Tatil Uzatildi Mi Haberleri

SON DAKİKA: Fed faiz kararı sonrası ons altın, gram altın ne kadar, kaç TL? Tüm dünyanın beklediği açıklama geldi: 'İyi değerlendirmek lazım...'

Son dakika haberi… Altın fiyatları için kritik açıklama geldi. Ons altın ve gram altın fiyatında yaşanan düşüş sonrası gözler ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına çevrilmişti. Fed faizleri sabit bıraktı. Peki altın fiyatları faiz kararı sonrası ne oldu? Altın gram fiyatı düşer mi yükselir mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş ve Şirin Sarı dikkat çeken iki değerlendirmede bulundu. İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı.

Finans 2024-05-01 22:26:15

Ünlü oyuncu Mine Tugay eksi 15 derece göle girdi! Denemezsem olmazdı

Ünlü oyuncu Mine Tugay tatil için Avusturya'ya gitti. Seyahatinden sık sık paylaşımlar yapan Tugay eki 15 derecede göle girdiği anları Instagram hesabında takipçileriyle paylaştı.

Magazin 2024-05-01 19:25:41

28 il için 'sarı kod' Ankara, Adana.. 'Sınırı geçmiş durumda' Kuvvetli olacak, çamur yağacak! Meteoroloji'den son dakika 1 - 5 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Yağmur ve çöl tozları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce de var. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı. İşte il il Meteoroloji 1 Mayıs 2024 Çarşamba son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 2024-05-01 09:42:18

Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Doğukan Güngör'den açıklama gecikmedi

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya ve Barış Kılıç'ın yer aldığı Kızılcık Şerbeti dizisi her bölümüyle büyük ses getiriyor. Oyuncu kadrosu ve konusuyla çok beğenilen dizinin final yapacağı iddia edildi. Dizinin Fatih'i Doğukan Güngör final iddialarına yanıt verdi.

Magazin 2024-05-01 07:28:11

Köşebaşı nasıl yazılır? Köşebaşı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Köşebaşı sözcüğü yapısı gereği 2 ayrı ögeden oluşurken, birleşik kelimeler sınıfına dahil edilir. Birleşik bir sözcük olması nedeniyle ayrı mı yoksa bitişik mi yazılması gerektiği çok fazla sorgulanır. Bu noktada Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan yazım kılavuzlarına bakmak faydalı olacaktır. Peki, köşebaşı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:16

Kutup Yıldızı nasıl yazılır? Kutup Yıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün dil ögelerinin kullanım biçimleri ve Türkçe dil bilgisi kuralları Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. Yazılı dilde anlamlı bir aktarım için yazım kurallarına uyulması önemlidir. Bu kapsamda internet üzerinde pek çok kelimenin doğru yazımı konusunda araştırma yapılır. TDK tarafından online olarak paylaşılan sözlükte anlamı ve yazılışı sorgulanan sözcükler hakkında bilgi edinilebilmektedir. Peki, Kutup Yıldızı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:15

Kriz nasıl yazılır? Kriz mi kıriz mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimeler arasında yabancı dillerden gelen Türkçeleşmiş kelimeler de bulunur. Yabancı kökenli kelimelerden biri olan kriz sözcüğü, Türkçede sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Kriz gibi yabancı kökenli olması nedeniyle hatalı ifade edilen çok fazla kelime mevcuttur. Peki, kriz nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:14

Kriter nasıl yazılır? Kriter mi kırıter mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimeler arasında yabancı dillerden gelen Türkçeleşmiş kelimeler de bulunur. Yabancı kökenli kelimelerden biri olan kriter sözcüğü, Türkçede sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Kriter gibi yabancı kökenli olması nedeniyle hatalı ifade edilen çok fazla kelime mevcuttur. Peki, kriter nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:13

Konukevi nasıl yazılır? Konukevi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede iki kelimeden meydana gelen kelime türleri bulunmaktadır. Bu kelime türleri arasında yer alan, iki ayrı kelimeden oluşan sözcükler birleşik sözcük olarak tanımlanır. Dil bilgisi kurallarına göre birleşik sözcüklerin bazıları ayrı, bazıları ise bitişik kullanılır. Konukevi sözcüğü de bir birleşik sözcük olarak nitelendirilir. Bu sözcüğün yazımında sıklıkla imla hatası görülür. Peki, konukevi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:12

