Mavi Ay Turkiyeden Gorulecek Mi Haberleri

Mevduat faizlerinde 25 Nisan virajı! Faiz oranları yüzde 60’a dayandı: ‘O tarihte başlayacak…’

Güncel mevduat faizi oranları ne? Mevduat faizleri yükselecek mi? Elinde Türk Lirası olan yatırımcılar dikkat! 3 ay vadeli faizler yüzde 60’a yaklaştı. Morgan Stanley son tahmininde Türkiye’de faiz indirimi döngüsünün ancak 2025 ilk çeyreğinde başlayabileceğini öngörmüştü. Şimdi gözler mevduat faizlerini yakından ilgilendiren açıklamaya çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor. Kritik gün ise 25 Nisan…

Finans 2024-04-18 11:43:13

Altın fiyatı tahminleri alt üst oldu! En kötü senaryoda bile yükseliyor: Süre 1 ay daha uzadı (17 Nisan Çarşamba gram, çeyrek altın fiyatları)

Ons altın fiyatları rekor seviyelere yakın seyrederken yurt içinde gram altın fiyatı da 2600 liraya doğru ilerliyor. Peki gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar, kaç TL? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Uzmanlar altın fiyatları için kötü senaryoyu açıklayarak yeni tahminde bulundu. Ünlü ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, geçtiğimiz hafta tüm beklentilerin değiştiğini belirtti.

Finans 2024-04-17 07:55:38

İstanbul'da 22 yaşındaki Fatih Çakmak, 9'uncu kattan atlayarak intihar etti! Telefonunda yüklü olduğu ortaya çıktı: Mavi Balina kabusu geri mi döndü?

İstanbul Pendik'te 22 yaşındaki Fatih Çakmak, 10 katlı apartmanın 9. katından atlayarak intihar etti. İntihar eden Çakmak'ın telefonunda Mavi Balina adlı oyunun yüklü olduğu ve intihar sebebinin bu oyun olduğu üzerinde duruluyor.

Haber 2024-04-12 01:26:54

Altın fiyatları için tüm dünya saat 15.30’u bekliyor! ABD enflasyonu planı bozabilir: İslam Memiş, ‘ihlal edildi’ diyerek anlattı, gram altın tahminini açıkladı

Altın fiyatları bayram sonrasında ne olur? Sadece Türkiye değil tüm dünya için en kritik ipucu bugün ABD’den gelecek. Önce Mart ayı ABD enflasyon verileri açıklanacak, ardından ABD Merkez Bankası Fed toplantı tutanakları… Peki altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? ABD'li yatırım bankası Bank of America 12 ay sonrasında ons altın için 3000 dolar tahmini yaptı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise saat 15.30 sonrasına dikkat çekerek gram altın fiyatlarında tahminini açıkladı.

Finans 2024-04-10 07:52:16

Şanlıurfa canlı seçim sonuçları! Şanlıurfa'daki seçimleri Zeynel Abidin Beyazgül mü, Mehmet Kasım Gülpınar mı, Celalettin Erkmen mi kazanacak?

Türkiye 10 ay sonra bu kez belediye başkanlarını seçecek. 31 Mart yerel seçimlerinde kıyasıya yarışın yaşanacağı kentlerin başında Şanlıurfa geliyor. AK Parti'nin 'kalesi' olarak görülen Şanlıurfa'da sürpriz yaşanır mı?

Haber 29-03-24 13:19

Ogeday Girişken diskalifiye mi oldu? Survivor All Star 61. Bölüm Tanıtımı'nda olay sözler: Bizi yalnız bıraktı

Survivor All Star 2024 61. Bölüm Tanıtımı'ndan şoke eden anlar yaşandı. Konseyde Ogeday Girişken'in olmayışı ve mavi takım yarışmacıların sözleri "Ogeday diskalifiye mi oldu?" sorusunu akıllara getirdi. Ogeday'ın adayı terk edip etmediği merak konusu oldu.

Magazin 17-03-24 07:26

Oruç vakti ne zaman başlar ne zaman biter? Oruç vakti imsak mı güneş mi?

Her yıl Ramazan ile birlikte birçok terim ve adet günlük hayatın parçası hâline gelir. Bereket ayı ve sabır ayı olarak da kabul gören, 1 ay süren Ramazan ayı beraberinde birçok soruyu da getirir. Oruç ise bu dönemin en önemli terimlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Peki oruç vakti ne zaman başlar ne zaman biter? Oruç vakti imsak mı güneş mi?

