Yemek Karti Markette Yasak Mi Haberleri

Ünlü restoranda skandal! Yemeğin içinden öyle bir şey çıktı ki gözlerine inanamadılar! O anları böyle kayda aldılar, Bana mikrop bulaşmış olabilir mi?

Ünlü bir restoranda yemek yemek isteyen çift hayatlarının şokunu yaşadı. Yemeklerinin içinden çıkan madde sonrasında çift soluğu restoranın mutfağında aldı. Konuyla ilgili tutanak tutuldu. Yemeğinden sigara izmariti çıkan çift restoranın mutfağına durumu bildirdi. Mekanın yetkilileri, 'Zararlı alışkanlığı olan çalışanımız yok' diyerek suçlamaları reddetti.

Finans 2024-05-10 09:42:59

Tavuk döner mi lahmacun mu tartışması son buldu! Zirve değişmedi ama tatlıda büyük sürpriz var

Türkiye’nin Ramazan ayı lezzet tercihleri belli oldu. İftarda geçen yıl olduğu gibi tavuk lezzetleri ilk sırada yer alırken, sahurda ise lahmacun zirveye geri döndü. Çorbalarda mercimek birinciliğini korudu. Fırın sütlaç popülerliğini devam ettirse de soğuk baklava sürpriz bir çıkış yaptı. İşte Türkiye'nin ramazan ayı yemek tercihleri...

Finans 2024-04-09 11:14:39

Oy kullanırken fotoğraf çekilir mi? Oy kullanırken fotoğraf çekmek yasak mı, cezası var mı?

Yüksek Seçim Kurulu'nca seçim dönemlerine ilişkin oy kullanacak kişilere bazı uyarılar yayınlanmaktadır. Bu uyarılar oy kullanma hakkına sahip olan bireylerin, oylarının geçerli sayılması açısından oldukça önemlidir. Seçim gününde oy kullanan bireylerin kullandıkları oyları gizli tutması ve bu konuda da hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Peki, oy kullanırken fotoğraf çekilir mi?

Haber 2024-03-31 05:33:20

Oruçluyken istemeden, yanlışlıkla, unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi?

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirir. Her Ramazan oruçla ilgili bazı soruların cevabı merak edilmektedir. Oruçla ilgili sıklıkla merak edilen orucu bozan ve bozmayan durumlardır. Peki oruçluyken yanlışlıkla yemek içmek orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:30:49

Diğer Haber Etiketleri

restoran skandal izmarit Lahmacun tavuk döner sütlaç Ramazan oy kullanma işlemi seçim Seçim 2024 oy kullanma orucu bozan durumlar diyanet sahurda ezan okunurken su içilirmi diyanet sahurda ezan okunurken su içilirmi cep telefonu hurmanın faydaları doğru Ebru Gündeş Kerem Alışık Merve Taşkın özel okul özel okul fiyatları buruk iyet maçı maçın süper li yayınlanacak ak parti Metin Külünk ele istedi Songül Karlı Xiaomi yağsız fritöz Masterchef Somer Sivrioğlu yusuf tekin meb tavuk ciğeri tavuk ciğeri faydaları aktan söyledi yaşında Aref borsa tanya masterchef tanya Yeni Zelanda kavga darp Kolombiya uçak kazası lgs ne zaman Oyuncu yasak elma yasak elma ne zaman fox tv yayın akışı fox tv Şevval Sam Eda Ece faydaları nelerdir tahin helvası faydaları tahin helvası tarifi soğan suyu soğan suyu nasıl yapılır soğan suyu ne işe yarar soğan suyunun faydaları soğan suyunun faydaları nelerdir kaynatılmış soğan suyunun faydaları mercimek çorbanın faydaları mercimek çorbası mercimek çorbası faydaları mercimek çorbası faydası mercimek çorbası içindekiler mercimek çorbası kalori doğukan güngör Müjde Uzman kelle paça kelle paça çorbası kelle paça çorbası faydaları kelle paça çorbası tarifi Oruç iftar Sahur su beslenme uzman yiyecek sosyal medya tekindor yalı çapkını Celal Şengör Afra Saraçoğlu rtük Emre Kınay Ebubekir Şahin alara ishal iştahsızlık iştahsızlık neden olur iştahsızlık nedenleri hipnoz hipnoz nedir yemek damarlar hindi tahin anne sütü Melek Baykal taksi Denizli Personality Quiz ismail küçükkaya Ekrem İmamoğlu hapis cezası tevfik göksu Göksel Gümüşdağ Erinç Sağkan resmi gazete diş eti iltihabı philips airfryer yemek tarifi Karnabahar kolay karnabahar kızartması klasik karnabahar kizartmasi karnabahar yemeği evlendi masterchef şampiyonları bisikletli Bodrum çift İngiltere Muğla masterchef kim kazandı masterchef kim elendi

Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilebilir mi?

