Testigo De Un Siglo Haberleri

Kuzey Kore'den savaş sinyali: Dev tatbikat görüntülendi... ABD ve Güney Kore'ye rest: Ağır bedel ödeyecekler!

Güney Kore ile ABD arasındaki stratejik iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi, bölgedeki diğer devletleri de hareketlendirdi. Özellikle Kuzey Kore cephesinden önemli hamleler geliyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, orduya savaş hazırlıklarını artırma emri verdikten sonra ilk görüntüler geldi. Görüntüler uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratırken Kuzey Kore lideri Kim, ABD ve Güney Kore'nin "ağır bedel" ödeyeceği uyarısında bulundu.

Haber 2024-03-08 09:29:40

Windows 10 ne zaman çıktı? Windows 10’un özellikleri neler?

Bilgisayarların kullanıcılar tarafından daha konforlu kullanılabilmesi için sistem yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistem yazılımları işletim sistemi ismiyle de anılmakta ve cihazlarda bulunan birimlerin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde çeşitli nitelikleriyle öne çıkan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Windows 10 da bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows 10 ne zaman çıktı ve özellikleri neler?

Haber 2024-02-19 17:56:27

Nokia 3310 ne zaman çıktı? Nokia 3310’un fiyatı ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Cep telefonu sektöründe geçmişten günümüze kadar birçok yenilik yaşanmış ve bu yenilikler ile birlikte de insanların hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda mobil cihaz geliştirilmiştir. Nokia da tarihi çok eskilere dayanan cep telefonu markalarından biridir. Nokia 3310 da Nokia markasının piyasaya sürdüğü cep telefonu modelleri içerisinde bulunan ve kendisinden önceki modelin üst versiyonu olarak bilinen bir cihazdır. Peki Nokia 3310 ne zaman çıktı, fiyatı ne kadardı ve özellikleri nelerdir?

Haber 2024-02-15 18:44:52

Esin kaynakları 'Kurtuluş Savaşı'...1920 yılında İspanya'da kurulan 'Los Turcos'un yüzlerce üyesi, kırmızı beyaz kıyafetlerle festivalde boy gösterdi

Festivalleriyle ünlü İspanya'nın önemli kültürel etkinliklerinden "Moros y Cristianos" (Müslüman Araplar ve Hristiyanlar) adlı festivalin en önemli gruplarından "Los Turcos" (Türkler) bu yılki geçitte de en kalabalık grup oldu. Yüzlerce Los Turcos grubu üyesi, kırmızı beyaz kıyafetleri ve ay yıldızlı fesleri ile geçitlerini yaptı. Türkiye veya Türklükle direkt hiçbir bağlantısı olmayan ve 1920'de kurulan "Los Turcos"un esin kaynağının ise Kurtuluş Savaşı olduğu biliniyor.

Haber 2024-02-04 00:02:31

Yeni virüs alarm veriyor! Hastalar günlerce yataktan, haftalarca evden çıkamıyor... Kovid-19 iddiası: Testlerde tespit edilemiyor

Vakaları hızla artan yeni virüs İngiltere'yi resmen kasıp kavurdu. Günlerce yatağa düşen hastalar haftalarca evden çıkamıyor. Belirtileri soğuk algınlığını andıran ancak nörovirüsten de beter olduğu konuşulan virüsün Kovid-19'un yeni bir varyantı olduğu değerlendiriliyor. 3 hafta boyunca hastalıktan kendine gelemeyen bir hastanın anlattıkları endişe verdi.

Haber 27-11-23 09:53

Türkiye'de de görülmüştü! Eris varyantı için 'aşı' uyarısı: Ülke genelinde vaka artışlarına sebep olacak

Türkiye'de de görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'e (EG.5.1) ilişkin uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi. Prof. Dr. Alper Şener, "Bu varyantta mutlaka ülke genelinde de vaka sayılarında bir artışa sebep olacaktır." ifadelerini kullanırken; Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirtti. Azap "En yeni aşı Avrupa'da kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.

