Milli Yas Nedir Haberleri

Gizlice evlenmişlerdi! Görkem Sevindik ve Kübra Siyahdemir sessiz sedasız boşandı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Pusat karakteri ile tanınan Görkem Sevindik gizlice evlendiği eşinden ayrıldı. Sevindik ile dört yıl önce nikâh masasına oturduğu Milli basketbolcu Kübra Siyahdemir’in boşandığı ortaya çıktı.

Magazin 2024-05-09 08:34:29

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid tarih yazarak finale çıktı! Bayern Münih öne geçmesine rağmen maçı kazanamadı...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Bayern Münih karşı karşıya geldi. Finale çıkma mücadelesi veren iki ekibin karşılaşması adeta nefes kesti. 68. dakikada 1-0 geriye düşen Real Madrid yine üstüne düşeni yaptı ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak finale çıktı. Real Madrid'de milli futbolcu Arda Güler karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı.

Spor 2024-05-09 00:01:40

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder gelişmesi! Eski takımına geri dönüyor...

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Cengiz Ünder ile yollar ayrılıyor. Milli futbolcunun gösterdiği performans takımı mutlu etmezken, eski takımından gelen teklif ilk aşamada olumlu karşılandı ve beklemeye geçildi.

Spor 2024-05-08 16:20:49

Öğrencileri dehşetin yaşandığı okula akın etti! Müdür Oktugan'ı öldüren lise öğrencisi için yeni gelişme

Türkiye dün İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nin (17), okul müdürü İbrahim Oktugan'ı öldürmesiyle dehşete düşmüştü. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Y.K. ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Valisi Davut Gül ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den de olayla ilgili açıklama geldi. Öte yandan müdür Oktugan'ın öğrencileri okula akın etti, öğrencilerden biri yaşananları anlattı.

Haber 2024-05-08 15:55:18

Futbolda asist nedir, nasıl yapılır? Asist kriterleri neler?

Futbol dünya çapında milyonlarca insanın tutkuyla bağlı olduğu ve heyecanla takip ettiği bir spor dalıdır. Bu oyunun heyecanını artıran birçok unsur vardır ancak goller kadar gollerin hazırlanmasında da büyük bir rol oynayan asistler de önemlidir. Peki, asist nedir, nasıl yapılır?

Spor 08-05-24 10:55

Şanzıman nedir, ne işe yarar? Şanzıman bozulursa ne olur?

Şanzıman, bir aracın motorundan tekerleklere güç aktaran ve vites değiştirmeyi sağlayan karmaşık bir mekanizmadır. Bu sistem, aracın hızını ve gücünü kontrol etmekte kritik bir rol oynar. Peki, şanzıman nedir ve bozulursa ne olur?

Haber 08-05-24 10:28

Bakan Tekin, silahla vurularak öldürülen okul müdürü için başsağlığı diledi:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde yabancı uyruklu öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülen, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan için başsağlığı diledi.

Yurthaber 08-05-24 07:40

EURO 2024'teki şampiyonluk oranımız belli oldu! Türkiye ilk 10'da yer alamadı...

EURO 2024'te az bir süre kala milli takımımızın şampiyonluk oranı açıklandı. Turnuvaya iddialı bir şekilde katılacak millilerimizin kupayı alma şansı 11. sıradan görüldü.

Spor 07-05-24 16:27

Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirildiler! MSB duyurdu

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 07-05-24 11:50

Enerjisini atmak için tekvandoya başladı şimdi olimpiyatlarda altın madalya hedefliyor

Enerjisini atmak için 13 yaşında başladığı tekvando sporuna 18 yıldır devam eden milli sporcu Hatice Kübra İlgün, 10-12 Mayıs’taki Avrupa Şampiyonası’nın ardından katılacağı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Yurthaber 07-05-24 11:01

Gözler MEB'e çevrilmişti! Atama bekleyen öğretmenlerin beklediği haber geldi: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Bir süredir kamuoyunun önemli konularından biri olan öğretmen atamalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından bugünü işaret etti. Sayı bekleyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kameralar karşısına geçti. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Mülakat sistemin dair detay veren Bakan Tekin, "Bugün itibarıyla yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanını baz alacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan branş dağılımı da belli oldu.

Egitim 07-05-24 09:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası öğretmen atamaları açıklaması: 'Bakanlığımız bilgileri paylaşacaktır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli mesajlar verdi. Öğretmen adaylarının merakla beklediği atama konusunda da açıklamalar yapan Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok." ifadelerini kullandı.

Finans 06-05-24 19:52

Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu! 14 dakika havada kaldı

Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı. KAAN, 14 dakika havada kalarak, 10.000 feet irtifa ve 230 knot hıza ulaşmayı başardı.

