Nadir Haberleri

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 642 bin 100 liraya yükseldi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, 2 milyon 642 bin 100 liraya yükseldi. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, NMGlobal Kıymetli Madenler, Türkiye Emlak Katılım Bankası, Nadir Döviz ve Kıymetli Maden Ticareti, Altınbaş Kıymetli Madenler ile Nil Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

Finans 2024-07-17 17:02:15

Tıp dünyasını şaşkına çeviren vaka! 1 yaşındaki kızın kafasından fetüs çıktı... Parazit doğmamış ikiz

Çin'de ismi açıklanmayan 1 yaşındaki kız çocuğunun kafasında parazit bir şekilde yaşayan doğmamış ikizinin fetüsünün büyüdüğünü fark etti. Olay konuşma gelişiminde gecikme yaşayan bir yaşındaki bir kız çocuğunun hastaneye getirilmesinin ardından ortaya çıktı ve nadir görülen vaka olarak tıp dünyasının ilgisini çekti.

Trend 2024-07-12 10:11:21

Yıllardır hastalığı çekiyordu! Gerçek ise fenalaşınca ortaya çıktı!

Samsun’da her gittiği hastane ve doktorlardan astım bronşit denilerek, tedavi edilmeye çalışan 9 yaşındaki çocuğun hastalığının, çok nadir görülen bir hastalık olduğu belirlendi. Aşırı yorulma ve nefes darlığı belirtisi gösteren çocuğa, pulmoner AVM (akciğerde damar yumağı) teşhisi kondu.

Haber 2024-07-11 17:18:21

'Kara Ölüm' tehlikesi: İnsanlık tarihinin en ölümcül bakteriyel enfeksiyonu! Vakalar bugün hala yaşanıyor

İnsanlık tarihinin en ölümcül bakteriyel enfeksiyonlarından biri olan veba, Orta Çağ'da Avrupa'da yaklaşık 50 milyon kişinin ölümüne neden olmuştu. Kıta nüfusunun neredeyse yarısının hayatını kaybettiği bu hastalık "Kara Ölüm" olarak anılmıştı. Her ne kadar nadir olsa da vakalar bugün hala yaşanıyor.

Haber 2024-07-10 10:59:47

Kanserli yağ bezesi belirtileri nelerdir? Yağ bezesinin kanser olduğu nasıl anlaşılır?

Vücuttaki yağ bezeleri genellikle benign (zararsız) olup estetik veya minimal rahatsızlık dışında genellikle tedavi gerektirmezler. Ancak nadir durumlarda kanserli yağ bezesi (liposarkom) olabileceği unutulmamalıdır. Lipomlar genellikle kişisel rahatsızlık verirse veya büyürse çıkarılabilir, ancak rutin kontrollerde takip edilmeleri genellikle yeterlidir. Herhangi bir kitle veya anormal büyüme fark edildiğinde ise bir sağlık profesyoneline başvurmak önemlidir.

Haber 30-06-24 23:16

8 yılı aşkın süredir hiçbir şey yemiyor! Nadir görülen hastalığını anlatınca sosyal medyayı şaşırttı: Kalbimden besleniyorum

Birleşik Krallık'ın Cheshire bölgesinde yaşayan 25 yaşındaki Liv lakabıyla bilinen Olivia isimli bir kadın, sekiz yıldan uzun süredir hiçbir şey yemediğini ve nadir görülen hastalığına dikkat çekmek istediğini paylaştı. Hastalığı nedeniyle hiçbir şey yiyemediğini ve doğrudan kalbine verilen besinler sayesinde hayatta kaldığını söyleyen genç kadının paylaşımı sosyal medyada çok konuşuldu.

Trend 27-06-24 11:05

Son derece nadir görülüyor! 9 yıldır başka bir yılanla temas halinde değildi... Bakire doğumla 14 bebek doğurdu

City of Portsmouth College Üniversitesi'ndeki personel ve öğrenciler, Ronaldo adlı 1,8 metrelik Brezilya gökkuşağı boa yılanının nadir görülen bir "bakire doğum" yapıp 14 bebek doğurmasının ardından yaşadıkları şoku dile getirdi. Olay son derece nadir görülürken dünyanın bu bilim olayını manşetlerden duyurdu.

