Reform Sozu Haberleri

Kıdem tazminatına reform yolda: Bir iyi bir kötü haberi duyurdular: ‘Herkes alabilecek ama emekli maaşları düşebilir…’

İş dünyasında kıdem tazminatı için atılacak adımların yankıları sürüyor. İşveren yeni bir reformun gerekli olduğunu belirtirken, işçiler ise grev konusunu gündeme getiriyor. Kıdem tazminatı için atılacak adımları değerlendiren uzmanlar Bireysel Emeklilik Sistemi’ne benzer bir yapının devreye alınabileceğini kaydediyor. Sadece yüzde 15’lik bir işçi kesiminin yararlandığı kıdem tazminatının tabana yayılacağını vurguluyor. Ancak düzenlemenin emekli maaşlarını aşağı çekebileceğini de söylüyorlar.

Finans 2024-05-03 14:47:21

Yerel seçim sonrası son seçim anketi! AK Parti'de reform, CHP'de iktidar hedefi masadayken... MHP şaşırttı; DEM, YRP ve Zafer'in oy oranları dikkat çekti

Yerel seçimlerin ardından Asal Araştırma tarafından yapılan son seçim anketi gündem oldu. Yerel seçimlerde birinci parti çıkan CHP, iktidar hesapları yaparken; ilk kez ikinci parti olan AK Parti ise kaybettiği oyları yeniden kazanma hedefiyle yeni dönem için yola çıktı. Önümüzdeki dönemde siyasi iklimin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, son seçim anketindeki sonuçlar ise dikkat çekti. İşte AK Parti, CHP, MHP, DEM Parti, İYİ Parti Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi'nin oy oranları...

Haber 2024-04-24 09:03:34

IMF'den Türkiye açıklaması! Merak edilen soruya yanıt geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'deki reform programını desteklediklerini ifade etti. Açıklamasının devamında Kammer, "Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok" dedi.

Finans 2024-04-19 20:09:00

Merkez Bankası'nın faiz artırımları, kurdaki yükseliş, kripto para düzenlemesi... Cevdet Yılmaz'dan yapısal reform mesajı: 'Daha çok yoğunlaşacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın faiz artışlarına değinen Yılmaz, kurdaki yükselişle ilgili olarak "Kur hedefimiz yok" dedi. Merak edilen kripto para düzenlemesiyle ilgili olarak da Yılmaz "Bizim yapacağımız düzenleme çerçeve bir düzenleme olacaktır" diye konuştu.

Finans 2024-01-30 20:44:39

Bakan Şimşek 'yeni düzenleme kaçınılmaz' diyerek duyurdu: 'Reform çalışmalarımız tasarruf tedbirimizle uyumlu...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) şeffaflığı ve hesap verilebilirliği artırmak için başlattıkları çalışmanın ilk aşamasının bitirdiklerini duyurdu. Bakan Şimşek, "Reform çalışmalarımız tasarruf tedbirimizle uyumlu" değerlendirmesini yaptı.

Finans 23-01-24 10:56

Erken emeklilik, ikinci emekli maaşı, çalışma saati… 5 adımlı büyük reform: 2000 sonrasında sigortalı olanlar dikkat!

Orta Vadeli Program ve seçim beyannamesi çerçevesinde çalışma hayatı ve emeklilik konularında yeni reformlar hazırlanıyor. Toplumun hemen her kesimini ilgilendiren önemli değişiklikler belli bir takvim çerçevesinde hayata geçirilecek. 5 adımlı yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Memura 3600 ek gösterge, ev kadınına erken emeklilik, Bağ-Kur primlerinde değişiklik, ikinci emekli maaşı ve mesai saatleri gibi konularda adımlar atılacak.

Finans 20-01-24 07:34

Eski Ekonomi Bakanı'ndan 2024 yorumu: Zor bir yıl olacak

Eski Ekonomi Bakanı ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Çelebi ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Çelebi fiyat artışlarını durdurmak için dolaylı vergilerde reform yapılması gerektiğini söyledi. Çelebi, “2024 yılında sıkı para politikası uygulamasına gireceğiz, zor bir yıl olacak” dedi.

