Menengiç Kahvesi Haberleri

Hem kafeinsiz hem de sağlıklı! Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor

Yapımı itibarıyla Türk kahvesini andıran fakat farklı aromasıyla dikkat çeken menengiç kahvesi deneyenlerin sevdiği tatlardan biri haline geliyor. Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin de beğenisini topluyor.

Yemek 29-04-2024 08:43

Sıradan bir kahve değil şifa deposuymuş! Soğuk algınlığı, öksürük, mide ve kalp hastalıkları... Turistlerin yeni ilgi odağı

Gaziantep kültürünün vazgeçilmezi olan menengiç kahvesi, kış aylarında sağlığa faydaları nedeniyle yoğun olarak tüketiliyor. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği menengiç kahvesinin bilinmeyen faydalarını duyan çok şaşırıyor.

Kadin 20-02-2024 07:09

Menengiç faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç nasıl tüketilir, ne işe yarar, hangi vitaminler var?

Bir kuru yemiş olan menengiç, yabani Antep fıstığı olarak da bilinir. Ülkemizde Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yetişen menengiç genellikle sabun ve kahve yapımında kullanılır. Halk arasında yaban fıstığı, melengiç, çitlembik ya da bıttım olarak ada bilinir. Kurutularak elde edilen menengiç mineral ve vitamin bakımından zengindir. Peki, menengiç faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Haber 30-03-2023 17:17

Diğer Haber Etiketleri

Menengiç Kahvesi

Menengiç Kahvesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Menengiç Kahvesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.