Fizik Terapi Haberleri

Zehra Güneş bir öğününü paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın parlayan yıldızı ve Vakıfbank oyuncusu Zehra Güneş, hem kariyeri hem de özel hayatıyla sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Son olarak sakatlığı için İtalya'daki bir fizik tedavi merkezine giden Güneş'in tedavisi devam ediyor. Ünlü voleybolcu 'günaydın' notu ile yaptığı paylaşımla adından söz ettirdi.

Magazin 2024-04-26 14:52:16

Tedavi için İtalya'ya gitmişti.... Filenin Sultanları'ndan Zehra Güneş spor salonundan paylaştı! Fiziğiyle dikkat çekti

Vakıfbank forması giyen Zehra Güneş, son olarak sakatlığı için İtalya'daki bir fizik tedavi merkezine gitmişti. Milli voleybolcu, tedavisinin devam ettiğini belirtmişti. Ünlü voleybolcu Instagram hesabından antrenman yaptığı anları paylaştı. Güneş, kusursuz fiziğiyle dikkat çekti.

Magazin 2024-04-21 08:09:23

Cinsel terapi uzmanı Buse Aydın Eser Yenenler'e konuk oldu! Özel hayat sorusuna bomba yanıt! 'Eğer patatese dönmediyseniz...'

Sosyal medyada çektiği videolar ile ünlenen cinsel terapi uzmanı Buse Aydın Eser Yenenler'in YouTube programına konuk oldu. Programdaki itiraflarıyla çok konuşulan Aydın özel hayat sorularını açık açık yanıtladı. Aydın bir soruya verdiği yanıtla kısa sürede gündem oldu.

Magazin 2024-04-05 12:17:46

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 2024-04-03 11:58:57

Yabancı el sendromu (Alien Hand Sendromu) nedir, nasıl anlaşılır? Yabancı el sendromu belirtileri ve tedavisi

Yabancı El Sendromu, nörolojik bir bozukluk olarak tanımlanan, oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu sendromda, bir kişinin kendi uzuvu sanki bir başkasına aitmiş gibi algılanır ve kontrol dışı davranışlar sergileyebilir. Yabancı El Sendromu genellikle beyin yapısında meydana gelen bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Bu sendromun tedavisi oldukça zordur ve genellikle semptomları hafifletmek veya yönetmek için çeşitli terapi yöntemleri kullanılır.

Haber 26-03-24 11:23

Hitit Üniversitesi’nde fizik tedaviyi kolaylaştıran “Piezo Elektrik” ayakkabı geliştirildi

Hitit Üniversitesinde felç ya da nöropatik ağrılar nedeniyle fizik tedavi gören hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıran piezo elektrik (basınçla enerji üreten sistem) ayakkabı geliştirildi.

Yurthaber 21-03-24 08:17

Uzun süre geçmiyorsa dikkat! İnsanların yüzde 70'i bu durumu yaşıyor... 'Son dönemlerde arttı'

Günümüzde birçok kişi boyun ağrısından muzdarip. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, "Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir" dedi. İnsanların %70'inin hayatları boyunca en az bir kez bu durumu yaşadığını belirten uzman isim şikayetlerin son görülme sıklığının da arttığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 12-03-24 15:19

İstanbul Havalimanı’nda Terapi Köpek Projesi hayata geçirildi

İGA İstanbul Havalimanı, uçuşa dair stres ya da endişe yaşayan yolculara huzurlu ve keyifli bir seyahat sunmak için Türkiye’de ilk kez “Terapi Köpek Projesi”ni hayata geçirdi.

Yurthaber 07-03-24 14:19

Enkazdan kurtarıldıktan sonra 9 ameliyat geçiren Rümeysa desteksiz adım atmaya başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazdan 27 saat sonra çıkarılan ve ezilmelere bağlı doku kayıpları nedeniyle 9 ameliyatın ardından yürüteç yardımıyla ayağa kalkan Rümeysa Yalçınkaya, fizik tedavi ve ayak bileği ortezi sayesinde artık desteksiz adım atabiliyor.

Yurthaber 05-03-24 11:59

Bu terapi yöntemi sosyal medyada gündem oldu! Cinsel sorunların çözümü denildi... Sosyal medyadan yorum yağdı

Sosyal medyadan paylaşılan bir terapi uygulaması kullanıcıların ilgisini çekti. 'PFR' olarak isimlendirilen bir yöntemle cinsel sorunların çözümüne odaklanan terapi sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Sosyal medyada viral olan görüntülere yorum yağdı.

