Kadir Gecesi Anlamı Haberleri

Kadir Gecesi'nde ne oldu? Kadir Gecesi'nin anlam ve önemi nedir? İşte Dinayet'e göre faziletleri

Kadir Gecesi; rahmet, mağfiret ve günahlardan arınma mevsimi olan on bir ayın sultanı ramazan ayının kalbi mesabesindedir. Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği Kadir Gecesi, “kutlu (mübârek) bir gece” olarak ifade edilmektedir. Peki, Kadir Gecesi'nde ne oldu? Kadir Gecesi'nin anlam ve önemi nedir? İşte Dinayet'e göre faziletleri...

Haber 17-04-2023 22:36

Kadir Gecesi ne zaman, hangi tarihte? Kadir Gecesi duası nasıl okunur? Hz. Muhammed'in ramazanın 27. gününde okuduğu dua!

Kadir Gecesi'nin hangi gün idrak edileceği merak konusu olurken birçok kişi Diyanet 2023 dini günler takvimi ile ilgili araştırmalarına hız verdi. İslam dininin inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Peki, bu sene Kadir Gecesi ne zaman, hangi tarihte? Kadir Gecesi duası nasıl okunur?

Haber 12-04-2023 13:38

Kadir Gecesi ne zaman, hangi tarihte? Ramazan'ın 27. gecesi Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? 2023 Diyanet takvimi

Kadir Gecesi tarihi, ramazan ayına girilmesiyle beraber gündeme geldi. Günahların affedildiği, ellerin dua etmek için semaya açıldığı Kadir Gecesi, Müslümanlar için önem arz ediyor. Müslümanlar, Kadir Gecesi’nde ibadetlerine yoğunlaşırken bu güne özel olarak birçok dua ve namaz kılınıyor. Kadir Gecesi, ramazan ayının 27. gecesi olarak da bilinmektedir. Peki, Kadir Gecesi ne zaman, hangi tarihte? Ramazan'ın 27. gecesi Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

Haber 08-04-2023 09:58

Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? 2023 Diyanet takvimi ile Kadir Gecesi tarihi

Kadir Gecesi'nin bu sene hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Kadir Gecesi, İslam dininin inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kur'an'da ''bin aydan daha hayırlı'' olduğu belirtilen Kadir Gecesi, ramazan ayı içerisinde gerçekleşiyor. Peki, Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? 2023 Diyanet takvimi ile Kadir Gecesi tarihi hangi güne denk geliyor?

Haber 27-03-2023 09:55

Kadir Gecesi Anlamı

Kadir Gecesi Anlamı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kadir Gecesi Anlamı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.