Ramazan ayında hem sahurda hem de iftar zamanında yeterli beslenmek önemli bir eylemdir. Bu konuda sahur vaktinden sonra oruç başlamak üzereyken, ezan okunurken su içilir mi konusu orucuna zarar gelmeden yerine getirmek isteyen kişilerin aklına takılmaktadır. Peki sahurda ezan okunurken su içilir mi?

Haber 21-03-24 23:09

Cep telefonu ile oy kabinine girilir mi? Cep telefonu ile oy kullanmak yasak mı? Cep telefonu ile oy kullanma cezası

18 yaşını doldurmuş, seçmen kütüğünde kayıtlı her vatandaşın seçim günü oy kullanması önemli bir sorumluluktur. Bu yüzden seçme hakkı bulunan her bireyin seçim gününde oy verme işlemlerini de gerçekleştirmesi önemlidir. Oy verme esnasında bireylerin bazı cihazları yanlarında bulundurmaması da gerekir. Peki, cep telefonu ile oy kabinine girilir mi?

Haber 21-03-24 18:03

Hurmanın faydaları nelerdir? Günde kaç tane hurma yemek gerekir, hurma bağırsaklara iyi gelir mi?

Hurma, palmiyegiller ailesine mensup, yaygın olarak çöl, tropikal ya da ılıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu kahverengi renge sahip olan hurmanın ana yurdu ise Orta Doğu olarak bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından epey zengin olan hurmanın, insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi mevcuttur. Peki, hurmanın faydaları nelerdir, günde kaç tane hurma yemek gerekir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 08-03-24 18:29

Evliliği büyük ses getirdi! Ebru Gündeş'in eski aşkı Kerem Alışık o soruyu duyunca... Bomba yorum

Bir süredir ilişki yaşadıkları ortaya çıkan Ebru Gündeş ve Murat Osman Özdemir çiftinin Dubai'de evlendiği haberi magazin gündemine bomba gibi düştü. 'Yasak aşk' yaşadıkları iddia edilen ikilinin eski eşlerinden de olay göndermeler yapıldı. Gündeş'in eski aşkı Kerem Alışık'a 'Ebru Gündeş'i tebrik ettiniz mi?' diye sorulunca bakın ne yaptı...

Magazin 29-02-24 12:57

Merve Taşkın Dubai'de para karşılığında prenslerin dışkısını yedi mi? İç çamaşırlı poz verince...

Onlyfans fenomeni Merve Taşkın katıldığı programda yıllar önce yaşanan bir olaya değindi. "Dubai'ye gidip orada prenslerin ya da zengin insanların dışkısını para karşılığında yemek" diyerek anlattı.

Magazin 28-02-24 14:54

'Kimse özel okula çocuğunu da göndermeye mecbur değil' Özel okul fiyatları ve ek ücretlerle ilgili çok konuşulacak sözler 'Dayatmayla bir şey satamazsınız'

Özel okul fiyatları ve sunulan hizmetler pek çok velinin gündeminde. Peki, özel okullar ve avukatlar bu konuda ne söylüyor? Özel okul fiyatlarındaki artışın yanı sıra özel okullar velilere, yemek ücreti ve benzeri ek hizmetleri almaya zorlayabilir mi? Çok sayıda velinin merak ettiği konuyla ilgili TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk ve avukat Iyaz Çimen önemli açıklamalar yaptı.

Egitim 24-01-24 15:35

KOPENHAG GALATASARAY MAÇI ERTELENDİ Mİ? Şampiyonlar Ligi Kopenhag Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda, şifresiz mi? Statta bunlar yasak!

