Her Sey Ayri Mi Yazilir Haberleri

Anıl Altan ile boşanacağı iddia ediliyordu! Pelin Akil hamile mi? Sessizliğini bozdu

2016 yılında dünyaevine giren, üç yıl sonra da ikiz kızlarına kavuşan Pelin Akil ile Anıl Altan, bir süredir boşanma haberleriyle gündemdeydi. Akil iddialara 'boşanma gibi bir durumumuz şu anda yok. Her şey yolunda...' diyerek nokta koymuştu. Şimdi de Pelin Akil'in hamile olduğu iddiası gündeme geldi. Ünlü isim yine sessizliğini bozdu.

Magazin 2024-06-06 16:43:57

Yenilenmiş iPhone 12 almaya değer mi? Yenilenmiş iPhone 12 hakkında her şey

Kaliteli bir akıllı telefon arayışındaysanız, size müthiş bir önerimiz var: Yenilenmiş iPhone 12! Zarif tasarımı ve üstün performansıyla öne çıkan yenilenmiş iPhone 12'yi tercih ederek bütçenizi korurken dijital atık miktarının azalmasına destek olarak çevreye de katkıda bulunabilirsiniz. Gelişmiş teknolojiye uygun fiyatlarla sahip olmak istiyorsanız tasarımdan kameraya, donanımdan pile kadar incelemesini yaptığımız yenilenmiş iPhone 12 içeriğimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz!

Haber 2024-05-25 16:55:24

19 Mayıs resmî tatil mi? 2024 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hangi güne denk geliyor?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl pek çok kurumda çeşitli etkinlikler planlanarak kutlanır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcından dolayı 19 Mayıs özel bir gün olarak kabul edilir. Bu özel günün yaklaşması nedeniyle 19 Mayıs resmî tatil mi diye merak edilir. Peki, 19 Mayıs günü resmî tatil mi?

Haber 2024-05-17 15:39:42

Gizli tehlike: Bir tarafı çürüyen domates yenir mi?

Yazın tazesi kışın konservesi tüketilen domates her mevsim yemekleri süslüyor. Çorbadan menemene, ana yemeklerden kahvaltılıklara kadar birçok alanda kullanılan domatesler bazen hızlıca bozulabiliyor. Bozulan domatesin çürük kısmını kesip atıyor ve kalanını tüketiyorsanız dikkat! Bilmeniz gereken bazı bilgiler var...

Kadin 2024-05-16 00:31:59

GPT-4o nedir, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin her geçen gün günlük hayata biraz daha fazla entegre olmasıyla günlük konuşma diline de birçok yeni ve teknolojik kavramlar, terimler girmiştir. Bunlardan biri de son zamanlarda en çok duyulanı ve konuşulanı GPT ifadesi olmuştur. GPT-4o ise yeni bir büyük dil modelinin adıdır. Peki, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Haber 15-05-24 22:48

Nihal Candan'dan sonra Dilan Polat da tahliye mi olacak? Kolları, yüzü, her yeri kesik kendini öldürmeye çalışıyor

Nihal Candan 37 kiloya düşmesinin ardından tahliye edilmişti. Candan'ın tahliyesi sosyal medyayı ikiye bölerken Dilan Polat'ın da cezaevinde zor günler geçirdiği iddia edildi. Arkadaşının iddiaları sonrası "Nihal Candan'a mı özendi?" yorumları geldi.

Magazin 02-05-24 11:24

Hadise'den eski aşklarına gönderme mi? Her aşk iyi gelmiyor deyip...

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldızı Lucas Torreira ile aşk yaşadığı iddialarını yalanlayan Hadise'den aşk açıklaması geldi. Evliliği kısa süre Hadise'nin sözleri eski aşklarına gönderme olarak yorumlandı.

Magazin 02-05-24 10:41

Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Doğukan Güngör'den açıklama gecikmedi

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya ve Barış Kılıç'ın yer aldığı Kızılcık Şerbeti dizisi her bölümüyle büyük ses getiriyor. Oyuncu kadrosu ve konusuyla çok beğenilen dizinin final yapacağı iddia edildi. Dizinin Fatih'i Doğukan Güngör final iddialarına yanıt verdi.

