Mat Haberleri

Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç tarihinin en iyisini 41.2 saniyede mat etti

Türkiye’nin en genç satranç ustası Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç tarihinin en iyi oyuncusu olarak gösterilen Norveçli Magnus Carlsen’i 41,2 saniyede mat etti.

Spor 2024-07-09 18:34:21

13 Yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş'tan ses getiren zafer! Dünyanın en iyisi olan Carlsen'i mat etti

Nisan ayında büyükusta (GM) unvanını alarak ülkemize büyük bir gurur yaşatan Yağız Kaan Erdoğmuş, satrançta dünyanın en iyisi olarak gösterilen Norveçli Magnus Carlsen'i 41,2 saniyede mat etti.

Spor 2024-07-08 11:57:21

Saç sirkesi nedir, ne işe yarar? Saç sirkesi nasıl kullanılır? Saç sirkesi faydaları

Son dönemin popüler saç bakım ürünlerinden biri saç sirkesidir. Saçlara parlaklık ve canlılık kazandırma konusunda öne çıkan saç sirkeleri, özellikle cansız ve mat saçlara sahip olanlar için idealdir. Peki, birçok markanın piyasaya sunduğu ve bilinirliği giderek artan saç sirkesi nedir, nasıl kullanılır?

Kadin 2024-05-28 21:25:54

Vücudunuzdaki ölü derileri temizleyecek bu ürünler vazgeçilmeziniz olacak

Cildinizin mat ve cansız görünmesine yol açan ölü derilerden kurtulmanın zamanı geldi. Cilt bakım rutininin temel adımlarından biri olan peeling uygulaması, cildinize taze ve sağlıklı bir görünüm kazandırma konusunda oldukça etkili. Baştan aşağıya parlak ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak peeling ürünlerinden oluşan listemizle cildinizin ihtiyacına uygun peeling ürünlerini hemen keşfetmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Kadin 2024-04-20 12:39:19

Uzmanlar uyardı: Hurma alırken bunlara dikkat edin!

Ramazan ayının en çok tüketilen yiyeceklerinden biri olan hurma hakkında uzmanlar uyardı. Bazı hurmaların dışı daha parlak olurken bazıları daha mat olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan bazı hurmalar elde yapış yapış bir his bırakabiliyor. Ramazan ayında en iyi ve doğal hurmayı satın alabilmek için bu uyarıları dikkate almanızda fayda var.

Kadin 12-03-24 11:27

İşitme engelli baba ve oğlu olimpiyatlarda şah-mat mücadelesi verecek

İşitme engelli 48 yaşındaki Alparslan Çoşar ile 26 yaşındaki oğlu Ahmet Oğuz Coşar, 2-12 Mart'ta Erzurum'da düzenlenecek 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'na satrançta madalya almak için hazırlanıyor.

Yurthaber 21-02-24 12:12

Van'da geleceğin matematikçileri bilim olimpiyatlarına hazırlanıyor

Van'da geçen yıl hayata geçirilen "Van MAT-BİL: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesi" kapsamında yapılan sınavda başarılı olan 300 öğrenci, uzman öğretmenlerin verdiği eğitimle TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

Yurthaber 25-12-23 12:20

Kamp tatillerinizde rahat bir uyku çekmenizi sağlayacak kullanışlı kamp matları

"Hayatın karmaşasından uzaklaşmanın, doğanın kucağında huzur bulmanın vakti geldi." diye düşünenlerden misiniz? Dağlara tırmanmak, nehirleri aşmak ya da ormanın derinliklerine gizlenmiş sırları keşfetmek istiyor ve konforlu bir kamp için iyi bir mat almayı düşünüyorsanız harika bir listeyle karşınızdayız. İncelemeye ne dersiniz?

Haber 27-09-23 18:03

Makinede çizilen ve matlaşan bardaklara etkili çözüm! Bardaklarınız yepyeni olacak

Bulaşık makinesi günlük yaşamı kolaylaştırsa da bazen bardakların çizilmesi ve mat görünüme sahip olmasına sebep veriyor. Bu sorun bardakların daha pis görünmesine yol açıyor. Çizilen cam bardaklardan şikayetçi olanlar için etkili bardak parlatma yöntemini haberimizde derledik.

