Polikistik Over Sendromu Haberleri

Yıllardır tıraş olmayan kadın insanların göğüs kıllarına inanmadığını açıkladı! Videosuna acımasız yorumlar yapıldı

Kadınların vücudu üzerine dayatılan güzellik baskıları birçok kişinin psikolojik problemler yaşamasına ve öz güvensiz olmasına neden olabiliyor. Özellikle sosyal medyadan gelen ağır eleştiriler kısa süre içerisinde çığ gibi büyüyor. Vücudunda çıkan kılları paylaşan Esie, göğüslerindeki kılları tıraş etmediği için eleştirildi.

Kadin 11-04-2023 11:44

Çocuğun olamaz denmişti! Hamile olduğunu yatakta doğum yaparken anladı

Polikistik over sendromu kadınların çocuk sahibi olmalarını zorlaştıran hastalıklar arasında yer alıyor. Polikistik over sendromu olan bir kadına çocuk sahibi olma ihtimalini düşük olduğu söylenmişti. Emily Graham isimli genç kadın hamile olduğunu yatakta doğum yaparken anladığını açıkladı. Emily'nin yaşadıkları birçok kadını şok etti.

Kadin 08-03-2023 10:10

Sakallarını almayı bırakarak vücuduyla barıştı! Yıllarca zorbalığa uğramıştı...

Kadınların vücudunda çıkan tüyler toplum tarafından oldukça yargılanıyor. Çeşitli hastalıklar nedeniyle artan tüyler nedeniyle birçok kadın ergenliğinden itibaren zorbalıklara maruz kalıyor. Sakallarını uzatmaya başlayan Gennevieve Vaillancourt, yaşadıklarını anlattı.

Kadin 29-01-2023 16:44

İstenmeyen tüylerden acısız kurtulmanızı sağlayacak doğal çözümler

Yüzde ve vücutta çıkan istenmeyen tüyler birçok kadın için büyük problemler arasında yer alıyor. İstenmeyen tüyleri almak için epilasyona tonlarca para vermek istemeyen ve ağdanın acısından hoşlanmayan kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal yöntemler arıyor. Aşağıda yer alan doğal karışımlar ile tüylerinize veda edebilirsiniz.

Kadin 23-01-2023 11:56

83 gün boyunca regl olan kadın duyanları dehşete düşürüyor! Doktorlar hastalığına inanmadı

Kadınlar regl süreci boyunca vücutlarında, sağlıklarında ve psikolojilerinde farklılar yaşayabiliyorlar. Bazı kadınlar adetliyken dayanılmaz regl ağrıları yaşıyor. Hemen bitmesi istenen regl sürecini 83 gün boyunca yaşayan bir kadın kan nakli olmak zorunda kaldı. Yaşadıklarını duyan kadınlar zorlu mücadelesine hayran kaldı.

Kadin 13-01-2023 15:03

Bu hastalık anne olmayı zorlaştırıyor, ancak…

Anne olmayı planlayan, ancak sorun yaşayan kadınların karşılaştıkları engellerden biri, ‘Polikistik Over Sendromu’ oluyor. Üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen Polikistik Over Sendromu (PKOS) kronik yumurtlama bozukluğuyla karakterize olan ve erkeklik hormonu seviyelerinin ve/veya etkilerinin arttığı metabolik bir bozukluk olarak tanımlanıyor.

Haber 08-12-2022 13:14

Hastalığı nedeniyle yıllarca baskı yaşadı! Sakal bırakan kadın paylaştı: Çok daha özgüvenli hissediyorum

Sakalın sadece erkeklerde çıktığı düşünülse de bu konu büyük yanılgılar arasında bulunuyor. Kadınlarda da sakal çıkabiliyor. Polikistik over sendromu gibi hastalıklar kadınlarda istenmeyen tüylerin çıkmasına neden olabiliyor. Anissa Bennett isimli kadın da bu hastalık nedeniyle çıkan sakallarıyla yaşadıklarını paylaştı.

