Ekran Koruyucu Haberleri

İki arkadaş arasında akılalmaz iddia! 50 bin TL'lik telefonunu kırdı... Yenisi 90 bin TL

İzmir’de yaşayan Gani Güleç, kullandığı cep telefonuna ekran koruyucu ve koruma kılıfı taktırdığı telefoncu arkadaşının ‘kırılırsa en üst modelini hediye edeceğim’ sözü üzerine yaklaşık 50 bin TL değerindeki telefonunu yere fırlatıp kırdı. O anları kayıt altına alıp sosyal medya hesabından paylaşan Güleç, 90 bin TL değerindeki yeni telefonuna kavuşmak için arkadaşının sözünü tutmasını bekliyor.

Haber 2024-07-23 10:30:57

Ekran kartım kaç GB nasıl öğrenebilirim? Ekran kartının kaç GB olduğuna nereden bakılır?

Bir bilgisayarın monitörüne görüntü gitmesini sağlayan ekran kartı parçası grafik kartı olarak da adlandırılan donanım birimlerindendir. Bu donanım biriminin kaç GB RAM kullandığının öğrenilmesi için ise çalıştır penceresi, Windows veya Apple menüsü gibi araçlar kullanılabilir. Kullanılan cihazda ekran kartı belleği inceleneceği zaman hangi yöntemin uygulanması gerektiği ise bilgisayarın işletim sistemine göre belirlenmelidir.

Haber 2024-07-22 13:42:52

Mavi ekran hatası nedir, nasıl çözülür? Windows mavi ekran hatası ve çözümü

Windows işletim sistemiyle çalışan bir cihazda farklı nedenlerden ötürü mavi ekran hatası ortaya çıkabilir. Bu hata genellikle cihaza yüklenen bir yazılımdan veya bilgisayar parçalarının fiziksel durumundan ötürü oluşabilir. Dolayısıyla Microsoft mavi ekran hatası nedenleri, çözümü ve tehlike derecesi üzerine bilgi aktarılmalıdır.

Haber 2024-07-21 18:04:22

CrowdStrike sorunu nedir, nasıl çözülür? CrowdStrike arızası ve Microsoft Windows Crowdstrike mavi ekran sorunu

Pek çok ülkede havaalanı, banka, acil servis gibi kurum ve kuruluşlar ile çeşitli işletmeler tarafından sunulan hizmetlerin askıya alınmasına yol açan CrowdStrike Falcon sensörü arızası Windows işletim sisteminin kurulu olduğu cihazları etkilemiştir. Bu sorun bilgisayarlarda mavi ekran hatasının ortaya çıkmasına yol açmıştır. Windows CrowdStrike Falcon sorunun çözümü ise bireysel olarak uygulanabilen teknik adımlar ile sistemden gerçekleştirilen geliştirmeleri içermektedir.

Haber 2024-07-20 11:49:16

Dünyadaki işleyişi aksattı: Havalimanları doldu taştı, bankacılık durdu! Microsoft'tan peş peşe açıklamalar... Sorun düzeltildi mi?

Microsoft’un sisteminde yaşanan sıkıntı Türkiye'de dahil olmak üzere birçok sektörü etkiledi. Dünyada birçok havalimanında uçuşlar durdu, hastane randevu sistemleri çöktü. THY, Google, Skype, Gmail, Facebook, Minecraft gibi markalar sıkıntı yaşadı. Onlarca site çökerek mavi ekran hatası verdi. Küresel çaptaki internet kriziyle ilgili Microsoft'tan art arda açıklama geldi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Uraloğlu açıkladı. THY, bazı uçuşların iptal edileceğini duyurdu.