Magazin 01-05-24 07:28

Hükûmet nasıl yazılır? Hükûmet mi hükümet mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler gündelik yaşamda sürekli kullandıkları sözcüklerin yazılışında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak Türk Dil Kurumudur. Türkçe yazım kurallarına kolayca erişilebilmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Böylelikle her vatandaş kelimelerin anlamlarını ve doğru yazım biçimlerini kolaylıkla öğrenebilir. Peki, hükûmet nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:48

Her yer nasıl yazılır? Her yer ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcüklerin doğru yazım şekilleri, noktalama işaretlerinin doğru kullanımı gibi Türkçe dil bilgisi kurallarına dair her şey Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenir. “Her yer” gibi 2 sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin nasıl yazıldığı, ayrı mı ya da bitişik mi yazılması gerektiği noktasında birçok insanın kafası karışmaktadır. TDK sözcüklerin doğru yazım biçimlerini, sözlüklerinde paylaşmıştır. Peki, her yer nasıl yazılır? Doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:41

Her biri nasıl yazılır? Her biri ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcüklerin ya da ifadelerin hem yazılışlarında hem de söyleniş şekillerinde bazı hatalar yapılır. Bu hataların birden çok nedeni mevcuttur. Yabancı kökenli sözcükler, birleşik yapılı sözcükler, bağlaç yapılı sözcükler en çok hatalı yazılan kelime türleridir. Dilin doğru kullanımı için Türkçe yazım kuralları geliştirilmiştir. Yazımında çok fazla yanlış yapılan sözcüklerden biri de "her biri" yazımıdır. Peki, her biri nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:40

2016’dan beri uygulanıyor! Yaz saati ile ilgili yeni açıklama Bakan Bayraktar’dan geldi! Yaz saati uygulaması değişecek mi?

2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise tartışmalara neden olan yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı.

Finans 24-04-24 09:14

Evde nasıl yazılır? Evde bitişik mi yazılır ayrı mı yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi güzel ve akıcı kullanmamızın en temel kurallarından biri yazım kurallarına uymaktır. Yazım kuralları kendi içerisinde birçok farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bu kategorilerden biri bitişik ve ayrı yazılan sözcüklerdir. Bazı kelimelerin her zaman bitişik yazılması kuralı hâkimken bazı sözcüklerin ise ayrı yazılması gerekmektedir. Yazımında sıklıkla imla yanlışı görülen sözcüklerden biri evde kelimesidir. Peki, evde nasıl yazılır ve TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:34

Her mevsime uygun Columbia yağmurluk günün fırsat ürünü oldu

Yağmuru keyfe dönüştürecek kaliteli bir yağmurluğunuz yoksa şimdi almanın tam zamanı! Neden mi? Çünkü Columbia Erkek Pouring Adventure II Yağmurluk yalnızca bugüne özel Günün Fırsatları kapsamında tam 475 TL indirime girdi. Kaçırmamak için acele edin, işte detaylar!

Haber 22-04-24 12:14

En güzeli hediye kartı, istediğini alır! diyenler için her bütçeye uygun Amazon hediye kartları

Sevdiklerinizi mutlu etmek için mükemmel bir hediye seçeneği mi arıyorsunuz? O zaman Amazon hediye kartları oldukça hoşunuza gidecek! Doğum günlerinden tebrik kartlarına, mezuniyetlerden yıl dönümlerine kadar her türlü kutlama için uygun olan bu kartlarla sevdiklerinize istedikleri hediyeyi almalarını sağlayabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz hediye kartı kategorilerine bir göz atın ve sevdiklerinizi mutlu etmenin en kolay yolunu keşfedin!

Haber 13-04-24 14:19

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi? Geçici kimlik belgesi nereden alınır?

18 yaşını dolduran ve seçmen kütüğünde kaydı olan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. Seçim günü oy verme hakkına sahip her bireyin bu hakkı kullanması hem vatandaşlık sorumluluğu hem görevidir. Oy kullanımı esnasında bireylerin yanlarında bulundurması gereken kimlik belgesi gibi bazı önemli ve resmî belgeler de mevcuttur. Peki geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi, geçici kimlik belgesi nereden alınır?

