Yanlis Tedavi Haberleri

Komşusunu iple arabasının arkasını bağlayıp, metrelerce sürükledi! Kaş'ta dehşete düşüren işkence görüntüsü

Antalya'da iki komşu arasında köpek yüzünden başlayan tartışma, insanlık dışı bir vahşete düşürdü. Tartışma sonrası darp ettiği O.S.'yi iple arabasının arkasına bağlayan Ş.T., komşusunu metrelerce sürükledi. Dehşet anları kameraya anbean yansırken; ihbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri Ş.T.'yi gözaltına aldı. O.S. ise hastanede tedavi altına alındı.

Haber 2024-05-08 11:20:24

Diş hekiminden iğrenç taciz! Genç kızın bacaklarına dokunup… 'Ben herkesi öpüyorum'

İzmir'de diş hekimi T.G., iddiaya göre iş insanı Hasan T.'nin 19 yaşındaki kızı A.T.'ye cinsel tacizde bulundu. Tedavi için kendisine gelen genç kızın bacaklarına dokunup öpen diş hekiminin sözleri ise şaşkına çevirdi. Taciz olayı için iddiaya göre 'ben herkesi öpüyorum' diyerek kendini savundu. İşte iğrenç taciz olayının detayları...

Haber 2024-05-08 10:55:20

Tesadüfen pankreas kanseri olduğunu öğrenmişti... Tanyeli 47 kiloya kadar düştü! Son durumunu anlattı

Bir dönemin en ünlü oryantali Tanyeli tesadüfen pankreas kanseri olduğunu öğrenmiş ve tedavi sürecine başlamıştı. Bir süredir tedavisi devam eden Tanyeli son durumu hakkında bilgi verdi. Tanyeli, 'Hayatımda ilk kez bu kadar fazla kilo verdim' diyerek 47 kiloya kadar düştüğünü anlattı.

Magazin 2024-05-08 10:44:41

İstanbul'da okul müdürüne kurşun yağdırdı! Sosyal medyadan Kafasına sıktım videosu paylaştı! Okul müdüründen kahreden haber

Eyüpsultan’da sabah saatlerinde özel bir lisede Irak asıllı Y.K., okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak yaraladı. Olay yerinden kaçan Y.K., olaydan sonra sosyal medya hesabından video paylaştı. Öğrencinin paylaştığı videodaki seslendirilen şarkıda ‘Kafasına sıktım’ sözleri dikkat çekti. Hastanede tedavi altına alınan müdür hayatını kaybetti. Saldırının görüntüleri de ortaya çıktı.

Haber 2024-05-07 17:35:24

Karadeniz’deki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Samsun’da hizmete girdi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde fiziki büyüklüğü ve kapasitesiyle Karadeniz Bölgesi kamu sağlık tesislerindeki en büyük merkez olma hüviyetini taşıyan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) hizmete girdi.

Yurthaber 07-05-24 15:49

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Bu hastalığa bağlı ölümler en çok genç yaşta! Tedavi edilmediğinde kötü sonuçlar doğuruyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Astım tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini çok olumsuz olarak etkiler. Hatta bazen ölümlere yol açabilir. Maalesef astıma bağlı ölümler genç yaşta ölümlerdir. Astım aslında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bugünkü elimizde mevcut tedavi imkanlarıyla astımı, astımı olmayan bir kişi gibi kontrol altına alabiliyor ve normal bir hayat yaşatabiliyoruz" dedi.

Haber 07-05-24 15:07

38 suç kaydı olan babanın bıçakladığı kızı hayatını kaybetti

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 38 suç kaydı olan babasının bıçaklayarak ağır yaraladığı 1 çocuk annesi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 07-05-24 11:36

Sıra dışı tedavi: Denizin 14 metre altındaki basınca eş değer! Kimi duymaya başladı kimi ağrılarından kurtuldu... Türkiye'nin her yerinden talep var

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uygulanan ‘Hiperbarik Oksijen Tedavisi’ ile farklı hasta grupları denizin 14 metre altındaki basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Özellikle kronik yarası bulunan, radyoterapi gördükten sonra vücudunda yaralar oluşan, ani işitme ve görme kaybı yaşayan hastalara uygulanan her birisi 2 saat süren 30 seanslık tedavi, bugüne kadar yüzlerce kişinin sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

Haber 06-05-24 14:35

Kahtalı Mıçe'den üzen haber geldi! Gırtlak kanserine yakalandı... Ekonomik sıkıntılar yaşıyor

'Kahtalı Mıçe' lakabıyla ünlenen usta şarkıcı Mustafa Aslan'dan kötü haber geldi. Gırtlak kanserine yakalandığı ortaya çıkan 71 yaşındaki Türk halk müziği sanatçısının, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Magazin 06-05-24 13:02

Denizin 14 metre altındaki basınca eşdeğer ortamda oksijen tedavisi hastalara şifa oluyor

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uygulanan ‘Hiperbarik Oksijen Tedavisi’ ile farklı hasta grupları denizin 14 metre altındaki basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor.