Haber 19-07-24 12:12

'6 aydan küçük çocuklara sürmek büyük hata' Yaz aylarının vazgeçilmez ürünü için önemli uyarı

Güneş koruyucular özellikle yaz aylarında pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alsa da doğru tercih yapmak çok önemli. Pahalı olmasının güneş koruyucularda bir kriter olmadığını belirten Doç. Dr. Asude Kara Polat, 6 aydan küçük çocuklara kesinlikle güneş koruyucu sürülmemesi gerektiğini ifade etti. Polat, hep açıkta kalan dudak, göz kapağı, el sırtı gibi bölgelere de güneş koruyucu sürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kadin 19-07-24 09:54

IPS ekran nedir? IPS ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

IPS ekranlar geniş görüş açısına sahip olan paneller iken LCD teknolojisinin gelişmiş versiyonlarındandır. İngilizce açılımı in plane switching olan IPS ekranlar yatay bir şekilde yer değiştirebilen akışkan kristalleri içerecek şekilde tasarlanırken hem avantajlı hem de dezavantajlı bulunan bazı özelliklere sahiptir. Peki IPS ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Haber 16-07-24 14:48

LCD ekran nedir? LCD ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Liquid crystal display olarak adlandırılan LCD ekran teknolojisinin elektrikle kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı olarak geçirmesiyle çalıştığı görülür. Hesap makinesinden akıllı saat ve cep telefonuna varan sayısız cihazda kullanılan LCD ekranlar günümüze kadar değişim geçirmiştir. Dolayısıyla bu ekran türünün çalışma prensipleri ve özellikleri açıklanırken farklı LCD türlerinden söz edilmesi önemlidir.

Haber 16-07-24 13:35

Ses kartı nedir, ne işe yarar? Ses kartı olmasa ne olur?

Bilgisayarların verimli ve yüksek performansta çalışmasını etkileyen birçok farklı donanım parçası vardır. Bu cihazlar iç ve dış olmak üzere toplamda 2 farklı türde donanım parçalarından meydana gelmektedir. Klavye, mouse, kasa gibi parçalar dış donanım olarak tabir edilirken ekran kartı, sabit disk gibi parçalar da iç donanım olarak isimlendirilir. Ses kartı da bir donanım parçası olarak karşımıza çıkar. Peki, ses kartı nedir, ne işe yarar ve ses kartı olmasa ne olur?

Haber 14-07-24 21:49

MiniLED nedir? MiniLED ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

MiniLED ekranlar özellikle televizyonlarda yaygın olarak kullanılırken akıllı telefon ve tabletlerde de tercih edilir. Bu ekran teknolojisinde oldukça küçük boyutlarda üretilen ışık yayan diyotların kullanıldığı bilinir. MiniLED ekran özellikleri ise gelişmekte olan bu teknolojinin diğer ekran türlerine göre avantajlı veya dezavantajlı bulunan teknik detaylarını içerir.

Haber 13-07-24 18:25

OLED ekran nedir? OLED ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Belirli özellikleri bakımından AMOLED ve LCD gibi teknolojilerden farklı olan OLED ekran türünün ince yapısıyla öne çıktığı söylenebilir. Ele alınan bu ekran türünün temel özellikleri arasında canlı renkler sunması gibi hususlar da mevcuttur. Bu doğrultuda OLED ekran avantajları, dezavantajları ve öne çıkan özellikleri detaylı olarak incelenmelidir.

Haber 13-07-24 17:02

AMOLED ekran nedir, özellikleri nelerdir? OLED ve AMOLED arasındaki fark

Akıllı telefonlardan televizyonlara varan sayısız teknolojik cihazda kullanılan AMOLED ekranın hangi özelliklere sahip olduğu merak edilir. Gerçekçi bir görüntü kalitesi sunmasıyla popülerleşen AMOLED ekran OLED teknolojisinin alt dalıdır. AMOLED ekranın nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğu ise bu ekran türünün temel özellikleri ile avantajlarının sıralanmasıyla anlaşılır hâle getirilebilir.

Haber 11-07-24 15:51

iPhone 13 Pro Max ne zaman çıktı? iPhone 13 Pro Max ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

iPhone 13 Pro Max Apple’ın 15. serisine ait olan cihazlardandır. Bu cihazın ekran boyutu ve bazı teknik özellikleri ile iPhone 13 Pro’ya göre daha gelişmiş olduğu bilinir. Dolayısıyla iPhone 13 Pro Max’in teknik özellikleri, satış fiyatları ve tanıtım tarihi gibi detaylar ayrı başlıklar altında bir araya getirilmelidir.