Haber 31-03-24 05:34

Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı! 'Haydi size güzel haber vereyim'

Özel hayatı, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen şarkıcı ve sunucu Seren Serengil bu defa 31 Mart seçimlerinde kime oy vereceğini açıkladı. Serengil "İstanbul un güzelliğini gölgeleyen her şeyden güzel şehrimizi arındırma vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Magazin 29-03-24 08:09

Sonunda bu da oldu! Ayrıldığı tesisatçı erkek arkadaşı evin tuvaletini yerinden söküp gitti...Ayrılığın bedeli

Reddit'te isimsiz olarak paylaşılan bir gönderide ayrılığın sonrasında tesisatçı sevgilisinin evin tuvaletini yerinden sökerek gittiğini anlatan bir kadının hikayesine yer verildi. Genç kadın her tuvaleti geldiğinde yakınlarda bir kafeye gitmek zorunda kaldığını söylerken, "Şimdi tuvalet alabilecek bütçem yok. Tuvaleti çalmasına ağlasam mı gülsem mi bilemedim" ifadelerini kullandı.

Trend 27-03-24 13:31

'Sapık Sucu'dan sonra tekrar tartışılmaya başlandı! Kimyasal hadım uygulanabilir mi? Kanun detayı dikkat çekti

Bağcılar'da hem akrabalarının çocuklarını hem de mahalledeki çocukları istismar eden ve her detayıyla dehşete düşüren iğrenç olayın ardından yeni tartışmalar alevlendi. Sapık sucu için kimyasal hadım yani kastrasyon uygulanabilir mi? Ceza Hukuku Uzmanı Dr. Yeşim Yılmaz konuyla ilgili kanun detayına dikkat çekerken, "Bu bir hastalık değil, bir suç" vurgusu yaptı. İşte detaylar...

Haber 26-03-24 10:59

Erdoğan'ın hedef almasından saatler sonra Mansur Yavaş'tan gündem yaratan çıkış! Ben her pazartesi karşıladım onu, bir yerim mi eksildi?

Seçime bir hafta kala Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleriyle gündeme damgasını vurdu. İftar programında yaptığı konuşmada bir kez daha belediye başkanı adayı olmayacağını yineleyen Yavaş, "Ankara için, Ankara'nın hakkı için ben sayın cumhurbaşkanına çıktım. Her pazartesi gittim, havaalanında karşıladım. Bir yerim mi eksildi?" sözleriyle de dikkat çekti.

Haber 24-03-24 16:45

Oruçluyken istemeden, yanlışlıkla, unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi?

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirir. Her Ramazan oruçla ilgili bazı soruların cevabı merak edilmektedir. Oruçla ilgili sıklıkla merak edilen orucu bozan ve bozmayan durumlardır. Peki oruçluyken yanlışlıkla yemek içmek orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:30

Seçim günü resmî tatil mi? Seçim günü iş yerleri açık mı?

Seçim dönemleri, oy kullanma hakkına sahip olan her seçmen için son derece önemli bir dönemdir. Bu dönem ayrıca toplumun geleceğini de büyük ölçüde etkilemektedir. Seçim zamanlarında Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen birtakım kurallar mevcuttur. Bu kurallarla birlikte seçim gününde bazı temel yasaklar da getirilmektedir. Peki seçim günü resmî tatil mi, seçim günü iş yerleri açık mı?

Haber 21-03-24 18:08

Cep telefonu ile oy kabinine girilir mi? Cep telefonu ile oy kullanmak yasak mı? Cep telefonu ile oy kullanma cezası

18 yaşını doldurmuş, seçmen kütüğünde kayıtlı her vatandaşın seçim günü oy kullanması önemli bir sorumluluktur. Bu yüzden seçme hakkı bulunan her bireyin seçim gününde oy verme işlemlerini de gerçekleştirmesi önemlidir. Oy verme esnasında bireylerin bazı cihazları yanlarında bulundurmaması da gerekir. Peki, cep telefonu ile oy kabinine girilir mi?

