1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisi olan Galatasaray, Süper Lig'de mücadele etmektedir.
Şu ana kadar 22 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 18 kez Türkiye Kupası ve 16 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmıştır.
Galatasaray 1999-00 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Aynı yıl, Real Madri'i yenerek Süper Kupa'yı kazanmıştır.
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in Göztepe maçı öncesinde ve esnasında moralinin bir hayli bozuk olduğu görüldü. Terim maç öncesi yayıncı kuruluşa, hafta içi yaşananlarla ilgili uzun bir değerlendirme yapmış ve sözlerini "Maç sonu daha detaylı konuşuruz" diyerek bitirmişti. Terim'in maç sırasındaki düşünceli hali de dikkat çekti.
Son 3 maçta 8 puan kaybeden ve şampiyonluk yarışında ağır yara alan Galatasaray, Göztepe'ye konuk olacak. Lider Beşiktaş'ın 8 puan gerisine düşen Fatih Terim yönetimindeki Aslan, Göztepe engelini aşıp moral depolamak istiyor. Galatasaray’da cezaları biten teknik direktör Fatih Terim ile yardımcı antrenör Ümit Davala, maçta saha kenarında yer alacak. Peki, Göztepe Galatasaray maçı saat kaçta başlayacak? Göztepe - Galatasaray maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?
22 Mayıs tarihinde seçim yapılmazsa Galatasaray'da işler karışacak. Mayıs ayındaki seçim, koronavirüs nedeniyle ertelenirse yeni sezon planlamasını Mustafa Cengiz yönetimi yapacak. Böyle bir durumda 31 Mayıs'ta sözleşmesi bitecek olan Fatih Terim, kenara çekilecek. Kısacası Galatasaray'da seçim yoksa Terim de yok.
Geçtiğimiz mart ayında Belhanda ile Galatasaray'ın yolları ayrılmıştı. Sarı kırmızılı kulüp, Sivasspor maçından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın sözleşmesinin tek taraflı ve haklı sebeple feshedildiğini açıklamıştı. Belhanda'nın yeni adresiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yıldız orta saha, menajeri tarafından Fenerbahçe’ye teklif edildi. Sarı-lacivertli yöneticilerin konuyu masaya yatırma kararı aldığı belirtildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Göztepe karşılaşmasının ardından istifa edeceği iddia ediliyor. Sarı-Kırmızılı takımın Terim'in boşluğunu Başakşehir'den ayrıldıktan sonra boşta bekleyen Okan Buruk'la dolduracağı belirtildi. Camianın bir kısmı Terim'in ayrılık ihtimalini doğrulamıyor, ancak istifa etme durumunu kuvvetli görenler de var.
Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Galatasaray'da kamp kadrosu açıklandı. Sarı-kırmızılılarda cezalı olan Donk ve Babel'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Martin Linnes, DeAndre Yedlin ile koronavirüse yakalanan Mostafa Mohamed, kadroda yer almadı.
İtalyan basını Galatasaray’ın bir dönem Fenerbahçe’nin de çok istediği Inter’in tecrübeli sol beki Aleksandar Kolarov ile temasa geçtiğini duyurdu. Yıldız futbolcu ile geçen sezonun başında Fenerbahçe de çok ilgilenmiş, o dönem Roma forması giyen Kolarov’un kulübüyle anlaşma sağlanamamıştı.
Mart ayının en çok konuşulan takımları, futbolcuları, kulüp yöneticileri, teknik direktörleri ve hakemleri belli oldu. Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı rapora göre; ay boyunca spor medyasının gündeminde en çok yer alan futbolcu, Malaga’da attığı gollerle akıllara kazınan Ozan Tufan oldu. Fenerbahçe’de yaşanan bayrak değişimi de öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
Galatasaray'da Göztepe maçında Radamel Falcao, Mostafa mohamed ve Ryan Babel'in yer alamayacak olmasından dolayı ileri uçta Halil Dervişoğlu'nun oynaması bekleniyor. Devre arasında takıma katılan Halil, sarı-kırmızılı forma ile 4 maçta görev aldı.
Mustafa Cengiz'in "Haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerekir" diyerek ağır şekilde eleştirdiği futbolcuların antrenmanı boykot edeceği gündeme gelmişti. Bu sözlerin ardından sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Florya'ya gelerek futbolcularla aynı karede resim çektirdi. Fotoğrafta Fatih Terim'in olmaması kafalarda soru işareti bıraktı.
Cimbom'da sular durulmuyor. G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz'in, "Futbolcuların haysiyet ve şereflerini hatırlamaları lazım. Bunu neden yapmıyor futbolcularımız? Adamın ipinde değil" söylemi oyuncuları isyan noktasına getirmişti. Bu polemiğe bir yenisi daha eklendi. Donk'un seks partilerden bıktık diyen Cengiz, "Akşam parti, sabah idman. Performanslarını başka yere harcıyorlar. İşin eğlencesindeler" diye konuştu. Başkan Cengiz, takımın tam çalışamamasındaki sebebin ise Terim olduğunu iddia etti.
Süper Lig'de aldığı kötü sonuçlar nedeniyle şampiyonluktan uzaklaşan Galatasaray'da flaş transfer gelişmeleri yaşanıyor. Ara transfer döneminde kadrosuna önemli isimleri kazandıran Cimbom, yaz transfer dönemi için de çalışmalara başladı. Yeni sezon transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray'ın kiralık olarak Everton forması giyen Joshua King'i kadrosuna katmak adına bir teklif hazırlığında olduğu belirtildi.
Sezon başında Lazio'ya golcüsü Vedat Muriqi'yi satıp, gelen parayla kadro kuran Fenerbahçe, forvet transferlerinden beklediği katkıyı alamayınca tekrar eski yıldızına sarıldı. Sarı-Lacivertliler'in Samatta ve bir miktar para karşılığında teklif yapmaya hazırlandığı aktarıldı. Şans bulamayan ve performansı düşüşe geçen Vedat da Lazio'dan ayrılmayı düşünüyor. Oyuncuya ezeli rakip Galatasaray'ın da ilgisi var, ancak eldeki maliyetli forvetler, bu transferin ihtimalini zorluyor.
Mostafa Mohamed'in Galatasaray'a transferi öncesinde imzaladığı yeni sözleşmesinin Zamalek'te ortadan kaybolduğu öğrenildi. Bu durum kulüpte krize yol açarken Mısır basını sözleşmenin çalındığını iddia etti. Yaşananların ardından Zamalek yöneticisi Ahmed İbrahim, görevinden istifa etti.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in, "Futbolcuların haysiyet ve şereflerini hatırlamaları lazım. bunu neden yapmıyor futbolcularımız? Adamın ipinde değil" söylemi oyuncuları isyan noktasına getirdi. Arda Turan ile Fernando Muslera, takım arkadaşlarıyla bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan karar idmana çıkmama yönünde oldu. Teknik direktör Terim araya girerek, oyuncuları bu kararından vazgeçirdi.