Yeni Emeklilik Sistemi Nedir Haberleri

Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilerle ilgili yeni çalışma: Yaz döneminde 1 ay ücretsiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler Yılı'nda milyonlarca emekliyi ilgilendiren çalışmayı duyurdu. Bakan Işıkhan yaz aylarında KYK'nın uygun olan yurtlarını bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına sunacaklarını duyurdu. Işıkhan, SGK'nin önemli sorumluluk alanlarından birinin de emeklilik olduğunu ifade eden Işıkhan, emeklilere yönelik pek çok düzenlemenin hayata geçirildiğini söyledi.

Finans 2024-05-17 13:29:31

GPT-4o nedir, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin her geçen gün günlük hayata biraz daha fazla entegre olmasıyla günlük konuşma diline de birçok yeni ve teknolojik kavramlar, terimler girmiştir. Bunlardan biri de son zamanlarda en çok duyulanı ve konuşulanı GPT ifadesi olmuştur. GPT-4o ise yeni bir büyük dil modelinin adıdır. Peki, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Haber 2024-05-15 22:48:39

TOBB Başkanı'ndan ticari kredi kartları için çağrı! Taksit kısıtlarını kaldırabiliriz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ticaret-sanayi odalarına üye küçük işletmelere yönelik de yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlarını kaldırabiliriz." çağrısını yaptı.

Finans 2024-05-15 16:23:35

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi nedir? 2024 Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde neler var?

Kamu tasarruf programının 2024 yılında başlanmasına karar verilen planları arasında taşıtlar ve binalar ile enerji kaynakları gibi başlıklara yönelik olan kararlar yer alır. Bu kararlarla mevcut kaynakların gözlemlenerek daha dikkatli ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bununla birlikte yeni alımlar ile harcamaların azaltılmasına ilişkin olan maddeler de 2024 Kamuda Tasarruf Paketi’nin içerdiği önemli planlar kapsamındadır.

Finans 2024-05-13 21:57:08

Kamuda işe alıma yeni sistem: Şartlar tamamen değişti, Meclis’e geliyor… Ne kadar emekli o kadar istihdam!

Açıklanan kamu tasarruf paketi kapsamında kamuda istihdamda yeni bir dönem başladığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Buna göre kamuda istihdama emeklilik şartı getirildi. 3 yıl boyunca sadece emekli olan personel kadar istihdam sağlanacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 13-05-24 14:38

Müsadere nedir, ne anlama gelir? Müsadere sistemi

Türkçedeki birçok kelime hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Türk Dil Kurumu’nda zor alım olarak tanımlanan müsadere kelimesi de bu tür kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan bu kelime hukuk alanında kullanılır.

Haber 12-05-24 16:05

İntifa hakkı nedir? Tapuda intifa hakkı

Türkçede bazı kelimeler hem halk arasında kullanılan günlük konuşma dilinde hem de farklı bazı alanlarda yer alabilir. Arapça kökenli olan ve asılanma anlamına gelen intifa kelimesi de hem günlük konuşma dilinde hem de hukuk alanında yeri olan bir kelimedir. Başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen kelimeler de üretilir. Peki, intifa hakkı nedir?

Haber 10-05-24 12:39

MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi! Ne zaman uygulanacak? Randevuya gidilmezse...

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Randevuların iptal edilmesi halinde boş kalan kapasitenin bekleyen diğer hastalar için kullanılmasını amaçlayan yeni sistem hakkında merak edilen birçok konu var. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları!

Haber 10-05-24 11:35

Öğretmenler ve öğretmen adayları ilk kez duyacak: Mülakat sistemi de sil baştan, öğretmen atamaları da! Torpil iddiaları ortadan kalkacak

Öğretmen atamaları ve mülakat sisteminde köklü değişimler yolda! Geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu. Rakamın beklentilerin altında kaldığı tartışmaları için "Mutlaka yeni bir yol belirlenmeli" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için de "Bu sistem böyle gitmez, sil baştan yeniden ele almalıyız" diyerek yeni düzenlemelerin sinyalini verdi.

