Ise Alim Haberleri

Rapçi Çakal kaza yaptı! O anları videoya çeken kişi de arabasını çarptı 'Her sene bir araba gidiyor'

Çakal adıyla bilinen ünlü rapçi Emirhan Çakal, kazaya karıştı. Sosyal medyada yayılan bir video ise gündem oldu. O anları videoya kaydetmek isteyen bir kişi de dikkatsizliği nedeniyle arabasını çarptı. Akılalmaz zincirleme kazayla ilgili ünlü isim de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Magazin 2024-07-26 16:56:47

Çanakkale'de eşini katletmişti! Kan donduran ifadeler: 'Balya ipini eşimin boğazına doladım', 'Çukura attık ve molozlarla kapattık'

Çanakkale'de Saliha Gizem Yıldızhan, boşanma aşamasındaki eşi tarafından katledilmişti. Fırat Yıldızhan ile cesedi gömmesine yardımcı olan kardeşi hakkında istenen cezalar belli oldu. Mahkemede katil Yıldızhan "Bir anlık öfke ile yanında bulunan balya ipini eşimin boğazına doladım ve sıkmaya başladım" dedi. Kardeşi ise "Ağabeyim Fırat ile birlikte cesedi Çavuşköy yakınlarında su kanalı için açılmış çukura attık ve üzerini toprak, molozlarla kapattık" dedi.

Haber 2024-07-26 16:32:05

TCMB'nin TL depo alım ihalesine gelen teklif belli oldu

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 176 milyar 383 milyon liralık teklif geldi. İhalede, minimum faiz oranı yüzde 49,98, maksimum faiz oranı yüzde 50 ortalama faiz oranı ise yüzde 50 olarak ilan edildi.

Finans 2024-07-26 14:11:48

Emekli maaşlarını yükseltecek sistem! SGK Uzmanı detaylar anlattı: En önemli kriteri stajyer ve çıraklar

Milyonlarca emeklinin zam maratonu sona erdi. SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranı yüzde 24.73, memur emeklilerinin yüzde 19.31 oldu. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Enflasyon ve yüksek fiyatlar nedeniyle alım gücü düşen emekliler ise maaşlarının artırılmasını istiyor. SGK Uzmanı Murat Bal emekli maaşlarını yükseltecek bir sistem önerisinde bulundu.

Finans 2024-07-26 14:03:19

Cami imamını okla vurmuştu! Saldırganın yeni görüntüleri ortaya çıktı! İmam eşi konuştu

Bağcılar'daki Necattin Camii'nde imamı okla vurarak omzundan vuran saldırganın yeni görüntüsü ortaya çıktı. Camiye gidiş anı ortaya çıkan saldırgan hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamada bulundu. İmamın eşi ise, açıklamayı alıntılayarak, eşinin durumu hakkında bilgi verdi.

Haber 26-07-24 13:14

Van'da Kürtçe trafik uyarılarının üzerine Türkçe yazılar yazıldı: Yasal süreç başlatılacak

Van'da bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yaya geçitlerine hem Türkçe hem Kürtçe trafik uyarıları yazıldı. Dün gece ise Kürtçe yazıların üzerine "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak" yazıları yazıldı ancak bu yazıları kim ya da kimlerin yazdığı bilinmiyor. Belediyeden olayla ilgili açıklama geldi, sorumlular hakkında yasal süreç başlatılacağı belirtildi.

Haber 26-07-24 13:05

Kızılcık Şerbeti'nden ayrılığı olay olmuştu! Selin Türkmen'in yeni adresi belli oldu! Yakışıklı oyuncuyla...

Ekranların fenomen dizisi Kızılcık Şerbeti'nden rolü bittiği için ayrılan Selin Türkmen'in yeni projesi merak ediliyordu. Türkmen yeni sezonda Kara Dut dizisi ile izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Güzel oyuncunun partneri ise yakışıklı oyuncu Burak Dakak oldu.

Magazin 26-07-24 12:52

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin inceleme başlatıldığını açıklamıştı! “Sosis Partisi: Gıdatopya” animasyonuna ceza

Uluslararası yayıncı Prime Video'nun Türkiye kataloğunda yer alan “Sosis Partisi: Gıdatopya” adlı animasyon filmi için harekete geçildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise tartışmalara neden olan söz konusu içerik ile ilgili inceleme başlatıldığını belirtmişti. RTÜK tarafından, söz konusu animasyona katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası verildi.

