Beyin Ve Sinir Cerrahisi Haberleri

Canlı yayında bu da oldu! Sinan Akçıl tişörtünü kaldırıp kaslarını gösterdi... 'Hımbıl erkek' çıkışı çok konuşuldu

Özel hayatı, açıklamaları ve fit hali ile adından söz ettiren Sinan Akçıl Aramızda Kalmasın programına konuk oldu. Yazın yayınladığı kareleri ekrana getirilen Akçıl karın kaslarına photoshop yorumunu yapanlara “Beyin ameliyatı öneriyorum” diyerek canlı yayında kaslarını gösterdi. Programdaki o anlar kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Magazin 2024-09-20 14:58:28

İki kez entübe edilmişti! Uğur Dündar Reha Muhtar'ın son durumunu anlattı

Geçtiğimiz ay evinde düşerek beyin kanaması geçiren ve hastanede tedavi altına alınan Reha Muhtar'ın tedavisi devam ediyor. İki kez entübe edildiği bilinen Muhtar'ın sağlık durumu hakkında son durumu ünlü gazeteci Uğur Dündar açıkladı.

Magazin 2024-09-18 13:03:28

Sıla bebek onlara bırakılmıştı! Mide bulandıran olayın yaşandığı eve getirildiler: Tatbikat sırasında ilginç görüntüler

Annesinin "uyanmadı" diye hastaneye götürdüğü, daha sonra cinsel istismara uğrayıp beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkan Sıla bebekle ilgili soruşturma kapsamında bugün atılan adım dikkat çekti. Soruşturma kapsamında 13 ve 14 yaşındaki şüpheliler G.A ile K.A da tutuklanmıştı. O çocuklara evde tatbikat yaptırıldı. Tekirdağ'da infial yaratan olayın yaşandığı mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haber 2024-09-16 14:43:48

Beyin kanaması geçiren bebeğin cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı!

Tekirdağ'da götürüldüğü hastanede beyin kanaması geçirdiği belirlenen 2 yaşındaki S.Y yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, yaşam mücadelesi veren bebeğin, cinsel istismara uğradığının ortaya çıktığını söyledi. Gürcün, “Rapor son haline getirilmiş ve kati rapor dosya içerisinde mevcut. Zaten şüpheli 2 kişinin tutuklanmasına sebep buydu. Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğradığı adli tıp raporları ile kesinleşmiş durumda” dedi.

Haber 2024-09-12 00:05:48

MasterChef'te gergin anlar: Somer Şef stüdyoyu terk etti! Mehmet Şef 'Siz şımarıksınız' diyerek yarışmacıları azarladı

MasterChef'e gergin anlar damga vurdu. Hırs ve mücadelenin hiç bitmediği yarışmanın 11 Eylül akşamı yayımlanan bölümünde arka arkaya olaylar yaşandı. İlk turda Mavi Takım'dan Nigar'ın kural ihlali yapması şefleri sinirlendirdi. İkinci etapta iste şefler adeta sinir küpüne bindi. Şefler, geçtiğimiz haftalarda vefat eden Türk aşçı Feridun Ügümü'nün beş kardeş yahnisinden bahsederken yarışmacıların yaptığı hareketler şefleri çileden çıkardı. Somer Şef stüdyoyu terk etti.

Magazin 11-09-24 23:52

Anneden sonra iki komşu çocuğu da tutuklandı! 2 yaşındaki bebek beyin kanaması geçirdi... Korkunç olay

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde televizyon ünitesinden düştüğü iddiasıyla götürüldüğü hastanede vücudunda morluklar olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlenip ameliyat edilen S.Y. (2) bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında anne B.Y.’nin ardından iki ayrı komşunun 13 ve 14 yaşlarındaki 2 çocuğu da tutuklandı.

Haber 11-09-24 13:55

Cinsel istismara uğradığı iddia edilmişti! Sıla bebek beyin kanaması geçirdi, anne tutuklandı

Tekirdağ'da bir bebeğe cinsel istismar iddiası infiale yol açmıştı. Olayda yaşanan yeni gelişmede bebeğin darp edildiği öne sürüldü. Hastaneye kaldırılan bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve durumunun kritik olduğu aktarıldı. Olayda anne ve bir kişi gözaltına alınmıştı. Anne, tutuklandı.

