Abdullah Öcalan Haberleri

DEM Parti'nin Yenikapı'daki Nevruz etkinliğinde skandal görüntü! Terörist Öcalan'ın posterleri açıldı

İstanbul'da Nevruz kutlamalarının bu yıl yine adresi Yenikapı Meydanı oldu. DEM Parti'nin düzenlediği etkinlikte DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarından Murat Çepni, "Kürt halkını yok sayanlara en büyük cevabı 31 Mart’ta vereceğiz" dedi. Etkinlikte skandal görüntüler de yer aldı. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan posterleri açıldı.

Haber 17-03-2024 17:29

Son dakika | Adana'da 'Öcalan' skandalı! Hemen inceleme başlatıldı, ikisi de böyle yakalandı

Son dakika haberi: Adana'da meydana gelen 'Öcalan' skandalı sonrası harekete geçildi. Köprüye terör örgütü elebaşının posterini asıp kaçan 2 kişinin o anları sosyal medyada paylaşılmıştı. Şahıslar gözaltına alındı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger şahısların gözaltına alındıkları anın fotoğrafını paylaştı.

Haber 10-02-2024 10:13

Şehitlerin acısı tazeyken DEM Parti'den skandal Öcalan çıkışı! Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak

Türkiye şehitlerinin yasını tutarken DEM Parti skandala imza attı. Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan'ın terörist elebaşı Öcalan hakkındaki sözleri tepkileri beraberinde getirdi. Bunun üzerine DEM Parti'den bir başka açıklama geldi.

Haber 24-12-2023 08:30

Faruk Koca'nın yumruğu konuşulurken Gazze ve Abdullah Öcalan çıkışı! Mehmet Metiner o iki gruba yüklendi

Türkiye'nin konuştuğu yumruklu saldırı canlı yayında konuşulurken gerçekleşen Gazze ve terörist elebaşı Abdullah Öcalan çıkışları dikkat çekti. Gazeteci ve eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'i yumruklaması sonrası şiddete karşı olduğunu söyleyenler ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını düşünenlere yüklendi.

Haber 13-12-2023 09:08

Bursa’da 'Öcalan yürüyüşü' alarmı! Polis teyakkuza geçti, 7 günlük yasak geldi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmeye izin verilmediği iddiasıyla düzenlenmesi planlanan 'İmralı Tecridine Karşı Gemlik'e Özgürlük Yürüyüşü' nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ve polis ekipleri, kentin giriş ve çıkışlarında 3 ayrı kontrol noktası oluşturdu. Bursa Valiliği de 7 gün süre ile kentte yürüyüş ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu. İşte detaylar...

Haber 19-11-2023 13:28

Türkiye'nin kapatılmasını istediği terör yuvasına operasyon: Lavrion Kampı boşaltıldı! Öcalan posterleri, PKK bayrakları...

Dört bir yanında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin ve terör örgütü PKK/YPG'yi simgelen bez parçalarının asılı Lavrion Kampı boşaltıldı. Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında yer alan terör yuvasına operasyon düzenlendi. Türkiye'nin kapatılmasını istediği ve Yunanistan'ın en eski kamplarından biri olan Lavrion Kampı'ndaki tahliyenin nedenine ilişkin açıklama geldi.

Haber 05-07-2023 11:43

Canlı yayında skandal sözler! Merdan Yanardağ, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan övgüyle bahsetti! Gözaltına alındı

Tele 1'de skandala imza atıldı. Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK'nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan'dan canlı yayında övgü dolu sözlerle bahsederek "Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor" dedi. RTÜK Başkanı Şahin "Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yaptı. Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

Haber 26-06-2023 15:53

Bakan Bozdağ: Öcalan ile hiçbir görüşme yapılmamıştır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İmralı’da teröristbaşı Öcalan ile hiçbir görüşme yapılmamıştır" dedi.