Haber 04-03-24 23:00

Ay tutulması nasıl yazılır? Ay tutulması büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ay tutulması birleşik kelimedir ve bu ifade 2 ayrı isim sözcüğünden oluşmuştur. Söz edilen iki ayrı isim sözcüğünden biri özel adlar arasında bulunur. Dolayısıyla Ay tutulmasının doğru yazılışını araştıran kişiler de 2 ayrı hususu sorgular. Bu hususlar da Ay tutulmasının bitişik mi ayrı mı yazıldığı ile Ay kelimesinin ilk harfinin büyük mü küçük mü olması gerektiği konusundadır. TDK tarafından aktarılan güncel bilgiler ise bu konuya açıklık getirilmesini mümkün kılar.

Egitim 27-02-24 19:03

Ayda 36 bin yılda 600 bin TL kazandırıyor! Mevduat faiz oranları parası olana göz kırpıyor, para parayı çekiyor... Hesaplamalar tek tek yapıldı! Ne zamana kadar sürecek?

Parası olmayan ay sonunu getirmeye çalışırken, az da olsa parası olan gözünü mevduat faizlerine dikmiş durumda. Bankaların mevduat faiz oranları parası olanların iştahını kabartmaya devam ediyor. Eğer söz konusu faiz oranları böyle devam ederse 1 Milyon TL'si olanın yıl sonu kazancı 600 bin TL'yi bulabiliyor. Aylık faiz ise 36 bin TL'ye ulaşıyor. Peki mevduat faizi mi? Gayrimenkul yatırımı mı? Uzman isim süre vererek açıkladı.

Finans 09-01-24 07:46

Emekli zammı yüzde 50 mi olacak? 'Bir ay sonra maaşlar artacak' iddiası: 'Erdoğan üstünü tamamlayacak' dedi, yeni oran ve tarih verdi! Asgari ücret ve memur zammı detayı... 12 bin 500 TL!

Emekli zam oranı belli oldu, gözler şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına en az yüzde 37,56 oranında zam yapılacağı TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla kesinleşti. Milyonlar şimdi de "Emekliye ek zam, seyyanen zam gelir mi? Refah payı eklenir mi?" sorularına yanıt ararken, Ekonomist Nedim Türkmen "Cumhurbaşkanı Erdoğan üstünü tamamlayacaktır" dedi, emekliye ek zam için tarih ve oran verdi. 2024 emekli zammıyla ilgili yeni detaylar...

Finans 04-01-24 09:24

Survivor 2024 ne zaman başlar, tarih belli mi? Acun Ilıcalı Açıkladı! İşte Survivor 2024 kadroları

Survivor 2024 All Star yarışmasının ne zaman başlayacağı, sevilen yarışma programının takipçileri tarafından merakla bekleniyor. Her sezonuyla ayrı bir heyecan yaratan Survivor All Star'da bu sezon format değişikliği yaşanacak ve artık SMS olmadan performansa göre eleme yapılacak. Peki, Survivor 2024 ne zaman başlayacak? Survivor All Star mavi ve kırmızı takım yarışmacıları kimler?

Magazin 29-12-23 23:52

Ne Gemiler Yaktım hikayesi ne, gerçek mi, uyarlama mı? Ne Gemiler Yaktım dizisi nerede çekiliyor?

Ne Gemiler Yaktım dizisi bu akşam ilk bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkıyor. Altan Dönmez’in yönetmen koltuğunda yer aldığı, hikayesi ve senaryosu Banu Kiremitçi Bozkurt’a ait olan Ay Yapım’ın yeni dizisi ‘Ne Gemiler Yaktım’ hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Deniz Baysal, Devrim Özkan, Berk Hakman ve Erkan Kolçak Köstendil'i buluşturan dizisine dair araştırmalar da hız kazandı. Peki, Ne Gemiler Yaktım hikayesi gerçek mi, uyarlama mı? İşte tüm merak edilenler...

Magazin 04-12-23 20:10

GTA 6'nın fragmanı yaklaşırken olay iddia: Rockstar Games, Social Club'ın ismini mi değiştiriyor?

Rockstar Games'in, önümüzdeki ay yayınlanacak GTA 6 fragmanından önce, Social Club hizmetinin adını değiştireceği iddia edildi. İddiaya göre yeni hizmette Social Club'ın tüm özellikleri var olacak ancak artık Social Club olarak adlandırılmayacak.

