Topik Meze Haberleri

Kadınbudu köfte tarifi: Kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Birkaç malzemeden ve birkaç aşamalı tariften oluşan kadınbudu köfte, çok uzun yıllardır yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Hem sıcak sıcak servis edilebilen hem de soğuk bir meze olarak sunulabilen bu yiyecek, ülkenin dört bir yanında yapılır.

Yemek 2024-05-18 20:57:55

Humus tarifi: Humus nasıl yapılır?

Arapça dilinde nohut anlamına gelen humus, Arap ülkelerinde, Orta Doğu’da sıkça tüketilen ve yapılan bir lezzettir. Türk sofralarında da yeri olan bu lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilir, ister salata olarak isterseniz de meze olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-04-26 13:22:32

SON DAKİKA: Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da bir açıklama geldi! Kimse bizi meze edemez

Son dakika... Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve 90 dakikasının tamamlanmasının ardından beklenmedik olaylara sahne olan Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasının yankıları sürerken Trabzonspor cephesinden konuyla alakalı ilk açıklama geldi. İşte detaylar...

Spor 2024-03-18 20:52:27

Borani tarifi: Borani nasıl yapılır?

Boraniye ya da borani adı ile bilinen bu lezzet, hem Hatay mutfağına has olan yöresel bir yemek hem de bir tür meze olarak tüketilen bir yiyecektir. Kabak, et havuç gibi malzemeler ile de yapılabilen boraniyi ıspanak kullanarak da yapabilirsiniz. İşte son derece pratik ve lezzetli olan borani tarifimiz.

Yemek 2024-03-13 22:21:59

Diğer Haber Etiketleri

tarif tarifi kadınbudu köfte kadınbudu köfte tarifi humus ak erhan süper li Trabzonspor son dakika ertuğrul doğan fenerbahçe borani borani tarifi tarator havuç tarator tarifi aşlama kirde sıkma yiyecekler meze çeşitleri aktan ele Şahan Gökbakar topik mezesi topik topik meze topik meze nedir kısır kısır kalori kısır kilo aldırır mı muhammara muhammara tarifi muhammara nedir meze kahvaltı sarımsaklı yoğurt sarımsaklı yoğurt faydaları babagannuş babagannuş nedir babagannuş tarifi meze tarifleri leziz tüm sebzeler acuka fava haydari karides Zuhal Topal zuhal topal la yemekteyiz evlendi yaşında Aleyna Tilki ıspanak nasıl yapılır Sebze fava tarifi Masterchef Gastronomi Hatay lezzet Mersin rekabet Reyhanlı Tarsus piyaz levrek marin levrek marin tarifi beyin salata haydari nasıl yapılıyor haydari tarifi haydari yapımı haydarinin yapılışı püf noktaları püf noktası malzemeler fava neden yapılır fava nedir nasıl yapılır ege usulü fava tarifi fava meze nedir kuru baklagiller cumhurbaskani recep tayyip erdogan Öğretmen köpoğlu köpoğlu mancası tarifi yaz labne patlıcan ezme yoğurt şakşuka tarifi patates kabak biber kapya biber humus tarifi nohut tahin sözlük Gelinim Mutfakta et haşlama tarifi İskenderun Su Ürünleri Süleyman Soylu deniz börülcesi tarifi soğan bal kabağı 1 Ocak Yılbaşı Pratik yemek tarifleri barbunya pilaki tarifi dolar döviz domates bezirgani Gürcistan paçanga tarifi börek tarifi havuç tatlı atom meze tarifi

Havuç tarator tarifi: Havuç tarator nasıl yapılır?

Yemek davetlerinin, zengin sofraların ve lokantaların menülerinin baş tacı tarator, yüzyılları aşıp Osmanlı mutfağından günümüze gelmeyi başaran bir meze türüdür. Farklı ülkelerde farklı malzemeler ile de yapılan havuç taratorun yapımı aslında son derece kolaydır.

Yemek 18-02-24 15:05

Her masada tadına doyulamayacak kadar leziz ve pratik meze çeşitleri

Mezeler sofralarımıza renk ve lezzet katan pratik yiyecekler. Sohbeti de yemekten alınan keyfi de artırıyor. Peki kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli mezeler hangileri? Gelin hep birlikte içerikteki tarifleri inceleyelim.