Haber 09-07-24 15:41

iPhone 7 Plus ne zaman çıktı? iPhone 7 Plus ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Çift arka kamera, 2900 mAh lityum iyon pil, 5.5 inç büyüklüğündeki ekran özellikleri ile tanıtılan iPhone 7 Plus’a yönelik olarak araştırılan pek çok husus vardır. Bunlar arasında iPhone 7 Plus’ın hangi tarihte satışa sunulduğu ve kaç dolardan fiyatlandırıldığı gibi konular yer alır. Bu nedenle iPhone 7 Plus’ın tanıtıldığı dönemdeki satış fiyatı ve gelişmiş özellikleri üzerine bilgi aktarılmalıdır.

Haber 05-07-24 15:53

iPhone 6S Plus ne zaman çıktı? iPhone 6S Plus ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

iPhone 6S modelinin ekran boyutu büyütülmüş versiyonu olan iPhone 6S Plus donanımsal özellikleriyle de kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştır. 5.5 inç ekran boyutuna sahip olan bu telefon modeli iOS 9 sürümüyle satışa sunulmuştur. iPhone 6S Plus modeli için geriye dönük analiz yapan kişilere ise bu telefonun donanımsal ve tasarıma dair özelliklerinin yanı sıra çıkış tarihi ile satış fiyatı gibi bilgilerin de aktarılması gerekir.

Haber 04-07-24 15:58

iPhone 6 Plus ne zaman çıktı? iPhone 6 Plus ilk çıktığında ne kadardı, özellikleri nelerdi?

iPhone 6 Plus, iPhone 6 ile donanımsal özellikleri bakımından neredeyse aynı olarak nitelendirilir. Ekran boyutu gibi işlemcisi, kamerası ve tasarımıyla da dikkat çeken iPhone 6 Plus’ın satış fiyatı sıklıkla araştırılır. Bu bağlamda iPhone 6 Plus çıkış fiyatı, tarihi ve temel özellikleri üzerine bilgi aktarılmalıdır.

Haber 03-07-24 17:56

SON DAKİKA | Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Memişoğlu, yeni dönemdeki hedefi açıkladı

Son dakika: Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca'dan devraldı. Ankara'daki törende iki isimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Fahrettin Koca, bugüne kadar gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verirken, "Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu" dedi. Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu da yeni dönemde koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyeceklerinin altını çizdi.

Haber 02-07-24 10:40

30 pilot ilde başlayacak! Bakan Göktaş duyurdu... Herkesi davet etti! Birçok ülke örnek alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “2002'de 515 çocuğumuza bakan 500 koruyucu ailemiz varken, hali hazırda 8 bin 547 koruyucu ailemizin yanında 10 bin 256 çocuğumuz himaye ediliyor” dedi. Herkesi bir çocuğun hayatını tümden değiştirecek bir dokunuşla koruyucu aile olmaya davet eden Göktaş, "Koruyucu Aile Hizmet Modelimizi Dünya’ya tanıtacağız" ifadelerini kullandı. Göktaş, Geçici Koruyucu Aile Modelini yıl sonuna kadar 30 pilot ilde başlatmayı planladıklarını söyledi.

Haber 29-06-24 10:15

Darboğaz nedir, neden olur? Bilgisayarda darboğaz nasıl çözülür? Ekran kartı darboğaz çözümü

Bilgisayarlardan beklenen verimin ve performansın alınabilmesi için donanım parçalarının uyumlu bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bilgisayarlar gerek çalışma hayatı gerekse oyun dünyası için son derece önemli teknolojik cihazlar arasında yer almaktadır. Bu cihazları oluşturan donanım parçaları arasında herhangi bir uyumsuzluk, darboğaz denilen problemin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Peki, darboğaz nedir, neden olur ve bilgisayarda darboğaz nasıl çözülür?