Haber 27-05-2023 12:58

Mansur Yavaş'tan çok sert sözler! 'Bu tarafta Öcalan'ı çıkartacak sütü bozuk yok'

Karabük'te halka seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı iddialarına ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Çıkmış birkaç tane edepsiz, ister PKK'lı olsun, ister PKK'nın HDP içindeki uzantıları olsun. Yok, Apo'yu çıkaracaklarmış, serbest bırakacaklarmış. Bu tarafta Öcalan'ı çıkartacak sütü bozuk yok. Kesinlikle eli kanlı katiller ve Öcalan cezasını çekmeden çıkamaz" dedi. İşte Yavaş'ın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 09-05-2023 18:00

'Öcalan' açıklamalarına CHP'li Özel'den çok sert çıkış! Kanıtlarlarsa adaylıktan da çekilirim, vekilliği de bırakırım... Hodri meydan!

Seçimler yaklaşırken terörist elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili açıklamalara CHP'den çok sert yanıt geldi. CHP'li Özgür Özel "Bir tane Cumhuriyet Halk Partili yetkilinin, 'Abdullah Öcalan serbest bırakılacak' gibi bir açıklamasını bulup yayımlarlarsa ben adaylıktan da çekileceğim, milletvekilliğini de bırakacağım, siyaseti de bırakacağım. İşte hodri meydan!" diye konuştu. Özel ayrıca "Öcalan'ı serbest bırakma ile ilgili beyanımız, niyetimiz yok. Bunu aklından geçiren AK Parti" dedi.

Haber 05-05-2023 16:11

Akşener'in 'İmralı' iddiasına Bakan Bozdağ'dan sert yanıt! 'Bugün yayınladı yayınladı, o yapmazsa yarın ben yapacağım...'

Seçime 9 gün kala siyaset sahnesi de hareketlendi. İYİ Parti lideri Akşener'in 'Hükümet, Öcalan ile görüşüyor. Bunun için bir yargı mensubu görevlendirdi' iddiasına yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, 'Akşener'in yaptığı ahlaksızlıktır. Eğer o açıklamazsa yazışmaları ben yarın açıklayacağım' dedi.

Haber 05-05-2023 12:03

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Öcalan'a heyet gönderildi' iddialarına yanıt! Buradan netice alamazlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan'a heyet göndermesiyle görüşme gerçekleştiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. "Açık ve net olarak yalan" diye nitelendirdiği iddialarla ilgili Kalın, "Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" dedi.

Haber 26-04-2023 12:10

HDP de katıldı! Seçim beyannamesinde skandal 'Öcalan' çağrısı... Özerklik mesajı tartışma yarattı

Seçimlere Yeşil Sol Parti bünyesinde katılacak olan HDP'nin de yer aldığı Özgürlük ve Demokrasi İttifakı seçim beyannamesi açıklandı. Diyarbakır'da basın açıklamasıyla paylaşılan beyannamede tartışmaları beraberinde getiren bir 'özerklik statüsü' talebi yer aldı. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında da skandal bir çağrı yapıldı.

Haber 03-04-2023 15:53

Öcalan sloganları attılar, Ahmet Türk terörist elebaşı için özgürlük istedi! Diyarbakır'da HDP'nin Nevruz etkinliğinde o kıyafetlere izin verilmedi

Nevruz kutlamaları kapsamında bugün Diyarbakır'da HDP öncülüğünde etkinlik düzenlendi. Etkinliğine CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Bağlar ilçesindeki etkinlik alanındaki kişilerden bazıları terör örgütü paçavrası açtı, terörist elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. HDP'li Ahmet Türk de konuşmasında Öcalan için özgürlük istedi.

Haber 21-03-2023 13:16

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan tepki çeken sözler! Terörist elebaşı Öcalan için sayın dedi, AK Partili isimden yanıt geldi

Dün İstanbul'un Yenikapı semtinde gerçekleşen Nevruz kutlamasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için "sayın" ifadesini kullandı ve tecridin kaldırılmasını istedi. Bitiminde arbede yaşanan ve 224 kişinin gözaltına alındığı etkinlikte Buldan'ın sözlerine AK Parti'den tepki geldi.

Haber 20-03-2023 09:50

Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak sözler! 'Bana Öcalan'ın sorgusuna girmem önerildi...'