Haber 24-09-23 13:25

SON DAKİKA | Bakan Koca yeni gelişmeyi duyurdu! Eris varyantı Türkiye'de 9 kişide görüldü

Son dakika haberi: Kovid-19'un yeni varyantı Eris, bir süredir pek çok ülkede peş peşe görülmüş, vakalarda artış olduğu kaydedilmişti. Bugüne kadar Türkiye'de tespit edilmemiş olan Eris varyantı Türkiye'de de ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme" notuyla birlikte Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü duyurdu. Koca, Eris varyantının yurt dışı temaslı ve aynı ildeki kişilerde görüldüğünü belirtti. İşte Eris varyantının belirtileri ve tüm detaylar...

Haber 15-09-23 09:21

Kim Jong-un'u gören Putin sevincini gizlemedi! 'Silah pazarlığı' iddiaları gölgesinde kritik görüşme: Zamanlamasına dikkat çekti

Ülkesinden şaşaalı bir törenle ayrılıp zırhlı tren yolculuğuyla Rusya'ya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Vladimir Putin ile bir araya geldi. Rusya'yı yıllardır ziyaret etmeyen Kim'i gören Putin sevincini gizlemedi. Dünyanın takip ettiği görüşmenin silah pazarlığı için gerçekleştiği iddiaları konuşuluyor! Görüşme öncesi ABD'den de ses getiren bir çağrı gelmişti.

Haber 13-09-23 09:26

İstanbul barajlarında kritik seviye! Doluluk yüzde 30'un altına düştü: Tehlike sınırını geçti, su kesintileri kapıda

Marmara Bölgesi'nde bu yıl yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları yaklaşık 3 yıldan sonra yüzde 30'un altına düştü. Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi son 3 yılın en düşük seviyesine inerken doluluk oranı 2 Kasım 2020'de 29,79 olarak ölçülmüştü. İstanbul'un iki aydan az suyunun kaldığını belirten meteoroloji mühendisi Güven Özdemir "Barajlardaki su seviyesi artık tehlike sınırını geçti. Su kesintileri kapıda." dedi.

Haber 29-08-23 19:43

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan: KKM kararının etkileri ne olacak? Mevduat, kredi faizleri, borsa… Tek tek açıkladılar

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.

Finans 21-08-23 07:35

Kovid-19'un yeni varyantı 'BA.2.86' o ülkelerden sonra İngiltere'de de tespit edildi

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Kovid-19'un yeni varyantı "BA.2.86"nın, İsrail ve Danimarka'dan sonra İngiltere'de de görüldüğünü açıkladı. Seyahat geçmişi olmayan bir kişide bu virüsün görülmesinin ülke içindeki bulaşmaya işaret ettiği belirtilen açıklamada, henüz yeni varyantın özellikleri ve ciddiyeti üzerine yeterli veri bulunmadığı kaydedildi.

Haber 18-08-23 23:57

Tanju Özcan, CHP'den istifa sinyali vererek bu çağrıda bulundu: Ekrem İmamoğlu'nu uyarıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ederek Bolu'dan Ankara'ya yürüyen Tanju Özcan istifa sinyali verdi. 20 Temmuz'da ihraç edileceğini belirten Özcan, "19'un da istifa edebilirim" dedi. 'Değişim' çağrısıyla gündemde olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da seslenen Özcan, "İmamoğlu, taşın altına elini koymalı, masaya yumruğunu vurmalı, ‘Bu düzen artık değişmeli, ben de varım’ demeli. Demediği her gün de güç kaybediyor. Bir dostu, kardeşi olarak uyarıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 14-07-23 16:29

Togg’ların üzerine un serptiler! Türkmenistan’da yerli otomobil Togg böyle karşılandı

Türkmenistan gelenekleri gereği yöresel kıyafetli kadınlar, cihazların nazardan korunması için üzerlik otu tütsüsünü araçların çevresinde gezdirdi. Ayrıca aracın bereket getirmesi için de üzerine un serpildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, “Ümit ediyorum önümüzdeki dönemde Togg araçları sadece Türkiye'de değil, başta Türk cumhuriyetleri ve kardeş coğrafyalarımız olmak üzere tüm dünyada büyük bir beğeniyle takdir toplamaya devam edecek" dedi.