Haber 10-09-24 18:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dilinden, kaleminden ve klavyesinden nefret akanların tuzağına düşmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri programında konuştu. Erdoğan "Son günlerde toplumun sinir uçlarıyla oynayan çeşitli kışkırtmalara şahitlik ediyoruz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Dilinden, kaleminden ve klavyesinden nefret akanların tuzağına düşmeyeceğiz. Şunu lütfen aklımızdan çıkarmayalım, 85 milyon olarak hepimiz aynı gemideyiz, aynı geminin yolcularıyız" ifadelerini kullandı.

Haber 30-08-24 20:10

Ameliyattan korkup kaçtı ama... Vücudundan tam 15 kiloluk dev kitle çıktı!

İzmir'de yaşayan Selma Coşkun karın ağrısı, nefes darlığı ve karında şişlik gibi şikayetler yaşıyordu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi bölümüne başvuran kadında yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 15 kilo ve 28 santimetrelik dev kitle tespit edildi. Başta ameliyattan korkup kaçan kadın daha sonra gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber 26-08-24 11:10

'Kritik öneme sahip' Sağlıklı beyin için 10 süper gıda! Alzheimer riskini azaltıyor, beyni zırh gibi güçlendiriyor

Hafızayı güçlendirmek ve beyin sağlığını destekleyici besinler tüketmek ileriki yaşlarda bilişsel sorunların oluşmasının riskini azaltmaya yardımcı olabiliyor. Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, beyin sağlığını korumak için günlük beslenmeye eklenmesi gereken süper gıdaları açıkladı. Yaban mersininden somon balığına, cevizden zeytinyağına kadar birçok besin, beyin fonksiyonlarını destekleyebilir venörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabilir.

Haber 26-08-24 07:35

B12 vitamini eksikliği deyip geçmeyin! Uykusuzluk da yapıyor sinirlilik de

Vücudumuzda bazı vitaminlerin eksik olması durumu sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzm. Dr. Müge Yetener, B12'nin vücudumuzun olmazsa olmaz vitaminlerinden biri olduğunu söyleyerek “Eksikliği halsizlik ve yorgunluktan, sinir sistemi sorunlarına, nefes darlığından baş dönmesine, bellek problemlerine kadar pek çok sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor” dedi.

Haber 24-08-24 12:09

Bulaşmayacağı konusunda garanti yok Batı Nil virüsü nereden geliyor? Uzmanı uyardı: Beyin felci ve ölüm riski taşıyor!

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre "Culex" türü sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü 2024 yılında 6 kişide tespit edilmiş ve hastaların takip ve tedavilerine devam edildiği duyurulmuştu. Yapılan duyurunun ardından uzmanlardan uyarılar geliyor. Virüs enfekte olmuş kuşlardan sivrisineklere, oradan da insanlara geçiyor. Konuya dair konuşan Prof. Dr. Mehmet Ali Öktem, “Türkiye’nin batı illeri risk altında. Virüsü alan çoğu hasta grip gibi atlatıyor. Aşısı yok, sineklerden korunun” dedi.

Haber 24-08-24 08:40

'Beyin kanaması geçirdi, konuşma yetisini kaybetti' denmişti! Peker Açıkalın kamera karşısında yanıt verdi! Son haliyle gündem oldu

Yayınlandığı dönemde büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı 'Gaffur Aksoy' karakteri ile hafızalara kazınan Peker Açıkalın'ın 'beyin kanaması geçirdiği ve konuşma yetisini kaybettiği' iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Açıkalın, doktoru ile kamera karşısına geçerek sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Magazin 23-08-24 12:56

Morton nöroma nedir? Morton nöroma belirtileri ve tedavisi

Morton nöroma, ayak parmaklarına giden sinirin çevresindeki dokunun kalınlaşmasıyla oluşan, iyi huylu bir sinir tümörüdür. Bu durum, özellikle ayaklarda sık görülen bir rahatsızlık olup, tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Şiddetli ağrıya neden olarak kişinin yaşam kalitesini düşürebilir ve günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Erken teşhis ve tedavi, Morton nöromanın etkilerini azaltmak için büyük önem taşır.