Trend 26-06-24 10:04

Altının kilogram fiyatı yükselişte

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 499 bin liraya yükseldi. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, İstanbul Altın Rafinerisi, NMGlobal Kıymetli Madenler, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Nadir Döviz ve Kıymetli Maden Ticareti ile Zirve Değerli Madenler olarak sıralandı.

Finans 25-06-24 17:12

'Tıp literatüründe çok nadir görülen bir vaka' Karın ağrısı şikayetiyle gitmişti... Gözlerine inanamadılar

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne; Balıkesir’den karnında ağrı ve şişlik şikayetleriyle yönlendirilen ve yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 10 kilo ve 38 santimetrelik dev tümör tespit edilen hasta, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Tıp literatüründe nadir görülen bir vaka olduğunu vurguladı.

Haber 17-06-24 10:46

Anne rahmindeki halini bile hatılıyor! Bir fetüs olduğum zamanlarda diyerek anlattı... Dünyada sadece 62 kişide var

Avustralya'nın Brisbane kentinden bir yazar ve konuşmacı olan Rebecca Sharrock, 23 Ocak 2011 yılında 21 yaşındayken kendisine nörolojik bir rahatsızlık olan H-SAM teşhisi konuldu. Dünya genelinde sadece 62 kişide bulunan son derece nadir görülen bu rahatsızlık nedeniyle Sharrock olağanüstü bir otobiyografik hafızaya sahip. Öyle ki 34 yaşındaki genç kadın anne rahminde bir fetüs olarak bulunduğu zamanları dahi hatırlıyor.

Trend 14-06-24 13:56

Kastamonulu balıkçının ağına mavi yengeç takıldı

Kastamonu'nun Abana ilçesinde balıkçının ağına Karadeniz'de nadir görülen "mavi yengeç" takıldı.

Yurthaber 13-06-24 10:47

Kilosu 5 bin euro! Yurt dışından talep çok 'Sağlıklarını çok düşünüyorlar' Büyük ilgi var

Tokat’ta nesli koruma altında olan ve nadir bulunan akzambak çiçeği, sağlığa faydaları ve fiyatıyla dikkat çekiyor. Polenin kilosunun 5 bin Euro civarında, çayının ise yurt dışına 2 bin 500 Euro civarına gönderildiğini söyleyen üretici Erdi Can Aydemir, yurt dışından talebin çok fazla olduğunu söyledi. Aydemir "Yurt dışındakiler sağlıklarını çok düşünüyorlar" dedi.

Finans 08-06-24 10:30

Tıp tarihinde nadir: 22 yıllık doktor ilk kez şahit oldu! Korkudan doktora gidemedi dayanılmaz büyüklüğe ulaştı

Uzun yıllardır prostat hastası olan bir vatandaştan kapalı yöntemle 350 gram ağırlığından prostat çıkartıldı. 22 yıldır hekimlik yapan Doç. Dr. Önder Çinar da ilk kez bu kadar büyük bir prostatı kapalı yöntemle çıkardıklarını belirterek, vakanın tıp tarihinde nadir olduğuna dikkat çekti.

Haber 01-06-24 14:03

12 yaşındaki kızının hamile olabileceğininde şüphelenerek hastaneye götürdü! Gerçek bambaşka çıktı... Karnı şiştikçe şişti

Dominik Cumhuriyeti'nde yaşayan bir anne 12 yaşındaki kızının hamile olabileceğin şüphelendi ve onu hastaneye götürdü. Kızının karnının devamlı şiştiğini dile getiren anne hastanede kızının rahminde diş, saç ve kemik içerebilen nadir bir tür germ hücreli tümörün büyüdüğü ortaya çıktı. Yaklaşık 4 kilogram ağırlığında tümör ameliyatla çıkartıldı.

Manşet 01-06-24 10:01

Uykuda alışveriş yapma hastalığı olduğunu söyledi! Koyun saymak yerine alışveriş sepetine ürün ekliyor... Binlerce dolar borcum var

42 yaşındaki Kelly Knipes, nadir görülen bir uyku bozukluğu nedeniyle uyurken alışveriş yapma hastalığının olduğunu söyledi. Gece geç saatlerde yapılan harcamaları nedeniyle Knipes binlerce dolar borcunun bulunduğunu dile getirdi.

