Evde Ramazan Pidesi Tarifi Haberleri

Nane limon tarifi: Nane limon nasıl yapılır?

Ağız ve boğaz sağlığına iyi geldiği bilinen ayrıca mide sorunlarına, bulantıya da engel olması ile ünlü nane limon tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle birkaç dakika içinde nane limon hazırlayabilirsiniz.

Yemek 2024-04-30 22:57:49

Pratik çıtır tavuk tarifi! Dışı çıtır içi yumuşacık tavuk nasıl yapılır?

Çıtır tavuk tarifi merak ediliyor. Restoranlarda yediğiniz kadar lezzetli bir çıtır tavuk tarifini denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifle yapılan tavukların dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi yumuşacık oluyor. Lezzetinden parmak ısırtan çıtır tavuk tarifini yapmak oldukça kolay ve pratik. Peki, evde kolay çıtır tavuk nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-30 13:55:34

Sünger gibi yumuşacık anne keki tarifi! 5 dakikada bir tepsi dolusu kek nasıl yapılır?

Anne keki tarifi hem sünger gibi yumuşacık dokusu hem de nefis tadıyla birçok kişinin favori lezzeti. Bir evde kek pişirildiyse mutlaka tüm evi mis gibi bir kek kokusu kaplar. İşte bu yumuşacık anne keki tarifi de iştah kabartan kek kokusunu adeta tüm eve yayıyor. En hızı ve pratik hazırlanan tatlılardan biri olan kek tarifini nerdeyse 5 dakikada hazırlayıp bir tepsi dolusu kek elde edebilirsiniz. Peki, nefis anne keki nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-29 09:15:32

Tavuk tantuni tarifi: Tavuk tantuni nasıl yapılır?

Mersin’in meşhur mutfağının en sevilen yemeklerinden olan tantuni, hem et ile hem de tavuk ile yapılabilir. Bu eşsiz lezzeti siz de evde kendi mutfağınızda yapmak isterseniz aşağıdaki tarifimizi deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-04-27 13:31:55

Diğer Haber Etiketleri

tarifi nane limon çıtır tavuk en kolay kek evde kek kek tarif kek tarifi keki tarifi kolay kek kolay kek nasıl yapılır kek yapımı kek malzemeleri kek nasıl yapılır kek nasıl kabarır düz kek nasıl yapılır en sevilen yemekler sevilen yemekler tavuk tantuni püf noktaları ekler ekler tarifi pizza tarifi sütlaç tarifi sütlaç sütlaç nasıl yapılır etli tatlılar şambaba şambaba tatlısı tarifi şerbetli tatlı şambaba tatlısı aşlama helvası nasıl yapılır irmik helvası dondurmalı irmik helvası dondurmalı irmik helvası tarifi leziz tarif pideli köfte Bursa tarım ve orman bakanı ödeme Çiftçi bayram gurbetçi Ramazan Sorgun Yozgat tatlısı tarifi Gaziantep katmer tarifi katmer tatlısı Ramazan menüsü püf noktası un helvası un helvası tarifi iskender iskender tarifi böreği nasıl yapılır yiyecekler tava böreği kahve sohbetleri baklava tarifi en kolay baklava tarifi baklava bir tarifi beyti beyti tarifi güllaç güllaç tarifi iftar restoran İstanbul şöbiyet peynirli börek Sahur kavala kavala kurabiyesi can kebabı Gelinim Mutfakta Oruç patlıcan kebap patlıcan kebabı patlıcan kebabı tarifi Ramazan pidesi türbe ramazan ayı pare tarifi şekerpare ramazan tatlısı en ucuz Türkiye Balıkesir Ankara antalya fiyat gram abdigör abdigör köfte abdigör kebabı hurma dolma farklı lezzetler Samsun börek poğaça tarifi ramazan yemekleri ramazan helvası helva tarifi ramazan pide tarifi bastı çorba tarifi kahke çeşitleri kahke kurabiye şerbet hazırlanışı şerbet tarifi güllaç tatlısı tarifi ramazan pidesi tarifi pide ibb ne kadar düğü höşmerim höşmerim nedir

Ekler tarifi: Ekler nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarına ait birçok tatlı zaman içinde Türk mutfaklarında da yerini almıştır. Birçok ünlü lokantanın menüsünde de bulunan bu tatlıları siz de evde kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Bu tatlılardan biri olan Fransa’nın meşhur ekler tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 26-04-24 16:08

Evde pratik pizza tarifi: Evde pratik pizza nasıl yapılır?

