Terk Etmek Haberleri

Terk etti nasıl yazılır, terk etti yazımı nasıl olmalıdır? Terk etti ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, dünyadaki diller arasında en zengin dillerden biridir. Bu zenginliğin birçok sebebi vardır. Farklı dillerden kelimeler kabul ederek dağarcığına katması, bir kelimenin birden fazla anlama karşılık gelebilmesi, farklı kelimelerin bir araya gelerek yeni anlamlara gelen ve farklı türde yeni kelimeler ve ifadeler üretmesi bu zenginliğin nedenleri arasında yer alır. Peki, terk etti kelimesi nasıl yazılır?

Egitim 16-08-2023 11:04

Evi terk eden eşine gözyaşlarıyla böyle seslendi: Gamzem ne olur geri dön

Adana’da iddiaya göre 3 çocuk annesi Gamze Tanrısever (31), ölen babasının emekli maaşı için eşinden boşanmak istediğini söyleyerek evi terk etti. Çocuklarıyla kalan Serkan Tanrısever (41) ise, gözyaşları içinde eşine seslenerek eve geri dönmesini istedi. Eşinin fotoğrafını öpüp onu çok sevdiğini belirten Tanrısever, "Gamzem ne olur geri dön" diyerek eşine çağrıda bulundu. İşte olayın detayları...

Haber 06-07-2023 10:10

İstanbul'da atık dolu evde 3 çocuğunu yalnız bırakan anne ve baba hakkında dava açıldı

Eyüpsultan'da yaşları ve fiziksel gelişimleri itibarıyla kendilerini idare edemeyecek durumdaki çocuklarını çöp ve artıklarla dolu evde kıyafetleri dahi olmaksızın terk ettikleri belirlenen anne ve baba hakkında 3'er aydan 2'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 17-03-2023 14:33

Terk etmek nasıl yazılır, terk etmek yazımı nasıl olmalıdır? Terk etmek ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük hayatta kullandığımız kelimeleri doğru telaffuz etmek kadar doğru yazmak da oldukça önemlidir. Daha etkili ve kaliteli bir iletişim açısından imla kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Türkçede pek çok kelimeyi yazarken doğru yazım konusunda ikilemde kalınır. Bu kelimelerden biri de terk etmek kelimesidir. Bu kelimenin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği konusunda karışıklıklar vardır. Peki, terk etmek yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 03-02-2023 15:24

Terk Etmek

Terk Etmek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Terk Etmek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.