Haber 18-06-24 19:17

SGK ödemedi, mahkemeye başvurdu! Dava açınca o ilaç için ödediği parayı geri aldı

Ankara’da HPV-rahim ağzı kanseri koruyucu aşısının SGK’nın karşılaması talebiyle yaptığı başvuru reddedilince dava açan hasta Eliz Atlı, mahkeme kararıyla ödediği 3 bin 224 lirayı geri aldı.

Haber 11-06-24 11:36

Kim Milyoner Olmak İster'de Müge Anlı sorusu! Yarışmacı zorlandı... Çift cevap joker hakkını kullandı

Kenan İmirzaloğlu'nun sunuculuğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışması her hafta izleyicileri ekran başına kilitliyor. Bu kez yarışmacıya daha önce Balıkesir'de kaybolan kuşu Maviş'i bulmak için Müge Anlı'nın programına başvuran 90 yaşındaki Ayşe Teyze'ye dair bir soru soruldu. Yarışmacı çift cevap joker hakkını kullandı.

Magazin 10-06-24 16:45

Tarihi atışma ekran başına kilitledi! Evde, sokakta, kafede... Ali Koç - Aziz Yıldırım canlı yayın reytingi dizileri de maçı da geride bıraktı

Dün akşam Türkiye televizyon başında ekranlara kilitlendi! Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın katıldığı tarihi yayın reytinglere de yansıdı. Fenerbahçe başkan adaylarının düellosu reytinglerde diğer programları açık ara farkla geride bıraktı. 8 Haziran reyting sonuçları tablosunda en çok izlenen yayının Ali Koç-Aziz Yıldırım canlı yayını olduğu görüldü. Ayrıca yayının ev, sokak, kafe demeden hemen her mekandan izlendiği görüldü.

Manşet 09-06-24 13:00

Aziz Yıldırım sunucuyu tersledi: Sen dur araya girme, Ali konuşsun!

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yarın gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesi adaylar Aziz Yıldırım ve Ali Koç, canlı yayında buluştu. Tüm Türkiye'yi ekran başına kilitleyen tarihi yayında gergin anlar yaşandı. Aziz Yıldırım sunucu Ahmet Selim Kul'a sert çıktı. İşte detaylar...

Spor 08-06-24 23:54

Mezuniyet töreninde facia! Dev ekran sahnedekilerin üstüne böyle düştü

İstanbul Şişli'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir okulun mezuniyet töreni düzenlendi. Tören sırasında sahnede bulunan veli ve öğrencilerin üstüne dev ekran düştü. 6 kişinin yaralandığı olay saniye saniye kameralara yansıdı.

Haber 08-06-24 10:41

Mezuniyet heyecanı en beklenmedik anda kabusa döndü! Cemal Reşit Rey'de LED ekran faciası: Okul yöneticileri hakkında karar verildi

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kabusa dönen mezuniyet töreninden akılalmaz detaylar gün yüzüne çıktı. Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler ve velileri bir anda neye uğradıklarını şaşırmış, tam fotoğraf çektirecekleri sırada sahnedekilerin üzerine dev LED ekran devrilmişti.

Haber 07-06-24 11:18

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dev ekran insanların üzerine devrildi: Yaralılar var! Çarpıcı iddia: 'Çocuklar sahnedeyken...'

İstanbul'da bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda mezuniyet töreninde sahnede bulunan dev ekran insanların üzerine devrildi. Olayda yaralananlara sağlık ekipleri müdahale etti. Kazada yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Olay esnasında salonda bulunan velilerden Oya Kayaalp, "Bir çocuğun söylediğine göre, çocuklar hala sahnedeyken arkadaki ekranları sökmeye başlamışlar" dedi.

Haber 06-06-24 22:49

Kızılcık Şerbeti dizisinde 4 oyuncunun ayrılacağı söyleniyordu! Diziden ayrılan ikinci isim belli oldu

Cuma akşamları izleyecileri ekran başına kilitleyen Gold Film’in fenomen dizisi 'Kızılcık Şerbeti'nde 4 oyuncunun diziden ayrılacağı iddia ediliyordu. Dizinin fragmanına günler kala diziden ayrılan isimler duyurulmaya başlandı. Diziden gidecek ikinci ismin ise Umut karakterine hayat veren Serkan Tınmaz olduğu ortaya çıktı.