Egitim 10-05-24 08:50

Tensip zaptı nedir? Tensip zaptı hazırlandı ne demek?

Tensip, kelime anlamı olarak Türk Dil Kurumu’na ait olan resmî Türkçe Sözlük’te de tanımlandığı gibi uygun görme, yanaştırma gibi anlamlara gelir. Bu kelimenin aynı zamanda hukuk alanında da karşılığı bulunur. Ayrıca farklı kelimelerle bir araya gelerek yeni hukuk terimlerine karşılık gelen yeni kelimeler ortaya çıkabilmektedir. Peki, tensip zaptı nedir? Tensip zaptı hazırlandı ne demek?

Haber 10-05-24 03:22

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Mayısta yeni dönem başlamıştı... Zorunlu trafik sigortasında azami prim artış oranı belli oldu

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren oran belli oldu. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. SEDDK, 1 Mayıs itibarıyla hasar maliyet endeksi uygulamasını devreye almıştı.

Finans 09-05-24 14:51

Sağlık Bakanlığı ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) nedir? ÇKYS sorgulama nasıl yapılır? ÇKYS görev yeri ve zimmet sorgulama

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin git gide hayatın her alanına girmesi ile birçok işlem telefonlardan ve telefonlara indirilebilen mobil uygulamalar üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Artık resmî işlemler, devlet ile ilgili bürokratik işler de internet üzerinden, resmî dijital ortamlarda yürütülebilmektedir.

Haber 07-05-24 22:55

Trafik sigortasında yeni düzenleme sinyali! Günler önce değişmişti: ‘Daha fazla prim ödeyeceği fiyatlama sistemi…’

Zorunlu trafik sigortası primleri için Mayıs ayının başında yeni bir düzenlemeye gidilmiş ve her ay asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri dikkate alınarak hesaplanacağı açıklanmıştı. Ancak yeni uygulamaya rağmen poliçe primlerinin maliyet artışlarını karşılayamaması sebebiyle sektör temsilcileri serbest tarife uygulamasına geçilmesini talep ediyor. Bu kapsamda trafik sigortası primleri için yeni düzenlemenin kapısı aralandı.

Finans 07-05-24 11:42

3 bin lira için son günler, hemen SGK’ya koşun! Emekli bayram ikramiyesi alamayabilirsiniz: 31 Mayıs'ı geçiren seneyi bekleyecek

Emekli bayram ikramiyesi almak için milyonlar için geri sayım başladı. 16 milyon bayram ikramiyesini 10-14 Haziran haftasında cebine koyacak. Bunun yanında yeni emekli olacaklar da emekli ikramiyesi alabilecek. Ancak emekli ikramiyesi almak isteyen yeni emekli olacaklar için süre daralıyor. SGK’ya 31 Mayıs gece 24.00'e kadar emeklilik başvurusu yapanlar Kurban Bayramı öncesinde ikramiye almaya hak kazanacak. İşte detaylar…

Finans 07-05-24 09:11

Kıdem tazminatına reform yolda: Bir iyi bir kötü haberi duyurdular: ‘Herkes alabilecek ama emekli maaşları düşebilir…’

İş dünyasında kıdem tazminatı için atılacak adımların yankıları sürüyor. İşveren yeni bir reformun gerekli olduğunu belirtirken, işçiler ise grev konusunu gündeme getiriyor. Kıdem tazminatı için atılacak adımları değerlendiren uzmanlar Bireysel Emeklilik Sistemi’ne benzer bir yapının devreye alınabileceğini kaydediyor. Sadece yüzde 15’lik bir işçi kesiminin yararlandığı kıdem tazminatının tabana yayılacağını vurguluyor. Ancak düzenlemenin emekli maaşlarını aşağı çekebileceğini de söylüyorlar.

