Uzmanlar Haberleri

Tüm dünya alarmda: 'En bulaşıcı Covid-19 varyantı' hızla yayılıyor! Bu belirtilere dikkat

2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam ediyor. Son dönemlerde iki yeni varyant tekrar hızla yayılmaya başladı. Yeni varyantların şimdiye kadar karşılaşılan "en bulaşıcı" tür olduğunu öne süren uzmanlar vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Veriler 21 eyalette Covid seviyesinin çok yüksek olduğunu söylüyor. Peki, hangi belirtileri dikkate almalıyız? Covid testi ne zaman yaptırmalıyız? İşte detaylar...

Haber 2024-07-26 14:50:42

Sıcak çarpmasından sonra bir yeni tehlike daha ortaya çıktı! Rekor seviyeye ulaştı: İnsan sağlığı için büyük risk

Yurt genelinde yüksek sıcaklıklar hakimiyetini korumaya devam ediyor. Türkiye'nin büyük bir kısmını etkileyen sıcak hava ve nem dalgası, sadece bunaltmakla kalmıyor aynı zamanda hayati riskler de oluşturuyor. İstanbul'da nem oranının yüzde 99 ile rekor seviyelere ulaşmasının ardından uzmanlardan sağlık uyarısı geldi. Uzmanlar, nem çarpması ve sıcak çarpmasının birbirinden farklı olduğunu ve her ikisinin de sağlık açısından büyük riskler barındırdığını ifade etti.

Haber 2024-07-26 07:47:18

Bingöl'de deprem hendekleri kazıldı! Uzmanlar bu 3 sorunun peşine düştü

Türkiye deprem gerçeği ile yüzleşmeye her gün ufak sarsıntılar yaşayarak devam ederken önemli bir gelişme de Bingöl’de yaşandı. Üç bakanlık öncülüğünde TÜBİTAK'ın desteklediği proje kapsamında araştırma ekibi aralarında Yedisu fay hattının da bulunduğu alanda toprağı kazarak inceleme yapıyor. Uzmanlar araştırmasında “Bir sonraki deprem ne zaman olur?” sorusuna yanıt arıyor. İşte son dakika deprem haberinin detayları…

Haber 2024-07-24 14:41:34

Her evde bulunan gizli tehlike: Klozetten bile daha fazla bakteri barındırıyor! Uzmanlardan 'mikrop yuvası' uyarısı

Yurt genelinde yüksek sıcaklıklar hakimiyetini koruyor. Türkiye'nin en sıcak illerden biri olan Aydın'da etkili olan sıcak hava bölge vatandaşlarının hem yaşam hem de uyku kalitesini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uyku kalitesi kadar uyku ortamının hijyeninin de önemli olduğuna vurgu yapıyor. Uykuda direkt olarak yastıkla temas edildiğinden özellikle yastık kılıflarının hijyenine dikkat edilmesi gerekiyor. Yastık kılıflarının klozetten bile daha fazla bakteri barındırabildiği belirtiliyor.

Haber 2024-07-23 14:22:33

Uzmanlar uyarıyor: Son 10 yılda 7 kat arttı! 'Giderek artıyor' Ölümle sonuçlanabilen tehlikeye dikkat! Herhangi bir yerde karşınıza çıkabilir

Son yıllarda besin alerjisinin giderek artıyor. Konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, besin alerjilerinin son 10 yılın alerji salgını olarak adlandırıldığını belirtti. Alerjik şok, yani anafilaksinin son 10 yılda 7 kat arttığını söyleyen Nacaroğlu, bu durumun giderek artmaya devam ettiğinin altını çizdi. Ölümle sonuçlanabilen alerjik şok tehlikesi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önem arz ediyor.

Haber 22-07-24 15:08

Moody's'in kararı sonrası ünlü stratejistten Türkiye yorumu: 'Artık pazarın gözdesi'

Financial Times’da yayınlanan analizde, uzmanlar, hedge fonlar ve işlemcileri uyardı. FT’nin analizinde, yüksek faiz oranlarının cazibesine kapılan yatırımcıların, TL ve ekonomiyi "şoklara" karşı duyarlı hale getirebileceğine yönelik uyarılarda bulunulurken, Merkez Bankası'nın elindeki güce dikkat çekildi. Ünlü stratejist Timothy Ash de FT analizini paylaşırken, "Şimşek'in ekonomi yönetimindeki Türkiye, artık pazarın gözdesi" yorumunu yaptı.

