Kolajen Hapi Haberleri

Önemsiz deyip geçmeyin! Kolajen eksikliğinin 8 belirtisi

Vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan protein türü olan kolajen yaşlandıkça daha az üretilmeye başlar. Bu da kırışıklıklar, sert eklemler gibi bir çok probleme neden olur. Dolayısıyla vücutta bir kolajen eksikliği durumu varsa müdahale edilmelidir. İşte kolajen eksikliğinin en yaygın 8 belirtisi...

Kadin 2024-06-08 11:37:07

Türkiye'nin hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorbası olmuştu! Canan Karatay konuştu: Kolajen vardır, en doğal proteindir

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan sakatatları seven çok, bir o kadar da uzak duran var. Ayrım öylesine keskin ki, o sakatat ürünlerinden biri olan kelle paça çorbası Türkiye'yi ikiye bölmüş durumda. Yapılan bir araştırmaya göre 'en sevilen' çorba da kelle paça, 'asla yemem' denileni de... Prof. Dr. Canan Karatay ve Kelle paça Ustası Kemal Kutluğ o çorba hakkında konuştu.

Yemek 2024-02-05 07:50:35

Genç kalmak için mucize yöntem! Senelere meydan okuyorlar, her gün bunu yapan yaşlanmıyor

Herkes yıllara meydan okuyup her yaşta genç kalmayı arzuluyor. Uzmanlara göre; kolajen takviyesi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve stressiz bir yaşam bunun için oldukça önemli. İşte, uzmanların üzerinde durduğu yıllara meydan okumanızı sağlayacak besinler...

Haber 2023-10-29 10:05:15

Tonlarca para harcamaya son! Botoks etkisi yaratan mucizevi maske tarifi

Ciltte meydana gelen kırışıklıklar istenmeyen bir görüntüye sebep veriyor. Tonla para harcayıp botoks yaptırmak yerine evde doğal yöntemlerle cildinize güzellik katabilirsiniz. Kırışıklıkları azaltmak için kolajen içeren besinleri tüketmek, yüz yogası yapmak, bol su içmek, düzenli olarak nemlendirici kullanmak büyük önem taşıyor. Evde yapılan bu maske ile de kırışıklıklar, siyah noktalar ve cilt lekeleri konusunda başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

Kadin 2023-08-27 15:18:00

Kolajen kilo aldırır mı? Kolajen vücutta ödem yapar mı?

Kolajen cildin, kemiklerin, eklem sağlığının ve bağ dokusunun ana yapı taşı olan bir protein türüdür. Vücutta doğal olarak üretilen kolajen, yaş ilerledikçe ve çeşitli faktörlerin etkisiyle azalabilir. Bu nedenle kolajen takviyeleri popüler hale gelmiştir. Kolajen takviyeleri genç ve sağlıklı bir cilt, esnek eklemler ve güçlü kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Ancak kolajen takviyelerinin kilo kaybı veya kilo alımı üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.

Haber 31-07-23 14:57

Genç kalmak için inanılmaz taktik! Her gün bunu yapan yaşlanmıyor

Uzmanlara göre her yaşta genç görünmek mümkün. Kolajen takviyesi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve stressiz bir yaşam bunun için son derece önemli. Uzmanlar, bazı besinlerin yaşlanma karşıtı olduğunu açıkladı. İşte, yıllara meydan okumanızı sağlayacak besinler...

Haber 16-07-23 13:56

Resmen kolajen bombası! Evde Toscana çorbası nasıl yapılır? İşte kolajen deposu Toscana çorbası tarifi ve malzemeleri

Sağlıklı beslenmede en baş sıralarda yer alan Toscana çorbasının tarifi merak edildi. İtalyan Mutfağı'na ait yemek adeta bir kolajen deposu. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarifle sizlerleyiz. Peki, Evde Toscana çorbası nasıl yapılır? İşte kolajen deposu Toscana çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 04-06-23 14:52

31 yaşındaki kadın yaşlanmayı durduran kolajen bombası tavsiyelerini paylaştı! Görenler gerçek yaşına inanamıyor

Yaşıtlarına göre çok daha genç görünen kadınların cilt bakımların hangi uygulamaları yaptığı ve hangi malzemeleri kullandığı merak ediliyor. Daha genç görünmek ve yaşlanmaya dur demek isteyen kadınlar bu konu hakkında uygun yollar arıyor. TikTok'ta 31 yaşındaki bir kadın genç gözükmesini sağlayan sırlarını açıkladı.