Yurthaber 06-05-24 11:53

Bu belirtiler varsa hemen hastaneye koşun! 24 saat içinde tedavi edilmeli: Geç müdahale ölüme götürüyor!

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz sıtma hastalığı hakkında uyarılar gelmeye devam ediyor. Sıtmayı sivrisineklerin plazmodium adlı paraziti insanlara bulaştırması yoluyla oluşan ateşli bir enfeksiyon hastalığı olarak tanımlayan Dr. Mehmet Uluğ, “Sıtma, dişi anofel sivrisineklerinin ısırmasıyla bulaşır. Dişi sivrisinekler yumurtalarını beslemek için bir kan emerler. Bulaşma, sivrisineklerin sayısına ve hayatta kalmasını etkileyebilecek iklim şartlarına da bağlıdır” dedi. İşte belirtileri...

Haber 04-05-24 07:39

Ankara'da kaza yapan Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu hayatını kaybetti

Ankara'da motosikletle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan'ın oğlu Mohamed A. Fettah el-Burhan Rahman, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber 03-05-24 18:58

Amasya'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı

Amasya'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında yaralanan 3 kişi tedavi altına alındı.

Yurthaber 02-05-24 15:10

Karaman'da fırında çalışan kadın elini kıyma makinesine kaptırdı

Karaman'da elini kıyma makinesine kaptıran kadın tedavi altına alındı.

Yurthaber 02-05-24 14:01

Kavgaya müdahale sırasında yaralanan jandarma personeli hastanede şehit oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar'ın tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Yurthaber 02-05-24 12:01

Kocaeli'de trafik kazasında yaralanan genç, hastanede hayatını kaybetti

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde otomobilin istinat duvarından düşmesi sonucu yaralanan 17 yaşındaki genç, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Yurthaber 02-05-24 07:42

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde acı haber! 1 işçi iş kazasında öldü, 1 işçi de yaralandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çırçır fabrikasının çatısını söken işçileri taşıyan vincin kaynak yerinden kopması sonucu metrelerce yüksekten düşen işçilerden Necati Er (44) hayatını kaybederken, ağır yaralanan Bakır Karataş (22) ise hastanede tedavi altına alındı.

Haber 01-05-24 23:12

Manisa'da dehşet! Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı, ardından kendi kafasına sıktı

Manisa'da dehşet dolu bir olay yaşandı. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde birlikte yaşadığı kadını av tüfeğiyle öldürüp kuyuya atan şahıs, ardından kendi kafasına ateş etti. Ağır yaralanan şahıs tedavi altına alındı.

Haber 30-04-24 23:58

Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer?

Grip her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamı olumsuz etkileyen bir viral enfeksiyondur. Mevsimsel grip salgınları insan sağlığını, toplumları ve ekonomileri ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak grip hakkındaki bilgi ve farkındalık arttıkça, önleme ve tedavi konusunda daha etkili olabiliriz. Peki, grip neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 20:35

İshal neden olur? İshale ne iyi gelir?

İshal sindirim sistemindeki hızlı ve sıvı dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Her yaş grubundan insanı etkileyebilen ishal genellikle virüsler, bakteriler, parazitler veya gıda zehirlenmesi gibi nedenlerden kaynaklanır. İshal hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve dehidrasyon riskini artırabilir. Bu yüzden doğal tedavi yöntemlerini ve önlemleri bilmek önemlidir. Peki, ishali ne keser?

Haber 30-04-24 19:40

Menenjit nedir? Menenjit belirtileri ve tedavisi

Menenjit, hızlı bir şekilde tanı konulması ve tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Tanı genellikle fizik muayene, kan testleri ve omurilik sıvısı analizi yoluyla yapılır. Tedavi, enfeksiyonun tipine bağlıdır, ancak genellikle antibiyotikler veya antiviral ilaçlar içerir. Erken tanı ve tedavi, ciddi komplikasyonların önlenmesine yardımcı olabilir. Peki, menenjit nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 30-04-24 16:46

SON DAKİKA | MSB acı haberi duyurdu! Yaklaşık 2 yıl sonra şehit oldu

Son dakika haberi: MSB Gölcük Tersanesi Komutanlığında 27 Eylül 2022 tarihinde geçirdiği kaza neticesinde yaralanarak hastaneye sevk edilen Por.Söz.Er Rıdvan Gürsoy, yaklaşık 2 yıldır yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybederek 30 Nisan 2024 tarihinde şehit oldu.