Finans 20-07-24 19:00

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan şifalı lezzet! Bağışıklığı güçlendiriyor, iltihabı bitiriyor... Sıcak havaların vazgeçilmezi

Osmanlının mutfak kültürüne kadar uzanan 'Meyan kökü şurubu' günümüzde de özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Uzmanlar, su, meyan kökü, limon, fesleğen ve nar çiçeğinden oluşan karşımın serinlik içeceği olarak tüketilmesinin yanı sıra, çocuklarda bağışıklık sistemini arttırırken kronik akciğer, akciğer enfeksiyonu, yutaktaki enfeksiyon ve iltihap olan kişilere de faydalı olduğuna dikkat çekiyor.

Yemek 20-07-24 12:32

Kanserojen madde içeriyor! Uzmanlar uyarıyor: 'Zehir etkisi yaratacak kadar tehlikeli' En çok çocuklar tüketiyor

Fast food yiyecekler kadar içecekler de git gide yaygınlaşıyor. Çocuklar bir öğünde alması gereken kaloriyi sadece bir bardak buzlu içecekten alıyor. Uzmanlar sırf obezite tuzağına değil bu içeceklerin bağışıklık sistemine de zarar verdiğini belirtiyor ve ebeveynleri uyarıyor.

Haber 20-07-24 10:39

Meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike: Zehirlenmeden genetik hastalıklara kadar etki edebiliyor! 'En çok bu ürünlerde var'

Meyve ve sebze üretiminde kullanılan tarım ilacı pestisit, fazla maruz kalınması halinde hastalıkları da beraberinde getiriyor. Pestisitin kanserden zehirlenmelere birçok hastalığa yol açabileceğini belirten uzmanlar, gıdaları bu ilaçlardan mümkün olduğunca arındırabilmek için uygulanması gerekenleri anlattı. Uzmanlar, meyve ve sebzeleri yıkarken sirke yerine karbonat kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 13-07-24 16:02

Dikkat! Karpuzdan zehirlenmeyin: Uzmanlar uyarıyor! Karpuz seçerken bilmeniz gerekenler...

Yazın en güzel meyvelerinden biri de karpuz. Hem lezzeti hem de faydası nedeniyle yediden yetmişe herkesin severek tükettiği meyvelerden biri ancak doğru seçim yapılmadığında gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Dolayısıyla doğru karpuz seçimi sağlığınız açısından önem arz ediyor. İşte tadınızın kaçmaması için dikkat etmeniz gerekenler...

Haber 13-07-24 07:40

Nem oranı yüzde 90'ı da aştı! Özellikle Ümraniye, Şişli, Şile, Sarıyer ve Pendik için uyarı

Yaz aylarıyla birlikte sıcak havalar yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, İstanbul'da nem oranı ise rekor seviyelere ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, şehirdeki nem oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. Nefes almanın iyice zorlaştığı şehirde yaşayanlar için uzmanlar; bol su tüketimi ve hafif, açık renkli kıyafetler giyilmesini öneriyor.

Haber 13-07-24 07:24

Listede sizin de adınız olabilir, tam 10 milyar parola! Milyonlarca kişinin e-Devlet ve banka şifreleri tehlikede: Hesabınızdaki parayı hemen kontrol edin…

Dünya çapında bilinen hacker sitesi DarkWeb’de 10 milyar parolanın çalınması sonrası Siber güvenlik uzmanlarından e-Devlet ve banka hesapları için uyarı geldi. Listede herkesin isminin olabileceğini vurgulayan uzmanlar ‘her 3-6 ay ara ile şifreleri değiştirin’ dedi. Dolandırıcıların tüm yöntemlerini ise ifşa ettiler.

Finans 12-07-24 08:17

Hakkari’de çekilen bu görüntü endişe yarattı! Uzmanlar uyardı: ‘İtalya gibi yapalım’

Hakkari’nin Cilo Dağları’nda bulunan buzullar son 30 yılda yüzde 50 alan kaybetti. Cumhurbaşkanlığı kararı ile 4 yıl önce 'milli park' ilan edilen Hakkari'nin 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları'nda bulunan buzullar, her geçen yıl küresel ısınma nedeniyle eriyor. Yıllar önce yer yer 200 metreyi aşan dikey buzul tabakaları şu an 50 metreye kadar düşmesi endişelendiriyor. Uzmanlar çözüm için İtalya örneği verdi. İşte detaylar…

Haber 10-07-24 09:50

Erkekler seks sırasında kadınlardan daha fazla bu durumu yaşıyor! Araştırma sonucu ortaya çıktı

Erkekler seks sırasında kadınlardan yüzde 30 daha fazla orgazm oluyor. ABD Indiana Üniversitesi'nde yapılan araştırma bulguları ve uzmanlar bunun tüm nedenlerini açıklıyor.