Magazin 01-06-24 17:27

Ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı? Ekran kartı olmadan oyun oynanır mı?

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bilgisayarlar başta olmak üzere pek çok teknolojik cihaz daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle bilgisayarlar gerek iş hayatında gerekse günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilgisayarların verimli bir şekilde çalışabilmesi için bazı donanımlara ihtiyacı vardır. Bu donanımlardan biri ekran kartıdır. Peki, ekran kartı olmadan bilgisayar çalışır mı ve ekran kartı olmadan oyun oynanır mı?

Haber 30-05-24 16:31

Gözünü ovuştura ovuştura korneasında yara oluşturdu! Bulanık görmeye başladığında doktora gitti: Kornea nakli yaptırmak zorunda kaldı

Kaşıntı ya da uzun süreli ekran bakma durumlarında gözleri ovuşturmak geçici bir rahatlama hissi verebilir. TikTok'ta 'im.bidi' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişi gözünü sürekli ovuşturmanın korneasının çizilmesine neden olduğunu paylaşınca viral oldu. Genç adam bulanık görmeye başladığında doktora gittiğini ancak geç kaldığını söyledi. 21 yaşındaki adama korneaya nakli yapıldı.

Manşet 23-05-24 09:56

Face ID’ye ikinci yüz ekleme: Face ID'ye ikinci yüz nasıl eklenir? iPhone ikinci Face ID ekleme

Apple’ın 2017 yılında çıkardığı iPhone X modeli ile birlikte kullanıcıların hayatına Face ID adında yeni bir kavram girmiştir. Face ID, kullanıcıların ekran kilidi açma ve diğer şifreleme gibi birçok işlemi yüzleriyle yapmalarına olanak sağlamaktadır. Peki, Face ID’ye ikinci yüz ekleme nasıl yapılır?

Haber 21-05-24 23:01

Face ID nedir, ne işe yarar? Face ID nasıl çalışır?

Apple’ın 2017 yılında piyasaya sürdüğü iPhone X modeli ile birlikte kullanıcıların hayatına giren Face ID, kişilerin ekran kilidi açma ve diğer şifreleme gibi işlemleri yüzleriyle yapmalarını sağlar. Kullanıcılar ise bu doğrulama yöntemi hakkında araştırma yapılmaktadır. Peki, Face ID nedir ve ne işe yarar?

Haber 21-05-24 22:59

NOW'da yayınlanan Gaddar'ın hayranlarına kötü haber! Final kararı alındı

NOW ekranlarında yayınlanan, başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Sümeyye Aydoğan'ın yer aldığı Gaddar dizisi final yapıyor. Hayranları tarafından büyük bir merakla izlenen dizi, 20. bölümle ekran macerasını noktalayacak.

Magazin 20-05-24 09:48

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Dev banka müşterilerine ‘B planı yapın’ mesajı yolladı: ‘Bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz…’

Gram altın başta olmak üzere altın fiyatları yatırımcıların radarında kalmaya devam ediyor. Son dönemde özellikle ons altın fiyatı üzerinde yaşanan düşüş yurt içinde de ekranları kırmızıya döndürse de altının gram fiyatı tahminleri 3500 TL’yi gösteriyor. Ancak İsviçreli dev banka UBS müşterilerine altın fiyatlarına yönelik yolladığı mesaj ile dikkat çeken bir gelişmeye imza attı. Banka, kısa vadede düşüş yaşanabileceğini söyledi. Yatırımcılarına koruyucu stratejiler düşünmelerini tavsiye etti.

