Icra Hukuk Mahkemesi Haberleri

Özgür Özel 'başkaldırı' demişti! Adalet Bakanı'ndan açıklama geldi: Arabası ve silahıyla gündem olan hakim için harekete geçildi

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un arabası ve silah koleksiyonu gündem olmuştu. CHP lideri Özgür Özel tartışma yaratan kare için 'başkaldırı' derken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan söz konusu hakim için açıklama geldi.

Haber 2024-05-30 12:39:28

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de!

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan bazı birimlere ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız, Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Yılmaz ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar atandı.

Haber 2024-05-28 00:42:58

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan 27 Mayıs mesajı: Yeni anayasa vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, 27 Mayıs darbesine ilişkinaçıklama paylaştı. Uçum paylaşımında yeni anayasa vurgusu yaptı.

Haber 2024-05-27 11:09:39

Cumhurbaşkanı Başdanışman Mehmet Uçum’dan mesaj: Evrensel hukuk bakışından vazgeçmeden milli hukuka ve milli yargıya sahip olmak mümkündür

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, uluslararası hukuk düzeni üzerine değerlendirmelerde bulundu. Evrensel hukuk ile ülkelerin iç hukuk düzenleri arasında karşılaştırma yapan Uçum "İnsanlığa ait evrensel hukuk bakışından vazgeçmeden milli hukuka ve milli yargıya sahip olmak mümkündür ve günümüzün öne çıkan doğrusu da budur" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-26 14:47:33

UEFA’dan 2026 Avrupa Ligi ve 2027 Konferans Ligi finalleri kararı: İstanbul’da oynanacak

UEFA'dan Türkiye'ye çifte final müjdesi geldi. Son dakika haberine göre; UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını duyurdu.

Spor 22-05-24 14:30

Olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi sonrası 7 isim PFDK'ya sevk edildi! Ali Koç...

Rams Park'ta oynanan olaylı Galatasaray derbisinin galibi Fenerbahçe olurken maç sırasında istenmeyen olaylar yaşanmıştı. TFF Hukuk Müşavirliği, olaylı derbinin ardından PFDK'ya sevk edilen kulüp, yönetici ve oyuncuları duyurdu. Fenerbahçe'den 7 isim PFDK'ya sevk edildi.

Spor 21-05-24 21:42

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum yeniden hatırlattı! ‘Daha sağlıklı olur’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Milli Hukuk ve Milli Yargı olamaz" eleştirileriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. 'Bir kez daha Milli yargı' diyerek mesajını vurgulayan Uçum paylaşımında "Yargısal pratiklerle ilgili rahatsızlığı olanların hele hukukçuların uygulamaya ilişkin eleştirilerini milli yargı ve milli hukuk kavramına karşı çıkarak ifade etmesi akıl dışı bir olay" dedi.

Haber 21-05-24 20:20

Son dakika | Netanyahu hakkında tutuklama kararı! Savaş suçları iddiasıyla talep edildi, Hamas liderleri için de harekete geçildi

Son dakika haberi: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti. Ayrıca 3 Hamas lideri hakkında tutuklama kararı çıkması için de başvuruda bulunuldu.

Haber 20-05-24 14:10

Rus mahkemesinden karar: Deutsche Bank ve Commerzbank'ın mal varlığına el konuldu

Rus mahkemesi, Deutsche Bank ve Commerzbank'ın varlığına ihtiyati tedbir koydu. Rusya'da geçtiğimiz gün de UniCredit'e ait 463 milyon Euro değerindeki varlığa ihtiyati tedbir koyulmuştu.

Finans 19-05-24 09:00

Süper Lig'den 9 kulüp PFDK'ya sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Balotelli, İbrahim Akdağ, Çağdaş Atan ve Bülent Uygun da disipline gönderildi.

Spor 14-05-24 20:37

Osman Kavala'nın avukatı başvurmuştu! Gezi Parkı davasında 'sürpriz' gelişme: Mahkeme heyeti değişti! Yeniden yargılanma...

Osman Kavala'nın da yargılandığı Gezi Parkı davasında 'sürpriz' bir gelişme yaşandı. Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değişti. Söz konusu gelişmeyi gazeteci İsmail Saymaz duyurdu.

