Adana Lezzet Festivali Haberleri

Anadolu'nun pizzası: Osmanlı’da askerlere yiyecek olarak verildi, günümüzde vazgeçilmez hale geldi!

Konya'nın yemek kültüründe geleneksel bir tat haline gelen, Osmanlı döneminde askerlere yiyecek olarak verilen yağ somunu, "Anadolu'nun pizzası" olarak vazgeçilmez bir lezzet olarak ilgi görüyor. Lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakan yağ somunu, isteğe göre birçok çeşidiyle hazırlanıyor.

Yemek 2024-05-26 11:11:09

CZN Burak Cannes'a gidince dalga konusu oldu! İsyan etti: Türkiye’nin en yüksek takipçili hesabı benim

Cannes Film Festivali bu yıl ülkemizde fazlasıyla gündemde. Sebebi ise kırmızı halıya giden ünlü isimler. Son olarak Czn Burak Cannes'da yürüyünce sosyal medyada dalga konusu oldu. Fenomen isim ise yorumlara isyan etti.

Kulis 2024-05-26 07:19:06

Ünlü model Bella Hadid'den sessiz Filistin eylemi! Kefiye elbisesi ile dikkat çekti

Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali devam ediyor. Ünlü isimlerin akın ettiği festivalde bu sefer sessiz Filistin eylemi dikkat çekti. Bella Hadid, kefiye elbisesiyle Filistin'e destek verdi...

Magazin 2024-05-25 12:57:39

Adı Şeyma Subaşı ile anılıyordu! Ünlü modelle Cannes'a katıldı: Arzu Hanım gördüğümde...

Son günlerde magazin gündeminden Cannes Film Festivali düşmüyor. Bu kez dikkat çeken isim Arzu Sabancı'nın küçük oğlu Kerim Sabancı oldu. Sabancı, Cannes'a ünlü model Carmella Rose ile katıldı. İkiliyi gören sosyal medya kullanıcıları yorum yağdırdı.

Magazin 2024-05-24 12:35:00

Mario Balotelli, Adana Demirspor'dan ayrıldı! Yeni adresi hemen belli oldu...

Süper Lig ekibi Adana Demirspor forması giyen yıldız futbolcu Mario Balotelli, Akdeniz ekibine veda ederek paylaşımda bulundu.

Spor 22-05-24 16:39

Cannes 2024'teki tüm fotoğrafları unutturdu! Neden çıplak fotoğraf? eleştirisi yağdı

Cannes Film Festivali bu yıl Türkiye'de de çok gündemde. Özellikle Türk oyuncuların giydiği kıyafetler ülkemizde çıplaklık eleştirilerine sebep olurken ünlü model öyle bir poz verdi ki dünya magazine bomba gibi düştü.

Magazin 22-05-24 14:19

Hadise Cannes'a sadece ceket giyip gitti! Herkes aynı yorumu yaptı! 'Giyinmeyi unutmuş'

Favori yapımların Altın Palmiye için yarıştığı 77. Cannes Film Festivali, Cannes şehrinde tüm görkemiyle devam ediyor. Bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivale, Türkiye'den birçok ünlü isim katıldı. Bu isimlerden biri de Hadise oldu. Ünlü şarkıcı Cannes'a sadece ceket giyip geldi. Onu gören herkes aynı yorumu yaptı...

Magazin 22-05-24 07:54

Cem Yılmaz, '20 yıl sonra gelen lezzet' diyerek sürprizini duyurdu!

Türk sinema tarihinde iz bırakan filmlerden olan Cem Yılmaz imzalı G.O.R.A uzun yıllar sonra kült bir filme dönüştü. 2004 yılında vizyona giren G.O.R.A filminden sonra A.R.O.G filmini yapan Cem Yılmaz ardından Arif V 216 filmiyle devam etti. Yılmaz, gişe rekorları kıran G.O.R.A'nın GORA 4 GORA olarak izleyici ile 20 yıl sonra tekrar buluşacağının müjdesini sosyal medya hesabından verdi.

