Yuksek Kolesterol Haberleri

Haftada 1 kez pişiyor, yiyen vazgeçemiyor! Porsiyonu 140 lira

Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan hindi boynu eti, Konya'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya başladı. Haftada bir kez köz ateşinde yaklaşık 7 saat pişen hindi boynu eti, kuzu eti lezzetinde olmasıyla dikkat çekiyor. Önce merak edip bu lezzeti deneyen vatandaşlar, daha sonra 'Bu gerçekten hindi eti mi?' diye sormaktan kendini alamıyor. Porsiyonu 140 liradan satılan hindi boynu etini, yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyor.

Haber 2024-04-21 11:30:49

Sofralarda ketçap ve mayonezin yerine geçecek! 'Yıllandıkça değer kazanıyor, 30 yıl raf ömrü var' Lezzeti damak çatlatıyor, hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Kastamonu’da Taşköprü sarımsağından üretilen püre, tüp şeklindeki ambalajıyla ketçap ve mayonez gibi sofralarda yer almaya başladı. Ayrıca yıllanmış Taşköprü sarımsağı ekstraktı da, kalp krizi, kolesterol, damarlarda yağlanma gibi birçok hastalığı önlediği gibi hastalıklara karşı insan vücudunu dinç tutuyor.

Kadin 2024-02-06 12:11:59

Mucize içecek: Kalp krizi riskini azaltıyor, tansiyonu dengeliyor! Sadece yarım bardak içmeniz yeterli

Bedenimizdeki tüm sistemlerin birbiriyle etkileşim halinde olduğu bir gerçektir. Beslenme alışkanlıklarımız, sağlığımızı doğrudan etkiler. Tükettiğimiz her gıda, kanımızın bileşimiyle başlayıp organlarımızın düzgün çalışmasına kadar geniş bir etki alanına sahiptir. Bu noktada, nar suyunun sağlık üzerindeki etkileri oldukça şaşırtıyor. Nar suyu, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek, yüksek tansiyonu kontrol altına almak ve kalp krizine karşı koruma sağlamak gibi faydalarıyla ön plana çıkar.

Haber 2024-01-09 09:26:51

Faydaları saymakla bitmiyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uyardı, günde 2 bardak için farkı görün

Sağlıklı besinler hakkındaki açıklamalarıyla öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kolesterole dikkat çekip dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, günde 2 bardak mısır püskülü çayı tüketilmesi halinde kolesterol sorunun ortadan kalkabileceğini ifade etti.

Haber 2023-11-22 15:22:40

Diğer Haber Etiketleri

hindi Konya damarlar Kalp‎ mon mayonez sos sarımsak taşköprü sarımsağı nar kolesterol kalp krizi tansiyon nar suyu faydaları ibrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu kürleri mısır püskülü çayı faydaları mısır püskülü faydaları mısır püskülünün faydaları sağlıklı beslenme kalp krizi nedenleri trans yağ Doktor ayak belirti kolesterol belirtileri ayak ağrısı felç damar tıkanıklığı doymuş yağ doymamış yağ kalp hastalıkları risk Hindistan cevizi hindistan cevizi yağı zarar Kardiyolog zeytinyağı faydaları nelerdir avokado yaprağının faydaları sarımsak turşusu sarımsak turşusu faydaları patates kızartması tuz mısır gevreği kanser barbekü diyabet kalp damar hastalıkları kolesterol yüksekliği yumurta karides yiyecek diyet menüsü diyet öğle yemeği bacak bacak ağrısı dinlenirken bacak ağrısı gece uyarı inme (beyin krizi) tehlike Göz alternatif tıp Dil yemek felç belirtileri protein sakatat kırmızı et ton balığı ton balığı sosu Canan Karatay Çağla Şıkel belirtileri kalça ağrısına ne iyi gelir kas ağrısı sirke karbonat uyuz margarin hazır çorba Meyve suyu içecekler kızartma bulyon sos DNA hastalık besin trans yağ nedir Yürüyüş tedavi Ağrı kramp damar kimyon tohumu kimyonun faydaları bitki çayı bitki çayları yüksek tansiyon uzman atardamar uyluk kolesterolü düşüren besinler kolesterolü düşüren yiyecekler yulaf lapası balık omega3 içeren yiyecekler kuruyemiş medine gülü düşman obezite palm palm yağı nutella çikolata kolesterol düşüren kolesterol düşüren besinler kolesterol düşüren yiyecekler kolesterol düşürücü besinler tiroid ölüm kaju sma kolajen kemik suyu açıklama Akciğer‎ Karaciğer‎ Mısır patlıcan elma bamya yulaf Sebze Avokado Baklagiller bitter çikolata kolesterol düşürme kolesterol yüksekliği belirtileri kolesterol neden olur saç beyazlaması