Kadin 14-09-2022 13:55

Genç kadının hastalığı nedeniyle çıkan sakalları hayatını değiştirdi

26 yaşındaki Morgan Coleman kızıl renkte sakallara sahip. Hastalığı nedeniyle çıkan sakalları hem çocukken hem de gençliğinde birçok tepki almasına neden oldu. Morgan, aldığı tepkiler nedeniyle sakallarını alıyordu. Ancak artık sakallarından utanmıyor. Sakallarını almayı bırakan Morgan çeşitli hastalıklara sahip kişilerin bu durumlardan utanmamaları adına tavsiyelerde bulundu.

Kadin 06-07-2022 11:27

Kısırlığa yol açıyor! Belirtilere dikkat ederek doktora başvurun

Polikistik over sendromu kadınlar arasında sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Polikistik over sendromu üreme kadınlarda kısırlığa yol açan en önemli etken olarak görülüyor. Bu sendromun etkilerini azaltmak adına belirtilere dikkat edip doktora başvurmak ve doğru tedavi yöntemini uygulamak gerekiyor.

Kadin 05-07-2022 14:38

Kadın hastalığı sanılıyor ama erkekleri de tehdit ediyor!

En yaygın kadın hastalıkları arasında bulunan polikistik over sendromu birçok kadının hayatını riske atıyor. Polikistik over sendromu kadın hastalığı olarak bilinse de erkekler de bu hastalık nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Uzmanlar erkekleri polikistik over sendromu ve diyabet hakkında uyarıyor.

Haber 09-06-2022 14:44

Her 10 kadından birinde görülüyor! Vücuttaki pek çok farklı sistemi etkiliyor

Toplumda ‘yumurta tembelliği’ olarak bilinen ve her ay olması beklenen yumurtlamanın gerçekleşememesi sonucu gelişen Polikistik Over Sendromu, üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında yer alıyor. Öyle ki dünyada ve ülkemizde üreme çağındaki her 10 kadından birinde bu sendrom teşhis ediliyor.

Haber 08-06-2022 11:43

Doktorlar uyardı! Göz ardı etmemeniz gereken 3 regl durumu

Regl olurken çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Bazı kadınlar regl dönemlerinde normalden daha fazla ağrı çekebiliyorlar. Bu ağrılar çoğu zaman olağan bir durum olarak görülüp göz ardı edilse de geçmeyen şiddetli ağrıların altında yatan neden çeşitli hastalıklar olabilir. Uzmanlar adet döneminde yaşanan değişimlerin üç farklı nedene bağlı olarak gelişebildiğini belirtiyorlar.

Kadin 25-05-2022 14:04

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi! Prostatit ve Polistikover için...

Sağlığımızı tehlikeye atan çok çeşitli hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıkların iyileşmesi için tıbbi tedaviler bulunsa da bazı bitkisel kürler de hastalıkların iyileşmesinde çok etkili sonuçlar verebiliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun soğan kürü tarifi ile prostatit, polikistikover gibi hastalıklarınızı tedavi edebilir ve çok kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Haber 26-04-2022 11:09

Polikistik over sendromlular nasıl gebe kalır? Polikistik over sendromunda D vitamini etkisi

Polikistik over sendromlu (PKOS) kadınlarda yumurta sayısı normalden çok daha fazladır. Bir kadında 8-12 arası yumurta normal olarak değerlendirilirken, bu sendroma sahip kadınlarda bu sayı ciddi rakamlara dayanır. PKOS olan çoğu kadında özellikle D vitamini eksikliği ve şeker direnci görülür. Bu gruptaki kadınlarda vitaminlere ve şeker direncini düzenleyici ilaca başlanır. Tüp bebek uzmanlarına sıklıkla başvuran kadın grubu olan polikistik over sendromlular nasıl gebe kalır?

Haber 23-03-2022 11:58

Dikkat! Tedavi edilmezse kısırlığa neden olabilir

İstenmeyen tüyler herkesin ortak sorunu. Bu istenmeyen tüylerin miktarı ve yapısı kişiye göre değişebiliyor. Tüylerin normalden fazla sayıda çıkmasına hirsutizm deniyor. Kadınlarda hormonların fazla çalışması erkek tipi tüylenmeye neden oluyor. Bu sorun ileride kısırlığa dahi yol açabiliyor.