Kadin 25-08-23 12:11

Her türlü hareketi yapmanızı sağlayacak en iyi ve rahat spor matları

Sağlıklı yaşamın yolu düzenli sporu hayatımıza dâhil etmekten geçiyor. Spor yaparken doğru kıyafet ve ayakkabının yanı sıra kullanacağınız mat da çok önemli. Alacağınız spor matının yapacağınız spora uygun olması hem veriminizi arttırır hem sakatlık riskini minimize eder. Spor yaparken rahatlıkla kullanabileceğiniz en iyi spor matı önerilerimize göz atmaya ne dersiniz?

Haber 18-05-23 19:09

Makinede çizilen ve matlaşan bardakları tek malzemeyle parlatın! Matlaşan bardakları yeni alınmış gibi yapıyor

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştırsa da cam bardakların çizilmesine sebep olması bardağın pis görünmesine yol açıyor. Matlaşan bardakları parlatmak için ne kullanırsam kullanayım işe yaramıyor diyorsanız bunun çözümü her evde bulunan bir malzemeden geçiyor. Tek malzemeyle mat bardaklarınızı parlatmanız mümkün.

Kadin 02-05-23 11:36

Amazonit taşı faydaları nelerdir, gerçek amazonit taşı nasıl anlaşılır? Amazonit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Tabiatın bize sunduğu güzelliklerden biri olan Amazonit taşı, dünya genelinde değer verilen bir mineraldir. Yeşil rengi ile öne çıkan bu taş, güçlü enerjisi ve fiziksel faydaları nedeniyle alternatif tıp ve kristal terapisi uygulamalarında sıkça kullanılmaktadır. Amazonit taşı, yeşil, turkuaz ve mavi tonlarda olan bir feldispat mineralidir. Genellikle opak ve mat bir görünüme sahiptir. Aynı zamanda çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklıdır. Renkleri genellikle yeşil, mavi veya turkuazdır.

Haber 10-04-23 10:52

Ne kadar yıkarsam yıkayım geçiremiyorum diyorsanız bu basit yöntemi deneyin! Matlaşan bardakları parlatmak için...

Mutfakta sıklıkla kullandığımız ürünler zamanla yıpranabiliyor. Cam bardaklar en sık hasar alan mutfak ürünleri arasında yer alıyor. 'Matlaşan bardaklar nasıl parlatılır?' aratılıyor. Bakımsız ve pis görünüme sahip olan mat bardaklardan şikayetçiyseniz bu durumu önlemenin yolu basit! Mat bardakları yeni almışınız gibi pırıl pırıl yapacak yöntemi kesinlikle denemelisiniz.

Kadin 05-12-22 10:19

Güçlü ve göz alıcı tırnaklara sahip olmanın ipuçları! Tırnaklar nasıl hızlı uzar?

Kırılgan, kısa ve mat tırnaklar yerine uzun, göz alıcı ve güçlü tırnaklara sahip olmanın bazı yöntemleri var. Yavaş uzayan ve uzadığı gibi kırılan güçsüz tırnaklardan kurtulmak için size vereceğimiz ipuçlarını mutlaka takip edin. Öğrenmek istediğiniz “tırnaklar nasıl hızlı uzar?” sorusunun cevabı haberimizde.

Kadin 04-11-22 20:12

Mat eş anlamlısı nedir? Mat kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, kelime hazinesi zengin olan diller arasında yer alır. Farklı dillerden birçok kelimeyi kabul etmiştir. Mat kelimesi de dilimize yabancı dillerden girmiş bir kelimedir. Farklı anlamlarına göre farklı eş anlamlı sözcükleri vardır.

Egitim 07-10-22 17:52

Sonbahar aylarında severek kullanabileceğiniz far paletleri

Sonbaharın güçlü tonlarını makyajınıza taşımaya hazır mısınız? Doğanın renk değiştiren enerjisi yavaş yavaş hissedilirken sizler için birbirinden kaliteli far paletlerini inceledik. Piyasada sonbaharı andıran kahverengi tonlu farların hem mat hem ışıltılı hâlini bulmak mümkün. Gelin, sonbahar tonlarının hâkim olduğu en iyi far paletlerini birlikte inceleyelim.

