Rus Uzay Savunma Birlikleri Haberleri

Rusya'da askeri uçak düştü! İçinde 15 kişi bulunuyordu, bir anda motoru yanmaya başladı... Havadaki dehşet anları kamerada

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusuna ait "IL-76" askeri uçağının Ivanovo bölgesinde düştüğünü açıkladı. Uçakta 8 kişilik mürettebat ve 7 yolcu olmak üzere 15 kişinin bulunduğu ifade edildi. Rus medyasında yer alan haberlere göre kazandan kurtulan olmadı.

Trend 2024-03-12 14:21:06

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası! 100 Rus ve 100 Ukraynalı asker serbest bırakıldı

Rusya ile Ukrayna arasında yapılan esir takası anlaşması doğrultusunda karşılıklı olarak 100’er asker takas edildi. Rusya Savunma Bakanlığı esir takasının Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğunda gerçekleştiğini duyurdu.

Haber 2024-02-09 00:10:21

Astronot Gezeravcı, mikro yerçekiminde kurşunsuz lehimleme yaptı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay ve savunma sanayine kurşunsuz lehimleme konusunda kritik bilgiler sağlayacak "MİYOKA" deneyini hayata geçirdi.

Yurthaber 2024-02-02 07:11:19

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleştirildi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada esir 195 Rus askerine karşılık 195 Ukraynalı asker takas edildiği belirtildi.

Haber 2024-01-31 16:46:41

SON DAKİKA | Milli Savunma Bakanlığı düğmeye bastı! 'Uzay Komutanlığı' kurulacak

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Uzay Komutanlığı’nın kurulması için düğmeye bastı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bünyesinde kurulacak olan Uzay Komutanlığı’nın çalışmaları resmen başladı.

Haber 10-11-23 11:15

Türk bayrağı uzayda! Rus kozmonotun jesti sosyal medyayı salladı

Cumhuriyetimiz tam 100 yıl önce ilan edildi. 29 Ekim'in ilk saatlerinden itibaren tüm ülkede 100. yıl kutlamaları coşkuyla gerçekleştirildi. Kara, deniz, hava derken bir kutlamada uzayda yapıldı. Rus Kozmonot Oleg Artemyev uzay aracının camına Türk bayrağını asarak o anları sosyal medyadan paylaştı.

Haber 29-10-23 23:05

Rus kozmonotlardan 8 saatlik uzay yürüyüşü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Rus kozmonotlar Oleg Kononenko ve Nikolai Chub, modüle donanım yerleştirmek için yaklaşık 8 saatlik uzay yürüyüşü yaptı.

Haber 26-10-23 12:02

Galatasaray'ın yükselen yıldızı Abdülkerim Bardakcı için beklenen oldu! 12 milyon euro...

Trendyol Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla taraftarlarını mutlu eden Galatasaray'da savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı'nın ortaya koyduğu oyun dikkat çekiyor. Sarı - kırmızılılara geçtiğimiz sezon katılan ve ilk 11'deki yerini hiç kaybetmeyen Bardakcı, Avrupa kulüplerinin de ilgisini üstüne çekti. 29 yaşındaki futbolcu için Rus kulüplerinin devreye girdiği öğrenildi. İşte detaylar...

Spor 20-10-23 09:10

SON DAKİKA | İsrail-Gazze hattında gergin bekleyiş! Suriye'den roketler atıldı! Netanyahu'dan kara harekatı sinyali

Hamas-İsrail arasında çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Keşif birliklerinin girdiği Gazze'de tank ve piyadelerin kullanıldığı aktarıldı. İsrail’in tahliyeler için verdiği sürenin dolmasıyla da Gazze’den dumanlar yükseldi. Sınırdaki birlikleri ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu askerlere, "Yeni aşama geliyor, hazır mısınız?" sorusunu yöneltti. İsrail Savunma Bakanlığı 'operasyona hazırız' açıklamasını yaptı. Diğer yandan İsrail, Suriye'den de roketler atıldığını duyurdu.

Haber 14-10-23 15:52

Putin'i kızdıracak hamle! O ülke Rus yapımı füzelerini Ukrayna'ya gönderiyor

Bulgaristan, “defolu” olarak nitelendirilen S-300 hava savunma sistemi füzelerini Ukrayna’ya gönderme kararı aldı. Ülkede bir süredir gündem olan konu parlamentonun yaptığı kapalı oturumla onaylandı. Teklifin görüşme aşamasında bazı vekiller, Savunma Bakanı Todor Tagarev’i ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye atmakla suçlamış ve bakanın istifasını talep etmişti.

