Tok Tutan Sahur Yemekleri Haberleri

Yulaf lapası tarifi: Yulaf lapası nasıl yapılır?

Uzun süre tok tutan, sağlıklı ve lezzetli yiyecekler, tarifler arayışındaysanız ve dengeli beslenmenizden olduğu kadar damak tadınızdan da taviz vermek istemiyorsanız bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte yulaf lapası tarifimiz...

Yemek 2024-04-30 12:52:43

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 2024-03-29 08:49:06

Ramazan’da tok tutan atom içeceği kapış kapış gidiyor! 'Satışlarımız yükseldi' Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda enerji veriyor

Gaziantep’te iftar sonrası tüketilen geleneksel içeceklerden bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan 'atom'a ilgi arttı.

Yemek 2024-03-25 12:03:19

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 2024-03-21 23:07:44

Diğer Haber Etiketleri

tarif yiyecekler yulaf lapası Ramazan sindirim sistemi Oruç Sahur iftar Gaziantep atom atom içeceği Bağışıklık Sistemi enerji aşlama ne yenir sahurda ne yenir tok tutan yiyecekler Ramazan menüsü tarifi tuzlu yiyecekler poşe yumurta tarifi Avokado pratik sahur tarifleri sağlıklı beslenme tok tutan besinler ibni sina demirhindi patates tost kıymalı börek kıymalı börek tarifi peynirli börek alara Sebze su böreği su böreği tarifi sigara böreği sahur menusu börek poğaça tarifi ramazan yemekleri kahke çeşitleri kahke kurabiye tahin çörekotu mon siyah semizotu salata çeşitleri diyet zayıflama kilo verme glüt diyet kahvaltı diyet tarifler diyet ürünleri diyet yemekleri düşük kalorili tatlılar besin fit yemek püf noktası Canan Karatay yumurta süper yiyecek ağız kokusu su çorba elma hurma yulaf süt fayda demirhindi nasıl kullanılır beslenme osmanlı zarar yumurtalı ekmek yumurtalı ekmek tarifi bazlama lalanga tarifi tava böreği yumurta salatası tarifi iftar saat kacta ankara iftar saati izmir iftar saati elma özü iftar sofrası iftar vakti iftar saatleri iftar saat kaçta okunacak akşam ezanı farklı tarifler leziz ramazan ayı sahur yemekleri iftar menüleri iftar menüsü iftar tatlıları iftar tatlısı istan cevizi tarhana çorbası özbek pilavı yulaf lapası tarifi deprem yardım nasıl yapılır Bursa ayı Çay reflü Ramazan 2022 Bayburt kinoa balık sebze çorbası tarifi peynir Baklagiller muz tarçın İstanbul

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-24 08:47

Gün boyu susatmıyor! Oruç tutanlar için tok tutacak sahur tarifleri... O yiyeceklerden uzak durun

Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan ise oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 14-03-24 12:49

Sahurda yenildiğinde gün boyu tok tutuyor! Ramazan boyunca tüketebileceğiniz 7 besin

Sahur, Ramazan ayında oruca hazırlık açısından büyük öneme sahip olan bir öğündür. Sahurda yenilen doğru besinler, gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan bu 7 besini Ramazan boyunca tüketebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamanın yanı sıra uzun süreli tokluk hissiyatı sağlar. Sahurda bu besinleri tercih ederek sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.

Yemek 12-03-24 14:06

İbn-i Sina'dan bin yıllık Ramazan reçetesi: Gün boyu tok tutuyor ve susatmıyor! 29 gün rahat ettirecek tavsiye

Aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanan İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri tam anlamıyla şifa dağıtıyor. Kitaplarından alınan bilgilerle halen günüme ışık tutmayı başaran İbn-i Sina, oruç tutan kişilerin gün boyu tok kalmasını ve susamamasını sağlayacak faydaları saymaklar bitmeyen besini tavsiye etti. Ramazan ayı boyunca sizi rahat ettirecek o besin ve faydalarını haberimizde derledik.

Haber 12-03-24 07:57

Sahur için patates tostu tarifi: Sahurda patates tostu nasıl yapılır?