Her evde bulunan gizli tehlike! Severek yiyoruz ama zararlarını bilseniz asla tüketmezsiniz

Uzmanlar, tükettiğimiz bazı besinlerin kolesterol yükselmesine, damarların tıkanmasına ve kalp krizi riskinin artmasına sebep olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Heart UK, çok fazla doymuş yağ içeren yiyecekler tüketmenin karaciğerlerin kolesterolü kontrol etme biçimini değiştirdiğini belirtiyor.

Haber 19-10-23 13:07

HDL kolesterol nedir? HDL kolesterol düşüklüğü neden olur?

Kolesterol vücudumuz için hayati bir öneme sahip olan bir tür yağdır. HDL kolesterol ise vücudumuzdaki "iyi kolesterol" olarak bilinir ve kalp sağlığımız için önemlidir. HDL zararlı kolesterolü temizler ve damarlarımızı korur. Ancak düşük HDL seviyeleri kalp hastalığı riskini artırabilir. Sağlıklı yaşam tarzı ve dengeli beslenme HDL kolesterolünü artırmak için önemlidir.

Haber 30-09-23 01:01

Bir bardak mucize: Kötü kolesterol ve yüksek tansiyona son veriyor, kalp krizini önlüyor!

Bedenimizdeki tüm sistemler birbiriyle bağlantılıdır ve bir organdaki aksaklık tüm organlara etki eder. Tükettiğimiz her şey bizi beslemesinin yanı sıra kanımızın içeriğinden organlarımızın düzgün çalışmasına kadar tüm sağlığımıza etki eder. Nar suyu Kötü kolesterolü bitiriyor, yüksek tansiyonu düşürüyor ve kalp krizine karşı koruyor. Nar meyvesi antioksidan içeriği en yüksek meyvelerdendir. Antioksidanlar sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

Haber 17-07-23 19:56

Geceleri görülen bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün riskli habercisi

Yüksek kolesterol genellikle belirti vermeden ilerleyen ve sağlığı büyük oranda tehlikeye atan hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterolün geceleri görülen riskli belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-23 15:01

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber 16-05-23 16:25

Sağlıklı sanılıyor ama kolesterol seviyelerini mahvediyor! Kardiyolog riske karşı uyardı

Sinsice ilerleyen ve birçok kişinin hasta olduğunu fark ettirmeyen kolesterol, kalp krizi ve felç gibi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kolesterolün oluşmasına yol açan en önemli etkenlerin yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam olduğu biliniyor. Bir kardiyolog kolesterol riskini artıran sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o gıda hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 09-05-23 17:14

Avokado yaprağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Avakado yaprağı cilde iyi gelir mi, yan etkileri nelerdir?

Avokado ağacı meyvesinin lezzeti kadar yapraklarıyla da sağlık açısından faydalı bir bitkidir. Avokado yaprağı yüksek miktarda antioksidan, lif, vitamin ve mineral içerir. Sağlık yararlarının yanı sıra güzellik uygulamalarında da kullanılır. Avokado yaprakları lif, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindir ve birçok sağlık faydası sunar. İçeriğindeki bileşenler diyabet, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve inflamasyon gibi bir dizi hastalığı önleyici ve iyileştiricidir.

Haber 08-05-23 10:48

Sarımsak turşusu faydaları nelerdir, ne zaman yenir? Sarımsak turşusu nasıl tüketilir, günde kaç tane yenir?