Trend 30-05-24 15:31

Bingöl'de bulunuyor, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor! Görmeden geçmek gerçekten bir kayıp olur

Bingöl'ün Solhan ilçesi yakınlarında bulunan ve rüzgarın yönüne göre yer değiştiren Turna Gölü'ndeki yüzen adalar, doğaseverlerin uğrak mekanı oluyor. "Yüzen Adalar Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınan adalar, ilkbaharda yeşile bürünen görüntüsüyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. "Bingöl'e yolu düşüp de yüzen adaların görmeden geçmek gerçekten bir kayıp olur" diyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, "Doğada çok nadir görülen doğal güzelliklerden biri" ifadelerini kullandı.

Haber 26-05-24 14:13

Kaderleri aynı, hayalleri duyanların yüreğini sızlattı! İki kardeş ve kuzenleri ender görülen hastalığa yakalandı: Her an düşecek gibi oluyoruz

Yaş aldıkça iç organları büyüyor ama bedenleri 5 yaşından beri gelişmiyor... Osmaniye'de yaşayan Mümine-Mine kardeşler 5 yaşına geldiğinde son derece nadir görülen Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığı tespit edildi. İşin ilginç yanıysa aynı hastalık kuzenleri Muhammed Kayra Kalkan'da da belirlendi. Kardeşler ile kuzenlerinin hayalleri ve halihazırdaki yaşam koşulları ise duyanların yüreğini sızlatacak türden.

Haber 21-05-24 08:41

Mersin'de çoban tarafından tesadüfen bulundu! Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir çoban tarafından bulunup, turizme kazandırılan Taşkuyu Mağarası'nı yılda 200 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Mağara hakkında detaylı bilgiler veren, Belediyenin Kent Tarih ve Tanıtım Sorumlusu Nadir Durgun, "Mağara, 2006 yılında aslında tesadüfen bulunuyor" diyerek mağaranın keşfedilme hikâyesini anlattı.

Haber 19-05-24 12:26

Tıp dünyasını şaşkına çeviren örümcek ikizler! Çok nadir görülüyor: Pelvis bölgesinden yapışıklar... Üç bacak, dört kol

Endonezya'da yapışık ikiz olarak dünyaya gelen kardeşler 2 milyonda bir görülen son derece nadir bir durumla doğdu. 'Örümcek' gibi birbirlerine pelvis bölgesinden bağlı olarak dünyaya gelen ikizler tıp dünyasını da şaşkına çevirdi. Üç bacağa, dört kola ve bir penise sahip olan doğan ikiz kardeşlerin birbirlerinin ayırması imkansıza yakın.

Trend 15-05-24 10:34

Nadir görülüyor: Daha önce hiç duymadığınız birbirinden tuhaf 10 hastalık!

Hastalıklar bazen doğuştan bazen de zamanla ortaya çıkabiliyor. Tansiyon, diyabet ve kolesterol gibi birçok hastalık yaygın olarak biliniyor. Peki, çok az sayıda kişinin bildiği nadir hastalıkları daha önce hiç duymuş muydunuz? İşte duyunca çok şaşıracağınız 10 tuhaf hastalık...

Haber 14-05-24 10:58

Türkiye’de nadir görülen Gallinago kuşu yaralı halde bulundu

Adıyaman’da, Türkiye’de nadir görülen ’Sibirya suçulluğu’ cinsi olan Gallinago kuşu yaralı halde bulundu. Yaralı kuş tedavi için ekiplere teslim edildi.

Yurthaber 14-05-24 10:35

Sabahları çarşaf ve yastıklarda görülüyor! Nadir kanser belirtisine dikkat

Sabah uyandığınızda çarşaflarınızda ve yastıklarınızda fark edebileceğiniz kanserin bazı erken belirtileri var. Uzmanlar, bu belirtilere karşı dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıyor.

Haber 11-05-24 13:50

Futbolda hat trick nedir, nasıl yapılır? Futbolda hat trick yapınca ne olur?

Futbol dünyasında, unutulmaz anlardan biri olan "hat trick" bir futbolcunun bir maçta 3 gol birden atması anlamına gelir. Hat-trick, futbolun nadir gerçekleşen en heyecan verici anlarından biridir. Bu oyuncular için büyük bir başarı olarak kabul edilir.

Spor 08-05-24 11:03

Akciğerini 3 yıldır çantasında taşıyor! Hemen herkesin hissettiği belirtilerle başladı: Herhangi bir yaşta ortaya çıkabiliyor

Ankara'da yaşayan Aykut İnciler'e 3 yıl önce, nadir görülen bir yüksek tansiyon türü olan "pulmoner hipertansiyon" teşhisi kondu. İnciler 3 yıldır nefes alıp verebilmek için akciğerini çantasında taşıyor. İnciler insanların bakışları nedeniyle başlarda bu durumda zorlandığını ifade edip herkesi uyardı.

