Uzman Ve Basogretmenlik Sinav Sonuclari Haberleri

Altında rekor sonrası herkesin aklında tek soru! İslam Memiş ‘Manipülasyon ayına hazır olun’ diyerek uyardı: ‘Farklı bir dünya ekonomisine uyanabilirsiniz’

Altın fiyatları çifte rekor kırmasının ardından bugün yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirdi. Yatırımcılar şimdi piyasalarda neler yaşanabileceğine ilişkin ipuçları ararken uzman isimlerden peş peşe altın tahmini geldi. İslam Memiş, ‘Manipülasyon ayına hazır olun’ diyerek uyardı. Ekonomist Erkan Öz ise, ‘Altın 2800 doları hedefliyor’ dedi. Peki bugün ons altın, gram altın fiyatı, çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte Kapalıçarşı altın fiyatları grafiği ve canlı altın takip ekranı…

Finans 2024-05-21 08:06:34

Uzman isim uyardı: Daha büyük sorunlar oluşmadan tedavi olun! Karında şişlik ve hazımsızlıkla kendini gösteriyor

Bazı hastalıklar zararsız olsa da bazıları kesin tedavi gerektirebiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersoy Esen, safra kesesi taşları ve ameliyatı hakkında konuşarak, “Hastalar en çok hazımsızlık ve şişkinlik sorunu ile gelir. Hasta yemek sonrasında karnında şişlik hazımsızlık, karna ve sırta vuran ağrı hisseder, bir iltihap söz konusu olduğunda ise ateş ve kusma gibi daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir” dedi.

Haber 2024-05-17 15:05:02

Geceleri görülen bu belirtiye dikkat! Fark edilmezse ölümcül olabilir

Bazı hastalıklar sinsi ilerleyip az belirti gösterebiliyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Pınar Ergin, hayat kalitesini düşüren ve ölümcül olabilen kronik böbrek yetmezliğinin sanılanın aksine toplumda oldukça sık görüldüğünü söyledi. Hastalığın belirtilerini de tek tek sıralayan uzman isim geceleri görülen belirtiye de dikkat çekti.

Haber 2024-05-17 10:28:20

Hydrafacial nedir, nasıl yapılır? Hydrafacial ne işe yarar?

Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak herkesin isteyebileceği bir durumdur. Hem daha iyi hissetmek hem daha sağlıklı ve güzel görünmek için cildi korumak ve bu amaçla çeşitli cilt bakımlarını düzenli olarak yapmak önemlidir. Alanında uzman kişilere danışarak bu amaçla üretilen çeşitli ürünler ve uygulamalar da kullanılabilir. Hydrafacial da bu uygulamalardan biridir.

Kadin 2024-05-16 01:32:16

Doğum sonrası ortaya çıkıyor! Uzman isim tek tek açıkladı 'Uzun vadeli etkiler...'

Doğum sonrası sık karşılaşılan sağlık problemleri hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Korkut Arslan, “Vajina ve çevresindeki dokular, doğum sırasında önemli ölçüde esniyor. Normalde, bu dokular doğumdan sonra kısmen eski haline dönse de bazen eski darlık seviyesine tam olarak kavuşamıyor. Vajinal genişleme olarak adlandırılan bu durum, cinsel fonksiyon sorunları, idrar kaçırma gibi pelvik taban sorunları yaratabiliyor” dedi.

Kadin 15-05-24 17:27

Yanlış yıkıyormuşuz! Havluların sertleşmemesi için ucuz tüyo... Evinizde olan o ürünü kullanmayı bırakın

Yeni satın alınmış havlular, ilk başta yumuşaklığıyla göz doldururken zaman içerisinde yıkana yıkana o yumuşaklığını kaybedip daha sert ve kuru bir hal alıyor. Bu durum da bir süre sonra o havluların artık kullanmak istenmeyecek hale gelmesine neden oluyor. Ancak bir uzman, havluları yanlış yıkadığımıza dikkat çekerek daima yumuşak kalması için hem basit hem de ucuz tüyoyu paylaştı. İşte tasarruf ettirirken aynı zamanda havlularınızı ilk günkü yumuşaklığında tutacak o yöntem...

