Fedon Kanser Haberleri

Uzmanından rahim ağzı kanseri için ‘erken teşhis’ uyarısı: O yaştan sonra mutlaka taranın

Diyarbakır’da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Şükrü Budak, kadınlarda ölüm oranının en yüksek olduğu kanser türünün rahim ağzı kanseri olduğunu belirterek, erken teşhisin önemini vurguladı.

Kadin 2024-07-17 16:02:33

Çeşme'deki orman yangınında acı detaylar... Panikle yanlış yöne koşmuş 3'ü de hayatını kaybetmişti

İzmir'in Çeşme ilçesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangınında 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yangında hayatını kaybeden Mesut Coşkunöz ile Hilmi Coşkunöz'ün baba oğul, Mine Elmas'ın ise Mesut Coşkunöz'ün yeğeni olduğu ortaya çıktı. Mesut Coşkunöz'ün kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken 4 kişi gözaltına alındı. Yangının ise bahçede kaynak ve hızar işlerinin yapıldığı sırada kıvılcımların makilik alana sıçramasıyla çıktığı belirlendi.

Haber 2024-07-16 10:26:09

Kanser tedavisi gören Galler Prensesi Kate Middleton ikinci kez kameralara yansıdı

Kanser tedavisi gören 42 yaşındaki Galler Prensesi Kate Middleton ikinci kez görüntülendi. Bugün tenisteki Grand Slam finalinde Wimbledon'daki Kraliyet Locasına gelen Middleton'ı herkes alkışladı. Middleton'ın ayrıca Grand Slam finalini kazanacak sporcuya kupasını takdim edeceği öğrenildi.

Haber 2024-07-14 18:26:33

Uzmanı uyardı: Sağlıklı olmak için kullanılıyor ama kanser riskini artırıyor

Gıda takviyelerine olan ilginin arttığını ve bu durumun bazı tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, bu durumun bazı tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirtti. Esen, doktor tavsiyesi almadan kullanılan takviyelerin doz ayarlamalarının yapılamadığını altını çizdi ve multivitaminler konusuna da dikkat çekerek “Multivitamin alan özellikle erkeklerde prostat ve akciğer kanseri gibi bazı kanserlerin artışı görülüyor” dedi.

Kadin 2024-07-13 09:40:38

Bu besini sofranızdan uzak tutun! Kanser riskini yüzde 40 artırıyor

Çağımızın yaygın hastalıklarından kanserle ilgili birçok araştırma yapılıyor. Bu araştırmalarda en çok dikkat çeken unsur ise yanlış beslenme. Birçok kişi tükettiği besinlerin sadece tadına, lezzetine kanıp sağlığına ne gibi bir etkisi olduğunu düşünmüyor. Bu da sağlık problemlerini beraberinde getiriyor. Araştırmalara göre bir besin türü kanserin en büyük sebeplerinden biri. İşte detaylar...

Haber 12-07-24 10:33

DSÖ açıkladı: Kozmetik ürünlerde yer alan bir madde kanser riskini artırıyor... Özellikle o ürüne dikkat!

Hem ülkemizde hem de dünyada en yaygın görülen ölümcül hastalıklardan biri de kanser. Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), kozmetik ürünlerde bulunan talk mineralinin "insanlarda kansere sebebiyet verebilen muhtemel kanserojen" olarak sınıflandırıldığını açıkladı.

Kadin 09-07-24 08:21

Güneş kreminde kanser riski! Canan Karatay Asla ama asla kullanmayın dedi, tıp dünyası ikiye bölündü

Güneş kremleri kanser yapıyor! Profesör doktor Canan Karatay bir kez daha ezber bozdu. Karatay'a göre özellikle yüksek korumalı güneş kremleri vücuda D vitamini alımını engelliyor. Ünlü profesörün bir açıklaması daha tıp dünyasını ikiye böldü. Öğle saatlerinde güneş alınmalı mı alınmamalı mı? İşte o tartışmaya uzmanların yorumları...