Haber 07-05-24 16:44

Çok nadir görülüyor: Gün ışığına çıkamayan kardeşlerin hikayesi şaşırttı! Kızgın bir demiri gözümün üzerine koymuşlar gibi canım yanıyor

Çok nadir görülen genetik XP hastalığı nedeniyle yaşamlarını gün ışığından uzakta, karanlıkta geçirmek zorunda olan ve tedavi umutlarını yitirmeyen Ali ve Halenur Şahin kardeşler, evden eğitimle üniversite sıralarına kadar ulaşmayı başardı.

Haber 29-04-24 16:00

Alkollü araç kullandığı için ceza kesildi! Vücudum kendisi üretiyor, içmedim diyerek kendisini savundu... Meğerse 'sarhoş hasta sendromu' varmış

Belçika'da, trafik kontrolleri sırasında birkaç kez kanında yüksek oranda alkol bulunduğu tespit edilen ve ehliyetine el konan erkek sürücü karar en sonunda itiraf etti. Nadir görülen hastalığı nedeniyle vücudunun alkolü otomatik olarak ürettiğini iddia eden ismi açıklanmayan adam yapılan sağlık kontrollerinden sonra haklı bulundu ve trafik cezaları silindi.

Trend 24-04-24 13:51

Toz taşınımı uyarısı: O bölgeyi etkisi altına aldı! Maskesiz dışarı çıkmayın

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, toz taşınımı ile ilgili olarak KOAH ve astım hastalarında tozun bazı problemlere yol açabileceğini belirterek, risk grubunda olan vatandaşların dışarı çıkarken maske takmaları önerisinde bulundu.

Haber 19-04-24 14:24

'Bu hastalık çoğunlukla erkeklerde görülüyor' Uzmanı uyardı: Dikkatli bir yaşam sürmeleri gerekiyor

Nadir hastalıklardan biri olan hemofilinin dünya çapında 1,2 milyondan fazla kişiyi etkilediğini söyleyen Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Gündüz, “Hemofili çoğunlukla erkeklerde görülen yaygın bir hastalıktır. Hemofili A, yaklaşık 4-5 binde bir canlı erkek doğumda görülürken Hemofili B ise yaklaşık 15-30 binde bir canlı erkek doğumda görülür. Ülkemizde, kayıtlı 5 bin Hemofili A, 950 Hemofili B hastası bulunuyor” dedi.

Haber 17-04-24 15:56

Böbrek ağrısı için gitti, karnından çıkan şoke etti! 'Gebe bir kadın gibiydim'

Antalya'da böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç'in karnından, 8 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın gibiydim. İlk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim" dedi.

Haber 16-04-24 13:59

Kuzugöbeği mantarı sezonu başladı! Doğada nadir bulunuyor, kilosu 600 liradan satılıyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği kuzugöbeği mantarı toplanmaya başlandı. Toroslar'da yetişen ve diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen mantar, kilogramı 550-600 liraya kadar alıcı buluyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, mantar sezonunun başlamasıyla birlikte kuzugöbeği avına çıkıyor.

Haber 15-04-24 11:30

Doğada nadir bulunuyor, kilogramı 600 liradan satılıyor

Antalya’nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği "kuzugöbeği mantarı" toplanmaya başlandı.

Yurthaber 15-04-24 10:54

Bir gören bir daha baktı! Görüntüsü kurt adamı anımsattı... Annesinin açıklaması şaşkına çevirdi: Bunun nedeni hamileyken kedi yememdi

Filipinler'de dünyaya gelen Jaren isimli bir bebek fiziksel görüntüsü nedeniyle görenleri şaşkına çevirdi. Son derece nadir görülen tıbbi bir durumla dünyaya gelen Jaren'in annesi oğlunun alışılmışın dışındaki fazla tüylü görüntüsünün nedenini hamileyken kedi yemesine bağlarken doktorlar bebeğin kurt adam sendromu hastalığıyla doğduğunu söyledi.

Trend 13-04-24 15:48

İstanbul'da bu manzara artık sürpriz olacak! Uzmanlar aynı fikirde 'Bundan sonra Nisan başı yazlık kıyafetleri giyeceğiz! Kar yağarsa...'