Kadin 20-09-22 14:31

Mat ne demek? Mat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Mat ne demek? Mat TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:33

Şah mat ne demek? Şah mat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. şah mat birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre şah mat ne demek, anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:04

Mat etmek ne demek? Mat etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Mat etmek ifadesi de bunlardan biridir. Mat etmek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:47

Mat olmak ne demek? Mat olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Mat olmak ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Mat olmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:47

At at oluncaya kadar sahibi mat olur ne demek? At at oluncaya kadar sahibi mat olur TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de At at oluncaya kadar sahibi mat olur şeklindedir. At at oluncaya kadar sahibi mat olur TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:42

Şehit polis memuru Zafer Mat, Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı

Yurthaber 25-04-22 13:55

İstanbul'daki kahreden haberde yeni gelişme! Polis memuru şehit olmuştu... Şüphelinin ilk ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Fatih'ten kahreden bir haber gelmiş, görev başındaki polis memuru Zafer Mat, aranan şüphelinin attığı taşla başından aldığı darbe sonucu yüksekten düşüp ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Kahreden olayda yeni bir gelişme yaşandı. Şüpheli adliyeye sevk edilirken emniyetteki ilk sorgusunda söyledikleri de ortaya çıktı.

Haber 24-04-22 16:38

Son dakika: İstanbul'dan kahreden haber! Bir polis şehit

Son dakika haberi: İstanbul'da operasyonda görevli polis memuru Zafer Mat, aranan şüphelinin attığı cisimle, kafasından aldığı darbe sonucu yüksekten düşerek ağır yaralandı. Yaklaşık 5 metre yükseklikten düşen Zafer Mat, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Haber 24-04-22 07:30

Kuru saçlar için en etkili bakım kürleri

Kadınlar en çok saça önem veriyorlar. Saçın kuru, mat ve kırık görünümü istenmeyen sonuçlara yol açıyor. Saçın yapısına, kişinin beslenmesine bağlı olarak saçın görünümü daha kuru ve cansız olabiliyor. Saçın kurumasını önlemek, saçın daha parlak gözükmesini sağlamak için bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz.

Kadin 23-03-22 17:27

Güzelliğine güzellik katacak en iyi makyaj bazları

Makyaj yapmak, kişisel bakımına özen gösterenlerin günlük rutininin olmazsa olmazlarından. Yaptığınız makyajın yüzünüze daha iyi oturması ve uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız iyi bir makyaj bazı kullanmanızı öneririz. Daha aydınlık veya mat bir görünüm için tercih edeceğiniz birçok farklı makyaj bazı arasından hangisini seçeceğinizi bilmiyor ve makyajınızı güzelleştirecek bir ürün arıyorsanız en iyi makyaj bazı alternatiflerine göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 16-02-22 17:17

Size tek ürünle farklı farklı makyaj modelleri oluşturma şansı veren en güzel far paleti çeşitleri ve makyaj önerileri

Makyaj severlerin en çok kararsız kaldığı makyaj malzemelerinden biri far paletleri. Farklı yapı ve renklerden oluşan birçok farklı palet, zaman zaman akıl karıştırıcı olabiliyor. Mat, sedefli, canlı, nude, koyu ve daha birçok renkten oluşan en güzel paletleri sizler için derledik. Kendinize uygun renkleri içinde bulacağınız, tarzınızı yansıtacak en güzel makyajlara imzanızı atacağınız paletlere birlikte göz atalım!

Kadin 12-01-22 16:38

Anahtar, çorap... Ojenin farklı kullanım alanları sizi çok şaşırtacak

Oje, tırnaklarımızı bakımlı göstermek için en çok kullandığımız ürünlerden biri. Mat ve parlak yapıda birçok oje olduğu gibi her renkte oje bulmak da mümkün. Peki ojeyi tırnaklarınıza sürmek dışında çok farklı alanlarda da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Gelin, ojenin farklı kullanım alanlarına birlikte bakalım.