Haber 21-08-24 18:25

Sıcak çarpması deyip geçmeyin! Beyin kanaması ve kalp krizine neden olabilir

Hava sıcaklıklarının arttığı son günlerde uyarılarda bulunan uzmanlar, sıcak çarpmasının sağlıklı kişilerde de beyin kanaması, kalp krizi gibi birçok hastalığa neden olabileceğini aktardı. Özellikle su tüketimine dikkat çeken uzmanlar belli saat aralığında dışarı çıkılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Haber 21-08-24 15:14

Kocasını sevgilisiyle evde bastı! Sinir krizi geçiren eşe polis bile engel olamadı... Kocasını sokak ortasında dövdü

Hindistan'ın Uttar Pradesh şehrinin Hapur bölgesinde bir kadın kendisini aldattığından şüphelenen kocasını takip etti. Eşini başka bir kadınla evde yakalayan kadın öfkeden deliye döndü. İhanet eden eş ve sevgilisi polise haber verirken genç kadın kocasını sokak ortasında darp etti. O anlar cep telefonuyla kaydedilerek saniye saniye paylaşıldı.

Trend 20-08-24 10:40

Manisa'da kahreden olay! Baba ve 10 yaşındaki kızı evde ölü bulundu! Geriye babanın yazdığı mektuplar kaldı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde baba ile 10 yaşındaki kızı, eve gelen akrabaları tarafından ölü bulundu. Acı olayın ardından evde inceleme yapan polis ekipleri, 49 yaşındaki babanın yazdığı iki mektup buldu. Cenazelerin çıkarıldığı sırada ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

Haber 20-08-24 00:30

Bakıcıdan korkunç hareket! Bebeği sallayarak beyin kanaması geçirmesine neden oldu... Yüzünde morluklar vardı

Bakıcı olarak çalışan Kimberly Dow isimli bir kadın bakımı altındaki 5 aylık bebeği uzun bir süre boyunca salladı ve beyin kanaması geçirmesine neden oldu. Dow, cinayete teşebbüsten suçlu bulundu. Olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği söylendi.

Trend 15-08-24 08:36

Peker Açıkalın 'beyin kanaması' geçirdi iddiası... Son hali ortaya çıktı! Eşinden açıklama geldi

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Avrupa Yakası dizisinde hayat verdiği 'Gaffur Aksoy' karakteri ile hafızalara kazınan Peker Açıkalın'dan üzen haber geldi. Ünlü oyuncunun beyin kanaması geçirdiği ve konuşma yetisini kaybettiği iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından ünlü ismin eşinden açıklama gecikmedi.

Magazin 10-08-24 10:00

Aldatılan eşin intikamı acı oldu! Sevgilisinin evinde beyin kanaması geçirip komalık olan kocasının yaşam destek ünitesini kapattı

Çin'de ismi açıklanmayan bir kadın, kendisini aldatan ve sevgilisinin evinde beyin kanaması geçirerek hastanede kalan kocasının yaşam destek ünitesini kapattırdı. Aldatan kocasından intikam almak için kadının yaptığı hamle sosyal medyada tepkileri çekti.

Trend 08-08-24 08:40

Ölümle burun buruna geldi: Baş ağrısıyla gitti, felç olup komaya girdi... 'Hayata yeniden döndüm'

Nadir rastlanan vaka duyanları şaşırttı. Antalya'da baş ağrısı ve kas güçsüzlüğü şikayetiyle gittiği hastanede tetkikler yapılırken felç olup komaya giren Görkem Ertürk'ün, beyin toplardamarlarının pıhtı ile tıkandığı tespit edildi. Nadir rastlanan rahatsızlık nedeniyle ölümle burun buruna gelen ve kapalı yöntemle pıhtı alınma işlemi uygulanıp sağlığına kavuşan 32 yaşındaki Ertürk, "Hayata yeniden döndüm" sözleriyle mutluluğunu ifade etti.