Finans 29-06-23 23:09

Apple’ın WWDC 2023 etkinliğine artık saatler kaldı! iOS 17'nin tanıtılması bekleniyor, One more thing... denilip o çok merak edilen ürün de görücüye çıkabilir

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2023) etkinliğine artık saatler kaldı. Etkinlikte iOS 17, iPadOS 17, yeni MacOS ve WatchOS 10'un tanıtılması bekleniyor. Birçok kişi ise "iOS 17'de hangi özellikler olacak? Apple WWDC 2023'te neler tanıtacak? iOS 17 ne zaman çıkacak?" sorularının yanıtını arıyor. Etkinlikte tüm bu sorular yanıtlanacak olsa da "One more thing" denilip o çok merak edilen ürün de görünebilir. Evet, karma gerçeklik başlığından söz ediyoruz. İşte WWDC ile ilgili her şey!

Haber 05-06-23 13:31

Sinan Oğan'dan çarpıcı seçim senaryosu! 'Yüzde 30' iddiası dikkat çekti: 1. tur çıkışı ses getirecek

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'a günler kala çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Seçimin birinci turda bitmeyeceği görüşünü dile getiren Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık ara kazanamayacağını savunurken "Bizim yüzde 30’un üzerine çıkma ihtimalimiz de mevcut" dedi.

Haber 07-05-23 13:27

SON DAKİKA: Trabzonspor - Beşiktaş mücadelesinde ilk 11'ler belli oldu! Derbide sürprizler var...

SON DAKİKA: Süper Lig'de heyecan hız kesmeden devam ediyor. 29'un haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor sahasında ezeli rakiplerinden Beşiktaş'ı konuk ediyor. İki ekibinde mutlak 3 puan için mücadele edeceği karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala ilk 11'ler de belli oldu. İşte detaylar...

Spor 16-04-23 19:30

Sırrı çözülemiyor! 4 asırlık ahşap camideki 5.19'u gösteren saat merak konusu oldu

Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan 4 asırlık ahşap camideki kalem işi süsleme sanatı ile çizilen ve 5.19’u gösteren saatin sırrı çözülemedi. İşlemede saatin neden 5.19’un belirtildiği ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Halifelerin isimlerinin yanında durması ise dikkat çekiyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Özkurt, “Bazen sanatçılar, yaptıkları eserlerin bir köşesine sır diyebileceğimiz bir şeyler gizlerler. Bu saat de onların bir örneği olabilir” dedi.

Haber 16-04-23 10:30

'Ölümcül saldırı...' Kuzey Kore'den tedirgin eden bir hamle daha! Hedefi tsunamiyi tetikleyip...

Kuzey Kore, insansız sualtı nükleer saldırı aracı Haeil-2’nin başarıyla test edildiğini ve denemeyle sistemin ölümcül saldırı yeteneğinin kanıtlandığını açıkladı. Ülke, Haeil-2'nin ilk testini de 21-23 Mart arasında yapmış, süreci ülke lideri Kim Jong-un bizzat takip etmişti. Bu sistemin hedefinin de nükleer tsunamiyi tetikleyerek düşman donanmasını ve ana limanlarını yok etmek olduğu açıklanmıştı.

Haber 08-04-23 10:11

Pakistan'da ücretsiz kumanya izdihamı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Pakistan’ın Karaçi şehrinde, bir fabrikanın işçilerine ücretsiz kumanya dağıtımı yapması faciaya yol açtı. Yaşanan izdihamda 8'i kadın, 3'ü çocuk 11 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı. Ülkede geçtiğimiz günlerde de bedava un izdihamında da 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber 31-03-23 22:09

Depremin en acı simgesi Ebrar Sitesi... 12 bloktan 8’i yerle bir oldu! Kolanlardan alınan parçalar un ufak dağılıyor, müteahhit ise kayıp!

Kahramanmaraş’ta 1300 kişinin yaşadığı Ebrar sitesi 8 katlı 12 bloklu bir siteydi, çifte felaketin en acı simgelerinden biri oldu. Depremin ardından adeta bir kum yığınına dönen bu sitenin yüzlerce kişiye de mezar olduğu öğrenildi. 12 bloklu Ebrar Sitesi’nin 8 bloğu yerle bir olurken siteyi yaptığı öğrenilen Tevfik Tepebaşı’nın ise kayıp olarak arandığı ortaya çıktı. İşte Kahramanmaraş’ta yüzlerce kişiye mezar olan o siteye ilişkin tüm detaylar…

Haber 16-02-23 08:07

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Bu hastalığın tedavisi yok! Türkiye'de de görülmeye başlandı...