Haber 14-05-24 16:35

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Hukuki terimler içinde çeşitli kelimeler kullanılır. Bu kelimeler günlük konuşma dilinde halk arasında da kullanılır ancak hukuk alanında bambaşka anlamlara karşılık gelebilir. Aile konutu, aile konutu şerhi gibi ifadeler de bu duruma örnek olan ifadeler arasında yer alır.

Haber 13-05-24 19:17

Kamulaştırma nedir, şartları nelerdir?

Bazı bölgelerde, ülkelerde ve sistemlerde taşınır ya da taşınmaz olan her türlü mülk üzerinde kişilerin hakkı bulunur. Hak sahibi kişiye o mülkü kullanma o mülkten yararlanma ya da tasarruf için yetki veren belirlenen hukuk düzeni sınırları içinde kullanılabilen özel mülkiyet hakkı çeşitli nedenlere bağlı olarak kamulaştırma ile devlete geçebilir.

Haber 13-05-24 18:04

Taksir ve taksirli suç ne demek? Bilinçli taksir ve bilinçsiz taksir nedir?

Hukuk alanında kullanılan birçok terim çeşitli durumların ve işlemlerin ifade edilebilmesi için kullanılır. Bu tür kelimeler halk arasında konuşulan günlük kullanım dilinde yer alsa da hukuk dilinde bambaşka anlamlara karşılık gelebilir. Peki, taksir ve taksirli suç ne demek? Bilinçli taksir ve bilinçsiz taksir nedir?

Haber 13-05-24 17:21

Ankara polisinden nefes kesen uyuşturucu operasyonu: 85 gözaltı

Ülke geneli ‘Narkogüç’ operasyonları çerçevesinde Ankara’da 32 farklı adreste icra edilen eş zamanlı narkotik operasyonlarda 85 şüpheli gözaltına alındı, 45 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yurthaber 13-05-24 14:55

Müsadere nedir, ne anlama gelir? Müsadere sistemi

Türkçedeki birçok kelime hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Türk Dil Kurumu’nda zor alım olarak tanımlanan müsadere kelimesi de bu tür kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan bu kelime hukuk alanında kullanılır.

Haber 12-05-24 16:05

Muvafakatname nedir, nasıl alınır? Muvafakatname örneği

Türkçe sözlükte yer alan bazı kelimeler farklı alanlarda da kullanılabilir. Arapça kökenli olan ve zaman içinde Türkçeleşen muvafakat kelimesi de bu kelimeler arasında yer alır. Anlamı ise kabul etme, uygun görmedir. Hukuk dilinde de kullanılan bir kelimedir.

Haber 11-05-24 19:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca Doğu Akdeniz'de icra edilen Denizkurdu-II/2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tatbikata telefonla bağlanarak önemli mesajlar verdi.

Haber 11-05-24 19:37

Kiracılar dikkat! Mahkemeden emsal olacak karar: 55 günde jet tahliye kararı çıktı

Türkiye'de kira ve konut fiyatlarındaki yükseliş tartışmalara neden olurken Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden emsal bir karar verildi. Mahkeme o sınırın altında kalınca 55 günde tahliye kararı verdi.

Finans 10-05-24 14:24

İntifa hakkı nedir? Tapuda intifa hakkı

Türkçede bazı kelimeler hem halk arasında kullanılan günlük konuşma dilinde hem de farklı bazı alanlarda yer alabilir. Arapça kökenli olan ve asılanma anlamına gelen intifa kelimesi de hem günlük konuşma dilinde hem de hukuk alanında yeri olan bir kelimedir. Başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen kelimeler de üretilir. Peki, intifa hakkı nedir?

Haber 10-05-24 12:39

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl ve nereden alınır?

Hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde kullanılan hem de farklı alanlarda başka anlamlara gelen bazı kelimeler vardır. Bu kelimelerden biri de hukuk alanında mirasçılık ya da hak sahibi olma ifadelerine karşılık gelen veraset kelimesidir. Veraset bir haktır ve ölen kişinin resmî olarak varisi kabul edilen kişilere verilir. Peki, veraset ilamı nedir?

Haber 10-05-24 12:23

Tensip zaptı nedir? Tensip zaptı hazırlandı ne demek?