Finans 09-01-24 11:11

Sağlık çalışanının özlük hakkına 'Beyaz Reform...' Bakan Koca duyurdu: 8.855 hekim kamuya geri döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının koşullarını iyileştirmek, özlük haklarını düzenlemek, yaşadıkları sorunları çözmek 'Beyaz Reform' adı verilen bir değişikliğe gittiklerini söyledi. 8.855 hekimin de bakanlığa bağlı kurumlara geri döndüğünü dile getirdi.

Finans 09-11-23 10:34

Sosyal güvenlikte yeni reformlar yolda! Bakım Sigortası uygulaması hayata geçirilecek: Prim borçlarına yakın takip

Sosyal güvenlikte reform gibi düzenlemeler getiriliyor. Buna göre nüfusun yaşlanmasının sosyal güvenlik sistemi üzerindeki etkilerinin azaltılması için Bakım Sigortası ve mesleki rehabilitasyon uygulamaları getirilecek. Düşük gelirli esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamaları, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyumlulaştırılacak.

Finans 19-10-23 11:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yılı işaret etmişti: Emekli zammı için artış formülü açıklandı: Sosyal güvenlikte reform yağmuru…

5 bin lira emekli ikramiyesi ödemeleri için geri sayım başlarken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda reform niteliğindeki yeni düzenlemeler de hayata geçmek için gün sayıyor. Ev kadınlarına emeklilik, prim eşitleme ile Bağ-Kur’luya erken emeklilik için çalışmalar artık Meclis aşamasına geldi. Tüm bunların yanında emekli maaşı zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net bir açıklamada bulundu. Yılbaşını işaret eden Erdoğan enflasyonla birlikte refah payı da verileceğini söyledi.

Finans 12-10-23 07:25

Antalya'da 200 hekim Beyaz Reformla kamu hastanelerine döndü

Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, "Beyaz Reform"un sağladığı teşvikle özel ve dış merkezlerde çalışan 200 hekimin devlet kurumlarına yöneldiğini söyledi.

Yurthaber 20-09-23 15:43

Son dakika: Bakan Koca İstifalar yüzde 40 azaldı diyerek duyurdu: Kamuya dönen hekim sayısı 8 bini buldu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüsün Eris varyantına ilişkin açıklama geldi. "Türkiye için bir risk durumu var mı?’’ sorusuna yanıt veren Bakan Koca, "Ülkemizde Eris varyantına bağlı vaka şu ana kadar görülmedi" dedi. Koca, eski günlere dönmek gibi bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Koca ayrıca Beyaz Reform sonrası kamudan istifaların yüzde 40 azaldığını belirtirken "Kamu görevine dönen hekim sayısı ise 8 bini buldu" diye konuştu.

Haber 06-09-23 11:04

Bakan Koca, sağlıkta şiddete karşı İkinci Beyaz Reformu anlattı! Erken uyarı sistemi 'Gri Kod' ve uzaktan sağlık sistemi: Telemedicine...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorlara yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek adına "İkinci Beyaz Reform"u tanıttı. 'Gri Kod' denilen erken uyarı sistemiyle şiddet yaşanma ihtimalinde güvenlik görevlileri, hastane idaresi ve karakol yetkilileri anında bilgi sahibi olabilecek. Koca ayrıca depremzedelerin protez ihtiyaçları hakkında da açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakan Koca, yaşlılar için uzaktan hastane hizmeti "Telemedicine" uygulamasının da hayata geçirileceğini duyurdu.