Haber 07-07-24 12:06

Şaşırtan 'kan grubu' araştırması: 100 yıl yaşamanın sırrı kanda gizli! Kan grubunuz bazı hastalıkların riskini artırıyor

Kan gruplarıyla ilgili yapılan bir araştırmada yaşam süreleriyle ilgili ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Belli kan gruplarına sahip kişiler diğer kan gruplarına oranla daha uzun yaşıyorlar. Araştırma böyle söylüyor. Kan gruplarına göre hastalıklara yakalanma riski de değişebiliyor. Tabii o riski ortadan kaldırmak mümkün. Bazı kan grupları kanser, demans veya tansiyon gibi hastalıklar açasından daha fazla risk taşıyorken bazıları daha az risk taşıyor. İşte detaylar...

Manşet 03-07-24 07:29

Karaciğer kanserinin belirtileri nelerdir? Karaciğer kanseri belirtileri, nedenleri ve tedavisi

Kanser, vücuttaki normal hücrelerin genetik hasar sonucu kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıdır. Bu durum, sağlıklı dokulara zarar vererek, organların işlevsiz hâle gelmesine ve zamanla vücudun diğer bölgelerine yayılmasına (metastaz) neden olabilir. Kanser türleri, köken aldıkları hücre tipine göre farklılık gösterirler ve birçok faktör (genetik, çevresel, yaşam tarzı vb.) kanser riskini etkileyebilir. Peki, karaciğer kanserinin belirtileri nelerdir?

Haber 30-06-24 23:27

Kanserli yağ bezesi belirtileri nelerdir? Yağ bezesinin kanser olduğu nasıl anlaşılır?

Vücuttaki yağ bezeleri genellikle benign (zararsız) olup estetik veya minimal rahatsızlık dışında genellikle tedavi gerektirmezler. Ancak nadir durumlarda kanserli yağ bezesi (liposarkom) olabileceği unutulmamalıdır. Lipomlar genellikle kişisel rahatsızlık verirse veya büyürse çıkarılabilir, ancak rutin kontrollerde takip edilmeleri genellikle yeterlidir. Herhangi bir kitle veya anormal büyüme fark edildiğinde ise bir sağlık profesyoneline başvurmak önemlidir.

Haber 30-06-24 23:16

Tırnaklardaki değişime dikkat: Kanserin 10 erken belirtisi! Sakın önemsiz sanmayın

Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli değişiklerle kendini belli edebiliyor. Bu hastalıklardan biri olan kanserin de farklı çeşitlerine göre birçok erken belirtisi bulunuyor. Kanserin belirtilerinin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Birçok kanser türü erken teşhis ile ileri evlere ulaşmadan tedavi edilebiliyor. Kanserin erken belirtilerinin tırnaklar ve ciltte görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Manşet 29-06-24 11:55

Gizli kanser tehlikesi: Sıcaklarda suyu sakın böyle içmeyin! Ciddi hastalıklara yol açıyor

Sıcak yaz günlerinin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi de arttı. Uzmanlar, sıcakta bekleyen suların tehlike saçtığını söylüyorken özellikle arabada bekletilmiş suların zararlı maddeleri ortaya çıkardığı belirtiliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayla Ünver Alçay, Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin konuştu.

Haber 28-06-24 11:34
su

Fedon Kalyoncu Bodrum ile ilgili çıkan haberlere isyan etti: 'Gel ben seni 500 TL'ye...'

Bodrum deyince akla gelen ilk isimlerden biri de Fedon Kalyoncu oluyor. Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle sohbet eden Fedon, Bodrum'un pahalı olmasıyla ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

Magazin 16-06-24 15:50
ele

Uzun zamandır ortalarda yoktu... Galler Prensesi Kate Middleton sonunda ortaya çıktı

Kanser tedavisi gördüğü açıklanan Galler Prensesi Kate Middleton, uzun zamandır ortalarda yoktu. Kate Middleton, sonunda ortaya çıktı ve Trooping The Colour etkinliğine katıldı.