Kopenhag Galatasaray maçı canlı yayını sporseverler tarafından yakından takip edilecek. "Kopenhag Galatasaray maçı ertelendi mi?" sorusunun yanıtını merak eden birçok internet kullanıcısı, arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Teknik Direktör Okan Buruk'un çalıştırdığı sarı-kırmızılı temsilcimiz sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Karşılaşma 42 bin 305 seyirci kapasiteli Parken Stadı'nda oynanacak. Peki, Kopenhag Galatasaray maçı ertelendi mi? İşte detaylar...

Spor 13-12-23 00:08

'31 Mart'ın ertesi sabahı Türkiye'de erken seçim konuşulur' AK Partili Metin Külünk'ten dikkat çeken sözler 'Daireleri kim alıyor, cep telefonlarını kaç kişi alabiliyor'

AK Partili Metin Külünk çarpıcı açıklamalar yaptı. Külünk "Restoranlar dolu... Bir takım arkadaşlarımız seçimden önce yaptılar bu hatayı. Efendim şu kadar cep telefonu satılıyor, bu kadar daire satılıyor. Daireleri kim alıyor. Telefonları kaç kişi alabiliyor. Herkes Beşiktaş’ta sahilde yemek mi yiyebiliyor" ifadelerini kullandı. Külünk devamında "Geçim problemleri için adım atılmayıp üstüne ‘biz kimi koysak kazanır' üslubuyla hareket edilirse 31 Mart'ın ertesi sabahı erken seçim konuşulur" dedi.

Haber 04-12-23 15:14

Bu Tabak Kimin neden yok, bitti mi? Songül Karlı'nın sunduğu Bu Tabak Kimin final mi yaptı, saati mi değişti?

Bu Tabak Kimin neden yok, bitti mi? sorusunun yanıtı tüm yarışma takipçileri tarafından merak ediliyor. Songül Karlı'nın sunduğu yemek yarışması programı bir süredir ekranlarda yer almıyor. Hafta içi her gün yayınlanan yarışmanın Fox Tv yayın akışında yer almayışı izleyenlerini meraklandırdı. Peki, Bu Tabak Kimin final mi yaptı, saati mi değişti? İşte tüm merak edilenler..

Magazin 13-11-23 14:40

Fiyatı 2399 TL'ye düştü! Kullanıcılarının gözdesi Xiaomi airfryer indirimde

Günümüzde sağlıklı beslenme, hızlı ve pratik yemek hazırlama yöntemleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu noktada akıllı cihazlar ile mutfakta geçirilen zamanı en aza indirgemek bu sayede hem enerji hem de zaman tasarrufu sağlamak mümkün hale geliyor. Gelişmiş teknolojisi ile farklı bir deneyim sunan Xiaomi Mi Smart Air Fritöz şimdi Amazon'un Okula ve Şehre Dönüş fırsatları kapsamında 300 TL indirimle satışta! İndirimin bugün son günü olduğunu da ekleyelim, işte detaylar!

Haber 18-09-23 17:26

MasterChef'te büyük hata! Favori yarışmacıya beklenmedik şok, şefler rest çekti

MasterChef All Star'a Somer Sivrioğlu'nun 'kural ihlali' açıklaması damga vurdu. Dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşanan yarışmada kaidelerin belli olduğunu vurgulayan Somer Şef, "Kuralları okudun, onların içinde yemek bittikten sonra tabağa dokunma, ürünü düzeltme var mı, biz mi kaçırmışız?" diyerek yapılan hatayı duyurdu. O yarışmacının takım arkadaşları kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Magazin 13-09-23 07:01

Okullarda telefon yasak mı? Ders girişi cep telefonları teslim mi edilecek? MEB'den okullar için yeni karar

Okullarda telefon yasak mı? Sorunun yanıtı, Milli Eğitim Bakanı Tekin'in, yeni eğitim öğretim dönemine kısa bir süre kala yaptığı son dakika açıklaması sonrası merak konusu oldu. "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık." ifadesini kullanan Tekin, cep telefonlarına da değindi. Peki, okullarda telefon yasak mı? Ders girişi cep telefonları teslim mi edilecek?

Egitim 05-09-23 10:42

Tavuk ciğeri faydaları nelerdi, karaciğere iyi gelir mi? Tavuk ciğeri yemek sağlıklı mı, besin değerleri nedir?