Haber 26-07-24 11:46

İnci kaşıkla servis ediliyor! Fiyatı 40 bin TL... Dünyaca ünlü lüks restoran Bakan Ersoy'un otelinde açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un oteli Maxx Royal Bodrum'da, Paris'in en lüks lokantalarından olan Caviar Kaspia'nın şubesi açıldı. Mekanın bir klasiği olan ve inci kaşıkla servis edilen havyarlı patatesin fiyatı ise türüne ve gramajına göre 170-1147 euro arasında yani yaklaşık 40 bin TL civarında.

Finans 26-07-24 10:29

İstanbul ve Ankara dahil 15 il için sarı ve turuncu kod! Yaz yağmurlarıyla serinlik geliyor! O tarihten sonra tekrar... Meteoroloji son dakika 26 - 30 Temmuz hava durumu tahmini

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı, 15 il için sarı ve turuncu kod verdi. Sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması çağrısı yaptı. Sıcaklıkların ise iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalması bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen ise sıcaklıkların, yağışın bitmesiyle, pazardan itibaren 3-4 derece artacağını belirtti. Peki, İstanbul'da hava nasıl? İstanbul'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmini yapıldı. İşte il il son durum...

Haber 26-07-24 09:42

Muğla'da bir kadının öldürülmesine ilişkin yakalanan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, tartıştığı eski eşini tabancayla öldüren şüpheli ile ona yardım ettiği öne sürülen oğlu tutuklandı, arkadaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurthaber 26-07-24 08:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversitenin rektörü değişti…

Atama ve görevden almalarla ilgili kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik'i atadı. YÖK üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atanırken, 11 üniversiteye de rektör ataması gerçekleştirildi. Türkiye'nin yeni Sudan Büyükelçisi ise Fatih Yıldız oldu.

Haber 26-07-24 07:45

SON DAKİKA: Araç alacaklar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı: Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geldi! Dikkat çeken 70 kilometre detayı...

Son dakika haberi... Araç almak isteyenleri ilgilendiren yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi resmileşti. ÖTV indiriminde 70 kilometre detayına ise dikkat edilmesi gerekiyor.

Finans 26-07-24 07:13

Yer: Bağcılar! 1 ay önce öldürmekle tehdit ettiği eski eşini sokak ortasında silahla vurdu

İstanbul Bağcılar'da Yusuf K., 4 yıl önce boşandığı eski eşi Ceylan T.'yi yaklaşık 1 ay önce 'Seni öldüreceğim, sakat bırakacağım' mesajlarıyla tehdit etti. Dün, Ceylan T. işe giderken eski kocası Yusuf Y. önünü keserek tartışmaya başladı. Büyüyerek devam eden tartışmada Yusuf Y. eski eşi Ceylan T.'yi 'Sen beni aldatıyorsun, seni öldüreceğim' diyerek silahla vurdu. Yaralı Ceylan T. ambulansla hastaneye kaldırılırken şüpheli koca Yusuf Y. ise aynı gün içinde gözaltına alındı.

Haber 25-07-24 21:44

Vantilatör için kavga ettiler! Sıcaktan kafenin ortasında hüngür hüngür ağladı

Bursa'da bir kafede sıcaktan bunalan 3 kadın vantilatör nedeniyle kavgaya tutuştu. 3 kadının sıcak yüzünden kavgasında, bir kadın vantilatörün çalışmaması üzerine ‘çok sıcak’ diyerek ağlamaya başladı. Diğer arkadaşları onu eleştirirken, çevredeki müşteriler ise o anları cep telefonları ile kaydetti.

Haber 25-07-24 17:41

Meteoroloji'den İstanbul dahil 3 il için sağanak uyarısı! AKOM da saat verdi... Son dakika 26 - 30 Temmuz hava durumu tahmini

Meteoroloji, İstanbul'da bu gece, Kocaeli ve Sakarya'da ise yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanağa karşı uyarıda bulundu. Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu. İşte son dakika 25, 26, 27, 28, 29 ve 30 Temmuz hava durumu tahminleri...