Haber 23-11-23 14:36

Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta görülecek? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Gözler o tarihte!

Kanlı Ay tutulması için geri sayım başlamış durumda. Bilhassa gök olaylarını yakından takip etmeyi seven birçok kişiyi tatlı bir heyecan sardı. Akıllarda ise şu sorular var; Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta görülecek? İşte yanıtı...

Haber 24-10-23 14:23

İşte Apple ile ilgili son söylentiler! Yeni etkinlik mi geliyor?

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, bu ay bir lansman etkinliği düzenlemeyi planlıyor. Hatta etkinliğin "muhtemel" tarihi de verildi. Ayrıca iPad modelleriyle ilgili bir iddia da ortaya çıktı. Öte yandan Apple'ın Siri'nin yeni bir versiyonu da dahil olmak üzere, üretken yapay zeka konusunda da harekete geçtiği iddia edildi. İşte Apple ile ilgili son söylentiler!

Haber 23-10-23 16:31

Gök cismi nasıl yazılır? Gök cismi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birleşik kelimelerin bir kısmının gök bilimi alanına ait olan terimler şeklinde öne çıktığı söylenebilir. Bu kapsamda incelenebilen birleşik kelimelerden biri de gök cismidir. Yıldız, ay, gezegen ve bulutsular gibi cisimlerin ortak adı olan gök cismi bazen Türkçe yazım kurallarına aykırı olarak kullanılır. Ancak bu birleşik yapıdaki sözcüğün ayrıntılı olarak incelenmesi sayesinde gök cismi doğru yazılışı hakkında fikir edinilmesi kolaylaşır.

Egitim 15-10-23 13:18

Gün çiçeği nasıl yazılır, gün çiçeği yazımı nasıl olmalıdır? Gün çiçeği ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Kendimizi gerek yazarken gerekse konuşurken doğru anlatabilmemiz için sözcüklere gereksinim duyarız. Bu sözcükleri yanlış söylediğimizde yani telaffuz ettiğimizde anlaşılmakta zorlanırız. Özellikle yazılı iletişimlerde yapılan yazım hataları cümlelerin anlamlarını tamamen bozabilir. Bu yüzden yazım kurallarına harfiyen uymak büyük önem taşır. Yazımında yaygın olarak hataya rastlanan sözcüklerden biri gün çiçeğidir. Ay çiçeğinin eş anlamlısı olan gün çiçeği nasıl yazılır?

Egitim 11-10-23 09:44

BUGÜN OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu otobüs, metro, metrobüs İETT toplu taşıma bedava mı?

Bugün otobüsler ücretsiz mi? Bu sorunun yanıtı İstanbul'un Kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü nedeniyle merak konusu oldu. İtilaf Devletlerince 4 sene 10 ay 23 gün süren işgal, 6 Ekim 1923 tarihinde sona erdi. Bu güzel şehri armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz bugün bir kez daha rahmetle anılacak. Peki, bugün otobüsler ücretsiz mi? 6 Ekim 2022 İstanbul’da toplu taşıma İETT otobüsü, metro, metrobüs, vapur, Marmaray bedava mı olacak?

Haber 06-10-23 10:15

BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu otobüs, metro, metrobüs, toplu taşıma bedava mı?

Bugün toplu taşımanıücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu İstanbul'u, 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinin ardından 6 Ekim 1923'te kurtarmıştır. Bu özel günün 100. yol dönümünde birçok kişi internette araştırma yapıyor. "Bugün otobüsler ücretsiz mi?" sorusu da bunlardan biri. Peki, 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu otobüs, metro, metrobüs, toplu taşıma bedava mı? İşte, 6 Ekim 2023 toplu ulaşımda son durum

Haber 06-10-23 10:08

6 EKİM TATİL Mİ? İstanbul'un Kurtuluşu nedeniyle BUGÜN okullar tatil mi? 6 Ekim 2023 hastane, okul ve kamu kurumlarında son durum

6 Ekim tatil mi? İstanbul'un kurtuluşu nedeniyle birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Sorunun yanıtı veli ve öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu İstanbul'u, 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinin ardından 6 Ekim 1923'te kurtarmıştır. "6 Ekim tatil mi?" sorusunun yanıtı merak edildi. Hastane, okul ve kamu kurumlarında son durum araştırılıyor. Peki, İstanbul'un Kurtuluşu nedeniyle bugün okullar tatil mi?