Yemek 12-02-24 13:47

100. yılımızda Araplara meze ettiler TÜRK takımlarını yazan Şahan Gökbakar'a Disney hatırlatması

Riyad'da oynanacak derbiye saatler kala Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermediği belirtildi. Türkiye'de tepki yağan olaya dair Şahan Gökbakar da sessiz kalmadı. Ancak ünlü komedyene hemen Disney hatırlatıldı.

Magazin 30-12-23 10:47

MasterChef topik tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Orijinal topik mezesi tarifi

Topik tarifi, 6 Eylül Çarşamba günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da şefler yarışmacılardan topik mezesi tarifini yapmalarını istedi. En lezzetli topik tarifini yapan isim dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, topik mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal topik tarifi...

Yemek 06-09-23 23:46

Tadına doyulmaz MasterChef Nuraniye tarifi! Nuraniye mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef nuraniye mezesi tarifi kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Meze çeşitlerinin yapıldığı gecede en çok merak edilen tarif nuraniye mezesi oldu. Biz de tadına doyamayacağınız bu mezeyi sizler için hazırladık. Peki, Nuraniye mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 10-08-23 22:28

Kısır kilo aldırır mı? Diyet yapan biri kısır yiyebilir mi?

Kısır özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli ve besleyici bir meze veya salata çeşididir. İçeriğinde bulunan bulgur, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kısır tatlı ve ekşi lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Ancak kısır ve kilo alımı arasındaki ilişki hakkında zaman zaman merak uyandıran sorular gündeme gelir.

Haber 31-07-23 14:37

Kahvaltıların gözdesi muhammara tarifi! Pratik muhammara nasıl yapılır?

Kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezi olan muhammara oldukça seviliyor. Hem meze olarak hem de kahvaltılık olarak görülen muhammaranın tadına doyum olmuyor. Evde muhammara nasıl yapılır merak ediyorsanız bu muhammara tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 15-05-23 17:14

Sarımsaklı yoğurt faydaları nelerdir, tansiyonu düşürür mü? Sarımsaklı yoğurt nasıl yapılır, zayıflatır mı?

Tabaklarda özellikle Akdeniz ülkelerinde sıkça yer alan sarımsaklı yoğurt, lezzetli bir meze veya dip sos olarak bilinmektedir. Yoğurt ve sarımsağın sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sarımsaklı yoğurt, bu faydaları bir araya getirerek vücuda birçok farklı şekilde katkıda bulunur. Salatalarda, soslarda ve yemeklerin yanında kullanılabilen sarımsaklı yoğurdun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Haber 28-04-23 15:11

Kaşık kaşık yediren babagannuş tarifi! Mis gibi köz kokan babagannuş nasıl yapılır?

Masada çeşitli meze tariflerini seviyorsanız babagannuş tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor. Babagannuş mezesi köz patlıcan kullanılarak yapılan enfes bir lezzet. Özenle hazırladığınız masanızı renklendirecek babagannuş nasıl yapılır merak ediliyorsanız bu babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 13-04-23 17:16

YILBAŞI MEZELERİ nelerdir, nasıl yapılır? Yılbaşı mezeleri ve tarifleri!

Yılbaşı sofrası denilince akla ilk gelenlerden biri de yılbaşı mezeleridir. 2023'e sayılı saatler kala leziz meze tarifleri de sorgulanmaya başlandı. Haberimizde havuç tarator, rus salatası, acuka, haydari gibi mezelerin tarifini derledik. Peki yılbaşı mezeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte yılbaşı mezeleri ve tarifleri...

Yemek 31-12-22 15:19

Airfryer karides tarifi sadece 4 malzemeyle hemen hazır: Airfryer'da karides nasıl yapılır?

Deniz ürünleri neredeyse herkesin damak tadına uyan pek çok farklı tarife sahip. Deniz ürünlerinin içinde balıktan sonra belki de en çok tercih edilen karidesi kısa bir sürede hazırlayarak balık sofralarınıza güzel bir meze ya da balık yancısı olarak hazırlayabilirsiniz. Airfryer’da kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz ve sadece 4 malzemeli olan karides tarifini mutlaka deneyin!

Yemek 30-12-22 17:33

Zuhal Topal'la Yemekteyiz ıspanak borani nasıl yapılır? Hatay usulü ıspanak borani tarifi

Lezzetleriyle meşhur olan Hatay mutfağından çıkan ıspanak borani tadıyla hayran bırakıyor. Meze olarak sevilen lezzetlerden biri olan ıspanaklı borani tarifine haberimizde yer verdik. Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz ıspanak borani nasıl yapılır? Hatay usulü ıspanak borani tarifi...