Kadin 22-02-2022 14:38

Karındaki kahverengi çizgi sadece hamilelerde olmaz! Hastalığa karşı hazırlıklı olun

Hamilelikle özdeşleşen kadınların karınlarında oluşan kahverengi dikey çizginin, sadece hamilelerde değil bütün kadınlarda hatta erkekler bile ortaya çıktığını biliyor musunuz? Dr. Deborah Lee, Linea nigra olarak adlandırılan dikey kahverengi çizgi hakkında ayrıntılı bilgi vererek, hamile olmayanlarda çıkan dikey çizginin hastalık belirtisi olduğuna dair uyarılarda bulundu.

Haber 18-01-2022 15:42

Tıraş olmaktan bıkan bir kadın, çareyi sakallarını uzatmakta buldu! Beden pozitifliğini savunan paylaşımları takdir topladı

TikTok'ta "Peekaboo Pumpkin" adıyla paylaşımlar yapan 36 yaşındaki kadın, polikistik over sendromuna (PCOS) sahip olduğunu açıkladı. Hastalığı nedeniyle yüzündeki tüylerin uzadığından söz eden genç kadın, beden pozitifliğini savunarak durumunu kabul ettiğini dile getirdi. Uzun bir süredir çenesindeki tüyleri tıraş ettiğinden bahsetti ve bu durumu sona erdirip kendisiyle barıştığını sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla açıkladı.

Trend 09-12-2021 15:33

Yüzündeki kıllarla sosyal medyada meydan okudu! Olumsuz eleştirilere sert cevap verdi

‘Thatgirlsare’ ismindeki TikTok kullanıcısı Sare, çocukluk dönemlerinde konulan polikistik over sendromu (PCOS) teşhisi ile yüzünde ve vücudunda aşırı kıllanma sorunuyla mücadele ediyordu. Bu hastalığı nedeniyle öz güven problemi yaşadığı ifade eden Sare, farkındalık oluşturmak için sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

Trend 13-09-2021 14:24

Polikistik over sendromunda beslenmede nelere dikkat edilmelidir?

Polikistik over, yumurtalıklarda küçük ve iyi huylu birçok kistin oluşumu ile gelişir. Adet düzensizliği, çocuk sahibi olamama, vücutta aşırı kıllanma, kilo artışı ve sivilce oluşumuna sebebiyet veren bir kadın hastalığıdır. Hormonal düzeni değiştirmesi nedeniyle kilo artışını engellemek için hasta beslenmesine çok dikkat etmelidir.

Kadin 29-04-2021 13:21

Polikistik over sendromu nedir? İşte polikistik over sendromunun belirtileri

Hemen hemen her 5 kadından birinde görülen hormonal bozukluklardan olan polikistik over sendromu (PKOS), yumurtlayamama problemlerinin dışında birçok sağlık sorunlarına da neden oluyor. Polikistik over sendromunun belirtileri arasında birçok sağlık durumu görülebiliyor.

Haber 30-03-2021 15:57

Sakalları yüzünden dışlanan kadının özgüveni sosyal medyada övgü topladı

Güzellik algıları her geçen gün değişmeye devam ediyor. Yıllardır devam eden “0 sıfır beden” ve “90-60-90” vücut ölçüleri standart güzellik algılarının dışına çıktı. Toplum tarafından dışlanan bireyler sosyal medyanın da etkisiyle artık kendilerini gizlemeyi bıraktı. Harnaam Kaur isimli bu genç kız da güzellik tabularını sosyal medya sayesinde yerle bir etti.

Trend 19-03-2021 09:29

Polikistik over hamileliğe engel mi?

Polikistik over sendromunun çocuk sahibi olmayı zorlaştırabildiğini söyleyen uzmanlar, bu sorunun anne olmaya engel olmadığına dikkat çekti. Tüp bebek tedavisiyle anne olabilme şansı bulunan polikistik over sendromu bulunan hastaların göz önünde bulundurmaları gereken tek nokta ise yaş. İşte detaylar...

Kadin 09-03-2021 11:55

Polikistik over sendromu böyle belirti veriyor! Erkek tipi kıllanma ve...