Tensip, kelime anlamı olarak Türk Dil Kurumu’na ait olan resmî Türkçe Sözlük’te de tanımlandığı gibi uygun görme, yanaştırma gibi anlamlara gelir. Bu kelimenin aynı zamanda hukuk alanında da karşılığı bulunur. Ayrıca farklı kelimelerle bir araya gelerek yeni hukuk terimlerine karşılık gelen yeni kelimeler ortaya çıkabilmektedir. Peki, tensip zaptı nedir? Tensip zaptı hazırlandı ne demek?

Haber 10-05-24 03:22

Down sendromlu doğmuştu! Özel hastaneye 21 milyonluk tazminat cezası

Kocaeli’de bebek bekleyen çift, hamilelik sürecinde başvurdukları özel hastanede dörtlü tarama testi talep etti. İstedikleri testlerin yaptırılmadığını iddia eden çift, doğumun ardından bebeklerinin down sendromlu olduğunu öğrendi. Hastaneye ve gebelik durumunu takip eden doktora dava açan çifte, 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından emsal niteliğinde karar verildi. İşte detaylar...

Haber 08-05-24 21:10

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

'Gezi Parkı' ve 'Osman Kavala' tartışmalarına AK Partili Türkeş de katıldı! Empati yahu! dedi, sözleri dikkat çekti

Gazeteci Abdulkadir Selvi'nin çıkışıyla başlayan Gezi Parkı davası hükümlüleri ile Osman Kavala tartışmalarına AK Partili Tuğrul Türkeş de katıldı. Türkeş'in “Bir ülkeye para vereceksen hukuk var mı diye bakarsın. Sen basit bir davayı yedi sene sürüncemede bırakmış bir ülkenin hukukuna güvenip yatırım yapmayı düşünür müsün? Empati yahu!” ifadeleri kullandı.

Haber 07-05-24 11:19

İcra dosyası sorgulama nasıl yapılır? UYAP ve e-Devlet icra dosyası sorgulama

Borcu olan kişilere borçlarını borçlu oldukları kişilere ödemeleri için icra dosyası gönderilir. Bu dosyalar alacaklıların başvurduğu hukuk firmaları veya avukatlar aracılığıyla düzenlenir ve resmî olarak hukuk yoluyla borçluya ulaştırılır. Düzenlenen ve gönderilen icra dosyaları çeşitli yollardan sorgulanabilir ve takip edilebilir.

Haber 07-05-24 00:30

TMO ödeme sorgulama nasıl yapılır? TMO e-Ödeme sorgulama

1938 yılında kurulan Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi, modern bir devlet geleneği olarak hububatlara direkt müdahale etme yapısına ve kapasitesine sahip bir kurumdur. Aslı görevlerinin başında çiftçiyi ve üretilen mahsulleri korumak ve tüm faaliyetlerini bu hedefe yönelik olarak icra etmektir.

Haber 06-05-24 21:26
TMO

Skandal hamle! ''5 aydır kaşar ekmek yiyoruz'' diyen Hatayspor'a haciz davası açtılar! ''Depremzede olarak gittik, 5 milyon TL istediler''

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde tesisleri büyük zarar gören Hatayspor, çalışmalarını TFF'nin Riva Tesisleri'nde sürdürüyordu. Ekonomik olarak da zor günler geçiren Hatayspor'a gönderilen haciz futbolseverleri bir hayli sinirlendirdi. Sosyal medyada tepki gösteren taraftarlar verilen bu kararın geri çekilmesini istiyor. Bu hamlenin ardından Kulüpler Birliği, Hatayspor’un konaklama bedelinin ödenmesi ve icra dosyasının kapatılması için resmi görüşmelere başladı.

Spor 06-05-24 17:04

Türkiye günlerce konuştu! 6 yaşında evlendirme skandalında yeni gelişme: Tarih değişti

Türkiye'nin uzun bir süre gündeminden düşmeyen 6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel’in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamaları nedeniyle 10 Haziran’a ertelendi.

Haber 06-05-24 11:51

Eşinden para istedi, 'param yok' cevabını alınca hayatı değişti! Kendi işinin patronu oldu

Kocası harçlık vermeyince kendi dükkanını açan kadın, 36 yıldır mesleğini icra ediyor. Daha sonra eşinden ayrılan kadın 3 çocuğunun üniversiteyi bitirmesine katkı sağladı. "Herkes bana, 'Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın' dedi. Ben de 'Neden, ben de yapabilirim' dedim." ifadelerine yer veren kadın hikayesiyle alkış topladı.