Kadin 15-05-24 15:47

Önce memur ve emekli, sonra asgari ücrete ara zam! SGK Başuzmanı İsa Karakaş ‘asgari ücret’ için tarihi ‘duyum aldık’ diyerek açıkladı

Asgari ücrete ara zam bekleyen milyonlarca çalışan için Ankara’dan kulis bilgisini SGK Başuzmanı İsa Karakaş anlattı. Uzman isim Temmuz ayında emekli zammı ve memur zammı rakamlarının belli olmasının ardından Eylül ayında asgari ücrete ara zam gelebileceğini dile getirdi. Uzman isim, “Eylül ayı gibi asgari ücrete bir ara zam gelebilir. Bu yönde duyumlar aldık. Çünkü emekli ve memura yapılacak zam sonrası oranlar değişecek. Bu da genel zamlara yansıyacak” ifadelerini kullandı.

Finans 11-05-24 07:35

Altın fiyatlarında jeopolitik gerilim alarmı! Uzman isim uyardı, beklentileri açıkladı: 'Bu seviyeler orta ve uzun vadede...' (7 Mayıs gram altın, çeyrek altın ne kadar?)

Altın fiyatlarında son dakika... Orta Doğu'da jeopolitik gerilimler yeniden tırmandı.İsrail ordusu, Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurdu. Jeopolitik gerilimlerin ardından altın fiyatlarının yönü ne oldu? 7 Mayıs Salı Günü gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu?

Finans 07-05-24 09:54

Uzman isim 'Astımı ve şiddetini etkiliyor' diyerek açıkladı! Hava kalitesine dikkat

Hem çocuklarda hem yetişkinlerde artan astım hastalığına dikkat çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu “Astım belirtileri arasında nefes darlığı, hırıltılı solunum ve öksürük bulunur. Küresel ısınmaya bağlı ortaya çıkan iklim değişiklikleri, hava kirliliği, işlenmiş ve paketli gıda tüketimin artması, alerjenlere sık maruz kalma, deterjan gibi kimyasal maddelerin yaygın kullanımı gibi çevresel faktörler, astım dahil alerjik reaksiyonların görülme sıklığını ve şiddetini artırdığı bilinmekte” dedi.

Haber 06-05-24 12:25

Enflasyon 17 ayın zirvesinde, milyonlar ara zam bekliyor! Uzman isim sinyalleri değerlendirdi: Masadaki diğer ihtimal...

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusunun yanıtını arıyor. TÜİK'in açıkladığı nisan ayı verilerinde enflasyon 17 ayın zirvesini gördü. Enflasyriondaki yükselişin ardından asgari ücrete ara zam beklentileri arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı temmuzda ara zamma kapıları kapattı ama ekonomi yönetiminin sinyalleri ne diyor? Yeni bir formül bulunabilir mi?

Finans 05-05-24 11:18

Uzmanlar uyarıyor! Protein diyeti tehdidi: Böbrek ve kalp yetmezliği riskini artırıyor!

Sosyal medyada moda olan diyetler, uzman kontrolünde yapılmadığında sağlığı tehdit ediyor. Çocukluk çağındakiler ya da ergenler ağır protein diyetleri ile böbrek hatta kalp yetmezliği riskine girerken, erişkinlerde ise hurma diyeti, glutensiz diyet gibi trend tarifler, diyabete hatta şeker komasına davetiye çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye'de 79 ilde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nde diyetisyen, fizyoterapist, hatta psikologlarla ücretsiz ve uzman kontrolünde kilo vermek mümkün.

Kadin 04-05-24 14:18

Aşırı tüketmeyin çok yağ yakıyor! Bir fincanı bile yetiyor

Fazla kilolar birçok kişi için can sıkıcı bir durum. Genel sağlığı da etkileyen bu kilolarla başa çıkmak için elbette dengeli beslenmek, düzenli egzersiz ve bol su tüketimini ihmal etmemek gerekiyor. Bu maddelerin yanı sıra uzman diyetisyenlerin tavsiye ettiği yağ yakıcı karışım ve içecek tariflerini denemek de etkili olabiliyor. Bir fincan kahve içerisine ekleyeceğiniz bu 2 malzeme yağ yakmaya tam destek sağlıyor. İşte detaylı tarif...

Kadin 03-05-24 11:56

Mutluluğun sırrı bu besinden geçiyor! Baharda depresyon riskini azaltacak 7 besin türü

Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.