Sığınmacı karşıtı politikasıyla gündemden düşmeyen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında çok konuşulacak ifadeler kullandı. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalandığı dönemde sorgusuna girmesi önerildiğini söyleyen Özdağ, "Girmedim, benim işim değil" diye konuştu.

Haber 10-10-2022 23:14

İsveç'te skandal görüntü! Yine PKK paçavraları ve Öcalan posterleri taşıdılar

Daha önce Stockholm'deki bazı sembol binalara terör örgütü PKK'nın ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yansıtıldığı İsveç'te terör örgütü PKK yandaşları yine kendini gösterdi. Bir eylemde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan PKK yandaşları, örgütü simgeleyen paçavraları taşıdı.

Haber 03-10-2022 07:16

HDP kongresinde skandal! PKK elebaşı Öcalan’ın posterini açmaya çalıştılar: Savcılık harekete geçti

HDP, 5. Büyük Kongresi’ni ‘Çözüm biziz, sözümüz var’ sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yaptı. Kongrede tepki çeken anlar yaşandı. Terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın posterlerini açmaya çalıştılar. Görevliler müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu 4 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaşananların ardından harekete geçti.

Haber 03-07-2022 12:18

Halk TV'de 'Sayın Öcalan' skandalı! Canlı yayındaki görüntü isyan ettirdi: Dilinizi mi yuttunuz?

Halk TV canlı yayınında HDP'li milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin teröristbaşı için "Sayın Öcalan" ifadelerini kullanması olay oldu. Sunucu Şirin Payzın dahi kimsenin söz konusu ifadeler bir tepki göstermemesi ise olay oldu. Yaşananlara isyan eden milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Dilinizi mi yuttunuz!" ifadelerini kullandı.

Haber 29-06-2022 12:25

Güney Kıbrıs'ta skandal tatbikat! Terörist elebaşı Abdullah Öcalan detayı gözlerden kaçmadı

Güney Kıbrıs'ta Rum Milli Muhafız Ordusu 6-10 Haziran tarihleri arasında askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat fotoğraflarının yayınlanmasıyla skandal gerçek ortaya çıktı. Rum gazeteci ve PKK destekçisi Lazaros Mavros'un elinde silahlıyla katıldığı görüntüler çok konuşuldu. Türk kamuoyunun yakından tanıdığı Lazaros Mavros, Abdullah Öcalan'ın kaçarken kullandığı isimlerden biri. İşte detaylar...

Haber 18-06-2022 16:38

İstanbul'un göbeğinde teröristbaşı Abdullah Öcalan için yürüdüler! Çok sayıda kişiye gözaltı

İstanbul Kadıköy'de dün terör propagandası yapan bir grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın görüş yasağını protesto etmek üzere "Biji Serok Apo" sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Polisin müdahale ettiği olayla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Başsavcılık söz konusu izinsiz gösteriyle ilgili soruşma başlatıldığını, 95 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Haber 13-06-2022 10:58

Skandal görüntüler! İstanbul'un göbeğinde teröristbaşı için yürüdüler... HDP'li vekiller Öcalan lehine slogan attı

İstanbul'un göbeğinde yaşanan bir olay, skandal görüntülere sahne oldu. Terör propagandası yapan bir grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın görüş yasağını protesto etmek üzere "Biji Serok Apo" sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Kadıköy'de gerçekleşen olaya polis müdahalede bulundu. HDP'li vekillerin de katıldığı yürüyüşte vekiller polisle tartıştı. Polis ekipleri tarafından 34 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Skandal görüntülerin ortaya çıktığı olayla ilgili Bakan Soylu da açıklama yaptı.

Haber 12-06-2022 19:05

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Akşener'e Teröristbaşı Öcalan yanıtı

Son dakika haberine göre AK Parti, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Teröristbaşının serbest bırakılacağı' iddialarına yanıt geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur ittifakına saldırması ise siyasi iftiradan başka bir şey değildir. Devletin başına bu şekilde iftira atmak, en temel siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır." dedi.