Haber 02-09-23 14:46

Son dakika: Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına 'çalışma şartları' mektubu

Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik bir mektup kaleme aldı. Bakan Koca, çalışma şartlarının daha fazla iyileştirilmesi amacıyla ikinci "Beyaz Reform" dönemini başlattıklarını duyurdu. Bakan Koca, mektubunda, "Sağlık meslek grubu mensuplarına tüm yönleriyle daha yüksek bir saygınlık kazandırma, çalışma şartlarını her bakımdan iyileştirme kararlılığı içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Haber 31-07-23 21:09

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yeni açıklama! Deprem harcamaları hariç tutuldu: 'AB standartlarında tutacak yaklaşım'

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının ardından ilk açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi. Buna göre toplantıda yatırım-istihdam-üretim odaklı planlar ele alındı. Ayrıca toplantı sonucunda Orta Vadeli Program (OVP) ile makroekonomik hedeflerin ve yapısal reform politikalarının güncelleneceği ifade edildi. Bütçe açığının milli gelire oranıyla ilgili ise AB standartları işaret edildi.

Finans 26-07-23 09:34

Bakan Bayraktar imza töreninde duyurdu: 'Yeni yatırım ve reform hamlesine başlıyoruz'

Rönesans Holding ile Fransız şirket Total Enerji arasında gerçekleştirilen ortaklık sözleşmesinin imza törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, "Önümüzdeki dönemde güvenilir, makul fiyatlı enerji arzı yanında ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri doğrultusunda yeni bir yatırım ve reform hamlesine başlıyoruz. Bu kapsamda üç temel hedefimiz var" diye konuştu.

Finans 21-07-23 14:33

'Bazı marjinal çevrelerin tesiri altında...' Bakan Tunç'tan Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye' raporuna tepki!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edilen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye rapor taslağına tepki göstererek, "Söz konusu rapor taslağının içeriği incelendiğinde, Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri nesnel ve verilere dayalı olarak değerlendirmekten oldukça uzak olduğunu üzülerek görmekteyiz" dedi.

Haber 19-07-23 11:23

SON DAKİKA | Kritik toplantı sona erdi... AK Parti'de enflasyon, hayat pahalılığı ve fahiş kira maddeleri öne çıktı, açıklama geldi

Son dakika haberine göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik reform maddelerinin öne çıktığı toplantı sonrası konuşan Çelik, "Enflasyonun tek haneye inmesi için politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Seçimden önce söylediğimiz gibi, şimdiye kadar yaptığımız gibi 'bu sorunları biz çözeriz dedik', biz çözeceğiz. Hayat pahalılığı kısa süre sonra gündemden çıkacak." ifadelerini kullandı.

Haber 19-06-23 17:06

Emekli zammı öncesi EYT’yi de kaçıranlar çareyi onda buldu! Önce mahkeme sonra SGK… Erken emeklilikte ‘irade dışı hata’ detayı

Emeklilikte yeni reform üzerinde çalışılmaya devam edilirken milyonlarca Bağ-Kurlu küçük esnafa, ev kadınlarına erken emeklilik fırsatı sunacak düzenlemenin Kurban Bayramı sonrası Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Temmuz ayındaki emekli zammı öncesinde hem EYT’yi de kaçıranlar hem de yeni düzenleme kapsamına dahil olamayan bazı kişiler erken emekli olmak için önce mahkeme sonra da SGK'nın yolunu tutuyor. Elinde somut delili olan herkes yaş büyüterek emekli olabiliyor. İşte detaylar...

Finans 15-06-23 14:24

Son dakika | Ekonomide yeni dönem! Mehmet Şimşek görevi teslim aldı, 'reform' mesajı verdi: Türkiye'nin başka seçeneği kalmamıştır

Son dakika haberi: Yeni bakanlar bugün itibarıyla görevlerini devralmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Nurettin Nebati'den devraldı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı ilk açıklamada "Türkiye'nin rasyonel bir sürece dönme dışında seçeneği kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Haber 04-06-23 11:48

Son dakika: Taşeron işçiye kadro için çalışmada sona gelindi! Yeni Meclis'in ilk gündem maddesi olacak: Bakan Bilgin ‘köklü bir reform’ diyerek duyurdu

Taşeron işçi kadro haberleri son dakika: Sayıları 100 bine yaklaşan taşeron işçi için kadro adımı atılıyor. 28 Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilanının ardından yeni Meclis’in açılması ile ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Taşeron işçiye kadro düzenlemesinde çalışmalarda sona gelinirken konuya ilişkin açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, “100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek” dedi.