Magazin 15-06-24 16:07

Tehlikeli hastalıkta yeni çalışma! 10 vakanın 4'ü obeziteyle bağlantılı çıktı

En tehlikeli ve ölümcül hastalıklar arasında yer alan kanser, dünyada ve ülkemizde dolaşım sistemi hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi. Dünya üzerinde 2020 yılında 19 milyon 292 bin kişiye kanser teşhisi konulurken, 9 milyon 958 bin kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Bu denli tehlikeli olan kanser hastalığına yakalanmamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan biri de fazla kilolar...

Kadin 12-06-24 07:33

Samsun'da film gibi olay: Mezar taşını bile hazırlamıştı! '6 ay ömrün kaldı' denilen Ayşe Kara dünya turuyla hastalığını yendi

Samsun'da yaşayan Ayşe Kara'ya yapılan testler sonucunda kanser teşhisi konuldu. '6 ay ömrün kaldı' denilen, hatta mezar taşını hazırlayan Kara, çıktığı dünya seyahati sonrasında sağlığına kavuştu. Yapılan testlerde doktorlar Kara'ya sağlığına kavuştuğu haberini verdi.

Manşet 11-06-24 21:51

Dokuları aydınlatan floresan boyalar sayesinde kanserli hücre tespit ediliyor! Kanser tedavisinin geleceğini değiştirebilir

Bilim insanları, görülemeyecek kadar küçük kanserli dokuları aydınlatan floresan boyaların kanserin nüksetme riskini azaltabileceğini belirtti.

Haber 11-06-24 09:08

'Halk yeni yeni keşfetmeye başladı' Faydalarını saymakla bitiremedi! Kanser, mide, bağışıklık, cilt... 'Anlamaya, çözmeye çalışıyorlar'

Kahramanmaraş’ta bir esnaf, antioksidan maddeler açısından zengin olan şeker kamışı suyu satışı yaparak hizmet veriyor. Esnaf Ali Bekmez, şeker kamışı suyunun faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirterek kanseri önlemeden mide sağlığına kadar pek çok noktada yararlı olduğunu vurguladı. "Halk yeni yeni keşfetmeye başladı" diyen Bekmez, "Çoğu insan bilmiyor. Anlamaya, çözmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber 10-06-24 10:37

Çocuklarda güneş yanığı deri kanseri riskini 8 kat artırıyor! Tüm vücut için 2 yemek kaşığı kuralına dikkat

Tatil bölgelerinde güneşin keyfini çıkarmak kadar güneşin zararlı ışınlarından korunmak da oldukça önem taşıyor. Özellikle çocukların uzun süre güneş altında kalmaması gerektiği konusunda aileleri uyaran Dr. Öğr. Üyesi Elif Cömert Özer, “Çocukluk çağında su toplayacak ölçüde güneş yanığı geçirilmesi ileri yaşlarda melanom adı verilen deri kanser riskinde 8 kata kadar artışa neden olmaktadır” dedi.

Kadin 10-06-24 09:30

Entübe edilmişti! Aşk-ı Memnu'nun Şayeste'si Fatma Karanfil'den acı haber

Türk sinemasının usta isimlerinden Fatma Karanfil, kanser tedavisi gördüğü Florya’daki hastanede geçtiğimiz günlerde entübe edilmişti. Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı 'Şayeste' karakteriyle de tanınan Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Karanfil'den acı haber geldi. Fatma Karanfil yaşamını yitirdi.

Magazin 04-06-24 08:43

Jess Molho ve Zeynep Molho'nun boşanacağı iddia edildi! Akla o sözleri geldi

TV8'de sunucu olan Jess Molho ile yönetmen Zeynep Molho'nun 23 yıllık evliliğinin biteceği iddia edildi. Boşanma iddiaları gündemdeyken Fedon ile Jess’in bu diyaloğu gündem oldu.