Haber 20-01-2022 11:17

Terör örgütü PKK destekçileri Hollanda’da OPCW binasını bastı: 50 gözaltı

Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nün (OPCW) binası terör örgütü PKK yandaşları tarafından basılmasının ardından polis, terör örgütü destekçisi 50 kişiyi gözaltına aldı.

Haber 03-12-2021 22:30

Tuğba Ekinci'den olay Nihat Doğan paylaşımı! Terör örgütü elebaşının bayrağının...

Tuğba Ekinci ve Nihat Doğan arasında 10 Kasım'da başlayan kavga sürüyor. Ekinci Nihat Doğan'ın bir eylemde çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak öfke kustu.

Magazin 23-11-2021 09:12

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan öldü

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın koronavirüs nedeniyle öldü.

Haber 15-11-2021 09:01

Meral Akşener önce Sayın Öcalan dedi, sonra düzeltme yaparak özür diledi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, konuşması sırasında teröristbaşı Abdullah Öcalan için yanlışlıkla "Sayın Öcalan" ifadelerini kullandı. Bir süre sonra arkadaşları tarafından uyarılan Akşener, ifadesini düzelterek "Türk milletinden özür diliyorum" dedi.

Haber 03-11-2021 11:49

Skandal! HDP, İsveç heyeti ile Öcalan’ın fotoğrafı altında görüştü

İsveç’ten bir heyet, HDP Erbil Temsilciliğini ziyaret etti. HDP, İsveç heyetini bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı altında ağırladı.

Haber 07-10-2021 10:47

Akşener'den Erdoğan'a: Dayak yerim, posta yemem

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'nin kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığını veto ettiğine ilişkin açıklamasına, "TRT'ye 31 Mart'ta Abdullah Öcalan'ın mektubu çıktı, Osman Öcalan mülakat verdi? Niçin biliyor musunuz? 'İstanbul'da seçim alınsın' diye. Yazık. Biz 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz. Ölümle tehdit edildim, evim basıldı her şey oldu; ama bana posta koyup, benim de geri durduğum hiç olmamıştır. Dayak yerim, posta yemem." yanıtını verdi.

Haber 06-10-2021 18:31

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla ilgili yeni gelişme! 15 yıla kadar hapisleri istendi

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 avukat hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Haber 06-08-2021 18:35

Şanlıurfa'da 'Abdullah Öcalan'ın doğum günü' alarmı

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yarınki doğum günü öncesi, memleketi Şanlıurfa’da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Haber 03-04-2021 17:02

Hükümete flaş Öcalan önerisi

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel: Hükümet Öcalan'ın serbest bırakılmasını gündemine almalı

Haber 02-07-2013 15:34

Öcalan dosyası yerel mahkemeye

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın idam cezasının müebbet hapis cezasına çevirilmesi kararına ilişkin temyiz istemini sonuçlandıran Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından verilen kararın, "temyizi kabil değil, itiraza tabi karar" olduğu gerekçesiyle, dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı.

Haber 24-12-2002 15:15

Öcalan için açlık grevi

Bursa Özel Tip Cezaevi'nde kalan yasa dışı KADEK (PKK) örgütüne mensup 20 tutuklu ve hükümlü, İmralı Adası'nda tutulan bölücü başı Abdullah Öcalan'a destek için açlık grevi başlattı.

Haber 17-12-2002 12:49

Öcalan için F Tipi gündemde değil

Ramazan Bayramı'nı Bursa'da geçiren Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, bugün Bursaspor Kulübü'nün bayramlaşma törenine katıldı. Yalçınbayır burada, gazetecilerin, Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın F Tipi Cezaevi'ne nakledilmesi ile ilgili sorusuna, "Şu an hükümetin gündeminde böyle bir şey yok" diye yanıt verdi.