Finans 03-05-24 14:47

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni uygulama: Bugün devreye alındı

Zorunlu trafik sigortasında Mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) 1 Mayıs'ta devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

Finans 01-05-24 11:28

AK Parti medyasında büyük kavga, ihanet suçlaması! Ekibin tetikçiliğini, kalemşörlüğünü yapıyor

Türkiye, yeni Anayasa konusunu tartışırken bir yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi siyasetin gündeminde. Yaşanan tartışmalar AK Parti medyasındaki isimler arasında da gerilime neden oldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin son dönemdeki yazılarına gazeteci Mehmet Çek'ten sert tepki geldi. Çek, "Abdülkadir Selvi, Ak Parti merkez temsil alanlarında etkili ve seçim hezimetinin de birinci dereceden sorumlusu ekibin tetikçiliğini, kalemşörlügünü yapıyor." dedi.

Haber 30-04-24 20:55

Üroloji nedir, neye bakar? Üroloji hangi hastalıkları kapsar?

Üroloji, insan üriner sistemini (böbrekler, idrar yolları, mesane, idrar kesesi ve üretra gibi organları) ve erkek üreme sistemiyle ilgilenen tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Bu alanda çalışan uzmanlar, ürolog olarak adlandırılır ve geniş bir yelpazedeki ürolojik hastalıkları teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Üroloji hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen çeşitli sağlık sorunlarına odaklanırken, özellikle erkeklerdeki üreme sistemi sorunlarına da dikkat eder.

Haber 29-04-24 19:07

İç savaş nasıl yazılır? İç savaş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelimeler arasında, iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir anlamın oluştuğu sözcükler de yer alır. Dil bilgisi kurallarına dikkat eden bireyler, birleşik kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini merak eder. Türkçe sözcüklerin doğru yazım biçimlerine TDK karar verir. Peki, iç savaş nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:01

İç içe nasıl yazılır? İç içe ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelime sayısı oldukça fazla olan, aynı zamanda içerisinde birçok kelime grubu bulunan en zengin dillerden biridir. Kelime grupları içerisinde, iki sözcüğün yan yana gelmesi ile yeni bir anlam kazanan kelimeler de mevcuttur. İmla hatası yapmak istemeyen bireylerin sorguladığı konulardan biri de, bu sözcüklerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğidir. İç içe gibi sözcüklerin doğru ifade biçimine TDK karar verir. Peki, iç içe nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:00

İnşa nasıl yazılır? İnşa mı inşaa mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Eğitim hayatı itibarıyla hayat boyu pek çok yeni sözcük öğrenilir ve bu sözcükler kullanılır. Eğitim yaşamında olduğu gibi gündelik yaşamda da Türkçe dil bilgisi büyük bir öneme sahiptir. Özellikle doğru yazım şekillerinin öğrenilmesi şarttır. Türkçede çok fazla rastlanılan imla hatalarının başında telaffuz edilen kelimeleri okunduğu gibi yazmak gelmektedir. İnşa kelimesi de yazarken sıklıkla imla hatası yapılan kelimelerden biridir. Peki, inşa nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:57

İlk kez nasıl yazılır? İlk kez ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcük sayısı bakımından oldukça çeşitli olan Türkçede en fazla imla yanlışı yapılan sözcük grupları arasında birleşik kelimeler bulunur. Birleşik kelimeler iki farklı sözcükten meydana gelen ve yeni bir anlam oluşturan kelimeler grubuna girdiğinden, bu kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılmaktadır. İlk kez sözcüğü de birleşik sözcükler grubunda yer alan yazı dilinde sıklıkla yanlış ifade edilen sözcüklerden biridir. Peki, ilk kez nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:56

Nanoteknoloji nedir, nerelerde kullanılır? Nanoteknolojik ürünler nelerdir?

