Istanbul Da Kar Ne Zaman Baslayacak Haberleri

Şanzıman yağı ne zaman değişir? Şanzıman yağı değişimi nasıl yapılır? Şanzıman yağı bittiğini nasıl anlarız?

Şanzıman yağı araçların performansı ve uzun ömürlü olması açısından kritik bir rol oynayan önemli bir bileşendir. Motor yağı kadar sık konuşulmasa da şanzıman yağının kalitesi ve seviyesi, aracın düzgün çalışmasını ve aşınmanın en aza indirilmesini sağlar. Peki, şanzıman yağı nasıl değiştirilir?

Haber 2024-05-28 11:32:34

Deniz kenarları, ormanlık alanlar ve İstanbul çevresinde arttı, tek tek yıkımına başlandı! Tiny House'larla ilgili yasa ne diyor? 5 dönüm ve tekerlek detayı...

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren Tiny House'lar; özellikle İstanbul'a yakın noktalarda neredeyse her yerde karşımıza çıkıyor. Havaların ısınmasıyla ilginin giderek daha da yoğunlaştığı Tiny House'lar son günlerde ise yıkım kararlarıyla gündemde. Uzmanlar ise 5 dönüm detayına dikkat çekiyor. Peki, tarla statüsündeki arazilere Tiny House yapılabiliyor mu? Tekerleğin önemi ne? Neye göre yıkım yapılıyor? İşte tüm detaylar...

Finans 2024-05-28 08:56:04

31 Mayıs akşamına kadar süresi var! Emeklilerin hesabına erken geçecek: Hem ikramiye hem maaş, en az 13 bin lira ödenecek

Emekli maaşı zammı öncesi emekliye çifte ödeme! Haziran ayına denk gelen Kurban Bayramı’nda milyonlarca kişi hem emekli maaşını alacak hem de 3 bin lira olan bayram ikramiyesini hesaplarında görecek. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bakan Işıkhan ‘yakında’ yanıtını vermişti ama emekliler için erken aylık da gündeme geldi.

Finans 2024-05-27 09:30:59

Ethernet nedir, ne işe yarar? Ethernet ve internet arasındaki fark

Teknoloji dünyasında kullanılan birçok farklı terim bulunmaktadır. Bu terimlerden biri ethernet denilen, çoğunlukla kablosuz ya da kablolu ağlarda mevcut olan bir standart iletişim protokolü olarak karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel teknoloji olarak da tabir edilen ethernet kavramı zaman zaman internet terimiyle karıştırılabilmektedir. Ancak her iki kavramdan da pek çok özellik açısından birbirinden farklı olmaktadır. Peki, ethernet nedir, ne işe yarar, ethernet ve internet arasındaki fark nedir?

Haber 2024-05-17 18:49:55

Diğer Haber Etiketleri

yağ Otomobil araba tiny house Emekli bayram ikramiyesi internet ethernet kablosu bebek yenidoğan meteoroloji hava durumu sıcaklık yağış survivor Doğum izni mgm tasarruf Akaryakıt öğretmen ataması öğretmen atamaları ne zaman doğal gaz babalık izni izin Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan son dakika yusuf tekin meteoroloji genel müdürlüğü the purest solutions saç şekillendirici loreal paris dudak nemlendirici tıraş bıçağı powertec fön makinesi maybelline kapatıcı rexona clinical protection philips epilasyon İstanbul kar Ramazan Bayramı Bayram namazı bayram namazı saatleri ankara bayram namazı iphone 12 pro iphone 12 pro fiyat iphone 12 pro 128 gb iphone 12 pro max iphone 12 pro max 256 gb iphone 12 pro max 512 gb apple iphone 12 pro max iphone 11 pro max iphone 11 pro max fiyat iphone 11 pro max 128 gb iphone 11 pro max 256gb iphone 11 pro max 64 gb iphone 11 pro iphone 11 pro fiyat Apple iphone 11 pro 128 gb fiyat iphone 11 pro 64 gb fiyat mazbata Belediye başkanı YSK seçimler ramazan bayramı ne zaman bayram ne zaman basliyor seçim sonuçları istanbul seçim sonuçları yerel secim sonuclari Seçim 2024 Murat Kurum Ekrem İmamoğlu Ümraniye Üsküdar Yerel seçim seçim emekli banka promosyonu ak parti CHP Eyüp Eroğlu Tokat ağız kuruluğu ağız kuruluğu neden olur ağız kuruluğu nedenleri iphone 7 iphone 7 fiyat iphone 7 özellikleri içerenköy pankart kar yağışı deprem Yalova seçim anketi benzin motorin Zam Petrol ne kadar abd başkanlık seçimi abd seçim yasakları Fed Merkez Bankası Faiz kararı fidye fidye ne kadar fidye ne demek fidye nedir Ramazan oruc niyeti nasıl edilir oruç niyeti tarifi pizza mini pizza tarifi atama Öğretmen Milli Eğitim Bakanı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca power bank su şişesi boyun yastığı pide ibb fiyat Avcılar İmam cami müftü oruç vakti fitre Enflasyon