Yemek 16-12-22 17:03

15 yaşındaki Aleyna Tilki yarı çıplak sarhoş masasına meze olunca... Şoke eden yoruma sert tepki: 6 yaşında bir çocuğun tecavüzünü savunmanın...

6 yaşındaki kız çocuğunun 27 yaşındaki bir adamla evlendirilmesi skandalına dair sosyal medyada tepkiler sürerken bir sosyal medya kullanıcısı konuyu Aleyna Tilki'ye getirdi. Genç şarkıcı ise "15 yaşındaki Aleyna Tilki yarı çıplak sarhoş masasına meze olunca..." diyen takipçinin sözlerine isyan etti.

Magazin 11-12-22 13:32

En sağlıklı meze: Ispanak borani tarifi! Ispanak borani nasıl yapılır?

Ispanak, kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında bulunuyor. Yüksek miktarda demir ve kalsiyum içeren ıspanağın çeşitli tarifleri yapılıyor. En lezzetli mezelerden olan ıspanak borani tarifi oldukça seviliyor. Ispanak borani nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 31-10-22 22:55

MasterChef fava nasıl yapılır? Mezelerin en güzeli fava tarifi

MasterChef fava nasıl yapılır? sorusu 21 Eylül Çarşamba akşamı MasterChef izleyen seyirciler tarafından sıklıkla sorgulanacak. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın ikinci takım oyununda şefler, yarışmacılardan 'Mezeler' konsepti odağında 11 çeşit meze yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan fava mezesi tarifi merak edildi. Peki, MasterChef fava nasıl yapılır? Fava tarifi yapılışı ve malzeme listesi...

Yemek 14-10-22 21:47

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında humus rekabeti yaşanıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde üzerinde zeytinyağı, domates ve turşu süslemeleriyle "soğuk meze" şeklinde servis edilen humus, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise pastırma veya sucuk eklenerek çeşitli baharatlar ve tereyağıyla hazırlanıp "ana yemek" olarak tüketiliyor - Tarsus'ta 27 yıldır humus ustası Onur Uzal: - "Tarsus humusunun lezzeti çok başka, tartışma götürmez" - Hataylı humus ustası Hannan Kahraman: - "Reyhanlı'da yapılan humusun tadı Tarsus'a göre daha güzeldir"

Yurthaber 13-10-22 11:03

Bolu'nun tescilli Göynük bombay fasulyesinde hasat başladı

Lezzeti, parlaklığı, oval şekli ve iri taneli olması dolayısıyla genellikle meze ve piyaz olarak tüketilen Göynük bombay fasulyesinde bu yıl yaklaşık 20 ton rekolte bekleniyor

Yurthaber 04-10-22 12:06

MasterChef levrek marin nasıl yapılır? Levreğin en güzel hali levrek marin tarifi!

MasterChef levrek marin nasıl yapılır? sorusu 21 Eylül Çarşamba akşamı MasterChef izleyen seyirciler tarafından sıklıkla sorgulanacak. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın ikinci takım oyunu gerçekleşecek. Şefler, dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan 'Mezeler' konsepti odağında 11 çeşit meze yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan levrek marin tarifi merak edildi. Peki, MasterChef levrek marin nasıl yapılır? Levreğin en güzel hali levrek marin tarifi!

Yemek 24-09-22 13:46

MasterChef beyin salatası nasıl yapılır? Beyin salata tarifi yapılışı ve malzeme listesi

MasterChef beyin salatası nasıl yapılır? sorusu 21 Eylül Çarşamba akşamı MasterChef izleyen seyirciler tarafından sıklıkla sorgulanacak. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın ikinci takım oyununda şefler, yarışmacılardan 'Mezeler' konsepti odağında 11 çeşit meze yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan beyin salatası tarifi merak edildi. Peki, MasterChef beyin salata nasıl yapılır? Beyin salata tarifi yapılışı ve malzeme listesi...

Yemek 24-09-22 13:45

En sevilen meze tarifi: Orijinal haydari tarifi! Haydari nasıl yapılır?