Sarımsak turşusu sarımsak sevmeyenler için bile lezzetli bir seçenek olabilir. Aynı zamanda sağlık açısından da pek çok faydası bulunur. Sarımsak turşusu, sindirim sistemi sağlığına yardımcı olabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir, kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilir. Sağlık açısından pek çok faydaya sahip olan sarımsak turşusu pek çok damak zevkine hitap edebilir. Peki, sarımsak turşusu günde kaç tane yenir?

Haber 28-04-23 15:09

Dünyanın en zararlı yiyecekleri! Kalp krizi ve kanser riskini artırıyor

Kanser, kalp hastalıkları, diyabeti, kolesterol gibi hastalıklarda yediğimiz yiyecekler hastalığı oldukça etkiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğimiz birçok yiyecek sağlığımızı riske atıyor. Uzmanlar sıklıkla tükettiğimiz dünyanın en zararlı yiyecekleri hakkında uyarıyor.

Haber 24-04-23 09:10

Uzmanlar sağlıklı bildiğimiz yiyeceklere karşı uyardı! Kalp damarlarını tıkıyor, kolesterolü yükseltiyor

Kolesterol, kalp hastalıkları yediğimiz yiyeceklerden doğrudan etkilenen hastalıklar olarak biliniyor. Bu hastalıklara sahip olan veya risk altında olan kişilerin tükettiği yiyeceklere ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde doymuş yağ ve şeker bulunuyor. Bu da kolesterol seviyelerini yükselterek kalp hastalıklarına zemin oluşturuyor. Uzmanlar kolesterolü yükseltebilecek yiyecekleri sıraladı.

Haber 11-04-23 09:29

Diyet öğle yemeği alternatifleri önerileri: Diyette öğle yemeğinde ne yenir, öğle yemeği diyet menüsü nasıl olmalıdır?

Günümüzde teknolojinin de ilerlemesi ile beraber daha az hareketli bir yaşam ve yanlış beslenme düzenleri ortaya çıkmaktadır. Bu da şeker, kolesterol, kalp ve damar hastalıkları gibi pek çok hastalığı beraberinde getirmektedir. Bu tür hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı bir hayat sürmek diyete başvuran pek çok kişi bulunmaktadır. Alışkanlıklarını değiştirmek isteyen kişilere özel diyet listeleri oluşturulması önemlidir.

Haber 07-04-23 16:26

Geceleri ortaya çıkan bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen ilk uyarıcı işareti

Toplumda birçok kişi geceleri çeşitli sağlık problemleri yaşadığını belirtiyor. Bu problemlerin göz ardı edilmesi başta uyku sorunlarına ardından çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterol hastalığının ilk belirtisinin geceleri ortaya çıktığını belirterek riske karşı uyardı.

Haber 14-03-23 09:10

Gözlerde ortaya çıkan bu duruma dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen işareti

Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterol hastalığı belirti vermeden oldukça tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek kolesterolde erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurguluyor. Gözlerde ortaya çıkan kolesterol belirtisine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 28-02-23 13:58

Kolesterole ne iyi gelir? Evde kolesterol nasıl düşürülür, kolesterol en hızlı nasıl düşürülür?

Kolesterol herkeste bulunan ve bulunması gereken doğal bir birleşimdir. Kolesterol değerlerinin olması gereken miktardan daha fazla depolanması damar tıkanıklığı gibi bazı önemli rahatsızlıklara sebep olabilir. Sağlıklı beslenme, beyaz ve sebze ağırlıklı bir beslenme programı, kolesterolü düşürmek için oldukça etkilidir. Düzenli egzersiz de kolesterolün dengede olması için oldukça önemlidir. Peki, kolesterol yüksekliği vücutta ne yapar ve kolesterole ne iyi gelir?

Haber 27-02-23 17:20

İnmenin belirtisi günler önce başlıyor! Yemek yerken görülen bu durum uyarıyor

Değişen yaşam koşulları inme geçiren kişi sayısında artışa neden oluyor. Yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet gibi hastalıklar felç riskini artırıyor. Felce erken müdahale etmemek sakatlığa ve ölüme neden olabiliyor. Uzmanlar inmenin günler önce belirti verebileceğini belirtiyor.

Haber 26-01-23 11:19

Sağlıklı sanılıyor ama damarları yağla doldurup tıkıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.