Polikistik over sendromu (PCOS), bir kadının hormon düzeylerini etkileyen bir durumdur. PCOS'lu kadınlar normalden daha yüksek miktarda erkek hormonu üretir. Bu hormon dengesizliği, adet dönemlerini atlamalarına ve hamile kalmalarını zorlaştırmasına neden olur. PCOS ayrıca yüz ve vücutta kılların uzamasına ve kelliğe neden olur ve diyabet ve kalp hastalığı gibi uzun vadeli sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Peki bu sendromu nasıl belirti gösterir, nasıl tedavi edilir?

Kadin 10-02-2021 14:31

Polikistik over sendromu nedir? Polikistik over belirtileri nelerdir?

Sıklıkla karşılaşılan sağlık problemlerinden biri olan polikistik over sendromu, hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmayan rahatsızlıklardan biridir. Esasında doğurganlık üzerinde olumsuz etkileri bulunan sendrom konusunda bilinçli olmak ise son derece önemlidir. Siz de yazımızda “Polikistik over sendromu nedir? Polikistik over neden oluşur?” gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Haber 24-12-2020 15:16

Tüylenme sorununu hafife almayın tümör riski var!

Özellikle kadınlardaki tüylenme sorununun hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, “Yumurtalıklarda oluşan küçük iyi huylu kistlerle kendini gösteren polikistik over sendromu, kadınlarda adet düzensizliği ile birlikte tüylenmeye neden olur. Ayrıca, yumurtalık veya böbreküstü bezi kaynaklı çeşitli tümörler gibi hastalıklar tüylenme gelişimine sebep olabilir” dedi.

Kadin 29-04-2020 11:20

Polikistik over sendromu kısırlığa neden olur mu?

Beyinde hipofiz bezinden salgılanan LH ve FSH hormonlarının anormal şekil ve düzeyde üretilmesinden kaynaklanan PCOS, yumurtalıklarda her ay düzenli olarak yumurtlamayı engelleyerek fazlaca erkeklik hormonunun salgılanmasına sebep olabilmektedir.

Kadin 24-04-2020 09:48

Doktorlar inanamadı! Genç kadının 'dişi kıllanıyor'

İlginç tıbbi vaka İtalya'da yaşandı. Bir kadın 'dişinin kıllandığı' iddiasıyla soluğu acil serviste aldı.

Haber 06-02-2020 14:57

Polikistik over sendromunuz varsa nasıl beslenmelisiniz?

Hormonal dengesizliklere ve metabolizma sorunlarına neden olan polikistik over (PCOS) sendromu, doğurganlık çağındaki her 10 kadından birini etkiler. Uzun vadede diyabet, kardiyovasküler sorunlar, depresyon ve rahim kanseri gibi ciddi hastalıklara yol açabilir.

Kadin 14-11-2019 11:59

Polikistik over sendromu nasıl belirti veriyor?

Polikistik over sendromu, adet düzensizliği, vücuttaki erkeklik hormonun artmasına bağlı olarak cildin yağlanması, saç dökülmesi, ciltte kalınlaşma ve renk değişikliği, akne oluşumunda artış, vücutta erkeksi tüylenmeler ve ileri evrede karın ve bacak bölgelerinin aşırı tüylenmesi gibi belirtiler veriyor.

Kadin 23-10-2019 14:28

Polikistik over sendromu olan kadınlarda yaşam tarzı değişikliği şart

Türkiye'de her 6 kadından 1'inde görülen polikistik over sendromu, kısırlığa yol açabiliyor. Kilo vermek, egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek gibi yaşam tarzında değişiklikler ise anne olma şansını artırıyor.

Kadin 20-09-2019 16:42

Polikistik over sendromlu kadınların %60’ı obez

Polikistik over sendromu, özellikle üreme çağındaki kadınları etkileyen metabolik bozukluklardan biridir. Kısaca PCOS denen sendrom genetik veya çevresel faktörlerden dolayı gerçekleşebilir ve hastalık uzun dönemli sağlık sorunlarına sebep olabilir. Centrum Clinic Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, polikistik over sendromu hastalarının tanı ve tedavisi için uzman bir doktora başvurmalarının önemininin altını çiziyor.