Haber 25-07-24 15:53

Aracın üstüne çıktı, zıpladı! ‘Zombi’ gibi gezinerek, rezillik çıkardı

Adana’da uyuşturucu madde etkisinde olduğu iddia edilen bir kadın, ortalığı birbirine kattı. Yavaş seyirde ilerleyen aracın üstünde seyahat eden kadın, aracın üstüne çıkarak zıpladı. O anlar ise, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber 25-07-24 12:07

SON DAKİKA | İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 13 zam! İşte yeni fiyatlar

Son dakika haberi: İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL’den 282,5 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Haber 25-07-24 11:19

Meclis en gergin gününü yaşadı! Önce AK Parti-DEM kavgası, ardından İYİ Parti-MHP gerginliği... Yumruklar havada uçuştu

TBMM son zamanlardaki en gergin gecesini yaşadı. AK Partili vekillerle DEM Partili vekiller yumruk yumruğa kavga etti. İkinci perde de ise MHP'li vekillerle İYİ Partililer birbirine girdi. İYİ Partili Selçuk Türkoğlu MHP'li Erkan Akçay'ın kendisine vurduğunu söyledi. Bozdağ tüm grup başkanvekilleriyle görüşme yapmak zorunda kaldı.

Haber 25-07-24 10:56

Turizmin Seçil Erzan'ı patladı! WhatsApp grupları kuruldu, şikayetler edildi ama 1 kişi bile tatile gidemedi

Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık türü ortaya çıkmasın. Bu kez de ucuza tatil hayali kuranların hevesleri kursaklarında kaldı. Yaptığı oyunlar yüzlerce kişi mağdur eden Selin Çakmak 'turizmin Seçil Erzan'ı' olarak anılmaya başlandı. Söz konusu vurgunda ise 80 milyon TL ortadan kayboldu.

Haber 25-07-24 09:14

Sıcaktan bunalanlar bu haberi bekliyordu! Yağmur uyarısıyla birlikte bir de çağrı yapıldı! Bu illerde yaşayanlar dikkat

Aşırı sıcaklar, nem rekorları derken soğuk havaları sevenlerin beklediği haber geldi. Meteoroloji 14 il için sarı kodlu uyarı verirken vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gök gürültülü sağanak yağışlar yolda. Üstelik bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul'da ise öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası'nda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte detaylar...

Haber 25-07-24 08:25

Bodrum'daki pahalılığa bir öneri de Özge Ulusoy'dan geldi! 'Kimseyi yurt dışına kaçırmayalım...'

Son dönemde Bodrum'daki fiyatlar dillerden düşmüyor. Herkesin pahalı diye yakındığı Bodrum'a gidemeyenler rotasını ise Yunan adalarına çevirdiler. Günlerdir sosyal medyada Bodrum ve Yunan adaları kıyaslamaları yapılıyor ve adisyonlar paylaşılıyor. Bodrum'daki pahalılığa bir öneri de Özge Ulusoy'dan geldi.

Magazin 25-07-24 07:58

Bankada parası olanları sevindirecek haber! Merkez Bankası hamle yaptı, bankalara talimat gönderildi, mevduat faizinde yeni tablo!

Bankada parası olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan likidite sterilizasyonu için yeni adım geldi, bankalara talimat gönderildi. Bankanın yeni adımı sonrası ise mevduat faizlerinde tablo değişti. Bankanın hamlesiyle mevduat faizlerinde düşüş mü yoksa yükseliş mi yaşanır? İşte detaylar...

Finans 25-07-24 07:25

CHP'nin Akçakoca yönetimi karıştı! Kayyum kararına sert tepki gösterdiler

CHP Akçakoca yönetimine kayyum atanması tepkilere yol açtı. Teşkilat üyeleri kararın mantıksız olduğunu ifade ederek "Tuğrul Başkan olmadan bu seçimi kazanamazdık" dediler. Görevden alınan Abanoz ise "İçi boş olan dik duran buğday başaklarıyla görev yapmanın acziyetini yaşıyorum" dedi.

Haber 24-07-24 22:48

Trump'a suikast girişiminde ses getiren görüntü! Gizli servis ile polisin konuşması yayınlandı: Saldırganı öncesinde fark etmişler

13 Temmuz'da ABD'de başkanlık için çalışmalarını sürdüren Donald Trump'a karşı bir suikast girişimi düzenlenmiş, Trump yaralanmış saldırgan ise öldürülmüştü. Dünyanın konuştuğu olayda yeni görüntülere ulaşıldı. Saldırganın eylemi yapmadan önce fotoğraflarının polis ve gizli servis arasında dolaşıma sokulduğu tespit edildi.