Haydari meze denildiğinde ilk akla gelenler arasında bulunuyor. Oldukça sevilen bu lezzeti daha önce denemediyseniz mutlaka yapmanız gerekiyor. İnternette sıklıkla aratılan 'Haydari nasıl yapılır?' sorusunun cevabını orijinal haydari tarifi ile bulabilirsiniz.

Yemek 15-09-22 15:44

Ege'nin vazgeçilmez lezzeti: Nefis fava tarifi! Fava nasıl yapılır?

Etin, balığın yanına mutlaka bir meze aranıyor. Sofraların olmazsa olmazı mezeler yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Fava da en sevilen yancı mezeler arasında bulunuyor. Dışarıda sıklıkla yenilen favayı evde denemediyseniz ve ‘Fava nasıl yapılır?’ diye merak ediyorsanız aşağıda bulunan fava tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 04-09-22 12:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin Öğretmen Atama Töreninde konuştu: (1)

"Türkiye'ye dair elle tutulur hiçbir projeleri olmayanların yaptığı boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan, tamamen art niyetli bir girişimdir" - "Eğitim gibi, doğrudan evlatlarımızı ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, bu konu üzerinden öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir" - "Artık hiçbir kamu görevlimiz inanç değerleriyle, iş hayatı hassasiyetleriyle mesleği arasında bir tercih yapmaya zorlanmıyor. Ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen herkes, özgürce, herhangi bir kısıtlamaya, haksızlığa uğramadan bu vazifesini yerine getirebiliyor"

Yurthaber 01-09-22 13:43

Tam mevsimi! Köpoğlu tarifi, köpoğlu nasıl yapılır?

Köpoğlu yaz mevsiminin eşsiz lezzette olan sebzelerinden patlıcanın ve biberin közlenmesiyle yapılır. Oldukça lezzetli olan bu meze birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Patlıcan kızartmalarının sağlıksız olmasından şikayetçiyseniz köpoğlu tarifini denemelisiniz. Köpoğlu nasıl yapılır?diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Yemek 23-08-22 17:11

Masanızdan eksik etmeyin! Labneli köz patlıcan salatası

Mezeler masayı çok daha renkli ve güzel hale getiriyor. Meze severler patlıcanı sık sık kullanıyor. Patlıcan kullanarak yapacağınız labneli köz patlıcan salatasını denedikten sonra hep yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 12-08-22 16:56

Muhammara nasıl yapılır? Muharrama malzemeleri neler?

Muhammara, mutfağımıza Suriye'den gelir. Köz biber, salça ve baharatların karışımıdır. Meze olarak akşam yemeklerinin yanında da tüketildiği gibi kahvaltı sofralarında da yerini alır. Peki muhammara nasıl yapılır? Muharrama malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 04-08-22 01:15

Masalarınıza çok yakışacak! Haydari tarifi

Akşam için yenilecek ana yemekler hazır ama ortaya alternatif meze mi arıyorsunuz? Öyleyse bu tarif tam size göre! Her yemeğin yanına uyum sağlayan haydariyi mutlaka denemeniz gerekiyor. Oldukça kolay yapılan haydari sadece ekmekle bile yenilebiliyor.

Yemek 08-06-22 10:54

Patlıcanın en güzel hali: Leziz şakşuka tarifi

Havalar ısınınca akla gelen temel yiyecekler arasında şakşuka bulunuyor. Mevsimin en güzel ve taze sebzeleriyle yapılan şakşuka leziz tadıyla gönülleri fethediyor. Oldukça nefis olan şakşukayı hem ana yemek hem de meze olarak tüketebilirsiniz. Şakşuka yanında yer alacak pek çok yiyecekle yakışıyor.

Yemek 25-05-22 17:14

En leziz ve pratik meze: Humus tarifi

Nohutla hazırlanan humus en lezzetli mezelerin başında yer alıyor. Hem kıvamı hem de lezzetiyle saatlerce uğraşmışsınız gibi düşünülse de humusu çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yapacağınız humus hem sizin hem de sevdiklerinizin mutlu olmasını sağlayacak. Bu lezzetli humus tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 25-05-22 11:20

Topik ne demek? Topik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Topik kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Topik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:49

FARKLI BİR LEZZET ETLİ MÜTEBBEL! Gelinim Mutfakta etli mütebbel nasıl yapılır? Etli mütebbel tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Etli mütebbel tarifi ve malzemeleri yoğun olarak araştırılıyor. Etli mütebbel tarifi Kanal D'nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta ile sofralarımıza geliyor. Etli mütebbelin nasıl yapıldığı ve malzemeleri merak ediliyor. Yöresel bir meze olan mütebbeli kuşbaşı etle denenmesi önerilir. İşte Gelinim Mutfakta etli mütebbel tarifi!