Hem az vaktiniz varsa hem hızlıca hazırlanan tarifler arayıp hem de damak tadınızdan taviz vermek istemiyorsanız sahur için patates tostu tarifimizi çok seveceksiniz. Sahur sofralarında uzun süre tok tutması sayesinde çok tercih edilen sahur için patates tostu tarifimizi hazırlaması da çok kolay.

Yemek 11-03-24 22:34

Sahur için kıymalı börek tarifi: Sahurda kıymalı börek nasıl yapılır?

Çeşit çeşit yiyeceklerin süslediği iftar sofralarının yanı sıra bir o kadar zengin olan sahur sofralarında uzun süre tok tutan, susatmayacak yiyecekler tercih edinir. Pratik ve tam da sahurluk tarifler arıyorsanız aşağıdaki sahur için kıymalı börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 22:12

Sahur için peynirli börek tarifi: Sahurda peynirli börek nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl 1 aylığına gelirken berberinde huzur, hoşgörü, sabır ve bu aya has lezzetleri de getirir. İftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yiyecekler boy gösterirken, sahur sofralarında ise daha çok uzun süre tok tutan yiyecekler tercih edilir. Sahur için peynirlik börek tarifimiz de tam bu ihtiyaca göre. Üstelik hem kolay hem de lezzetli.

Yemek 11-03-24 21:40

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-24 09:54

Sahur için pratik su böreği tarifi: Sahurda pratik su böreği nasıl yapılır?

Her yıl 1 aylığına bereketiyle, sabrıyla, hoşgörüsüyle ve kendine has lezzetleri ile gelen ramazanda sahur ve iftar sofralarının başında toplanmak ayrı bir kültürdür. Ancak bu sofralarda bazı püf noktalar vardır. Bunlardan biri de sahurda yenilecek yemelerin uzun süre tok tutma özelliğinin olmasıdır. İşte bu yüzden aşağıda tarif aşamalarını ve malzemelerini bulabileceğiniz su böreği tarifimiz tam da size göre.

Yemek 08-03-24 03:49

Sahur için parmak böreği tarifi: Sahurda parmak börek nasıl yapılır?

Ramazanda sahur için en önem verilen noktalardan biri de uzun süre tok tutan yiyecekler tüketmektir. Sahur için parmak böreği tarifimiz bundan dolayı tam da size göre. Bu tarifi deneyerek gün boyu size açlık hissettirmeyecek bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca parmak böreği tarifimizin yapımı da son derece kolay.

Yemek 08-03-24 03:42

Sahur için puf böreği tarifi: Sahurda puf böreği nasıl yapılır?

Bereketiyle, hoşgörüsüyle, sabrıyla her yıl sadece bir aylığına gelen ramazan, birçok lezzeti de beraberinde getirir. Sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak yiyecekler yemek önemlidir. Sahur için puf böreği tarifimiz de tam da bu ihtiyacı karşıladığı için favori sahur yiyeceklerinizin başında yerini alacak!

Yemek 08-03-24 03:32

Sahur poğaçası tarifi: Kolay sahur poğaçası nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak da isimlendirilen Ramazan, her yıl beraberinde bereket, bolluk, huzur ve sabrı getirir. Bunun yanı sıra Ramazan, iftar ve sahur sofralarını süsleyen kendine has lezzetlerle de bilinir. Ancak bu aya özel sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak tarifler arıyorsanız sahur poğaçası tarifimiz ise tam size göre! Bu lezzete bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 02:11

Ramazan kahkesi tarifi: Ramazan kahkesi nasıl yapılır?

Ramazan ile birlikte gelen bereket, iftar sofralarına ve sahur sofralarına misafir olur. Gün boyunca tok tutacak yiyeceklerin olduğu sahur ile çeşit çeşit yiyeceklerden, tatlılardan, salatalardan ve çorbalardan oluşan iftar sofraları Ramazan’ın heyecanla beklenme sebeplerinden sadece birkaçıdır. 1 ay boyunca Ramazan’a özel yiyecekler hazırlanır. Bunlardan biri de özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen ve bu yönüyle dikkat çeken Ramazan kahkesidir.