'Çocuğu öldür' Yenidoğan çetesinin konuşmaları ortaya çıktı! Hasta bebeklerle ilgili korkunç sözler 'Ölüyor mu ne yapıyorsa yapsın ya'

İstanbul ve Tekirdağ'da hasta bebekleri para karşılığı anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan servislerine sevk eden çetenin soruşturmasında detaylar ortaya çıktı. Doktor ve hemşirelerin sözleri kan dondururken hasta bebekle ilgili bir hemşirenin "Çocuğu öldür" dediği, başka hemşirenin buna "Öldüreceğim de öldürsem de bir dert biliyor musun?" cevabı verdiği öğrenildi. Başka vakada da doktorla hemşirenin ihmali gizlemek için ölen bebeğin hastaneye entübe geldiğini kayda geçirdiği belirlendi.

Haber 16-05-24 09:54

Meteoroloji yeni raporu yayınladı! Birçok il için sağanak yağış uyarısı geldi: İstanbul, İzmir ve Ankara...

Yaz ayının yaklaşmasıyla birlikte 'hava ne zaman ısınacak?' sorusu merak ediliyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklık değerleri artışa geçiyor. Türkiye’de birçok bölge için yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığında ise 2-4 derece artış beklendiği açıklandı.

Manşet 15-05-24 20:30

Survivor Yunanistan'da Türk yarışmacılar da yarıştı! Ne yaptın Acun abi?

Survivor Türkiye son dönemin en çok konuşulan yarışmalarından olurken Survivor Yunanistan da sosyal medyada zaman zaman gündeme geliyor. Son olarak Yunanistan'ın yarışmasında Türk oyuncular da yer alınca sosyal medyada Acun Ilıcalı'ya sitem gecikmedi.

Kulis 15-05-24 11:49

Doğum izni nedir, ne zaman başlar? Doğum izni kaç gün?

Çalışanların resmî olarak kanunlar doğrultusunda sahip olduğu birçok hak bulunur. Bu haklar maddi olabilir ya da olmayabilir. Çeşitli gerekçelere bağlı olarak verilen ücretli ve ücretsiz izinler de her çalışanın sahip olduğu haklar arasında yer alır. Peki, doğum izni nedir ve ne zaman başlar? Doğum izni kaç gün?

Haber 11-05-24 17:32

Meteorolojiden 13 ile sarı kodlu uyarı: İstanbul için saat verildi! Hafta sonu boyunca devam edecek

İstanbul genelinde hafta sonu boyunca yağış öngörülüyor, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacak. İstanbul'un yanı sıra 13 il için daha sarı kodlu uyarı yapıldı. Megakent için Bu akşam 18.00'e dikkat çekilirken Prof. Dr. Orhan Şen de yarın sabahı işaret etti. Peki bugün hava nasıl, yağmur var mı, ne zaman yağacak?