Haber 20-11-21 07:29
oje

Saçlarım mat ve yıpranmış diye üzülmeyin! Boyalı saçları canlı ve parlak hale getirmenin yolları

Boyalı saçların rengini ilk günkü gibi tutmak biraz zor. Zaman geçtikçe saçlar matlaşıp yıpranmış bir görünüme bürünebiliyor. Neyse ki boyalı saçları canlı ve parlak hale getirmenin tek yolu pahalı kozmetik ürünleri değil. Evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemleri ve kendi kendinize hazırlayabileceğiniz saç bakım ürünlerini merak ediyorsanız, buyurun yazımıza!

Kadin 20-11-21 01:03

İzmir Arkas Körfez Yarışı'nı Arkas MAT ekibi kazandı

İzmir Arkas Körfez Yarışı'nı Arkas MAT ekibi kazandı

Yurthaber 18-10-21 11:53

Messi ve Paris, City'yi mat etti!

Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nun 2. haftasındaki dev maçta PSG, Manchester City'yi 2-0 yendi. Lionel Messi, yeni takımındaki ilk golünü Manchester City ağlarına bıraktı. Messi'nin PSG formasıyla ilk golünü atması dünya basınında yankı buldu. Sosyal medyada gündem olan Messi'ye milyonlarca övgü yağdırıldı.

Spor 29-09-21 07:30

Mükemmel dudakların sırrı çözüldü! Dudak şekline göre ruj seçerken bunlara dikkat edin

Rujlar, makyaj yaparken çoğumuzun en önem verdiği ürün. Neredeyse her renk tonunda ve yapıda ruj bulmak çok kolay. Kırmızı, bordo ve pembe gibi sayısız renkten tutun da mat, kremsi ve parlak yapıda birçok ruj seçeneği mevcut ancak dudak şekline göre ruj seçimi yapmak da bir o kadar önemli. Gelin, farklı dudak şekillerine göre ruj seçimini nasıl yapmalıyız, birlikte bakalım.

Kadin 28-09-21 11:20

Eğer bu detaylara dikkat etmeden bakım yaparsanız saçlarınız mahvolabilir!

Kıvırcık, yağlı, boyalı, düz, mat... Her saç tipi kendine özgü bir bakıma ihtiyaç duyar. Saç tipiniz ne olursa olsun, uygulayacağınız doğru bakım yöntemleri sayesinde daha canlı ve sağlıklı görünen saçlara kavuşabilirsiniz. Sizler için saç tipine göre nasıl bakım yapılması gerektiğini anlatıyoruz...

Kadin 24-09-21 14:33

Yaz aylarında kuruyan ciltlere bakım önerileri! Pul pul dökülüyorsa bu tavsiyelere kulak verin

Yaz aylarında güneşin, sıcağın, denizin etkisi ve açık havada geçirilen sürenin artmasına bağlı olarak cilt çok fazla su kaybediyor. Bu nedenle, özellikle yaz döneminde ve sonrasında cildin nem dengesini korumak için dışarıdan nem takviyesi yapmak önem taşıyor. Cildin kuru, pul pul dökülen, mat bir görünüm yerine; nemli, pürüzsüz ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasının yolu, dermatolog kontrolünde cilt tipine uygun nemlendirici ürünlerin kullanılmasından geçiyor.

Kadin 27-08-21 10:35

Bacak hareketleri ile dilediğiniz görünüme kavuşun: İşte iç bacak ve dış bacak için evde mat ile yapabileceğiniz egzersizler!

Bacak hareketleri fitness salonlarının kapanması nedeniyle evde yapılmaya başladı. Spor salonuna da gitmeden yapılabilecek bacak hareketleri evde bir mat üzerinde de yapılabilir. Fazla alana ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz bacak hareketleri evde keyifli vakit geçirmenize de yardımcı olacak. Unutmayın, istediğiniz görünüme kavuşmanın yanı sıra spor yapmanın verdiği mutlulukla gününüzü daha enerjik geçirebilirsiniz.

Haber 22-06-21 08:23

Pratik ve mucizevi tarifler: Çilek ile her cilt tipine uygun maske yaparak güzelleşebilirsiniz!