Magazin 03-06-24 12:01

Kolon kanseri belirtileri nelerdir? Kolon kanseri tedavisi

Kolon kanseri kalın bağırsak veya rektumda başlayan bir kanser türüdür. Erken teşhis edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabilir. Peki, kolon kanseri belirtileri nelerdir? Kolon kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Haber 31-05-24 22:14

Rahim kanseri belirtileri nelerdir? Rahim kanseri tedavisi

Rahim kanseri, kadınların sağlığını tehdit eden ciddi bir kanser türüdür. Rahim kanseri, rahim iç tabakasında (endometrium) başlayan bir tür kanserdir ve kadınların üreme sistemiyle doğrudan ilişkilidir. Bu tür kanser erken teşhis ve farkındalıkla önlenebilir ve tedavi edilebilir. Peki, rahim kanseri nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 31-05-24 21:42

Lösemi belirtileri nelerdir, lösemi nasıl anlaşılır? Lösemi tedavisi

Lösemi kemik iliğinde başlayan ve kanın oluşumunu bozan bir kanser türüdür. Çocukları ve yetişkinleri etkileyebilen lösemi, belirtilerini yavaş yavaş veya aniden gösterebilir. Lösemi genetik yatkınlık, radyasyon maruziyeti ve kimyasal maddelere temas gibi çeşitli risk faktörlerine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak, kesin nedeni tam olarak bilinmemektedir.

Haber 31-05-24 20:23

Pankreas kanseri belirtileri nelerdir? Pankreas kanseri tedavisi

Pankreas midenin arkasında yer alan ve sindirim enzimleri ile hormonları üreten bir organdır. Pankreas kanseri ise sindirim sistemi kanserlerinden birisidir. Kanser bu organın hücrelerinde kontrolsüz büyüme başladığında oluşur. Pankreas kanserinin genellikle geç evrelerde teşhis edilmesi tedavi seçeneklerini kısıtlar ve hastalığın ölümcül olmasına neden olur. Peki, pankreans kanseri nasıl tedavi edilir? Pankreas kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Haber 31-05-24 20:15

Kasaba Doktoru'nun Bahar'ı Gülşah Çomoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Unutma Beni, Yüksek Sosyete, Kasaba Doktoru gibi birçok başarılı projede yer alan Gülşah Çomoğlu geçtiğimiz gün hayata gözlerini kapadı. 2 yıldır kanser tedavisi gören Çomoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü ismin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu...

Magazin 30-05-24 14:46

Uzman isim uyardı: Bu vitaminler gereksiz kullanıldığında fayda yerine zarar veriyor!

Bilinçsiz yapılan vitamin alımları bazen kötü sonuçlara neden olabiliyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, “Kanser hastaları, gereksiz yere ihtiyaç olmadığı halde vitamin kullanımında tam tersine fayda yerine zarar da görebiliyor” dedi.

Haber 29-05-24 20:14

Cilt kanseri belirtileri nelerdir? Cilt kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Cilt kanseri, dünya genelinde en yaygın kanser türlerinden biri olup, cilt hücrelerinin kontrolsüz büyümesi sonucu ortaya çıkar. Bazal hücreli karsinom, skuamöz hücreli karsinom ve malign melanom olmak üzere 3 tip cilt kanseri türü vardır. Peki, cilt kanseri belirtileri nelerdir? Cilt kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Haber 29-05-24 14:37

Kasaba Doktoru'nun Bahar'ı Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti! Kızılcık Şerbeti'nin Nursema'sı duyunca yıkıldı

Unutma Beni, Yüksek Sosyete, Kasaba Doktoru gibi birçok başarılı projede yer alan Gülşah Çomoğlu'ndan acı haber geldi. 2 yıldır kanser tedavisi gören ünlü oyuncu hayata gözlerini kapadı.

Magazin 29-05-24 14:30

Gırtlak kanseri belirtileri nelerdir? Gırtlak kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Gırtlak kanseri gırtlak dokusunun anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesi sonucu oluşan bir kanser türüdür. Gırtlak kanseri, ses tellerini, soluk borusunu ve boğazın üst kısmını içeren gırtlak bölgesinde ortaya çıkar. Peki, gırtlak kanseri belirtileri nelerdir?