Kombin nasıl yazılır? Kombin mi konbin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günümüzde pek çok insanın aşina olduğu kombin sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği karıştırılabilir. Bunun nedeni ise kombin sözcüğünün İngilizceden dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir kelime olmasıdır. Dolayısıyla bu tür kelimelere yönelik bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, kombin nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:11

Klişe nasıl yazılır? Klişe mi kılişe mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçeyi doğru bir biçimde kullanmak ve içerisinde yer alan sözcükleri doğru yazmak son derece önemlidir. Türkçe sözlükte çok fazla kelime olduğundan bazılarının yazımında sıklıkla imla hatası yapılır. Klişe sözcüğü de yazımında çoğunlukla hata yapılan kelimelerden biridir. Sözcüklerin yazımından tereddüt yaşandığında ise sözcüğün doğru yazılışını öğrenmek gerekir. Peki, klişe nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:09

Kayda değer nasıl yazılır? Kayda değer ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dilini doğru bir şekilde kullanabilmek için Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat etmek gerekir. Dil bilgisi kuralları içerisinde pek çok farklı konu başlığı mevcuttur. Bunlardan biri de ayrı ve bitişik yazılması gereken birleşik kelimelerdir. Pek çok insan bu kelime grubunun yazımında yazım hatası yapar. Türkçede çok fazla hatalı kullanılan sözcüklerden biri de kayda değer sözcüğüdür. Peki, kayda değer nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:08

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ Mayıs ayı için kararını duyurdu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Finans 30-04-24 17:31

Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar! Cinayete mi kurban gitti?

Ekonomist Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili ailenin avukatı Emre Akkaş çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akkaş, "312. günden sonra değerli Korhan hocamızı kaybettiğimizi anladık. Bu noktada kafamızda oluşan yeni soru işaretleri var. Kendisi doğal bir süreçte mi hayatını kaybetti, yoksa hiçbirimizin duymak istemediği bir cinayete mi kurban gitti? Kitabın bu sayfası yeni açılmış oldu. Ailenin temennisi ölümün aydınlatılması. Kısa bir süre içerisinde net bir sonuca ulaşacağımızı beklemiyoruz" dedi.

Haber 30-04-24 10:40

Murat Kurum'a yeni görev iddiası! Kabine'ye geri mi dönüyor? Ankara kulisleri hareketlendi

31 Mart'taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın İBB adayı olan ancak beklediği sonucu alamayan ve CHP'li Ekrem İmamoğlu karşısında seçimi kaybeden Murat Kurum'un geri döneceği konuşulmaya başlandı. Kurum'un yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanı olabileceği iddia edildi.

Haber 30-04-24 09:38

Chloe Loughnan iddialı tatil pozlarıyla sosyal medyayı salladı! Aşk yaramış

2019 yılında Serdar Ortaç'tan boşanan İrlandalı manken Chloe Loughnan sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla sık sık gündeme geliyor. Ünlü isim bu kez Instagram hesabından paylaştığı son pozuyla gündeme geldi. İtalya'ya tatile giden ünlü isim beyaz bikinisiyle verdiği pozlarını paylaştı.

Magazin 30-04-24 09:10

AK Parti'de 'değişim' için kritik gün! 31 Mart sonrası görevden mi alınacak? O isimler masada olacak

AK Parti'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 31 Mart seçimlerinin ardından ikinci kez bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kendi bünyemizle gerekli değişimi gerçekleştireceğiz" açıklamaları sonrası gözlerin çevrildiği kritik toplantıda, bazı isimlerin görevden alınabileceği konuşuluyor. Aylardır konuşulan değişimin teşkilatlardan başlayacağı belirtilirken, en çok oy kaybının yaşandığı il ve ilçeler için önemli kararların alınabileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 08:41

Cem Yılmaz paylaşmaya devam ediyor! Hasan Can Kaya'ya gönderme mi?