Kadin 09-07-24 15:58

ABD'li milyonerden ölümcül deney: Oğlunun kanını kendine naklettirdi! Genç kanı gençleştirir mi?

Gençlerin kanı yaşlıları gençleştirir mi? sorusu tartışılıyor. Bu tartışmayı gündeme taşıyan da Amerikalı bir iş insanı oldu. Onu tanınır kılansa ne serveti ne de çalışmaları. Daha genç kalabilmek için verdiği mücadele. En son oğlunun kanını kendine, kendininkisini de babasına naklettirdi. Ünlü teknoloji CEO'sunun tek amacı 18 yaşına dönebilmek. Peki gençlerden kan naklettirme yöntemiyle zamanı tersine çevirmek gerçekten mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

Haber 09-07-24 15:13

Glüten tartışmasına son noktayı uzmanlar koydu! Glütenli beslenme faydalı mı?

Çevrenizde herhangi bir sağlık problemi olmamasına rağmen glütensiz beslenmeye özen gösterenler mutlaka vardır. Bunun nedeni glütensiz gıdaların çok daha sağlıklı olduğu algısı. Ama bazı uzmanlar aynı fikirde değil. Uzmanlar, eğer glüten hassasiyetiniz yoksa böyle beslenmenize gerek yok diyor.

Haber 09-07-24 13:52

Öpüşmek zayıflatır mı? Uzmanlar sağlığa olan faydasını açıkladı! Meğer ne etkileri varmış

Bir flört uzmanı, öpüşmenin sağlığa olan muazzam faydalarını paylaştı. Bu eylemin bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye, kilo vermeye ve hatta stresi azaltmaya yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

Kadin 08-07-24 15:57

Şikayetler artmaya başladı! Uzmanlar ağustos ayına dikkat çekti

Trabzon'da özellikle yaz mevsiminin girmesiyle birlikte hastanelere ishal, bulantı ve kusma gibi şikayetlerde artışlar yaşandığı, sıcaklarla birlikte gıda kaynaklı enfeksiyonların ortaya çıktığı belirtildi. Söz konusu şikâyetlerin Ağustos ayında artışa geçeceği endişesi yaşanırken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Haber 08-07-24 12:27

Vatandaşları mağdur ediyorlar! Uzmanı uyardı: Türkiye değil dünya çapında olan bir dolandırıcılık yöntemi bu

Dolandırıcılar internet siteleri ve uygulamalar üzerinden vatandaşları daha kolay ağlarına düşürmek için gelişen teknolojiyi kullanmaya başladı. Uzmanlar, yapay zeka teknolojisini kullanıp, haberleşme uygulamaları üzerinden ünlü kişilerin kılığına giren dolandırıcıların vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ettiklerine dikkat çekti. Dolandırıcıların bu ağına takılmamak için ise arayan kişinin kesinlikle teyit edilmesi noktasında uyarıda bulunuluyor.

Haber 07-07-24 12:28

Gençler için ölümcül tehlike: Su gibi tüketiyorlar! Bir korkunç zararı daha ortaya çıktı

Özellikle gençler arasında çok tüketilen enerji içeceklerinin zararları saymakla bitmezken, en büyük zararlarından biri de kalp krizine açık bir davetiye çıkarması. Ancak son yapılan araştırmaların sonucu ise daha da endişe yarattı. Uzmanlar, söz konusu içeceklerin tüketiciyi intihara kadar sürükleyebileceğini söylüyor.

Haber 06-07-24 07:58

1 yaşındaki bebeğe vantilatör faciası: Uzmanlar uyardı: “1 ayda 4-5 hastamız oldu”

İstanbul’da 1 yaşındaki bebek vantilatöre elini sokmaya çalışınca parmağın tamamına yakını kesilirken kemiğinde kırık meydana geldi. Küçük çocuk hemen ameliyata alınarak parmağı dikilirken El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ayhan, dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyararak, "Vantilatörler havaların ısınmasından dolayı sık kullanılıyor, arasına parmaklarını sokan çocuklarla karşılaşıyoruz, son 1 ayda 4-5 tane hastamız oldu” dedi.