Haber 28-05-24 14:47

'En güçlü antioksidan' Eşinin kanser tedavisi için keşfetti, mesleği oldu! Taleplere yetişmez hale geldi

Konya’da kansere yakalanan eşinin tedavisi sürecinde aronya meyvesiyle tanışan Tahsin Tosun, o zamana kadar bilmedikleri bitkiyi üretmeye karar vererek hububat tarlalarının arasından aldığı araziye aronya bahçesi kurdu. Eşinin başarılı tedavisinin ardından yaptığı pazarlama işini bırakarak aronya yetiştiriciliğine yönelerek kendi işinin sahibi olan Tosun, gençlere fırsatları değerlendirmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Kadin 27-05-24 10:54

O tedaviden sonra... Beyaz olan saçı ve sakalı siyaha döndü! Şaşkınlık yaşadı 'Görenler 55 yaşında olduğuma inanmıyor'

Antalya'da kanser tedavisi gören 55 yaşındaki Cemil Şimşek tedavi sonrasında beyazların yoğunlukta olduğu saç ve sakalının siyah çıktığını görünce şaşkınlık yaşadı. Doç. Dr. Mustafa Karaca bunun akıllı ilacın yan etkisi olduğunu belirtip “20-25 yaşlarında hastalarımız geliyor, saçı, sakalı, kaşı beyazlaşmış oluyor. Hastamızın saçı düzken çok kıvırcık çıkabiliyor. Hastalarımızın beyaz olan saç ve sakalı da siyah uzayabiliyor" dedi. Şimşek ise "Beni görenler 55 yaşında olduğuma inanmıyor" dedi.

Haber 25-05-24 10:23

Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si Fatma Karanfil’den acı haber! Entübe edildi

Türk sinemasının usta isimlerinden Fatma Karanfil, kanser tedavisi gördüğü Florya’daki hastanede entübe edildi. 72 yaşındaki Karanfil, Aşk-ı Memnu dizisindeki Şayeste rolüyle hafızalarda yer etmişti. Ünlü oyuncunun, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nde yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.

Magazin 25-05-24 07:16

Herkes düşünmeden yemeğine ekliyor! O hastalığa davetiye çıkarıyor 'Sofranıza koymayın' uyarısı

Fazla tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, “Fazla miktarda tuz alımı hipertansiyon başta olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, inme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi. Fazla tuz tüketimini nasıl azaltılabileceğini anlatan Ramadanoğlu "Sofranıza tuzluk koymayın. Tuzu, pişirirken değil yemeğin sonunda ekleyin" dedi.

Haber 22-05-24 09:24

Uzmanından kritik uyarı: Yüz bölgesinde başlıyor, beyne ilerliyor! En çok açık tenlileri tehdit ediyor

Prof. Dr. Erol Kesiktaş, yüz bölgesinde oluşan bir cilt kanserinin geç tanı konulması ya da tedavi edilmemesi durumunda göz ve beyne ilerleyebildiğini belirterek, "Bu kanser, kişinin gözünün kaybına veya beyine yürüdüğü zaman ölümüne sebebiyet verebilir. Erken tanı deri kanseri için de son derece önemlidir. Vakaların yüzde 90'ı güneş ışınlarından kaynaklıdır. Bu ışınlarında en çok tehdit ettiği kişiler açık tenli vatandaşlar, derisi ince olan çocuk ve yaşlılardır" dedi.

Haber 18-05-24 11:19

Bilmeden önünden geçip gidiyorlar! Orada kendiliğinden yetiştiğini keşfetti... Konservesini yapıyorlar 'Egzama, kanser, enfeksiyon, hepsine iyi geliyor'

Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.

Kadin 16-05-24 11:47

Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı! O illere dikkat: En çok kanser vakası orada!

Dünyada yaygın olarak görülen hastalıklardan biri de kanser. İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranları illere göre incelendiğinde, 2022 yılında iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranlarının en yüksek olduğu illere dair veriler TÜİK tarafından açıklandı. Öte yandan Türkiye'de kaynaklı ölümlerin en az olduğu iller de listelendi. İşte TÜİK'in paylaştığı Türkiye'nin kanser haritası...

Haber 13-05-24 14:06

Araştırma sonucu korkunç gerçek ortaya çıktı: Kanser vakalarının yüzde 40'ı fazla kilolardan!