Kulis 20-05-24 20:06

Cevizli sucuk ile pizzayı birleştirdi! Ortaya sıra dışı bir lezzet çıktı

Elazığ'da bir pizza ustası, müşterilerine farklı bir lezzet sunmak için yörenin tescilli lezzeti orcik (cevizli sucuk) ile pizza yapıyor.

Yemek 20-05-24 14:09

'Birçok ilden gelen var' Bölge halkı keşfetmiş! Merak uyandırıyor 'Hiç kimse ne zaman başladığını bilmez'

Hatay’da Amanos Dağı eteğinde bulunan ‘yanan taş’ yaşanan gaz sızıntısının etkisiyle yıllardır yanmaya devam ediyor. Bölge halkınca keşfedilen yanan taş yıllardır merak uyandırmaya devam ediyor. Kurtbağı Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş "Bu köyde hiç kimse yanan taşın ne zaman yanmaya başladığını bilmez" derken "İzmir, Ankara, Adana gibi illerden insanların geldiğini biliyorum. Turla turcular gelir, birçok ilden gelen var" ifadelerini kullandı.

Haber 20-05-24 09:57

SON DAKİKA | Piyasaya 50 milyon TL'lik sahte altın süreceklerdi! Adana merkezli 4 ilde operasyon... Atölyede yakalandılar

Son dakika haberi: Adana merkezli 4️ ilde sahte altın operasyonu düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “AYAR-3” operasyonuyla; piyasaya yaklaşık 50 milyon TL sahte altın sürmeye çalışan şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

Haber 18-05-24 16:02

Osmaniye'ye yüksek hızlı tren geliyor! Süre 6,5 saatten 2 saat 15 dakikaya düşecek

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açılış töreninde Osmaniye’ye YTH müjdesi verdi. Uraloğlu, "Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattı ile Osmaniye’yi de hızlı tren ile tanıştıracağız. YHT projemiz ile Mersin-Adana-Osmaniye Gaziantep arasındaki mevcutta 361 km olan mesafeyi 312,5 km’ye, 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini de 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz” dedi.

Finans 18-05-24 14:23
YHT

Hamas güçlerince kaçırılıp yarı çıplak soyulmuştu! Dünyanın konuştuğu Shani Louk'un cansız bedenine ulaşıldı... İsrail ordusu Gazze'de üç rehinenin cansız bedenine ulaştı

İsrail'deki bir müzik festivali için Almanya'dan gelen Shani Louk, 7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın saldırısında yarı çıplak vaziyette kaçırılmıştı. Kamyonete bindirilirken çekilen görüntüleri dünya basınında geniş yankı uyandıran Louk'un cansız bedenine ulaşıldı. İsrail ordusu, Alman asıllı İsrailli Shani Louk, 28 yaşındaki Amit Buskila ve 56 yaşındaki Itzhak Gelerenter'in cansız bedenlerine ulaştığını açıkladı.

Trend 18-05-24 10:15

Sergen Yalçın'dan veda açıklaması! ''En azından iyi bir final yapıp kapatalım dedik''

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Adana Demirspor galibiyetine ilişkin, “Bizim için önemli tarafı; son iç saha maçımızı oynadık. Bugün kazanmak istiyorduk. Yani en azından iyi bir final yapıp kapatalım dedik” dedi.

Spor 17-05-24 22:51

UEFA'dan Süper Lig ekibine 1 yıl men cezası! Gelecek yıl Avrupa kupalarına katılamayacaklar...

UEFA, Adana Demirspor'a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi.

Spor 17-05-24 20:12

PFDK’dan Bülent Uygun, Çağdaş Atan ve Balotelli’ye men cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan’a 1’er resmi müsabakadan men cezası verdi. Adana Demirspor’un golcüsü Balotelli ise 3 resmi maçtan men cezası aldı.