Haber 06-05-24 17:16

Adana Demirspor'da sürpriz gelişme! Balotelli için İtalya Milli Takımı müjdesi...

İtalya Milli Takım yetkilileri, Balotelli'yi takibe aldı. EURO 2024 için 'Hazır ol' mesajını verdi. Balotelli, Hikmet Karaman ile bireysel ekstra çalışmalara başladı.

Spor 06-05-24 16:28

MSB duyurdu: 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haber 06-05-24 15:17

20 yıldır montum yoktu demişti! Acun Ilıcalı'nın üzerindeki montun fiyatı sosyal medyanın diline düştü

Her açıklamasıyla adından söz ettiren Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde “Takım alana kadar montum yoktu, yemin ederim. Çünkü ben kış nedir bilmem ki" demişti. O sözlerden sonra Ilıcalı'nın üzerindeki montun fiyatı ortaya çıktı.

Magazin 06-05-24 12:24

'Türk futboluna ihtiyacım yok' demişti! Ahmet Çakar canlı yayında açıkladı... Hamit Altıntop'un maaşı dudak uçuklattı! Otur işine bak

Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop "Benim Türk futboluna, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok" sözleri sonrası eleştiri oklarının hedefi olurken, ünlü yorumcu Ahmet Çakar canlı yayında Altıntop'un maaşını açıkladı. İşte detaylar...

Spor 06-05-24 11:40

Tam bir kupa koleksiyoneriydi! Futbol efsanesi Cesar Luis Menotti 85 yaşında hayatını kaybetti

Arjantin Milli Takımı ile 1978 Dünya Kupası'nı kazanan, Barcelona, Atletico Madrid, Boca Juniors, River Plate, Sampdoria gibi çok önemli kulüpleri çalıştıran dünyaca ünlü futbol efsanesi Cesar Luis Menotti, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Spor 06-05-24 07:40

Öğretmen adayları nefesini tuttu! Kabine toplanıyor; atama takvimi ve branş dağılımı için gözler Erdoğan'ın açıklamasında...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bugünkü toplantıdan çıkacak kararları öğretmen adayları merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasıyla öğretmen atamaları için gözler bu toplantıya çevrildi. Alınan kararları toplantının ardından Erdoğan'ın duyurması bekleniyor. Toplantının gündeminde öğretmen atamaları kadar öne çıkan başka konu başlıkları da var. Peki Kabine toplantısı saat kaçta? İşte detaylar...

Egitim 06-05-24 07:38

İstanbul'da çıkarılmaya başlanan doğal gazın ilk ateşi yandı! Bu hafta dağıtıma başlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle TBNG’nin İstanbul Silivri'de açtığı yeni kuyulardan doğal gaz çıkarılmaya başlandı. İlk ateşin yakılmasıyla birlikte çıkarılan doğal gaz dağıtıma hazır hale geldi. TBNG CEO’su Sinan Furat, "Bizim yerin 2 bin 500 metre altından çıkardığımız ürettiğimiz yerli ve milli doğal gaz olarak, inşallah bu hafta itibarıyla verilmeye başlanacak" dedi.

Finans 05-05-24 17:47

Edirne sınırında yakalandılar, FETÖ mensubu çıktılar! Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi

Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9 kişi yakalandı. Yakalananlardan 4'ünün FETÖ mensubu olduğu belirlendi.

Haber 05-05-24 16:21

Uğurcan Çakır'dan yaptığı skandal hareket sonrası açıklama!

Süper Lig'in 35. haftasında Samsunspor sahasında konuk ettiği bir diğer Karadeniz ekibi olan Trabzonspor'u 3-1 mağlup etmişti. Karşılaşma sonrası Uğurcan Çakır, Samsunspor teknik direktörü Markus Gisdol'e sert bir müdahalede bulunmuştu. Milli kaleci bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Spor 05-05-24 10:18

Survivor Sabriye Şengül gözlerden uzak yaşıyor! Son halini paylaştı

Survivor yarışmasıyla daha da tanınır hale gelen milli sporcu Sabriye Şengül'ün son hali merak edildi. Survivor'ın unutulmaz isimlerinden biri olan Sabriye Şengül'ün son paylaşımlarına beğeni yağdı.

Magazin 05-05-24 09:24

Herkes Hamit Altıntop'u konuşuyor! 'Türk futboluna ihtiyacım yok' dedi, sosyal medya ayaklandı tepkiler çığ gibi Derhal istifa et

Aktif futbolculuk kariyerini noktalamasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Hamit Altıntop katıldığı bir programda çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Semih Kılıçsoy'un Ümit Milli Takım'a gönderilmesine dair konuşan Altıntop'un "Türk futboluna ihtiyacım yok" sözleri adeta infial yarattı. İşte detaylar...