Yemek 23-05-22 17:23

Meze ne demek? Meze kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra hafızada yer eden kelime çeşitliliği ile de dikkat çeken Türk dili, kelime öbekleri ve eş sesli kelimeleri de bünyesinde barındırır. Anlamı merak edilen bu kelimeler arasında Meze kelimesi de yer alır. TDK tarafından Türkçe kurallarına uyup uymadığı değerlendirilen, anlamı ve kökeni paylaşılan Meze kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:39

İskenderun karidesi üniversite öğrencisinin hazırladığı mezeyle tanıtılacak

Üniversite öğrencisi ve aşçı Nafiz Yurtman: - "İnşallah en kısa süre içerisinde tescil alırız. Bu meze, su ürünleri restoranlarında tüketilebilir"

Yurthaber 17-04-22 13:01

Bakan Soylu'dan 6 siyasi parti liderinin toplantısına çok sert eleştiri! 28 Şubat ittifakının toplanmasının bize zararı yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 siyasi parti liderinin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' sunumu için bugün Ankara'da toplanması ile ilgili çok sert eleştiride bulundu. Bakan Soylu, "Onlar 28 Şubat ittifakıyla yine bir masanın etrafında toplanabilirler, o toplanmaların bize bir zararı yoktur" dedi. Bakan Soylu ayrıca "Sadece iktidar hırsıyla beraber başka masalara meze olmayanlara selam olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları!

Haber 28-02-22 13:54

Nefis mezeler sofranızı şenlendirsin: Patlıcanlı meze tarifleri

Yaz sebzeleri denilince akla gelen ilklerden biri kesinlikle patlıcan olmalı! Çeşit çeşit yemekler, salatalar, kebaplar ve hatta reçel olarak da kullanılan patlıcanla hazırlanabilecek mezeler de hiç de azımsanacak kadar değil diyebiliriz. Sarımsak, yoğurt, tahin ve domates gibi yardımcılarla yapılan harika patlıcanlı mezeleri mutlaka not edin!

Yemek 22-02-22 10:52

Hem nefis hem sağlıklı: Deniz börülcesi tarifi

Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında konumlanan illerde meze olarak sunulan ve gündelik hayatta da sıklıkla tüketilen bir salata tarifinden söz edelim: deniz börülcesi salatası! C vitamini bakımından son derece zengin deniz börülcesini tüketmenin en keyifli yollarından biri olarak görülen deniz börülcesi salatası tarifini sizlerle paylaşıyoruz...

Yemek 09-02-22 17:05

Soğanı bu tariflerle çok seveceksiniz: 3 farklı soğanlı meze tarifi

Mutfakların demirbaşı soğan, içine girdiği her yemeğin lezzetini katlarken pek çok hastalığa karşı da koruyucu rol oynuyor. Şifa deposu soğanın, kullanımı yemeklerle de sınırlı kalmıyor. Turşulardan mezelere ve salatalara kadar kendine yer bulan soğanla, maliyeti az, lezzeti çok birbirinden güzel ve kolay 3 meze tarifinin hazırlanışı yazımızda.

Yemek 20-01-22 10:34

Patlıcanlı mezeleri sevenler buraya: Birbirinden nefis 4 patlıcanlı meze tarifi

Patlıcan deyince sizin de aklınıza sadece karnıyarık, imambayıldı gibi yemekler geliyorsa sizi şaşırtacak birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Çünkü patlıcan, ana yemeklere yakıştığı kadar mezelere de bir hayli yakışıyor. Siz de yemeklerin yanına davetlilerinizi şaşırtacak birbirinden lezzetli patlıcan mezeleri yapmak isterseniz sizin için hazırladığımız tarifleri inceleyebilirsiniz.

