Bilim Merkezi Haberleri

Hastaların sayısı bugün arttı! Diyalize girenler aynı şikayet hastaneye geri dönmüştü: Burdur'da tedirginlik sürüyor

Dün Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşananlar tedirginlik yarattı. Hastanede diyalize giren birçok hasta aynı şikayetlerle hastaneye tekrar geldi. Olayla ilgili Burdur Valiliği de devreye girdi, diyaliz merkezi kapatıldı. Evde fenalaşan hastaların sayısı dünden bugüne arttı. 33 hastadan 18'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. 14 hastayla ilgili ise farklı bir gelişme yaşandı.

Haber 2024-05-26 16:11:28

Belde Evleri, kadınların hayatına dokunuyor

Tepebaşı Belediyesi bünyesinde bulunan Belde Evleri, dayanışmanın, paylaşmanın ve sosyalleşmenin merkezi olmaya devam ederken, kadınların hayatına dokunmayı da sürdürüyor.

Kadin 2024-05-26 15:55:00

Belgeyi alan doğrudan işe giriyor! Maaşlar ise 65 bin lirayı buluyor!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen ekskavatör operatörlüğü kursunda son eğitimler tamamlandı. Bugüne kadar 800 kişinin belge aldığını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Cemali Özlü, kurs bitirme sertifikası alan herkesin kolaylıkla iş bulabildiğini söyledi.

Finans 2024-05-26 15:26:59

Havaların ısınmasıyla vakalar artıyor! Pik yaptığı döneme dikkat çekti 'Tüm müdahalelere rağmen...'

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, kene vakalarına ilişkin, "Bu yıl 21 hastadan 2 ölüm vakamız meydana geldi." dedi.

Haber 2024-05-25 13:08:43

İletişim Başkanlığı: 'İstanbul'daki özel bir okulda MEB müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor' iddiası manipülasyon

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'İstanbul'daki özel bir okulda MEB müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor' iddiasının manipülasyon olduğunu açıkladı.

Haber 23-05-24 23:21

Uzmanlar uyardı: Bilinçsiz diş beyazlatmalara dikkat!

Sosyal medyada, iş yerinde veya arkadaş toplantılarında gülümserken daha estetik görünmek isteyen pek çok kişi renklenen dişlerini beyazlatıyor. Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mağrur Kazak, diş hekimi kontrolünde olmayan beyazlatma ürünlerinin bilinçsiz kullanımı sonucu dişlerin zarar görebileceğini uyarısı yaptı.

Kadin 21-05-24 11:33

Parası olmayana ücretsiz yardımcı oluyor! Vatandaşlar hizmetten memnun: Hastane randevusu almak isteyen onun kapısını çalıyor

İnternetten hastane randevusu almak birçok konuda yaşamı kolaylaştırsa da bazı vatandaşlar içinse durum tam tersi. Özellikle yaşlı vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni (MHRS) kullanmakta zorlanırken; fatura ödeme merkezlerinden yardım talep ediyor. İki yıldır yaşlılara yardımcı olduğunu belirten fatura ödeme merkezi işleten Rahim Şerifoğlu, "Parası olan 10 TL veriyor, yoksa zaten sorun değil" diye konuştu.

Haber 21-05-24 09:08

Banu Parlak, Dilan Polat’tan şikayetini geri çekti! Sebebini ise şöyle açıkladı: Nilda'nın o sözleri...

Güzellik merkezi sahibi Banu Parlak, tartışma yaşadığı Dilan Polat - Engin Polat çiftinden, işyerini kurşunladıklarını iddia ederek şikayette bulunmuştu. Parlak, şikayetini geri çekti. Parlak ayrıca Polat çiftine yönelik şikayetini neden geri çektiğini de açıkladı.

Kulis 20-05-24 17:32

Hollandalı araştırmacılar tek yumurta ikizlerinin nasıl oluştuğunu keşfetti: Organ nakli ve tüp bebek tedavisi için umut veriyor

Hollandalı bilim insanları, bugüne kadar gizemli bir konu olan tek yumurta ikizlerinin nasıl oluştuğunu keşfetti.