Her öğünde tüketebileceğiniz ve servis edebileceğiniz evde pratik pizza tarifini mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilir ya da miktarını artırabilirsiniz. Hem pratik hem de kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde hem damaklarınız hem de sofralarınız şenlenecek. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 25-04-24 23:30

Sütlaç tarifi: Sütlaç nasıl yapılır?

Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan tatlılar arasında hem şerbetli hem de sütlü tatlılar vardır. Sütlü tatlıların başında pirinç ile yapılan sütlaç yer alır. Tencerede ya da fırında yapılabilen sütlaç, ünlü lokantaların menülerinde de bulunur. Ancak isterseniz aşağıdaki sütlaç tarifimizi uygulayarak siz de bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz yapabilirsiniz.

Yemek 25-04-24 19:00

Şambaba tatlısı tarifi: Şambaba tatlısı nasıl yapılır?

Baba tatlısı ve cinbaba tatlısı isimleri ile de anılan Şambaba tatlısı Türk mutfağının şerbetli tatlıları arasında yer alır. Hazır olarak da satılan bu tatlıyı evde yapmak da son derece kolaydır. İşte hem yemek davetlerinizde hem de öğünlerinizde servis edebileceğiniz Şambaba tatlısı tarifi...

Yemek 25-04-24 18:39

Tadına doyum olmuyor: Dondurmalı irmik helvası tarifi! Kolay irmik helvası nasıl yapılır?

Dondurmalı irmik helvası tarifi merak ediliyor. Sıcacık irmik helvası ve ferah dondurmanın buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Evde kolayca hazırlanabilen dondurmalı irmik helvası tarifini haberimizde derledik. Peki, kolay dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 13-04-24 15:45

Bursa pideli köfte tarifi! Lezzetinden parmak ısırtan pideli köfte nasıl yapılır?

Bursa pideli köfte tarifi merak ediliyor. Özellikle Bursa'da yapılanlar kadar lezzetli pideli köfte tarifini evde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Yapımı zahmetli gibi görünse de oldukça kolay olan pideli köfte kısa sürede hazırlanıp servis edilebiliyor. Peki, Bursa usulü pideli köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 13-04-24 08:54

İki bakan duyurdu: Ödemeler bayram öncesi hesaplara geçti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bakanlığa ait destek ödemelerinin bayram öncesi hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, 2 milyar 477 milyon 946 bin lira tutarında tarımsal destekleme ödemesinin 5 Nisan'da çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi. Bakan Göktaş da “Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Finans 07-04-24 09:09

Gurbetçiler, 4 yıldır ramazanda mahalle halkına iftarlık dağıtıyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli beldesinde, mahalle sakinlerinin iftar sofralarına il dışı ve yurt dışında yaşayan hemşehrileri katkı sağlıyor. - Gönüllülerden Bekir Yeşil: - "İlçeden günlük ramazan pidemizi, içeceğimizi, tatlımızı alıp, ev ev, kapı kapı gezerek dağıtıyorum. Evde bulunmayanların ise balkonlarına bırakıp gidiyorum"

Yurthaber 27-03-24 12:05

Ramazan sofralarının baş tacı Antep katmeri tarifi! Evde Gaziantep katmer tatlısı nasıl yapılır?

Katmer tatlısı tarifi Ramazan ayının gelmesiyle birlikte araştırılmaya başladı. Evde, az sayıda malzeme ile dışarıda satılanlar kadar lezzetli bir Antep katmeri tarifi yapabilirsiniz. Peki, kolay katmer tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte nefis Gaziantep katmer tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 23-03-24 15:57

Tam ölçülü un helvası tarifi: Tam ölçülü un helvası nasıl yapılır?

Un helvası Türk mutfağının geleneksel hale gelmiş tatlılarından biridir. Evde kolayca bulunan malzemeler ile yapılan bu tatlı çayın, kahvenin yanında da sıklıkla tercih edilir. Yapımı kolaydır ancak birkaç püf noktasına uymak önemlidir. İşte tam ölçülü un helvası tarifi ve gerekli olan malzemeleri:

Yemek 14-03-24 16:49

İskender tarifi: Evde iskender nasıl yapılır?