Haber 27-09-23 18:34

Azerbaycan açıkladı, sayı verilmedi! Karabağ'da Rus askerleri öldü

Dünya, Karabağ'dan gelen haberleri konuşuyor. Önce antiterör operasyonu ardından 24 saat içinde Azerbaycan'ın zafer ilanı geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından ise bu süreçte kritik bir bilgi paylaşıldı. Karabağ'da Rus Barış Gücünü taşıyan araca ateş açılması sonucu araçtaki askerlerin hayatını kaybettiği belirtildi. Ateşi kimin açtığı ve ölen Rus askerlerinin sayısı ise verilmedi.

Haber 20-09-23 22:18

SAHA İstanbul Karabük irtibat ofisi açıldı

Savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul'un Karabük irtibat ofisi faaliyete geçti.

Yurthaber 14-09-23 13:56

Rusya’da Su-24 savaş uçağı düştü!

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 tipi savaş uçağının ıssız bir alana düştüğünü duyurdu. Açıklamada, pilotların sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi.

Haber 12-09-23 22:55

Karadeniz'de hareketli dakikalar! Savaş uçakları havalandı: Açıklama geldi

Karadeniz üzerinde uçuş yapan ABD'ye ait bir insanız hava aracı hareketli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. İHA'nın sınırlarına yaklaştığını fark eden Rus yetkililer savaş uçaklarını devreye soktu. ABD İHA'sının Rusya sınırlarından geri dönmesi üzerine savaş uçakları hangarlarına geri döndü. Konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Haber 27-08-23 20:47

Rusya’nın 1976’dan bu yana Ay’a gönderdiği ilk uzay aracıydı... Luna-25, Ay’ın yüzeyine çarptı!

Rusya’nın 1976’dan bu yana Ay’a gönderdiği ilk uzay aracı Luna-25'ten kötü haber geldi. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Rus uzay aracı Luna-25’in Ay’ın yüzeyine çarptığını ve parçalandığını bildirdi.

Haber 20-08-23 13:35

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Suriye ve İran'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 25 kişi yakalandı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve İran’dan Türkiye'ye, Türkiye'den de Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 25 şahsın hudut birlikleri tarafından yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslardan 6'sının FETÖ, 4'ünün PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Haber 19-08-23 11:54

Rus askerleri, Türk kargo gemisine baskın düzenlemişti! Görüntüler servis edildi

Rus askerlerinin, Karadeniz’de Ukrayna’nın İzmail limanına sefer yapan kuru yük gemisi ‘Şükrü Okan’ı durdurarak gemiye baskın düzenlediği anların görüntüleri ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada söz konusu baskınla ilgili "Uluslararası belgelerin gerekliliklerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir denildi.

Haber 15-08-23 13:16

Rus savaş gemisi Karadeniz’de kuru yük gemisine uyarı ateşi açtı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Ukrayna limanına doğru hareket eden kuru yük gemisine uyarı ateşi açıldığını bildirdi.

Haber 13-08-23 14:00

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Suriye'den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si PKK/KCK/PYD-YPG mensubu 5 kişinin hudut birlikleri tarafından yakalandığını duyurdu.

Haber 09-08-23 14:56

Rus savaş gemisi Karadeniz'de vuruldu... Bölgeden ilk görüntüler geldi!

Rusya Ukrayna arasındaki savaş son sürat devam ederken flaş bir gelişme yaşandı. Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ukrayna'nın insansız deniz araçlarıyla Novorossiysk Askeri Deniz Üssü'ne saldırı girişiminde bulunulduğu ifade edildi.

Haber 04-08-23 10:51

Polonya Başbakanı Morawiecki bu sözlerle duyurdu: Wagner üyeleri Polonya topraklarına girdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri hakkında uyarıda bulunarak, "En az 100 Wagner birliği üyesi Polonya topraklarına girdi" ifadelerini kullandı.

Haber 29-07-23 19:52

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Rus personel İstanbul’dan ayrıldı, bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira oldu

Son dakika haberi: Güvenlik Kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre; Rus personel, Tahıl Koridoru’nun işlemesi için kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nden ayrıldı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu bildirdi.

Haber 20-07-23 12:07

MSB açıkladı! Orman yangınlarına karşı TSK'nın Rezerv Güç' birlikleri devrede

Türkiye pek çok yerde çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Milli Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından oluşturulan 'Rezerv Güç' birliklerinin Hatay, Muğla, Osmaniye ve Çanakkale'deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağladığını duyurdu.