Yemek 07-03-24 23:18

Ramazan ayının enerji kaynağına yoğun ilgi: Üretiminde artış yaşanıyor! Tok tutan bu besin sahur sofralarının vazgeçilmezi

Ramazan ayının gelmesine az bir zaman hala sahur ve iftar hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Oruç tutan vatandaşlar sahurda genellikle tok tutan besinleri tüketmeye özen gösteriyor. Van’da uzun süre tok tutması ve gün boyu enerji vermesi nedeniyle Ramazan ayının en çok tüketilen gıdalardan biri olan tahinin üretiminde artış yaşandı.

Yemek 04-03-24 14:31

Kilo vermek isteyenler dikkat: 16 saat tok tutan salata tarifi!

Hem kilo vermek hem de daha sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler genelde sağlıklı beslenme ve diyet listeleri ile besleniyorlar. Bu salata tarifi içeriğindeki zengin besin maddeleri ile saatlerce tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda iştahı da keserek zayıflamanıza yardımcı oluyor.

Kadin 29-09-23 09:00

Yaz diyetini tatlandırmak isteyenlere: İşte gönül rahatlığıyla diyetinize ekleyeceğiniz düşük kalorili tok tutan ürünler

Yaza hazırlık yapmak için diyete başlayanlar bu rutini yaz mevsimi boyunca da devam ettirmeyi tercih ediyor. Bu sebeple de gün boyu birbirinden sağlıklı ve düşük kalorili yiyeceklere ihtiyaç duyuluyor. Hem sağlıklı beslenmek hem kilo vermek için diyet yapmaya çalışıyorsanız size kılavuzluk yapabilecek, her öğünde yiyebileceğiniz düşük kalorili ve doyurucu ürünler listemizi inceleyebilirsiniz!

Yemek 26-07-23 16:27

Plajlarda fit olmak isteyenler buraya! İşte fitliği yakalamanızı sağlayacak kalorisi düşük besin önerileri

Yaz mevsiminde fit görünmek herkesin hayali. Plajlara hayal ettiği vücutla giriş yapmak isteyenler düşük kalorili besinler tüketmeyi tercih ediliyor. Siz de istediğiniz fitliği yakalamak için besin önerilerine ihtiyaç duyuyorsanız harika bir listeyle karşınızdayız. Haydi birlikte düşük kalorili ve uzun süre tok tutan besin önerilerinin yer aldığı listeyi inceleyelim!

Yemek 10-07-23 10:24

Hem diyete uygun hem tok tutan yulaf pizza tarifi! Yapımı çok kolay yulaf pizza nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de tok tutan tarifler ramazan ayıyla birlikte çokça araştırılıyor. Uzun süren açlık nedeniyle kullanıcılar acıkmayı geciktirecek yemekler yapmak istiyorlar. Biz de sizler için hem zamandan tasarruf ettirecek hem de gün boyu tok tutan yulaf pizza tarifini sizler için hazırladık. Peki, yulaf pizza nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...

Yemek 11-04-23 13:04

Canan Karatay'dan Ramazan'da beslenme uyarıları! Gün boyu tok tutan süper besini açıkladı

Ramazan ayında gün boyunca dinç ve sağlıklı kalabilmek adına iftarda ve sahurda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme ile ilgili faydalı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında uzak durmanız gereken hataları ve yapmanız gereken beslenme düzenini açıkladı.

Haber 02-04-23 09:16

Tok tutan sahur yemekleri neler? Oruca niyet etmeden önce neler yemeliyiz? İşte tok tutacak sahur için tarifler

Tok tutan sahur yemekleri oruç tutan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İslam aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayında 9. günü geride bıraktık. Uzmanlar, sahura kalkmanın sağlık açısından daha doğru olduğunu, sağlığın korunması için sahura gerekli özenin gösterilmesi önerisinde bulundu. Peki tok tutan sahur yemekleri neler? Oruca niyet etmeden önce neler yemeliyiz? İşte sizi tok tutacak sahur için tarifler

Yemek 01-04-23 00:08

Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan 7 yiyecek! Ramazan boyunca tüketin

Sahurda yenilen yiyecekler tüm gün boyunca sağlığımızı ve direncimizi etkiliyor. Ramazan ayı boyunca doğru ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Sahurda uzun süre tok tutan yiyecekler daha rahat oruç tutmanıza yardımcı olabilir. Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız aşağıdaki yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek 31-03-23 11:41

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Gün boyu tok tutuyor ve susatmıyor

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina, oruç tutan kişilerin gün boyu tok kalmasını ve susamamasını sağlayacak binbir derde deva o gıdayı açıkladı.

