Danimarka Finlandiya Macinda Kalp Krizi Haberleri

Aşırı sıcaklara dikkat: Kalp krizi riskini 2 kar artırıyor! Özellikle o gruplar dikkat etmeli

Havaların aşırı ısınması bazı hastalıkları da beraberinde getirdi. Sıcak çarpması vakalarının bir hayli artış gösterdiği günlerde bu kez kalp krizi riskine dikkat çekildi. Sıcaklık artışının özellikle ileri yaştaki bireylerde kalp krizi riskini tetiklediği belirtildi. Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, 20 derecenin üzerindeki her bir derecelik sıcaklık artışının 65 yaş üstü bireylerde kalp krizi riskini yüzde 2 yükselttiğini söyledi.

Haber 2024-07-22 11:34:59

Ünlü marka şokta! Bir iş insanı daha denizde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi!

Kuşadası'nda yüzdüğü sırada kalp krizi geçiren Denizlili iş insanı Yasin Tokat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde de ünlü iş insanı Çetin Özataç ve gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi de denizde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Finans 2024-07-20 13:27:37

Sosyal medyadan kalp krizi geçirdiği anları paylaştı! Başıma gelen en korkunç şey diyerek yayınladı: Acı çekiyordum ve panikledim

Alain Bruno isimli bir adam banyoya girdiği anda vücudunda garip semptomlar hissetmeye başladı ve o anları filme almaya karar verdi. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi bir dizi semptom yaşadığını fark eden Bruno, kalp krizi geçirdiğinden habersiz bir şekilde kamera kaydına devam ettiği görüntüleri daha sonrasında sosyal medyadan paylaşınca gündem yarattı.

Trend 2024-07-20 09:56:31

Şiddet ve psikolojik tacize uğradığını söylemişti… İbrahim Tatlıses ile Dilan Çıtak arasında 'kira' krizi

Son günlerde 90'lı yıllarda Işıl Çıtak'la yaşadığı kısa süreli beraberliğinden dünyaya gelen kızı Dilan Çıtak ile arasındaki kriz ile gündemde olan İbrahim Tatlıses önceki gün kalp kapakçığındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat oldu. Hastaneye gitmeyen Dilan Çıtak'ın babası ile arasındaki anlaşmazlığın sebebi ortaya çıktı.

Magazin 2024-07-13 14:36:29

Batman'da duyduğu ses ölümüne neden oldu! Müdahaleler çaresiz kaldı

Henüz üniversiteden yeni mezun olan Büşra Ceren İmir, balkonda uyuduğu sırada gök gürültüsü ve şimşekten korkup fenalaştı. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine yanıt vermeyen İmir, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber 11-07-24 18:02

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi son yolculuğuna uğurlandı! Gözyaşlarını tutamadı

Gazeteci İsmail Küçükkaya en acı günü yaşadı. Küçükkaya'nın annesi Antalya'da denizde geçirdiği kalp krizi nedeniyle 77 yaşında hayatını kaybetti. Halise Küçükkaya'nın cenazesi, bugün memleketi Kütahya'nın Simav ilçesinde toprağa verildi.

Haber 01-07-24 19:11

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı günü! Denizde kalp krizi geçiren annesi hayatını kaybetti

Antalya'da tatil yapan gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi Halise Küçükkaya, denizde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Adli tıbba gelen Küçükkaya'nın oldukça üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı görülürken, CHP lideri Özgür Özel de bir taziye mesajı paylaştı.

Haber 30-06-24 14:11

En mutlu gününde acı son! Kalp krizi geçirdi hayatını kaybetti

Elazığ'da 29 yaşındaki kadın, kendisini istemeye gelecekleri günde gittiği kuaförde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan talihsiz kız Tuğçe A. hayatını kaybetti.

Haber 29-06-24 20:49

Kilo vermenin önündeki engel: Kalp krizi riskini artırıyor, kanseri bile tetikliyor! İşte belirtileri

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.

Haber 29-06-24 07:22

Böyle canilik görülmedi! Anne 1 ve 3 yaşındaki iki küçük kızını küvette boğarak öldürdü... Polisler manzaraya inanamadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey bölgesinde yaşayan 27 yaşındaki Naomi Elkins isimli anne, bir ve üç yaşındaki kızlarını evlerindeki küvette boğduğu iddiasıyla tutuklandı. Anne kızlarının kalp krizi geçirdiğini söylemesine rağmen müfettişler Elkins'in çocuklarını öldürdüğünden şüpheleniyor.

Trend 27-06-24 09:33

Kumarhanede milyonlar kazandı! Kutlama yaparken kalp krizi geçirdi... O anlar sosyal medyada çok konuşuldu

Singapur'da bir kumarhanede milyonlar kazanan bir kişi kutlama yaptığı sırada heyecandan kalp krizi geçirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sosyal medyadan paylaşılınca gündem oldu.