Haber 13-01-23 16:59

Hindistan cevizi yağı nasıl tüketilir, cilde nasıl uygulanır? Hindistan cevizi yağı içmek neye iyi gelir, aç mı tok mu içilir?

Hindistan cevizi yağı doğal olması nedeniyle birçok yararı bulunur. Cilt saç ve besin olarak da kullanılır. Sade tüketilebildiği gibi pasta içerisinde de tüketilir. Cildinize nemlendirici olarak da kullanılabilen doğal ürünlerden biridir. Saç bakımında da oldukça işe yarar. Çeşitli alanlarda kullanılan Hindistan cevizi yağı kolesterol hastaları için mucizevi bir ilaçtır. Kötü kolesterol hastalarının düzenli bir şekilde kullanması gerekir. Peki, Hindistan cevizi yağı cilde nasıl uygulanır?

Haber 09-12-22 17:23

Konserve ton balığı ne kadar tüketilmeli, faydaları nelerdir? Konserve ton balığı en fazla kaç günde tüketilmeli, yağı yenir mi?

En çok tüketilen balık türleri içerisinde yer alan ton balığı hem vitamin hem de mineral bakımından çok zengindir. Konserve içerisinde sunulan ton balığı uskurumgiller familyasına mensuptur. Omega-3 açısından zengin olan konserve ton balığı kalp yetmezliği, kolesterol gibi rahatsızlıklara da çok iyi geliyor. Peki, konserve ton balığının yağı yenir mi?

Haber 09-12-22 17:20

Canan Karatay anlattı, Çağla Şıkel şaşırdı! Yıllarca kötü hastalık olarak biliniyordu... 'Daha uzun yaşarsınız'

Ezber bozan açıklamalarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez kadınlara yönelik 'kolesterol' sözleriyle ses getirecek bir açıklamaya imza attı. Kelle paçanın kolesterolü yükselip yükseltmediğine değinen Karatay, halk arasında yükselmesinin olumsuz değerlendirildiği kolesterole sahip kadınlara "Korkmasın" diyerek seslendi. "Kolesterol olmasa hayat olmaz" diyen Karatay kadınlarda yüksek kolesterol ile ömür arasındaki ilişkiye değindi. O anlarda Çağla Şıkel'in şaşkınlığı dikkatlerden kaçmadı.

Haber 05-12-22 12:19

Her şey bu belirtiyle başlıyor: Görmezden gelmeyin! Tehlikeli hastalığı erken teşhis edin

Yüksek kolesterol 'Sessiz Katil' olarak biliniyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol hayati riskleri artırıyor. Kalp krizi ve felce neden olabiliyor. Bu sebeple uzmanlar kolesterolün fazla ilerlemeden erken teşhis etmenizin sağlığınız için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Toplumda birçok kişi kolesterolün erken belirtilerini bilmiyor.

Haber 29-11-22 09:20

Ölüme sürükleyen damar tıkanıklığının ilk belirtisi...

Kolesterol, zamanımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olarak üst sıralarda yer alıyor. Farkında olmadan vücudu sararak bir anda hayatınızı olumsuz anlamda değiştirebilir. Yorgunluk, uyuşukluk gibi basit ve görmeden gelinen belirtileri kolesterole karşı dikkatli takip etmek gerekiyor. Arterleri tıkayarak hayatınızı kabusa çevirecek kolesterolü tehlikeli hale gelmeden yakalamak için belirtileri takip edin ve düzenli olarak doktora gidin.

Haber 26-11-22 07:00

Canan Karatay önce uyardı sonra hayat kurtaran yöntemi açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay, gündemden düşmeyen isimlerin başında yer alıyor. Halk sağlığı, beslenme, kalp, kolesterol gibi konuların yanı sıra insan sağlığı ile ilgisi olan her şeyle ilgili detaylar paylaşan Canan Karatay, Türkiye’de endişelerin artmasına neden olan uyuz vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Okulların bir haftalık aradan sonra yeniden başlaması sonrası aileler uyuz tehlikesine karşı endişeli. Karatay, uyuzu yok eden doğal yöntemlerle ilgili çarpıcı tasviyelerde bulundu.