Spor 17-05-24 11:44

PFDK kararını açıkladı! 2 teknik direktöre kötü haber: 1 maç men edildiler!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararları açıklandı. Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ile Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'a 1 maç ceza verildi. Öte yandan Adana Demirspor forması giyen Mario Balotelli ise 3 maç ceza aldı.

Spor 16-05-24 17:33

Bilmeden önünden geçip gidiyorlar! Orada kendiliğinden yetiştiğini keşfetti... Konservesini yapıyorlar 'Egzama, kanser, enfeksiyon, hepsine iyi geliyor'

Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.

Kadin 16-05-24 11:47

İYİ Parti milletvekili Bilal Bilici'den istifa kararı! Dikkat çeken iddia: AK Parti'ye geçebilir!

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici partisinden istifa etti. Gazeteci İsmail Saymaz, Bilici'nin AK Parti’ye geçebileceğini iddia etti.

Haber 15-05-24 16:40

Yer: Adana! Kafasına kova geçirip trafiğe çıktı... Polisle aralarındaki ilginç diyalog sosyal medyada gündem yarattı

Sosyal medyadan paylaşılan ilginç bir görüntü kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti. Görüntülerde kafasına kova getiren bir kişinin trafiğe çıkarak video çektiği anlar yer aldı. Sürücü ve polis arasındaki ilginç diyalog sosyal medya kullanıcıları arasında popüler oldu.

Trend 14-05-24 14:10

FIFA'dan Adana Demirspor'a 3 dönem transfer yasağı! İşte sebebi...

FIFA, Adana Demirspor'a eski teknik direktörü Patrick Kluivert'a ödenmeyen 142 bin euro borç nedeniyle üç dönem transfer yasağı verdi. İşte detaylar...

Spor 14-05-24 11:03

Adana Demirspor eski başkanı Murat Sancak 'maçı sattınız' diyenlere ağzına geleni saydı!

Adana Demirspor'un eski başkanı Murat Sancak, 6-1 kaybedilen Gaziantep FK maçının ardından yapılan 'maçı sattınız' yorumlarına çok sinirlendi. Sancak yaptığı açıklamada bu tepkilere yönelik olarak çok sert ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Spor 13-05-24 22:45

Adana Demirspor Luis Nani ile yollarını resmen ayırdı!

Adana Demirspor'dan yapılan açıklamada 37 yaşındaki oyuncu Luis Nani ile yollar resmen ayrıldı. İşte detaylar...

Spor 13-05-24 16:44

Arenada korku dolu anlar kamerada! Rakibinden kaçan boğa, hakeme çarpıp üzerinden geçti

Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Boğa Güreşi Festivali korku dolu anlara sahne oldu. Arenada güreşirken rakibinden kaçan boğa, hakeme çarpıp üzerinden geçti. Hakem yaralanırken, o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber 13-05-24 15:45

Süper Lig'in kritik maçına yağış engeli! Hakem maçı durdurdu...

Süper Lig'de Adana Demirspor ile Gaziantep FK'ınin karşılaştığı maç yoğun yağmur nedeniyle durdu.

Spor 12-05-24 19:26

Yağış ve fırtına vatandaşları hazırlıksız yakaladı! Ortaya ilginç manzaralar çıktı: Adana ve Hatay'da sağanak bastırdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Adana ve Hatay'da sağanak yağış ile fırtına etkili oldu. Bir anda bastıran yağışa yakalananlar zor anlar yaşadı. Su baskınlarının yaşanıp trafiğin aksadığı noktalarda hayat felç oldu.

Haber 12-05-24 16:42

Meteoroloji uyarmıştı! O illerde toz kabusu: 'Yüzümüzü, gözümüzü dolduruyor'

Meteorolojinin uyardığı Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taşınımı dün akşamdan itibaren Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay'da etkili olmaya başladı. Toz bulutu sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşarak bu kentleri tamamen kapladı. Toros dağları ile Akdeniz’in de tozdan görünmez duruma geldiği şehirde bazı vatandaşlar maske ile tedbir aldı. Toz bulutunun etkili olduğu Mersin'in Erdemli ilçesinde de gece kısa süreli yağan yağmur, araçların üzerinin çamur lekesiyle kaplanmasına neden oldu.