Trend 26-06-24 13:49

Sosyal medyada gündem oldu! 4 milyon dolar kazandı, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti

Sosyal medyada bir görüntü gündem oldu. İddiaya göre Singapur'da kumar oynayan adam, tam 4 milyon dolar kazandı. Kazandığı para sonrası yaşadığı heyecan nedeniyle kalp krizi geçiren adam tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Manşet 25-06-24 16:40

Uzmanından kritik uyarı: Serinlemek isterken kalp krizi geçirmeyin! Bayılmalara hatta ölüme neden olabiliyor

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir” dedi.

Haber 24-06-24 12:40

Mazlum Çimen doğum gününde ölümden döndü! Apar topar hastaneye kaldırıldı

66 yaşına giren usta sanatçı Mazlum Çimen, doğum gününde kalp krizi geçirdi. Fenalaşarak hastaneye kaldırılan sanatçının kalbine stent takıldı. Çimen, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Magazin 21-06-24 12:34

1100 gün önce kalp krizi geçiren Eriksen, Danimarka adına bugün ağları sarstı!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'nda Slovenya ile Danimarka karşı karşıya geldi. Tam 1100 gün önce EURO 2020'de sahada kalp krizi geçiren Christian Eriksen, bugün takıma adına müthiş bir gol attı ve sosyal medyada gündem oldu.

Spor 16-06-24 20:04

Elindeki bıçağın üzerine düşüp öldü denilmişti! İstanbul'daki akılalmaz olayın ardından cinayet çıktı

İstanbul Arnavutköy'de kurban kesimi sırasında bir kasabın kalp krizi geçirerek elindeki bıçağın üstüne düşmesi sonucu hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Adli Tıp'ta yapılan incelemede kasabın, silahla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haber 16-06-24 18:53

Arnavutköy'de feci ölüm! Kurban keserken kalp krizi geçirdi... Elindeki bıçağın üzerine düştü

Arnavutköy'de feci bir olay meydana geldi. Hacımaşlı Mahallesi’nde özel bir kurban kesim alanında kasaplık yaptığı öğrenilen 56 yaşındaki adam, kalp krizi geçirerek elindeki bıçağın üzerine düştü. Şahıs kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 16-06-24 16:01

Şanlıurfa'da görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru Emre Filikci yaşamını yitirdi.

Yurthaber 12-06-24 12:27

Samsun'da konserde görev sırasında kalp krizi geçiren polis hastaneye kaldırıldı

Samsun'da Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde görevli polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi altına alındı.

Yurthaber 10-06-24 08:20

Yapay tatlandırıcı tehlikesi! Bilim insanları ortaya koydu: Kalp krizi ve felce neden olabilir

Tatlandırıcının insan sağlığı üzerindeki etkileri hala tartışılırken kullanımı her geçen gün giderek artıyor. Düşük kalorili yapay tatlandırıcı ksilitol maddesinin, kalp krizi ve felce neden olabileceği ortaya çıktı. Bilim insanlarının yaptığı araştırmada 2004-2011'de kalp rahatsızlığı için tedaviye alınan hastaların 1157 kan örneği ile yüksek kalp rahatsızlığı riski altındaki 2 bin 100 kişinin kan örneklerini incelenerek sonuca ulaşıldı.

Haber 07-06-24 14:56

Burdur’da evinin yanında çıkan yangına müdahale ederken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

Burdur’da evininin yakınında çıkan otluk yangınını söndürmek isterken kalp krizi geçiren yaşlı adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 06-06-24 08:24

Bu acıya yürek dayanmaz! Balayı için geldiği otelde hayatını kaybetti

Sivas'ta evlendikten sonra balayı için Nevşehir'e gelen genç çiftten acı haber geldi. Nazlı Can Göksu (21), eşi ile kaldığı otelde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Haber 04-06-24 13:59

Kalp krizi belirtileri: Kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi anında ne yapılmalı?

Kalp krizi, dünya genelindeki en ölümcül sağlık sorunlarından biridir. Aniden gelişen ve kalp kasına yeterli kan akışının kesilmesiyle ortaya çıkan bu durum, ciddi sonuçlara yol açabilir. Peki, kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi anında ne yapılmalı?

Haber 31-05-24 22:38

Kalp yetmezliği belirtileri nelerdir? Kalp yetmezliği nasıl tedavi edilir?

Kalp yetmezliği kalp krizi, yüksek tansiyon, kalp kapakçık hastalıkları, kalp kası hastalıkları gibi kalp hastalıklarının ilerlemesiyle veya uzun süreli yüksek tansiyon, diyabet gibi sağlık sorunlarının etkisiyle gelişebilir. Peki, kalp yetmezliği belirtileri nelerdir? Kalp yetmezliği nasıl tedavi edilir?