Haber 05-08-24 08:35

Doktorları bile şaşırttı! Ölüm riski %100'dü! Beyni soğutularak hayata tutundu: Klima çarpması sandım, 72 saat uyumuşum

İstanbul'da yaşanan olay doktorları bile şaşkına çevirdi. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede sıra beklerken kalp krizi geçiren 23 yaşındaki Mehmet Göçer, doktorları bile şaşırtarak hayata tutunmayı başardı. 30 dakika boyunca kalbi duran genç adam, entübe edildi, beyin ödemi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşadı. 3 gün boyunca uyutulan ve hipotermi denilen beyin soğutma tedavisi uygulanan Göçer, doktorları ‘düşük ihtimal’ vermesine rağmen hayata tutunabildi. İşte detaylar...

Haber 03-08-24 07:25

Gülben Ergen, Sinem Kobal ve dahası... Kenan Işık'a veda paylaşımları

10 yıl önce 21 Mart 2014 tarihinde düşerek beyin kanaması geçiren oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. Dadı'da Işık ile birlikte rol alan Gülben Ergen duygularını sosyal medyada paylaştı. Ünlü isimler de Kenan Işık'a veda paylaşımlarında bulundu.

Magazin 29-07-24 12:32

2014'ten beri komadaydı... Milyoner yarışmasıyla gönüllere taht kuran Kenan Işık hayatını kaybetti!

2014 yılında beyin kanaması geçiren ve komada olan oyuncu Kenan Işık hayatını kaybetti. Acı haberi Kenan Işık'ın yakın dostu Ozan Zeybek duyurdu. 'Kim Milyoner Olmak İster'de sunuculuk yaparken düşerek kafasını çarpan Kenan Işık, Mart 2014'ten beri evinde tedavi görüyordu...

Magazin 29-07-24 11:36

Gençler arasında hızla yayılan ölümcül tehlike: E-sigara içenlerin akciğerinde Kovid’e benzer lezyonlar tespit edildi! 'Etkileri 3 ayda bile görülebiliyor'

Elektronik sigara kullanımı, sağlık uzmanları ve toplum sağlığı savunucuları arasında ciddi endişelere yol açmaktadır. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Yücel'in açıklamaları, e-sigaranın potansiyel sağlık risklerini ve özellikle gençler üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne sermektedir. Doç. Dr. Yücel, elektronik sigaranın akciğerlerde Kovid-19 benzeri lezyonlar oluşturabileceğini ve bu lezyonların kısa sürede bile ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulamaktadır.

Haber 29-07-24 10:59

AK Partili eski Belediye Başkanı silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Aracıyla giderken... Yakınları sinir krizi geçirdi

Sakarya’nın eski Ferizli İlçe Belediye Başkanı 65 yaşındaki Ahmet Soğuk otomobiliyle seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Soğuk, AK Parti'den girdiği 2009 ve 2019 yerel seçimlerini kazanıp 2 dönem belediye başkanlığı yapmıştı. Olay sonrası durumu haber alan Soğuk'un yakınları sinir krizi geçirdi.

Haber 27-07-24 15:48

Beyin yiyen amip paniği! Bir kişi hayatını kaybetti, 100'ü aşkın kişi hastaneye akın etti

Naegleria fowleri hastalığında tek hücreli amip, beyinde enfeksiyona yol açıyor ve vakalar genellikle ölümcül oluyor. Çoğunlukla göl ve nehir gibi tatlı sularda bulunan tek hücreli Naegleria fowleri, sadece burun yoluyla bulaşıyor ve insandan insana geçmiyor. Bu ölümcül hastalık bu kez İsrail'de alarm verdi. İsrail'de bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından 100'den fazla kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu bildirildi.