Haber 05-07-24 08:32

Batman'da görüntülendi! Boyu tam 25 santimetre... Etçil çekirge görenleri şaşkına çeviriyor

Batman kent merkezinde boyutu 25 santimetreye ulaşan bir etçil çekirge görüldü. Büyüklüğü ve sesiyle görenleri şaşkına çeviren etçil çekirgenin insanlara zararı olmadığı öğrenilirken, uzmanlar bu çekirgenin ekolojik dengeye faydalı olduğunu da ifade etti.

Haber 04-07-24 15:00

Tasarruf edeyim derken 100 binlik olmayın... 'Eco mod' ve Start-stop'a dikkat: Hem cebe hem araca zarar

Her geçen gün araç sahibi olmak ekstra masraf haline gelirken, artan fiyatlar karşısında bir şekilde tasarruf etmek isteyen araç sahipleri ise en çok 'ekonomik mod' ve 'start-stop' özelliklerine başvuruyor. Uzmanlar ise çoğu kimsenin bilmediği bir gerçeğin altını çizerken, bu özelliklerin doğru ve yerinde kullanılmadığı zaman araç sahibini 100 bin TL zarara uğratabileceği konusunda uyardı.

Finans 04-07-24 07:55

Milyonlar artık saatler sayıyor! Emekli zammını değiştirebilecek ayrıntı! En düşük emekli maaşı için 3 formül: Mutlaka refah payı veya seyyanen zam verilmeli

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 3 Temmuz'da. 6 aylık enflasyon verisinin gelmesiyle zam oranları da netleşecek. Emekliler maaşlarına refah payı beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan hayalleri suya düşürecek açıklama geldi. Uzmanlar Bakan Işıkhan'ın açıklamasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir sürpriz geleceği görüşünde. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masadaki formüller neler?

Finans 02-07-24 10:00

Gram altın bugün ne kadar? Altın fiyatlarının gözü saat 16.30'da: Piyasalar paranın patronunu bekliyor

Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları bugün de yatırımcıların takibinde. Ancak piyasalar yurt dışından gelecek haberlere odaklanmış durumda. Bugün saat 16.30’da konuşma yapacak Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları kritik önem taşıyor. Ardından Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri takip edilecek. Uzmanlar ise altın fiyatlarında yükseliş için senaryoyu açıkladı. İşte 2 Temmuz Salı güncel altın fiyatları grafiği…

Finans 02-07-24 08:37

TikTok diyeti tehlikesi: Zayıflamak uğura lıkır lıkır içiyorlar... Uzmanlar uyarıyor!

Sosyal medyadaki tartışmalı trendlere bir yenisi daha eklendi. Konu bu kez zayıflamak. Hiçbir sorumluluğu olmayan bazı yayıncılar Hint yağı içip zayıfladıklarını iddia ederek takipçilerine bunu öneriyorlar. Ancak bu trend uygulayanları sağlığından edebilir.

Kadin 01-07-24 09:29

Kredi ile araba alana kasko dayatması! Bankalar haber bile vermeden binlerce lira zarara uğrattı: ‘Krediyi geri çağırırız…’

Kredi ile araç alanları ilgilendiriyor. Bankaların kasko poliçesi için yaptığı uygulama araç sahiplerini isyan ettirdi. Bazı bankalar taşıt kredisi kullanan müşterilerine binlerce lira daha yüksek rakamdan kasko yapmaya zorladı. Hatta müşterilerine bilgilendirme bile yapmadılar. Uzmanlar böyle bir durumda mahkeme yolunun açık olduğunu kaydederek, “Tüketici bunu kabul etmeyip, istediği ve uygun gördüğü acenteden poliçesini kestirip bankaya mail yoluyla ya da elden ulaştırabilir” dedi.

Finans 01-07-24 08:16

O bölgelerde yüzenler dikkat: Tehlikeli 'Rip akıntısı' alarm verdi

İstanbul'un Boğaz hattı ve Karadeniz kıyılarında etkili olan akıntılar denize girenler için boğulmaya varan birçok tehlikeyi beraberinde getirirken, uzmanlar güvenlik önlemlerinin olmadığı sahillerde denize girilmemesi gerektiğine dikkati çekiyor.