Tavuk ciğeri ve tavuk ciğeri yemek birçok kişi için lezzetli ve doyurucu bir seçenek olabilir. Tavuk ciğeri çeşitli kültürlerde yaygın olarak tüketilir. Tavuk ciğeri tavukların karaciğerinden elde edilen bir et ürünüdür ve besin değeri bakımından zengin bir kaynak olarak kabul edilir. Ancak bu popüler yiyeceğin sağlık açısından ne kadar doğru bir seçenek olduğu konusunda bazı sorular ortaya çıkabilir.

Haber 18-07-23 10:21

MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında? MasterChef All Star 19. yarışmacısı Gamze Tosun nereli? İşte hayatı!

Gamze Tosun MasterChef Türkiye yemek yarışması programının 2023 All Star sezonunda ana kadroda yer almaya hak kazandı. MasterChef 2022 sezonundaki başarılı performansıyla hafızalara kazınan Gamze Tosun bu kez All Star şampiyonu olabilmek için mücadele edecek. Yarışmacılardan MasterChef All Star Gamze'nin hayatı, yaşı ve memleketi gibi detaylar merak edildi. Peki, MasterChef Gamze Tosun evli mi? MasterChef Gamze'nin Instagram hesabı ne? İşte detaylar...

Magazin 06-07-23 09:51

MasterChef Ayaz kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef All Star 18. yarışmacısı Ayaz Geçer'in hayatı ve biyografisi

Ayaz Geçer MasterChef Türkiye yemek yarışması programının 2023 All Star sezonunda yer almaya hak kazandı. MasterChef 2022 sezonundaki başarılı performansıyla hafızalara kazınan Ayaz Geçer bu kez All Star şampiyonu olabilmek için mücadele edecek. Yarışmacılardan MasterChef Ayaz'ın hayatı, yaşı ve memleketi gibi detaylar merak edildi. Peki, MasterChef Ayaz Geçer evli mi? MasterChef Ayaz'ın Instagram hesabı ne? İşte detaylar...

Magazin 05-07-23 08:26

Aref'in aldığı hisse yüzde 576 yükseldi: Borsa İstanbul'dan yasak geldi! Aref borsada sihir mi yaptı?

2011 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programına illüzyon yeteneğiyle damga vuran Aref Gafuri'nin geleceği gördüğü yönünde iddialar ortaya atılıyor. Aref'in bu zamana kadar önceden doğru tahmin ettiği olay mevcut. Son olarak Aref'in borsada aldığı hisse yüzde 576 değer kazanınca, Borsa İstanbul tarafından kendisine yasak getirildi. Aref bu kararı değerlendirdi. İşte bütün detaylar!

Haber 23-06-23 10:51

MasterChef Tanya kimdir, kaç yaşında? MasterChef All Star 7. yarışmacısı Tanya Kilitkayalı nereli? Hayatı ve biyografisi!

Tanya Kilitkayalı MasterChef Türkiye yemek yarışması programının 2023 All Star sezonunda yer almaya hak kazandı. MasterChef 2020 sezonuyla hafızalara kazınan Tanya Kilitkayalı bu kez All Star şampiyonu olabilmek için mücadele edecek. Yarışmacılardan MasterChef Tanya'nın hayatı, yaşı ve memleketi gibi detaylar merak edildi. Peki, MasterChef Tanya Kilitkayalı evli mi? MasterChef Tanya'nın Instagram hesabı ne?

Magazin 22-06-23 08:39

12 yaşındaki kızı “Bize mi güldün” diyerek sokak ortasında tekme tokat dövdüler! Darp edilen kız hastaneye kaldırıldı

12 yaşındaki ismi açıklanmayan bir kız arkadaşlarıyla birlikte ünlü bir fast food zincirinin restoranında yemek yerken yan masanın hedefi oldu. 12 yaşındaki kız arkadaşlarıyla gülüştüğü sırada yan masada oturan iki kız grubun kendilerine güldüğünü düşündü. “Bize mi güldün” soruyla başlayan kavgada 12 yaşındaki kız darp edilerek hastanelik oldu.

Trend 13-06-23 14:48

Manyok otu nedir, ne işe yarar? Manyok Türkiye'de yetişir mi, zehirli mi? İşte faydaları ve yan etkileri...