Haber 24-07-24 17:14

Ali Koç yeniden Kulüpler Birliği Başkanı seçildi

Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda Ali Koç yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise Fatih Saraç, Murat Sancak, Murat Özkaya, İbrahim Turgut, Mehmet Sepil, Yüksel Yıldırım, Göksel Gümüşdağ ve Sinan Boztepe oldu.

Spor 24-07-24 16:26

Sosyal medya fenomeni Sophie Hughes eğri hatlı vücudunu beğeniler uğruna saklamayı reddediyor!

Sosyal medya fenomeni Sophie Hughes, insanların çevrimiçi fotoğraflarını kalıplara dayatmak istedğinive bundan bıktığını söylüyor. Model, yakın zamanda büyük bir noktayı kanıtlamak için yan yana iki fotoğrafını paylaştı. İlk fotoğrafa binlerce beğeni gelebileceğini ikinci fotoğrafa ise kötü yorumların yapılacağını gösterdi.

Kadin 24-07-24 12:02

İkinci el otomobilde galericiler tarih verdi! Ortalama 100 bin lira geriledi… Araba fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

İkinci el otomobil piyasasında sıfır araç fiyatlarından bile pahalı olan rakamlar artık geride kaldı. Özellikle pandemi döneminde başlayan ikinci elde yüksek fiyatlar pandemi sonrasında da uzun süre devam etti ancak son bir yıldır, fiyatlarda büyük bir düşüş yaşandı. İkinci el araba piyasasında ise şimdi bir durgunluk yaşanıyor. Yükselen fiyatlar ise ortalama 100 bin lira gerilemiş durumda. İşte ikinci el otomobilde son durum…

Finans 24-07-24 08:26

Bülent Emrah Parlak sevgilisi Elit Andaç Çam ile konserdeydi! Eski eşi de oradaydı...

2015 yılında dünyaevine girip, 2020'de boşanan Bülent Emrah Parlak ile Burcu Gönder bir konserde denk geldi. Bülent Emrah Parlak sevgilisi Elit Andaç Çam ile konserdeydi. Burcu Gönder'e ise eski eşi soruldu.

Magazin 24-07-24 07:46

Yüzde 100 zam yapan da var yüzde 300 yapan da! Özel lise ücretlerine zam: 1 milyon TL'yi aştı!

Eğitim ücretleri her geçen gün daha pahalı bir hale gelirken, vakıf üniversitelerinde yeni dönemde yıllık ücretleri 1 milyon TL'yi aşmıştı. Benzer durum özel liselerde de yaşandı. Fransız, Amerikan liseleri gibi Türkiye'deki yabancı okulların eğitim ücretleri bu yıl yüzde 100’den fazla zamlanırken, Robert Koleji’nin ücreti 1 milyon lirayı aştı. Bazı liselerde yüzde 300'ü aşan zam yapıldığı görülürken, taksitli ödemelerde ise bu ücretler daha artıyor.

Finans 24-07-24 06:29

'Evimdeki gizli odanın kapısını açınca hayatımın korkusunu yaşadım' Yeni taşınan adamın karşılaştığı manzaranın arkasındaki gerçek...

Yurt dışında yaşan bir adam, yeni evine taşındıktan sonra kilitli gizli bir oda keşfetti. Odanın kapısının 20 büyük vidayla sıkıca kapatılmış olduğunu gören adam, kapıyı açtıktan sonra karşılaştığı manzarayı ve yaşadığı korkuyu anlattı. O korkutucu manzaranın arkasındaki gerçek ise hem şaşırttı hem de gülümsetti.

Trend 23-07-24 17:35

İstanbul'da hortum çıktı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün İstanbul ve çevresi için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. İstanbul’da denizin üzerinde hortum oluştu. O anlarda ise, cep telefonu kamerası kayıttaydı.

Haber 23-07-24 17:11

Krisp nedir, ne işe yarar? Krisp ücretsiz mi?

Krisp, uapay zeka yardımıyla arka plandaki gürültü ve yankıyı algılayabilen bir yazılımdır. Gürültü azaltma opsiyonunda Discord kullanıcılarının da karşısına çıkan bu yazılım internet üzerinden indirilebilir. Ardından herhangi bir görüşme esnasında aktifleştirilebilen Krisp kullanılmayacağı zaman ise kolaylıkla kapatılabilir.