Cem Yılmaz ve meslektaşı Hasan Can Kaya arasındaki "veteran komedyen" polemiği sosyal medyaya taşındı. Yılmaz'ın son paylaşımı Kaya'ya gönderme olarak yorumlandı.

Magazin 30-04-24 08:25

Berfu Yenenler ile Seda Bakan arasında baby shower tartışması! Mevlit okutan isim dayanamadı: Çok ayıp değil mi?

Berfu Yenenler ile Seda Bakan arasında baby shower tartışması yaşandı. Çocukları olduğunda mevlit okutarak dikkat çeken Seda Bakan baby shower partisinin ayıp olduğunu söylerken Yenenler'in yanıtına ise eleştiri yorumları gecikmedi.

Magazin 30-04-24 07:44

Kahverengi nasıl yazılır? Kahverengi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bireyler gündelik yaşamda sıklıkla karşılaştığı sözcüklerin bile doğru yazım şekilleri konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda birincil kaynak ise Türk Dil Kurumu'dur. Türkçenin doğru kullanılması ve gelişmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet sitesinde paylaşmıştır. Bu sayede sözcüklerin anlamları ve doğru yazılışları sorgulanabilir. Peki, kahverengi nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:05

İç işleri nasıl yazılır? İç işleri ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İç işleri nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün doğru yazımı konusunda kafa karışıklığı yaşayanlar tarafından sorgulanmaktadır. Türkçe, kelime haznesi oldukça geniş bir dildir. Sayısız kelime olduğu düşünüldüğünde, bazılarının doğru yazılışı zaman zaman karıştırılmakta ve hata yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından İç işleri doğru yazılışı ile ilgili karar verilmiştir. Peki, iç işleri nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:04

İçinde nasıl yazılır? İçinde ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı iletişimde çok fazla görülen sorunlardan biri imla kurallarına dikkat edilmemesidir. Yazı yazarken yapılan yazım hataları, bireylerin diğer kişilere karşı eksi puan almasına da neden olabilir. Kötü bir intiba oluşmaması, dilin doğru kullanımı ve anlamlı bir iletişim gerçekleştirmek için yazım kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Peki, içinde nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:03

SON DAKİKA | Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Kemiklerdeki DNA, kızıyla eşleşti

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Korhan Berzeg ile ilgili yeni gelişme! Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 17 Haziran'da 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra Berzeg'den haber alınamamıştı. Son olarak uzun süredir aranan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunmuştu. Yeni gelişmeye göre ormanlık alanda bulunan kemik parçaları Korhan Berzeg'e ait çıktı. Kemik parçalarından alınan DNA Korhan Berzeg'in kızıyla eşleşti.

Haber 27-04-24 17:03
DNA

İç savaş nasıl yazılır? İç savaş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelimeler arasında, iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir anlamın oluştuğu sözcükler de yer alır. Dil bilgisi kurallarına dikkat eden bireyler, birleşik kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini merak eder. Türkçe sözcüklerin doğru yazım biçimlerine TDK karar verir. Peki, iç savaş nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:01

İç içe nasıl yazılır? İç içe ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelime sayısı oldukça fazla olan, aynı zamanda içerisinde birçok kelime grubu bulunan en zengin dillerden biridir. Kelime grupları içerisinde, iki sözcüğün yan yana gelmesi ile yeni bir anlam kazanan kelimeler de mevcuttur. İmla hatası yapmak istemeyen bireylerin sorguladığı konulardan biri de, bu sözcüklerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğidir. İç içe gibi sözcüklerin doğru ifade biçimine TDK karar verir. Peki, iç içe nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:00

İç Anadolu nasıl yazılır? İç Anadolu ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Birçok kelimenin nasıl yazıldığı bu güncel sözlük sayesinde online olarak sorgulanabilmektedir. Bu sayfada en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılması gerekenlerdir. Bu sözcüklerden biri de ‘şehirler arası’dır. Peki şehirler arası mı, şehirlerarası mı? Şehirler arası nasıl yazılır, TDK'ye göre anlamı ve doğru kullanımı nedir?