Manyok ile ilgili araştırmalar Kolombiya'daki 4 çocuğun geçirdikleri uçak kazası sonrası Amazon Ormanları'nda 40 gün hayatta kalma mücadelesi verdikleri yönünde basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Kolombiyalı askeri özel kuvvetler sözcüsü Pedro Arnulfo Sánchez Suárez'in aktardığına göre, manyok unu yemek, uçakları düştükten bir ay sonra Amazon ormanlarında bulunan dört çocuğun hayatını kurtarmaya yardımcı oldu. Peki, Manyok otu nedir, ne işe yarar? Manyok Türkiye'de yetişir mi?

Haber 12-06-23 12:18

LGS GEREKLİ BELGELER LİSTESİ 2023: LGS için ne gerekli? Kalem, silgi verilecek mi?

LGS'ye girerken gerekli olan belgeler saat 09.30'da başlayan sınav sebebiyle öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Liselere Geçiş Sistemi sınavında ikinci oturumu saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere 75 dakika süre, ikinci oturumda ise 80 dakika süre tanınacak. Peki, LGS için ne gerekli? Kalem, silgi verilecek mi? Para, yüzük, küpe, kolye, kemer yasak mı? İşte, LGS'ye girerken gerekli belgeler...

Egitim 04-06-23 11:12

YASAK ELMA FİNAL NE ZAMAN, BU AKŞAM VAR MI? Yasak Elma neden yok, yeni bölüm ne zaman? 29 Mayıs FOX TV yayın akışı

Yasak Elma'nın bu akşam yayınlanıp yayınlanmayacağı araştırılıyor. Oyuncuları arasında Eda Ece, Şevval Sam, Biran Damla Yılmaz gibi isimlerin yer aldığı Yasak Elma dizisi final yapacak. Her hafta pazartesi akşamları yayınlanan dizi 29 Mayıs Fox TV yayın akışında yer almıyor. Peki, Yasak Elma bu akşam var mı, neden yok? Yasak Elma yeni bölüm ne zaman, final bölümü yok mu?

Magazin 29-05-23 20:24

Seçim günü şehir dışına çıkılabilir mi? Seçim günü seyahat yasak mı?

Seçim günü yasakları hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye 14 Mayıs'ta oy kullanmak için sandık başına gidecek. 28. dönem milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken yasaklar da yeniden gündeme geldi. Peki, Seçim günü şehir dışına çıkılabilir mi? Seçim günü seyahat yasak mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 09-05-23 16:00

Yasak Elma final mi yapıyor, ne zaman? Yıldız ve Ender'li Yasak Elma kaçıncı bölümde bitecek? 5 sezonun ardından veda ediyor!

FOX TV'de yayınlanan Yasak Elma, final haberleriyle gündemdeki yerini aldı. Uzun yıllardır ekranların en sevilen yapımları arasında kendisine yer bulan ve izleyicinin yakından takip ettiği dizilerden biri olan Yasak Elma'nın final tarihi araştırılıyor. Şevval Sam, Eda Ece, Talat Bulut, Barış Kılıç, Nesrin Cavadzade ve Berk Oktay gibi isimlerin kadrosunda bulunduğu sevilen dizide sona geliniyor. Peki, Yasak Elma final mi yapıyor, ne zaman? Yıldız ve Ender'li Yasak Elma kaçıncı bölümde bitecek?

Magazin 08-05-23 23:11

Tahin helvası faydaları nelerdir, aç karnına tahin yemek mideye iyi gelir mi? Tahin helvası mideyi onarır mı?

Tahin helvası Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle kahvaltıda tüketilen bu lezzetli helva, sağlıklı beslenme konusunda da oldukça tercih edilen bir atıştırmalıktır. Tahin susamın öğütülerek elde edilen bir ürünüdür ve içeriğinde protein, lif, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi birçok önemli mineral bulunur. Bu nedenle tahin helvası sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak da öne çıkar. Peki, aç karnına tahin yemek mideye iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:58

Kaynatılmış soğan suyunun faydaları nelerdir, iltihaba iyi gelir mi? Kaynatılmış soğan suyu neye iyi gelir, soğan suyunu kimler kullanamaz?