Haber 21-03-24 18:03

Acun Ilıcalı'dan Premier Lig açıklaması geldi! ''Bir takım daha alacağız''

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Türk futbolunda son dönemde yaşanan gerginliklerin sebebinin hakemler olduğunu belirterek, "Yarın getirin yabancı hakemi tansiyon yükselecek mi? Yüzde 80’ini yok ederiz. Futbolun her ülkesinde hata var. Bizde hatanın arkasında bir şey aranıyor, yabancı hakemler getirilsin" dedi. Ilıcalı, Türkiye’de bir futbol kulübü almayacağını ama Hull City’in yanına bir yabancı takım daha alacaklarını da bildirdi.

Spor 21-03-24 15:08

Okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanır? Okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Seçimlerde oy kullanmak son derece önemli bir vatandaşlık görevi olarak tanımlanır. Her seçmenin oy kullanım hakkı olduğunda seçmen bilgi kâğıdında yer alan oy kullanım yerine gidip oy kullanması önemlidir. Okuma yazma bilmeyen seçmenler için de aynı durum geçerlidir. Onların da oy kullanma haklarını kullanması gerekir. Peki, okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanılır ve okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Haber 20-03-24 19:55

Survivor Gizem Memiç diskalifiye mi oluyor? Acun Ilıcalı Durumu ciddi bir tehlike hissettiriyor diyerek açıkladı

Survivor All Star'da bu sezon heyecan hiç bitmiyor. Her bölümü büyük ses getiren yarışmanın son bölümüne Gizem Memiç'in talihsiz kazası damga vurdu. Parkurda oyun esnasında bir anda yerde kalan Gizem ambulansla hastaneye kaldırıdılı. Gizem'in akıbetini ise Acun Ilıcalı ada konseyinde açıkladı.

Magazin 19-03-24 07:24

Oruç vakti ne zaman başlar ne zaman biter? Oruç vakti imsak mı güneş mi?

Her yıl Ramazan ile birlikte birçok terim ve adet günlük hayatın parçası hâline gelir. Bereket ayı ve sabır ayı olarak da kabul gören, 1 ay süren Ramazan ayı beraberinde birçok soruyu da getirir. Oruç ise bu dönemin en önemli terimlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Peki oruç vakti ne zaman başlar ne zaman biter? Oruç vakti imsak mı güneş mi?

Haber 04-03-24 23:00

Elmanın faydaları nelerdir? Elma en çok neye iyi gelir, gece elma yenir mi?

Gerek lezzeti gerekse sağladığı faydalar açısından birçok farklı meyve türü bulunmaktadır. Elma da bu yararlı meyve türlerinden biri olarak bilinmektedir. Ülkemizin her noktasında kolay bir şekilde yetişebilme niteliği bulunan elma, gülgiller ailesine mensup bir meyvedir. Besin değeri son derece yüksek olan elmanın insan sağlığına da çok fazla yararı vardır. Peki, elmanın faydaları nelerdir, en çok neye iyi gelir ve gece elma yenir mi?

Haber 02-03-24 18:50

Ayşeler nasıl yazılır? Ayşeler mi Ayşe'ler mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir sözcük özel isim olduğu zaman ilk harfi her zaman büyük olacak şekilde yazılır. Ancak bu, özel adlara getirilen her bir ekin kesme işaretiyle ayrılarak yazılması gerektiğini göstermez. Bu da Ayşeler TDK onaylı yazılışının çok sayıda kişi tarafından sorgulanmasına yol açar. Ayşe kelimesinin sonuna getirilen -ler ekinin kesme işareti ile ayrılıp ayrılmadığı ise bu ek türünün ne olduğunun açıklanmasıyla birlikte cevabı ortaya çıkarılabilen konulardandır.