Egitim 27-04-24 16:58

İlk kez nasıl yazılır? İlk kez ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcük sayısı bakımından oldukça çeşitli olan Türkçede en fazla imla yanlışı yapılan sözcük grupları arasında birleşik kelimeler bulunur. Birleşik kelimeler iki farklı sözcükten meydana gelen ve yeni bir anlam oluşturan kelimeler grubuna girdiğinden, bu kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılmaktadır. İlk kez sözcüğü de birleşik sözcükler grubunda yer alan yazı dilinde sıklıkla yanlış ifade edilen sözcüklerden biridir. Peki, ilk kez nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:56

İleriki nasıl yazılır? İleriki mi ilerki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Çocukluktan başlayarak eğitim hayatında pek çok sözcük öğrenilir ve bu sözcükler kullanılır. Eğitim hayatında olduğu gibi günlük hayatta da Türkçe bilgisi büyük bir öneme sahiptir. Bilhassa dil bilgisi ve yazım kurallarının doğru bir şekilde öğrenilmesi şarttır. Türkçede sıklıkla görülen yazım yanlışlarının başında telaffuz edilen sözcükleri okunuş biçimleriyle yazmaktır. İleriki sözcüğü de yazılışında çok fazla imla hatası yapılan sözcükler arasındadır. Peki, ileriki nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:52

İkide bir nasıl yazılır? İkide bir ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İkide bir nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Türkçe, sözcük bakımından oldukça zengin bir dildir. Kelimelerin fazlalığı düşünüldüğünde, bazı sözcüklerin doğru yazım şekilleri karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından İkide bir doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, İkide bir nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:51

İkamet nasıl yazılır? İkamet mi ıkamet mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Gündelik hayatta sıklıkla karşılaşılan kelimelerin bile doğru yazım şekilleri konusunda tereddütler yaşanabilir. Sözcükler doğru yazım şekilleri ve dil kuralları noktasında Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçenin korunması ve gelişmesine katkı sağlamak için TDK yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Bu sayede Türkçe dil bilgisi kuralları kolaylıkla öğrenilebilir. Türkçe yazımı sıklıkla merak edilen kelimelerden biri de ikamettir. Peki, ikamet nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:50

Hükûmet nasıl yazılır? Hükûmet mi hükümet mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler gündelik yaşamda sürekli kullandıkları sözcüklerin yazılışında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak Türk Dil Kurumudur. Türkçe yazım kurallarına kolayca erişilebilmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Böylelikle her vatandaş kelimelerin anlamlarını ve doğru yazım biçimlerini kolaylıkla öğrenebilir. Peki, hükûmet nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:48

Hiçbirimiz nasıl yazılır? Hiçbirimiz ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği sorgulanan pek çok kelime mevcuttur. TDK dil bilgisi kuralları çerçevesinde hangi sözcüklerin bitişik hangilerinin ayrı yazılacağını açıklamıştır. Ancak, hâlâ bazı sözcüklerin yazımında çok fazla hata yapılmaktadır. Bunlardan biri de hiçbirimiz sözcüğüdür. Pek çok insan bu ifadenin nasıl yazılacağı konusunda tereddüt yaşamaktadır. Peki, hiçbirimiz sözcüğünün doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:47

Hissetmek nasıl yazılır? Hissetmek mi hisetmek mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil, insanların hem ürünü hem de üreticisi olduğu bir alandır ve kişiler arasındaki ortak unsurlardan biri olarak bilinir. Bir dili kullanmak, aynı zamanda belirli ses olaylarını, doğru yazım şekillerini ve anlamları bilmek anlamına gelir. Bu sebeple Türkçeyi doğru kullanmak ve dil bilgisi kurallarındaki farkındalığını artırmak isteyen bireylerin sorguladığı şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin doğru yazılışlarıdır. Peki, hissetmek nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:44

Herkesten nasıl yazılır? Herkesten mi herkesden mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe ögeleri kurallara uygun bir şekilde yazmak ve ifade etmek oldukça önemlidir. İnsanlar, kendilerini ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri oluşturan sözcüklerin yanlış yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam bozulmaları yaşamamak için sözcüklerin doğru yazılışlarını bilmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri herkesten sözcüğüdür. Peki, herkesten nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:42