Birçok kişi Covid-19'un etkilerinin azaldığını düşünse de Covid-19 hayatımızı derinden etkilemeye devam ediyor. Dünya üzerinde milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan Covid-19 hakkında konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Long Covid için önemli uyarılarda bulundu.

Haber 02-02-23 14:37

Çok basit bir tarif: Gelin tatlısı! Zuhal Topal'la Yemekteyiz gelin tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Hem basit hem de leziz bir tarifle geldik. Gelin pastasını tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Tatlı krizine girdiğinizde şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarif olan gelin pastası için kabartma tozu, un, şeker gibi malzemeler gerekiyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz gelin pastası tarifi!

Yemek 30-01-23 16:57

Bankalar TL mevduat faizi yarışına girdi! 20 Ocak'ta başlıyor: Yüzde 30'un da üzerine çıkacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 3 aydan uzun vadeli TL mevduatlarda zorunlu karşılık oranlarını sıfırladı. Merkez Bankası'nın bu hareketinin ardından hem faiz hem de vade tarafında rekabet eden bankaların hoşgeldin faizlerini yüzde 30 seviyelerinin üzerine çekmesi bekleniyor.

Finans 16-01-23 09:02

SÖKE Un işlem görmeye başladı mı? SÖKE Un Borsa İstanbul işlem tarihi belli mi? 581 milyon TL'lik halka arz!

Söke Un halka arz edildi. Söke’nin, 581 milyon TL'lik halka arz sonucunda; talep toplamada hem talep kat sayısı hem de talep sonucu ulaştığı tutarla Borsa İstanbul’a en iddialı giriş yapan şirket oldu. Çok sayıda vatandaş arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. "SÖKE Un hisse ne zaman işlem görecek? SÖKE Un Borsa İstanbul işlem tarihi belli mi?" sorularının yanıtı merak konusu oldu. Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Finans 11-01-23 10:41

Airfryer kabak köftesi tarifi az kalorili ve doyurucu: Airfryer'da kabak köftesi nasıl yapılır?

Köfte tarifleri Türk mutfağında ve diğer mutfaklarda yerini koruyan ve sıkça yapılan bir tariftir. Köfteler genellikle et ya da tavuk kıymasından yapılsa da et kıyması yerine çeşitli sebzelerle de yapılabilir. Kabak rendesinden yapılan bir kabak köftesi de alternatif bir köfte tarifidir ve et tüketmeyen ya da farklı sebze tarifleri denemek isteyenler tarafından tercih edilir. Kabak köftesi kabak, un, kıyılmış dereotu ve yeşil soğan, baharatlar ile yoğurarak yapılır ve kabak mücveri andırır.

Yemek 23-12-22 16:47

Airfryer limonlu muffin tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da limonlu muffin nasıl yapılır?

Sadece yemekleri değil tatlıları, kekleri ve pastaları pişirirken de Airfryer kullanabilirsiniz. Limonlu muffin de Airfryer ile kısa zamanda yapılabilen bir tatlıdır. Temel olarak un, şeker, yumurta ve sıvı yağ gibi malzemelerden yapılır, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenerek zenginleştirilir. Genellikle küçük boyutlarda olan keklerdir ve cupcake'e benzer. 30 dakika içinde hazırlayabileceğiniz limonlu muffinleri de hem ara öğünlerde hem de çay saatlerinde lezzetle tüketebilirsiniz.

Yemek 23-12-22 16:45

iPhone almayı düşünenlere kötü haber: Binlerce kilometre ötede yaşanan olaylar sizi de etkileyebilir! 6 milyonluk açık...

Dünyanın en büyük iPhone fabrikası olarak bilinen Çin’in Zhengzhou kentindeki iPhone fabrikasında yaşanan olaylar dünya gündemine damgasını vurmuştu. Kovid-19'un vurduğu fabrikada işçiler isyan bayrağını açınca protestolar başlamıştı. Ancak fabrikada yaşanan olaylar, fabrikadan binlerce kilometre uzakta yaşayan ve Pro bir iPhone almayı düşünen sizleri etkileyebilir. Çünkü iddialara göre Apple'ın kilit nitelikteki üretim merkezindeki kargaşa, 6 milyona yakın üretim açığına neden olabilir.