Finans 22-05-23 07:39

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni video! 'En büyük devrim' diyerek açıkladı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı videolara bir yenisi daha eklendi. Son paylaşılan videoda Kılıçdaroğlu, eğitimdeki sorunlara değinerek "Bugün eğitimde yapacağım en büyük devrimi açıklayacağım" dedi. Kılıçdaroğlu, "En önemli reform Milli Eğitim Bakanlığı'nı gerçekten siyasetin etkisinden arındırmaktır" diye konuştu.

Haber 08-05-23 11:25

Fransa basını 'kara gün' dedi, ülkede 1 milyon kişi sokağa çıktı! Emeklilik yaşının 64 olmasına karşı büyük grev

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı hedefleyen tartışmalı emeklilik reformuna karşı protestolar sürüyor. Söz konusu reform paketine karşı ülkede bugün 1 milyondan fazla kişi greve gidip sokaklara çıktı.

Haber 31-01-23 15:24

Rusya, 350 bin yeni asker alacak! Putin 'yeni seferberlik ilanına hazırlanıyor' iddiası

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce kısmi seferberlik ilan eden Rusya ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Moskova, açıklanan reform planıyla 350 bin yeni asker alacak. Bu askerlerin nereden geleceği soru işareti oluştururken masada yeni bir seferberlik ilan edilebileceği konuşuluyor.

Haber 31-01-23 07:46

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temennimiz 400'ün üzerinde oyla kabul edilmesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda konuştu. "Biz başörtülü kadınlarımızın kamuda çalışmalarının önünü açtık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında "Anayasa değişikliği teklifi yasalaşınca reform sürecimizin adeta tacı olacaktır. Temennimiz bu teklifin 400'ün üzerinden bir oyla kabul edilmesidir." ifadelerini kullandı.

Haber 16-01-23 11:41

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'İstanbul Sözleşmesi' mesajı: Çok kapsamlı reform listemiz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "İstanbul Sözleşmesi sadece bir başlangıç. Çok kapsamlı reform listemiz var" ifadelerini kullandı.

Haber 15-01-23 19:19

Sağlık Bakanı Koca'dan Ek Ödeme Yönetmeliği açıklaması! 'Yüzde 40'a kadar artış sağlandı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform kapsamında yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği'yle eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan profesör, doçent ve eğitim görevlilerinin ek ödeme katsayılarında yüzde 20'den yüzde 40'a kadar artış sağlandığını belirtti.

Haber 09-11-22 23:49

Sağlık çalışanlarına teşvik müjdesi! Sağlık çalışanları ne zaman ek ödeme alacak? Bakan Koca duyurdu

Sağlık çalışanları ek ödemeleri gündemde yer alıyor. Sağlık çalışanları beyaz reform çerçevesinde yapılacak olan teşvik ödemeleri hakkındaki açıklamaları yakından takip ediyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında açıklama yaptı. Peki, Sağlık çalışanları ne zaman ek teşvik alacak?

Finans 08-11-22 17:03

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, partisinin Kayseri İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

"(Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin kanun teklifi) Avrupa ülkelerinde gündeme geldiği zaman reform oluyor, özgürlük alanlarının genişletilmesi oluyor, Türkiye'de gündeme geldiği zaman otokrasi ya da bir sansür uygulaması gibi görülüyor. Hayır öyle değil"

Yurthaber 13-10-22 21:03

Randevu alamayanlar da muayene olabiliyor! Bakan Koca duyurmuştu... Mesai saatleri dışında hizmet verilmeye başlandı

Beyaz Reform kapsamında yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği" ile eylülde hayata geçirilen mesai saatleri dışında muayene uygulamasıyla kan, idrar tahlilleri, görüntüleme tetkikleri de mesai saatleri dışında yaptırılabiliyor. Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Aziz Ahmet Surel, "Sağlık ihtiyacına yetişmeye çalışıyoruz. İmkanı olan çalışma arkadaşlarımızın da gündüz ürettiği hizmetle orantılı olarak mesai saatleri dışında da ek bir çalışma alanı oluşturuyoruz" dedi.