Trend 21-02-24 14:26

Bu belirti 14 günü aşıyorsa önemseyin! Doğru tanı koyulmazsa ciddi problemlerle karşılaşılabilir

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, her bel ağrısının fıtıktan kaynaklı olmadığına dikkat çekerek, “Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesini, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incitilmesi gibi pek çok sebebi vardır. 14 günü aşkın bir bel ağrınız varsa bu bel ağrısını önemseyin ”dedi.

Kadin 17-02-24 15:55

Yatağa bağımlı emekli profesör üç yıl sonra yeniden ayağa kalktı

Konya'da 3 yıl önce karda düştükten sonra çeşitli rahatsızlıklarına bağlı olarak yatağa bağımlı hale gelen 67 yaşındaki Remzi Duran, girdiği ameliyatlar ve fizik tedavi sayesinde adım atmaya başladı.

Yurthaber 30-01-24 11:52

Bu kursta ilmek ilmek mutluluk var: Gerçek bir terapi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’ndeki örgü atölyesine gelen ev hanımları, öğrendikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Yurthaber 29-01-24 12:00

Yüksek fiyatlara satılıyor! '5 bin lirayı buluyor' Evde sıkılırken bu kursla hayatı değişti... Hem terapi hem kazanç 'Herkese tavsiye ediyorum'

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi’nde bulunan bakır işleme kursunda öğrenciler, bir kenara atılan bakırları yenileyerek hem psikolojik terapi görüyor hem de onları yeniden hayata katıyorlar. Evlerde unutulan bakırların yeniden işlendiği kurslarda, ortaya çıkan ürünler yüksek fiyatlarda alıcı buluyor. Usta öğretici Münevver Arslan bir çaydanlığın fiyatının 2 bin 700 lirayı, kazanın ise 5 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Kadin 12-01-24 15:27

Hippoterapi Türkiye İcra Kurulu Karadeniz toplantısı Kastamonu’da yapıldı

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen at destekli terapi olarak bilinen hippoterapinin öneminin ele alındığı toplantıda, şu ana kadar 600’den fazla özel ihtiyaçlı çocuğun hippoterapiden faydalandığı belirtildi.

Yurthaber 02-01-24 12:44

Hacettepe Üniversitesi'nde 'biyonik giysi' ile tedavi yöntemi uygulandı! Yüzde 70-80 oranında iyileşme...

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde klinik çalışmaları yürütülen 'biyonik giysi' ile tedavi, 6 ayda kronik bel-boyun rahatsızlığı çeken hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarında uygulandı. Ön sonuçlara göre tedavinin uygulandığı 45 hastada yüzde 70-80 oranında iyileşme sağlandı. Ayrıca yorgunluk, bitkinlik ve uyku problemi çeken hastaların şikayetlerinin çoğunun da bu tedaviyle birlikte ortadan kalktığı görüldü.

Haber 21-12-23 19:02

Çift terapisi nedir, ne işe yarar? Çift terapisine kimler gider?

İletişim, insan hayatının temelini oluşturduğu gibi ikili ilişkilerin de temelinde yer alır. Her insan anlaşılmak ister ve duygusal olarak buna ihtiyaç duyar. Bu durum da sadece iyi bir iletişimle sağlanır. Bazı zamanlarda yanlış iletişim kurmaktan kaynaklanan sorunlar, kişilerin mutsuz ve üzgün hissetmesine neden olabilir. Bu durumda soruna değil, çözüm aramaya odaklanmak önemlidir. Çiftler kendi başlarına aşamadığı sorunlar ile ilgili bireysel ya da çift olarak terapi alabilirler.

Kadin 16-12-23 20:14

2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verildi

Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Nobel Fizik Ödülü, maddedeki elektron dinamiğinin incelenmesi için attosaniyelik ışık darbeleri üreten deneysel yöntemlerden dolayı Prof. Pierre Agostini, Prof. Dr. Ferenc Krausz ve Prof. Anne L'Huillier'e verildi. Yazar Jon Fosse ise Norveççenin 2 yazılı dil formundan biri olan Nynorsk dilinde yazan ilk Nobel Edebiyat Ödülü sahibi oldu.

Haber 10-12-23 21:55

EMDR terapisi nedir? EMDR tedavisi nasıl yapılır?