Soğan mutfaklarımızda sıkça kullandığımız sebzelerden biridir ve birçok yemek tarifinde yer alır. Ancak bunun yanı sıra soğanın sağlık açısından da faydaları vardır. Kaynatılmış soğan suyu bu faydalardan biri olarak öne çıkar. Soğanın içerdiği antioksidan ve anti-inflamatuar bileşenler, vücudumuzdaki iltihaplanmaları azaltarak bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir. Peki, kaynatılmış soğan suyu neye iyi gelir, iltihaba iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:47

Mercimek çorbası faydaları nelerdir, mideyi rahatsız eder mi? Mercimek çorbası zayıflatır mı, hangi vitaminler var?

Mercimek çorbası, dünya çapında popüler bir yemek olarak kabul edilir ve kökeni binlerce yıl öncesine dayanır. İlk olarak Orta Doğu'da, özellikle de Mezopotamya'da yapıldığına inanılır. Mercimek, bölgede yetiştirilen en eski tarım ürünlerinden biridir ve bu bölgede çorba yapımı da oldukça yaygındır. Türk mutfağında da her öğünde tüketilebilen mercimek çorbasında hangi vitaminler var?

Haber 28-04-23 15:09

Yayını yarıda kesilmişti, final iddiaları ortalığı karıştırdı! Kızılcık Şerbeti'nin akıbeti belli oldu

RTÜK'ün televizyon tarihinde ilk kez 5 haftalık yasak uyguladığı ilk dizi olan Kızılcık Şerbeti dizisinin final yapacağı yönünde iddialar sosyal medyanın gündemine düştü. Tüm dizi takipçileri Kızılcık Şerbeti final mi yapacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. Dizinin akıbeti belli oldu...

Magazin 19-04-23 16:51

Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu

Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.

Haber 17-04-23 09:53

Kelle paça faydaları nelerdir, bağırsaklara iyi gelir mi? Kelle paça çorbası neye iyi gelir, hangi vitaminler var?

Kelle paça Türk mutfağının geleneksel ve popüler yemeklerinden biridir. Yemek kültürümüzün önemli bir parçasıdır ve lezzetiyle de damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Bu yemeğin özelliği kıkırdak, kemik ve sert dokuların kaynatılması sonucu ortaya çıkan jelatinleştirilmiş kıvamıdır. Kelle paça sadece lezzetiyle değil sağlığa olan faydalarıyla da bilinir. Sert dokulardan kaynaklanan besinlerin kaynatılmasıyla elde edilen jelatin, bağ dokusunu güçlendirerek cildin sağlıklı kalmasını sağlar.

Haber 10-04-23 10:26

Şeker hastaları oruç tutabilir mi? Şeker hastaları ramazanda nasıl beslenmeli, insülin direnci olanlar nelere dikkat etmeli?

Şeker hastaları gibi bazı insanlar için Ramazan ayı boyunca oruç tutmak sağlık açısından zorlayıcı olabilir. Şeker hastalığı kan şekerinin kontrol edilemediği bir durumdur ve bu hastaların düzenli olarak yemek yemeleri ve ilaçlarını almaları gerekir. Bu nedenle şeker hastalarının oruç tutmadan önce doktorlarıyla konuşmaları ve oruç tutmanın sağlık durumlarına olumsuz etkisi olup olmayacağını belirlemeleri önemlidir.

Haber 07-04-23 15:42

Yalı Çapkını'ndaki o sahne sosyal medyayı ikiye böldü! 'Prof. Dr. Celal Şengör olabilir mi?'

Star Tv'nin reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını cuma akşamlarına damga vurmaya devam ediyor. Her bölümü fırtınalar estiren dizinin başrollerini Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir paylaşıyor. Dizinin ilk bölümündeki bir sahne sosyal medyanın gündemine düştü. Yemek sahnesindeki kişinin Prof. Dr. Celal Şengör'e benzerliği çok konuşuldu.