Haber 06-10-23 06:46

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 6 Ekim 2023 resmi tatil mi, yarım gün mü? 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu resmi tatil mi? Banka, devlet daireleri, hastaneler...

6 Ekim 2023 okullar tatil mi? Sorunun yanıtı İstanbul'un Kurtuluşu'nun 100. yıl dönümü olması sebebiyle araştırılmaya başlandı. İtilaf Devletlerince 4 sene 10 ay 23 gün süren işgal, 6 Ekim 1923 tarihinde sona erdi. 6 Ekim 1923'te geri alınan İstanbul'un kurtuluş yıldönümü her yıl coşkuyla kutlanıyor. Peki, bugün okullar tatil mi? 6 Ekim 2023 resmi tatil mi, yarım gün mü? 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu resmi tatil mi?

Haber 06-10-23 06:35

6 Ekim resmi tatil mi 2023? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi olacak? Okul, bankalar ve hastaneler...

İstanbul'un kurtuluşunun yıl dönümü olması nedeniyle 6 Ekim'in resmi tatil olup olmadığı merak konusu oldu. İtilaf Devletlerince 4 sene 10 ay 23 gün süren işgal, 6 Ekim 1923 tarihinde sona erdi. Bu sene İstanbul'un kurtuluşunun 100. yılı kutlanacak. Peki, 6 Ekim resmi tatil mi 2023? Okul, bankalar ve hastaneler kapalı mı, açık mı olacak? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi olacak? İşte detaylar...

Haber 03-10-23 15:33

Hayat Eve Sığar uygulaması 10 ay sonra güncellendi! HES kodu hayatımıza yeniden mi girecek?

Sağlık Bakanlığı, pandemi döneminde HES Kodu için kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasını aylar sonra ilk kez güncelledi. Eris varyantına ilişkin tartışmaların olduğu dönemde uygulamanın güncellenmesi "HES Kodu geri mi geliyor?" sorusunu akıllara getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Eris varyantı için, "Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok." demişti. İşte detaylar...

Haber 01-10-23 09:45

Hindistan'ın Ay aracı yeniden uyanabilecek mi? Umutlar giderek azalıyor!

Hindistan'ın uzay aracı, ağustos ayında Ay'ın Güney Kutbuna iniş gerçekleştirip tarihe geçmişti. Ancak dondurucu Ay sıcaklıklarından korunmak için kapanma moduna giren araç ile iletişim kurulamıyor. Aracın yeniden uyanıp uyanmayacağı merak edilirken, gelen açıklamalar umutların giderek azaldığını gösteriyor.

Haber 26-09-23 12:29

MERKEZ BANKASI EYLÜL AYI FAİZ KARARI 2023: Merkez Bankası faiz kararı yüzde kaç oldu? Faiz düştü mü sabit mi kaldı?

Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Bilindiği üzere TCMB Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan'ın gelmesi sonrası yapılan 2 toplantıda art arda faiz artışlarına giden bankanın Ağustos ayı faiz kararı geçtiğimiz ay açıklanmıştı. Banka politika faizini yüzde 17,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine çıkarmıştı. Eylül ayı kararının açıklanması sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte Merkez Bankası faiz kararı!

Finans 21-09-23 14:02

Mide için kantaron yağı nasıl kullanılır? Kantaron yağı mideye iyi gelir mi?

Doğada bulunan birçok bitki bilindiğinden daha fazla yararı olabilir. Farklı bitkilerle bir araya gelerek ya da değişik şekillerde kullanılarak bazı hastalıkların tedavilerinde kullanılan bitkiler de vardır. Sarı ve mavi kantaron çeşitleri ile bilinen kantaron da yapı ile bilinen, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkiler arasında yer alır.

Haber 12-09-23 16:17

Saat 04.36'da herkes gökyüzüne baktı! Mavi Ay” izleyenleri kendine hayran bıraktı

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu ve normalden daha parlak gözlendiği 'Mavi Ay' gökyüzünde zirveye ulaşarak, en parlak ve büyük haliyle gözlendi. Saat 04.36'da oluşan bu görüntüleri fırsat bilenler, ellerinde cep telefonları ile ayın bu evresini kaydetti.