Haber 28-11-22 13:00

Son dakika... İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası Düzceli vatandaşın canlı yayındaki tepkisi gündem oldu: Anam ağladı anam!

Merkez üssü Düzce olan, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya gibi şehirlerde de hissedilen depremin ardından son dakika haberleri peş peşe geliyor! Sabah 04.00 sularında meydana gelen depremden sonra Düzce'de 30'un üstünde artçı sarsıntı yaşandı. Habertürk mikrofonlarına konuşan Düzceli bir vatandaşın tepkisi gündem oldu.

Haber 23-11-22 08:22

Son yapılan seçim anketinde çok konuşulacak tablo! Fark kapanıyor…

Seçimlere 7 ay gibi az bir süre kala seçim anketleri de herkes tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Alf Araştırma son yaptığı seçim anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete göre, AK Parti yüzde 30'un altında kalırken CHP ise yakın takibini sürdürdü. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın oy oranlarının toplamında ise aradaki fark dikkat çekti. İşte son yapılan seçim anketinin detayları…

Haber 19-11-22 15:05

Kuzey Kore lideri Kim'in yeni hedefi tüm dünyayı şaşırttı! Bu kez füze değil... 'Fidye istiyorlar'

38 yaşındaki Kim Jong-Un, adından söz ettirmeye devam ediyor. Kore İşçi Partisi lideri Kim, peş peşe ateşlediği füzelerle hem Güney Kore'ye hem de ABD'ye mesaj göndermeye devam ediyor. Kim'in yeni hedefi tüm dünya tarafından 'ilginç' olarak nitelendirildi. Kim, bu kez füzeleri ateşlemek yerine siber saldırı planladı.

Haber 08-11-22 11:18

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Afyonkarahisar'da konuştu: (1)

"Daha önce de maden şehitleri var ve bir kanun çıkmış, maden şehitlerinin ailelerinden, her aileden onların seçtikleri birini istihdama sokuyoruz, kamuda istedikleri yere, yani tekrar aynı işletme değil, istedikleri yere çocuklarını ya da aile yakınlarını. O sınırlandırılmış. O sınırlandırmayı kaldırıyoruz şimdi" - "İş güvenliği uzmanlarını da katarak soruşturma heyetini 6 kişiye çıkardım. Onların verilerini, analizlerini ben çok önemli buluyorum. Kurumun kendi güvenlik uzmanlarının raporları vardır. Onların hepsini ortaya çıkaracağız. Onları inceleyeceğiz. Bu derinlemesine çalışmadan sonra onlar ortaya çıkar ama Sayıştay raporu, hele 2019'un raporu, bugün için çok fazla bir şey söylemez"

Yurthaber 17-10-22 13:45

Stratejik ürün ayçiçeğinde ekim alanlarının artması rekolteye de yansıdı

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç: -"Ülkemiz genelinde bu yıl ayçiçeği ekim alanlarında yüzde 10'un üzerinde artış oldu"

Yurthaber 12-10-22 13:20

İnşaat ustasının sahiplendiği köpek, yavru kediye de annelik yapıyor

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde inşaat ustası olarak çalışan hayvansever Hamdi Aydın: - "Hera'mızı, baktım büyüttüm yavruları oldu. Sokaktan kedilerimiz geldi. Bir kediye annelik yaptı, büyüttü" - "Yemler çok pahalı. Ben onlar aç kalmasın diye eve un almadım, mama aldım"

Yurthaber 04-10-22 11:11

Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği Genişletilmiş Sektör Toplantısı Konya'da başladı

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Emre Tekbaş: - "Yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye, kendi insanının un ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, dünya un ihracatında da zirvede yer alıyor" - Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal: - "Makarnalık buğday stoklarımız son derece güçlü. Hatta bir yıldan daha fazla yetebilecek seviyede. Biz de bu gücümüzü dikkate alarak, 60 bin ton civarında makarnalık buğday satışının talimatını verdik"

Yurthaber 01-10-22 13:49

Covid-19 bunu da yaptı! Koronavirüs zamanla kişiliklerin değişmesine neden oldu

2020 yılında hayatımıza giren Covid-19 hem sağlık hem de sosyal anlamda birçok değişiklik yaşamamıza neden oldu. Koronavirüs nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Covid-19'un etkilerinin azaldığı düşünülse de bu etkiler hala devam ediyor. Pandemi üzerine yapılan son araştırmaların sonucu şaşırttı.