Haber 26-07-24 08:54

Faydaları saymakla bitmiyor ama fazlası zarar veriyor! Kahve tüketmeden önce mutlaka bilmeniz gerekenler

Fazla miktarda kahve tüketiminin sindirim sistemini aşırı uyardığını belirten Diyetisyen Edanur Teksöz, aşırı kahve tüketmenin midedeki asit salgısını artırması sonucu rahatsız edici olabileceğini söyledi. Bu nedenle ülserli hastaların kahve tüketmesini önermediklerini belirtti. Kafeinin merkezi sinir sistemi ve kalp üzerinde de uyarıcı etkisi olmasından dolayı fazla tüketildiği zaman kalp çarpıntısı, uykusuzluk, gerginlik ve baş ağrısı yapabilmektedir.

Haber 24-07-24 10:51

Deniz keyfiniz zehir olmasın! Uzman isim 'Ölüm ya da kalıcı felce yol açabilir' diyerek uyardı

Temmuz ayının sonuna doğru yaklaşırken aşırı hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltmaya devam ediyor. Kimi serinlemek için buzlu içecekler tercih ederken kimi ise kendini serin sulara atıyor. Sahil ve plajlar doluluğunu korurken denizde yüzerken dikkat edilmesi gereken bir konu hakkında uyarı yapıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan, suya yanlış atlamanın ölümle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Haber 23-07-24 10:19

Tuvaletini yapmak istedi, hayatını kaybetti! Yakınları gördükleri manzara karşısında kahroldu

Sakarya'da yaşanan ve ölümle sonuçlanan olay akıllara durgunluk verdi. Tuvaletini yapmak için aracını kenara çeken Ahmet Yavuzer 7 metreden aşağı düşerek başını taşa çarptı. Yakınları Yavuzer'in cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi.

Haber 22-07-24 09:57

7 yıl önce vefat etmişti! İbrahim Erkal’ın eşi Filiz Erkal, o geceyi ilk kez anlattı! 'Beni en çok üzen şey...'

Unutulmaz şarkıları ile hafızalara kazınan İbrahim Erkal, 12 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Maltepe'deki evinin otoparkında baygın halde bulunarak hastaneye kaldırılmış ve beyin kanaması geçirdiği öğrenilmişti. Erkal uzun tedavi sürecinin ardından 11 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti. Erkal'ın hayat arkadaşı Filiz Erkal, katıldığı programda yıllar sonra o geceyi anlattı...

Magazin 19-07-24 14:38

Yeşilçam'ın efsanesi Nuri Alço kontrole gitti apar topar ameliyata alındı! Sağlık durumu nasıl?

Yeşilçam'ın efsane isimleri arasında yer alan Nuri Alço geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirmiş ve tedavi altına alınmıştı. Kalp pili takılan Nuri Alço hayranlarını korkuttu. Usta isim hastaneye kontrol için gitti, apar topar ameliyata alındı.

Magazin 14-07-24 12:27

Serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın! Kalıcı sağırlığa kadar gidebiliyor

Havuz ve denizlerden bulaşan mikroplardan dolayı kulak-burun hastalıklarında artış olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, "Daha önceden kulak zarında delik olan hastalar için bu durum daha da önemli, çünkü mikroplu su direkt olarak orta kulağa, iç kulağa, kulak sinirine ve beyne ulaşabilir. Kalıcı sağırlıkla da sonuçlanabilir" dedi.

Haber 09-07-24 10:10

'Peygamberim, cumhurbaşkanıyım' diyerek bıçak salladı! Evini görenler gözlerine inanamadı!

Bursa'da evini çöplerle dolduran 68 yaşındaki Feyzullah Yasa, evini temizlemeye gelen belediye ekiplerine bıçak salladı. Bir polis memuru yaralandı. 'Ben peygamberim, cumhurbaşkanıyım' diyen Yasa, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Haber 08-07-24 11:40

Nihal ve Bahar Candan günler sonra bir araya geldi! Bahar'ın ilk sözü bakın ne oldu

Cezaevi doktoru Bahar Candan'ı ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk etmişti. Bahar Candan günlerdir hastaneydi. Ailesi bayram sonrası ilk kez gitti ziyaretine. Cam paravanın arkasından görüştüler. Ablası Nihal'i karşısında gören Bahar, "Beni niye bırakıp gittin" diye sitem etti.