Haber 23-07-24 16:20

AK Partili Baykan'ın sözleri komisyonu karıştırdı! Gece yarısı kendini arayan kadına 'sizlerin uyutulması gerek' demiş

Son günlerin en sıcak konusu sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan düzenleme. Teklifin görüşüldüğü komisyonda ise gerginlikler bitmiyor. Son olarak AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan konuyla ilgili gece yarısı bir kadının kendini aradığını ve yanıt olarak ise 'sizlerin uyutulması gerek' dediğini ifade etti. Bu sözler komisyonda tepki çekti.

Haber 23-07-24 15:56

Bahçeli Köpeklerin öldürülmesine karşıyız deyince Ebru Polat paylaşım yaptı: Sayın genel başkanımız...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sokak hayvanlarına ilişkin, “MHP hayvan dostudur, köpeklerin öldürülmesine karşıyız" çıkışında bulundu. Yasaya ilk günden beri karşı olan Ebru Polat'tan ise paylaşım gecikmedi.

Magazin 23-07-24 13:30

Ermenistan sınırında yaşandı! Belediye Başkanı kendisini takip ettiğini düşündüğü drone'u kurşun yağmuruna tuttu! Allahsız çabuk ol

Ermenistan sınırında hareketli dakikalar yaşandı. Olayın başrolünde ise Iğdır'ın Aralık ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya yer aldı. Takip edildiğini düşünen başkan drone'u görünce tüfeğini eline alarak adeta kurşun yağdırdı. Söz konusu videoda başkanın tüfeği isterken, 'Allahsız çabuk ol' lafı izleyenleri güldürdü.

Haber 23-07-24 12:59

Ağrı Dağı’ndan acı haberleri gelmişti! Arayıp yardım istemiş: ‘‘Donmak üzereyim’’

Türkiye'nin farklı kentlerinden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen dağcı grubu, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmanırken oluşan tipi nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Olay hakkında ortaya çıkanlar ise yürek burkuyor. Dağcılardan Halim Dalgın, arkadaşını arayarak, ‘Donmak üzereyim’ diyerek yardım çağrısında bulunmuş.

Haber 23-07-24 11:56

Kafa karıştıran optik illüzyon testi: Filin içindeki gizli hayvanı bulan çok az! 10 saniyeniz var...

Optik illüzyon testleri hem görsel zekanızı hem de dikkatinizi ölçmede bir araç oluyor. Çözerken hem eğleneceğiniz hem de öğreneceğiniz bu optik illüzyon testinde bir fil var. Sizden istenen ise resimdeki filin içinde gizli olan bir diğer hayvanı bulmak. Resimdeki filin içinde gizli olan hayvanı 10 saniyede bulabilenlerin üstün zekalı olduğu iddia ediliyor. Kafa karıştıran optik illüzyon testi ve cevabına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kadin 23-07-24 11:18

Termometreler şehrin plaka kodunu gösterdi 'Binalar varken serindi! Depremde yıkılınca çöl sıcaklığına döndü'

Kahramanmaraş’ta sıcak hava nedeniyle vatandaşlar ağaç gölgelerinde serinlerken termometreler şehrin plaka kodu 46’yı gösterdi. Kimi vatandaş şemsiye ile gezdi, kimi ise soğuk içeceklerle serinlemeye çalıştı. Bir vatandaş ise "Önceden binalar varken Maraş serindi. Binalar depremde yıkılınca çarşı çöl sıcaklığı gibi desem yeridir. Aşırı sıcak, aşırı yanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haber 23-07-24 10:41

Arda Turan EURO 2008-EURO 2024 kadrolarını karşılaştırdı! 'Fatih Terim mi, Montella mı?' sorusuna verdiği yanıt gündem oldu 'Yok artık'

Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın efsane oyuncularından Arda Turan, katıldığı bir YouTube programında kendisinin de içinde yer aldığı EURO 2008 kadrosu ile EURO 2024 kadrosunu karşılaştırdı. Turan'ın 'Fatih Terim mi, Montella mı?' sorusuna verdiği yanıt ise gündem oldu. İşte detaylar...