Bilim insanlarının zaten bildiği ancak diğer insanların yeni yeni duymaya başladığı bir kavram; nanoteknolojidir. Nanoteknolojinin tarihi 1970’lere kadar uzanır. Bu terim ilk kez Norio Taniguchi tarafından kullanılmıştır. Nanoteknolojiyi katkı sağlayan kavramlar ise ünlü fizikçi Richard Feynman tarafından ortaya atılmıştır. Peki, nanoteknoloji nedir, nerelerde kullanılır?

Haber 23-04-24 22:29

NFT nedir, nasıl üretilir? NFT ne işe yarar, ne anlama gelir?

Dijital ilerleme süreci, içerisinde yer aldığımız döneme damgasını vururken, insan hayatına yeni terimler eklemeye ve dünyayı dönüştürmeye de devam etmektedir. Bu değişimle birlikte NFT’nin açılımı, tanımı, nasıl üretildiği gibi pek çok soru, merak edilen konulardan yer almaktadır. Peki, NFT nedir ve ne işe yarar? NFT nasıl üretilir?

Haber 23-04-24 22:28

Galatasaray'ın efsanesi Muslera'dan emeklilik açıklaması! ''Herkese teşekkür ediyorum''

Galatasaray'ın yeni sözleşmesini uzattığı Fernando Muslera, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor 22-04-24 19:18

Dispepsi nedir, belirtileri nelerdir? Dispepsi nasıl tedavi edilir?

Dispepsi, sindirim sistemi ile ilgili yaygın bir rahatsızlıktır ve birçok kişinin yaşadığı sindirim sorunlarından biridir. Genellikle mide ekşimesi, hazımsızlık, şişkinlik, karın ağrısı ve midede dolgunluk hissi gibi belirtilerle kendini gösterir. Dispepsi, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve günlük aktiviteleri kısıtlayabilir. Peki, dispepsi nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 22-04-24 10:36

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik örnek soruları yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Egitim 17-04-24 11:53

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınıyla ilgili yeni detay! İtfaiye raporu hazırlandı

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın eksi bir ve eksi ikinci katlarında faaliyet gösteren bir gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada yangın çıkmıştı. 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı. Raporda, gece kulübü içerisinde acil durum aydınlatmaları ve yönlendirme levhalarının olmadığı, yangın söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı belirtildi.

Haber 15-04-24 21:08

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Akaryakıtta yeni dönem! Geri sayım başladı

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura uygulamalarının ve vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım başladı. Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.

Finans 14-04-24 07:22

BES ve OKS'de toplam fon büyüklüğü 903 milyar lirayı aştı

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü ile Otomatik Katılım Sistemi (OKS) devlet katkısı ve katılımcı fon tutarı büyüklüğü ilk çeyrekte 903 milyar 124,3 milyon liraya yükseldi.

Finans 10-04-24 13:12

777 nedir, '777 aldım kabul ettim' ne demek? 777 ne anlama gelir?

Son zamanlarda sosyal medyada ortaya çıkan ve çok fazla karşılaşılan yeni terimlerden birisi de “777 aldım kabul ettim”dir. 777 sayısının anlamını bilmeyenler bu sayıyı gördüklerinde "777 ne demek?" sorusunun yanıtını aramaktadır. Sosyal medyada sıklıkla görülen '777 aldım kabul ettim' paylaşımlarından çok fazla espri de yapılmaktadır. Peki, 777 ne anlama gelir?

Haber 02-04-24 22:38

Cringe nedir, cringe ne demek? Cringe ne anlama gelir, Türkçesi nedir?

Son zamanlarda sosyal medya platformlarından çok fazla görülen yeni kelimelerden birisi de cringe’dir. Bilhassa Z kuşağının çok fazla kullandığı cringe kelimesinin anlamını bilmeyenler bu kelime ile karşılaştıklarında "Cringe ne demek?" sorusunu kendilerine sorar. Peki, cringe nedir?

Haber 02-04-24 22:33

Merkez Bankası duyurdu! 4 Nisan'da başlıyor... FAST işlem limitleri artırıldı

Merkez Bankası'ndan kritik duyuru geldi! Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi işlem tutar limitleri; 4 Nisan 2024 itibarıyla artırılıyor. Yeni dönemde tutarlar para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltilecek.

