alerjik yapısı olan birinde ağrı kesiciler, bilmediği herhangi bir ilaç, arı sokması, böcek ısırması, çeşitli kimyasallara maruz kalma, bazı bitkisel ürünler ya da bazen yediği yemeğin içinde bulunan bir madde bu sendromu ortaya çıkarabiliyor"

Yurthaber 22-09-22 14:19

Alerjisi nedeniyle ne duş alabiliyor ne de ağlayabiliyor! Dayanılmaz acılara neden oluyor

Alerjilerin genel olarak burun akıntısı, gözlerde yaşarma, kızarıklık yaptığı düşünülse de dünya üzerinde çok farklı alerjiler bulunuyor. Sadie Tessmer isimli genç kız yaşadığı alerjik reaksiyonlar nedeniyle cildine herhangi bir su değdiremiyor. Ağladığında bile dayanılmaz acılar çekiyor.

Haber 21-09-22 10:02

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Yılmaz'dan medikal estetik kurslarıyla ilgili değerlendirme:

"Medikal estetik uygulamaları ciddi eğitim ve uzmanlık gerektiriyor, 2-3 günlük eğitimle sağlanacak bir şey değildir" - "Uygun olmayan ortamlarda yapılan medikal estetik uygulamaları sonucunda ciddi alerjik reaksiyonlar gelişebiliyor, vücutta kalıcı izlere, ciddi enfeksiyona neden olabiliyor, malzeme damarı tıkayarak büyük yaralara, çukurlara sebep olabiliyor"

Yurthaber 20-09-22 11:05

İstanbul'da sivrisinek kaynaklı alerjik reaksiyonla hastaneye başvurularda artış

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay: - "Hastaneye geçen yıla göre biraz daha fazla gelenler var. İstanbul'un her yerinden benzer şikayetle geliyorlar" - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Zafer Türkoğlu: - "(Sivrisinek ısırması halinde) Bebeği sever gibi derinizi kaşımanız lazım. Yani tırnaklayarak değil de sadece avuç içiyle kaşımanız lazım"

Yurthaber 15-09-22 16:25