Kadin 31-05-23 10:13

İşkembe çorbası faydaları nelerdir, zayıflatır mı? İşkembe çorbası hangi hastalıklara iyi gelir, karaciğere iyi gelir mi?

İşkembe çorbası genellikle mide ve bağırsakların sağlığını korumak ve kış aylarında tercih edilen bir çorba türüdür. İşkembe çorbasının ana malzemesi, genellikle sığır veya koyunun midesidir. Mide, yüksek miktarda kolajen içerir ve bu da vücut için faydalı bir protein kaynağıdır. İşkembe çorbası ayrıca vitaminler, mineraller ve amino asitler açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, işkembe çorbasının faydaları nelerdir, kolesterolü yükseltir mi?

Haber 08-05-23 13:25

56 yaşındaki Salma Hayek yaşlanma karşıtı iksirini açıkladı! Biraz iğrenç ama...

56 yaşındaki Hollywood yıldızı Salma Hayek, gençlere meydan okuyan fiziği ve cildiyle dikkat çekiyor. Başarılı oyuncu yılların eksiltemediği güzelliğinde kullandığı sırlarını açıkladı. Botoks etkisi yaratan kolajen deposu iksirini paylaşan Salma, yaşlanma karşıtı bakımında yaptıklarını anlattı.

Kadin 04-05-23 15:42

74 yaşında fiziğiyle gençlere taş çıkartıyor! Yıllara meydan okuyan kadın gençlik sırrını açıkladı

Yaşlandıkça genç görünüm sağlayan kolajen üretimi giderek azalıyor. Bu nedenle genç görünmek isteyenler kadınlar güzellikleri için yaşlanma karşıtı ürünler arıyor. Ancak genç görünüm sadece cilt bakımı ile yeterli olmuyor. 74 yaşındaki model Norma Williams, yabancıların durdurup yaşını sorduğunu ve ona inanmadığını söyleyerek genç gözükmesinin sırrını anlattı.

Kadin 19-04-23 13:58

Kolajen faydaları nelerdir, evde kolajen nasıl yapılır? Kolajen ne işe yarar, hangi besinlerde kolajen var?

Kolajen vücudumuzun en önemli yapısal proteinlerinden biridir. Birçok dokuda bulunan bu protein cildimizi, kemiklerimizi, kıkırdaklarımızı ve tendonlarımızı oluşturarak onların güçlü ve esnek kalmasını sağlar. Ancak yaşın ilerlemesi, stres, çevresel faktörler ve yanlış beslenme gibi nedenlerle kolajen üretimi azalabilir bu da bir dizi sağlık sorununa neden olabilir.

Haber 28-03-23 17:39

Anında genç bir görünüm sağlıyor! Ameliyatsız en az 10 yaş gençleştiren yöntem

Cildin genç görünümünü sağlamak ameliyatsız da mümkün. Yaş aldıkça genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak cildin alt tabakasında bulunan yağ dokusu ve kolajen azalmaya başlar. Bu sebeple yüz kasları gevşer ve sarkmalar meydana gelir. Evde yapabileceğiniz bu yöntem ile cildinizi daha sıkı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Kadin 20-03-23 21:07

Yaşlılık izlerini yok ediyor! Botoks etkisi yaratan doğal maske tarifi

Yaş ilerledikçe vücudun kolajen üretimini azaltması cildin esnekliğini ve sıkılığını kaybederek kolayca kırışmasına neden oluyor. Birçok kadın ciltlerindeki kırışıklıkların azalması için botoks uygulamasını tercih ediyor. Ancak cildin genç kalması için botoks tek yöntem değil. Evde hazırlanan doğal maskeler de botoks etkisi yaratabiliyor.