Haber 07-12-2002 16:01

Öcalan'ın dosyası Yargıtay'a

Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın dosyasıyla ilgili başvuruları temyiz kabul ederek, dosyanın Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Haber 03-12-2002 10:54

Bahçeli'nin istifa kararına 'Öcalan' resti

Kırşehirli Tekin Kaya, 3 Kasım seçimlerinde barajı aşamayan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, görevini bırakacağı yönündeki açıklamasına tepki göstererek, bu karardan dönmemesi halinde, oğlunun ismini, 'Abdullah Öcalan' şeklinde değiştireceği tehdidi savurdu.

Haber 16-11-2002 09:58

Öcalan hak ettiği cezayı bulacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili adayı Murat Şefkatli, bebek katili Abdullah Öcalan'ın hak ettiği cezayı milletin desteğiyle bulacağını söyledi.

Haber 15-10-2002 11:52

Öcalan'la ilgili temyiz başvurusu yapıldı

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Avukat Sedat Aksakallı, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullhah Öcalan hakkında verilen 'ölüm cezasının müebbet ağır hapis cezasına dönüştürülmesi' kararıyla ilgili olarak Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu, Türk Eğitim Sen ve şehit yakınları adına müdahil vekil olarak temyiz başvurusunda bulun

Haber 09-10-2002 17:34

Avrupa Konseyi'nin Öcalan küstahlığı

Avrupa Konseyi, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı ve "Bebek Katili" Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecritin sona erdirilmesini istedi.

Haber 08-10-2002 17:38

Öcalan başa bela oldu

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde Adalet Bakanı olan Oltan Sungurlu, "Türkiye, Kuzey Irak'taki gelişmelere sessiz kalmamalı" dedi. Sungurlu, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'nin başına bela olduğunu da savundu.

Haber 07-10-2002 13:22

Öcalan'ın idam cezası müebbete çevrildi

Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları çerçevesinde çıkarılan ve idam cezasını savaş ve çok yakın savaş tehdidi dışında kaldıran yasa uyarınca, Abdullah Öcalan'ın idam cezası, müebbet ağır hapis cezasına çevrildi.

Haber 03-10-2002 17:11

Öcalan'ın cezası müebbete çevrildi

Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları çerçevesinde çıkarılan ve idam cezasını savaş ve çok yakın savaş tehdidi dışında kaldıran yasa uyarınca, Abdullah Öcalan'ın idam cezası, müebbet ağır hapis cezasına çevrildi.

Haber 03-10-2002 16:40

Abdullah Öcalan derhal susturulmalıdır

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararın dünya tarihine geçeceğini ve Rusya'nın ABD'nin Irak'a yapacağı askeri müdahaleyi savaş nedeni olarak sayacağını söyledi.

Haber 03-10-2002 15:33

Öcalan'ın dosyası bakanlığına geldi

Adalet Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili çalışmaları gecikmiş bulduğunu söyledi. Çelikel, "Bir maddenin 1. fıkrasında değişiklik yapılmasına rağmen, onun arkasından gelen maddeleri değiştirmediğiniz için yargıçlar bir biçimde karar veriyorlar" dedi.

Haber 26-09-2002 13:25

Öcalan'ın avukatı da aday

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Bingöl 1. sıra milletvekili adayı olan Mehmet Nuri Özmen'in terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı olduğu bildirildi.

Haber 13-09-2002 16:28

Öcalan'a yasal kısıtlama

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a yasal kısıtlamayı içeren TCK'nın 33. maddesinin uygulanmadığı iddia edildi. Durumu tespit eden şehit aileleri avukatı Şevket Can Özbay, sözkonusu maddenin uygulanması için Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Maddesi'ne dilekçeyle başvurdu.

Haber 24-08-2002 15:43

Öcalan Sincan'a nakledilmeyecek

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Sincan F Tipi Cezaevi'ne nakledileceği haberlerinin asılsız olduğunu bildirdi.

Haber 15-08-2002 13:26

Öcalanların evine ziyaretçi akını

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Avrupa Birliği'ne (AB) Uyum Yasaları çerçevesinde idam kararının kaldırılması ve Kürtçe eğitim hakkı verilmesi, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakınlarını sevince boğdu.

Haber 04-08-2002 16:40