Haber 29-06-24 14:26

Kredi ve mevduat faizlerindeki düşüş ipucu verdi: Merkez Bankası için dönüm noktası olacak tarihi açıkladılar! O iki ihtimal güçlendi

Merkez Bankası faiz kararı beklentiler dahilinde yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıldı. Uzmanlar bankanın piyasayı aylardır doğru yönlendirdiğine vurgu yaparken faiz artışlarının sonuna gelindiğini açıkladı. Faiz indirim ihtimali için Eylül ihtimali öne çıkarken bazı uzmanlar ise Aralık ayına dikkat çekti.

Finans 29-06-24 08:28

Gizli kanser tehlikesi: Sıcaklarda suyu sakın böyle içmeyin! Ciddi hastalıklara yol açıyor

Sıcak yaz günlerinin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi de arttı. Uzmanlar, sıcakta bekleyen suların tehlike saçtığını söylüyorken özellikle arabada bekletilmiş suların zararlı maddeleri ortaya çıkardığı belirtiliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayla Ünver Alçay, Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin konuştu.

Haber 28-06-24 11:34
su

Uyarılar peş peşe geliyor: Hayati risk taşıyan sıcak çarpması tehlikesi! Bilinç kaybına kadar gidebilir

Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, beraberinde sağlık risklerini de getiriyor. Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklara karşı uyarılarda bulunarak, sıcak çarpmasının birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı.

Haber 28-06-24 10:09

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Son bir ayda 4 puanlık gerileme dikkat çekmişti... Yeni ilave tedbirler gelebilir

Merkez Bankası faiz kararı yarın saat 14.00’te duyurulacak. Faizlerin yüzde 50 seviyesinde sabit kalması beklenirken, kritik haftada mevduat faizlerinde dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Buna göre vade fark etmeksizin geçen aya göre 4 puanlık bir gerileme görüldü. Uzmanlar düşen mevduat faiz oranları için Merkez Bankası’nın yarınki toplantının ardından yeni ilave tedbirler gelebileceğinin altını çizdi.

Finans 26-06-24 08:56

Manisa Soma'daki deprem sonrası iki fay uyarısı! Uzman isimler o detayı açıkladı: 9 büyüklüğünde...

Manisa'nın Soma ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem panik yarattı. Bazı vatandaşları uykusundan uyandıran deprem sonrası uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bir fayın kırılmasından kaynaklanmış olabileceğini belirterek iki faya dikkat çekti. Bölgede daha önce de 9 şiddetinde deprem olduğunun altını çizen uzmanlar, "Manisa çevresinde de daha önceleri çok yıkıcı depremler oldu" ifadelerini kullandı.

Haber 25-06-24 14:50

Yüzde 10'dan yüzde 20'ye... Neredeyse hepsi yapıyor: İşletmelerde 'komisyon' oyunu! Uzman isim uyardı: Faiziyle geri alabilirsiniz!

İşletmelerdeki fahiş fiyatlar gündemdeyken bir de 'komisyon' oyunu dikkat çekti. Neredeyse her işletmenin kartlı ödemeler için uyguladıkları 'komisyon' yüzde 10'dan yüzde 20'ye kadar uzanıyor. İşletmelerin aldığı bu 'komisyon' ücreti yasal mı? Uzmanlar ne diyor? Ödenen ücret geri alınabilir mi? İşte detaylar...

Finans 25-06-24 11:25

‘Uzlaşma-indirim yok, vergileri tahsil edin…’ Gelir İdaresi’nden talimat gitti! Dün başlamıştı, hukuka aykırı bulundu

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan defterdarlıklara yazı gönderildiği öğrenildi. Bu kapsamda dünden itibaren uygulamaya konulan yeni karar ile uzlaşma talebi başvurularında, vergiler ile ilişkili ceza tutarlarında indirim yapılmaması istendi. Kanuna göre vergiler, vergi ziyai cezaları, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında yüzde 75’e kadar indirim yapılabilirken, uzmanlar alınan bu kararı hukuka aykırı buldu.