Bursa’nın meşhur tarifi olan İskender kebabı, 1800'lü yıllardan bu yana yapılmakta ve tüketilmektedir. Artık adı ve tadı ülke sınırlarını aşmış ve dünyaya açılmış olan bu lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte evde İskender tarifimiz.

Yemek 13-03-24 23:50

Sahura 5 dakikada hazır tava böreği tarifi! Kolay tava böreği nasıl yapılır?

Ramazan ayında sahur hazırlıkları yapılırken genellikle hızlıca yapılabilen pratik tarifler aranıyor. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifi tam sahura layık. Sahur için pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, kolayca hazırlanabiliyor ve kısa sürede de pişiyor. Kolay tava böreği nasıl yapılır, gelin birlikte öğrenelim ve sahur sofralarınıza hızlıca lezzet katalım.

Yemek 13-03-24 21:40

Baklava tarifi: Evde baklava nasıl yapılır?

Yazılı kaynaklara göre tarihte ilk kez 15. yüzyılda Topkapı Sarayı’nda pişirilmiş olan baklava, günümüz mutfaklarına kadar ulaşmayı başarmış özel bir tatlıdır. Türk mutfağının şerbetli tatlıları arasında bulunan, en çok tüketilen ve en sevilen bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 13-03-24 21:10

Beyti tarifi: Evde beyti nasıl yapılır?

Adını onu icat eden kişiden alan Beyti kebabı, aynı isimde olan bir sokak yemeği ile karıştırılsa da kebap lokantalarının baş tacı bir lezzettir. En çok Şanlıurfa ve Adana şehirleri ile özdeşleşmiş olan beyti tarifini isterseniz siz de kendi mutfağınızda yapabilir, öğünlerde ya da yemek davetlerinizde sunabilirsiniz.

Yemek 13-03-24 20:06

İftar sofralarının vazgeçilmesi: Güllaç tatlısı tarifi! Güllaç tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Güllaç tarifi merak ediliyor. Ramazan deyince akla gelen ilk tatlılardan biri olan güllaç görüntüsünün yanı sıra tadıyla da iştah kabartıyor. Sütlü olduğundan iftardan sonra rahatlıkla yenebilecek, hazmı kolay ve hafif bir tatlı olan güllaç, Ramazan ayında sıklıkla yapılıyor. Bu tatlı sarayda da bu özelliğiyle çokça tercih edilmiştir. Arif Bilgin’in Osmanlı Saray Mutfağı kitabındaki bilgilere göre, güllaç ilk kez saraya 1489 yılında alındı. Peki, güllaç tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 12-03-24 15:51

İftarda sarayda gibi hissettiriyor, deniz ziyafeti eşlik ediyor! İstanbul'da restoranda oruç açmak isteyenleri şaşırtan fiyatlar

Dün itibarıyla ilk kez ramazan sofraları kuruldu, ilk iftarlar yapıldı. Kimileri orucunu evde açarken kimileriyse dışarda restoranlarda açmayı tercih etti. Peki ramazanda İstanbul'da bir restoranda iftar yapmanın maliyeti ne kadar, sofrada neler bulunuyor? Saray şıklığı ve deniz ziyafeti eşliğinde iftar yapmak isterseniz kabarık bir faturayı gözden çıkarmanız gerekiyor. En uygun menü fiyatları ise 500 TL'den başlıyor.

Finans 12-03-24 08:49

Güllaç şöbiyet tarifi: Güllaç şöbiyet nasıl yapılır?

Adı ramazan ile birlikte anılmaya başlayan güllaç tatlısını bilinenden çok daha farklı yapmak istiyorsanız ve yeni tariflere, denemelere açık olanlardansanız aşağıda malzemelerini ve tarif adımlarını verdiğimiz güllaç şöbiyeti mutlaka denemelisiniz. İşte güllaç şöbiyet tarifimiz.

Yemek 11-03-24 22:49

Sahur için peynirli börek tarifi: Sahurda peynirli börek nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl 1 aylığına gelirken berberinde huzur, hoşgörü, sabır ve bu aya has lezzetleri de getirir. İftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yiyecekler boy gösterirken, sahur sofralarında ise daha çok uzun süre tok tutan yiyecekler tercih edilir. Sahur için peynirlik börek tarifimiz de tam bu ihtiyaca göre. Üstelik hem kolay hem de lezzetli.