Spor 04-05-24 16:32

MEB'den öğretmen adaylarını heyecanlandıran açıklama geldi! Kaç atama yapılacak? Kontenjan dağılımı için tarih verildi

Öğretmen ataması bekleyen adaylar gözlerini Kabine toplantısına çevirirken kontenjan dağılımı için yeni bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" dedi.

Egitim 04-05-24 14:52

'Mütevazı olmayacağım' dedi ve ekledi... Hamit Altıntop'tan dikkat çeken sözler 'Benim Türk futboluna, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok'

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop'un yaptığı açıklamalar gündem oldu. Altıntop dikkat çeken konuşmasında "Bu konuda mütevazı olmayacağım. Benim Türk futboluna, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Spor 04-05-24 12:23

MSB duyurdu: Saldırı hazırlığı yapan 7 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

Haber 04-05-24 11:43

Acı haberi MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit olduğunu duyurdu.

Haber 04-05-24 07:32

‘Köyün tamamı terör yanlısı’ diyen öğretmen hakkında yeni gelişme! Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama geldi

Bir köy ilkokulunda öğretmenlik yapan Ayşegül Avcı’nın 23 Nisan etkinliği paylaşımında “Köyün tamamı terör yanlısı” sözleri gündem olmuştu. Avcı’nın açığa alındığı ve sürüldüğü iddia edilmişti. Konuya ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi. İşte detaylar...

Haber 03-05-24 23:06

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den müfredat açıklaması! Bu çok devasa bir rakam

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat taslağına ilişkin, "Bir hafta içerisinde eğitim öğretim müfredatlarımız yani bizim program dediğimiz dokümanlar 1 milyon 372 bin defa indirilmiş. Yani o yüzlerce sayfa diye ifade ettiğimiz programlar 1 milyon 372 bin defa indirilmiş." dedi.

Egitim 03-05-24 17:22

CHP'li milletvekilleri TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir grup milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığına yürüyerek, yeni müfredat taslağına tepki gösterdi.

Haber 03-05-24 17:06

Teröre büyük darbe! MSB duyurdu: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde yer alan Haftanin, Gara, Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 32 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 03-05-24 12:24

Anne ayı ve yavrusu fotokapana takıldı! Böyle görüntülendiler

Anne ayı ve yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştirilen fotokapana takıldı.

Haber 03-05-24 12:13

Bakan Güler: 'Hudutlarımızdan girmek mümkün değil'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin sınır güvenliği için kurulan sistemlerin yeterli olduğunu vurgulayarak "Hudutlarımızdan girmek mümkün değil" dedi.

Haber 03-05-24 00:05

Kredi kartı asgari ödeme tutarı nedir, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Kredi kartı kullanımının oldukça yaygın olduğu bilinirken bu kartların borç tutarları ile ödeme günlerinin nasıl belirlendiği sıklıkla araştırılır. Bir kredi kartının asgari ödeme tutarı ile son ödeme tarihinin bilinmesi ise bu noktada önem arz eder. Kredi kartından ay boyunca harcama yapan bir kişinin hesap kesim tarihinden sonra son ödeme gününe kadar en az asgari ödeme tutarında belirtildiği kadar ödeme yapması gerekir. Peki, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Finans 02-05-24 18:19

MSB kaynaklarından Türkiye ile Irak arasında işbirliği açıklaması! Çalışmalar koordineli şekilde gerçekleştiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 43 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Öte yandan bakanlık kaynakları Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen iş birliğiyle ilgili de "PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir" denildi.

Haber 02-05-24 12:09

Almanya 'altın tabancalı' Türk katili arıyor! İki farklı vurulma aynı kişi.. Türkiye'ye kaçtığından şüpheleniyorlar

Almanya'nın Holstentherme bölgesinde 5 ay önce işlenen bir cinayetin şüphelisi olarak Ferhat K. isimli bir Türk her yerde aranıyor. Alman medyası, şüphelinin Türkiye'ye kaçmış olabileceğini öne sürerken katil zanlısının daha öncesinde genç bir milli takım oyuncusunu vurduğu da iddia edildi.

Trend 02-05-24 10:56

RTÜK, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladı! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den önemli açıklamalar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen, zararlı içeriklere yönelik tedbirler alan RTÜK, toplumsal ve kültürel hassasiyetleri her şeyin önünde tutuyor. RTÜK, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıyor" dedi.