Finans 25-06-24 09:07

Zayıflama uğruna yapılan gizli tehlike: Hayati risk taşıyor! Uzmanlar uyarıyor: Kontrolsüz olarak kullanılmaya başladı

Yaz mevsiminin de gelmesiyle hızlı kilo vermek isteyenlerin sayısı arttı ama maalesef pek çok kişi hızlı kilo vermek için zararlı yöntemlere başvurabiliyor. Onlardan biri de TİP 2 diyabet hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların kontrolsüz alımı. Peki, şeker ilaçları nasıl zayıflamaya yarıyor ve bunun zararları ne? İşte detaylar...

Haber 24-06-24 07:26

Kuzey Kore'nin beklenmedik hamlesi endişelendirdi! Ateşkesin ihlali anlamına gelebilir

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilim son günlerde hayli yüksek. Yeni uydu görüntüleri ise uzun süredir devam eden ateşkesin ihlali anlamına gelebileceği açısından bölgede endişeleri artırdı. Uzmanlar Kuzey Kore'nin böyle bir hamleyi ilk kez yaptığını belirterek çatışma riskini işaret etti.

Haber 21-06-24 16:34

Kredi kartı limitleri ve taksitler için düzenleme! Faiz oranı artışı da durduramadı: Maaşın 4 ila 8 katı arasında belirlenecek

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi gibi adımlar paraya ihtiyacı olan vatandaşı engelleyemedi. Kredi kartı kullanımındaki verilere yansıyan bu hızlı artış sonrası ekonomi yönetiminin yeni bir adım atacağı iddia edildi. Bu kapsamda kredi kartı kullanımı için kısıtlayıcı bazı adımların atılması beklenirken detaylar da ortaya çıktı. Uzmanlar öncelikli olarak kredi kart limitlerinin sınırlandırılması ve taksit sayılarının azaltılmasına yönelik düzenleme bekliyor.

Finans 20-06-24 07:22

Altın fiyatları için 45 dakika ara ile açıklanacak! Herkesin gözü bayram sonrasındaydı: İslam Memiş’ten gram altın yorumu

Yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olsa da yurt dışından veri akışı devam ediyor. Bugün ABD’de peş peşe iki veri açıklanacak. Uzmanlar iki verinin de altın fiyatlarını etkilemesini bekliyor. Gram altın tarafında ise İslam Memiş Perşembe gününe dikkat çekerken, ‘altın bayram sonrası ne olur?’ sorusuna da yanıt geldi. İşte 18 Haziran Salı güncel gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları…

Finans 18-06-24 08:12

Sürücülere yol hipnozu uyarısı! 2 saat sonrasına dikkat

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla beraber yola çıkan sürücüleri, ‘gözleri açık uyumak’ olarak bilinen yol hipnozuna karşı uyaran uzmanlar, yolculuk esnasında yapılması gereken hayati önlemlere dikkat çekiyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Faik İlik, "Aslında basit bazı önlemlerle yol hipnozunu önleyebiliriz. Bunun için uzun süre hiç durmadan araba sürmek yerine 2 saatte bir 15 dakika aralar vermek önemli. Çok olumlu etkisi olacaktır" dedi.

Haber 15-06-24 11:45

Dünyanın en zararlı yiyeceğine dikkat! Bir küpü bile zehir saçıyor

Et ve tavuk suları yemeklerin lezzetini ve besin değerini artırıyor. Yemeklerin lezzetine lezzet katmak isteyenler et ve tavuk sularını sık sık tüketiyor. Ancak birçok kişi et, tavuk suyu yapımının zor olduğunu düşünüyor. Bu nedenle bulyon kullanımını tercih ediyor. Bulyonların faydalı olduğuna dair bir yanılgı var. Uzmanlar et ve tavuk bulyonlarının sağlık için büyük tehdit oluşturduğunu ve bir küpünün bile adeta zehir saçtığını belirtiyor.

Haber 14-06-24 08:50

Tüm zamanların zirvesindeydi, yüzde 5,5 düştü! Altın fiyatı tahminleri ters köşe yaptırdı: Düşük viteste yeni rekor

Altın fiyatları Mayıs ayındaki zirvesinden 100 dolardan fazla uzaklaşmış durumda. Altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin yerini düşüşe bırakması sonrası yatırımcılar ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna yanıt ararken uzmanlar yeni tahminlerini tek tek açıkladılar. Fed’in genişlemeye yönelik temkinli yaklaşımını sürdürmesi ve jeopolitik olaylara verilebilecek tepkiler nedeniyle altın fiyatlarının bir süre dalgalı kalmasını bekleniyor.