Magazin 05-04-23 15:36

Ramazan boyunca dizilerde yemek sahnesi çekilmesi yasaklandı mı? RTÜK Başkanı tartışmalara son noktayı koydu

Oyuncu Emre Kınay'ın sosyal medya hesabından, "RTÜK yapımcılara uyarı göndermiş. 1 ay boyunca kahvaltı, yemek su dahil içilmeyecek sahnelerde, yasak." açıklaması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Söz konusu iddiaların ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Magazin 01-04-23 22:40

Bebeklerde iştahsızlık neden olur, nasıl giderilir? Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Bebeklerin sağlıklı büyümesi için yeterli beslenmeye ihtiyaçları vardır. Ancak bazen bebekler yeterli miktarda beslenmeyi reddeder ve iştahsızlık sorunu yaşayabilirler. Bebeklerde iştahsızlık ebeveynlerin endişelenmesine ve bebeğin sağlığı için kaygı duymasına neden olabilir. İştahsızlık çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ebeveynlerin nedenini belirlemesi ve uygun şekilde müdahale etmesi önemlidir. Bebekler diş çıkarırken yemek yemez mi?

Kadin 30-03-23 17:28

Hipnozla zayıflama mümkün mü, gece yemek yemek hipnozla tedavi edilebilir mi? Hipnozla nasıl kilo verilir, kaç seansta gerçekleşir?

Psikolojik sorunların tedavi süreçlerin uygulanan bir alternatif tıp yöntemi de hipnozdur. Bu alanda uzman bir doktor tarafından yapılması gereken bu uygulama kişilerde görülen çeşitli rahatsızlıkları için kullanılabilmektedir. Bir uyku durumu olarak bilinen hipnozun aslında kişilerin odaklanmalarını sağlayabilmek için yapıldığı söylenmektedir. Peki, hipnozla kilo verilir mi?

Haber 10-03-23 16:26

Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi? İşte orucu bozan durumlar

On bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Bu yıl mart ayında idrak edecek en hayırlı aylardan biri olan Ramazan ayını Müslümanlar oruç ve ibadetle geçirecek. Orucu bozan durumlar ve oruçluyken yemek yiyen birine yaklaşımın nasıl olması gerektiği hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi? İşte orucu bozan durumlar...

Haber 09-03-23 16:19

Tahin süt yapar mı, tahin yemek gaz yapar mı? Tahin anne sütünü artırır mı, emziren anne tahin yiyebilir mi?

Türk mutfağının sevilen lezzeti olan tahin pek çok yemekte, mezede ve tatlıda kullanılır. Özellikle kış aylarında tam bir şifa deposu olan tahinin vücuda birçok faydası vardır. Bu besleyici lezzetin anne sütüne de faydalı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü artırmak için pek çok kadın tahin tüketir. Böylece hem sağlıklarını koruyabilirler hem tahinin pek çok faydasından yararlanabilirler hem de bebeklerinin karnını doyurabilirler. Emziren anne tahin yiyebilir mi?

Kadin 07-03-23 18:00

Melek Baykal havaalanında taksi krizi yaşadı! Böyle rezillik görmedim 3 kadın 1,5 kilometre yol yürüyoruz

Başrolünde yer aldığı tiyatro oyunu için Denizli'ye giden Melek Baykal ve iki oyuncu arkadaşı, havaalanında taksi krizi yaşadı. Taksilerin havaalanı içinde yolcu almasının yasak olduğunu söyleyen Melek Baykal, paylaştığı videoyla duruma tepki gösterdi. 1,5 kilometre yol yürümek zorunda kaldığını söyleyen usta sanatçı "Böyle rezillik görmedim. Allah aşkına dünyanın neresinde var böyle bir durum. Var da ben mi bilmiyorum? Hastası var, yaşlısı var, engellisi var, hamilesi var" ifadelerini kullandı.

Magazin 26-01-23 10:09

Mehmet Şef mi Danilo Şef mi yoksa Somer Şef mi? Hangi MasterChef şefisin?

MasterChef’i duymayan kaldı mı? Reyting rekorları kıran ve her geçen gün daha fazla izlenen MasterChef, seyirciye hem yemek yapmanın püf noktalarını öğretiyor hem de ekran başında keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor. E tabi bu duruma en çok katkısı olanlar ise şüphesiz ki birbirinden eğlenceli şeflerimiz oluyor! Peki, sen programı izlerken "Acaba ben hangi şef olurdum ya?" diye düşünüyor musun?