Haber 11-05-24 16:50

‘Bayğaralar’ organize suç örgütü elebaşı Yunanistan’da yakalandı

Adana'da ‘Bayğaralar’ olarak bilinen organize suç örgütünün, kırmızı bültenle aranan elebaşı Ramazan Bayğara, INTERPOL ekiplerince Yunanistan’da yakalandı. Adana Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Haber 10-05-24 19:13

Adana ve çevre illerde eğitim sendikaları okul müdürünün öldürülmesini protesto etti

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesi protesto edildi.

Yurthaber 10-05-24 15:17

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

Festivalin açılış töreninde "Uçan Süpürge Onur Ödülü" sinema ve tiyatro oyuncusu Hatice Aslan'a takdim edildi.

Yurthaber 10-05-24 08:11

Gençlik festivalinde gönüllerince eğlendiler

Atatürk Üniversitesi Gençlik Festivali 2024 programları çerçevesinde Oltu Gençlik Merkezi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerine çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yurthaber 09-05-24 12:33

Yer: Adana! Elimde fotoğrafların var diyerek şantaj yaptı: Durumu öğrenen baba çılgına dönünce...

Adana'da şantaj cinayeti işlendi. 19 yaşındaki Arda Demirci, kendisinden ayrılmak isteyen İ.A.'ya "Elimde fotoğrafların var. Beni terk edersen, seni rezil ederim" diyerek şantaj yaptı. Olaydan haberi olan İ.A.'nın babası Mehmet Akkel, Demirci ile görüşmek istedi. Kızının peşini bırakmasını isteyen baba Akkel'e karşı Demirci şantajını devam ettirdi. İşte tam bu noktada olaylar farklı bir boyut aldı.

Haber 09-05-24 10:13

Tunceli'de ilk defa düzenlenecek motosiklet festivali için hazırlıklar sürüyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Tunceli'de 27-30 Haziran tarihlerinde motosiklet festivali düzenleyeceklerini bildirdi.

Yurthaber 08-05-24 14:39

Coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun marka değeri timlerle korunuyor

Adana'da Tarım ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan "ham karpuz timleri", meyvenin olgunlaşmadan hasat edilmesini engelleyecek.

Yurthaber 07-05-24 10:52

Karakucak Güreş Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen Karakucak Güreş Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Yurthaber 07-05-24 10:39

Adana Demirspor'da sürpriz gelişme! Balotelli için İtalya Milli Takımı müjdesi...

İtalya Milli Takım yetkilileri, Balotelli'yi takibe aldı. EURO 2024 için 'Hazır ol' mesajını verdi. Balotelli, Hikmet Karaman ile bireysel ekstra çalışmalara başladı.

Spor 06-05-24 16:28

Atakent ve Yenidoğan mahallelerine 57 milyon liralık altyapı yatırımı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Başkan Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda şehrin altyapısını güçlendirmek adına önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Yurthaber 06-05-24 11:51

Çiçeği burnunda belediye başkanı Lal Denizli'den 3 günlük festivale 15 milyon TL! Sosyal medyada gündem oldu

31 Mart seçimlerinde CHP'den Çeşme Belediye Başkanı seçilen Lal Denizli, Alaçatı Ot Festivali için 15 milyon lira harcadı. 3 günlük festival için 15 milyon lira harcanması sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Öte yandan festivale katılan ünlü isimler de dikkat çekti.

Haber 03-05-24 14:08

İsrail'den Türkiye'ye gelip Suriyelilerin böbreklerini sattılar! Organ ticareti şebekesinin organizatörü bakın kim çıktı

İsrail'den Türkiye'ye sağlık turizmi bahanesiyle gelen 7 kişinin pasaportları incelendi, Türkiye-Suriye-İsrail üçgenindeki skandal deşifre oldu. Adana polisi organ ticareti yapan şebekeyi çökertti. Aralarında kadınların da bulunduğu organ ticareti şebekesinin organizatörü turizm acentesi patronu çıktı!