Haber 12-10-22 13:12

Son Dakika: Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM’de kabul edildi

Son dakika haberi: Schengen vize sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM’de oy çokluğuyla kabul edildi. Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken karşı karşıya kaldığı sorunlar Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülmüştü. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-10-22 21:51

Bakan Koca duyurdu! O uygulama başladı Mesai sonrası...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform kapsamında, mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulünün başladığını bildirdi.

Haber 09-10-22 19:07

Uludağ Ekonomi Zirvesi sürüyor

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu: - "Türkiye'nin son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sürekli reform ajandası var, sürekli yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik hamleler yapılıyor. Bunun devam etmesi, yatırımcılar için ayrı bir motivasyon sağlıyor" - Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan: - "İstanbul Finans Merkezi'nde 'Tek Durak Büro' adında tek merkezden bütün problemleri çözebileceğimiz bir yapı oluşturduk. Özellikle gelecek yabancı misafirler için bir gün içinde çalışma izinlerini, iş yeri açma izinlerini çıkartabilecek bir hıza ulaşmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 07-10-22 14:30

Bakan Koca, 81 il sağlık müdürü ile beyaz reform gündemiyle bir araya geldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile Ankara’da geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda 'Beyaz Reform'un detayları masaya yatırıldı ve il sağlık müdürlerinin soru ve görüşleri alındı.

Haber 14-09-22 18:59

Sağlık Bakanı Koca, 81 il sağlık müdürü ile Beyaz Reform gündemiyle bir araya geldi:

"Beyaz olan aldığımız eğitim, alın terimiz, hekim önlüğümüzdür. Reform ise yeniden inşa sürecidir" - "Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız için üç kritik hamle yaptık. Bunlar, sağlıkta şiddet yasasını çıkarmak, malpraktis yasasını çıkarmak ve özlük haklarını yeniden düzenleyen yeni emeklilik ve teşvik sistemini hayata geçirmektir. Bu adımda somut neticeler aldık"

Yurthaber 14-09-22 17:56

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Çalışanların vergi dilimleri yüzde 10 ile sınırlandırılmalı

"Ücretlilerin gelirlerinin yüzde 40'ı gelir vergisi, sigorta primi, işsizlik ödeneği ve benzeri kesintilere gidiyor. Bunun için talebimiz vergi konusunun köklü bir reform bakış açısıyla tartışılması ve bu konuda önemli adımların atmasıdır"

Yurthaber 14-09-22 14:14

Beyaz Reform ile aynı işi yapan hekimler arasındaki ücret adaletsizliği sona erdi

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz: - "Sağlık çalışanlarının maaşları, memur maaşı, sabit ödeme ve taban ödeme olarak 3 grupta, tek kalemde sınıflandırıldı. Böylelikle hastane gelirine bağlı ödeme farkı ortadan kaldırıldı" - "Yeni düzenlemeler bizler için birçok önemli kazanımı getirdiği gibi sahadaki adaletsizlikleri ortadan kaldırmanın da önünü açtı, düzenlemelerin sağlık çalışanlarının ve hastaların da memnuniyetini artıracağını düşünüyorum"

Yurthaber 18-08-22 11:04

Sağlık Bakanı Koca'dan Beyaz Reform paylaşımı:

"Doktorlar, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde, imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştu. Emeklilik ek ödemesi, beklenen pirim etkisinden daha yüksek. Kazanım, tamamı emekliliğe sayılacak 'tek kalem maaş' talebinin üzerindedir"

Yurthaber 15-08-22 22:29

Bakan Koca Şimdiden hayırlı olsun dedi ve tarih vererek duyurdu! Her polikliniğe...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Beyaz Reform etiketiyle paylaşımda bulundu. "Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz" diyerek önemli gelişmeyle ilgili tarih verdi. İşte detaylar...