Yurthaber 20-05-24 07:53

1970'li yıllarda bir bilim kurgu yazarı, ChatGPT’nin gelişini nasıl tahmin etti?

İngiliz bilim kurgu yazarı Ballard ve arkadaşlarının 1960 ve 1970'li yıllarda bilgisayar ile ürettiği şiirler, üretken yapay zekanın yaratıcılığa olan etkisiyle ilgili bugünkü tartışmalara da ışık tutuyor.

Yurthaber 20-05-24 07:47

Öğretmenliği bıraktı, devlet desteğiyle iş kurdu: 'Yoğun talep var, getirisi çok yüksek'

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde öğretmenliği bırakıp devlet desteğiyle 10 tavşan ile işe başlayan girişimci 5 yıl içinde 78 kişinin tavşan üretim merkezi açmasını sağladı. Kasım Mesutoğlu, tavşana yoğun talep olduğunu ve getirisinin de yüksek olduğunu söyledi.

Finans 19-05-24 13:54

Tarihin en zengin insanı! Bilim insanları, Tutankhamun'un büyükbabası III. Amenhotep'in çehresini yeniden oluşturdu

Bilim insanları, Tutankhamun'un büyükbabası III. Amenhotep'in çehresini yeniden oluşturdu. Tarihin yaşamış en zengin insanlarından biri olarak kabul edilen III. Amenhotep'in yüzü ilk kez yeniden yaratıldı.

Manşet 18-05-24 13:10

Mısır piramitlerinin inşasının gizemi çözülmüş olabilir

Bilim insanları, Giza da dahil Mısır'daki 31 piramidin yaklaşık 4000 yıl önce nasıl inşa edildiğine dair gizemi çözmüş olabileceklerini düşünüyor. Piramitler Nil Nehri'nin uzun süre önce kaybolan bir kolu sayesinde yapılmış olabilir.

Yurthaber 17-05-24 08:12

Bilim insanları antik 'hayat ağacı'nın gizemini çözdü

Bilim insanları antik baobab ağaçlarının kökeninin gizemini çözdü. DNA çalışmalarına göre bu ağaçlar ilk olarak 21 milyon yıl önce Madagaskar'da ortaya çıktı.

Yurthaber 16-05-24 13:58

Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor?

Hayranlık uyandıran kozmolojik olayların psikolojimiz üzerinde güçlü etkileri olabilir. 8 Nisan'da yine bir güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının üzerimizdeki olası etkilerini ödüllü bilim yazarı David Robinson, BBC Future için kaleme aldı.

Yurthaber 16-05-24 07:52

İsteyen ailelerin çocuklarına test! Türkiye'de bir ilk... Gözden kaçanlar ve fark edilemeyenler tespit edilecek

Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan proje ile Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde ilkokula başlayacak olan çocuklardan gönüllü olanlara ’Okula ne kadar hazırım’ projesinde testler yapılacak. Test sonuçları farklı çıkan çocuklar ailelerin istemesi halinde hastaneye veya Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirilecek.

Kadin 15-05-24 17:34

Bakanlık 4 aylık verileri duyurdu! Bütçe açığı 691 milyar TL oldu

Merkezi yönetim bütçesi Ocak-Nisan dönemini kapsayan yılın ilk dört ayında 691 milyar 312 milyon TL açık verdi. Bütçe açığı Nisan ayında ise 177,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Finans 15-05-24 11:50

Plajdan fotoğraf paylaşınca... Fizyoterapistin tatil planı pahalıya patladı! Adım adım iz sürüp ortaya çıkardı

Konya'da hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile giden Fizyoterapist, bunu öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibinin şikayetiyle açılan davada görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme suçundan 5 ay hapis cezası aldı. Raporu düzenleyen doktorla hemşire de görevi kötüye kullanma suçundan 5’er ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 sanığın cezalarının hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Fizyoterapistin o tarihte sosyal medyada plajdan fotoğraf paylaştığı da öğrenildi.