Haber 10-05-24 13:04

Ali Erbaş'a kiralanan lüks araçla alevlenen tartışmalara son noktayı koydu! Yatırımlar için olumlu konuştu: 'Çok umut verici sinyaller görüyoruz'

Ekonomik göstergeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Çok umut verici sinyaller görüyoruz" mesajı dikkat çekti. Yılmaz mayıs ayında yıllık enflasyonun zirve yapacağını ifade ederken önümüzdeki dört ayda "hızlı bir düşüş" yaşanacağını öne sürüp rakam verdi. "İyileşmeyi halk ne zaman hissedecek?" sorusunu yanıtlayan Yılmaz, son günlerde özellikle otomobil kullanımıyla gündeme gelen tasarrufla ilgili çarpıcı bir açıklama da yaptı.

Finans 05-05-24 15:38

Son dakika: LPG’ye indirim geldi! Otogazın litresi 1 lira 64 kuruş geriledi: (3 Mayıs Cuma güncel benzin, mazot, LPG fiyatları)

Son dakika haberi: Araç sahipleri akaryakıta indirim ya da zam haberlerini yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta motorin fiyatları için yapılan indirimin ardından bugün de LPG fiyatları değişti. Otogaz litre fiyatı için bugünden geçerli olmak üzere büyük bir indirim yapıldı. Peki 3 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir benzin, motorin (mazot), LPG fiyatları ile haberin detayları…

Finans 03-05-24 07:54

Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin canlı yayında tarih verdi

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Yeni öğretmen ataması ile ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin öğretmen atamalarında merakla beklenen tarih için "Kabine toplandıktan sonra Cumhurbaşkanımızın da kararını aldıktan sonra açıklamamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Egitim 01-05-24 16:38

Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti! Faturalar artık 150 lira daha fazla olacak

Ücretsiz doğal gaz ne zaman sona erecek? Nisan 2023’ten bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği için sürenin sonuna gelindi. Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğal gaz desteğinin sona ermesi ile faturalarda artık 150 TL’lik aylık destek de sona erecek. Öte yandan Mayıs ayında doğal gaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da BOTAŞ tarafından açıklandı. İşte detaylar…

Finans 01-05-24 08:30

Babalık izni nedir, ne zaman başlar? Babalık izni kaç gün?

Çalışan kişilerin kanunlarla verilmiş çeşitli hakları bulunur. Bu haklar kişilerin özel durumlarına, çalıştıkları iş alanına, iş tanımlarına, kamu kuruluşunda ya da özel sektörde çalışıyor olmalarına göre değişiklik gösterebilir. Kişilerin primlerinin hangi sigorta türüne göre ödendiği de sahip oldukları hakların uygulanma biçimleri açısından önemlidir.

Haber 22-04-24 20:09

Erdoğan 'kapımızı açık' demişti, Özel'den randevu çıkışı geldi! Dikkat çeken sözler: Bu bir nezaket ziyareti olmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen "kapımız açık" çıkışı sonrası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyeceklerini belirten CHP lideri Özel, "Bu görüşme bir nezaket ziyareti değil, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili" diye konuştu. Özel, görüşmenin ne zaman olacağına dair soruya da yanıt verdi.

Haber 18-04-24 15:08

SON DAKİKA | Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması! Takvim ve sayı ne zaman belli olacak?

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz. Öğretmen atamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak, takvim ve sayı Hazine ve Maliye Bakanı dönünce kesinleşecek" dedi.

Haber 17-04-24 11:59

Afrika sıcakları geldi, kavrulacağız! İstanbul, Ankara, İzmir için rakam verildi: İşte Türkiye'ye giriş yapacağı tarih

Yaz bu sene erkenden geliyor, hem de fena kavuracak! 16 Nisan Salı akşamı ve 17 Nisan için yapılan hava durumu uyarısına göre Afrika sıcaklarıyla adeta yanacağız. Yaz gelmeden ikinci kez 30 ve üstü sıcaklık dereceleri görülecek iller açıklandı. Peki Afrika sıcakları ne zaman geliyor, bugün (15 Nisan Pazartesi) hava durumu nasıl? İşte son meteoroloji uyarılarıyla hava durumu raporu...