Finans 18-05-24 15:50

Çocuklarda miyopi salgınına dikkat! 'İlerleyici görme kaybı riski var' diyerek uyardı... Giderek artıyor

Çocuklarda miyopi görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Doç. Dr. Sevil Karaman, “Yoğun ekran kullanımı, kapalı ortamlarda fazla zaman geçirme ve dış mekânda aktivitelerin azalması gibi modern yaşam faktörleri, miyopinin artmasında rol oynar. Miyopi olan kişiler, gözlerini ovma veya kapalı gözlerle odaklanma girişimleri gibi alışkanlıklar geliştirebilirler. Miyopinin tedavi edilmediği veya etkili bir şekilde kontrol altına alınmadığı durumlarda, ilerleyici görme kaybı riski vardır" dedi.

Kadin 18-05-24 13:57

Havalar ısındı, kullanımı arttı! 'O saatlerde dışarı çıkmayın' Güneş kremi kullanmadan önce bilmeniz gerekenler

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan güneş kremi kullanımı ile ilgili Dermatoloji Uzm. Dr. Nermin Bahat önerilerde ve uyarılarda bulundu. Bahat, “Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınacak önlemler kadar koruyucu seçeneklerden biri olan güneş kremi seçimi de bir o kadar önemlidir” dedi.

Kadin 17-05-24 15:46

Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast girişimi sonrası Polonya Başbakanı Tusk ekran görüntüsü paylaşarak açıkladı: 'Ölüm tehditleri alıyorum'

Kabine toplantısı çıkışında silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirilirken, Polonya Başbakanı Donald Tusk'tan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Başbakan Tusk, ölüm tehditleri aldığını açıklarken, koruma önlemlerinin de üst düzeye çıkarılacağı bildirildi.

Haber 16-05-24 23:48

4K ve 8K nedir? 4K mı daha iyi 8K mı? 4K ile 8K arasındaki farklar

Her geçen gün teknoloji alanında yeni bir yenilik ve gelişme gözlemlenmektedir. Bu yeniliklerden biri de görüntü teknolojileridir. Görüntü teknolojileri alanında en sık karşılaşılan terimler çözünürlük terimleridir. 4K ve 8K kavramları da bu çözünürlük terimleri arasında yer almaktadır. Televizyon gibi teknolojik cihazlarda karşımıza çıkan görüntünün kaliteli olması ekran çözünürlüğüyle bağlantılı bir durumdur. Peki, 4K ve 8K nedir, 4K mı daha iyi 8K mı? 4K ile 8K arasındaki farklar nelerdir?

Haber 16-05-24 19:11

Bilmeden önünden geçip gidiyorlar! Orada kendiliğinden yetiştiğini keşfetti... Konservesini yapıyorlar 'Egzama, kanser, enfeksiyon, hepsine iyi geliyor'

Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.

Kadin 16-05-24 11:47

Yemek getiren kuryeden taciz! Mesajları ifşa etti: 'Muhteşem bir kadınsın' diye başladı... Yemeksepeti'nden açıklama

Yemeksepeti’nde çalışan bir kuryenin kendisine attığı mesajla taciz ettiğini belirten gazeteci Oya Çınar, taciz içerikli mesajı da paylaştı. Kuryenin kendisine attığı ve 'Muhteşem bir kadınsın' şeklinde başlayan mesajın ekran görüntüsünü yayımlayan Çınar'ın tepkisi sonrası, şirketten açıklama geldi.

Haber 14-05-24 15:50

Eşiyle arasında ekran sorunu mu oldu? 'Kenan İmirzalioğlu setleri yasakladı' iddialarına Sinem Kobal'dan olay yanıt

Kendisi gibi oyuncu Kenan İmirzaloğlu ile evlendikten sonra ekranlardan uzak bir hayat sürdüren oyuncu Sinem Kobal, son dönemde sosyal medya üzerindeki paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Her gönderisi olay olan ünlü isim bu defa eşiyle arasında ekran sorunu olup olmadığına dair açıklamalarda bulundu. Kobal, 'Kenan İmirzalioğlu setleri yasakladı' iddialarına noktayı koydu.

Magazin 07-05-24 07:46

Uzman isim uyardı: Uzun süre kullanımı organ hasarına yol açıyor!