Yemek 11-03-24 21:40

Kavala kurabiyesi tarifi: Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

Kavala kurabiyesi en eski lezzetler arasında yer alır. Osmanlı zamanından bugüne kadar gelen Kavala kurabiyesi en çok Edirne şehri ile tanınan bir lezzettir. Ana malzemesi badem olan bu kurabiyeyi isterseniz hazır almak yerine siz de evde, kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Yemek 11-03-24 21:05

Gelinim Mutfakta patlıcanlı Ramazan kebabı tarifi! Nefis patlıcanlı Ramazan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Patlıcan kebabı tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından merak edildi. ''11 Ayın Sultanı'' olarak da adlandırılan mübarek Ramazan ayında iftara birbirinden lezzetli tarifler yapılıyor. 'İftara ne pişirsem' diye düşünüyorsanız bu nefis patlıcanlı Ramazan kebabı tarifini denemelisiniz. Peki, patlıcanlı Ramazan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 11-03-24 14:01

Yumurtalı Ramazan pidesi tarifi: Yumurtalı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayında kurulan sofraların olmazsa olmaz yiyeceklerinden biri de ramazan pidesidir. Damak tadına göre ister yumurtalı ister yumurtasız olarak tercih edilebilen Ramazan pidesini isterseniz siz de evinizde, kendi mutfağınızda kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Yemek 10-03-24 19:37

Oruç Baba Türbesi nerede? Oruç Baba Türbesi'ne nasıl gidilir? Oruç Baba Türbesi adresi ve yol tarifi

Oruç Baba Türbesi, Müslümanların, bilhassa Ramazan ayının ilk günü ve son haftası sıklıkla ziyaret ederek iftar yaptığı, manevi bir değere sahip mekânlardan sadece birisidir. Oruç Baba'nın hakkında kesin bilgiler olmasa da kendisinin çeşitli hikâyeleri bulunan bir derviş olduğu bilinir. İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Oruç Baba türbesi, Ramazan ayında ise yoğun ilgi görmektedir. Peki, Oruç Baba Türbesi'ne nasıl gidilir?

Haber 10-03-24 19:15

Şekerpare tarifi: Şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan, sabır, hoşgörü, oruç ayıdır. Kurulan iftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yemekler, tatlılar, şerbetler ve atıştırmalıklar olur. Tüm aile, eş dost akraba bu sofraların etrafında toplanır. Ancak kurulan sofralara tat katacak bir lezzet arıyorsanız bu şekerpare tarifimiz tam da size göre.

Yemek 10-03-24 16:21

Ramazan tatlısı tarifi: Ramazan tatlısı nasıl yapılır?

Ramazanda kurulan sofralar, çeşit çeşit yemeklerle, tatlılarla ve atıştırmalıklarla dolar taşar. Ramazan tatlısı tarifimiz ise hem hafif hem de son derece lezzetli. Siz de ramazanda sağlığınızı korumak isteyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-03-24 16:10

Türkiye’nin en ucuz Ramazan pidesi bu ilde satılacak! 350 gramı...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 350 gramlık Ramazan pidesini 7,5 lira olarak belirledi. Ramazan pidesi İstanbul, Ankara ve Antalya'da 15 liradan satılacak.

Finans 10-03-24 15:23

Orijinal Ramazan pidesi tarifi! Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pide, her yıl iftar sofralarını süslüyor. Fırından yeni çıkmış sıcacık Ramazan pidesini evde kolayca yapmak mümkün. Bu tarif ile Ramazan pidesi yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli olacak. Malzemeleri ve adımları takip ederek, sofranızı bu enfes lezzetle süsleyebilirsiniz.

Yemek 09-03-24 12:29

Ballı güllaç tarifi: Ballı güllaç nasıl yapılır?

On bir ayın sultanı Ramazan her yıl beraberinde getirdiği bereket, bolluk, hoşgörü ve sabrın yanı sıra lezzetleri ile de çok sevilir. Bu lezzetlerin başında ramazan tatlıları arasında yer alan güllaç tatlısı gelir. Bilinen güllaç tariflerinin dışına çıkmak isteyenlere güllaç yaprakları ile hazırlanan ve oldukça pratik olan bir tarifimiz var: Ballı güllaç! İşte ballı güllaç tarifimiz...