Haber 15-04-24 07:55

Ne hediye alsam? diye düşünenler için kişisel bakım kategorisinin en çok hediye edilen ürünleri

Sevdiklerinizi şımartmak ve onlara özel hissettirmek için mükemmel bir hediye seçeneği mi arıyorsunuz? O zaman kişisel bakım kategorisinin en çok hediye edilen ürünlerini keşfetmeye hazır olun. Özenle seçilmiş ürünlerle dolu, sizin için hazırladığımız bu liste, sevdiklerinizin güzellik rutinlerini daha da özel hale getirecek. İşte detaylar!

Haber 13-04-24 13:04

İstanbul'da bu manzara artık sürpriz olacak! Uzmanlar aynı fikirde 'Bundan sonra Nisan başı yazlık kıyafetleri giyeceğiz! Kar yağarsa...'

İstanbul'da bu yıl yeterli kar yağışı gözlenmedi. Peki, gelecek yıllarda ne olacak? Prof. Dr. Orhan Şen "50 yıl önceki kar yağışları yok artık. Nedeni; metropol, betonlaşmış bir şehirde ısı adası etkisi. Bu etkiden dolayı İstanbul'da kar yağışı çok nadir olur" dedi. Prof. Dr. Levent Kurnaz da "Gittikçe kar yağışı azalıyor. Her yağan kar yağışı biraz daha sürpriz olacak. İstanbul'un normali artık bu ya da buna benzer bir hava. Daha önce de hiç kar yağmadığı oldu. Yalnız bu gittikçe artacak" dedi.

Haber 10-04-24 11:50

BAYRAM NAMAZI SAATİ 2024: İstanbul, Ankara, İzmir bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il Ramazan Bayramı namazı saatleri

Bayram namazı saati, İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere birçok kişi tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 10 Nisan Çarşamba olacak. Ramazan Bayramı namazı kılmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları ile göre saat bilgisine ulaşmak istiyor. Peki, Bayram namazı ne zaman, saat kaçta? İşte Diyanet ile İstanbul, Ankara, İzmir ve il il Ramazan Bayramı namaz vakitleri...

Haber 08-04-24 10:23

iPhone 12 Pro ne zaman çıktı? iPhone 12 Pro ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Dijital dünyada gerçekleşen yenilikler ve gelişmeler sayesinde insan yaşamına pek çok farklı teknolojik cihaz girmiştir. Bu teknolojik cihazlar arasında herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlar da yer almaktadır. Akıllı telefon camiasında öne çıkan modellerden biri de iPhone serisidir. iPhone 12 Pro da bu seride çıkış tarihi günümüze yakın bir modeldir. Peki, iPhone 12 ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:54

iPhone 11 Pro Max ne zaman çıktı? iPhone 11 Pro Max ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Apple çıktığı günden itibaren her yıl yeni bir iPhone sunmaktadır. Teknoloji şirketi, her yıl genellikle eylül ayında basın toplantısı ile birlikte yeni iPhone'larını duyurmaktadır. Bu iPhone'lardan bazıları da birlikte tanıtılan iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmuştur. Bu modeller arasında öne çıkan iPhone 11 Pro Max, günümüzde tekrar araştırılan telefonlar arasında yer alır. Peki, iPhone Pro 11 Max ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:50

iPhone 11 Pro ne zaman çıktı? iPhone 11 Pro ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Geçmişten günümüze Apple her yıl yeni bir iPhone modeli tanıtmaktadır. Cupertino merkezli teknoloji şirketi, her sene genellikle eylül ayında bir etkinlik düzenleyip, yeni iPhone'larını duyurur. Bu iPhone'lardan bazıları da birlikte tanıtılan iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmuştur. Bu modellerden iPhone 11 Pro, şimdilerde tekrar merak edilen telefonlar arasında yer almaktadır. Peki, iPhone Pro 11 ne zaman çıktı?