Egitim 29-02-24 19:31

Çanakkale depremi büyük depremi tetikler mi? Uzman isim açıkladı: Ciddi bir kırılma oluştu

Dün Çanakkale'nin Biga ilçesinde meydana gelen ve 15 saniye süren deprem bazı vatandaşları panikletti. Her sarsıntıda olduğu gibi akıllara 'Büyük depremi tetikler mi?' sorusu geldi. Konuyla ilgili Prof. Dr. Tolga Bekler ve Prof. Dr. Süha Özden'den açıklama geldi. Uzman isimler depremin şok niteliğinde olduğuna vurgu yaparken çevredeki fayları etkilemeyeceğini belirtti. Öte yandan bölgede 24 günde 150 deprem olması dikkat çekti.

Haber 28-02-24 11:03

Her yudumda sağlık sunan, yaşam kaynağı en iyi su markaları

Su, sağlık ve yaşam için vazgeçilmez bir kaynak. Peki, içtiğimiz suyun kalitesi gerçekten önemli mi? Kesinlikle evet! Sağlıklı ve kaliteli su tüketmek, vücudumuzun temel ihtiyaçlarını karşılamada büyük önem arz ediyor. Haliyle içerdiği minerallerden paketlenme sürecine kadar en iyi standardı yakalayan suları tercih etmek gerekiyor. Sizin için en iyi su markalarından bazılarını içeren bir seçki hazırladık. İçeriğimize göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Haber 26-02-24 20:50

AK Parti görevlisinin üyelik teklifine Ekrem İmamoğlu'ndan esprili yanıt! 'Ne kadar istiyorsunuz beni ya'

Sancaktepe'de halk buluşması öncesinde esnafı ve seçim çadırlarını ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, AK Parti'nin seçim çadırındaki bir görevli üye olmaya davet etti. Davete gülümseyen İmamoğlu, "Beni mi üye yapacaksın? Ne kadar istiyorsunuz beni ya. Her şeyin ötesinde sulh içinde bir seçim ortamı olsun. Kimsenin burnu kanamasın, kimsenin gönlü kırılmasın. Fikirler yarışsın" yanıtını verdi

Haber 23-02-24 19:49

CHP'nin gözbebeği İzmir'de Özel'in canını sıkacak anket! Cumhur İttifakı kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı

Seçimlere her gün bir adım daha yaklaşılırken artık her anket önem taşıyor. Vatandaşlar özellikle yaşadıkları şehirdeki son durumu merak ettikleri için kamuoyu araştırmaları yakından takip ediliyor. Yıllardır CHP'nin kalesi olan İzmir'den gelen son anket ise genel merkezin canını sıkacak cinsten. Yıllardır değişmeyen tablo bu seçimde değişecek mi yoksa? İşte Integral Araştırma Şirketinin sonuçları...

Haber 22-02-24 09:45

Çiftçi nasıl yazılır? Çiftçi mi çifçi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve ifade etmek son derece önemli bir konudur. Bireyler, kendini her konuda ifade edebilmek için kelimelere ihtiyaç duyar. Cümleleri anlamlı kılan kelimelerin hatalı yazılması ise anlamı net olmayan cümlelerin oluşmasına neden olur. Anlam bozulmalarını engelleyebilmek için kelimelerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında çok fazla hata yapılan sözcüklerden biri çiftçi sözcüğüdür. Peki, çiftçi nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:24

Ankara'da toplu taşımada 'Dilber' akımı! 'Evin barkın yok mu?' diye bağırdı... Sosyal medyadan yorum yağdı: Yetmedi mi?

Ankara'da bir toplu taşımada Oğuzhan Yılmaz isimli sosyal medya kullanıcısının 'Evin barkın yok mu?' diye herkesin içinde bağırdığı anlar viral oldu. Sosyal medya kullanıcılarının bazıları görüntüleri eğlenceli bulurken bazıları ise, 'Yetmedi mi? Her yerde karşımıza çıkıyor' diyerek duruma tepki gösterdi.