Kadin 28-02-23 11:31

Kimse gerçek yaşına inanmıyor: En az 30 yaş genç gösteriyor! Güzellik sırlarını öğrenmek isteyenler sıraya giriyor

Cildimiz, saçlarımız ve kıyafetlerimiz yaşımızı tamamen farklı gösterebiliyor. Bir yaştan sonra vücudun kolajen üretimini yavaşlatması ciltte kırışıklıklara neden olabiliyor. Yaşın getirdiği olgunlukla değişen tarz da çok daha büyük görünmemize sebep olabiliyor. TikTok'ta paylaştığı videoda yaşını açıklayan bir kadın görenleri şok etti. Birçok kadın bu kadar genç görünmesinin nedenini merak etti.

Kadin 03-01-23 15:57

53 yaşındaki Jennifer Lopez “Bugüne kadar botoks yaptırmadım” diyerek gençlik sırrını paylaştı

Cildimiz ve saçlarımız tıpkı sağlığımız gibi yaşlandıkça değişime uğruyor. Vücudun kolajen üretimini azaltması cildin gerginliğini kaybedip kolayca sarkmasına ve kırışmasına neden oluyor. Bu sorundan kurtulmanın tek yolunun botoks olduğu düşünülüyor. Ancak 53 yaşındaki Jennifer Lopez, güzelliğini botoks müdahalesi olmadan doğal yollarla sağladığını paylaştı.

Kadin 16-12-22 14:26

Cildinizdeki yaşlanma etkisini tersine çevirir, cilt hasarını onarır... Retinol nedir, retinol kullanmadan önce bilmeniz gereken

Genel adı ile bilinen retinoller; cilde fayda sağlaması için cildin kalitesini belirleyen dermis tabakasına yani fiproblastların, kolajen yapıların bulunduğu tabakaya kadar inmesi gerekir. Ancak retinoik asit formunda olurlar ise doğrudan cildin alt katmanında çalışabilir ve bu ürünlerin de kullanımı düzgün yönetilmez ise oldukça fazla tahrişe yol açar ve ciddi anlamda cilt problemleri görülebilir.

Kadin 09-11-22 23:49

Yüzyılların şifası, anneannelerin ilacı! Kemik suyu nedir, kemik suyu faydaları nelerdir?

Kemik suyu, yüzyıllardır her hastalığın ilacı olarak hazırlanıyor. Uzun yıllardır tercih edilen kemik suyu, kemik ve bağ dokularının uzun süre suda kaynatılmasıyla yapılır. Hastalıklara karşı ilk olarak hazırlanan kemik suyu aynı zamanda doğal kolajen kaynaklarından biri olarak ön plana çıkıyor. Cilt sağlığından bağışıklığa, kemik sağlığından bağırsak sağlığına onlarca faydası bulunur. İşte, kemik suyu nedir ve kemik suyu faydaları nelerdir sorularının yanıtları.

Yemek 29-09-22 12:30

Yaşlanmayı tersine çevirir, cildi bebek gibi yapar: Kolajen nedir, hangi gıdalar kolajen içerir? Kolajen eksikliği belirtileri nelerdir?

Kolajen, genç görünen bir cilt, sağlıklı saç ve tırnaklar ve esnek eklemler için hepimizin ihtiyaç duyduğu temel bir bileşendir. Hangi yiyeceklerin kolajen içerdiğini ve hangi yiyeceklerin vücudun bunu yapma yeteneğini artırmaya yardımcı olabileceğini bilmek, bu proteinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Kolajenle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. Kolajen nedir, kolajen hangi besinlerde bulunur ve kolajen eksikliğinin belirtileri nelerdir?

Haber 28-09-22 19:37

Bu çorbayı içen hastalanmıyor! Adeta gençlik iksiri: Kelle paça çorbası faydaları, kelle paça çorbası tarifi! Kelle paça nasıl yapılır?

Etkisi uzmanlar tarafından kelle paça çorbası evde yapılması zor tariflerden biridir. Hijyen konularından ötürü dışarıda kelle paça çorbası içmekten çekiniyorsanız tarifimiz tam size göre. Doğal kolajen deposu olan kelle paça çorbası hem gençleştiriyor hem de içenleri hastalıklara karşı zırh gibi koruyor. İşte tüm ayrıntılarıyla ve püf noktalarıyla kelle paça tarifi.