Kadin 22-07-2019 10:10

Her 10 kadından 1'i polikistik over sendromu

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Korhan Kahraman, polikistik over sendromuna ilişkin, "Hastalık sıklıkla geç ergenlik ve genç erişkin yaş dönemlerinde 18-25 yaş aralığında ortaya çıkmaktadır" dedi.

Kadin 10-05-2019 15:05

Anne olma yolunda miyom ve polikistik over sendromuna dikkat

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müstecep Kavrut: - "Miyom ve polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı iki önemli sağlık sorunudur. Yol açtıkları semptomlarla kısırlığa zemin hazırlayan bu problemlerin çözümü günümüz teknolojileri ile mümkün"

Haber 26-04-2019 11:15

Anne olma yolunda miyom ve polikistik over sendromuna dikkat

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müstecep Kavrut: - "Miyom ve polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı iki önemli sağlık sorunudur. Yol açtıkları semptomlarla kısırlığa zemin hazırlayan bu problemlerin çözümü günümüz teknolojileri ile mümkün"

Yurthaber 26-04-2019 11:14

Polikistik Over Sendromu olan kadınların bilmesi gereken 10 gerçek

Polikistik Over Sendromu (PCOS), kadınlardaki önemli bir yumurtlama problemidir. Her bir PCOS vakası bir diğerinden farklıdır ve farklı şekillerde belirti verir. Bundan dolayı da PCOS’unda gerçeklerle hurafelerin birbirinden ayrılması önemlidir.

Kadin 28-03-2019 14:04

Polikistik Over Sendromu'yla ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Polikistik Over Sendromu (PCOS), kadınlardaki önemli bir yumurtlama problemidir. Her bir PCOS vakası bir diğerinden farklıdır ve farklı şekillerde belirti verir. Bundan dolayı da PCOS’unda gerçeklerle hurafelerin birbirinden ayrılması önemlidir. İşte PCOS hakkında 10 şaşırtıcı gerçek...

Trend 28-03-2019 10:57

Polikistik overleriniz mi var? İşte gebeliği kolaylaştıracak 10 ipucu

Sakın üzülmeyin! Yalnız değilsiniz... Çünkü her 10 kadından biri sizin gibi hem üreme sorunlarına yol açan hem de hormonal dengeyi bozan, PCOS - polikistik over sendromlu. Adet düzensizlikleri, kilo problemleri hatta uzun dönem sağlık problemleriyle beraber olan bir problem bu. Üstelik bu nedenle istediğiniz zaman kolayca gebe kalamayabilirsiniz. Ancak şimdi okuyacaklarınızla bu sorunu kontrol altına alabilirsiniz.

Kadin 08-11-2018 16:16

'Düzensiz menstrual döngü ve infertilite sebebiniz belki de, polikistik over sendromu olabilir

Polikistik over sendromu (pkos), üreme çağındaki kadınlarda sık olarak görülen endokrin yani hormonal bir bozukluktur. Diyetisyen Fulya Bozdemir, bu haftaki yazısında Polikistik over sendromu olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Kadin 17-08-2018 16:35

Poliskistik over sendromunun nedeni hormonal dengesizlik olabilir

Anne rahminde anti-Müllerian hormonuna aşırı derecede maruz kalmak PCOS'yi tetikleyebilir

Haber 16-05-2018 11:52

Yıllarını tıraş olmaya harcadı şimdi her şeyi akışına bıraktı

Üreme çağındaki kadınlarda sık görülen bir hormonal bozukluk olan Polikistik over sendromu, vücudun tümünde ve yüzde tüylenme gibi etkilere neden oluyor. Bu sendromla yıllardır mücadele eden 33 yaşındaki Leah Jorgensen, vücut tüyleriyle barışmasını sosyal medyada kutluyor.

Kadin 22-02-2018 15:28

Over Sendromu ile başa çıkabilirsiniz!

Polikistik over sendromu (PKOS), doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen endokrin bozukluktur.

Haber 21-06-2013 14:05

Sınav stresi jinekolojik sorun yaratıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde ergenlik dönemindeki kız öğrencilerin yaşadığı stresin, jinekolojik sorunlara neden olduğu bildirildi.

Haber 27-05-2006 10:40