Dengeli Beslenme Haberleri

Işıltılı görünüm sağlayan cilt bakımı sırları: Sağlıklı ve genç bir cilt için neler yapmalıyız?

Cilt bakımı, güzel ve sağlıklı bir cilt için önemlidir. Cildimiz, dış etkenlere maruz kaldığı, yaş aldığı ve hormonal değişikliklere tabi tutulduğu için özenli bir bakım gerektirir. Temel bir cilt bakım rutini, cildi temiz, nemli ve koruyucu bir tabaka ile donatılmasını sağlar. Ayrıca, doğru beslenme, yeterli su tüketimi ve stresten kaçınma da cilt sağlığını olumlu etkileyen unsurlardır. İşte bebek bir cilde sahip olmanın sırları ve dikkat edilmesi gereken noktalar

Kadin 13-10-2023 12:06

Bağışıklığınızı 9 adımda zirveye çıkarın! Uzman isimden kışı sapasağlam geçirmek için öneriler

Hastalıklardan korunmada önemli bir yeri olan bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı en güçlü silahlardan biridir. Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek önerilerde bulundu.

Haber 13-10-2023 08:45

Hamilelikten önce ve hamileliğin ilk aylarında beslenme nasıl olmalıdır? Hamilelikte hafta hafta beslenme için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmelidir?

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için düzenli beslenmek oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde düzenli beslenmek daha önemli bir hâle gelir. Bu yüzden annenin hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerekir. Anne adayının hamilelik döneminde sürdüreceği beslenme alışkanlığı, bebeğinin de ömrü boyunca sürdüreceği beslenme alışkanlığının temelini oluşturur. Peki, hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır ve nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 07-03-2023 17:57

K vitamini nelerde var? K vitamini hangi besinlerde bulunur, K vitaminin eksikliği belirtileri nedir?

K vitamini bağırsaklar tarafından emilimi kolay olan bir vitamindir. Bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından sentezlenen ve besinler K vitamininden zengin olduğu için eksikliği nadir olarak görülür. Yağda eriyen K vitamininin başlıca görevi kan akışkanlığının kontrolünü sağlamaktır. Kanın pıhtılaşmasında K vitamini önemli roller üstlenir. Peki K vitamini nelerde var, hangi besinler K vitamini açısından zengindir?

Haber 04-11-2022 17:06

Dengeli beslenme nedir, nasıl olmalı? Dengeli beslenme için dikkat edilmesi gerekenler ve örnek beslenme listesi

Vücudu hastalıklardan korumak ve vücut direncini arttırmak için dengeli beslenmek şarttır. Her gıdanın faydası ve vitamin değerleri birbirine göre farklılık gösterir. Vücudun ihtiyacı ola tüm gıdaları yeterli miktarlarda tüketmek gerekir. Gıda sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmazdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme, beş temel besin grubunun da yeterli miktarlarda tüketilmesi anlamına gelir. Peki, dengeli beslenme için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Haber 01-11-2022 17:13