Haber 31-08-23 09:31

Süper mavi ay Isparta’da görüntülendi

Ay’ın Dünya’ya en yakın konuma geldiği anda meydana gelen Süper Ay Isparta’da görüntülendi.

Yurthaber 31-08-23 08:00

Konya’da ‘Süper Mavi Ay’ görsel şölen oluşturdu

Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda bulunduğu ve normalden daha parlak gözlendiği ‘Süper Mavi Ay’ın gökyüzünde oluşturduğu manzara Konya’dan görüntülendi.

Yurthaber 31-08-23 07:48

İzmir’de “Mavi Ay” seyirlik manzara oluşturdu

Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği “Süper Ay” İzmir’de Saat Kulesi ile birlikte görüntülendi.

Yurthaber 31-08-23 07:36

İstanbul’da “Süper Ay” manzaraları

Ay’ın normal zamandan daha parlak ve büyük olarak gözlendiği “Süper Mavi Ay” izleyenleri mest etmeye devam ediyor.

Yurthaber 31-08-23 07:34

MAVİ AY SAATİ 30 AĞUSTOS 2023: Mavi ay saat kaçta görülecek, Türkiye'den izlenebilecek mi? Yılın en büyük ve en parlak tutulması!

Mavi ay saati ve Türkiye'den izlenip izlenemeyeceği 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu doğa olayında dolunay, Dünya'ya en yakın olduğu zamandadır. Astrologlar bu durumun burçların üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtmektedir. Peki, Mavi ay saat kaçta görülecek, Türkiye'den izlenebilecek mi? Yılın en büyük ve en parlak tutulması Mavi ay ne zaman başlayacak?

Haber 30-08-23 13:33

Hatay'da görsel şölen! Mavi Ay böyle görüntülendi

Mavi ay, Hatay'ın Samandağ ilçesinde görsel şölen oluşturdu.

Haber 30-08-23 09:28

Sabaha karşı uykuları 'Mavi Ay' kaçırdı! Görsel şöleni kaçırmak istemeyenler o anları ölümsüzleştirdi

Nadiren gerçekleşen doğa olayını izlemek isteyen vatandaşları dün gece uyku tutmadı. Sabaha karşı gökyüzünü 'Mavi Ay' süsledi. Ay, bundan saatler önce gezegenimize en yakın konumdaydı ve çok daha parlaktı. Bu görsel şöleni kaçırmak istemeyen çok sayıda kişi eşsiz anları ölümsüzleştirdi.

Haber 30-08-23 09:24

Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Meteor yağmuru Türkiye'de görülecek mi? Türkiye semaları Perseid ile aydınlanacak

Perseid meteor yağmuru ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Yıldız kayması olarak da nitelenen bu doğa olayı bu ay yaşanacak. Geri sayım devam ederken birçok kişi arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Meteor yağmuru Türkiye'de görülecek mi?

Haber 10-08-23 11:51

'2-3 ay önce...' Türkiye Esenyurt'taki vahşeti konuşuyor! 'Görüntüleri izleyemedim' Öldürülen gencin babası anlattı: Bunu WhatsApp'ta paylaştım...

Türkiye Esenyurt’taki vahşeti konuşuyor! Tekel bayisine yapılan silahlı saldırıda ölen Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen yaşananları anlattı. Baba, “Bana icra kağıdı gönderdiler. Ben zaten borcumu ödeyen bir insanım. ‘Bana niye icra gönderdiniz?’ diye bunu WhatsApp'ta paylaştım. Bu benim oğlumu öldürmeye bir sebep mi? Biz 10 senedir birbirimizi tanıyoruz, senelerdir ticaret yapıyoruz. Almışızdır, vermişizdir, eksik olmuştur, fazla olmuştur ama kan davalık bir olayımız yok.” dedi.

Haber 31-07-23 09:33

Ekmeğe zam geldi mi? 10 lira iddiası gündem olmuştu! Düşük fiyatla üretirseniz anlam ifade etmez deyip net açıklama yaptı

Türkiye'de son günlerde özellikle vergi tutarlarındaki artışlar konuşulurken ekmeğe de zam geleceği, hatta geldiği iddiaları gündem yarattı. Zamlı ekmek fiyatının 10, 12 lira olduğu yönündeki iddialarla ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı net açıklama yaptı. Ekmeğin fiyatının en son 9 ay önce değiştiğini hatırlatan Balcı, "Düşük fiyatla kalitesiz ekmek üretirseniz; bir anlam ifade etmez" dedi. Peki ekmeğe zam gelecek mi? İşte o açıklamalar...