Finans 02-04-24 10:09

Yapay zekâ mühendisliği nedir, yapay zekâ mühendisi nasıl olunur? Yapay zekâ mühendisi ne iş yapar? Yapay zekâ mühendisi maaşları

Teknoloji alanındaki gelişmeler ile birlikte insan yaşamına yalnızca teknolojik cihazlar değil, birbirinden farklı yeni nesil meslek grupları da girmeye başlamıştır. Yapay zekâ mühendisliği de bu yeni nesil meslek gruplarından biri olarak bilinmektedir. Yapay zekâ mühendisliği, ciddi kazançların elde edilmesini sağlayan bir meslek olarak da görülmektedir. Peki, yapay zeka mühendisliği nedir, yapay zeka mühendisi nasıl olunur, ne iş yapar ve maaşları ne kadardır?

Egitim 27-03-24 19:22

Mertens'ten emeklilik ve Fenerbahçe açıklaması! ''Onların bu durumda olması çok hoşuma gidiyor''

Galatasaray'ın 36 yaşındaki yıldız oyuncusu Mertens, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklamıştı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Belçikalı oyuncunun aldığı bu karar sonrası yeni açıklama geldi ve herkes ters köşe oldu.

Spor 27-03-24 17:32

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-24 20:20

Saçkıran nedir, neden olur? Saçkıran tedavisi nasıl yapılır?

Saçkıran, saçlı derideki bağışıklık sistemi tarafından saç köklerine saldırılması sonucu oluşan otoimmün bir hastalıktır. Bu durum, yuvarlak veya oval şekilli kıllı lezyonların belirmesiyle karakterizedir ve genellikle saç dökülmesine neden olur. Saçkıran, yaş, cinsiyet veya etnik kökene bakılmaksızın her yaştan insanı etkileyebilir. Peki, saçkıran nedir ve neden olur?

Haber 25-03-24 13:22

Emekliye ‘son’ seyyanen zam! Gözler yarına çevrilmişti: Temmuz’da yeni emekli maaşı sistemi yolda

Emekliler için yeni düzenlemeler yolda! Seyyanen zam beklentileri için gözler yarınki AK Parti Ankara Mitingi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye müjde vereceği iddia ediliyor. Ancak uzmanlar Temmuz’da emekli maaşı sisteminin değişeceğini ve kök aylık-taban maaş farkının ortadan kalkacağını söyledi. Bu düzenlemenin gelmesi halinde emekliye seyyanen zam yeni süreçte sona erecek. Emekli maaşları prim gün sayısına göre daha da artacak.

Finans 22-03-24 11:25

Apandisit nedir, neden olur? Apandisit belirtileri ve tedavisi

Apandisit, apendiksin (kör bağırsak) iltihaplanması olarak bilinen ani ve acil bir tıbbi durumdur. Apendiks, bağırsakların başlangıcında bulunan ve bağışıklık sistemi için önemli olan bir yapıdır. Apandisit, apendiksin tıkanması sonucu bakterilerin çoğalması ve iltihaplanmasıyla meydana gelir. Peki, apandisit nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-03-24 15:25

Bireysel emeklilik kararı Resmi Gazete'de! Kısmi ödeme 1 Temmuz'da başlıyor: Şartlar belli oldu

Bireysel emeklilik için Resmi Gazete'den yeni bir karar alındı. Buna göre BES’te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

Finans 21-03-24 07:18
BES

En düşük emekli maaşı alanları ilgilendiriyor! Emekli taban aylığa yaş şartı kriteri: Tepki toplayan farka 'yeni formül'

Emekli taban maaşı konusunda adım atılıyor. Bu kapsamda iş kanununda yapılacak yeni düzenlemeye emekli maaşları da dahil edilecek. Yeni düzenlemede fazla prim ödeyen daha fazla maaş alabilecek. Ayrıca emeklilik hakkı ve yaşı gibi olguların da sil baştan tanımlanabileceği ifade ediliyor.