Yemek 08-03-24 20:53

Abdigör köftesi tarifi: Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının yöresel ve hikâyesi olan lezzetlerinden biri ise Abdigör köftesidir. Ağrı şehri ile özdeşleşmiş olan bu köfte, ramazan boyu sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Abdigör köftesi tarifi son derece kolaydır ve genel olarak pilavla ve garnitürlerle servis edilir. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen abdigör köftesi tarifini aşağıda bulabilir, bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:36

Hurma dolması tarifi: Hurma dolması nasıl yapılır?

Ramazan her yıl 1 aylığına coşkusuyla, sabrıyla, neşesiyle ve birbirinden lezzetli tatları ile gelir. Bu ayın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri de çoğu kişinin orucunu açarken tercih ettiği hurmadır. Hurma hem lezzetli hem de çeşitli yiyeceklere farklı tatlar katan bir meyvedir. Kuru hurma ile yapacağınız hurma dolması tarifini denemek isterseniz ise tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:22

Güllaç beyti tarifi: Güllaç beyti nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl bir aylığına da olsa bereketiyle, coşkusuyla ve kendine has lezzetleriyle gelir. Bu ayın başlıca yiyeceklerinden biri de güllaçtır. Aslında güllaç tatlısı yapımında kullanılan güllaç yaprakları, börekten kebaba birçok farklı yiyecek yapımında da kullanılabilir. Bu farklı lezzetlerden biri de güllaç beytidir.

Yemek 08-03-24 18:48

Samsun’da 350 gram Ramazan pidesi 20 TL

Samsun’da geçen yıl 10 TL’den satılan Ramazan pidesinin fiyatı bu yıl 20 TL olarak belirlendi.

Yurthaber 08-03-24 12:24

Sahur için puf böreği tarifi: Sahurda puf böreği nasıl yapılır?

Bereketiyle, hoşgörüsüyle, sabrıyla her yıl sadece bir aylığına gelen ramazan, birçok lezzeti de beraberinde getirir. Sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak yiyecekler yemek önemlidir. Sahur için puf böreği tarifimiz de tam da bu ihtiyacı karşıladığı için favori sahur yiyeceklerinizin başında yerini alacak!

Yemek 08-03-24 03:32

Muhallebili güllaç tarifi: Muhallebili güllaç nasıl yapılır?

Farklı güllaç tatlısı tarifleri arayan kişiler için son derece güzel bir tarifimiz var. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olarak da anılan güllaç için hazırladığımız, aşağıda malzemelerini ve tarif aşamalarını görebileceğiniz muhallebili güllaç tarifi tam da sofralarında değişiklik arayanlara göre.

Yemek 08-03-24 02:19

Sahur poğaçası tarifi: Kolay sahur poğaçası nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak da isimlendirilen Ramazan, her yıl beraberinde bereket, bolluk, huzur ve sabrı getirir. Bunun yanı sıra Ramazan, iftar ve sahur sofralarını süsleyen kendine has lezzetlerle de bilinir. Ancak bu aya özel sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak tarifler arıyorsanız sahur poğaçası tarifimiz ise tam size göre! Bu lezzete bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 02:11

Ramazan helvası tarifi: Ramazan helvası nasıl yapılır?

Her yıl 12 ayda bir, sadece 1 aylığına gelen Ramazan, beraberinde bereket, bolluk, sabır ve çeşitli Ramazana özel lezzetlerle gelir. Hem tatlı hem tuzlu Ramazana özel birçok yiyeceklerden biri de Ramazan helvasıdır. Bu eşsiz lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilir damak tadınıza göre servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:59

Kaşarlı Ramazan pidesi tarifi: Kaşarlı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayı denilince akla gelenlerden biri olarak kabul edilen Ramazan pidesi, genellikle yumurtalı ve yumurtasız çeşitleri ile bilinir. Ancak daha farklı bir ramazan pidesi tarifi arıyorsanız kaşarlı ramazan pidesi tarifimizi de çok seveceksiniz. Bu pidenin yapımı ise oldukça kolay.

Yemek 08-03-24 01:48

Ramazan çorbası tarifi: Ramazan çorbası nasıl yapılır?