Kadin 03-05-24 10:54

Uzman isimden İzmir için korkutan deprem senaryosu! '2 bin yıldır kırılmadı, yakında kırılabilir' diyerek potansiyel büyüklüğü açıkladı

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 seneden beri sürdürdükleri İzmir, Güzelbahçe, Yağcılar, Seferihisar ve Tuzla fayları ile ilgili çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Araştırmanın sonucunda Tuzla fayının 2 bin yılda bir kırıldığını ve 2 bin yıldır kırılmadığını ifade eden Sözbilir, korkutan senaryoyu açıkladı. Oluşabilecek depremin potansiyeline dair tahminde bulunan Sözbilir, Tuzla fayı açısından İzmir'in deprem tehlikesinin değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Haber 03-05-24 10:43

Altın fiyatlarının odaklandığı veri açıklandı! Uzman isim Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti! 'Orta ve uzun vadede...'

Altın, dolar, borsa, kripto para... Küresel piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararının açıklandı. Altın fiyatları kararın ardından yükselse dün kısmi geri çekilmeler yaşadı. Peki bundan sonra altında seyir nasıl olacak? Düşüşler devam eder mi? (3 Mayıs Cuma gram altın çeyrek altın ne kadar?)

Finans 03-05-24 09:28

Uzman isim açıkladı! Sağlıklı bir beyin için haftada 3 gün yapın

Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ediyor. Çünkü beyin her yaşta kendini yenileyebiliyor, gelişiyor ve yeni nöronlar oluşabiliyor. Beyin de vücudumuzdaki kaslar gibi çalıştıkça gelişiyor ve formunu koruyor. Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın önemli tavsiyeyi paylaştı.

Kadin 02-05-24 01:25

Şırnak'tan acı haber geldi! Askeri araç devrildi: 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralı

Şırnak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı. Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen ve Jandarma Uzman Çavuş Ensar Enes Ertaş'ın cenazesi törenle memleketlerine uğurlandı.

Haber 30-04-24 18:39

Tarihi saat kulesinde bayrak krizi! Vali, uzman raporuna sert çıktı: 'Herkes haddini bilecek'

Antalya'nın sembollerinden ve çalınan saatiyle gündem olan tarihi saat kulesine bayrak çekmek için dikilen gönder, kentte tartışmaya neden oldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in 'Derhal' talimatıyla dikilen göndere ilişkin, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 'Yapıya zarar veriyor, düşme riski var' raporu hazırladı. Rapora tepki göstererek kurulu uyaran Vali Şahin, "Herkes haddini bilecek. O bayrak en güzel şekilde orada dalgalanacak" dedi. İşte detaylar...

Haber 29-04-24 11:59

Polen alerjisine dikkat: Uzman isim 'En yoğun saatler' diyerek uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, polen alerjisinin özellikle bahar aylarında havaların ısınmasıyla ortaya çıkan polenlerin tetiklediği mevsimsel bir alerji türü olduğunu belirterek, “Özellikle sabah erken ve öğlen saatlerinde dışarıya çıkmayalım. Spor ve yürüyüş faaliyetlerinde mümkünse kapalı alanları tercih edelim” dedi.

Kadin 29-04-24 11:23

Güneş çarpması sanılıyor, asıl tehlike fark edilmiyor! Uzmanı, Sıkıntılı bir durum diyerek anlattı

İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış devam ediyor. İnsanların hayatını kaybetmesine sebep olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), İç Anadolu Bölgesi’nde hızla yayılıyor. Kene ısırıklarına ilişkin uzmanlar sıklıkla uyarılarda bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Numune Hastanesi’nde görev yapan Uzman Doktor Murtaza Öz ise “Güneş çarpması diye kendini önemsemiyor ve hastaneye başvurmuyor” dedi.

Haber 28-04-24 12:02

Sahte güneş kremi nasıl anlaşılır? Uzman isim tek tek anlattı

TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, sahte ve taklit kozmetik ile güneş kremlerinin iç ambalaj etiketlerinde düzensiz basımlara sıkça rastlandığını belirterek, ürünlerin etiketlerinin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Finans 27-04-24 13:17

Uzman isim uyardı: Toz taşınımı akciğerlerde tahribat oluşturuyor!

Son günlerde Afrika ve Arabistan çöllerinden rüzgar ile taşınan tozun ülke üzerindeki hava kalitesinin yanı sıra insan sağlığını da etkilediğini ifade eden Dr. Ferit Özen, “Bu maddeler hava yollarına girdiklerinde nefes darlığı, öksürük ve tıkanmadan ziyade akciğer tahribatlarına da yol açar” dedi.

Kadin 27-04-24 12:19

İş yerinde çay kahve tüketenler dikkat! Uzman isim uyardı: Sık yapılan hatalardan biri!