Haber 07-04-24 17:48

Mazbatayı kim verir? Mazbata kimlere, ne zaman verilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seçimlerle görev yapacak yöneticileri seçer. Yüksek Seçim Kurulu da en fazla oyu alarak seçimi kazanan adaya veya adaylara mazbatalarını verir. Genel veya yerel seçimde seçim sonuçlarını ve seçilen yöneticinin veya başkanların göreve başlamalarını ifade eden mazbata, seçim sürenin en çok araştırılan konuları arasında bulunur.

Haber 07-04-24 17:37

2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Bayram dönemleri tüm insanlar için oldukça önemlidir. Kimi bayramlar resmî bayram olarak ifade edilirken kimisi ise dini bayram kategorisine girmektedir. Ramazan Bayramı da dini bayram olarak bilinen ve İslam âlemi için büyük önem taşıyan bir bayramdır. Oruç tutma ayı olarak tabir edilen Ramazan ayının bitimine denk gelen bu bayram, toplamda 3 gün şeklinde kutlanmaktadır. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Haber 03-04-24 18:56

İSTANBUL İL İL İLÇE İLÇE SEÇİM SONUÇLARI Sadece büyükşehirde değil ilçelerde de sürprizler var, Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu kazanıyor?

İşte İstanbul seçim sonuçları! Gözler yine her zaman olduğu gibi ülkenin kalbi olan İstanbul'daydı! Aylardır merakla takip edilen İstanbul seçim sonuçları belli oluyor! Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu kazanacak? İstanbul seçim sonuçları için nefesler tutulmuşken Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Şanlıurfa seçim sonuçları da ilgiyle takip edilen iller arasında. Ayrıca İstanbul'un Sarıyer, Üsküdar gibi ilçelerinde de rekabet yoğun, CANLI İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI burada!

Finans 31-03-24 21:13

CANLI | ÜSKÜDAR ve ÜMRANİYE seçim sonuçları! İstanbul'un bu iki ilçesinde seçim sonuçları kritik: Üsküdar ve Ümraniye'de seçimi kim kazandı?

Sandıkların kapanmasıyla gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçları kadar ilçelerden gelecek seçim sonuçlarına da çevrildi. 31 Mart'ta Üsküdar ve Ümraniye'de seçim heyecanı yüksekti. AK Parti halihazırda yönettiği Üsküdar'da Hilmi Türkmen ve Ümraniye'de İsmet Yıldırım ile 'yola devam' dedi. CHP ise Üsküdar ve Ümraniye'yi kazanmak için Sinem Dedetaş ve Aykut Erdoğdu'yu aday gösterdi. Peki Üsküdar'da seçimi kim kazandı, Ümraniye'de seçim sonucu ne oldu?

Finans 31-03-24 18:44

YSK Başkanı Ahmet Yener'den yerel seçim açıklaması! Yayın yasakları ne zaman kalkacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Türkiye genelinde oy verme işlemlerinin başladığını belirterek, "Tüm il, ilçe seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgileri aldık. Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor" dedi. Yener, seçim ile ilgili yayın yasakları hakkında da açıklamada bulundu.

Haber 31-03-24 09:59

Emekli promosyonu 17 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor! Kamu bankalarının 8-12 bin TL adımının ardından özel bankalar da açıkladı... Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Emekli promosyonlarında yeni gelişme! Özel bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor? Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın emekli promosyonlarını 8-12 bin TL'ye kadar yükseltmesi sonrası özel bankalar da emekli promosyon ücretlerinde güncellemeye gitti. Bazı bankalarda emeklilere 17 bin 500 TL'ye varan promosyon fırsatı sunuluyor. Peki, emekli maaşı banka promosyonu 2024 başvurusu nasıl yapılır? Emekli promosyonu ne zaman yatırılacak? Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Finans 30-03-24 10:14

Canlı Tokat seçim sonuçları! Tokat'taki seçim sonuçlarında AK Parti'nin adayı Eyüp Eroğlu mu yoksa CHP'nin adayı Murat Yazıcı mı kazanacak?