Çileğin cildinizdeki mucizevi etkisine inanamayacaksınız! Vitamin ve mineral yönünden zengin bir meyve olan çileğin cilde çok sayıda fayda sayladığını biliyor muydunuz? Cevabınız "Hayır" ise okumadan geçmeyin! Sizler için sivilceli, mat/solgun görünümlü ve kuru ciltler için çilek kullanarak yapılan 3 çok özel maske tarifi derledik.

Kadin 16-06-21 14:48

Yenilenen Suzuki GSX-S1000 eylülde Türkiye'de

GSX-S1000, "Metalik Triton Mavisi, Parlak Mat Gri ve Parlak Siyah" olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle motosiklet tutkunlarının karşısına çıkıyor

Yurthaber 05-06-21 11:49

Trabzon’daki mültecilere ısıtıcı yardımı

Soğukların iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu günlerde Trabzon’da ikamet eden mülteciler için harekete geçen Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere ısıtıcı yardımında bulundu.Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından Trabzon’a gönderilen ısıtıcı, battaniye, mat ve nevresimler Dernek gönüllü personeli tarafından 500 aileye dağıtıldı.Dernek Başkanı Muhammet Gül, yardımların ihtiyaç sahibi 150 aile Türk vatandaşları olmak üzere 350 aile de Afganistanlı, Suriyeli, Iraklı, İranlı ve Suriyeli mültecilere toplam 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldığını belirterek, “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisi tarafından Trabzon’a gönderilen ısıtıcı, battaniye, mat ve nevresimler Derneğimizin gönüllü personeli tarafından 500 aileye dağıtıldı.

Yurthaber 19-02-21 10:20

Ivana Sert makyajının adım adım yapılışı! Olmazsa olmazlardan biri...

Ivana Sert makyajı için olmazsa olmaz malzemeler; göz bazları, toprak tonlarında farlar, fırçalar, mat fondötenler, gölge ürünleri, dudak için sade renkler, mat ve transparan pudra kullanımıdır. Sizin için Ivana Sert makyajının nasıl yapıldığını adım adım anlattık.

Kadin 16-02-21 14:54

Kendi rujunuzu kendiniz yapın! Vazelin, badem yağı ve kakao yağı...

O mükemmel ruj tonunu aramaktan bıktıysanız haydi kolları sıvayın ve kendi rujunuzu yapın. Elinizde olan malzemelerle kendi özel tonlarınızı yaratma özgürlüğü veren ruj tariflerini bir araya getirdik. Elinizde olmayan malzemeleri de artık temin etmek kolay. İşte mat ruj, pastel ve dudakları nemlendiren vazelinli rujların yapım aşamaları.

Kadin 29-01-21 11:43

Arap makyajının olmazsa olmazları! Kalın dudaklar, kalıp gibi kaşlar...

Arap kadınlarının yüz hatlarını değiştirecek ölçüde makyaja aşırı takıntılı olduklarını söylesek abartmış olmayız. Mat ve dolgun dudaklar, uzun ve hacimli kirpikler, kalıp gibi kaşlar makyajlarının olmazsa olmazı. Arap esintili makyaj nasıl görünüyor, bakalım.

Kadin 20-01-21 08:15

Mamak’ta el değmeden şah-mat

Mamak Belediyesi ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği tarafından Covid-19 salgını nedeniyle evlerinde karantinada kalan vatandaşlar için 14-18 Aralık tarihlerinde Ankara genelinde ödüllü Online Satranç Turnuvası düzenledi.4 kategoride toplam 384 yarışmacının katıldığı Online Satranç Turnuvası’nın finali ve ödül töreni Mamak Belediyesi Prof.

Yurthaber 24-12-20 11:50

Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi ve MAT işbirliği yapacak

Manisa Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ile Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) arasında işbirliği protokolü imzalandı.Protokol kapsamında Türkiye’de meydana gelen afet acil durumlarında haberleşme sistemlerinin kesilmesi durumlarında acil durum haberleşmesinin sağlanması, Manisa genelinde olabilecek afet acil durumlarında il dışı ve ilçeler ile bilgi alışverişi sağlanabilecek.Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ve Manisa MAT Başkanı Bahattin Özer arasında imzalanan protokol törenine 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ali Dedeler ve dernek üyeleri de katıldı.