Dengeli bir beslenme planı oluşturarak sağlıklı yiyecekler tüketmenin iş hayatında başarılı olmanın anahtarı olduğunu söyleyen Diyetisyen Elif Akçeken, “Oturarak çalışan bireyler kilo almamak için rafine karbonhidratlar, şekerli atıştırmalıklar ve yağlı gıdalardan kaçınmalıdır. Sık yapılan hatalardan biri de aşırı çay ve kahve alımıdır. İş yerinde aşırı kafein tüketimi uykusuzluğa, anksiyeteye ve hatta kalp çarpıntısına neden olabilir" dedi.

Kadin 26-04-24 14:26

Uzman isim uyardı! ‘Afrika çöl tozları çocukları daha fazla etkiliyor’

Çöl tozlarının solunum yolu hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Çöl tozlarının yoğun olduğu günlerde özellikle çocuklar ve solunum sistemi rahatsızlığı olanların sağlığı olumsuz etkilenmektedir” dedi.

Kadin 26-04-24 09:54

Altın fiyatlarında son durum! İslam Memiş'ten 'Haberim yoktu, geciktim' diyenlere uyarı: Bugün, yarın, akşam, sabah

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi altın fiyatlarındaki gerileme devam ederken altın yatırımcıları da düşüşlerin kalıcı olup olmadığını merak ediyor. 25 Nisan gram altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar? İşte son veriler ve uzman ismin uyarıları...

Finans 25-04-24 10:41

Çöl tozu tüm yurdu etkisi altına aldı! Uzman isim nedenini açıkladı: Yaşamın olmazsa olmazıdır

Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı yurdu etkisi altına aldı. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi düşerken, hava kalitesi olumsuz etkilendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de de etkili olan toz taşınımı ile ilgili uyarılarda bulundu. Uzman isimlerden de uyarı üstüne uyarı yapıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, nedenini açıkladı. İşte detaylar...

Haber 24-04-24 21:00

Uzman isim uyardı: Alerjik çocuklar, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı

Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Kadin 22-04-24 15:51

Altın fiyatlarında kayıp yüzde 2’yi aştı! Düşüş sonrası tahmin: ‘Yükseliş bitti demek için şu an erken’ (22 Nisan Pazartesi Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın fiyatları…)

Altın fiyatları bugün yüzde 2’den fazla geriledi. Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları kırmızıya döndü. Altında yaşanan düşüşün nedeni belli oldu. Piyasa Uzmanı Şirin Sarı yaşanan son gelişmelerin üzerine yatırımcılara uyarıda bulundu. Düşüşlerin kısa süreli olacağını belirten uzman isim altının gramı için tahminini açıkladı. ‘3000 TL ve üzerindeki fiyatları görmememiz için şu an bir neden yok” dedi.

Finans 22-04-24 14:26

Peş peşe IBAN uyarıları gelmeye devam ediyor: Hukuki mağduriyetlere neden olabilir! Açıklama kısmına mutlaka...

Alışverişlerinde IBAN ödemesi kullananlar dikkat... Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın işletmelerin hesaplarına yönelik denetimleri sürüyor. Uzman isimler IBAN ödemelerine ilişkin uyarırken dikkat edilmesi gereken noktaları da sıraladı. IBAN'la ödeme yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri ise açıklama kısmı. Neler yapılmalı, işte yanıtları...

Finans 21-04-24 13:54

Uzman isimden kritik uyarı: Deterjanlardaki gizli tehlike! Deri yoluyla vücuda giriş yapıyor

Evlerde sıklıkla kullandığımız çamaşır ve bulaşık deterjanlarındaki risklere dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Deterjanların içinde bulunan kimyasallar, deri bariyerimizde bulunan proteinlerin düzenlenmesini bozduğu ve alerjik proteinlerin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır. Bu durum atopik dermatit, alerjik rinit gibi hastalıkların yanı sıra besin alerjilerinin gelişimine de zemin hazırlamaktadır” dedi.

Kadin 20-04-24 15:54

Uzman isim cilt bakımına başlama yaşını açıkladı! Pürüzsüz bir cildin sırlarını tek tek sıraladı

Uzmanlar, 20’li yaşların, cilt bakımı rutinine başlamak ve sağlıklı cilt alışkanlıkları edinmek için ideal bir zaman olduğunu belirtiyor.