Yemek 28-09-22 17:19

Vitago Premium serisi eczanelerde rafa çıkıyor

Vegan glukozamin, seramid içeren kolajen, melatonin, bromelain, biotin ve multivitamin takviyelerinden oluşan yeni destek ürünleri sektörde pek çok ilkleri barındırıyor

Yurthaber 21-09-22 12:01

Cildinize esneklik kazandıracak en iyi kolajen markaları

Vücudumuzun protein yapı taşlarından biri olan kolajen, özellikle ilerleyen yaşlarda epey önemli bir hâl alıyor. "Kolajen ne işe yarar?", "Kolajen türleri nelerdir?" ve "En iyi kolajen hangisi?" gibi sorular aklınızı karıştırıyorsa sizin için tüm soruları yanıtlamaya geldik. Haydi, tüm bu soruları açığa kavuşturup sizler için özel olarak derlediğimiz en iyi kolajen markalarının ürünlerinden oluşan listeye beraber göz atalım.

Kadin 14-09-22 14:11

Bir nevi gençlik iksiri: Bol bol yiyerek koruyun! Kolajen neden eksilir, kolajen içeren besinler nelerdir?

Kolajen cildin %75’ini, vücudun ise %35’ini oluşturan eklem ve iç organları bir arada tutan aynı zamanda cilde esneklik ve dayanıklılık sağlayan bütün vücut için ‘kilit’ rol oynayan önemli bir proteindir. Vücudumuz kolajeni kendisi üretebilir. Ancak vücuttaki kolajen kaybı özellikle 25 yaşından sonra her yıl %1 oranında azalır.

Kadin 21-06-22 15:34

Kolajen ne demek? Kolajen kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Kolajen kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Kolajen ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:23

Güzellik uykusu sayesinde genç kalmak mümkün mü?

Yaş ilerledikçe yaşlılık belirtileri ortaya çıkıyor. Ciltte meydana gelen kırışıklıklar yorgun ve yaşlı bir görünüme sebep oluyor. Yaşlandıkça düşen kolajen yaşlılık sürecinin hızlanmasına sebep oluyor. Bu süreçte kolajen takviyesi almak çok daha gergin ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Kadin 27-04-22 12:16

Söylendiği kadar iyi mi: Kolajen nedir, kolajen neye iyi gelir?

Kolajen, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz sağlık unsurlarından biri haline geldi. Cilt, eklem ve saç sağlığını desteklediği yönünde çıkan haberler sonrası birçok insan günlük olarak kolajen takviyesi almaya başladı. Genellikle sabahları çay ve kahvenin içine kolajen tozu ekleyerek tüketiyor. Kolajen kullanımı her geçen gün artıyor olsa da çoğu insan kolajenin gerçekte ne olduğunu veya vücutta ne yaptığını bilmiyor. Peki kolajen nedir, ne işe yarar, kolajen takviyesi alınmalı?

Haber 21-04-22 09:45

Canan Karatay ezber bozdu: Reklama uymasınlar! Kolajen için yapılması gereken...

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı her açıklamayla gündem olmaya devam ediyor. Doğal beslenme taraftarı olan ve insanlara da bu konuda bilgiler veren Canan Karatay, bu sefer gençlere seslendi. Özellikle genç kızlar tarafından cilt bakımı için sıklıkla kullanılan kolajen tabletler hakkında konuşan Canan Karatay gençlere, “reklama uymasınlar” uyarısında bulundu. Kolajen için yenilmesi gereken besinleri sıraladı.