Haber 28-05-24 14:18

Kendi yaptırdığı camiden son yolculuğuna uğurlandı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde önceki gün geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden hayırsever Hüseyin Gümüşlü (88), kendisinin yaptırdığı camide kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Yurthaber 21-05-24 14:59

96 yaşındaki kadının emekli maaşını 15 yıl boyunca komşusu çaldı! Kendi evimde yıllarca esir tutuldum

2. Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşan 96 yaşındaki Olga Bogdanova yıllardır yatağa bağımlı halde yaşıyordu. Yaşlı kadın kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldıktan sonra 15 yıl boyunca emekli maaşının komşusu Galina Barashneva tarafından çalındığı ortaya çıktı. Komşu komşusu Galina Barashneva gözaltına alınırken 96 yaşındaki kadın bakımevine gönderildi.

Trend 18-05-24 14:21

Nişanlısı düğün gününün sabahında vefat etti! Arkasından çok büyük bir sır açığa çıktı... Onun gizli hayatını keşfettim

Kaitlin Palmieri isimli genç bir kadın düğün günün sabahında 33 yaşındaki nişanlısı Eric'in kalp krizi geçirerek vefat etmesi üzerine derin bir üzüntü yaşadı. Sosyal medyada tanımadığı bir kadının Eric adında vefat eden bir adamın doğum günü kutlamasını tesadüfen gördü. Kadınla iletişime geçtiğinde ise yaklaşık 1 yıldır aldatıldığını öğrenen Palmieri, "Onun gizli hayatını keşfettim" dedi.

Trend 18-05-24 11:19

Kilo verme ilacı 'kalp krizi riskini azaltabilir'

Yeni bir araştırmaya göre, obeziteyle mücadele için tasarlanan bir iğne, verilen kilodan bağımsız olarak kişilerde kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.

Yurthaber 15-05-24 14:26

Çoklu damar tıkanıklığıyla kalp krizi geçiren hasta Diyarbakır’da hayata tutundu

İzmir’den Diyarbakır’a gezmeye gelen 70 yaşındaki kadın, çoklu damar tıkanıklığıyla kalp krizi geçirdi.

Yurthaber 14-05-24 15:10

Hastaneye giderken otomobilinde can verdi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde hastaneye giderken direksiyon başında kalp krizi geçiren kuyumcu, ağaca çarparak duran otomobilinde can verdi.

Yurthaber 14-05-24 10:25

Uzmanından altın tavsiye! Bu aktivite kalp krizi ve felç riskini azaltıyor

Kardiyoloji Uzmanı İsmail Erdoğu, yaz aylarında güneşlenmenin kalp hastalığı riskini azalttığını söyledi.

Haber 09-05-24 00:18

Ani öfke patlamalarına dikkat: Kalp krizi riskini artırıyor! Kalıcı hasara yol açabilir

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, kısa süreli öfke patlamalarının, kan damarlarının uygun şekilde genişleme kabiliyetine (vazodilatasyon) geçici olarak zarar verebileceğini ortaya koydu.

Kadin 02-05-24 01:02

Eski futbolcu Mutlu’nun organları umut olacak

Aydın’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve 8 yıl önce iç organlarını bağışladığı ortaya çıkan eski futbolcu Ümit Mutlu’nun (41) organları hastalara umut olacak.

Yurthaber 30-04-24 12:03

Anjiyo nedir, nasıl ve neden yapılır? Anjiyo ne kadar sürer?

Kalp ve damar hastalıkları günümüzde ciddi sağlık sorunları arasında yer alır. Bu hastalıkların teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi kişinin sağlığını koruması açısından hayati öneme sahiptir. Anjiyografi bu hastalıkların tanısında önemli bir rol oynar. Özellikle kalp krizi riskini belirlemek, tıkalı damarları görmek ve tedavi seçeneklerini değerlendirmek için anjiyografi kullanılır.

Haber 29-04-24 19:01

Mucize meyve suyu: Günde iki bardak içmek felç ve kalp krizi riskini azaltıyor!

Meyve suları büyük küçük herkesin sevdiği lezzetli içeceklerden. Bir araştırmaya göre bu meyve suyu birçok ölümcül tıbbi soruna neden bulunan kan basıncını ve kolesterolü düşürmede etkili olabiliyor. Böylelikle hem felç hem de kalp krizi riski azalıyor.