Haber 15-05-24 11:07

Güneş gözlüğü olmadan çıkmayın! Görme kayıplarına kadar gidiyor... Uzmanlar uyardı

Güneşin gözler üzerindeki etkilerine yönelik uyarılarda bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakmak, “Göz eti, kuş kanadı olarak tabir edilen pterjium, güneşe fazla maruziyet durumlarında daha çok görülmekte. Güneş altında çalışan kişilerde pterjium hastalığını daha çok görmekteyiz. Mutlaka güneş gözlüğü tavsiye ediyoruz. Alerjik olan özellikle çocuklarda güneş gözlüğünü daha küçük yaşlarda düşünülebilir” dedi.

Haber 15-05-24 10:35

Rami Kütüphanesi'nde Bilim Şenliği düzenlenecek

Rami Kütüphanesi'nde, 17-18 Mayıs'ta "Yeryüzünden Gökyüzüne İstanbul" temasıyla Bilim Şenliği gerçekleştirilecek.

Yurthaber 15-05-24 08:23

CHP'den belediyelere genelge! Dikkat çeken ifadeler: 'Kayırmacılıktan kaçının'

CHP'li belediyelerde son günlerde yapılan atama kararları gündem olmuştu. CHP Genel Merkezi, CHP'li belediyelere "Kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele” adı verilen bir genelge gönderdi. Lüks ve şatafattan kaçınılması konusunda bir dizi uyarıların yer aldığı genelgede, "Belediye araçlarını özel işlerinizde kullanmayın, ihalelerde şeffaf olun” ve “Belediye yöneticilerinin akrabalarını, liyakat koşullarını sağlasalar dahi tercih konusu yapmayın" ifadelerine yer verildi.

Haber 11-05-24 18:37
CHP

İsrail'in işkence kampı: Sde Teiman! Korkunç itiraflar! 'Onlardan insanlıklarını söküp aldılar'

CNN, İsrail'in işkence merkezi olarak kullandığı Necef Çölü'ndeki Sde Teiman askeri tesisinde neler yaşandığını afişe etti. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu Necef Çölü'ndeki "Sde Teiman" adlı askeri tesiste çalışan üç İsrailli ile konuştu. Konuşan İsrailli sağlık görevlisi, Filistinliler hakkında, "Onlardan insanlıklarını söküp aldılar." dedi.

Haber 11-05-24 17:50

Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir? Homeworld 3 kaç GB?

Blackbird Interactive tarafından oluşturulan yeni bilim kurgu RTS oyunu Homeworld 3 için resmî PC sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Homeworld 3'ün içerisinde geliştirilmiş Ray Tracing efektlerinin yer aldığı söylenmektedir. Ayrıca NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisi ve AMD'nin FSR 2 teknolojisi de desteklenmektedir. Peki, Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-05-24 19:19

Silvan’da ’Bilim Fuarı’

Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı törenle açıldı.

Yurthaber 10-05-24 12:09

MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi! Ne zaman uygulanacak? Randevuya gidilmezse...

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Randevuların iptal edilmesi halinde boş kalan kapasitenin bekleyen diğer hastalar için kullanılmasını amaçlayan yeni sistem hakkında merak edilen birçok konu var. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları!

Haber 10-05-24 11:35

AKOM'dan İstanbul için sağanak ve fırtına uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde hafta sonu sağanak ve pazar günü sabah saatlerine kadar fırtına beklendiğini duyurdu.

Yurthaber 10-05-24 10:06

İsrail ile ticaret kısıtlaması kaldırıldı mı? Açıklamalar peş peşe geldi, iddia yalanlandı

"Türkiye'nin, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çektiğine" yönelik iddia yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türkiye'nin, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çektiğine" yönelik iddianın doğru olmadığını bildirdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da iddiaları reddederek "İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" dedi.

Haber 09-05-24 16:48

İzmir’de TÜBİTAK Bilim Projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında; desteklenmesine karar verilen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ve 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı projelerinin tanıtım toplantısını düzenlendi.