Kulis 28-06-24 21:47

Trigeminal nevralji nedir? Trigeminal nevralji belirtileri ve tedavisi

Nevralji genellikle kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiler. Günlük aktivitelerde ağrı nedeniyle kısıtlamalara yol açabilir ve uzun süreli kronik ağrıya dönüşebilir. Tedavi seçenekleri genellikle semptomların şiddetine ve nevraljinin türüne bağlı olarak değişir. İlaçlar, fizik tedavi, sinir blokajları ve bazı durumlarda cerrahi müdahale tedavi seçenekleri arasında yer alabilir.

Haber 28-06-24 14:24

Nevralji atağı nasıl geçer, ağrısı nerelere vurur? Nevralji stresten olur mu?

Baş ve boyun bölgesindeki ağrılar, insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilen yaygın sağlık sorunlarıdır. Bu ağrılar genellikle başın üst kısmından başlayarak boyuna kadar yayılabilir ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Baş ve boyun ağrılarının en sık görülen nedenleri arasında migren, gerilim tipi baş ağrısı, boyun fıtığı, sinir sıkışması ve nevralji bulunur. Peki, nevralji nedir?

Haber 28-06-24 14:20

Hipokalsemi (Kalsiyum eksikliği) nedir, hipokalsemiye ne neden olur? Hipokalsemi belirtileri ve tedavisi

Kalsiyum, kemik ve dişlerin yapı taşıdır ve vücutta bir dizi biyolojik fonksiyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinde kritik bir rol oynar. Kemik sağlığı için önemli olmasının yanı sıra kas fonksiyonları, sinir iletimi, kan pıhtılaşması ve hücresel sinyal iletimi gibi birçok süreçte de gereklidir. Kalsiyumun bu çok yönlü kullanım alanları, günlük beslenmede yeterli miktarda alınmasını gerektirir. Peki, kalsiyum eksikliği nedir ve neden olur?

Haber 28-06-24 12:41

Hipokalemi (Potasyum düşüklüğü) nedir? Hipokalemi belirtileri ve tedavisi

Potasyum vücutta hücre işlevleri, sinir iletimi, kas kasılması, su dengesi ve elektrolit dengesi gibi birçok önemli biyolojik süreçte kritik bir rol oynayan bir mineraldir. Potasyumun bu çeşitli fonksiyonları, sağlıklı bir metabolizmanın sürdürülmesi ve vücut sistemlerinin düzgün çalışması için zorunludur. Potasyum düşüklüğü (hipokalemi), vücut için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 28-06-24 12:30

Kadınlarda daha sık görülüyor! El bileğinizdeki ağrının nedeni o hastalık olabilir!

Kadınlarda daha sık görülen ganglion kistinin el ve el bileği çevresindeki eklem veya komşu tendonlardan köken alan ve oldukça sık görülen iyi huylu kitleler olduğunu söyleyen El Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Kadir Uzel, genellikle ağrısız olan kistin oluştuğu bölgede çevresindeki sinire baskı yaparsa ağrı ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kadin 28-06-24 08:43

Alzheimer belirtileri ne zaman başlar? Alzheimer belirtileri nelerdir?

Alzheimer, yaygın olarak demans olarak bilinen ve genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bir sinir sistemi hastalığıdır. Bu hastalık, genellikle hafıza kaybı, bilişsel işlevlerde azalma ve davranışsal değişiklikler gibi semptomlarla karakterizedir. Alzheimer, yaşlı nüfusta en sık görülen demans türüdür ve ilerleyici bir seyir gösterir. Peki, alzehimer belirtileri ne zaman başlar?