Kadin 06-05-24 07:47

İnternette bulduğu numarayı arayıp eve tamirci çağırdı, neye uğradığını şaşırdı! Nasıl bir olayın içindeyiz?

Bakırköy'de Gülay Erman, çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten numarasını bulduğu tamirciyi evine çağırdı. İddiaya göre makinesini tamir için gelenlerden ne makinesini ne de parasını geri alabildi. Şikayetçi olan Erman, "Nasıl bir olayın içindeyiz, buna kim dur diyecek?" dedi. Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı'nın Servis Bilgi Sistemi'nin (SERBİS) kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Haber 05-05-24 13:09

Yüzde 10, yüzde 15 hatta yüzde 20'ye varıyor! Sosyal medyada herkes fişlerini paylaştı: Restoranlarda 'zoraki bahşiş' uygulaması

Bahşiş bırakılmadığı gerekçesiyle hesaba servis ücreti adı altında eklenen ek ücret tartışmaları gündemde. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, bu tür ek ücretlerin haksız olduğunu belirtiyor. Tüketicilerin bu ücretleri zorunlu ödeme yükümlülüğü olmadığını vurguluyor ve ödeme durumunda şikayette bulunabileceklerini ifade ediyor.

Finans 03-05-24 12:09

Eşinin cebinden habersiz para alanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay, bir boşanma davasında tüm evli çiftleri yakından ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, maddi istekleri bitmediği ve cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle eşine karşı boşanma davası açan kocayı haklı bularak, boşanmaları yönünde karar veren yerel mahkemenin kararını kısmen onadı. İşte detaylar...

Haber 01-05-24 14:45

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi öncesi dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı başdanışmanı 'ana ilkeleri' tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum yeni anayasa tartışmalarına dair çok önemli bir açıklamada bulundu. Uçum, yeni anayasada ilk üç maddenin 'milletin vazgeçilmezi' olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yeni anayasanın ana ilkelerinin neler olabileceği konusunda da ipuçları verdi. CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önümüzdeki hafta olacak görüşme öncesi Uçum'un çıkışı dikkat çekti.

Haber 28-04-24 16:34

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ekonomi çıkışı! Midenize ekmek girsin istiyorsanız...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonominin düzelmesi için gerekli olanları sıraladı. Demirtaş, adalet, hukuk ve bağımsız kurumlara vurgu yaptı.

Finans 28-04-24 09:46

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: 'BM iflas etti, Dünya Adalet Teşkilatı kurulmalı'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, BM'nin iflas ettiğini ifade ederek "Dünya Adalet Teşkilatı"nın kurulması çağrısı yaptı.

Haber 26-04-24 20:39

Doğu Perinçek'in de danışmanıydı! Eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur tutuklandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in danışmanlarından, eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur, hacze gelen avukatlar ve icra memurunu dövdürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Adanur avukatlar ve icra memurlarını telefonda da tehdit etti.

Haber 26-04-24 13:55

Bursa’da hacze giden icra memuru ve avukatlar darp edildi

Bursa’da hacze giden 2 avukat ve 1 icra memuru darp edildi. Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 25-04-24 13:36

THY, İstanbul Havalimanı’nda Pet Lounge kuracak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, evcil hayvanların uçağa kabulü kriterleri üzerinde olan ve kabin içinde taşınması mümkün olmayanlar için İstanbul Havalimanı’nda bir "Pet Lounge" konusunda çalıştıklarını duyurdu.

Yurthaber 25-04-24 08:12

İranlı rapçi Tomac Salihi'ye idam kararı!

İranlı rap müzik sanatçısı Tomac Salihi hakkında, Eylül 2022'de Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolarda, “yeryüzünde bozgunculuk çıkartmak” suçlamasıyla İsfahan Devrim Mahkemesi tarafından idam kararı verildi.

Haber 25-04-24 00:00

THY'nin 25 Nisan'da yapılacak bazı Fransa seferleri iptal edildi!