Yurthaber 09-05-24 15:15

Gençlik festivalinde gönüllerince eğlendiler

Atatürk Üniversitesi Gençlik Festivali 2024 programları çerçevesinde Oltu Gençlik Merkezi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerine çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yurthaber 09-05-24 12:33

Bitlis'te kantin size emanet uygulamasıyla öğrencilere güven duygusu aşılanıyor

Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) devam eden "kantin size emanet" uygulamasıyla, öğrencilere dürüstlük ve güven duygusu aşılanıyor.

Yurthaber 09-05-24 12:10

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuklar için Bilim atölyesi düzenledi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, "Çocuklar için Bilim" projesi kapsamında Çanakkale'de bilim atölyeleri etkinliği gerçekleştirdi.

Yurthaber 09-05-24 10:51

Karadeniz’deki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Samsun’da hizmete girdi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde fiziki büyüklüğü ve kapasitesiyle Karadeniz Bölgesi kamu sağlık tesislerindeki en büyük merkez olma hüviyetini taşıyan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) hizmete girdi.

Yurthaber 07-05-24 15:49

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Bu hastalığa bağlı ölümler en çok genç yaşta! Tedavi edilmediğinde kötü sonuçlar doğuruyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Astım tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini çok olumsuz olarak etkiler. Hatta bazen ölümlere yol açabilir. Maalesef astıma bağlı ölümler genç yaşta ölümlerdir. Astım aslında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bugünkü elimizde mevcut tedavi imkanlarıyla astımı, astımı olmayan bir kişi gibi kontrol altına alabiliyor ve normal bir hayat yaşatabiliyoruz" dedi.

Haber 07-05-24 15:07

SON DAKİKA | Fahrettin Koca açıkladı! MHRS'de yeni düzenlemenin ayrıntıları 9 Mayıs'ta belli olacak

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni düzenlemeye ilişkin, 9 Mayıs Perşembe günü bir basın toplantısı yapılmasının planlandığını belirtti. Bakan Koca, "Bu perşembe tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz. Kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız" dedi.

Haber 07-05-24 12:12

Şırnak Üniversitesi’nde TEKMER kuruluyor

Şırnak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteği ile Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruluyor.

Yurthaber 07-05-24 11:32

Kars’ta Kızılay Kan Bağış Merkezi açılışı yapıldı

Kars’ta Türk Kızılayı kan bağış merkezinin açılışı yapıldı.Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kan Bağış Merkezi’nin açılışını Vali Ziya Polat ve çok sayıda davetli birlikte yaptı.

Yurthaber 06-05-24 15:51

Çağımızın yaygın problemi: Teknoloji bağımlılığı çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyor

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi Çocuk Gelişimcisi R. Mukaddes Sarıkaya, teknoloji bağımlılığının çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekerek çocuklarda teknoloji bağımlılığı ile ilgili ebeveynlere ve öğrencilere önerilerde bulundu.

Kadin 06-05-24 12:12

Katar'da acil toplantı! CIA başkanı da katılıyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes müzakereleriyle ilgili acil bir toplantı için Katar’a gidiyor.

Haber 05-05-24 20:54

'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddiasına DMM'den açıklama

Cumhurbaşkanlığı Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddiası doğru değildir" açıklamasında bulundu.

Haber 04-05-24 21:01

460 bin kişinin yüzde 37’si bu hastalık yüzünden ölüyor! Uzmanlar uyardı: 'Kader değil tercih' Ölüm sayısı katlanarak artacak

Dünyada her yıl 18 milyon insanın kalp damar hastalığından hayatını kaybettiğini belirten Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, "Ülkemizde her yıl ölen 460 bin kişinin yüzde 37’si kalp damar hastalığından hayatını kaybediyor" dedi.

Haber 03-05-24 14:00

'Dini önder' olduğunu iddia etti: 13 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundu!