Haber 26-06-24 21:43

Hastane bahçesinde silahlı çatışma! Onlarca mermi sıkıldı, herkes panikle kaçıştı... Acil servis kapatıldı

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ortak kullandıkları bahçede iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Onlarca merminin sıkıldığı çatışmada 4 kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganları arama çalışmaları sürüyor. Olayda çevredekilerin panikle sağa sola koşuştuğu öğrenilirken seken mermiler güvenlik kulübesiyle yoldan geçen bir araca isabet etti. Acil Servis hasta giriş ve çıkışı tedbir amacıyla kapatıldı.

Haber 23-06-24 09:51

Sevgilisi ilişki teklifini reddedince sinir krizi geçirdi! İşte istenilen hapis cezası

Zonguldak'ta okuyan üniversite öğrencil M.A. sevgilisi A.A.'ya ilişki teklifinde bulundu. A.A. kabul etmeyince M.A. sinir krizi geçirerek hakaretler etti ve sevgilisini darp etti. A.A. rapor alarak karakola şikayette bulundu. M.A.'ya uzaklaştırma verilirken 3 yıla kadar da hapsi istendi.

Haber 17-06-24 10:35

Sıla Doğu tahliye oldu! ' Dilan' diye bağıra bağıra ağladı! Zor sakinleştirildi

Kasım ayından itibaren cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu tahliye oldu. Cezaevinden çıkan Sıla Doğu, sinir krizi geçirdi. "Dilan" diye bağırarak ağladı.

Magazin 14-06-24 09:43

Bal üreticisinin feci ölümü! Yetiştirdiği arılarla ilgilenmek isterken... Ailesi sinir krizi geçirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yetiştirdiği bal arılarının sokması sonucu fenalaşan 48 yaşındaki Lokman Kaynar, hastanede yaşamını yitirdi. Kaynar'ın ölüm haberini duyan ailesi sinir krizi geçirdi. Kaynar'ın arılar soktuğunda alerjik şoka girerek nefes almakta zorlandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Haber 10-06-24 17:01

Gizli tehlike: Beyin fonksiyonlarını tehdit ediyor! Alzheimer riskini artırıyor

Günümüzde teknolojik aletlerin kullanımı bağımlılık derecesinde görülüyor. Prof. Dr. Aşkın Hastürk, "Aynı duruş pozisyonundaki tekrarlayıcı el, bilek ve dirsek hareketlerinin bağımlılık derecesinde devam etmesi, eklem bölgelerinde sertleşme, iltihaplanmaya bağlı olarak da sinir dokusunda baskıya ve hasara yol açıyor." dedi.

Haber 10-06-24 07:36

Aldatıldığını öğrendikten sonra cinnet getirdi! Erkek arkadaşını önce yumrukladı sonra ısırdı yetmedi boğdu

İngiltere'nin Londra şehrinde yaşayan Matilda Sutherland-Young isimli bir kadın barda erkek arkadaşının başka bir kadınla öpüştüğünü gördü ve aldatıldığını öğrendikten sonra sinir krizi geçirdi. Erkek arkadaşı Roderick Webster'in telefonunu pencereden dışarı aran Young, erkek arkadaşını yumrukladı, boğdu yetmedi bir de ısırdı.

Trend 07-06-24 14:34

Seçil Erzan ve Bahar Candan koğuşta kavga etti! Sinir krizi geçirip revire kaldırıldı

Dolandırıcılık iddiasıyla tutuklu bulunan Seçil Erzan ve suç örgütünün paralarını aklama suçlamasıyla yargılanan Bahar Candan bir süredir aynı koğuşta kalıyor. Koğuş arkadaşları kavga etti. Bahar Candan sinir krizi geçirerek revire kaldırıldı.

Magazin 06-06-24 07:41

Kalıcı zeka geriliğine neden olan fenilketonüri hastalığında topuk kanı uyarısı! Türkiye'de yılda 300 bebeği etkiliyor

Türkiye'de yılda ortalama 250-300 bebekte görülen, kalıcı zeka geriliği ve beyin hasarına hasarına neden olabilen genetik fenilketonüri (PKU) hastalığının erken teşhis ve tedavisinde topuk kanı taramaları hayati önem taşıyor.

Kadin 01-06-24 15:49