Mide koruyu ilaçlar hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Gastroenteroloji Kliniği Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin, mide koruyucu ilaçların uzun süre kullanımının organ hasarlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kadin 03-05-24 08:43

Bir dönem Hanife'ye talip olmuştu... Bayhan'dan 'evlilik programı' itirafı: Reklam için... deyip anlattı

Bir döneme damgasını vuran ve izleyenleri ekran başına kilitleyen Popstar yarışmasına katılmasının ardından yıldızı parlayan Bayhan Zuhal Topal'in evlilik programına da katılmıştı.

Magazin 30-04-24 11:02

Aman dikkat tedavisinin gecikmesi ölümcül olabilir! Sivrisineklerden bulaşıyor

Ülkemizde tanı konulan sıtma vakalarının hepsinin kaynağının başta Afrika olmak başka ülkeler olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Sıtmanın etkin bir tedavisi olsa da, gecikilmesi halinde ölümcül olabilir. Bu nedenle sıtmanın yaygın görüldüğü yerlere seyahat edecek kişiler, o bölgelere gitmeden verilmeye başlanan koruyucu ilaçları alarak önlem almalıdır” dedi.

Haber 26-04-24 10:22

Yeni dizisinin ekran macerası kısa sürdü! Şevket Çoruh'un Arka Sokaklar hamlesi sosyal medyayı salladı

Şevket Çoruh'un eski eşi Günay Karacaoğlu ile birlikte başrolünde yer aldığı Korkma Ben Yanındayım dizisi için erken final kararı alındı. Dizinin final kararından sonra Çoruh'a Arka Sokaklar'dan teklif gittiği ortaya çıktı. Ünlü ismin, 19. sezonu çekilecek olan Arka Sokaklar hamlesi ise herkesi şaşırttı.

Magazin 24-04-24 07:20

Tasarruf tedbirleri nedeniyle giyim yardımı kesildiği iddia edilmişti! Bakanlıktan açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan son dakika açıklamada, “Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan Koruyucu Giyim Yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği yönündeki haberler mesnetsiz olup hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Finans 23-04-24 14:35

Popstar Bayhan değişimiyle çok konuşulmuştu... Evinin kapılarını açtı! Tespih koleksiyonu olay oldu

Bir döneme damgasını vuran izleyenleri ekran başına kilitleyen Popstar yarışmasına katılmasının ardından yıldızı parlayan Bayhan'ın son hali görenleri şaşırtmıştı. Şarkıcı bu kez ise eviyle gündeme geldi. Bayhan 'Evrim Akın ile Ev Gezmesi' programına evinin kapılarını açtı.

Magazin 21-04-24 09:36

Ekran kartı resetleme: Ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetlemek FPS artırır mı?

Ekran kartı, bilgisayar kullanımındaki en önemli unsurlardan biridir. Ekran kartıyla ilgili yapılacak işlemler de bu kapsamda merak edilenler arasındadır. Ekran kartı sıfırlama işlemi kısaca ekran kartının kapatılıp tekrar açılmasıdır. Ekran kartı resetleme işleminin ise kolay bir yolu bulunur. Peki, ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetleme ne işe yarar?

Haber 18-04-24 23:25

İnflamasyon nedir? İnflamasyon ne demek? İnflamasyon tehlikeli midir? İnflamasyon belirtileri ve tedavisi

İnflamasyon vücudun doğal bir savunma mekanizmasıdır ve dokulara zarar veren yabancı maddelere veya tahriş edici faktörlere karşı koruyucu bir tepkidir. Bu süreç vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına, yaraların iyileşmesine ve doku onarımına yardımcı olur.

Haber 18-04-24 13:06

Ekran kartı sıcaklığı öğrenme: Ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?

Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar gerek donanımsal gerek de yazılımsal bazı sorunlar yaşayabilirler. Markası ya da modeli çok fark etmeksizin özellikle uzun süredir ve gün içinde uzun saatler boyunca kullanılan cihazların bazı parçalarının bakımı aksatılmamalıdır. Ekran kartı da bilgisayarların hassas parçalarından biridir. Peki, ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?

Haber 16-04-24 10:40