Haber 31-03-23 09:17

Sahurda gün boyu tok tutacak pratik tarifler! Sadece 15 dakikada hazırlanan sahur tarifleri

Sahurda yapılacak tarifler ramazan boyunca aratılan konular arasında bulunuyor. Sahur tariflerinin hem gün boyunca tok tutması hem de pratik olması isteniyor. Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız midenizi iftara kadar tok tutacak ve susatmayacak bu tariflere bir şans verebilirsiniz.

Yemek 28-03-23 15:05

İftar saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir için iftar saati nedir? İl il 2023 ramazan imsakiyesi

Oruç ibadetinin gerçekleştirildiği ramazan ayında iftar saatleri araştırılıyor. Oruçlarını eksiksiz tutan Müslümanlar, ezan saatlerini öğrenmek istiyorlar. Ramazan ayının ilk haftası tamamlanıyor. Her gün farklı saatlerde olan sahur saati ve iftar saati vakitleri kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Peki İftar saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir için iftar saati nedir? İl il 2023 ramazan imsakiyesi

Haber 28-03-23 12:09

Saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Sahurdan iftara kadar sizi tok tutacak, susatmayacak yiyecekler

Ramazan ayında uzun saatler boyunca aç ve susuz kaldığımız için sahur vaktinden iftara kadar geçen süre içinde hem tok tutacak hem susatmayacak yiyecekler tercih etmek gerekiyor. Doğru besinler tüketilirse ramazan ayında tutulan oruç vücudu yormaz ve gündelik yaşantıya açlık çekmeden devam edebilmek mümkün olur. Gelin, sizi tok tutacak ve susatmayacak protein içeren gıdalarla glisemik indeksi düşük besinleri beraber inceleyelim.

Yemek 24-03-23 10:47

İFTAR VAKTİ 2023: İstanbul, Ankara, İzmir için iftar saati kaçta, akşam ezanı ne zaman okunuyor? Ramazan İmsakiyesi

İftar vakti, 23 Mart ilk oruçların tutulması itibari ile araştırılıyor. Büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı bugün başladı. Oruç tutan Müslümanlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak duracaklar. Ramazan'ın ilk günü en uzun oruç 13 saat 56 dakika ile Sinop’ta tutulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan İmsakiye takvimiyle sahur ve iftar saatleri netlik kazandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati kaçta, akşam ezanı ne zaman?

Finans 23-03-23 18:58

Ramazan’da sofranızdan ayırmayın! Gün boyu tok tutan yiyecekler

Ramazan ayı için geri sayım sürüyor. Bu yıl Sinop, 13 saat 56 dakikayla en uzun süre oruç tutacak il. Aç kalmak birçok kişiyi zorlayabiliyor. Öte yandan sahurda bazı yiyecekleri tüketerek gün boyu dinç ve enerjik kalmak da mümkün. Ramazanda sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinleri sizler için derledik. İşte Ramazan'da gün boyu tok tutan yiyecekler...

Yemek 22-03-23 10:12

Sahur ya da iftar sofralarında şipşak hazırlayabileceğiniz paketli, kolay yiyecekler

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala sahur ve iftar sofraları için hangi yemeklerin hazırlanacağı da düşünülmeye başlandı. Uzun saatler boyunca aç kalacağınız için yiyeceğiniz yemeklerin dengeli, doyurucu ve besleyici olması çok önemli. Eğer bu iki öğünde besleyici olmalarının yanında pratik bir şekilde hazırlanan yiyecekleri tercih ediyorsanız en lezzetli hazır yemekleri listelediğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.

Yemek 21-03-23 17:27

Ramazan'ın ilk günü iftar menüsü! Bugün ne pişirsem? Orucun ilk günü iftar yemekleri

Milyonlarca Müslümanın sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayı geldi çattı. Ramazan'ın ilk iftarı için 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere, oruç tutan ve oruca devam edenlere nefis yemek menüsü hazırladık. Sağlığınız için uzun süren açlıktan sonra iftarda daha yavaş tüketmeye dikkat etmelisiniz. Peki Ramazan'ın ilk günü iftar menüsü nasıl olmalı? İşte ilk gün menüsü...