Haber 13-08-22 22:53

Sağlık Bakanı Koca'dan Ek Ödeme Yönetmeliği paylaşımı:

"Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi. Sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna 'beyaz reform' diyoruz"

Yurthaber 13-08-22 00:18

Bakan Bozdağ, MHP Yozgat İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu:

"MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı'nın iki büyük bileşeni olarak anayasamızda büyük bir reform yaptık. Türk tarihinin, cumhuriyetin ilanından sonraki süreçler içerisinde yaptığı en büyük reformlardan birisi hangisidir derseniz, en başa hükümet sistemi değişikliğini koymamız icap eder"

Yurthaber 03-07-22 17:30

Adnan Menderes ezanın aslına iadesinin 72. yılında İstanbul'da anıldı

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan: - "Şehit Başbakanımız merhum Adnan Menderes'i milletin değerlerinin korunmasına yaptığı bu hizmetten dolayı, dinimizin önemli rükünlerinden ezanı serbest bırakma iradesini seçilir seçilmez mecliste ortaya koyduğu için hayırla yad ediyoruz" - Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan: - "Tek parti döneminde dinde reform bahanesiyle uygulanan Arapça ezan yasağı tam 18 yıl sürdü. Tarihimize bir utanç vesilesi olarak geçen bu yasaklama her türlü despot uygulamasına rağmen milletin vicdanında karşılık bulmadı"

Yurthaber 16-06-22 15:28

Saltanattan Cumhuriyet'e geçişin sessiz tanığı Dolmabahçe Sarayı 166 yaşında

Osmanlı'nın 19. yüzyılda kültürel ve siyasi dönüşümüne sahne olan Dolmabahçe Sarayı, reform döneminin görkemli sembol yapılarından biri olarak varlığını sürdürüyor - Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülhamid, Sultan 5. Murat, Sultan Reşat, Sultan Vahdettin ve Halife Abdülmecid'i, Cumhuriyet'in ilanıyla Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü ağırlayan günümüzün turistik mekanını, günde 8 bin kişi ziyaret ediyor

Yurthaber 08-06-22 11:03

Temsilciler Meclisi’nden Silah Üreticilerine Çağrı

Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu Başkanı Carolyn Maloney, Teksas’taki ilkokul saldırısının ardından beş silah üreticisine, toplu silahlı saldırılarda kullanılan ateşli silahların üretimi, pazarlaması ve satışına ilişkin ayrıntıları paylaşma çağrısında bulunduklarını söyledi

Haber 27-05-22 22:24

Ukrayna'nın AB üyeliğine reform koşulu

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Ukrayna'nın yeniden yapılandırılmasına yönelik desteğin ülkenin AB üyelik süreciyle bağlantılandırılabileceğini söyledi.

Haber 20-05-22 09:19

Reform ne demek? Reform kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Reform ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Reform TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 23:41

Trump Otel Sözleşmesi Tartışması

ABD Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu’nun iki öncü Demokrat üyesi Carolyn Maloney ve Gerald Connolly, eski Başkan Donald Trump’ın başkent Washington’da uzun vadeli olarak kiraladığı tarihi binanın sözleşmesinin iptal edilmesi çağrısında bulundu

Haber 18-02-22 00:31

Temsilciler Meclisi Komisyonu’ndan Trump’a Soruşturma

Eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki mülkünde, bir kutu içinde başkanlık dönemine ait belgelerin ortaya çıkmasının ardından, Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu, Trump’ın Başkanlık Kayıtları Yasası’nı ihlal edip etmediğini soruşturuyor. Soruşturma öncesinde Trump’ın görevdeyken belgeleri imha ettiğini iddia eden haberler ABD basınına yansımıştı. Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu Başkanı Carolyn Maloney, “Söz konusu kayıtların Trump döneminin sona ermesinin...

Haber 10-02-22 22:16

Mısır'da cezaevi reformu: Modern cezaevleri, insan haklarında iyileşme anlamına geliyor mu?

Yeni bir insan hakları strateji belgesi yayınlayan Mısır, cezaevlerinde reform yapıyor. Peki görüntüler gerçeği ne kadar yansıtıyor?

Haber 27-01-22 18:54