Haber 30-09-22 15:55

Dünya bu iddiayı konuşuyor! Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kızı mı?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un dünyanın en çok konuştuğu isimler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda verdiği kilolarla sağlık sorunları yaşadığı iddia edilen Kuzey Kore lideri bu kez de özle hayatıyla gündeme gelmeyi başardı. Kuzey Kore Devlet Televizyonu’nda yayınlanan bir gösteride yer alan küçük kızın, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kızı olabileceği iddia edildi.

Trend 27-09-22 16:14

Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 24-09-22 13:50

Antalya Havalimanı, 200 rotadan 23 milyondan fazla misafiri ağırladı

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol: - "Antalya Havalimanı tarihinde ilk defa bu yıl 1 milyonun üzerinde İngiliz yolcu girişi gerçekleşti. Heyecan verici destinasyonlarımızdan biri de Kazakistan oldu, burada da ilk defa bu yıl yarım milyon yolcu barajına ulaştık. Bu veriler 2019'un çok çok üzerinde" - "50 ülkeden yaklaşık 100 farklı hava yoluyla 200 farklı destinasyondan yolcuyu burada ağırlıyoruz. Antalya sadece Türkiye'nin turizm başkenti değil, çok geniş coğrafyanın turizm kenti"

Yurthaber 24-09-22 11:03

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kıraç, BM Genel Kurulu kapsamında düzenlenen panelde konuştu:

"Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerle mücadelenin en önemli göstergesi, liderler için de kurumlar için de temenni ve iyi niyet diline son verip, somut hedefler ortaya koymak ve bu hedefleri cesaretle ve kararlılıkla gerçekleştirmek olmalı" - "Koç Topluluğu olarak UN Women ile iş birliğimiz ve Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'ndaki küresel liderliğimiz kapsamında sürdürdüğümüz eşitlik seferberliğinin en büyük destekçisi ve en yakın takipçisiyim"

Yurthaber 22-09-22 15:32

Putin'den Kim Jong-un'a mektup! Kuzey Kore liderinin yanıtı dikkat çekti

Kuzey Kore ile Rusya arasındaki sıkı bağlar, Rusya'nın başlattığı Ukrayna işgali süresince de devam etti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un her fırsatta Rusya'ya olan desteğini dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Kim Jong-un'u özel günde unutmadı. Putin'in Kore Kurtuluş Günü dolayısıyla kaleme aldığı mektuba Kim Jong-un'un verdiği yanıtla dostluk pekişti. İki lider arasındaki mektuplaşmada siyasi açıdan önemli mesajlar yer aldı.

Haber 15-08-22 11:39

Yoğun bakımda yüzde 30 artış! Hastaneye gelenlerin yüzde 50'den fazlası pozitif

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirtti. Turan, Bir artış var ve biz de ona göre aksiyon alıyoruz. Bu nedenle yoğun bakım ve servis yataklarımız da artırdık. Yüzde 30'un artışında bayramın etkisi var, tatilin etkisi var, kalabalıkta fazla geçirilen zamanlar var. Semptomunuz varsa kalabalığa girmemelisiniz. Kendinizi izole etmelisiniz, maske takmalısınız'' diyerek uyarılarda bulundu.

Haber 04-08-22 12:49

Biden'ın sağlık durumuyla ilgili son bilgi paylaşıldı! Testi yine pozitif çıktı

ABD Başkanı Joe Biden’a 30 Temmuz’da yapılan Covid-19’un testinin de pozitif çıkmasının ardından yeniden karantinaya girmişti. Biden’ın doktoru Kevin O’Connor yayınladığı mektupta, Biden’a yapılan son Covid-19 testinin pozitif çıktığını ifade ederek, “Başkan kendini iyi hissediyor. Bu sabahki test, Başkan’ın keyif aldığı hafif bir antrenmanı bitirmesinin ardından yapıldı” dedi.