Trend 14-02-24 10:49

Ahmetler nasıl yazılır? Ahmetler mi Ahmet'ler mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir kelimeye çoğulluk anlamı katan -ler, -lar eki, günlük yaşamda neredeyse her bir bağlamda kullanılır. Dolayısıyla bu ekin kendinden önce gelen sözcüğe bitişik olarak mı yoksa kesme işaretiyle ayrılarak mı yazıldığının bilinmesi mühimdir. Bu bağlamda Ahmetler kelimesinin TDK onaylı olan yazılışı üzerinden çeşitli bilgiler aktarılabilir. Böylece özel isimlere eklenen çoğul ekinin doğru kullanımı tek bir örnek üzerinden bile kolaylıkla açıklanabilecektir.

Egitim 12-02-24 20:20

Limon mu sirke mi? Ev yapımı turşu için bilmeniz gereken lezzet ipuçları

Limon mu, yoksa sirke mi? Ev yapımı turşu yaparken karar vermeniz gereken kritik bir soru olsa gerek. Limonun canlı ve taze aroması mı yoksa sirkenin keskin ve yoğun tadı mı? İşte tam da bu noktada her iki bileşenin turşu yapımındaki etkisine dair derinlemesine bir bilgi sunacağız. Hangisinin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları ve ev yapımı turşularınızı mükemmelleştirmenin sırlarını derledik.

Yemek 09-02-24 09:07

Boşanma davası nasıl açılır? E-Devlet üzerinden boşanma davası açılabilir mi?

Evli çiftlerin nikah ile kurdukları evlilik birliklerinin, mahkemelerin aldığı boşanma kararı ile son erdirmeleri için açtıkları dava türü boşanma davası olarak adlandırılır. Boşanma davaları kendi aralarında anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere ikiye ayrılır. Her bir türün kendine göre kuralları ve şartları bulunur.

Haber 05-02-24 16:46

Hastalık izni nedir, nasıl alınır? Hastalık izninde maaş kesilir mi?

Çeşitli kurumlarda farklı sigorta türlerine bağlı olarak çalışan her kişinin çeşitli izin hakları bulunur. Doğum izni, süt izni, babalık izni, ölüm izni, yeni iş arama izni, resmi tatil izni, ücretli ve ücretsiz izinler ve hastalık izni bunlardan bazılarıdır. Her bir izin türünün kendine has kuralları ve koşulları bulunur. Bu koşullar ve kurallar resmî kurumlarca ve kanunlarla belirlenmiştir.

Haber 05-02-24 15:36

Stil nasıl yazılır? Stil mi sitil mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, kendilerini her konuda anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri meydana getiren sözcüklerin hatalı yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına neden olur. Bundan dolayı sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri de stil sözcüğüdür. Peki, stil nasıl yazılır?

Egitim 28-01-24 17:09

Vertigoya ne iyi gelir? Sakız çiğnemek vertigoya iyi gelir mi?

Vertigo, sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı şeklinde görülür. Günümüzde sıklıkla görülen vertigo, genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak her baş dönmesinin vertigo olmadığını da bilmek gerekir. Vertigo kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir durum olduğu için uzman bir doktor kontrolü mutlaka faydalı olacaktır. Peki, vertigoya ne iyi gelir?

Haber 28-01-24 17:04

Kahve nasıl yazılır? Kahve mi kaave mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu Yazım Kuralları Kılavuzu ile güncel çevrim içi sözlüğüne başvurulduğu zaman yabancı kökenli kelimelerin dilimizdeki doğru yazılışları öğrenilebilir. Bu kapsamda ele alınabilen kahve kelimesi de sözlü dilde neredeyse her gün kullanılan ifadelerdendir. Bununla birlikte günlük yazışmalarda ve farklı bağlamlarda yaygın kullanılan kahve kelimesinin bazı durumlarda hatalı yazıldığı görülür. Bu nedenle kahve TDK onaylı yazılışı hakkında net bilgiler sunulması gereken kelimelerdendir.

Egitim 28-01-24 11:12

Zehra Güneş son pozuyla olay oldu! Yakın çekime beğeni yağdı! 'Bu güzellik gerçek mi?'

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın parlayan yıldızı ve Vakıfbank oyuncusu Zehra Güneş özel hayatı ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmüyor. Her gönderisi binlerce beğeni ve yorum alan Güneş bu defa son pozuyla sosyal medyayı salladı. Yakın çekim karesini paylaşan ünlü isme adeta beğeni yağdı.