Yurthaber 22-12-20 17:25

Burdur Valisi Arslantaş, jeotermal etüt çalışmasıyla ilgili brifing aldı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Özel İdaresi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü işbirliği ile Kemer İlçesine bağlı Pınarbaşı Köyü Ilısu mevkiinde yürütülen Jeotermal Etüt çalışması ile ilgili yetkililerden brifing aldı.Burdur Valiliği himayelerinde yürütülen çalışmada, Burdur ili Kemer ilçesi Pınarbaşı köyü Ilısu mevkiinde bulunan Burdur İl Özel İdaresi adına tescilli jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında sondaj lokaysan/lokasyonlarını belirlemeye yönelik Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek jeotermal etüt çalışmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.MTA yetkilileri, İl Özel İdaresi Meclis Salonunda yapılan toplantıda, yapılacak teknik çalışmayla ilgili bilgilendirme sunumu yaptılar.Toplantıya Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, MAT Jeofizik Mühendisi Ömer Duman, Jeofizik Mühendisi Hasan Soylu, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden öğretim üyeleri Doç.

Yurthaber 24-11-20 13:46

Alüminyum folyo mucizesi! Kaynayan su içine koyduğunuzda...

Çatal bıçak kaşık takımlarımızın ilk günkü parlaklığında olmasını isteriz ancak kimyasala maruz kalmaları nedeniyle o ışıl ışıl görünümlerini zamanla kaybettiğini görürüz. Gelin o mat görünümden kurtulmalarını sağlayan yönteme bakalım.

Kadin 20-11-20 08:48

Razer dünyanın ilk ışıklı kredi kartını üretti!

Razer, dünyada bir ilk olan ışıklı kredi kartını duyurdu. Mat siyah renkte olan Razer'ın ışıklı kredi kartı, temassız ödeme yapılırken logosunu yeşile döndürüyor. Kredi kartının müşterilerine sunduğu bazı avantajları da var.

Haber 08-10-20 10:14

Adet öncesi gerginliği engellemek mümkün mü? İşte 5 öneri

Birçok kadının ortak sorunu olarak karşımıza çıkan adet öncesi gerginlik olarak da bilinen Premenstruel sendrom (PMS), depresyon, halsizlik, uyku hali, duygu durum dalgalanmaları, sinirlilik, gerginlik gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Premenstruel sendrom iş ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyebildiğine dikkat çeken Op. Dr. Banu Mat, halk arasında adet öncesi gerginlik olarak bilinen PMS hakkında önemli bilgi verdi.

Haber 26-08-20 14:46

Soluk ve mat saçlara elveda! Mayonez, elma sirkesi ve çay maskesi ile...

Kısa saçlar kadar uzun saçların da ayrı bir cazibesi vardır. Ama saçlar en ufak bir bakımsızlıkta solar ve parlaklıklarını kaybederler. Bu yüzden birçok kadın saçlarının sağlıklı olabilmesi için birçok yol arar. Satın alacağınız bazı saç bakım ürünleri de servete mal olabilir. Neyse ki mutfağınızda hali hazırda bulunan malzemelerle soluk ve mat saçlarınızı canlandıracak doğal tarifler mevcut.

Kadin 04-08-20 14:43

Meğer bardak makinede bu yüzden çiziliyormuş! Çaresi ortaya çıktı...

Bulaşık makinesi, sık yıkanma, deterjanlar, yüksek sıcaklık gibi etkenler bardakların çizilmesine ve matlaşmasına neden oluyor. Mat ve kirliymiş gibi bir görünüm oluşturduğu için çoğu zaman çözüm, bardakları yenilemek olarak görülüyor. Peki, bardakların çizilmesi önlenebilir mi? Çizilmiş bardaklar eski haline nasıl getirilir? Cevapları yazımızı sonuna kadar okuyarak öğrenebilirsiniz.

Kadin 04-08-20 14:43