Finans 14-06-24 07:27

'Ciddi problemler yaşayabilirsiniz' Kurban eti için 24 saat uyarısı! Ölüm sertliği oluşuyor, tüketmeyin

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayram hazırlıkları yurt genelinde tüm hızıyla sürerken uzmanlar ise bayramda beslenmeye yönelik dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Kurban etlerinin kesimden 24 saat sonra tüketilmesi önerilirken aksi halde ciddi sindirim problemleri yaşanabileceği vurgulanıyor.

Haber 13-06-24 12:36

Yeni bir tür ortaya çıktı... İlk vaka haberi ABD'den! Son derece bulaşıcı

Cilt hastalıklarının en bilinenlerinden olan mantar enfeksiyonu özellikle nem artışıyla birlikte yazın artış kaydedebiliyor. Vücudun farklı noktalarında ortaya çıkabilen hastalık, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirken uzmanlar belirti ve korunma yollarıyla ilgili uyarıda bulunuyor. Öte yandan ABD'de ortaya çıkan ve bir mantar türünün yol açtığı cinsel yolla bulaşan saçkıran hastalığı da ilk vaka olarak biliniyor. Bu yeni türün son derece bulaşıcı olduğu da vurgulanıyor.

Manşet 13-06-24 09:54

Bitkisel deyip, gözümüz kapalı yiyoruz ama... Yeme alışkanlığımızı değiştirecek çarpıcı sonuç: Erken ölüm riskini %13 oranında artırıyor

Son yapılan araştırma yeme alışkanlıklarımızı yeniden sorgulatacak cinsten. 118 binden fazla kişinin katılımıyla yapılan araştırmada bilinenin aksine et gibi aşırı işlenmiş sebzelerin de kalp hastalığı ve erken ölüm riski taşıdığı saptandı. Sonuçlara göre bitkilerden yapılan aşırı işlenmiş gıdaların erken ölüm riskini ise yüzde 13 oranında artırdığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bitkisel olsa da aşırı işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Manşet 12-06-24 15:12

Sıcaklar arttı, sahiller doldu taştı! Uzmanlar uyardı: İstanbul'da bu iki ilçe haricinde denize girmeyin, hastanelik olursunuz!

İstanbul kıyılarının neredeyse tamamı alarm veriyor! Uzmanlar özellikle İstanbul'da yaşayanları net bir şekilde uyardı. Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini sahillere attı. Serinlemek isteyenler denize girip serinledi ama uzmanların açıklamaları oldukça önemli!

Haber 12-06-24 10:03

SON DAKİKA: Fed faiz kararı, ABD enflasyonu… Hepsi bugün peş peşe açıklanacak: Altın fiyatları kırılmanın eşiğinde! Saat 21.30 sonrası için çifte senaryo

Son dakika haberi… Altın fiyatları ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı için bekleyişine başladı. Piyasada gözler TÜFE rakamlarının Fed faiz kararını nasıl etkileyeceğine ve Fed Başkanı Powell’ın 21.30’da yapacağı açıklamaya çevrildi. Uzmanlar altın fiyatları için Fed faiz kararı sonrası oluşabilecek tabloyu anlattı. İslam Memiş ise gram altın fiyatı tahminini açıklayarak, ‘Yılın son düşüşleri’ ifadesini kullandı.

Finans 12-06-24 07:47

Kafa karıştıran '10 bin adım atın' tartışması! Beyin fonksiyonlarında gerileme meydana geliyor

'Günde 10 bin adım atın' tavsiyesi uzmanlar tarafından yıllardır önerilen bir egzersiz türü. Son dönemde ise bir tartışma başlığı olarak gündemde. Bununla ilgili bir araştırma var. Bu kadar çok adım atmanın sağlığa yarardan çok zararı olduğuna varıyor bu araştırma. Peki, uzmanlar bu konu hakkında ne diyor?

Manşet 11-06-24 10:01

Aman dikkat! Denize giren çocuğunuzun vücudunda bu belirti varsa skolyoz olabilir

Uzmanlar, omurganın ‘S’ ve ‘C’ halinde eğriliğine neden olan skolyozun erken tanısında, ebeveynlerin denize giren çocuklarının vücutlarını iyi gözlemlemelerinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Kadin 10-06-24 15:55