Haber 20-04-22 08:09

Bunları yiyerek cildinizi 10 yaş daha genç gösterebilirsiniz! Doğal kolajen içeren besinler…

Kolajen içeren ürünler kullanmak ve besinler tüketmek özellikle son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Zaman geçtikçe vücutta azalan kolajen üretimini doğru besinler tüketerek arttırabilirsiniz. Kolajen içeren besinleri yiyerek ve doğru bakımları uygulayarak cildinizde çok daha genç ve sıkı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kadin 13-04-22 17:28

Bu besinler sayesinde gencecik cilde sahip olmanız mümkün

Yaşın ilerlemesinden olumsuz etkilenen vücut sağlığı gibi cilt de bu süreçten oldukça etkiliyor. Yaşlandıkça ciltte olan değişikler gözle görülebilir hale geliyor. Bu durumdan rahatsız olanlar çözüm üretmek adına çeşitli yollara başvuruyorlar. Yaşa bağlı olan sorunları azaltmak için kolajen içeren besinler tüketebilirsiniz.

Kadin 05-04-22 10:26

Orta yüz bölgesi gençleştirme estetiği nedir?

Cildin doğal yaşlanma sürecinde göz, burun ve ağız çevresinde gözle görülür çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Bunun yanı sıra ciltteki kolajen ve elastin kaybı da yanaklarda hacim kaybına neden olabilir. Estetik cerrahide uygulanan enjeksiyon tedavileri, ameliyat veya iyileşme süresine gerek olmaksızın hacim kayıplarını geri kazandırabilir. Yanak ve çene büyütme bölgesindeki hacim kayıpları için oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Kadin 30-03-22 13:49

Yüz yogasının inanılmaz etkileri sayesinde kırışıklıklarınızdan kurtulmanız mümkün!

Hangimiz gergin ve sağlıklı bir cilt istemeyiz ki? Yaşımızın ilerlemesi, cildimizin kolajen miktarının düşmesi, güneş ışınları gibi etkenler ile cildimizdeki değişim kaçınılmaz oluyor. Ancak üzülmeyin, cildinizdeki değişimleri engellemenin doğal bir yolu var: Yüz yogası! Peki, bu yüz yogası nedir ve ne işe yarar? İşte yüz yogasının inanılmaz faydaları ile karşınızdayız!

Kadin 22-02-22 10:40

Gençleşmek için para harcamanıza gerek yok! Bu doğal botoks maskesiyle yaşlanma derdine son verin!

Dolgun ve ışıltılı bir cilde sahip olmayı herkes ister. Estetik için tonlarca para harcamak yerine bitkisel yöntemlerle hayalini kurduğunuz cilde kısa sürede kavuşabilirsiniz. Yaşın ilerlemesi, vücuttaki kolajen üretiminin azalması gibi birçok faktör cildin parlaklığını kaybetmesine ve kırışıklık görünümüne yol açabilir. Peki, sizi bu kâbustan kurtaracak botoks maskesi tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Üstelik hem pratik hem ekonomik!

Kadin 21-02-22 17:18

Kimsenin aklına gelmez: Güzel bir cildin anahtarı cinsel ilişkiden geçiyor

Cilt bakımının kadınlar için olan önemi bilinen bir gerçek. Son yıllarda cilt bakımına önem veren erkeklerin sayısında da ciddi bir artış yaşandı. Pürüzsüz bir cilt için kimileri kozmetik ürünlere para harcarken kimileri ise doğal yöntemleri tercih ediyor. Mükemmel bir cilt için yapmanız gereken en önemli şey cinsel ilişkiye girmek! Tatmin edici bir cinsel ilişki hormonları dengelemeye, kortizolü temizlemeye, kolajen üretimini artırmaya ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Haber 02-02-22 08:43

Doğal malzemeler kullanarak cilt ve saçınıza kolajen desteği sağlayabileceğiniz tarifler işte karşınızda!

Cilt ve saç sağlığı kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes için oldukça önemli olduğundan birçok insan en etkili bakım yollarını merak ediyor. Evde doğal malzemelerle hazırlayacağınız tarifler, cilt ve saçınızın ihtiyaç duyduğu kolajeni sağlamak adına biçilmiş kaftan! Gelin, evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz, kolajen desteği sunan maske ve bakım ürünü tariflerine birlikte bakalım.

Kadin 31-01-22 16:57

Faydaları saymakla bitmiyor ama... Kolajen kullanmadan önce bu hataya düşmeyin!