Her yer nasıl yazılır? Her yer ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcüklerin doğru yazım şekilleri, noktalama işaretlerinin doğru kullanımı gibi Türkçe dil bilgisi kurallarına dair her şey Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenir. “Her yer” gibi 2 sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin nasıl yazıldığı, ayrı mı ya da bitişik mi yazılması gerektiği noktasında birçok insanın kafası karışmaktadır. TDK sözcüklerin doğru yazım biçimlerini, sözlüklerinde paylaşmıştır. Peki, her yer nasıl yazılır? Doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:41

Her biri nasıl yazılır? Her biri ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcüklerin ya da ifadelerin hem yazılışlarında hem de söyleniş şekillerinde bazı hatalar yapılır. Bu hataların birden çok nedeni mevcuttur. Yabancı kökenli sözcükler, birleşik yapılı sözcükler, bağlaç yapılı sözcükler en çok hatalı yazılan kelime türleridir. Dilin doğru kullanımı için Türkçe yazım kuralları geliştirilmiştir. Yazımında çok fazla yanlış yapılan sözcüklerden biri de "her biri" yazımıdır. Peki, her biri nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:40

Hazırcevap nasıl yazılır? Hazırcevap ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan sözcük sayısı nedeniyle dilimiz ifade biçimi en geniş dillerden biridir. Fakat pek çok dil kuralı mevcut olduğundan bazılarının yazımında yanlışlar yapılabilmektedir. Kurallarına göre türlere ayrılan kelimeler bulunur. Bunlar arasında sıklıkla hatalı yazılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Doğru dil kullanımına dikkat eden bireyler, hazırcevap gibi kelimelerin doğru yazım şeklini sorgulamaktadır. Peki, hazırcevap nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:39

Hayal kırıklığı nasıl yazılır? Hayal kırıklığı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi doğru ve anlaşılır kullanabilmemiz için kelimelerin doğru yazım ve söyleniş biçimlerini öğrenmek gerekir. Türkçede çok sayıda dil kuralı bulunduğundan bazı kelimelerin doğru yazımı noktasında çelişki yaşanabilir. Bu tereddütleri yaşamamak adına sözlük kaynaklarından faydalanılması önemlidir. Pek çok insanın sıklıkla hatalı olarak yazdığı kelimelerden biri hayal kırıklığı sözcüğüdür. Peki, hayal kırıklığı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:37

Millie Bobby Brown tatilden paylaştı! Olay yaratan pozlara bir bakan bir daha baktı

Stranger Things isimli diziyle şöhrete kavuşan Millie Bobby Brown, sosyal medyada paylaştığı pozlarla gündeme geliyor. Ünlü oyuncu bu kez tatil pozlarıyla gündeme geldi. Oyuncunun tatil pozlarına beğeni ve yorum yağdı.

Magazin 27-04-24 09:57

Özgür Özel'den Almanya anısı: 272 Euro maaş alıyor emeklimiz dedim, tercüme hatası sandılar! Bir sıfır eksik mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya'da Türkiye'deki maaşını duyanların şaşırdığını anlattı. Özel, "272 Euro maaş alıyor emeklimiz dedim, tercüme hatası sandılar!" diye konuştu. Özel düzenleyecekleri emekli mitinginin tarihini de yakında duyuracaklarını söyledi.

Finans 26-04-24 14:21

Fatih Portakal AYM'deki 'cübbe' görüntülerine 'Ben mi öğreteceğim?' deyip tepki gösterdi! 'Kimsenin önünde iliklenmesin diye düğmeleri yok'

Gazeteci Fatih Portakal, AYM'deki görüntülere hem yorumları hem de paylaşımıyla tepki gösterdi. AYM Başkanı Kadir Özkaya ve yeni üye Ömer Çınar'ın cübbelerinin önünü kapattıkları anlara dair yorum yapan Portakal "İlik olmamasının sebebi yargı kimseden emir almadığı, bağımsız olduğu için kimsenin önünde iliklenmesin diye cübbenin düğmeleri yoktur. Bunu ben mi öğreteceğim sizlere ya?" ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-24 11:28