İstanbul'da bu yıl yeterli kar yağışı gözlenmedi. Peki, gelecek yıllarda ne olacak? Prof. Dr. Orhan Şen "50 yıl önceki kar yağışları yok artık. Nedeni; metropol, betonlaşmış bir şehirde ısı adası etkisi. Bu etkiden dolayı İstanbul'da kar yağışı çok nadir olur" dedi. Prof. Dr. Levent Kurnaz da "Gittikçe kar yağışı azalıyor. Her yağan kar yağışı biraz daha sürpriz olacak. İstanbul'un normali artık bu ya da buna benzer bir hava. Daha önce de hiç kar yağmadığı oldu. Yalnız bu gittikçe artacak" dedi.

Haber 10-04-24 11:50

Yenidoğan bebek sırtında 10 santimlik kuyrukla dünyaya geldi! Gözlerine inanamadıkları için daha yakından bakmak istediler

Çin'de gerçekleşen bir doğum ülke basınında geniş yankı uyandırdı. Son derece nadir görülen bir olayda ismi açıklanmayan yeni doğan bebek kalçasından çıkan 10 santimetrelik bir kuyrukla doğdu. Çocuk Doktoru Dr Li, Hangzhou Çocuk Hastanesi'nde çocuğun doğumunun ardından ek parçanın görüntülerini internete yükleyince sosyal medya bu olayı konuşmaya başladı.

Trend 06-04-24 08:07

12 yaşındaki çocuğun başına talih kuşu kondu! Yürürken bulduğu metal parçası 2000 yıldır keşfedilmeden duran Roma bileziği çıktı

Britanyalı 12 yaşındaki bir çocuk annesiyle yürüyüşe çıktıkları sırada olağanüstü bir keşfe imza attı. Küçük çocuğun yerde görerek aldığı metal parçası birinci yüzyıldan kalma nadir bir Roma bileziği çıktı. 2000 yıllık sonra derece nadir olan bileziğin değerinin ise servet olduğu ifade edildi.

Trend 05-04-24 11:32

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 30-03-24 11:58

'Finlandiya'nın en büyük göğüslerine' sahip kadın eski halini paylaştı! Gören çok şaşırdı

Sonja Lahtinen adlı bir model Finlandiya'daki en büyük göğüslere sahip olduğunu iddia ediyor. Sosyal medyayı aktif kullanan kadın geçtiğimiz günlerde göğüslerinin "çok daha küçük" olduklarında nasıl göründüklerine dair çok nadir bir fotoğraf paylaştı.

Kadin 30-03-24 09:59

Nadir hastalığıyla mücadele ediyordu, babasının karaciğeriyle yaşama tutundu

Akraba evliliği yapan Demir çiftinin nadir olduğu belirtilen transaldolaz eksikliğiyle dünyaya gelen çocukları Hafsa Betül, babasının donör olmasıyla yapılan karaciğer nakliyle yaşama tutundu.

Yurthaber 28-03-24 11:13

Progeria (erken yaşlanma hastalığı) nedir, neden olur? Progeria hastalığının tedavisi var mı?

Progeria, bilimsel olarak Hutchinson-Gilford progeria sendromu (HGPS) olarak adlandırılan nadir ve genetik bir hastalıktır. Bu sendrom, çocuklarda yaşlanma sürecinin hızlanmasıyla karakterizedir. Genellikle çocuk yaşta belirtiler gösterir ve yaşlanma belirtileri erken çocukluk döneminde başlar. Progeria, yaşamı tehdit eden bir durumdur.

Haber 26-03-24 18:21

Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu nedir? Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu belirtileri ve tedavisi

Balık kokusu sendromu, bilimsel olarak trimetilaminüri olarak adlandırılan nadir bir genetik bozukluktur. Bu sendromda vücut trimetilamin adı verilen bir kimyasalı normalden çok daha fazla üretir ve bu kimyasalın birikmesi sonucunda kişinin vücudundan, teri, idrarı ve solunum yoluyla balık benzeri bir koku yayılır.