Haber 03-05-24 10:23

Sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti! İşte Benim Stilim yarışmacısı Yağmur Taktaş'ın mezarı açılacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hayatını kaybeden ve ailesi tarafından, sevgilisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın Adana’daki mezarın açılarak, otopsi yapılacak. Taktaş ailesinin avukatı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde cinayet şüphesiyle başlatılan soruşturmanın aktif olarak devam ettiğini açıkladı.

Magazin 02-05-24 16:59

28 il için 'sarı kod' Ankara, Adana.. 'Sınırı geçmiş durumda' Kuvvetli olacak, çamur yağacak! Meteoroloji'den son dakika 1 - 5 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Yağmur ve çöl tozları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce de var. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı. İşte il il Meteoroloji 1 Mayıs 2024 Çarşamba son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 01-05-24 09:42

Mısır ekmeği tarifi: Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının kendine has lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, hem tek başına hem de yemeklerle ve kahvaltılıklarla tüketilebilir. Diğer ekmek türlerinden farkı mısır unu ile yapılması olan bu lezzet dünya çapında da bilinir hâle gelmiştir. İşte mısır ekmeği tarifi...

Yemek 30-04-24 23:05

Mıhlama tarifi: Mıhlama nasıl yapılır?

Mıhlama ya da kuymak adı ile bilinen ve sık sık karıştırılan bu lezzet kahvaltıların kıymetlisi, Karadeniz mutfaklarının baş tacı kabul edilir. Farklı şehir ve yörelerde birkaç püf noktası ile pişirilebilen mıhlama tarifini aşağıdaki malzemeleri kullanarak siz de evinizde yapabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 21:09

Cream puff (Krem puf) tarifi: Cream puff (Krem puf) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından gelip zaman içinde farklı ülkelerin mutfaklarında da kendini gösteren birçok lezzet bulunmaktadır. Bu lezzetlerden biri de artık evlerin mutfaklarında da yapılabilen Cream puff (Krem puf) tarifidir. Bir Fransız tatlısı olan bu lezzet Cream puff, kreme puf ya da krem puf gibi farklı isimlerle de tanınan bir tatlıdır. Yapımı da oldukça pratiktir.

Yemek 30-04-24 21:02

Soğan halkası tarifi: Soğan halkası nasıl yapılır?

Doğal antibiyotik olarak da bilinen soğan girdiği çorbalara, salatalara, yemeklere ayrı bir lezzet katar. Dolması da yapılan soğanın farklı bir hâli de soğan halkasıdır. Eğer isterseniz evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla soğan halkası yapabilirsiniz. İşte soğan halkası tarifimiz...

Yemek 30-04-24 12:47

Ton balıklı salata tarifi: Ton balıklı salata nasıl yapılır?

Hafif bir öğün hazırlamak istiyorsanız ve az vakitte hızlıca yapılabilecek bir lezzet arıyorsanız aşağıda verdiğimiz ton balıklı salata tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif hem çok lezzetli hem de yapım aşamaları son derece pratik.

Yemek 30-04-24 11:53

Acılı ezme tarifi: Acılı ezme nasıl yapılır?

Türk mutfağından çıkan lezzetlerden biri olan acılı ezme Adana bölgesine ait bir tariftir. Adana sofralarının başköşesinde yer alan birçok lokantada ikram edilen bu lezzeti siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. İşte yapımı kolay olan ama tadı damaklardan kolay gitmeyen acılı ezme tarifi...

Yemek 30-04-24 11:30

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, Yörük çadırları yerleşkesinde Yörük ateşi yakıldı.

Yurthaber 30-04-24 07:58

25. Kumluca Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı oldu

Kumluca ilçesinde 25'inci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yağlı güreşlerde Fatih Atlı başpehlivan oldu.

Yurthaber 29-04-24 07:46