Seçime sayılı günler kala seçmenlerin heyecanı da dorukta. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin dışında Anadolu'daki belediyelerde son durum merak ediliyor. Tokat'ta seçim yarışının AK Parti'nin adayı Eyüp Eroğlu ve CHP'nin adayı Murat Yazıcı arasında geçmesi beklenirken seçmenlerin tercihi ne olacak?

Haber 29-03-24 13:10

Ağız kuruluğu neden olur, nasıl geçer? Ağız kuruluğunu gidermek için ne yapmalı?

Günlük yaşamın karmaşasında çoğu zaman ağız kuruluğu sorunu göz ardı edilir. Ancak bu rahatsızlık sadece hoş olmayan bir duygu değil, aynı zamanda genel sağlığımızı da etkileyebilir. Ağız kuruluğu, ağız içindeki tükürük salgısının azalması ya da kalitesinin bozulması sonucu ortaya çıkar. Bu durum, diş çürükleri, ağız kokusu ve sindirim problemleri gibi pek çok sorunu beraberinde getirebilir. Peki, ağız kuruluğu neden olur?

Haber 27-03-24 19:23

iPhone 7 ne zaman çıktı? iPhone 7 ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Eski telefonlar ile ilgili detaylar ve çıkış tarihleri zaman zaman merak edilir. Apple'ın iPhone 7 model akıllı telefonu da merak edilen cihazlardan biridir. Peki, iPhone 7 ne zaman çıktı? iPhone 7 ilk çıktığında ne kadardı?

Haber 26-03-24 23:54

Seçim pankartıyla gündem olmuştu: Farkındalık oluşturmak istedim dedi! O muhtar adayı, aldığı kararı böyle açıkladı

İstanbul İçerenköy Mahalle Muhtarlığı adayı Ömer Akın, seçim pankartına yazdığı ‘Dünya fani, ölüm ani. Bir oy versen, ne olur yani?’ yazısıyla gündem olmuştu. Muhtar adayı Akın, "Bütün afişler benzer. Biraz farkındalık oluşturmak istedim. Güzel bir yansıma oldu. İyi bir enerji ve sinerji oluştu. Mizahi yönden çok konuşuldu." dedi. Akın, seçimlere bir hafta kalmışken aldığı kararı da açıkladı.

Haber 24-03-24 17:16

Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti... 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! O illerde okullara kar tatili, Ankara'da kar! İstanbul, İzmir ise... Meteoroloji'den son dakika 22 - 26 Mart hava durumu

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcakların ardından yurt geneline yağışlı bir hava hakim oldu. Bazı bölgelerde kuvvetli kar yağışı görülürken pek çok il ve ilçedeki okullardan kar tatili haberi geldi. Öte yandan Ankara'da da dünkü kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini gösterdi ve akşama kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji ise 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Peki, yağmur ve kar yağışı devam edecek mi? Sıcaklıklar yükselecek mi? Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti.

Haber 22-03-24 10:00

Yalova'daki deprem sonrası Övgün Ahmet Ercan uyardı: 5, 5.5 ve 6 büyüklüğünde depremlere hazır olun dedi, İstanbul için ise 2045 yılını işaret etti

Yalova açıklarında bu sabah saatlerinde meydana gelen deprem endişe yarattı. İstanbul'da da hissedilen depremin ardından akıllara "İstanbul depremini tetikler mi, etkisi ne olur? Büyük deprem yaklaşıyor mu?" soruları geldi. Konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hem rahatlattı hem de uyardı. Prof. Dr. Ercan, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de tarih verdi.

Haber 20-03-24 11:19

Murat Kurum o soruya isyan etti! İmamoğlu'nun davetine de yanıt geldi... Ya arkadaş, daha ne diyelim?