Haber 17-07-23 19:14

Dünya onu konuşmuştu! Wagner lideri Prigojin'in isyan sonrası görüntüleri ortaya çıktı...

Rusya'da paralı asker grubu Wagner, Yevgeniy Prigojin'in önderliğinde kalkışma başlatmıştı. Bazı kentlerin kontrolünü hakimiyeti altına alan Wagner birlikleri kalkışmasından vazgeçerek teslim olmuştu. Rusya Wagner'in teslim olduğu ve mühimmatlarını Rus ordusuna verdiği anları yayımlamıştı. Şimdi ise isyandan sonra Prigojin'in fotoğrafı ortaya çıktı. İç çamaşarlarıyla olduğu görülen Prigojin'in fotoğrafının Belarus'ta çekildiği tahmin ediliyor.

Haber 16-07-23 10:37

Dünya gündemine bomba gibi düşmüştü: Rusya Wagner'in orduya teslim olduğu anları paylaştı! Tanklar, topçu silahları ve zırhlı araçlar...

Rusya'da paralı asker grubu Yevgeniy Prigojin'in önderliğinde kalkışma başlatmıştı. Bazı kentlerin kontrolünü hakimiyeti altına alan Wagner birlikleri kalkışmasından vazgeçerek teslim olmuştu. Rusya bugün Wagner'in teslim olduğu ve mühimmatlarını Rus ordusuna verdiği anları yayımladı.

Haber 13-07-23 14:54

Wagner: 6 soruda Rus paralı asker grubu hakkında bilinenler ve merak edilenler

Rus hükümeti, paralı asker grubu Wagner'i dağıtıyor görünüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, grubun ağır silahlarını ve askeri teçhizatını geri alacağını açıkladı. Bakanlık bu kararı, tahminen 5 bin savaşçıyla Moskova'ya ilerleyen ancak başkente 200 kilometre kala duran Wagner komutanı Yevgeni Prigojin'in isyanı sonrası aldı. Wagner hakkında bilinenleri ve merak edilenleri derledik.

Haber 28-06-23 09:20

Karadeniz'de sıcak saatler! İngiliz uçakları engellendi

Rus uçakları, Karadeniz’de İngiliz savaş uçaklarının ülkenin hava sahası sınırlarına yaklaştığının tespit edilmesi üzerine engelledi. Rus Savunma Bakanlığı o anlara ilişkin görüntüleri yayımladı.

Haber 27-06-23 10:45

Sokaktaki tankları görünce Rus vatandaş Wagner askerlerine tepki gösterdi! “Neden ortalığı karıştırıyorsunuz?”

Tüm dünyanın gözü kulağı Ukrayna Savaşı’nın sonrasında bir kez daha Rusya’ya çevrildi. Rus ordusunun Ukrayna’daki güçlerinin yaklaşık 4’te 1’ini oluşturan Wagner grubu Rus Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı hedef alarak isyan başlattı. Rostov şehrini kontrol altına aldıklarını belirten Wagner askerleri ve Rus bir adamın arasında diyalog sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 24-06-23 14:50

Rusya yangın yerine döndü o temizliğe devam etti! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor...

Rusya'da Wagner grubu Rus Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı hedef alarak isyan başlattı. Moskova'ya ilerleyeceğini bildiren Wagner grubu, Rostov şehrinde kontrol sağladı. Kentin sokaklarında tanklar gezerken bir temizlik görevlisinin sokakları temizlemeye devam etmesi sosyal medyada gündem oldu. İşte o ilginç görüntüler...

Haber 24-06-23 10:59

Putin'den Wagner kalkışması sonrası ilk açıklama geldi! Karşılaştığımız şey ihanettir

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rus ordusunu Wagner'e karşı saldırı düzenlediğini iddia etmesiyle Rusya karıştı. Wagner birliklerinin Rostov'a girmesinin ardından Savunma Bakanlığı binasını kuşattığı biliniyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Wagner grubunun kalkışmasından sonra ilk açıklama geldi. İşte bütün detaylar!

Haber 24-06-23 10:09

Rusya'yla ilgili ABD'den ilk açıklama Gelişmeleri takip ediyoruz

Rusya'da Wagner paralı asker grubunun Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya karşı başlattığı meydan okuma devam ediyor. Wagner kurucusu Yevgeniy Prigojin, Ukrayna üzerinden sınırı geçerek Rusya topraklarına girdi. Son olarak Rostov kentinde Savunma Bakanlığı'nı kuşatan Wagner birlikleri Moskova'ya ilerleyeceğini açıkladı. ABD konuyla ilgili "gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 24-06-23 09:52

SON DAKİKA | Rusya'da sıcak saatler! Wagner'den Rus ordusuna açık tehdit: Adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak

Son dakika haberine göre, Rusya'da tansiyon yükseldi. Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Rus Güvenlik Servisi, Wagner üyelerine "Prigojin'i yakalayın" çağrısı yaptı. Başkent Moskova'da ise güvenlik önlemleri artırıldı.