Spor 23-07-24 10:30

Deniz keyfiniz zehir olmasın! Uzman isim 'Ölüm ya da kalıcı felce yol açabilir' diyerek uyardı

Temmuz ayının sonuna doğru yaklaşırken aşırı hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltmaya devam ediyor. Kimi serinlemek için buzlu içecekler tercih ederken kimi ise kendini serin sulara atıyor. Sahil ve plajlar doluluğunu korurken denizde yüzerken dikkat edilmesi gereken bir konu hakkında uyarı yapıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan, suya yanlış atlamanın ölümle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Haber 23-07-24 10:19

Biden adaylıktan çekilince 24 saatte rekor bağış toplandı

ABD gündemi son günlerde adaylık seçimleriyle oldukça hareketli devam ediyor. Joe Biden’ın dün adaylıktan çekildiğini duyurarak, Kamala Harris’i aday olarak önerdi. Parti kongresi ise Biden’ın bu hareketini yanıtsız bırakmadılar. Harrris’inin 24 saatte topladığı bağış ise duyanları bir hayli şaşırttı.

Haber 23-07-24 10:10

Saat verildi! İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor, sıcaklık ise... AKOM da duyurdu! Meteoroloji son dakika 23 - 27 Temmuz hava durumu tahmini

Sıcaklık düşecek mi? Yağmur var mı? Meteoroloji hava durumu tahminini paylaştı. İstanbul öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yurtta sıcaklığın iç kesimlerde 3-5 derece azalması, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. AKOM İstanbul'da öğleden itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklendiğini açıkladı. Yağışların geçtiğimiz 2 haftadan beri yaşanan sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Haber 23-07-24 09:33

Sokak hayvanları yasa teklifinde yeni detay: Belediye başkanına hapis, hayvan sahibine 60 bin lira ceza

Sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifinin Meclis komisyonundaki görüşmeleri sürerken, detaylar da netleşmeye başladı. 'Ötanazi' kelimesi teklif metninden çıkarılırken, para cezası ve hapis cezası detayı dikkat çekti. Söz konusu kanun teklifine göre başıboş köpeklerin kontrolüyle ilgili yükümlüklerini yerine getirmeyen başkan dahil belediye yetkililerine hapis cezası verilecek. Sahipli hayvanlarını terk edenlere ise uygulanan para cezası da 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.

Haber 23-07-24 08:39

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı! Onlarca füze gönderildi

Lübnan Hizbullah'ı yaptığı yazılı açıklama ile İsrail'in kuzeyinde yer alan Tsuriel ismindeki yerleşim yerine onlarca katyuşa füzesiyle saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu ise Hizbullah'ın yolladığı füzelerin büyük çoğunluğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini duyurdu.

Haber 23-07-24 01:12

Ayran aşı çorbası tarifi: Ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

Ayran aşı Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde dahi yer bulmuş olan Türk mutfağına has özel bir çorbadır. En büyük özelliği ise soğuk olarak tüketilmesi ve servis edilmesidir. Özellikle yaz günlerinin en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan ayran aşının yapımı ise oldukça kolaydır. İşte tarifi!

Yemek 23-07-24 00:18

Pestil tarifi: Pestil nasıl yapılır?

Türk mutfağına has, en geleneksel lezzetlerden biri olan pestil neredeyse tüm meyveler ile yapılabilir. Birkaç gün bekleme gerektiren pestil tarifi ise aslında son derece kolay ve pratiktir. aşağıdaki adımları uygulayarak siz de enfes bir atıştırmalık ve şifa deposu pestil yapabilirsiniz.

Yemek 23-07-24 00:09

Bilim insanlarına dehşeti yaşattılar! Araçlarına çarpıp yolu kestiler! Malatya Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi

Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte, trafikte saldırı girişimi yapıldı. Çiftin bulunduğu aracı çarparak durdurmaya zorlayan, daha sonra ise saldırmaya çalışan 4 kişiye yoldan geçen polis ekipleri müdahale etti. Uzun süren kovalamacanın sonunda polisler kaçan 4 kişiden 2'sini yakaladı. Malatya Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Haber 22-07-24 20:45

Niğde'de köpek saldırısı! 54 yaşındaki kadın dakikalarca mücadele etti

Niğde'de korkutan anlar yaşandı. Sahipli iki köpeğin saldırısına uğrayan 54 yaşındaki kadın dakikalarca köpeklerden kurtulma mücadelesi verdi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, köpeklerin sahibi gözaltına alınırken köpekler ise karantinaya alındı.

Haber 22-07-24 18:33