Haber 26-03-24 12:45

Yabancı el sendromu (Alien Hand Sendromu) nedir, nasıl anlaşılır? Yabancı el sendromu belirtileri ve tedavisi

Yabancı El Sendromu, nörolojik bir bozukluk olarak tanımlanan, oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu sendromda, bir kişinin kendi uzuvu sanki bir başkasına aitmiş gibi algılanır ve kontrol dışı davranışlar sergileyebilir. Yabancı El Sendromu genellikle beyin yapısında meydana gelen bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Bu sendromun tedavisi oldukça zordur ve genellikle semptomları hafifletmek veya yönetmek için çeşitli terapi yöntemleri kullanılır.

Haber 26-03-24 11:23

Cotard Sendromu (Yürüyen Ceset Sendromu) nedir, neden olur? Cotard Sendromu belirtileri ve tedavisi

Cotard Sendromu, nadir görülen ancak oldukça farklı bir psikiyatrik bozukluktur. Bu sendrom hastaların kendi varlıklarını ya da bir kısmını kaybettiklerine inanmalarıyla karakterizedir. İnsanlar bedenlerinin parçalarının yok olduğuna, ölmüş olduklarına ya da hiç var olmadıklarına inandıklarında, genellikle bu sendromla ilişkilendirilirler. Peki, cotard ya da yürüyen ceset sendromu nedir, neden olur?

Haber 26-03-24 11:13

Huntington hastalığı nedir? Huntington hastalığı belirtileri ve tedavisi

Huntington hastalığı, zihinsel ve fiziksel sağlığı tehdit eden nadir ve yıkıcı bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalık, genetik bir faktörden kaynaklanır ve yaşam boyu süren bir mücadeleyi beraberinde getirir. Ancak, bu zorluğa karşı mücadelede umut vardır ve bilinçli bir yaklaşımla, Huntington hastalığına meydan okunabilir.

Haber 25-03-24 12:07

Göç yolunda yorgun düşen öter ardıç kuşu, soluğu hastanede aldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde nadir görülen ’öter ardıç kuşu’, yorgun ve bitkin olarak hastane bahçesine düştü.

Yurthaber 22-03-24 10:59

'Bir sabah uyandığımda hiç gitmediğim ülkenin aksanıyla konuşmaya başladım' Çok nadir görülüyor! 'Sesim bana ait değilmiş gibi'

İngiltere'de yaşan 36 yaşındaki Zoe Coles, bir sabah uyandığında hayatını tümüyle değiştiren ve kendisine hayatının şokunu yaşatan bir olayla karşı karşıya kaldı. Zoe, sabah uyandığında, daha önce hiç gitmemiş olmasına ve o ülkeye dair hiçbir fikri olmamasına rağmen Gal aksanıyla konuşmaya başladı. Çok nadir görülen bu durumun, başka olumsuz etkileri de var. Zoe, yeni sesinin artık ona ait değilmiş gibi hissettirdiğini söyledi.

Kadin 21-03-24 15:50

Pemfigus hastalığı nedir, neden olur? Pemfigus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Pemfigus, cilt ve mukozalarda kabarcıklara neden olan nadir bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sisteminin kendi sağlıklı hücrelerini yanlışlıkla hedef alması sonucunda ortaya çıkar. Pemfigus hastalığı, özellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Hint alt kıtası gibi belirli bölgelerde daha yaygın olarak görülür, ancak dünya genelinde herkesi etkileyebilir. Peki, Pemfigus hastalığı geçer mi?

Haber 21-03-24 15:16

Japonya'da gizemli virüs! Rekor hızla yayılıyor: Yetkililer nedenini bilmiyor, açıklama yapamıyor... Semptomları açıklandı

Japonya'da uzmanlar, nadir fakat tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun rekor bir hızla yayıldığı ve yetkililerin bunun nedenini belirlemekte zorlandığı konusunda uyarıda bulundu. Şu ana kadar Japonya'daki 47 şehrin 45'inde görülen enfeksiyonun yüksek oranda ölümcül olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar hastalığın semptomlarını açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber 16-03-24 11:59

Tıp literatüründe nadir: 10 binde bir görülüyor! Sağlık raporu almaya gitti hayatının şokunu yaşadı

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.

Haber 13-03-24 18:32

Samsun'da kalbinde dört rahatsızlığı bulunan hasta tek operasyonla tedavi edildi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, literatürde çok nadir görülen doğuştan kalp rahatsızlıkları bulunan 24 yaşında Resul Con, başarılı açık kalp ameliyatıyla tek operasyonla sağlığına kavuştu.

Yurthaber 13-03-24 10:05