Kolajen kullanımında istenmeyen etkilerin oluşabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, beklenmedik sonuçlarla karşılaşmamak için mutlaka uzman tarafından yönlendirilmek gerektiğini söyledi. Özellikle takviye kolajenlere dikkat etmek gerektiğini anlatan Cesur, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastalarının doktor tavsiyesi olmadan kolajen kullanmak gibi bir hataya düşmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Haber 02-11-21 12:15

Dakikalar içinde 5-10 yaş gençleştiriyor! Son dönemin trend uygulaması kristal dolgu...

Özellikle son dönemlerde estetik trendleri arasına giren kristal dolgu, derideki kolajen miktarını arttırması sebebiyle diğer dolgu maddelerine göre farkını ortaya koyuyor. Kristal dolgu, cilt için önemli bir madde olan kolajenin yeniden oluşumunu destekliyor. Kristal dolgu nedir, nasıl uygulanır? İşte kristal dolgu ile ilgili ayrıntılar...

Kadin 11-10-21 07:20

Kilis'te akademisyenler kafein içermeyen bitkisel kökenli kolajen kahvesi üretti

7 Aralık Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu: - "Bamya, aloe vera, bambu lifi, hindiba ürünlerinin birleşiminden kahve yapma üzerine çalışma başlattık. Hem Türk kahvesi hem de soğuk sütle karıştırılarak soğuk kahve olarak da tüketilebilen bitkisel bir kolajen kahvesi üretimini başardık" - "Şu anda piyasadaki kolajen kahvelerinin büyük bir çoğunluğu hayvansal kökenli kolajenlerin Türk kahvesine karıştırılmış hali. Bizim bu kahvemiz kesinlikle kahve çekirdeği içermiyor"

Yurthaber 03-08-21 11:10

Wilma Elles 'dolandırıcılık' suçundan hakim karşısında!

Oyuncu Wilma Elles, eski sevgilisi ve çocuklarının babası Arif Kerem Göğüş ile 'dolandırıcılık' suçlamasıyla 7'şer kez olmak üzere toplam 21 yıldan 70'şer yıla kadar hapi istemiyle yargılandığı davada, "Ne kendisiyle, ne de şirketiyle ticari ilişkim olmamıştır" dedi.

Magazin 17-06-21 17:18

Güzellik salonunda kabusu yaşamıştı! İnanılmaz değişim: Artık aynaya bakabiliyorum

Antalya'da 8 ay önce gittiği güzellik merkezinde yüzünde 2'nci derece yanıklar oluşan Aslı İlhan (42), sağlık merkezinde yapılan dermapen (mikro iğneleme) uygulaması ve kolajen içerikli ürünlerle yanıklardan yüzde 60 oranında kurtuldu. Yüzünün toparlanmaya başladığını belirten İlhan, artık rahatlıkla aynaya bakabildiğini söyledi.

Haber 17-06-21 10:56

Türkiye'nin helal jelatin ve kolajen sektörü yeni yatırımlarla büyüyor

Gıda ve ilaç sanayisine ham madde temini için Balıkesir'in Gönen ilçesinde faaliyetine başlayan tesisin yıllık 3 bin 500 ton olan jelatin üretim kapasitesinin 3 sene içinde 10 bin tona çıkarılması hedefleniyor - Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Burak Uyguner: - "Türkiye'de pazarın büyümesini bekliyoruz. Türkiye'den geçen yıl 40-45 milyon dolar civarında bir ihracat gerçekleşti. Bu da aşağı yukarı 6 bin 500-7 bin ton jelatin ve kolajen türevine denk geliyor. Biz bunun ilerleyen yıllarda çok hızlı bir şekilde yükseleceğini öngörüyoruz"

Yurthaber 15-06-21 11:07

Dr. Hasan Benar: Kolajen cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Benar, "Yapılan bir çalışmada sekiz hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların ciltlerinin elastikiyetinin arttığı ve derin kırışıklıklarda azalma olduğu saptanmıştır." dedi.