Haber 03-08-22 23:03

Çankırı'da dar gelirli aileler için atıl topraklarda tarım yapılıyor

Çankırı Belediyesi, tarıma kazandırdığı 297 dönümlük atıl arazide yetiştirdiği buğday ve ayçiçeğinden elde edeceği un ve yağı dar gelirli ailelere dağıtacak - Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen: - "Amacımız hem dar gelirli ailelere katkıda bulunmak hem de tarım ve hayvancılığa teşvik etmek"

Yurthaber 20-07-22 11:05

Sütlü tatlı sevenlere özel en pratik Kıbrıs tatlısı tarifi! Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri...

Özellikle sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmez tercihlerinden olan Kıbrıs tatlısı, ağızda dağılan yapısıyla çokça seviliyor. Şerbet ve sütün mükemmel birleşiminden oluşan ve yumuşak yapısıyla bilinen bu tatlı, evde de pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Un, yağ, hindistan cevizi ve birkaç farklı malzemeyle daha bu enfes tatlıyı hazırlayabilmek mümkün. İşte sütlü tatlı sevenlere özel en pratik Kıbrıs tatlısı tarifi!

Yemek 19-07-22 13:34

Kuzey Kore ile Ukrayna gerilimi! Zelenskiy: Çok sert tepki verilecek

Kuzey Kore'den Ukrayna'yı kızdıran bir hamle geldi. Kim Jong-Un tarafından yönetilen Kuzey Kore, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Rus yanlısı ayrılıkçı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarını resmen tanıdı. Bu kararın ardından ise Ukrayna, Kuzey Kore ile olan diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Ukrayna lideri Zelenskiy de bu karara her düzeyde çok sert tepki vereceklerini açıkladı.

Haber 14-07-22 00:22

İzinlerinde yurda gelen gurbetçi sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 20 arttı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık: - "Bu yıl gelişlerde 2019'un da 2021'in de üzerinde bir rakam görüyoruz. Geçen yılın aynı dönemiyle gurbetçilerin gelişlerinde yüzde 20'lik artış görünüyor" - "Görevlilerimiz gerekirse yemek molası vermeksizin, yemeklerini çalıştıkları peronlarda yemek kaydıyla görevlerini yerine getiriyorlar"

Yurthaber 07-07-22 15:48

Hasadı gecikmeli başlayan hububatta yüksek kalite elde edildi

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik: - "Kıraçlarda arpa için dekarında 400 kilogram verim elde ediliyor. Bu da çok iyi hamdolsun. Geçen yıl kuraklık yaşadık, bu yıl çok iyi gidiyor" - "Sanayicimizde ve çiftçimizde ürün var. Pandemi sürecinde de market raflarında un, bulgur, makarna ve yağ eksik olmadı"

Yurthaber 07-07-22 11:05

Akaryakıt değil karaborsacı zammı! Tam ‘bittiler’ derken… Sebze fiyatlarında görülmemiş artış: Bir ayda yüzde 730...

Kış aylarında fırsatçıların da etkisiyle vatandaşın cebini yakan sebze fiyatları havaların ısınmasıyla gerilemişti. Ancak son bir ayda karaborsacılar nedeniyle bazı ürünlerde fiyatları yüzde 730’un üzerinde arttı. “Mazota gübreye gelen zamlara rağmen çiftçi 2 liralık üründen 50 kuruş kazanıyor” diyen sektör temsilcileri, “Ancak birileri yüzde 300’ün üzerinde kârı cebe atıyor” diyor. Henüz netliğe kavuşmayan Hal Yasası ise üreticinin de tüketicinin de tek ümidi…

Finans 04-07-22 08:21

Son Dakika: Kılıçdaroğlu'ndan flaş sözler! AK Parti'nin oy oranını açıklayarak tarih verdi

Son dakika haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin oy oranının yüzde 30'un altına olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, haziran ayı için de iddialı konuştu. AK Parti ve MHP'den kopanların CHP'ye üye olduğunu ifade eden CHP lideri ayrıca, erken seçim ihtimaline değindi. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili ipuçları veren Kılıçdaroğlu ayrıca, seçimin ilk turda biteceğini de ifade belirtti...

Haber 30-06-22 09:22