Solunum yolları tahriş olduğu zaman vücut doğal bir tepki olarak öksürük reaksiyonu gösterir. Polen, küf, ev tozu veya evcil hayvan tüyü gibi etkenlere bağlı olarak gelişen alerjik öksürüğün tedavisinde çeşitli alerji ilaçları kullanılabilir. Bu durumda kişinin ilk olarak bir uzmana danışarak neye karşı alerjisinin olduğunu öğrenmeli ve doktor tarafından reçete edilen ilaçları kullanmalıdır. Bazı doğal yollar ve bitkisel tedavilerle iyileştirilebilen alerjik öksürüğe ne iyi gelir?
Alerji hastalıkların 20 yıl öncesinde yüzde 3 ile 5 oranında görüldüğünü söyleyen Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, 2050 yılında her 2 kişiden birinin alerjik yapıya sahip olacağına dikkat çekti. Günümüzde 2-3 kat artış gösteren oranlar nedeniyle alerjik rahatsızlığı olan kişiler yüzde 10-15 gibi orana çıktı.
Bugünlerde bir çok insan öksürüyor. Astım, bronşit, sinüzit, grip, zatürree, tüberküloz, kulak iltihabı gibi öksürüğe neden olabilecek pek çok hastalık var. Ancak, her hastalıkta farklı özellikte öksürük oluyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurları için yazdı. İşte, değişik hastalıklarda görülen öksürük tipleri.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) danışmanları, soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının 6 yaşın altındaki çocuklarda işe yaramadığını ve kullanılmaması gerektiğini bildirdi.