Haber 01-05-24 22:49

MSB acı haberi duyurdu! Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziiye yıldırım düşmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'ın şehit olduğunu duyurdu. Şehit Toktaş'ın acı haberi Nevşehir Valisi Ali Fidan ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahattin Murat Yakın tarafından ailesine verildi. Toktaş ailesinin evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Haber 01-05-24 21:12

Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin canlı yayında tarih verdi

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Yeni öğretmen ataması ile ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin öğretmen atamalarında merakla beklenen tarih için "Kabine toplandıktan sonra Cumhurbaşkanımızın da kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Egitim 01-05-24 16:38

Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber 01-05-24 14:59

Lökosit nedir? Lökosit yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Lökositler, yani yaygın adıyla beyaz kan hücreleri, vücudumuzun savunma sistemlerinin önemli bir parçasıdır ve çeşitli enfeksiyonlarla savaşmada kilit rol oynarlar. Ancak, beyaz kan hücreleri sadece enfeksiyonlarla savaşmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlayan önemli işlevlere de sahiptirler. Peki, lökosit değeri kaç olmalıdır?

Haber 30-04-24 21:51

Eritrosit (RBC) nedir? Eritrosit (RBC) yüksekliği ve Eritrosit (RBC) düşüklüğü ne anlama gelir?

Eritrositler, bilinen diğer adıyla kırmızı kan hücreleri vücudumuzdaki hayati bir role sahiptirler. Aslında, kırmızı kan hücreleri, vücudumuzun her köşesine oksijen taşıyan ana araçlardır. Eritrositlerin ana görevi, akciğerlerden alınan oksijeni vücudun diğer dokularına taşımaktır. Peki, eritrosit nedir, düşüklüğü ve yüksekliği ne anlama gelir?

Haber 30-04-24 21:44

Hemogram ve hemogram testi nedir? Hemogram testi neden yapılır, neyi gösterir?

Hemogram, kanınızın sağlık hikâyesini anlatan önemli bir tıbbi testtir. Bu test, kanınızın farklı bileşenlerini ölçer ve çeşitli hastalıkların teşhisi ve takibi için kritik bir araçtır. Hemogram analizi, kandaki hücrelerin, hemoglobin miktarının, iltihap belirteçlerinin ve diğer kan bileşenlerinin ölçülmesini içerir. Peki, hemogram nedir ve hemogram testi neden yapılır?

Haber 30-04-24 21:39

Hepatit B nedir, nasıl bulaşır? Hepatit B belirtileri nelerdir? Hepatit B tedavisi ve hepatit B aşısı

Hepatit B, karaciğerde iltihaplanmaya yol açan bir virüs nedeniyle oluşan bir karaciğer enfeksiyonudur. Dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sessizce ilerler ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, farkındalık ve aşı programları sayesinde hepatit B ile mücadelede önemli adımlar atılmaktadır. Peki, Hepatit B nedir ve nasıl bulaşır?

Haber 30-04-24 21:33

Hepatit C nedir? Hepatit C nasıl bulaşır, cinsel yolla bulaşır mı? Hepatit C belirtileri ve tedavisi

Hepatit C, karaciğerdeki iltihaplanmayı ve hasarı tetikleyen bir virüs nedeniyle oluşan bir karaciğer enfeksiyonudur. Dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sessizce ilerler ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, modern tıbbın gelişimi ve farkındalığın artması ile hepatit C ile mücadelede önemli adımlar atılmaktadır. Peki, Hepatit C nasıl bulaşır?

Haber 30-04-24 21:26

Endoskopi nedir, nasıl yapılır? Endoskopi ne kadar sürer?

Endoskopi modern tıbbın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiş, tanı ve tedavide büyük önem taşıyan bir tıbbi prosedürdür. Endoskopi bir kamera ve ışık kaynağıyla donatılmış esnek bir tüp olan endoskop aracılığıyla vücut içerisine girilerek yapılan bir inceleme yöntemidir. Genellikle mide, bağırsaklar, solunum yolları, mesane ve eklemler gibi iç organlara erişmek için kullanılır.

Haber 30-04-24 20:42

Matbaa nasıl yazılır? Matbaa mı matba mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Pek çok insanın bildiği matbaa sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği sıklıkla karıştırılmaktadır. Bunun nedeni ise matbaa kelimesinin Arapçadan dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir sözcük olmasıdır. Bu noktada bu kelimeye yönelik hatalı bilgilerin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, matbaa nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:18

Külot nasıl yazılır? Külot mu kilot mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dildeki kelimeleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, her konudaki düşüncelerini paylaşabilmek için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlamlı hâle getiren sözcüklerin hatalı yazılması ise anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam kaymalarını önleyebilmek için sözcüklerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de külot sözcüğüdür. Peki, külot nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:17