Haber 23-11-22 10:33

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-22 11:04

Sağlığınızın baş düşmanı: Sofralarınızdan uzak tutun! Kanser riskini artırıyor

Trans yağın fazla miktarda tüketimi bir çok hastalığa ve sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu hastalıkların başında diyabet ve yüksek kolesterol bulunmaktadır. Trans yağlar sağlığa oldukça zararlı bir yağ çeşididir. Bir çok uzman trans yağ tüketimi konusunda vatandaşları uyarıyor. Peki, Trans yağ nedir? Trans yağlar hangi yiyeceklerde bulunur?

Haber 11-11-22 21:56

Sessiz Katilin ilk belirtisi yürürken ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse felç ve kalp krizi riski yüksek

Vücudumuzda gelişen birçok hastalığın farkında olmayabiliyoruz. Sessizce ilerleyen hastalıklar biz teşhis edene kadar çok ciddi sonuçların gelişmesine neden olabiliyor. Kolesterol sessizce ilerleyen ve hayati riskleri bulunan bir hastalık olduğu için 'Sessiz Katil' olarak biliniyor. Yüksek kolesterolün ilk belirtisi yürüyüşte fark edilebiliyor.

Haber 10-11-22 09:20

Uzmanından damar sağlığı için öneriler

Toplumumuzda ölümlerin en önemli nedeni kalp ve damar hastalıkları ve bunların sonuçlarıdır. Yüksek tansiyonu şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, kilolu olmak ve sigara içmek en önemli risk faktörleridir. Sağlıklı bir beslenme ile hem bu risk faktörleri hem de damar sertliği engellenebilir.

Haber 04-11-22 23:27

Kimyon çayı faydaları nelerdir? Kimyon çayı nasıl yapılır?

Sindirim ve bağışıklık sistemine iyi geldiği düşünülen zengin bir manganez ve demir kaynağı olan kimyon çayı, kilo verme sürecini de olumlu yönde etkiler. Kanser hastalıkları ile kötü huylu kolesterol gibi problemlerle savaşabilen kimyon çayı, bebeklere de içirilebilen stres ve gaz giderici bir gıda takviyesidir. Kimyon çayı günde kaç fincan tüketilmelidir?

Haber 04-11-22 09:13

Her gün yediğimiz bu gıda damarları tıkıyor! Felç riskini artıyor

Kalp ve damar hastalıkları sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Damarların tıkanıklığını felç riskini artırır. Özellikle şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol gibi hastalıklara sahip olan kişilerin felç riski çok daha fazladır. Günlük yediğimiz ve oldukça sağlıklı olduğunu düşündüğümüz gıdanın inme riskini artırabileceği bulundu.

Haber 01-11-22 11:09

Vakit kaybetmeyin doktora koşun! Kolesterolün damarlarınızı tıkamasının ilk işareti

Kolesterol her geçen gün riskli durumlar yaratmaya devam ediyor. Tedavi edilmeyen kolesterol felç ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Bu nedenle kolesterolün erken belirtilerine dikkat ederek uygun tedavi yöntemini izlemek hayati önem taşıyor. Uzmanlar kolesterolün damarlarınızı tıkadığını gösteren ilk belirtiyi açıkladı.

Haber 26-10-22 14:14

Sakın yiyeceklerinizde bu yağı kullanmayın! Yüksek kolesterol ve kalp hastalıklarını tetikliyor

En sevilen yiyeceklerden tutun da deterjan, sabun gibi kimyasal ürünlerin içinde bile bulunan palm yağı sağlığı ölümcül derecede tehdit ediyor. Palm yağının en büyük zararları arasında yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı gibi ciddi rahatsızlıklar yer alıyor. Bilimsel araştırmalar, palm yağının zararlarını gözler önüne serdi.

Haber 25-10-22 18:05

Genç yaşında bu hale geldi! Sebebi sonra anlaşıldı

37 yaşındaki bir adamın vücudunda oluşan şişlikler görenleri hayrete düşürdü. Çocukluk döneminde başlayan bu şişliklerle yıllardır yaşayan ismi açıklanmayan kişide, hiperkolesterolemi yani kolesterol yüksekliği yaşadığı ortaya çıktı. Kolesterol birikintilerinin vücudunda patlaması sonucu ortaya çıkan bu sonuç, genellikle genetik bir durumdur. Aile öyküsünde yüksek kolesterol sorunu olanların belirtileri daha iyi takip etmesi gerekir.