Haber 02-06-21 23:28

Kolajen askı ile altın oranı yakalayın

Eczanelerden temin edilen vitamin, şurup ya da toz şeklindeki takviyeler kolajen olarak adlandırılıyor. Hemen herkesin aldığı ürünlerdeki kolajen içeriğe dikkat etmeye başladığı şu günlerde güzelleşme sırrı olarak anılan kolajen, askı yöntemi ile yüzde altın oran yakalanmasına da yardımcı oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Biran Ekici, kolajen askı yöntemini anlattı.

Kadin 12-04-21 15:24

Hastalıklara karşı kalkan oluyor, bağışıklığı çelik gibi yapıyor! Usta şeften börülce salatası tarifi

Hem doyurucu hem de besleyici bir lezzet arıyorsanız börülce salatası tam size göre. Bağışıklığın güçlendirilmesine ve kolajen sentezine yardımcı olan börülce, birçok vitaminden yönünden de oldukça zengin. Gelin, bu faydalara fayda katalım ve börülce salatasını mercimek ve fasulye ile zenginleştirelim. İşte usta şeften börülce salatası tarifi.

Yemek 11-01-21 11:57

Enfes bir kolajen kaynağı: Kemik sulu yoğurt çorbası

Kış sofralarının olmazsa olmazı çorbayı, kolajen deposu haline getirdik. Kemik suyuyla pişirdiğimiz yoğurt çorbasının tadına doyum olmuyor. Cilt dokusunu yenileyen çorbanın detayları geliyor, buyursunlar.

Yemek 17-12-20 14:25

Kolajen takviyeleri ile yaşlanmayı durdurun

Yaşın ilerlemesi, hava kirliliği, sağlık için zararlı alışkanlıklar, beslenme yanlışları ve günlük yaşamda maruz kalınan stres nedeniyle hücresel bazlı yaşlanma meydana gelebiliyor.

Kadin 17-11-20 11:12

Boşuna para vermeyin! Bu derdin devası karnabahardaymış

Akne izleri cilde ve altındaki dokuya zarar verir. Vücut bu hasarı onarmaya çalışır ve kolajen üretir. Vücut çok az veya çok fazla kolajen üretirse, bir yara izi belirir. Kozmetik endüstrisi sivilce izleriyle savaşmanın birçok yolunu buldu ancak, bunu yapmanın en kolay ve en doğal yolu sizin için önerdiğimiz bu yiyeceklerde bulunuyor.

Kadin 13-11-20 16:24

Kolajenli kemik suyu nasıl hazırlanır?

Vücudumuzun yapı taşlarından biri olan kolajen; vücut bütünlüğünü koruyor, bağ dokusunu güçlendiriyor, hastalıklara karşı kalkan oluyor. Peki, kolajen dışarıdan yani takviye şeklinde alınabilir mi? Kaç çeşit kolajen vardır? Kolajenin faydaları nelerdir? Kemik suyunda kolajen var mıdır? Kolajenli kemik suyu nasıl yapılır? "Kolajen dışarıdan alınacaksa dikkatli olunmalı" diyen Dr. Buğra Buyrukçu çok önemli bilgiler paylaştı.

Haber 26-10-20 08:28

Hareketsizlik kolajenin azalmasına neden oluyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Ali Balevi: - "İlerleyen yaş, sigara kullanımı, aşırı stres, hava kirliliği ve hareketsizlik cilde esneklik ve canlılık veren kolajenin azalmasına neden olur. Bağ ve bağ dokularını oluşturan kolajen miktarı insan vücudu yaşlandıkça azalmaya başlar ve bir süre sonra yetersiz hale gelir. Yaşlanma ile artan kolajen kaybı cilt kuruluğu, kırışıklık, selülit, eklem rahatsızlıkları gibi sorunlara sebep olur"

Yurthaber 24-10-20 10:56

Kolajen nedir? Kolajen içeren besinler nelerdir?

Kolajen dengesini sağlayarak ışıl ışıl bir cilde sahip olabilir, yaşlanmayı geciktirerek daha berrak bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Cildin yapısında bulunan kolajen miktarı yaşa oranla azaldığında siz de kolajen dengesini artıran besinler tüketerek estetik görünümünüzü koruyun!

Haber 22-10-20 15:18