Terapi birçok insanın yaşamında olumlu değişiklikler yaratma potansiyeline sahip güçlü bir araçtır. Yaşadığımız zorluklar, stresler ve duygusal yüklerle baş etmek, içsel dengeyi bulmak ve daha sağlıklı bir zihinsel durum elde etmek için terapi, bireylere kapsamlı bir destek sunar. Bu destek sadece zorlukları değil aynı zamanda kişinin içsel gücünü ve potansiyelini keşfetmesini de amaçlar.

Haber 25-11-23 22:01

Cristiano Ronaldo'dan fizik kurallarını zorlayan gol! Belki de kariyerinin en güzel golünü attı

Kariyerine Suudi Arabistan'da devam eden Cristiano Ronaldo, dün gece inanılmaz bir gole imza attı. 38 yaşında olmasına rağmen hala daha üst düzey performans gösteren Portekizli oyuncu belki de kariyerinin en güzel gollerinden birini attı.

Spor 25-11-23 11:35

Bipoları nasıl yendim: Bipolar tedavisi nedir?

Bipolar bozukluk duygusal dalgalanmalarla karakterize edilen bir zihinsel sağlık durumu olup, bu dalgalanmalar mani ve depresyon dönemleri arasında değişim gösterir. Ancak umutsuzluğa kapılmak yerine bipolar bozukluğun etkili bir şekilde tedavi edilebileceğini bilmek önemlidir. Bipolar bozukluğun tedavisi genellikle bir kombinasyon terapi ve ilaçları içerir. Bipolar tedavisi sadece semptomları kontrol altına almaktan öte bireyin yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir bütünsel yaklaşım sunar.

Haber 22-11-23 12:29

Boyun fıtığı nedir, ağrısı nerelere vurur? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir?

Boyunda yer alan omurlar arasındaki disklerin zedelenmesi sonucu meydana gelen boyun fıtığı, ciddi ağrı, boyun ve kol hareket kısıtlılığına neden olabilen bir rahatsızlıktır. Genellikle yaşlılık, travma veya uzun süreli kötü postür sonucu ortaya çıkar. Tedavi seçenekleri arasında istirahat, fizik tedavi, ağrı kesiciler ve cerrahi yer alır. Erken teşhis ve uygun tedavi, semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Haber 31-10-23 09:52

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu meyveyi yiyen doktor yüzü görmüyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, Batı'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan, tıp, fizik ve felsefe gibi alanlarda birçok kitap yazan İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bütün meyvelerden daha besleyici dediği bu meyveyi tüketen doktor yüzü görmüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen doğal şifa kaynağı olan bu meyve yüksek C ve A vitamini içeriyor.

Haber 11-10-23 15:39

2023 Nobel Fizik Ödülü'nü kazananlar belli oldu

Fizik alanında 2023 Nobel Ödülü Pierre Agostini, Ferenc Krausz ve Anne L'Huillier’e verildi. Üç bilim insanı, atom ve moleküllerin içindeki elektronların dünyasını keşfetmek için yeni araçlar sağlayan deneyleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

Haber 03-10-23 13:04

Aile dizimi hangi sorular sorulur? Aile dizimi tehlikeli mi?

Aile dizimi aile içi ilişkileri anlama ve iyileştirme yolunda önemli bir adım olabilir. Aile dizimi terapisi bazı insanlar için son derece etkili bir terapi yöntemi olarak kabul edilirken diğerleri için ise tartışmalı bir yaklaşım olabilir. Bu konudaki görüşler terapinin nasıl uygulandığına, terapistin deneyimine ve kişinin bireysel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir.

Haber 30-09-23 00:06

Aile dizimi hangi sorunları çözer? Aile dizimi etkisini ne zaman gösterir?

Aile dizimi terapisi ilişkilerinizi düzenlerken, daha sağlıklı ve mutlu bir aile hayatı kurmanızı sağlar. İletişim sorunlarından kopukluğa, travmaların etkisinden bağımlılık problemlerine kadar her türlü aile içi sorunu ele alırken değişimi hızlıca deneyimleyebilirsiniz. Aile dizimi, aile içi ilişkileri düzenlemek ve iyileştirmek amacıyla kullanılan bir terapidir. Bu terapi yöntemi, aile üyeleri arasındaki ilişkilerdeki sorunları ele alarak çözmeyi hedefler.