Kadin 19-04-24 15:59

Uzman isimler uyardı: Geri dönüşü yok! Akciğer hasarına yol açıyor! Ölümle sonuçlanabiliyor

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Akgün, daha az zararlı olduğu iddia edilen tüm elektronik sigaraların (e-sigara), değişen miktarlarda nikotin ve zararlı kimyasallar içerdiğini belirtti.

Haber 19-04-24 07:45

Tokat beşik gibi! Peş peşe artçılar meydana geldi, Naci Görür'den uyarı: 'Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı'

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin ardından uzman isimler açıklama yaparken, bölgede artçı depremler devam ediyor. 4.4 büyüklüğündeki artçı depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı" açıklamasını yaptı.

Haber 18-04-24 22:53

Taciz iddiasıyla tekme tokat dövülmüştü! Uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı: 'Bir şey yapacak olsam...'

Şırnak’ta bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen uzman çavuşun mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Zanlı, “Yardım edin” diye bir ses duyarak binaya girdiğini ve içerideki kadınların bağırmaya başladığını söyleyerek, "Ben 15 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. Böyle bir hareketi yapacak biri değilim. Kesinlikle ne cinsel amaçlı ne de başka bir amaçla müştekiye dokunmadım. Bir şey yapacak olsam tasarlardım ve bu şekilde hareket ederdim" dedi.

Haber 18-04-24 12:59

Şırnak'ta taciz iddiası! Çevredekiler darp etmişti: Uzman çavuş ile ilgili yeni karar

Şırnak'ta bir kadına tacizde bulunduğu iddia edilen uzman çavuş çevredekiler tarafından darp edilmişti. Olay sonrası gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan uzman çavuş ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şırnak Barosu yaptığı açıklamada uzman çavuşun tutuklandığını açıkladı.

Haber 17-04-24 20:19

Piyasalarda İran-İsrail gerilimi dalgası! Uzman isim açıkladı: 'O yatırım araçlarında büyük sıçrayış olabilir'

Dünyanın gözü İran ve İsrail arasındaki gerilimdeyken yatırımcılar da piyasaların nasıl etkileneceğine odaklandı. Finans uzmanı gerilim sonrası fiyatlarında ibrenin yukarı yönlü olacağı yatırım araçlarını açıkladı.

Finans 17-04-24 15:19

Uzman çavuştan sağlık çalışanına saldırı! Sarılır gibi yapıp ısırdı

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde jandarma uzman çavuş, trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldırdı. Açığa alınan ve hakkında soruşturma başlatılan uzman çavuş, sağlık ekibinden özür dilemek için geldiği hastanede, ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdı. O anların güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. İşte o görüntüler...

Haber 16-04-24 15:59

Uzman isim üstüne basa basa uyardı! “Erken teşhis için endoskopi şart”

Endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemlerin erken teşhis ve bazen de tedavi için kullanıldığına dikkati çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut “Erken teşhis amaçlı endoskopi ve kolonoskopi yapılması önerilir. Kolonoskopi, kolon kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca polip ve benzeri kanser öncesi lezyonların saptanıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korur. Kolon kanserinden korunmak için 45 yaşını aşmış herkese kolonoskopi önerilir” dedi.

Kadin 16-04-24 15:55

Tartıştığı sağlık personelini ısırarak yaraladı! Valilik açıkladı: 'Jandarma personeli açığa alındı'

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran ve 'ısırarak yaralayan' jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatıldı. Tekirdağ Valiliği, "Olayla ilgili olarak aynı gün içerisinde disiplin soruşturma heyeti görevlendirilmiş olup ilgili jandarma personeli açığa alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Haber 15-04-24 19:34

Bayramın en tartışmalı konusu olmuştu! Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu? Son noktayı uzman isim koydu

9 günlük Ramazan Bayramı tatili sırasında Düzce'de denetim yapan trafik polislerinin radarlarından kaçmak için bazı sürücüler diğer sürücülere selektör yaparak uyarıda bulunmuşlardı. Bu şekilde uyarıda bulunan 66 sürücüye para cezası kesilmiş ve bu durum sosyal medyada çok konuşulmuştu. Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu sorusunun cevabını uzman isim yanıtladı. İşte tüm detaylar!

Haber 15-04-24 17:20

Tuvalette belirti gösteriyor! Bu 3 renk acilen doktora gitmenizi işaret ediyor

İdrarın değişen renklerini ve bunların gerçekte ne anlama geldiğini araştıran bir uzman, her zaman sifonu çekmeden önce idrarınızın rengine bakmanız gerektiğini tavsiye etti. Bu sayede bazı hastalıkları erken teşhis edebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 15-04-24 08:49

Altın fiyatları ters köşe yaptı! Mert Başaran 'komplo teorisi' diyerek ilginç detayı açıkladı: 'Altın için enteresan bir dönem...'