Finans 21-07-23 16:52

Seyyanen zam ne zaman verilecek, bir aylık mı her ay mı? Memura seyyanen zam vergiye tabi mi? İşte zam oranı

'Memura seyyanen zam ne zaman verilecek' konusu en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Memurlar bu yıl enflasyon farkının yanında seyyanen zam da alacaklar. Açıklanan zam oranıyla birlikte memur maaşlarında 8 bin 77 TL artış yaşanacak. En düşük memur maaşı da 22 bin 17 TL’ye yükseltilmişti. Peki, Seyyanen zam ne zaman verilecek, bir aylık mı her ay mı? Memura seyyanen zam vergiye tabi mi? İşte zam oranı

Finans 15-07-23 21:00

SEYYANEN ZAM bir kere mi yatacak? Seyyanen zam her ay mı yatacak, bir kez mi? Memur zammı belli oldu!

Seyyanen zam ile ilgili gelişmeler memur ve emekli maaşı zam oranlarını da içeren yasa teklifine ilişkin haberler sonrası yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere kamu kurumunda çalışan memurlar bu sene enflasyon farkının dışında seyyanen zam da alıyor. Peki, seyyanen zam bir kere mi yatacak? Seyyanen zam her ay mı yatacak, bir kez mi?

Finans 13-07-23 09:26

Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti! Son gelen zam motorine oldu! 8 ay sonra yeniden zirvede! (12 Temmuz Çarşamba güncel akaryakıt, benzin, mazot fiyatı)

Motorin ve benzin fiyatları önce KDV artışı ardından da petrol ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle her gün değişmeye devam ediyor. Son zam kararı motorin fiyatlarında geldi. Dün geceden itibaren mazot fiyatlarına yeni zam daha geldi. Zam kararının ardından motorin fiyatı kaç TL oldu? Benzin fiyatları da yükselecek mi? İşte akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesinin detayları…

Finans 12-07-23 08:23

Zafer Partisi yeniden ittifak yapacak mı? Ümit Özdağ'dan canlı yayında yerel seçim açıklaması: Önümüzdeki 10 ay içerisinde...

Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacağı iddia edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ canlı yayında açıklamalar yaptı. CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu için yaptıkları ittifakın 28 Mayıs'ta bittiğini ifade eden Özdağ, "Yerel seçimde Türkiye'nin her yerinde aday çıkarmak ve mücadele etmek için hazırlanıyoruz. Önümüzdeki 10 ay içerisinde değişik siyasi ortaklıklar olabilir mi? Olur tabi. Biz bunların içinde olabilir miyiz teorik olarak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Haber 04-07-23 00:22

İç piyasanın ilgisi artıyor! Kilosunu 40 liradan satıyorlar... Biraz dikkat isteyen bir iş ve...

Edirne’nin Enez ilçesindeki dalyanlarda avlanan mavi yengece iç piyasanın ilgisi artıyor. Yıllardır Avrupa'ya ihraç edilen mavi yengece iç piyasadan da talep artarken, mavi yengeç sezonunun 1 ay önce başladığını söyleyen balıkçı Murat Pınarcı, mavi yengecin iyi bir geçim kaynağı olduğunu ifade etti. Mavi yengeci yurt dışına da gönderdiklerini belirten Melih Yılmazoğlu ise mavi yengecin kilosunu 40 liradan sattıklarını ancak yengecin değerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Finans 02-07-23 18:05

Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

İş Kanunu kapsamında çalışan her bireye tanınan bazı izin hakları vardır. Bu izin hakları ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Ücretli izin, işçinin izne ayrılmasına rağmen maaş almaya devam ettiği izin türüdür. Ücretsiz izin ise izin süresi boyunca her ay alınan maaşın kesilmesi durumudur. Ücretsiz izin hakkı özellikle kadın personeller için çok önemlidir. Çünkü bu izin hakkı içerisinde doğum sonrası izin de bulunur. Peki, doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

Haber 26-06-23 19:25

Varise ne iyi gelir, varis olmaması için ne yapılmalı? Evde varis tedavisi nasıl yapılır, zeytinyağı varise iyi gelir mi?