'1+1 evden farkı yok' Kira artışları yüzünden orada yaşamaya başladılar! Satışları hızla artmıştı

Son yıllarda ilginin giderek arttığı ve satışların yükseldiği karavanlar; bazılarının tam zamanlı evi olmaya başladı. Deprem, pandemi ve yüksek kira gibi nedenlerle alternatif yaşam şekilleri araştıran vatandaşların bir kısmı karavanlara yöneldi. İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, tatil için karavanı tercih edenlerin yanı sıra karavan sahiplerinin yüzde 20'sinin yılın 12 ayı karavanda yaşadığını söyledi. Karavan için '1+1 evde yaşamaktan farkı yok' diyen var.

Finans 26-04-24 10:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi? İlk açıklama ABD'den geldi: Kirby '9 Mayıs' sorusuna yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapacağı ziyaretin iptal edildiği iddiası son günlerde gündem olmuştu. Konuyla ilgili ilk açıklama ABD'den geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ziyarete ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.

Haber 25-04-24 22:44

Kemik parçaları ve eşyalar bulunmuştu! Türkiye'nin konuştuğu Korhan Berzeg olayıyla ilgili yeni gelişme!

Balıkesir'de tatil için geldiği yazlık evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan ve evinin 4 kilometre uzağındaki dere kenarında kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet parçaları ile kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan 84 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg’i arama çalışmalarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Korhan Berzeg’e ait olduğu iddia edilen kemiklerin bulunmasının ardından yürütülen çalışmalar ara verildi.

Haber 25-04-24 19:50

Geri mi dönüyor? Süleyman Soylu'dan 'kabine' açıklaması

Yerel seçimler sonrasında kabinede revizyon olacağı yönündeki iddia gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla sessizliğini bozan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kabine veya üst düzey bir göreve getirileceği yönündeki açıklamalara yanıt verdi.

Haber 25-04-24 19:35

Altın, borsa, dolar, Euro... Gözler Merkez Bankası kararındaydı! İşte piyasalarda son durum!

Son dakika... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Bankanın faiz kararı sonrası borsa, dolar ve Euro yükseldi mi düştü mü? İşte detaylar...

Finans 25-04-24 14:18

Kemik parçaları bulunmuştu! Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında yeni detay: Gözler artık o ihtimale çevrildi

Balıkesir'de tatil için geldiği yazlık evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan ve evinin 4 kilometre uzağındaki dere kenarında kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet parçaları ile kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan Korhan Berzeg’i (84) arama çalışmaları 314’üncü günde sürdürülüyor. Diğer kemik parçalarının hava şartlarına bağlı olarak üstünün bitki örtüsüyle kaplanması ve toprak altında kalmış olması ihtimaline karşı alan taraması kadavra köpeği ile yürütülüyor.

Haber 25-04-24 11:59

CHP birinci parti mi? Seçim sonrası yapılan bu anket dikkat çekti! İşte partilerin oy oranları…

2024 yerel seçim sonuçlarından CHP’nin birinci parti olarak çıkması ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağı tartışmaları da beraberinde geldi. Seçim sonrası sıralama değişti? CHP hala birinci sıradaki yerini koruyor mu? Partilerin oy oranları ne? Sorularına da seçim sonrası yapılan anketlerle yanıt aranıyor. İşte seçim sonrası CHP, AK Parti, MHP, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi’nin oy oranlarındaki son durum…

Haber 25-04-24 08:33

MHP, Devlet Bahçeli'nin yürüyüş videosunu paylaştı! Ferdi Tayfur şarkısının sözleri gündem oldu! AK Parti'ye gönderme mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir parkta yaptığı yürüyüş, partisinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Görüntülerde Ferdi Tayfur'un "Söyleten sensin" şarkısı da yer aldı. Şarkının sözleri de sosyal medyada gündem olurken, 'AK Parti'ye gönderme mi?' yorumları da yapıldı.

Haber 24-04-24 18:19