Altın fiyatları ABD enflasyonu ve Fed tutanakları sonrasında düşüşe geçerek yatırımcıya ters köşe yaptırdı. Bu gelişme sonrası 'gram altın düşer mi, yükselir mi? sorusu bir kez daha gündeme gelirken Yatırım Uzmanı Mert Başaran altının gram fiyatı için yeni tahminde bulundu. Ons altın fiyatları için çok ilginç bir detayı anlatan uzman isim, "Bu dönem altın için enteresan bir dönem" şeklinde değerlendirmede bulundu. İşte 11 Nisan Perşembe güncel gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları...

Finans 11-04-24 11:23

Aman dikkat! Uzman isimden bayram ziyaretlerinde 'çay ve kahve' uyarısı

Ramazan Bayramı için beslenme uyarılarında bulunan Diyetisyen Sena Genç, “Bayramın ilk gününe hafif bir kahvaltıyla başlanmalıdır. Bayram ziyaretlerinde kahve ve çay tüketimini sınırlandırın. Fazla miktarlarda çay ve kahve tüketildiği takdirde metabolizma yavaşlaması, çarpıntı, mide yanması gibi sorunlar yaşanabilir” dedi.

Haber 09-04-24 10:57

Uzman isimden kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmenin yolu! Hızla ilerleyebilir, on yıllar boyunca hareketsiz kalabilirler

Kanser kendini her zaman bariz belirtilerle ve açık belirtilerle belli etmez. Aslında pek çok kişiye yalnızca rutin tıbbi muayeneler veya diğer sağlık sorunlarına yönelik araştırmalar sırasında tanı konur. Bunun nedeni, hastalığın birçok formunun erken aşamalarda sessizce gizlenmesidir. Kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmek iyileşme oranının da yükselmesini sağlıyor.

Haber 05-04-24 11:17

Getirisi altın, borsa ve dövizi geride bıraktı! Mevduat faizlerinde seçim sonrası hareketliliği: Aylık kazanç 55 bin TL'ye yükseldi

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrası 'uçuşa' geçen mevduat faizlerinde 'seçim sonrası' hareketliliği başladı. Bankalar faizlerini 1-2 puan artırdı. 1 milyon TL'nin 32 gün vadede kazancı 55 bin TL'yi buldu. Mevduat faizlerinde artış devam edecek mi? Uzman isim yorumladı.

Finans 05-04-24 07:50

Uzman isimden önemli uyarı! 'El ve ayak uyuşması o hastalığın belirtisi olabilir'

Diyabet hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda koma, diyabetin başlıca belirtileridir” dedi.

Haber 04-04-24 15:50

Şikayetler 2 kat arttı! Uzman isim uyardı 'O saatler arasında dışarı çıkmayın'

Uzman Dr. Döne Gülçin Unutmaz Erkaya, bahar alerjileri ve polenlerle ilgili hasta şikayetlerinin arttığını söyledi. Polen alerjisi için alerjenden kaçınmak gerektiğini belirten Dr. Erkaya, "Polenin yoğun olduğu saatlerde ve dönemlerde mümkünse dışarıya çıkılmamalıdır. Özellikle sabah saatlerinde rüzgar olur. Güneş doğarken 05.00 ile 09.00 saatleri arası polenlerin uçuşması daha yoğundur. Eğer çıkılması gerekiyorsa, bağ bahçeye gidilecekse koruyucu ekipman kullanılmalıdır" dedi.

Haber 04-04-24 12:21

Otizmli çocuklar sporla hayata bağlanıyor

Erzurum'da uzman fizyoterapist, hidroterapist ve hareket eğitmeninden kurulu "Dinamik Hareket Eğitim Merkezi"nde otizmli çocuklar spora kazandırılıyor.

Yurthaber 01-04-24 12:02

O hastalıklar kapıda! Uzman isim 'Önleminizi alın' diyerek uyardı

Havaların ısınması ve doğanın yeniden canlanışıyla birlikte, bahar mevsimi pek çok kişi için neşe kaynağı olurken, aynı zamanda bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, bu dönemde en sık rastlanan sağlık sorunlarının başında alerjik reaksiyonların geldiğini kaydetti.

Kadin 30-03-24 10:50