Haber 23-06-23 23:36

Rus nükleer silahları, Belarus’ta depolanacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Belarus’un başkenti Minsk’te Belaruslu mevkidaşı Viktor Hrenin ile bir araya geldi. Bakanlar, Rus nükleer silahlarının Belarus topraklarında özel bir depolama tesisinde tutulmasını öngören protokolü imzaladı.

Haber 25-05-23 10:23

Son dakika: Rusya'dan flaş açıklama! TürkAkım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı!

Son dakika haberi... Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından Karadeniz'deki TürkAkım ve Mavi Akım doğal gaz boru hatlarını koruyan Rus donanmasına ait İvan Hurs gemisine saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Haber 24-05-23 17:14

Gizli saldırı planı ortaya çıktı: Yanına PKK'yı da alacakmış! Sızdırılan Pentagon belgelerinde çok çarpıcı 'Ukrayna' iddiası

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) sızdırılan belgeleri dünyanın gündemine otururken Ukrayna ile ilgili sarsıcı bir iddia ortaya atıldı. ABD basınında yer verilen iddiaya göre söz konusu belgelerde Ukrayna'nın PKK/YPG ile iş birliği planı ortaya çıktı. Buna göre Ukrayna askeri istihbaratı Suriye'deki Rus kuvvetlerine gizli saldırı yapma hazırlığındaydı, bunun için de PKK/YPG militanlarını eğitecekti. İşte o çok çarpıcı iddiaların tüm detayları...

Haber 23-04-23 09:37

'Önemli bir kilometre taşı' Yerli ve milli ilk helikopter motoru TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopter olan GÖKBEY’i uçurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen T625 GÖKBEY Helikopteri, TEI tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen TS1400 Turboşaft Motoru ile ilk test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de "Türk savunma sanayiinde önemli bir kilometre taşı!" diyerek bir paylaşım yaptı.

Haber 22-04-23 12:27

Yerli ve milli ilk helikopter motoru TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopter olan GÖKBEY’i uçurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen T625 GÖKBEY Helikopteri, TEI tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen TS1400 Turboşaft Motoru ile ilk test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı.

Yurthaber 22-04-23 12:18

Rusya kendi kentini vurdu! Büyük bir patlama meydana geldi, yaralılar var

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken bölgeden haberler gelmeye devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod kentinde büyük bir patlama meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada patlamanın Rus ordusuna ait Su-34 tipi savaş uçağının kentin üzerinde uçarken mühimmatını acil olarak tahliye etmesi sonucu meydana geldiğini belirtti. Olayda can kaybı yaşanmazken 2 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Haber 21-04-23 14:14

Rus kozmonot paylaştı! Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Antalya

Rus kozmonot Oleg Artemyev, "harika sıcak şehir" mesajıyla Antalya'nın uzaydan çekilen fotoğrafını paylaştı. Artemyev, "Güneşin tadını çıkarırken bu harika sıcak şehrin uzaydan nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Şu anda eşsiz bir fırsatınız var. Baylar ve bayanlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Antalya!" ifadelerini kullandı.

Haber 05-04-23 17:02

Savaştan bu yana bir ilk: Putin, Mariupol'ü ziyaret etti, Ukrayna'dan çok sert tepki geldi! 'Bir hırsıza yakışır şekilde...'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus işgali altındaki Donbass bölgesinde yer alan Mariupol'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, geçtiğimiz sene şubat ayında başlayan savaştan bu yana Rus işgali altındaki bölgeleri ilk kez ziyaret etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Putin’in Mariupol kentine geç saatlerde düzenlediği sürpriz ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Putin, bir hırsıza yakışır şekilde gecenin karanlığında Ukraynalı Mariupol’u ziyaret etti” ifadelerini kullandı. İşte detaylar!

Haber 19-03-23 16:11

NASA tarih vererek duyurdu: Dünya'ya çarpma ihtimali var!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) dikkat çeken bir açıklama geldi. NASA'nın Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada yaklaşık olimpik yüzme havuzu büyüklüğündeki bir asteroidin 23 yıl içinde Dünya'ya çarpabileceği bildirildi.