Türk Hava Yolları (THY), Fransa’nın Lyon, Marsilya, Nice ve Paris kentlerine 25 Nisan'da icra edilmesi planlanan bazı seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Haber 24-04-24 23:35

'Sevgilisi kaşını ve saçlarını kazıyordu! Kimse ona bakmasın diye' İşte Benim Stilim yarışmacısı Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili ailesi harekete geçti 'Mutlaka bağlantısı var'

ABD'de ölen 'İşte Benim Stilim' yarışmacısı Yağmur Taktaş’ın teyzesi, kanında ölümüne neden olmayacak kadar uyuşturucu bulunan yeğeninin, ressam sevgilisince uyuşturucuya alıştırıldığını ileri sürdü. Yeğeninin darbedilip tutulduğu yerde aç bırakıldığını iddia eden teyze "ABD’de ve Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Peşini bırakmayacağız” dedi. Teyze, sevgilisinin, kıskançlığı yüzünden, kimse ona bakmasın, beğenmesin diye yeğeninin kaşını ve saçlarının ön kısmını kazıdığını da ileri sürdü.

Magazin 24-04-24 16:50

İstinaf nedir, ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf farkı

Hukuk dilinde kullanılan çeşitli terimler ve kavramlar vardır. Herhangi bir suçla mahkemesi görülen kişi için, işlediği suç doğrultusunda mahkeme tarafından verilen ilk kararın denetlenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda kurulan denetleme mahkemeleri alınan ilk kararı denetler ve yeniden değerlendirir. Peki, istinaf nedir ve ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf arasındaki farklar neler?

Haber 23-04-24 22:40

DEM Parti soruşturması ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEM Parti soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, "Algıya gerek yok. Yapılan soruşturma ortada. Hak hukuk adalet neyi gerektiriyorsa o olacak." dedi.

Haber 23-04-24 19:45

Tahliye taahhütnamesi nedir? Tahliye taahhütnamesi hangi şartlarda geçerli, hangi hâllerde geçersiz olur? Tahliye taahhütnamesi örneği

Kelime anlamı olarak boşaltmak, boş duruma getirmek şeklinde tanımlanan tahliye ifadesi hukuk alanında farklı anlamlarda kullanılabilir. Bir hukuk terimi olarak bir tutukluyu serbest bırakma, salıverme durumu için de kullanılan tahliye ifadesi kiracı ve ev sahibi meselelerinde de sıkça kullanılan bir ifadedir.

Haber 23-04-24 18:46

Vergi dairesinde rüşvet skandalı! Suçüstü yakalandılar

İstanbul'da vergi borcu olan bir kişiyi, tehdit ederek rüşvet istediği öne sürülen vergi dairesinde görevli gelir uzmanı ve icra memuru, mali şube ekipleri tarafından para aldıkları sırada suçüstü yakalandı. Şüphelilerin rüşvet aldıkları anlar güvenlik kamerasına yansırken, gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Haber 23-04-24 12:30

İstinaf mahkemesi nedir? İstinaf mahkemesi neye karar verir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları çeşitli nedenlere bağlı olarak mahkemelere başvurabilirler. Mahkemelerde verilen kararlara ilk seferde eksik ya da hatalı olduğu düşünülerek itirazlar olabilir. Taraf olan kişiler, verilen son kararın denetlenmesini ve yeniden gözden geçirilmesini isteyebilirler. Ancak bu istek için çeşitli şartların yerine getirilmesi gerekir.

Haber 22-04-24 20:46

Hem kalbini hem parasını kaptırdı! Evlilik vaadiyle 2 milyon liralık vurgun

Ankara'da yaşayan Necla Özmen, 2016 yılında spor salonuna yazıldı, orada bir gençle tanıştı. Ancak hikayenin sonu pek de mutlu bitmedi. Özmen hem kalbini hem de tüm birikimini o kişiye kaptırdı. Suçladığı genç, iddiaya göre ondan aldığı paralarla bir başkasıyla evlendi. Hüsrana uğrayan talihsiz kadın kandırıldığını düşünüyordu, canı bu kadar yanınca o da hakkını aramak için 50 yaşında hukuk fakültesi öğrencisi oldu.

Haber 21-04-24 10:30

Ek vergide yeni gelişme! AYM gerekçeli kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti.

Finans 19-04-24 14:26