Yemek 21-03-23 12:47

Uzun süre tok tutan elmalı yulaf lapası tarifi! Elmalı yulaf lapası nasıl yapılır?

Yulaf lapası tarifleri diyet yapanların ve kahvaltıda uzun süre tok tutacak yiyecek arayanların sık sık arattığı tariflerden. Mevsim meyveleri ile süslenen ve lezzetlenen yulaf lapasını kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Elmalı yulaf lapası hafif lezzetiyle herkesin sevebileceği bir tarif.

Yemek 27-02-23 09:56

Uzun süre tok tutan nohutlu yoğurt çorbası tarifi

Deprem bölgesindeki kişilere yardım etmek için çeşitli çorba tarifleri aranıyor. Nohutlu yoğurt çorbası soğuk kış günlerinde deprem bölgesindekilerin uzun süre tok kalmasını sağlayabiliyor. Nohutlu yoğurt çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife bakabilirsiniz.

Yemek 09-02-23 11:27

Kilo vermeyi kolaylaştırır, tokluk süresini uzatır... Tokluk hissi nasıl olur? Tokluk hissi veren besinler nelerdir?

Tokluk hissi sağlayan leptin dediğimiz tokluk hormonudur ve tokluk hissi veren yiyecekler bakımından zengin bir beslenme, leptin üretimini destekler. Fakat tek başına tok tutan besinler yemek yeterli değildir çünkü leptin, yemeklerden 2-3 saat sonra salgılanmaya başlar.

Haber 01-10-22 17:37

Şaşırtıcı derecede tok tutan, kalorisi düşük besinler

Derdiniz sağlıklı beslenme de olsa kilo vermek de olsa beslenme rutininize kalorisi düşük besinleri eklediğinizde kazanan siz ve sağlığınız olacak. Havalar ısındığı için tatile çıkmadan önce birkaç kilo verme fikrinin cazibesi de karşı konulamaz oluyor. Birçok düşük kalorili yiyecek, öğünler arasında aç ve doymamış hissetmenize neden olabilir. Hem doyurucu hem de kalorisi düşük birçok besleyici gıda mevcuttur.

Haber 04-06-22 15:26

Bursa'da ilginç olay! Ayılarla iç içe yaşıyorlar: Muammer abi yan yana çay içiyordu

Bursa'da meydana gelen ilginç olayda mahalle sakinleri ayılarla iç içe yaşıyor. Mahalleyi mesken tutan ayılar vatandaşların bıraktığı yemekleri yerken, insanların da ayılardan hiç korkmadığı görülüyor. Mahallesi sakini Ramazan Gültekin, "Mahallemizin sınırı ormanla iç içe olduğu için ayılar sık sık mahallemizi ziyaret ediyor. Mahalle sakini Muammer abi ayılarla yan yana çay içiyor. Ayılar mahallemizin müdavimi oldu" diye konuştu.

Haber 02-06-22 10:23

İçinin faydası yetmiyormuş gibi... Yumurta kabuğundaki saklı mucize

Protein kaynağı olan yumurta aynı zamanda kalsiyum desteği olarak büyük faydalar sağlıyor. Tok tutan, sağlığa faydalı yumurtaların içi olduğu kadar dışı da inanılmaz faydalı. Yumurta kabuğunun inanılmaz faydalarından yararlanmak için yapmanız gerekenler çok basit. Yumurta kabuklarını ince ince kırdıktan sonra limon suyu katıp ikisi iyice karıştırılmalı. Ağzı kapatılıp 3-4 gün buzdolabında bekletildikten sonra günde yarım tatlı kaşığı tüketilebilir.

Haber 07-05-22 15:15

Herkes yapıyor ama kahvaltıda çayın yanında asla bunu yemeyin

Çay ve yumurta kahvaltıda vazgeçilmez ikili. Ancak beslenme uzmanları özellikle yumurta yerken çay tüketilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Yumurta kahvaltılarda vazgeçilmez besinlerden biridir. Kahvaltıda özellikle çok sayıda beslenme uzmanı yumurta tüketilmesini önerir. Yumurta en ucuz protein deposu olduğu için tok tutan bir besindir. Yumurtayı genelde sabah kahvaltılarında haşlayarak tüketiriz.