Haber 29-09-23 23:58

Aile dizimi terapisi nedir? Aile dizimi terapisi nasıl yapılır?

Aile, hayatımızın temel taşıdır ve aralarındaki ilişkiler, bizlerin kimliklerimizi oluşturan önemli bir etkendir. Ancak, zaman zaman aile içi sorunlar, iletişim zorlukları ve geçmişten gelen yükler ilişkilerimizi olumsuz etkileyebilir. İşte bu noktada "aile dizimi terapisi" devreye girer. Aile dizimi terapisi aile içi ilişkilerin düzeltilmesi ve aile üyelerinin daha sağlıklı bir şekilde etkileşimde bulunmalarını teşvik etmek amacıyla kullanılan etkili bir terapi yöntemidir.

Haber 29-09-23 23:46

Biorezonans ile sigara bırakılır mı? Biorezonans ile sigara bırakma işe yarıyor mu?

Biorezonans terapisi son yıllarda sigara bırakma sürecinde bir alternatif olarak dikkat çekmiştir. Bu terapi türü vücudun enerji frekanslarını düzenlemeye odaklanarak bağımlılık yaratan maddelere karşı direnci artırmayı amaçlar. Sigara bağımlılığı sağlık sorunlarına yol açabilen ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir problemdir. Bu nedenle birçok kişi sigara bırakma yöntemlerini araştırırken biorezonansın sigara bırakmada etkili olup olmadığını merak eder.

Haber 29-09-23 01:21

Biorezonans ile kilo verilir mi? Biorezonans metabolizmayı hızlandırır mı?

Günümüzde sağlıklı yaşam tarzlarını benimseyen birçok insan kilo kontrolü ve metabolizma hızlandırma konularında farklı tedavi ve terapi seçeneklerine yönelir. Bu seçeneklerden biri de biorezonans terapisidir. Biorezonans son yıllarda popülerlik kazanan bir tedavi yöntemi haline gelmiştir ve bazılarına göre kilo verme sürecini kolaylaştırabilir ve metabolizmayı hızlandırabilir.

Haber 29-09-23 01:07

Survivor All Star'a katılacak olan Turabi'nin elindeki baston dikkat çekti! Fizik tedavi sürecim...

Survivor 2024 All Star kadrosuna dahil olan Turabi Çamkıran'ın sağlık sorunları yaşadığı biliniyor. Doktorunun antreman izni vermediği Turabi bastonlu halini paylaşarak sağlık durumuna dair açıklama yaptı.

Magazin 24-09-23 12:42

Iğdır'daki Tuz Terapi Merkezi'ni 250 bin kişi ziyaret etti

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 2 yıl önce açılan Tuz Terapi Merkezi'ni bugüne kadar 250 bin kişi ziyaret etti.

Yurthaber 12-09-23 14:26

Kitabı özel hayat itirafı yüzünden askıya alınmıştı! Britney Spears geri adım atmadı

Bazı ünlü isimlerle ilgili cinsel ilişki anılarını da anlattığı kitabı sansürlenen Britney Spears "Bu kitabı bitirmek için çok terapi gördüm" ifadesini kullandı. Anılarını "İçimdeki Kadın" (The Woman in Me) adıyla kitaplaştıran Britney Spears yine gündemde.

Magazin 13-07-23 15:22

Nesrin Cavadzade'den siyahlar içinde fizik şov! Dekoltesiyle sosyal medyayı yıktı geçti

Ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade magazin gündeminden düşmeyen isimlerden biri. Sosyal medya hesabında sık sık cesur paylaşımlar yapan ünlü isim siyahlar içinde poz verdi. Ünlü oyuncunun düzgün fiziği dikkatlerden kaçmadı.

Magazin 10-07-23 21:59

Ebru Şahin kırmızı bikinisiyle poz verdi! Sosyal medya alev aldı Fizik şov

Son olarak Yüz Yıllık Mucize dizisinde Harika rolüyle ekranda olan Ebru Şahin, paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor. Ünlü oyuncu bikinisiyle poz verdi, paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Magazin 30-06-23 17:36

Bilim dünyasının konuştuğu Türk! Keşfi, büyük heyecan yarattı... Çığır açıcı

Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamlama aşamasına gelen 26 yaşındaki Furkan Öztürk'ün 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemlerden birini ortaya çıkardığı keşfi, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı! Nobel ödüllü biyokimyacı Jack Szostak, Öztürk ve ekibinin çalışmasını, "Bu gerçekten çığır açıcı bir keşif" şeklinde yorumladı.