İsveç'te, 4,1 milyon kişiyle yapılan bir araştırmada, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

Haber 13-05-24 07:59

Sabahları çarşaf ve yastıklarda görülüyor! Nadir kanser belirtisine dikkat

Sabah uyandığınızda çarşaflarınızda ve yastıklarınızda fark edebileceğiniz kanserin bazı erken belirtileri var. Uzmanlar, bu belirtilere karşı dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıyor.

Haber 11-05-24 13:50

Mobil kanser tarama tırı köy köy geziyor

Düzce Sağlık Müdürlüğünü bünyesindeki mobil kanser tarama tırı vatandaşın ayağına kadar giderek tarama yapıyor.

Yurthaber 09-05-24 10:50

SGK açıkladı! 47 ilaç daha geri ödeme listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geri ödeme listesindeki ilaçlara ilişkin yeni bir karar geldi. 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. İlaçlardan 8'i yenilikçi kanser ilacı...

Finans 09-05-24 10:19

Bu hastalık sinsi ilerliyor, genellikle üçüncü evreye kadar belirti vermiyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, yumurtalık kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olduğunu ifade ederek, genellikle 3 evrede belirti verdiğini, oysa erken evrede yakalanırsa hastanın yaşam sürecinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Kadin 09-05-24 01:24

Ağzınız sinyal veriyor: Dilinizdeki bu renklere dikkat! Kanser veya diyabet belirtisi olabilir

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, dilinizin sağlığınız hakkında bilgi sağlayabileceğini söylüyor. Genellikle beyaz bir tabakaya sahip olabilen dil bazı durumlarda yediğiniz yiyecek ve içeceklere göre de farklı renklere bürünebilir. Yapılan bir araştırmaya göre dilinizdeki bu 3 sinyal kanser ve diyabet gibi hastalıkların belirtisi olabilir. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 07:45

Dünya tıp literatürüne girdi: Türk doktordan Fındık tekniği yöntemi! Kanser ameliyatlarında kullanılıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Göktürk Fındık, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında "Fındık tekniği" yöntemini ilk kez dünya tıp literatürüne kazandırdı.

Haber 29-04-24 07:40

Yoğun bakımdaki hastaya hemşireden cinsel saldırı! İğrenç olayın cezası belli oldu

İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde erkek hemşire Emre Kale (30), yoğun bakımda tedavi gören kanser hastası N.C.'ye (63) cinsel saldırıda bulundu. Sanık Kale’ye, duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İşte iğrenç olayın detayları...

Haber 26-04-24 17:30

İzmir'de hastaya cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen hemşireye 25 yıl 7 ay hapis cezası

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan erkek hemşire, 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 26-04-24 15:47

Kilosu 70 TL! Ünü Amerika'ya yayıldı... Kanserin yeni ilacı diyorlar 'Kendiliğinden yetişiyor, koli koli gönderiyoruz'

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde her yıl bahar aylarında dağlardan toplanan ışkın pazar tezgâhlarında yerini aldı. Anadolu’da yayla muzu olarak da bilinen ışkının faydaları ise saymakla bitmiyor. Özellikle kanser savar olarak bilinen ışkın, Atlanta Üniversitesi'nin araştırmaları sonucunda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak nitelendiriliyor. Ünlü Amerika'ya kadar yayılmış durumda olan ve doğada kendiliğinden yetişen ışkının kilosu 70 TL'ye satılıyor.

Kadin 18-04-24 12:24

Uzman isim üstüne basa basa uyardı! “Erken teşhis için endoskopi şart”

Endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemlerin erken teşhis ve bazen de tedavi için kullanıldığına dikkati çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut “Erken teşhis amaçlı endoskopi ve kolonoskopi yapılması önerilir. Kolonoskopi, kolon kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca polip ve benzeri kanser öncesi lezyonların saptanıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korur. Kolon kanserinden korunmak için 45 yaşını aşmış herkese kolonoskopi önerilir” dedi.

Kadin 16-04-24 15:55

Böbrek ağrısı için gitti, karnından çıkan şoke etti! 'Gebe bir kadın gibiydim'

Antalya'da böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç'in karnından, 8 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın gibiydim. İlk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim" dedi.

Haber 16-04-24 13:59