Haber 21-04-22 09:10

Reflü sorunu olan sahurda mutlaka bunlara dikkat etmeli

Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler için uzmanlardan çeşitli tavsiyeler geliyor. Gece yenen sahur yemeği mide ve yemek borumuzda asit reflüsü, sabah bulantı gibi problemlere sebep olabilir. Bunları engellemek için sahurda tok tutma yönüyle iyi bilinen proteinli gıdalar tüketmek faydalı olur. En bilinen örnek ise yumurtadır. Reflü sorunu olanlar sahurda fazla yağlı ve şekerli gıda tüketmemelidir.

Haber 13-04-22 10:12

Sahurda tok tutan besinler! Bol bol yiyin, sofralarınızdan eksik etmeyin

Ramazan ayının gelmesiyle beraber sahur ve iftar sofraları ailecek bir araya gelinen bir ziyafete dönüştü. Ramazanda daha sağlıklı bir şekilde oruç tutmak isteyenler besleyici değeri yüksek, susatmayan ve uzun süre tokluk hissi veren besinlere yöneldi. Özellikle sahurda tok tutan besinleri tercih etmek oruç süresini daha kolay bir şekilde geçirmeye yardımcı oluyor. İşte sahurda tok tutan besinler...

Yemek 11-04-22 13:45

Bayburt'ta tandır ketesi, sahur sofralarını süslüyor

Sütle yoğrulan hamurun içine tereyağında kavrulmuş un konularak hazırlanan kete, tok tutması dolayısıyla ramazanda tercih ediliyor

Yurthaber 10-04-22 12:12

Bildiğiniz her şeyi unutun: Sakın soyarak haşlamayın!

Yiyeceklerin hepsinin farklı özellikleri olduğundan tokluk hissini farklı şekilde etkileyebilir. Bazı besinler çok doyurucu olurken bazıları ise tam tersidir. Uzun süre tok hissetmeniz için ne yediğiniz çok önemlidir. Örneğin haşlanmış patates veya yulaf ezmesi, dondurma veya kruvasana göre hem daha doyurucudur hem de kalorisi düşüktür. Tok tutan yiyecekler açlığı giderir, bir sonraki öğünde daha az yiyerek rahat bir kilo kontrolü yapmanızı sağlar.

Haber 09-04-22 07:01

Bu besinler açlığı engelliyor! İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek...

Saatlerce aç kalınacak Ramazan Ayı'nda hem sağlıklı hem de tok tutan besinlerin sahurda ve iftarda tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle bu ayda beslenme konusunda oldukça dikkatli olunmalı. İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek...

Yemek 09-04-22 00:59

Ramazan’da sağlıklı kalmanın ipuçları... Sağlıklı sahur ve iftar menüsü

Sağlıklı yaşama isteği, insanlığın doğuşundan bu yana şüphesiz hayatın değişmeyen tek gerçeği. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişilerin beslenme düzeninin değişmesiyle birlikte öğün aralıklarının ve içeriklerinin yeniden düzenlenmesi sağlık açısından çok önemli.

Haber 08-04-22 15:59

Ramazan ayında sofranızdan eksik etmeyin! İftar ve sahurda bol bol yiyin tüm gün tok tutuyor

Ramazan ayında rahat oruç tutabilmek için besleyiciliği yüksek, uzun tokluk hissi veren ve susuzluk yaşamamak için özellikle sahurda bol bol tüketmeniz gereken besinler var. Özellikle de tok tutan besinler bu konuda bize yardımcı oluyor. Tok kalabilmek adına bu besinlere başvurmak sağlıklı bir oruç süreci geçirmemiz sağlar. Tok tutan besinler neler?

Haber 08-04-22 10:28

Sahurda ne yenir? İşte susatmayan, tok tutan yiyecekler...

Ramazan ayının gelmesiyle oruç tutup saatlerce aç kalacak Müslümanlar, sahurda tok tutacak yiyecekleri araştırmaya başladı. Susatan, besleyici olmayan, doyurucu özelliği az olan besinleri sahurda tüketmemek gerekiyor. Bunun yerine susatmayan, yumurta gibi tok tutan proteinli gıdaların tüketilmesi öneriliyor.

Yemek 08-04-22 00:16