Haber 10-03-23 20:40

İngiltere'den dikkat çeken iddia: Rus yedek askerleri 'kürek'le savaştı

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus yedek askerlerinin Ukrayna'da cephane kıtlığı nedeniyle göğüs göğüse çarpışmak için muhtemelen "kürek" kullandığını bildirdi.

Haber 06-03-23 01:01

NASA ve DARPA, oldukça farklı bir 'nükleer' adımı attı! Testlerine başlanacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) dün, gelecekteki insanlı Mars seyahatleri için ‘nükleer termal roket motoru’ testlerine başlayacağını duyurdu. Amacın uzayın derinliklerine insanlı seyahati hızlandırmak olduğu ifade edildi.

Haber 25-01-23 15:34

Dünya şokta: Her an başlayabilir! Putin, Rusya’da gökdelenlerin tepesine kurdu

Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya'dan çarpıcı görüntüler geldi. Moskova'nın olası füze ve İHA saldırılarının hedefi olacağı söylentilerinin ardından Rus yetkililer harekete geçti. Başkent Moskova'da bina ve gökdelenlerin çatısına ileri teknoloji savunma sistemleri konuşlandırılmaya başlandı. Uzmanlar ise yeni bir saldırının başlamasının an meselesi olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Haber 21-01-23 14:39

Zelenskiy Savaşı hızlı bitirmemiz için yardım edin demişti! NATO ülkelerinden silah Ukrayna'ya dev silah sevkiyatı

Rusya ile Ukrayna savaşı sürerken, Zelenskiy müttefiklerden silah isteyerek "Savaşı hızlı bitirmemize yardımcı olun. Özgür dünya, Rus saldırganlığını durdurmak ve tarihi bir yenilgiye uğratmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip" demişti. Bu sözlerden kısa süre sonra NATO üyesi 11 ülke, Ukrayna'ya yeni askeri yardım sözü verdi. Aralarından İngiltere'nin de olduğu ülkeler, yüzlerce füze, obüs, helikopter, hava savunma sistemi gibi savaşın kaderini etkileyecek silahları Kiev yönetimine gönderecek.

Haber 19-01-23 22:25

Rusya'dan Donetsk açıklaması: Ukrayna'ya çalışan 130'dan fazla paralı savaşçı öldürüldü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta kritik bölge olan Donetsk'te şiddetli çatışma ve bombalar yaşanıyor. Ukrayna'nın Rus askerlerinin konuşlandığı bir binayı vurmasıyla 60'dan fazla asker hayatını kaybetmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da son olarak, aynı bölgede Ukrayna ordusuna çalışan 130'dan fazla yabancı paralı savaşçının öldürüldüğünü bildirdi.

Haber 03-01-23 21:57

SON DAKİKA | Rusya duyurdu: Ukrayna Rus askeri tesisini füzelerle vurdu! 63 Rus askeri öldü

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşında kritik bir gelişme yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rus askeri tesisini füzelerle vurduğunu ve 63 Rus askerinin öldüğünü duyurdu. Diğer yandan Ukrayna ise 400 Rus askerinin öldürüldüğünü öne sürdü. Rusya açıklamasında füze saldırısının 6 HIRMARS füzesiyle gerçekleştirildiğini de belirtti ve bunlardan ikisinin Rus hava savunma sistemlerince vurulduğunu aktardı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 02-01-23 16:31

Ve SpaceX'in kapısı çalındı! Uzaydaki sızıntı krizinde çok konuşulacak gelişme...

Elon Musk'ın şirketi SpaceX bu kez uzaydaki sızıntı nedeniyle gündemde. Bildiğiniz gibi Rus Soyuz kapsülünde meydana gelen soğutma sıvısı sızıntısı nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir kriz yaşanıyor. Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos, mürettebatını planlanandan önce Dünya'ya getirmek için İstasyon'a boş bir araç göndermeyi düşündüğünü söylemişti. Fakat çıkan bir haber, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) SpaceX'in kapısını çaldığını gösterdi.

Haber 30-12-22 15:38

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz fiyatı kaç TL? SDT Savunma halka arz ne zaman?

Türk savunma sanayisi şirketi SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, Borsa İstanbul ve SPK denetimlerinin ardından 22 Aralık itibarıyla halka arz onayını aldı. SDT Savunma halka arz kapsamında talep toplamaya da başladı. SDT Savunma halka arz işlemi hakkında tüm detayları sizler için derledik..

Finans 29-12-22 10:55