Haber 22-06-23 18:47

Güzellik uzmanı kirpikleri daha uzun göstermenin yolunu paylaştı! Makyajınızı yanlış yapıyorsunuz

Makyaj yaparak daha sağlıklı görünmek mümkün olabiliyor. Ruh halimizin değişmesini sağlayan makyaj birçok kadın için terapi olarak görülüyor. Ancak makyaj yaparken yapılan ufak hatalar istenilen sonuçları almayı zorlaştırabiliyor. TikTok'ta bir güzellik uzmanı makyajında uyguladığı tüyoları açıkladı.

Kadin 06-06-23 17:09

Basit ve etkili masaj teknikleri - Rahatlatıcı masaj nasıl yapılır?

Masaj ve rahatlama bedenin ve zihnin gevşemesini sağlayan etkili bir yöntemdir. Yoğun yaşam temposu, stres, fiziksel aktiviteler veya günlük sorumluluklar zamanla birikerek bedeni ve zihni yorabilir. Bu noktada masaj ve rahatlama teknikleri bir nefes alma molası sunar. Masaj uzman ellerle yapılan rahatlatıcı hareketleri içeren bir terapi yöntemidir. Bedendeki gerginlikleri çözerek kasları gevşetir, kan dolaşımını artırır ve stresin azalmasına yardımcı olur.

Haber 30-05-23 10:25

Türkiye’nin akın ettiği hastane! 2 bin kişi bekliyor, 1 yıl sonraya sıra veriliyor

Bolu'da, kaplıca ve termal su kaynaklarının bulunduğu Karacasu beldesindeki İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin dört bir yanından fiziksel hastalığı bulunanları ağırlıyor. Doğal kaplıca suyunun kullanıldığı ve termal otel konforundaki hastanede tedavi ve rehabilitasyon için yaklaşık 2 bin kişi sıra bekliyor. Önceliğin felçli hastalara verildiği hastanede, fizik tedavi gerektiren daha küçük tedaviler için en az 1 yıl sonrasına sıra veriliyor.

Haber 21-05-23 20:55

Terapiye gidemeyenlerin ya da gitmek istemeyenlerin faydalanabileceği en iyi psikolojik kitaplar

Terapiye gidebilmek, psikolojik yardım almak her zaman kolay olamayabiliyor. Yoğun iş temposu, günlük koşturmacalar ve okul, terapi için zaman yaratmaya imkân vermediği gibi terapi almak maddi olarak da zorlayabiliyor. Böyle durumlarda ise işin uzmanlarının yazdığı kitaplardan yardım almak mümkün. Farklı ihtiyaçlara yönelik hazırlanan sayısız psikoloji kitabı mevcut. Siz de psikoloji kitaplarından faydalanmak isterseniz listemize mutlaka göz atmalısınız.

Haber 15-05-23 18:35

Alev alarak parlamasının gizemi sonunda çözüldü! Şükürler olsun ki...

Astronomlar, evrendeki en güçlü ve parlak varlıklar olan kuasarların, ateş alarak parlamasının gizeminin çözüldüğünü açıkladı. Sheffield Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümünden Profesör Clive Tadhunter araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, bu tür olayları gözlemlemenin ve sonunda neden meydana geldiğini anlamanın heyecan verici olduğunu kaydetti. Tadhunter, “Fakat şükürler olsun ki Dünya uzunca bir süre bu kıyamet aşamalarından birinin yakınından bile geçmeyecek." ifadelerini de kullandı.

Haber 27-04-23 10:55

Bedensel engelli Selen, tedavi amaçlı başladığı yüzmede Türkiye şampiyonu oldu

Adana’da tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdüren bedensel engelli lise öğrencisi Selen Yüksel, fizik tedavi amaçlı başladığı yüzmede sırt üstü kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Yurthaber 22-04-23 10:09

Manyetik alan tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir, diz ağrısına manyetik alan tedavisi yapılır mı? Manyetik alan tedavisi faydaları nelerdir?

Manyetik alan tedavisi, dünya çapında pek çok kişi tarafından tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Manyetik terapi yönteminin iyileştirici gücüne inanan çok sayıda insan mevcuttur. Yüzyıllardır kullanılan bu tedavi yöntemi ile birçok hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Peki, diz ağrısına manyetik alan tedavisi yapılır mı?