Magazin 26-01-24 13:32

Lens solüsyonu her gün değiştirilmeli mi? Lens solüsyonu günlük değiştirilmezse ne olur?

Göz problemleri arasında en sık karşılaşılan sorunlar yakın veya uzağı görememe durumudur. Uzağı görememe sorunu miyop olarak isimlendirilirken, yakını görememe sorunu ise hipermetrop olarak bilinir. Gözlerdeki bu sorunun çözümünde gözlük kullanılabileceği gibi rahatlık açısından çoğunlukla kontakt lens de tercih edilir. Ancak bu lensleri kullanırken bakımının da ihmal edilmemesi önemlidir. Peki, lens bakımında kullanılan lens solüsyonu her gün değiştirilmeli mi?

Haber 23-01-24 18:51

Ünlü oyuncu Ebru Şahin'in hamile olduğu iddia edilmişti! Oyuncu hamilelik iddialarına son noktayı koydu

Rol aldığı yapımlardaki başarısı ve güzelliğiyle dikkat çeken ünlü oyuncu Ebru Şahin hamilelik iddialarına son noktayı koydu. Muhabirin hamilelik sorusuna oyuncu, "Sence öyle mi duruyorum her seferinde öyle şeyler çıkıyor ama doğru değil" ifadelerini kullandı.

Magazin 23-01-24 09:13

Oyuncu Rüzgar Aksoy, Serenay Sarıkaya'nın peş peşe ödül almasına tepki gösterdi! Olay yorum

Son dönemde özel hayatı, başarılı oyunculuğu ve güzelliğiyle gündemden düşmeyen Serenay Sarıkaya, her projesiyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Yılın Yıldızları Ödül Töreni'nde en iyi kadın dizi oyuncusu ödülünü almıştı. Oyuncu Rüzgar Aksoy, Serenay Sarıkaya'nın sürekli ödül almasına tepki göstererek "Allah'ım yetenekli ne kadar az oyuncumuz varmış. Ödüller organizasyonların reklamları için mi hep kafa isimlere gidiyor" dedi.

Magazin 13-01-24 14:11

Yaz saati mi kış saati mi? Gündemden düşmüyordu: Bakan Bayraktar, 'Sadece yüzde 20'sine denk geliyor' diyerek açıkladı

Kalıcı yaz saati uygulaması 2016 Ekim ayından beri uygulanmaya devam ediyor. Özellikler okula ve işe gidenlerin her sene dile getirdiği hem yaz hem kış saati sistemine geçiş tartışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakan Alparslan Bayraktar, kalıcı yaz saati uygulamasının başladığı günden bu yana 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını açıkladı.

Finans 08-01-24 12:00

Her zaman nasıl yazılır? Her zaman ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin nasıl yazılacağı, noktalama işaretlerinin doğru kullanımı gibi dilimizin doğru kullanımına dair her şey Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenir. “Her zaman” gibi 2 kelimeden oluşan birleşik kelimelerin nasıl yazıldığı, ayrı mı ya da birleşik şekilde mi yazılması gerektiği konusunda pek çok kişinin kafası karışmaktadır. TDK ise bu kelimelerle ilgili doğru yazım şekillerini, kılavuzları paylaşmıştır. Peki, her zaman nasıl yazılır? Doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-01-24 23:31

Hak ediyorsun nasıl yazılır? Hak ediyorsun ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yayımlanan güncel imla kurallarına internetten erişilebilmektedir. Türkçedeki her dil öğesinin doğru kullanım biçimi bu güncel sözlükte dijital olarak aranabilmektedir. Sözlükte en çok aranan kelime türleri ise bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gereken sözcükler olmaktadır. ‘Hak ediyorsun’ sözünün doğru yazım şekli de sıklıkla araştırılır. Bu tür sözcük tipleri en çok yazım hatası yapılan kelimeler arasında öne çıkar. Peki hak ediyorsun nasıl yazılır?

Egitim 06-01-24 23:21