Haber 30-04-24 15:45

Sinüzit nedir, sinüzit belirtileri nelerdir? Sinüzit nasıl geçer? Sinüzit tedavisi

Sinüzit oldukça yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle soğuk algınlığı veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra ortaya çıkar. Semptomları genellikle burun tıkanıklığı, yüz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerdir. Tedavi genellikle semptomatik olarak yönetilir ve bazı durumlarda antibiyotikler veya cerrahi gerekebilir. Ancak sinüzitin önlenmesi ve yönetilmesinde sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları ve hijyen önlemleri de önemli bir rol oynar.

Haber 30-04-24 14:11

Siroz nedir, siroz belirtileri nelerdir? Siroz neden olur? Siroz tedavisi

Siroz karaciğerin ciddi ve ilerleyici bir hastalığıdır ve tedavi edilmediğinde veya belirtileri fark edilmediğinde hayati tehlike oluşturabilir. Erken tanı ve uygun tedavi ile birlikte sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri sirozun ilerlemesini yavaşlatabilir ve hastanın yaşam kalitesini artırabilir. Ancak siroz tedavisi zor ve karmaşık bir hastalıktır ve hastaların sürekli takip ve destek alması gerekebilir.

Haber 30-04-24 14:03

Bursa'da 5 bin yıllık tedavi: Bu arılar şifa dağıtıyor! Türkiye'nin her yerinden talep var

Bursa'da arı iğnesi yoluyla tedavi edilen hastalar, 5 bin yıllık yöntemle sağlığına kavuşuyor. Çin, Ukrayna, Kore ve Amerika gibi ülkelerde yaygın olarak yapılmakta olan bu tedavi yöntemi arı zehri ile uygulanıyor. Arı iğnesiyle şiddetli ağrılarından kurtulduğunu belirten bir hasta, "Şimdi maşallah kelebek gibi namaz kılıyorum" dedi. Bir başka hasta ise bütün kış boyunca soğuk algınlığına dahi yakalanmadığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 11:53

Yanığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Yanık için evde ne yapılabilir?

Ciltte ve vücutta oluşan yanıklar günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz yaygın bir cilt sorunudur. Güneş yanıkları, sıcak suyla temas sonucu oluşan yanıklar, kimyasal maddelere maruz kalmak, ateş veya buharla yanıklar bu tür cilt sorunlarının yaygın örnekleridir. Yanıklar ciltte kızarıklık, ağrı, şişlik ve bazen kabarcıklarla karakterizedir ve tedavi edilmediğinde enfeksiyon riski taşıyabilirler. Peki, yanığa ne iyi gelir?

Haber 30-04-24 11:27

Uzmanından duruş bozukluğunu önlemek için 8 kural! Daha büyük hastalıklara yol açıyor

Günümüzde iyi bir duruşa sahip olmanın kolay olmadığını ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doç. Dr. Ömer Bozduman, “Duruş bozukluğu geliştiği zaman sırt ağrısı, omurga rahatsızlıkları, kamburluk, eklem sorunları gibi durumlar ortaya çıkar. Bu şikayetlerin göz ardı edilmemesi, duruş bozukluğunun kifoz, skolyoz gibi daha büyük hastalıklara yol açmadan tedavi edilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Kadin 30-04-24 08:58

Polip nedir? Polip çeşitleri, polip belirtileri ve tedavi yöntemleri

Polipler herhangi birinin vücudunda ortaya çıkabilecek küçük, et benzeri oluşumlardır. Genellikle iyi huylu olup kanserleşme potansiyelleri düşüktür ancak bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirler. Bu küçük yapılar görünmeyen düşmanlar olarak adlandırılabilirler çünkü belirtileri yoktur ve sıklıkla rutin tarama veya başka bir nedenle yapılan testlerde tesadüfen keşfedilebilirler.

Haber 29-04-24 20:18

Sepsis nedir, neden olur? Sepsis geçer mi? Sepsis belirtileri ve tedavisi

Sepsis bir tür enfeksiyon olarak bilinse de gerçekte sepsis çok daha karmaşık ve tehlikeli bir durumdur. Sepsis vücudun enfeksiyona aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkan yaşamı tehdit eden bir durumdur. Peki, sepsis nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 29-04-24 19:31

Üroloji nedir, neye bakar? Üroloji hangi hastalıkları kapsar?