Ankara'da kendisini 'dini önder' olarak niteleyen ve güzellik merkezi sahibi olduğu öğrenilen 52 yaşındaki C.U.'nun 3 yıl önce 13 yaşındaki R.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. R.A., yaşadığı olayı 2 yıl boyunca korktuğu için sakladığı ortaya çıktı. R.A., sonunda ağabeyine yaşanan iğrenç olayı anlattıktan sonra soruşturma başlatıldı fakat kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı alındı.

Haber 03-05-24 12:03

Romanlar Konfederasyonu Başkanının, Umre için 400 kişiyi 10 milyon lira dolandırdı iddiası

Merkezi Kocaeli’de olan turizm acentesi sahibi Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve ekibinin umre ziyaretine gitmek isteyen yaklaşık 400 kişiyi 10 milyon lira dolandırdığı iddia edildi.

Yurthaber 02-05-24 15:13

Kitap meraklısı annenize hediye edebileceğiniz çok satan kitaplar

Anneniz tam bir kitap kurduysa doğru yerdesiniz! Anneler gününde, annenizin sevgisine karşılık verebileceğiniz en değerli hediye bir kitap olabilir. Anneniz tarih tutkunu mu, kişisel gelişime mi meraklı, yoksa bilim kurgu ve romana mı düşkün? Annenizi mutlu etmek için pek çok türdeki kitapları sizler için bir araya getirdik. İşte çok satan listelerinde yer alan ve annenizin ilgisini çekebilecek en popüler kitaplardan oluşan seçkimiz!

Haber 02-05-24 12:30

Araştırma tamamlandı: Aşırı öfke kalp krizine neden olur mu? Şaşırtıcı sonuçlar!

Bilim insanları kalp krizine neden olan faktörleri araştıran önemli bir çalışmaya imza attı. 280 kişinin bir teste tabii tutulduğu çalışmada katılımcılar 4 gruba ayrılarak kendilerine öfkelenecekleri, endişelenecekleri, üzülecekleri ve normal hissedecekleri duygular yaşatıldı. Ortaya çıkan sonuç bilim dünyasında heyecanla karşılanırken, aşırı öfke kalp krizini tetikler mi sorusuna da önemli bir cevap vermiş oldu.

Haber 02-05-24 10:54

Yılda 45 gün uyanık kalan ipek böcekleri, dut yapraklarıyla özenle besleniyorlar

Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan eğitim merkezi, kadınlara istihdam sağlamak ve geleneksel ipek böcekciliği mesleğini canlandırmak amacıyla faaliyet gösteriyor.

Yurthaber 02-05-24 10:02

Ankara’da sağanak nedeniyle bazı metro istasyonları hizmet dışı kaldı

Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak nedeniyle metro hattının Yenimahalle-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında kalan bölümü hizmet dışı kaldı.

Yurthaber 02-05-24 10:01

Naci Görür'den 4 il için deprem uyarısı! 'Endişelendiriyor' diyerek açıkladı

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 4 il için deprem uyarısında bulundu. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Haber 01-05-24 13:55

'Salgın hastalıklara yol açabilir' Havaların ısınmasıyla artış yaşandı 'O dönemi kaçırmadan...'

Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, sıcaklığın artmasıyla birlikte sinek popülasyonunun artığını belirterek, “Bu konuya ciddi bir şekilde sistematik olarak eğinilmesi gerekiyor, aksi halde salgın hastalıklara yol açabilir” dedi.

Haber 01-05-24 11:03

Ağzınız sinyal veriyor: Dilinizdeki bu renklere dikkat! Kanser veya diyabet belirtisi olabilir

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, dilinizin sağlığınız hakkında bilgi sağlayabileceğini söylüyor. Genellikle beyaz bir tabakaya sahip olabilen dil bazı durumlarda yediğiniz yiyecek ve içeceklere göre de farklı renklere bürünebilir. Yapılan bir araştırmaya göre dilinizdeki bu 3 sinyal kanser ve diyabet gibi hastalıkların belirtisi olabilir. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 07:45