İBB başkan adayı Murat Kurum'la ilgili en çok sorulan sorulardan biri de Kanal İstanbul projesiyle ilgili fikirleri. Kurum katıldığı son canlı yayında bu soruya sitemkar yanıtını "Çok net söylüyorum" diyerek verdi. Rakibi Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın davetini değerlendiren Kurum, masasındaki son anketlere göre 1 Nisan'da başkanlık koltuğuna hazırlanıyor. Kurum Yeniden Refah Partili seçmene Ayasofya Camii üzerinden mesajıyla da dikkat çekti.

Haber 20-03-24 08:50

Araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıt fiyatları yine değişiyor! Motorin ve benzine zam geliyor (19 Mart Salı güncel benzin-motorin fiyatları)

Son dakika: Geçtiğimiz hafta çifte zamla araç sahiplerini üzen akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Döviz kuru peş peşe rekor kırarken petrol fiyatlarında da artış yaşandı. Motorin ve benzine zam bekleniyor. Peki 19 Mart 2024 Salı güncel benzin, motorin ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları...

Finans 19-03-24 09:23

ABD başkanlık seçimi: ABD başkanlık seçimleri ne zaman? Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri tarihi

Türkiye’de olduğu gibi birçok farklı ülkede de çeşitli seçimler yapılmaktadır. Bu ülkelerden biri de başkenti Washington olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri’dir. Kısaca ABD olarak da bilinen bu ülkede 2024 senesi içerisinde başkanlık seçimi yapılacaktır. Ön seçim süreci ise 15 Ocak tarihinden itibaren başlamıştır. Peki, ABD başkanlık seçimleri ne zaman ve Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri tarihi nedir?

Haber 18-03-24 19:00

Seçim yasakları nelerdir? Seçim yasakları ne zaman başlar? Seçim günü yasakları

Belirli aralıklarla yapılan seçimlerde bazı önemli yasaklar da uygulanmaktadır. Bu yasaklar ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenmektedir. YSK tarafından belirlenen bu yasaklar Resmî Gazete üzerinden de paylaşılmaktadır. Peki, seçim yasakları nelerdir ve seçim yasakları ne zaman başlar?

Haber 18-03-24 18:59

Birer gün arayla açıklanacak, önce Fed sonra TCMB! 31 Mart yerel seçimleri öncesi en kritik karar…

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler faiz kararlarına çevrildi. Önce 20 Mart Çarşamba günü Fed faiz kararı ve ardından 21 Mart Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Merkez Bankası’nın faiz kararı yerel seçimler öncesi ekonomideki en önemli gelişme olarak da dikkat çekiyor.

Finans 16-03-24 11:40

Oruç tutamayanların verdiği para nedir? Oruç tutamayanların verdiği paraya ne denir?

Ramazanda sağlık problemleri gibi nedenler yüzünden oruç tutamayanlar fidye tutarını araştırır. 1 günlük ramazan fidyesi, 1 kişiyi 1 gün doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretini temsil eder. Oruç fidyesinin kaç TL olduğunu soran kişilere ise oruç fidyesinin ne kadar olduğuyla birlikte bu bağışın toplam miktarının nasıl bulunduğu ve ne zaman ödendiği gibi detaylar da açıklanmalıdır. Böylelikle ramazanda oruç ibadetini yerine getiremeyen kişiler bu durumu doğru bir şekilde telafi edebilir.

Finans 15-03-24 20:38

Oruca ne zaman, nasıl niyet edilir? Oruç niyeti nasıl yapılır, niyet etmeden oruç tutulur mu?

Ramazan ayında ibadet eden kişiler gece sahura kalkıp niyetlenip öyle oruç tutarlar. Ancak imsak vakti dolayısıyla bazen oruca kalkan kişiler sahurunu yaptıktan sonra niyet etmeyi unutabilirler ya da sahura kalkmadan oruç tutabilirler. İlk kez oruç tutacak olanlar da “oruca nasıl niyet edilir?” sorusuna yanıt arar. Peki, oruca nasıl niyet edilir?