Trend 29-12-22 01:47

Ekrem İmamoğlu kararı sonrası yerine o mu gelecek? İsmail Küçükkaya canlı yayında isim verdi: 'Bu ihtimali yabana atmayın...'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İmamoğlu’na verilmesi olası olan ‘siyasi yasak’ kararının ardından yerine gelecek isimlere işaret ederek dikkat çeken ifadeler kullandı. İmamoğlu’nun yerine Göksel Gümüşdağ veya Tevfik Göksu gelir mi? 2023 seçimlerinden önce İstinaf ve Yargıtay süreçleri sonuçlanır mı? İşte bu sorulara ilişkin çok çarpıcı o yanıtların detayı…

Haber 15-12-22 10:37

Yemek kartı markette kullanılamayacak mı 2023? Resmi Gazete'de yayımlandı: Market alışverişinde yemek kartı kullananlara kötü haber!

Yemek kartı markette kullanılamayacak mı, sorusunun yanıtı 14 Aralık 2022 Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme sonrası merak konusu oldu. Birçok çalışan arama motorlarında konuya ilişkin yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Yapılan açıklamaya göre yemek ödemeleri 2023'te 51 TL'den 110 TL'ye çıkacak. Peki, yemek kartı marketlerde kullanılamayacak mı? Yemek kartlarına market yasağı mı geldi?

Finans 14-12-22 11:00

Diş eti iltihabının belirtileri nelerdir? Önlenebilir mi?

Diş eti iltihabının en büyük belirtisi kanamadır. Sabah uyandığımızda diş etlerinde kanama varsa fırçaladıktan sonra diş etlerinde kanama varsa veya yemek yerken bazen diş etlerinde kanama hissediyorsanız bu iltihabın en büyük belirtisidir.

Haber 10-12-22 14:55

Sebzeleri lezzetli hâle getiren tariflerde bugün! Airfryerda acılı karnabahar tarifi

Türk mutfağında sebze ile yapılan birçok yemek tarifi bulunur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan karnabahar hem lezzeti hem sağlıklı içeriğiyle sofraları şenlendirir. Peki, birçok farklı tarifi bulunan karnabaharı bir de Airfryerda yapmayı denediniz mi? Airfryerda hazırlanan, dışı çıtır çıtır içi yumuşak karnabahar tarifini yediden yetmişe herkes çok sevecek!

Yemek 25-10-22 17:07

MasterChef Uğur Kardaş kimdir, kaç yaşında? MasterChef 2018 Uğur Kardaş evlendi mi, nerede çalışıyor?

MasterChef Uğur Kardaş hakkında detaylar MasterChef seyircileri tarafından merak edildi. MasterChef'in 18 Ekim Salı akşamı yayınlanacak olan bölümüne eski yarışmacılar katılarak yemek tadımında bulundular. Yarışmacılar arasında bulunan Uğur Kardaş 2018 yılı MasterChef şampiyonu olmuştu. Peki, MasterChef Uğur Kardaş kimdir, kaç yaşında? MasterChef 2018 Uğur Kardaş evlendi mi, nerede çalışıyor? İşte MasterChef Uğur Kardaş hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Magazin 18-10-22 21:59

Davet telefonuna dolandırıcı diye inanmayan şef, Michelin Rehberine girdiğini televizyondan öğrendi

Michelin Rehberi'ne giren Rumelihisarı İskele Restoranın şefi Nuri Soysal: - "Bizim spesiyallerimiz var, onu mu yedi. Yoksa canlı lüfer mi, palamut mu yedi, hiçbir bilgimiz yok. Gizlice yemiş gitmişler. Kim geldi, kim yemek yedi bilgimiz yok. Zaten böyle bir bilgim olsaydı törene giderdim. Lezzetlerimizi beğenmişler, bizi ödüllendirmişler. Teşekkür ediyorum hepsine ayrı ayrı"

Yurthaber 18-10-22 11:02

İngiliz bisikletli gezgin çift Türkiye'ye hayran kaldı

Emekli pilot Chris Teale: - "Türkiye'de hep sıcakkanlı karşılandık. Herkes 'Yardıma ihtiyacınız var mı, yemek yediniz mi?' diye sordu. Sonunda Bodrum'a ulaştık. Tekrar Türkiye'ye gelip güney kısmını bisikletlerimizle gezeceğiz" - Eşi Celia Teale: - "Daha önce Türkiye'ye hiç gelmemiştim. İlk defa geldim. Bir daha gelmek istiyorum. Türkiye'nin her yerini görmek istiyorum"

Yurthaber 11-10-22 16:28