Tazminat Hakkı Haberleri

Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi? Tazminat hakkı nasıl elde edilir?

Çalışanların tazminat hakkı kazanabilmesi için mevcut iş yerinde 1 yıl boyunca çalışmış olması gerekir. Tazminat alma şartları kanunlar çerçevesinde kesin olarak belirlenmiştir. Bu şartları taşıyan herkes tazminat hakkı kazanır. Tazminat hem çalışanın hem de işverenin haklarını güvence altına alan bir ödenektir. Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi? Tazminat hakkı nasıl elde edilir?

Haber 25-08-2023 17:48

Emeklilik kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır? Emekli olunca ne kadar tazminat alırım?

Hem özel sektörde hem de kamu alanında çalışanların haklarını koruyan birçok uygulama bulunur. Bu uygulamalardan biri de kıdem tazminatıdır. Kıdem tazminatı alma hakkı kazanmak için bazı koşulları yerine getirme gerekliliği vardır. Bu koşullardan biri de emeklilik yaşının ya da prim gününün dolmasıdır. Emeklilik nedeniyle hak kazanılan kıdem tazminatını hesaplamak için bazı formüller uygulanır. Emeklilik kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:51

İstifa edip tazminat alma hakkı! Maaşlar yatmaya devam eder...

Tüm çalışanların yasal olarak birçok hakkı bulunuyor ancak çoğu çalışa bu haktan habersiz. Kanunlara göre bir işçi istifasını verip tazminat alabilir. Haklı sebeple işçinin çalışmaktan kaçındığı dönemde maaşlar kesilemez, yatmaya devam eder. İşte ayrıntılar...

Finans 11-10-2022 09:19

Tazminat Hakkı

Tazminat Hakkı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tazminat Hakkı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.