Haber 22-10-22 21:54

Sessiz katil pusuda bekliyor: İlk darbeyi bacaklara vuruyor!

Sessiz katil olarak adlandırılan yüksek kolesterol, uyarı vermeden kalp hastalığı ve felç riskinizi sinsice artırabilir. Bununla birlikte, atardamarlarınızda yağlı madde biriktiğinde bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Bu süreç genelde kişiler fark etmeden ilerliyor olsa da dikkat edebileceğiniz bazı işaretler verebilir.

Haber 18-10-22 16:09

Sinsice ilerleyerek tüm yaşamı etkiliyor! Kolesterolü düşürmek için birebir yiyecek

Kolesterolün etkileri önemsiz görülse de tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi, felç gibi ciddi sonuçlara yol açıyor. Yüksek kolesterole neden olan temel etkenler arasında sağlıksız beslenme yer alıyor. Uzmanlar sık yemediğimiz bazı yiyeceklerin kolesterolü düşüreceğini belirtiyor.

Haber 17-10-22 08:35

Medine gülü çayı faydaları nelerdir? Medine gülü çayı nasıl yapılır?

Doğadaki tüm bitkilerin insan sağlığına yararlı olan birçok özelliği vardır. Bilinçli olarak tüketildikleri zaman bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. Bazı bitkiler ilaçlarda da yer alır. Medine gülü adı ile bilinen hibiskus bitkisi de kolesterol, tansiyon gibi daha birçok rahatsızlıkta etkili olduğu bilinen bir bitkidir. Medine gülü çayının faydaları nelerdir?

Haber 14-10-22 22:35

Kalp sağlığı için mutlaka dikkat etmeniz gerekenler

Toplumumuzda ölümlerin en önemli nedeni kalp ve damar hastalıkları ve bunların sonuçlarıdır. Yüksek tansiyonu şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, kilolu olmak ve sigara içmek en önemli risk faktörleridir. Sağlıklı bir beslenme ile hem bu risk faktörleri hem de damar sertliği engellenebilir.

Haber 13-10-22 23:24

Yediğimiz her şeyin içerisinde bulunuyor! Kalp hastalıklarına ve kansere davetiye çıkartıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok tehlikeli hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Kanser, kolesterol, kalp hastalıklarına yakalanma riskini artıran yiyecekler bilinçsizce tüketiliyor. Bu hastalıklar için oldukça riskli görülen palm yağları yediğimiz çoğu yiyecekte bulunuyor. İşte içerisinde palm yağı olan yiyecekler...

Haber 13-10-22 13:54

Bir numaralı ölüm sebebinin en büyük düşmanı: Kolesterol seviyesini düşürür, kalp hastalıklarına karşı korur, uzun yaşamanızı sağlar

Milyonlarca insan vücudunda yüksek ve tehlikeli kolesterol seviyelerine sahiptir. Bunların üçte birinden fazlası kalp hastalığına yakalanma riski altındadır. Mevcut haliyle, kalp hastalığı bugün dünyada önde gelen ölüm nedenidir ve bu nedenle, daha uzun yaşamak için hastalık riskinizi azaltmanın yollarını bulmaya kesinlikle değer. Bazı besinler sayesinde yüksek kolesterolü düşürerek sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Haber 12-10-22 19:09

Sessiz katil olarak biliniyor: Bir anda kalp krizine ve felce neden oluyor! Gözlerinizdeki değişiklikler uyarı veriyor

Sağlığımızı tehlikeye atan birçok hastalık bulunuyor. Bazı hastalıklar var ki hem yaşam kalitesini düşürüyor hem de kalp krizi, felç gibi hayati durumların meydana gelmesine neden oluyor. Sessiz katil olarak bilinen kolesterol sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Ancak kolesterolün etkilerini gözlere bakarak anlamak mümkün olabiliyor. Gözlerdeki değişiklikler tehlikeli kolesterol belirtisi olabilir.