Varis günümüzde yaygın bir sorun haline gelen bir dolaşım bozukluğudur. Genellikle bacaklarda ortaya çıkan ve mor, mavi veya kırmızı renkteki genişlemiş damarlar olarak tanımlanır. Varisler genellikle estetik kaygılarla ilişkilendirilse de aynı zamanda rahatsızlık, ağrı ve diğer semptomlarla da kendini gösterebilir. Bu durum damar duvarlarının zayıflaması veya hasar görmesi nedeniyle kanın düzgün bir şekilde geri pompalanamamasından kaynaklanır. Peki, varise ne iyi gelri?

Haber 15-06-23 11:15

Gram altın fiyatı kuyumcularda o rakamı görmüştü! Fed faiz kararı sonrası altın için iki 3 yeni tahmin: ‘Bu seviyeyi bekliyorum’ diyerek açıkladılar…

Altın yatırımcıları dikkat! 15 ay sonra ilk kez oldu… ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı açıklandı ve bu ay faizler pas geçildi. Karar sonrasında ons altın fiyatı düşüşü gram altın fiyatları üzerinde yüzde 1’den fazla geri çekilmeye neden oldu. Yatırımcılar altının gram fiyatı için ‘düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna yanıt ararken 3 yeni tahmin yapıldı. İşte 15 Haziran Perşembe Kapalıçarşı verileri ile gram, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı...

Finans 15-06-23 07:50

Morluk nasıl geçer, stresten vücutta morluklar nasıl geçer? Morluğa ne iyi gelir, genetik morluklar geçer mi?

Vücutlarımız zaman zaman bizi endişelendiren farklı işaretlerle karşılaşabilir. Morluklar da bunlardan biridir. İster çarpmalar, darbeler veya bazen nedenini bile anlayamadığımız sebeplerle olsun morluklar çoğumuzun hayatının bir parçasıdır. Vücudumuzdaki deri altında meydana gelen kanamalar sonucu oluşan morluklar genellikle kırmızı, mavi veya mor tonlarda görünürler. Peki, vücutta çıkan morluklara ne iyi gelir?

Haber 14-06-23 16:28

Manyok otu nedir, ne işe yarar? Manyok Türkiye'de yetişir mi, zehirli mi? İşte faydaları ve yan etkileri...

Manyok ile ilgili araştırmalar Kolombiya'daki 4 çocuğun geçirdikleri uçak kazası sonrası Amazon Ormanları'nda 40 gün hayatta kalma mücadelesi verdikleri yönünde basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Kolombiyalı askeri özel kuvvetler sözcüsü Pedro Arnulfo Sánchez Suárez'in aktardığına göre, manyok unu yemek, uçakları düştükten bir ay sonra Amazon ormanlarında bulunan dört çocuğun hayatını kurtarmaya yardımcı oldu. Peki, Manyok otu nedir, ne işe yarar? Manyok Türkiye'de yetişir mi?

Haber 12-06-23 12:18

6 ay çalıştım işsizlik maaşı alabilir miyim? Son iş yerinde 6 ay çalışan kişiye işsizlik maaşı verilir mi?

İşsizlik maaşı veya işsizlik sigortası, çalışanlara işlerini kaybettikleri durumlarda geçici bir gelir sağlamak amacıyla hükûmetler veya sosyal güvenlik sistemleri tarafından sunulan bir yardım programıdır. İşsizlik maaşı, işveren tarafından işten çıkarılan veya belirli koşulları sağlayan işçilere verilir. Hizmet akdinin feshinden önce prim günü ödemelerini eksiksiz olarak tamamlayan ve 120 gün çalışmış olma şartını karşılayan işsizler, İŞKUR tarafından ödenek alabilmektedir.

Haber 29-05-23 16:54

Aspirin adet söktürür mü, adeti hemen ne getirir? Aspirin adet söktürücü olarak kullanılır mı, adet gecikmesi neden olur?

Regl kadınların üreme dönemiyle ilgili doğal bir süreçtir. Genellikle ergenlik döneminde başlayan regl, her ay bir yumurtanın olgunlaşması ve rahim iç tabakasının dökülmesiyle gerçekleşir. Bu süreç birçok kadın için fiziksel ve duygusal değişikliklere neden olabilir. Regl döneminde karın ağrısı, baş ağrısı, hâlsizlik gibi belirtiler ortaya çıkabilir ve bu durum günlük yaşam aktivitelerini etkileyebilir. Peki, adet gecikmesi neden olur ve aspirin regl söker mi?

Kadin 25-05-23 09:20