Üroloji, insan üriner sistemini (böbrekler, idrar yolları, mesane, idrar kesesi ve üretra gibi organları) ve erkek üreme sistemiyle ilgilenen tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Bu alanda çalışan uzmanlar, ürolog olarak adlandırılır ve geniş bir yelpazedeki ürolojik hastalıkları teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Üroloji hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen çeşitli sağlık sorunlarına odaklanırken, özellikle erkeklerdeki üreme sistemi sorunlarına da dikkat eder.

Haber 29-04-24 19:07

Anjiyo nedir, nasıl ve neden yapılır? Anjiyo ne kadar sürer?

Kalp ve damar hastalıkları günümüzde ciddi sağlık sorunları arasında yer alır. Bu hastalıkların teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi kişinin sağlığını koruması açısından hayati öneme sahiptir. Anjiyografi bu hastalıkların tanısında önemli bir rol oynar. Özellikle kalp krizi riskini belirlemek, tıkalı damarları görmek ve tedavi seçeneklerini değerlendirmek için anjiyografi kullanılır.

Haber 29-04-24 19:01

Çok nadir görülüyor: Gün ışığına çıkamayan kardeşlerin hikayesi şaşırttı! Kızgın bir demiri gözümün üzerine koymuşlar gibi canım yanıyor

Çok nadir görülen genetik XP hastalığı nedeniyle yaşamlarını gün ışığından uzakta, karanlıkta geçirmek zorunda olan ve tedavi umutlarını yitirmeyen Ali ve Halenur Şahin kardeşler, evden eğitimle üniversite sıralarına kadar ulaşmayı başardı.

Haber 29-04-24 16:00

Manisa’da gece yarısı korkunç olay! Yatak odasında karısını öldürüp, intihar etti

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen Hamza Demirkıran (24), 2 çocuğu odalarında uyuduğu sırada eşi Buse Demirkıran’ı (23) av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Daha sonra oturduğu 2 katlı binanın çatı katına çıkan Demirkıran aynı silahla intihar etti.

Haber 29-04-24 06:24

Ters yöne giren ehliyetsiz sürücü 5 aylık köpeği ezip kaçtı: O anlar kamerada

Çankırı’da aracı ile ters yöne giren 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, sokakta oynayan köpeği ezerek kaçtı. Yaralanan köpek tedavi altına alınırken, annesinin olay sırasında verdiği tepki ise yürek burktu.

Haber 27-04-24 14:58

Cezaevinde 37 kiloya düşen Nihal Candan tahliye edilmişti! Nevşin Mengü, Çetin Doğan'ı hatırlattı: Nihal Candan’ın tahliyesine tepki

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında soruşturma başlatılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Candan kardeşlerden Nihal Candan hakkında tahliye kararı verildi. Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 28 Şubat davasından tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tedavi sonrası tekrar cezaevine gönderilmesini hatırlatarak tahliye kararına tepki gösterdi.

Magazin 27-04-24 14:56

Sihirli Annem'in Perihan'ı Gül Onat hastalığını ilk kez anlattı! 'Ölümü hep bekledim'

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Sihirli Annem dizisinde hayat verdiği Perihan karakteri ile hafızalara kazınan Gül Onat, geçen yıl hastalandığı ve uzun süredir tedavi gördüğü açıkladı. Gül Onat, "İyileşeceğime dair hiç umudum yoktu. Ölümü hep bekledim" dedi.

Magazin 27-04-24 13:12

Kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu! Nedeni şaşırttı: 60 binde bir görülüyor!

Şırnak'ta kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın, gebelik kesesinin normal sağlıklı yerinde değil, sağ yumurtalığa yerleştiği tespit edildiği belirlenerek tedavi edildi. Tedavi sonrası açıklamada bulunan doktor bu durumun 60 bin gebelikte bir görülen çok ender görülen bir durum olduğunu belirtti.

Kadin 27-04-24 11:24

Deniz bir anda kana bulandı! 64 yaşındaki turist kıyıdan metrelerce uzakta köpekbalığı saldırısına uğradı... Yüzerek uzaklaştı

64 yaşındaki Peter Smith isimli bir adam Güney Karayip Denizi'nde bulunan Tabago açıklarında yüzerken bir boğa köpekbalığının saldırısına uğradı. Kıyıdan yaklaşık 10 metre uzaklıkta gerçekleşen saldırıda Smith ağır bir şekilde yaralandı. Tedavi için hastaneye kaldırılan Smith'in hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu ifade edildi.