Bereket, hoşgörü ve sabır ayı olarak da bilinen ve halk içinde 11 ayın sultanı adıyla anılan Ramazan her yıl bir aylığına gelir ve beraberinde eşsiz lezzetler de getirir. Bu lezzetlerden biri de Ramazan’da kurulan, iftar ve sahur sofralarının baş tacı çorbalardan biri olan ramazan çorbasıdır. Ramazan çorbasının yapımı ise oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-24 01:31

Ramazan kahkesi tarifi: Ramazan kahkesi nasıl yapılır?

Ramazan ile birlikte gelen bereket, iftar sofralarına ve sahur sofralarına misafir olur. Gün boyunca tok tutacak yiyeceklerin olduğu sahur ile çeşit çeşit yiyeceklerden, tatlılardan, salatalardan ve çorbalardan oluşan iftar sofraları Ramazan’ın heyecanla beklenme sebeplerinden sadece birkaçıdır. 1 ay boyunca Ramazan’a özel yiyecekler hazırlanır. Bunlardan biri de özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen ve bu yönüyle dikkat çeken Ramazan kahkesidir.

Yemek 07-03-24 23:18

Bayat Ramazan pidesinden pizza tarifi: Bayat Ramazan pidesinden pizza nasıl yapılır?

Ramazan ile birlikte sofralarda yerini alan lezzetlerden biri de Ramazan pidesidir. İftardan önce girilen pide kuyruklarında heyecan ile beklenir fakat fazladan alınan pideler bazen ziyan olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Bayat ramazan pidesinden pizza tarifimiz sayesinde ise artık kalan pideleri de değerlendirebileceksiniz.

Yemek 07-03-24 22:58

Ramazan kebabı tarifi: Ramazan kebabı nasıl yapılır?

Tarihi çok eskilere dayanan birçok lezzet Türk mutfağının baş tacı olmayı başarmıştır. Bu tarifler yüzlerce yıl önceden gelmiş ve bugün mutfaklarımızda ya da ünlü lokantaların menülerinde yerini almıştır. On bir ayın sultanı olarak da anılan Ramazan ayında iftar sofralarınızı farklı lezzetlerle donatmayı sevenlerdenseniz eski ve hala geçerli bir tarif olan Ramazan kebabı tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 07-03-24 22:26

Ramazan şerbeti tarifi: Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Şerbet, oldukça fazla talep gören içeceklerden biridir. Çeşitli meyve, kuruyemiş ve baharatlar kullanılarak yapılan çeşit çeşit şerbetler özellikle Ramazan ayında kurulan sofralarda başta olmak üzere çeşitli yemeklerle birlikte sunulabilir. Ramazan ayına has bir şerbet yapmak istiyorsanız siz de aşağıda verilen malzemeleri kullanarak lezzetli bir şerbet hazırlayabilirsiniz.

Yemek 07-03-24 21:54

Güllaç tarifi: Güllaç nasıl yapılır?

Ramazan denildiğinde akla gelen benzersiz lezzetlerden biri de Güllaç tatlısıdır. 12 ayda bir gelen 11 ayın sultanı Ramazan ayının lezzetlerinden olan, ilk kez yüzlerce yıl önce Osmanlı mutfağında yapılan bu hafif ama lezzetli tatlıyı siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 07-03-24 21:12

Ramazan pidesi tarifi: Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?

11 ayın sultanı ramazan ayı, sabrın, bereketin, huzurun ve hoşgörünün ayı olarak da bilinir. Sahur ve iftarlar da sofraların olmazsa olmazı, Türk mutfağının benzersiz lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi ile şenlenir. Eğer pide kuyruklarına girmek yerine evinizde kendi mutfağınızda ramazan pidesi yapmak istiyorsanız bu ramazan pidesi tarifi tam size göre.

Yemek 07-03-24 21:05

İmamoğlu duyurdu: İBB'nin Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB'nin Ramazan pidesi fiyatı ne kadar oldu?" sorusunun yanıtını verdi. Ramazan sayılı günler kala pide fiyatları da belli oldu. İşte Halk Ekmek'te satılacak 340 gramlık pidenin fiyatı...

Finans 06-03-24 12:17

Son dakika | Ramazan pidesi fiyatları belli oldu! Ankara, İstanbul... 250 gramı bu rakama satılacak

Son dakika haberi: 'Ramazan pidesi ne kadar?' sorusunun yanıtı Ankara ve İstanbul için belli oldu. 250 gram Ramazan pidesinin fiyatı 15 TL olarak belirlendi.

Finans 26-02-24 10:41