Finans 19-03-24 08:18

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 16-03-24 10:33

Emekliye seyyanen zamda yeni kulis! SGK Uzmanı İsa Karakaş çok yakın olan o tarihi açıkladı: ‘Tamamen tersine dönebilir…’

Emekliye seyyanen zam var mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilikte son dakika gelişmeleri neler? SGK Başuzmanı İsa Karakaş Ankara’dan son kulis bilgilerini anlattı. Karakaş, seyyanen zam ile ilgili son haftaya dikkat çekerek, "Emeklilere benim öngörüm seçim gününe kadar bir düzenleme yapılabilir yönünde” dedi. 2000-2008 arası kademeli emeklilik bekleyenler için de SGK’yı işaret etti.

Finans 16-03-24 07:58

Vücut spreyi mi parfüm mü? Vücut spreyi ile parfüm arasındaki fark nedir?

Koku esanslı vücut spreyleri, bakım rutini içerisine giren en yeni ürünlerdendir. Normal parfümlerden çok daha hafif yapıda ve güzel özellikleri mevcuttur. Vücut spreyleri genelde parfüm ve doğal esanslar içerir, bu da cildi ferahlatır. Vücut spreyi nedir, nasıl kullanılır?

Kadin 15-03-24 02:34

Vücut spreyi nedir, nasıl ve ne zaman kullanılır? Vücut spreyi kalıcı mı?

Koku esanslı vücut spreyleri, bakım rutini içerisine giren en yeni ürünlerdendir. Normal parfümlerden çok daha hafif yapıdadır ve güzel özellikleri vardır. Vücut spreyleri genel olarak içerdikleri parfüm ve doğal esanslar ile cilde ferahlık sağlar. Peki, vücut spreyi nedir ve nasıl kullanılır?

Kadin 15-03-24 02:32

Emeklilikte 1260 gün detayı! SGK Uzmanı Özgür Erdursun erken emeklilik için adım adım formülü anlattı

Emekli olmak isteyenler dikkat! Eksik günleri nasıl tamamlamalısınız, EYT'de SSK'dan mı Bağkur'dan mı emekli olmak daha avantajlı, emeklilikte 1260 gün detayı nedir? SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilikte merak edilenleri adım adım anlattı. İşte detaylar...

Finans 14-03-24 09:29

Benching nedir, benching ne demek? İlişkide benching ne anlama gelir, nasıl anlaşılır?

Dijital çağın etkisi ile birlikte bireylerin günlük hayatta kullandığı kelime haznesi gittikçe genişlemeye başlamıştır. Sosyal yaşama yeni kavramlar dahil olurken, bunların bazıları olumlu bazıları da olumsuz karşılık bulmaktadır. Son zamanlarda sıklıkla sorgulanan kelime ise benching kavramıdır. Peki benching nedir?

Kadin 04-03-24 17:17

Catfish ne demek? Sosyal medya terimi catfish ne anlama gelir? Catfishing nedir?

Dijital çağ ile birlikte insanların kelime dağarcığı gittikçe genişlemeye başlamıştır. İnsan yaşamına yeni terimler girerken, bunların bazıları olumlu bazıları da olumsuz karşılık bulmaktadır. Son zamanlarda sıklıkla sorgulanan kelime ise catfish kavramıdır. Peki catfish nedir?

Kadin 04-03-24 17:15

Fenerbahçe'de ceza sistemi devreye giriyor! Samandıra'da sıkıyönetim ilan edildi

Fenerbahçe'de yaşanan puan kayıplarının ardından yeni kurallar devreye giriyor. Sezon sonuna kadar takım içinde disiplinden taviz vermek istemeyen sarı-lacivertlilerde yeni ceza uygulamaları devreye girebilir.

Spor 01-03-24 11:43