Genetik Hastalıklar Haberleri

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama: Genetik hastalık diye bir şey yok. Asıl tehlikenin neyde olduğunu söyledi

Canan Karatay, halk arasında 'genetik hastalık' olarak bilinen çoğu hastalık hakkında açıklamalarda bulundu. Karatay, çoğu genetik hastalığın çevresel faktörlerin etkisiyle bozulan DNA'lar yüzünden oluştuğunu belirterek, "Annen ve baban şeker hastası diye sen de şeker hastası olacak değilsin" dedi.

Haber 25-12-2023 10:02

Böylesi ilk kez yaşandı! Ölümcül genetik bir hastalığı olan bebek, ana rahminde tedavi edildi

Kanadalı tıp uzmanları, dünyada nadir görülen ve ölümcül olarak bilinen genetik hastalığı olan bir bebeği, ana rahminde tedavi etti. Dünyada ilk kez yaşanan olay tıp literatürüne girdi.

Haber 10-11-2022 17:35

Aynı aileden 9 kişi ölünce 'genetik hastalık var' dediler! Kan soy ağacı çıkarıldı, sonuçlar rahat nefes aldırdı

Rize'de Genç ailesi ömürleri boyunca unutamayacakları bir trajedi yaşadı. Aileden 9 kişi 15 ay içinde Kovid-19 nedeniyle yaşama veda etti. Aileye "Sizin genetiğinizde bir hastalık var" dendi. Ailenin geri kalan üyeleri bu durumdan tedirgin olunca yardım çağrısında bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından ailenin kan soy ağacı çıkarılarak yürütülen çalışmalar neticesinde konuşan, yakınlarını kaybeden 63 yaşındaki Ali Genç "Çok tedirgindik ama çok mutlu olduk" dedi.

Haber 19-09-2022 15:27

Genetik Hastalıklar

Genetik Hastalıklar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Genetik Hastalıklar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.