Trend 27-04-24 09:51

Yoğun bakımdaki hastaya hemşireden cinsel saldırı! İğrenç olayın cezası belli oldu

İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde erkek hemşire Emre Kale (30), yoğun bakımda tedavi gören kanser hastası N.C.'ye (63) cinsel saldırıda bulundu. Sanık Kale’ye, duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İşte iğrenç olayın detayları...

Haber 26-04-24 17:30

İzmir'de hastaya cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen hemşireye 25 yıl 7 ay hapis cezası

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan erkek hemşire, 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 26-04-24 15:47

Zehra Güneş bir öğününü paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın parlayan yıldızı ve Vakıfbank oyuncusu Zehra Güneş, hem kariyeri hem de özel hayatıyla sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Son olarak sakatlığı için İtalya'daki bir fizik tedavi merkezine giden Güneş'in tedavisi devam ediyor. Ünlü voleybolcu 'günaydın' notu ile yaptığı paylaşımla adından söz ettirdi.

Magazin 26-04-24 14:52

Kahramanmaraş'ta kız kardeşi tarafından silahla vurulan ağabey öldü

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 16 yaşındaki kız kardeşi tarafından silahla vurulan genç ağabey, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 25-04-24 14:03

Okul bahçesinde skandal! Öğretmen 14 yaşındaki öğrencisi tarafından boynundan bıçaklanarak yaralandı

Galler'in Carmarthenshire kentindeki bir lisenin bahçesinde yaşanan olay yerel basında geniş yankı uyandırdı. Olayda öğretmenin ismi açıklanmayan 14 yaşındaki öğrencisi tarafından boynundan bıçaklandığı ifade edildi. Öğretmen 'kırmızı kod' alarmı kapsamında kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Trend 25-04-24 13:20

Adana'da köpek saldırısına uğrayan 3 kişi yaralandı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Amerikan staff cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 3 kişi tedavi altına alındı.

Yurthaber 24-04-24 07:32

Hayatı tehdit ediyor! Dünya nüfusunun yarısı risk altında: 'Herkes yakalanabilir'

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, “Sıtma, insandan insana dişi anofel sineklerinin ısırmasıyla bulaşan paraziter bir enfeksiyondur. Hayatı tehdit eden sıtma, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır” dedi.

Kadin 23-04-24 12:27

Yılın ilk kene vakası görüldü! Uzmanlar uyardı: Türkiye genelinde artış!

Doğu Karadeniz Bölgesinde havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane'de kene vakaları görülmeye başlarken, yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Vakalarda artış yaşandığını belirten uzmanlar ise Türkiye genelinde haziran ve temmuz aylarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 23-04-24 10:30

Dispepsi nedir, belirtileri nelerdir? Dispepsi nasıl tedavi edilir?

Dispepsi, sindirim sistemi ile ilgili yaygın bir rahatsızlıktır ve birçok kişinin yaşadığı sindirim sorunlarından biridir. Genellikle mide ekşimesi, hazımsızlık, şişkinlik, karın ağrısı ve midede dolgunluk hissi gibi belirtilerle kendini gösterir. Dispepsi, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve günlük aktiviteleri kısıtlayabilir. Peki, dispepsi nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 22-04-24 10:36

Görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı! Kadın kılığında sokaklarda dolaşan adam tedavi altına alındı

Burdur’da bir şahsın sokaklarda kadın kılığına girip gezdiği ve 'okul çıkışlarına gittiği' şeklindeki sosyal medya paylaşımları üzerine polis harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şahıs, psikolojik rahatsızlığı olduğu tespit edilerek hastanede tedavi altına alındı. Aynı şahsın geçen yıl kadın kılığında camiye gittiği ve kadınların arasında namaz kıldığı için şikayet edildiği de ortaya çıktı.

Haber 21-04-24 19:09

Tedavi için İtalya'ya gitmişti.... Filenin Sultanları'ndan Zehra Güneş spor salonundan paylaştı! Fiziğiyle dikkat çekti

Vakıfbank forması giyen Zehra Güneş, son olarak sakatlığı için İtalya'daki bir fizik tedavi merkezine gitmişti. Milli voleybolcu, tedavisinin devam ettiğini belirtmişti. Ünlü voleybolcu Instagram hesabından antrenman yaptığı anları paylaştı. Güneş, kusursuz fiziğiyle dikkat çekti.

Magazin 21-04-24 08:09