Haber 11-10-22 13:49

Kendini bu belirti ile belli ediyor: Kolesterolün atardamarlarınızı tıkadığını gösteren işaret! Kalp hastalıkları ve felç riskini artırıyor

Kolesterol özellikle kötü beslenme sonucu ortaya çıkan ve çok ciddi hastalıklara yol açabilen bir rahatsızlık. Felç ve kalp krizine neden olabilen kolesterolü mutlaka tedavi ettirmek gerekiyor. Uzmanlar kolesterolün atardamarlarınızı tıkamasının çok tehlikeli olduğunu belirtiyor. Bu durum ilk olarak bacaklardan anlaşılıyor. İşte tıkalı atardamar belirtileri...

Haber 09-10-22 15:04

Atardamarı tıkıyor, teşhis edilemiyor! Yüksek kolesterolün yıkıcı etkileri

Yüksek kolesterol, iyi bir şekilde takip edilmezse vücutta yıkıcı etkilere neden oluyor. Kolesterolün tehlikeli bir şekilde atardamarlarınızı tıkadığının 'ilk göze çarpan' işaretini fark ettiğiniz an harekete geçmelisiniz. Bir sağlık portalı, yüksek kolesterol seviyeleri söz konusu olduğunda kalçalarınızın size ipucu verebileceğini öne sürüyor.

Haber 08-10-22 17:26

Herkesin çok sevdiği kuruyemiş! Gizli etkileri deşifre oldu: Kalp, tansiyon, kolesterol...

Kaju, mükemmel dokusu ve lezzetiyle herkes tarafından sevilen kuruyemişlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Genelde kajunun kilo yağacağı konusunda önyargı vardır. Ancak hiç de öyle değildir. Hatta kajunun çok az kişinin bildiği faydaları vardır. Kaju sadece protein , lif ve sağlıklı yağlar açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuza birçok farklı şekilde fayda sağlayabilecek çok çeşitli vitamin ve mineraller içerir.

Haber 05-10-22 16:11

Bu özelliklerden birine sahipseniz asla kırmızı et yememelisiniz

Son yıllarda yapılan araştırmalar kırmızı etle ilgili yapılan araştırmalar kırmızı etlerin aslında hiç masum olmadığını tam tersine sağlık için kötü olduğunu ortaya çıkardı. Fazla kırmızı et tüketimi başta kalp hastalığı olmak üzere belirli kanser türlerini tetiklediği biliniyor. Yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon hastalığı da aşırı kırmızı et tüketimi ile ilişkili. İşte asla kırmızı et tüketmemesi gerekenler...

Haber 01-10-22 20:28

Canan Karatay duyurdu: Yanlış biliniyor, kolesterolü yükseltmiyor! Yediden yetmişe herkes tüketmeli

Prof. Dr. Canan Karatay beslenme üzerine verdiği bilgiler ile günlerce gündem yaratıyor. Daha sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarının sağlıklı gıdalardan geçtiğini belirten Karatay, kolesterol ve SMA hastalığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alişan ile Hayata Gülümse programında yaptığı bu açıklamalarda kemik suyu hakkında bilinen en büyük yanlışı belirtti.

Haber 28-09-22 07:50

Kalp krizi ve felce neden oluyor! Tehlikeli hastalığı önlemek için her kahvaltıda tüketmeniz yeterli

Kötü kolesterol sağlığımızı doğrudan etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Kolesterol kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolesterolden korunmak için beslenmenin önemini belirtiyorlar. Doğru beslenme ile kolesterolü önlemek mümkün olabiliyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolü hiç tahmin etmeyeceğimiz seviyede düşürüyor.

Haber 26-09-22 10:08

Bunları ağzınıza bile sokmayın! Kolesterolü düşürmek istiyorsanız…

Yüksek kolesterol toplumda en sık görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Birçok ciddi hastalığa yol açan kolesterol için uygun beslenmek çok büyük önem taşıyor. Zararlı yiyecekler kolesterolün daha da yükselmesine neden oluyor. Yüksek kolesterol hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber 24-08-22 10:00