Kadin 23-04-24 11:27

Depremzedelerin yardım malzemelerini evine götüren emniyet müdürü, kalp krizinden hayatını kaybetti

Tekirdağ'dan depremin vurduğu Gaziantep’in İslahiye ilçesine görevlendirilen, dönüşte depremzedelere dağıtılan yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyip, evine götürdüğü gerekçesiyle tutuklanıp, yargılama sürecinde tahliye edilen 4'üncü sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Işık, 28 Eylül 2023 günü görülen davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

Haber 22-04-24 17:29

Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Muhammed Faris Türkiye'de hayatını kaybetti

1987 yılında uzaya giden Suriye'nin ilk astronotu Tümgeneral Muhammed Faris, Türkiye'de hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Faris'in, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haber 20-04-24 09:27

Köye muhtar seçildi, mazbatayı alacağı gün hayatını kaybetti

Bursa’da 31 Mart yerel seçimlerinde 96 oy alarak seçilen mahalle muhtarı, mazbatasını alacağı gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Yurthaber 17-04-24 14:41

Dalgıç polisler, şehit polis memuru Çatalyürek anısına eğitim dalışı yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 yıl önce yaptığı görev dalışı sonrasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden şehit polis Mehmet Hulusi Çatalyürek anısına eğitim dalışı gerçekleştirdi.

Yurthaber 17-04-24 11:44

ABD 'tıbbi terörist' haberiyle sarsıldı! Hastaları teker teker kalp krizi geçirmeye başlayınca harekete geçildi: Kan donduran gerçek böyle ortaya çıktı!

ABD'de Raynaldo Ortiz ismindeki bir doktor 2018, 2021 ve 2022 yıllarında disiplin cezalarına çarptırıldı. Doktor bu cezalara misilleme yapmak için ölümcül bir plan geliştirdi. Ortiz, hastaların serum torbalarına zehirli ilaçlar enjekte etti. 13 hastanın kalp krizi geçirerek ölmesine yol açan Ortiz suçlu bulundu.

Haber 15-04-24 14:46

Sosyal medyadaki linç kampanyasına yüreği dayanmayınca can verdi! Balıkçının akılalmaz ölümü: Kendisi hakkındaki yorumları okurken fenalaştı

İstanbul'un Avcılar ilçesinde denize atık boşaltırken görüntülenen balıkçı Ömer Karakaya, hakkında sosyal medyada yazılan yorumları okurken fenalaşıp kalp krizi geçirdi ve yaşamını yitirdi. Karakaya'nın arkadaşları ise görüntülerin perde arkasını açıklayıp Karakaya'nın sosyal medyada linç kampanyasına uğradığını söyledi.

Haber 07-04-24 14:56

İkinci kez muhtar seçildi, mazbata alamadan hayatını kaybetti

Konya’nın Hüyük ilçesinde, ikinci kez seçilen 49 yaşındaki mahalle muhtarı Ayhan Küçükyılmaz, mazbatayı alamadan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haber 04-04-24 16:40

Büyük Birlik Partisi'nin acı günü: Belediye başkan adayı Muzaffer Sezgin hayatını kaybetti

Büyük Birlik Partisi (BBP) acı bir kayıp yaşadı. İskenderun Belediyesi başkan adayı Muzaffer Sezgin kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Haber 02-04-24 08:54

Muhtar adayı, 4 farkla öndeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Elazığ’da bir muhtar adayı, 4 farkla öndeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Yurthaber 01-04-24 08:52

Seçim günü kahreden haberler! Sandık başında can verdiler

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, görevli olduğu sandık başında kalp krizi geçiren CHP’den belediye meclis üyesi adayı Hüseyin Çakır, hayatını kaybetti. Yozgat'ta ise oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren Mustafa İldiş (76), hayatını kaybetti. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde de oyunu attıktan sonra kalp krizi geçiren Hasan Çay (73) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haber 31-03-24 13:30

Usta oyuncu Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetmişti! Eşi Nermin Bezmen duygulandıran anısını anlattı: O ara kameraya yakalanmışız

Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetmişti. Yazar Nermin Bezmen sosyal medya hesabından 26 Şubat'ta hayatını kaybeden eşi Tolga Savacı'yla ilgili bir paylaşım yaptı.

Magazin 16-03-24 17:52

Mısır Ligi'nde herkesi korkutan olay! 61. dakikada oyuna giren Ahmed Refaat kalp krizi geçirdi, durumu ciddi

Mısır Ligi'nin 13. hafta karşılaşmasında Al Ittihad ile Modern Future FC arasında oynanan mücadelenin son dakikalarında Modern Future FC forması giyen Ahmed Refaat kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan oyuncunun durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Spor 12-03-24 15:38

Sultangazi’de teravih namazında kalp krizi geçirdi

Sultangazi’de Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camiye giden 64 yaşındaki kişi, namaza dakikalar kala kalp krizi geçirdi.

Yurthaber 11-03-24 09:45

Sinan Ateş'in babası hayatını kaybetti

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in babası Musa Ateş (64), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haber 11-03-24 09:45