Haber 20-04-23 10:22

15 yaşında başına geldi... 'Oturabilirsen şükret' demişlerdi, alınan sonuca doktoru bile şaşırdı! Açıkçası biz de beklemiyorduk

Alihan Şeker'in (18) 15 yaşındayken kurşun isabet etmesiyle göğüsten aşağısı felç kaldı. Şeker'in "Ne zaman yürüyebileceğim?" sorusunu doktorları, "Yürümeyi bırak, oturabilecek hale gelirsen şükret" şeklinde yanıtladı. Ancak 2 yıl yoğun fizik tedavisi alan, geçen yıl şiddetli ağrılarından kurtulmak için omurilik pili takılan Alihan'ın geldiği nokta, omurilik pili ameliyatını gerçekleştiren doktorunu bile şaşırttı. Doktoru, "Bu kadar iyi bir sonuç alacağımızı açıkçası biz de beklemiyorduk" dedi.

Haber 17-04-23 11:38

Migrende nöral terapi nedir, auralı migren tedavisi nöral terapi kullanılır mı? Nöral terapi migrene iyi gelir mi?

Hem ülkemizde hem de dünyada pek çok insan hayatlarının bir döneminde migren ile karşı karşıya kalmaktadır. Baş ağrılarının en şiddetlileri arasında yer alan migren ağrıları, hayat kalitesini ciddi olarak düşüren hastalıklar arasında yer almaktadır. Peki, migrende nöral terapinin etkisi nasıl olur, nöral terapi migrene iyi gelir mi?

Haber 10-04-23 14:51

Doğal güzel olduğunu düşünsünler diye her sabah 6'da kalkıyor! Güzellik rutini birçok aşamadan oluşuyor

Güzelliği desteklemek için çeşitli bakımlar yapmak gerekiyor. Yapılan ufak ve basit müdahaleler ile güzelliğe güzellik katmak mümkün olabiliyor. Birçok kadın kendine bakım yapmanın onlara terapi gibi geldiğini belirtiyor. TikTok'ta güzellik rutini için sabah 6'da uyandığını söyleyen bir kadın yaptığı uygulamaları gösterdi.

Kadin 05-04-23 12:07

Elinde bastonla yürüdüğü görülmüştü! Bakan Soylu'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama

Sağlık sorunları yaşadığı iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta bir iftar sonrası elinde bastonla yürüdüğü görülmüştü. Katıldığı canlı yayın programında açıklama yapan Bakan Soylu, sağlık durumuyla ilgili olarak "15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti. Kahramanmaraş'ta fizik tedavi görüyorum" dedi.

Haber 01-04-23 11:30

Seks terapisi nedir, ne işe yarar? Seks terapisinin faydaları nelerdir, neden ve nasıl yapılır?

İngilizcede "sex therapy" ve "sexual therapy" olarak adlandırılan seks terapisi, günümüzde cinsel terapi ismiyle yaygınlaşmaya devam eden tedavi yöntemlerindendir. Cinsel terapi sayesinde cinsel bozuklukların belirtilerinin giderilmesi ve cinselliğe yönelik işlevsiz inanışların aşılması mümkündür. Ruh sağlığı uzmanlarının farklı yöntemleri tercih ederek uygulayabildikleri cinsel terapi seanslarının planı, danışmanların ihtiyaçlarına göre şekillenir. Cinsel terapi faydaları nedir?

Kadin 24-03-23 17:33

Esra Ezmeci, Armağan Çağlayan'a konuk oldu! Bomba soru: Hürrem yağını oranıza sürerseniz kocanız filan...

Gör Beni serisinin bu haftaki bölümünde Armağan Çağlayan'a uzun süredir sosyal medyada gelen cinsellik itiraflarını yorumlayarak yanıtlayan Esra Ezmeci konuk oldu. Cinsel terapi eğitimi aldığını söyleyen ünlü isim "Ben daha çok ilişki terapisti olarak yöneldim" dedi. Armağan Çağlayan Hürrem yağına dair de bakın ne sordu...

Magazin 24-03-23 15:19

Konyalı öğretmeninin projesiyle depremzede öğrencilere yüz yüze ve çevrim içi destek sağlanıyor

Konyalı Fizik Öğretmeni Fatih Keskin'in girişimiyle bir araya gelen gönüllü öğretmenler, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrencilerin eğitimine destek veriyor.

Yurthaber 23-03-23 09:00