Yemek 17-01-22 09:29

Bal kabağının sıcak meze versiyonunu merak edenlere: Ege'den sinkonta tarifi

Kış mevsiminin olmazsa olmazı bal kabağını birçoğumuz tatlısıyla tanıyoruz. Ceviz ve tahin eklenerek ikram edilen tatlısının yanı sıra bal kabağı pastası veya çorbası da yapılıyor. Siz de farklı yöresel tatları denemeyi seviyorsanız Ege yöresinin meşhur sinkonta tarifini çok seveceksiniz. Kabak, soğan ve baharatların bir araya gelmesiyle oluşan bu muhteşem lezzete bir göz atalım!

Yemek 10-01-22 16:28

Yılbaşında yapılacak mezeler nelerdir? Yılbaşında hangi meze yapılmalı?

Yılbaşı akşamına kısa bir süre kala bol muhabbetli, sık sık kahkahalı, samimi ve kalabalık yeni yıl sofralarınıza renk katmasını istediğiniz en güzel yılbaşı mezelerini sizler için bir araya getirdik. Pastaların yanı sıra yılbaşı mezeleri de son günlerde en çok araştırılan konulardan oldu. İşte en güzel ve lezzetli yılbaşı mezeleri!

Yemek 30-12-21 13:48

150 ülkenin sofrasında Türk mezesi var! 207 milyon dolar döviz getirdi

Humus, şakşuka, barbunya pilaki, patlıcan kızartma, fava, közlenmiş patlıcan ve biber grubunun yer aldığı ürün grubu 56 milyon dolarlık tutarla dünyanın en çok talep ettiği meze grubu olurken; zeytin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve kekik karışımından elde edilen tapenade sosunun da yer aldığı sos grubundan 44 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırıldı.

Haber 29-12-21 16:35

Kurutulmuş biber ve domatesin en güzel hâli: Antakya mutfağının kıpkırmızı mezesi bezirgani nasıl yapılır?

Meze kültürü, Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahip. Kahvaltılarda, akşam yemeklerinde, özel davetlerde sofraları süsleyen birbirinden lezzetli birçok meze tarifi bulunuyor. Biz de yeni bir meze denemek isteyenler için Antakya yöresine ait olan bezirgani tarifini paylaşmak istiyoruz. Üstelik bu lezzetli mezenin hazırlanışı da çok kolay!

Yemek 14-12-21 23:16

Farklı tatlarla masalarını süslemek isteyenler buraya! Gürcü mutfağından ıspanaklı pkhali tarifi

Gürcistan'ın ünlü yemeklerinden biri olan pkhali, birbirinden farklı çeşitleriyle oldukça lezzetli bir tarif. Salata, meze veya sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz pkhali, cevizi, sarımsağı, renkleri ve kıvamıyla hem damakları hem de sofraları şenlendiriyor. Siz de farklı kültürlerin tatlarını sofranıza taşımayı seviyorsanız, Gürcü mutfağından ıspanaklı pkhali tarifine mutlaka bir göz atın.

Yemek 08-12-21 07:31

Masada yer açın! Ana yemeği gölgede bırakacak birbirinden lezzetli 4 farklı yoğurtlu meze tarifi

Sofralardan eksik etmediğimiz yoğurt, pek çok yemeğe yakışan harika bir yardımcı. Üstelik bol proteinli olduğu için sağlığa da çok faydalı. Bununla birlikte pek çok hamur işinin, sıcak yemeğin ve meze çeşidinin de başrolü. Gelin, kaşık kaşık tüketeceğiniz yoğurtlu meze tariflerine birlikte bakalım...

Yemek 19-11-21 07:19

Paçanga böreği nasıl yapılır? Paçanga böreği malzemeleri neler?

Sevilen bir meze türü olan paçanga böreğini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Paçanga böreği pastırma ile hazırlanabildiği gibi sucuk ile de hazırlanabilir. Paçanga böreğini sıcak servis etmeniz önerilir. Böreği, yanında garnitür ile servis edebilirsiniz. İşte paçanga böreği tarifi ve malzemeleri...

Yemek 02-11-21 22:32

Her hali güzel! İster tuzlu ister tatlı şekilde tüketebileceğiniz havuçla yapılan muhteşem tarifler

Havuç herkesin dolabında olan malzemelerin başında geliyor. Hem meze tariflerinde hem de tuzlu ve tatlı tariflerde kullanılabilen havuç, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir besin. Girdiği her tarifi daha da lezzetli hale getiren havuç ile yapabileceğiniz birçok tarif var. İşte detaylar...

Yemek 04-10-21 15:26