Haber 15-03-24 02:30

Mini pizza tarifi: Mini pizza nasıl yapılır?

Dünyaca ünlü mini pizza tarifini siz de kendi mutfağınızda hazırlayıp dilediğiniz malzemeleri kullanarak pişirebilirsiniz. İster açlık krizlerinde ister kahvaltı da tüketebilir, canınız ne zaman isterse yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 14-03-24 16:55

Öğretmen atamaları ile ilgili üzen haber! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Atama takvimi ne zaman açıklanacak? Mülakat yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bugün gerçekleştirdiği öğretmen odası buluşması ile ilgili atama bekleyen öğretmenlerin tepkisini çekecek bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Bakan Tekin öğretmen atama takviminin ve sayısının seçimden sonraya kaldığını belirtti. Bakan Tekin’in ayrıca seçimden sonra açıklanacak atama takviminde öğretmen atamalarının da mülakat yapılarak gerçekleştirileceğini söylediği öne sürüldü.

Egitim 14-03-24 16:25

Uzun saatler süren uçuşları daha dayanılır hale getiren ürün önerileri

Her ne kadar ulaşımın en kısa yolu olsa da seyahat ettiğiniz yere göre uçak yolculukları da bazen çok uzun saatler sürebiliyor. Uçaktaki yolcular bazı ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olsa da bunlar her zaman yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle biz de uçak yolculuklarınızın daha keyifli geçmesi için yanınızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz pratik, eğlenceli ve uygun fiyatlı bazı ürünleri derledik.

Haber 07-03-24 14:55

İmamoğlu duyurdu: İBB'nin Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB'nin Ramazan pidesi fiyatı ne kadar oldu?" sorusunun yanıtını verdi. Ramazan sayılı günler kala pide fiyatları da belli oldu. İşte Halk Ekmek'te satılacak 340 gramlık pidenin fiyatı...

Finans 06-03-24 12:17

İmamoğlu anlattıkları ile yine gündem yarattı: “İmamı yok dediler, vallahi ben gider kıldırırım!”

Yerel seçimlerde İstanbul için kıyasıya yarış devam ediyor. Ekrem İmamoğlu son olarak Avcılar’da yaptığı konuşmayla yine dikkatleri üzerine çekti. İmamoğlu açıklamasında “Camiyi yaptık, diyanete teslim edeceğiz. Bir Kurban Bayramı arifesi dedim ki 'Camiye gidin, bakın bakalım, eksiği var mı? Bir an önce açılsın. Arkadaşlarım geldi, ne deseler iyi. 'Başkanım gittik her şey tamam da müftü görevlendirmek istemiyormuş, imamı yok'. Dedim vallahi ben gider kıldırırım. Ben yaparım o işi” dedi.

Haber 05-03-24 08:04

Oruç vakti ne zaman başlar ne zaman biter? Oruç vakti imsak mı güneş mi?

Her yıl Ramazan ile birlikte birçok terim ve adet günlük hayatın parçası hâline gelir. Bereket ayı ve sabır ayı olarak da kabul gören, 1 ay süren Ramazan ayı beraberinde birçok soruyu da getirir. Oruç ise bu dönemin en önemli terimlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Peki oruç vakti ne zaman başlar ne zaman biter? Oruç vakti imsak mı güneş mi?

Haber 04-03-24 23:00

Fidye nedir, fidye ne demek? Fidye hangi durumlarda gerekir? Fitre ve fidye arasındaki fark

Farklı türlerdeki bazı kelimeler türlü kullanım alanlarında terim ya da kavramların isimlendirilmesinde de kullanılabilirler. Çoğu zaman birbirleriyle karıştırılan ve özellikle Ramazan ayı boyunca adı çokça geçen fidye ve fitre kelimeleri de bu kelimeler arasında yer alır. Anlamları ise birbirlerinden farklıdır. Peki fidye nedir, fidye hangi durumlarda gerekir?

Haber 04-03-24 18:55