Evlilik Kurumu Haberleri

İhbar yağdı, SGK tek tek tespit etti! Maaşları kesildi, paralar faiziyle geri alınacak

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli aylığı almak için boşananlara karşı harekete geçti. 81 ilden binlerce ihbar alan SGK denetimlere başladı. 2 binden fazla kişi tespit edildi, bu kişilerin aylıkları kesildi.

Finans 2024-04-26 07:23:02

Daha önce 3 kez boşandı! Tuğba Özerk evlilik yıl dönümü kutlayan çifti görünce... Bomba sözler

Daha önce 3 kez evlenip ayrılan Tuğba Özerk şimdilerde açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde bir mekanda sahne alan Özerk, evlilik yıl dönümünü kutlayan bir çifti görünce kendini tutamadı. Çifti tebrik eden şarkıcı evliliğe dair yorumlarıyla gündem oldu.

Magazin 2024-04-24 10:26:30

Sivas nüfusunun yüzde 23,2’si çocuk

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin “İstatistiklerle Çocuk” çalışmasının sonuçlarını yayımladı.

Yurthaber 2024-04-24 08:17:08

İlanlar yayımlandı! Kamuya binlerce işçi alınacak!

26 kamu kurumu, toplamda 4 bin 986 yeni personel alımı yapacak. İlanlar yayımlandı, işte açık pozisyonlar...

Finans 2024-04-23 15:28:30

Astrolog açıkladı: Evlendiğiniz gün evlilik kalitenizi etkiliyor! İşte günler ve anlamları

İki kişinin romantik birlikteliğini resmi olarak bağlayan evlilik birçok kişinin hayali. Hayatın neredeyse her alanıyla yakından ilgilenen astrolojiye göre evlendiğiniz gün evliliğinizin kalitesini etkiliyor. Haftanın yedi gününün evliliğe dair farklı anlamları bulunuyor. Evlendiğiniz günün evliliğinizi nasıl etkileyeceğini merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Kadin 23-04-24 09:11

Türkiye'nin konuştuğu olay! Suphiye Orancı olayında usta oyuncu Nilgün Belgün'den bomba açıklama: Başıma bir şey gelmeyecekse...

Metin Akpınar’ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'nın programına katılmıştı. Anne Suphiye Orancı bulunmuş, ancak bir açıklama yapmak istememişti. Türkiye'nin konuştuğu bu olayla ilgili birçok yorum yapılırken dikkat çeken bir açıklama da oyuncu Nilgün Belgün'den geldi.

Magazin 22-04-24 11:06

4 kız kardeşinde nüfusunda baba adı 'Erol' yazıyordu! Duygu Nebioğlu'na gelen o mesaj kafa karıştırdı: O tarihlerde Erol bekardı

Metin Akpınar’ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'nın programına katılmıştı. Türkiye'nin konuştuğu isim Suphiye Orancı'nın 4 kız çocuğunun da nüfusta baba adının 'Erol' olması dikkat çekmişti. Erol'un kim olduğu merak konusu olmuşken Duygu Nebioğlu kendisine atılan bir ihbar mesajını sosyal medya hesabından paylaştı. Gelen ihbar mesajı kafaları karıştırdı.

Magazin 21-04-24 15:56

Hem kalbini hem parasını kaptırdı! Evlilik vaadiyle 2 milyon liralık vurgun

Ankara'da yaşayan Necla Özmen, 2016 yılında spor salonuna yazıldı, orada bir gençle tanıştı. Ancak hikayenin sonu pek de mutlu bitmedi. Özmen hem kalbini hem de tüm birikimini o kişiye kaptırdı. Suçladığı genç, iddiaya göre ondan aldığı paralarla bir başkasıyla evlendi. Hüsrana uğrayan talihsiz kadın kandırıldığını düşünüyordu, canı bu kadar yanınca o da hakkını aramak için 50 yaşında hukuk fakültesi öğrencisi oldu.

Haber 21-04-24 10:30

Emeklilik dilekçesinde en doğru ay! Memur da özel sektör çalışanı da merak ediyordu: İşte yüksek emekli maaşı almanın tüyosu

Emeklilik için gün sayanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya emeklilik dilekçesi verecekler dikkat! Daha fazla emekli maaşı, kıdem ve emeklilik tazminatı almak için en doğru aylar belli oldu. Yıl içinde emeklilik dilekçesi verenler o yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş artışlarından aynen yararlanırken, memur ve özel sektör çalışanları için kritik ay Temmuz oldu.

Finans 20-04-24 10:17

Duygu Nebioğlu'nun Ümit Besen'le ilgili açıklaması çok konuşulmuştu... Ümit Besen'den açıklama geldi

Metin Akpınar’ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'nın programına katılmıştı. Nebioğlu, "Annem Ümit Besen yüzünden cezaevine girdi" demişti. İddiaların ardından Ümit Besen'den açıklama geldi.

Magazin 19-04-24 13:53

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, 'Ablamın babası 'Uğur Dündar' demişti! Müge Anlı'yı bile şaşkına çeviren 'Yeşilçam iddiası'... Konu Erol Simavi'lere kadar geldiyse

Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için günlerdir Müge Anlı canlı yayınına çıkıyor. Müge Anlı Suphiye Orancı'yı buldu ancak tüm Türkiye'nin merak ettiği anne "Benim çocuklarım kimseyi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı ve görüntü vermek istemedi. Suphiye Orancı hakkındaki yeni iddialar ise ağızları açık bıraktı. Erol Simavi'nin ismi de geçince Müge Anlı ne diyeceğini bilemedi.

Magazin 19-04-24 12:21

Orta Doğu'da işler karışıyor! Gündem olan iddia dünyayı sarstı: İran İran'dan mı vuruldu?

Tüm dünya cuma sabahına İsrail'in İran'ı vurmasıyla uyandı. Geçtiğimiz günlerdeki İran'ın saldırısına misilleme olduğu belirtilen saldırıyla ilgili çok konuşulacak detaylar ortaya çıkmaya başladı. Saldırılardan İran çok etkilenmedi. Son olarak İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian'ın İran’a yapılan saldırıda kullanılan İHA’ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA’ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktarması kafaları karıştırdı. İşte detaylar...

Haber 19-04-24 09:07

BDDK'dan yeni mevduat kararı! Miktarı duyurdular: Artık...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDKK), mevduat ve katılım fonunun kabulünde usul ve esasları belirleyen yönetmelikte değişikliğe gitti.

Finans 19-04-24 07:37

Kırmızı et fiyatlarına yine zam geldi! Etiketler bir kez daha değişiyor... Bugünden itibaren geçerli

Peş peşe zamlarla gündem olan kırmızı et fiyatlarına yine zam geldi. Et ve Süt Kurumu fiyatlarını güncelledi. Zamlar ise bugünden itibaren geçerli olacak.

Finans 18-04-24 16:05

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun annesi bulundu! Canlı yayındaki iddialar kafa karıştırdı: Uğur Dündar'ın kızı başka bir ünlünün kızı mı? Ümit Besen'in adı neden geçti şimdi?

Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için Müge Anlı ve ekibinden yardım istemişti. Müge Anlı tüm Türkiye'nin merak ettiği Suphiye Orancı'yı Almanya'da buldu. Duygu Nebioğlu'nun annesi hakkındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Magazin 18-04-24 13:47

TikTok fenomeni Mükremin Gezgin sevgilisinden evlilik teklifi aldı! O anları 'Kocam' diyerek paylaştı

Son olarak askere gideceğini duyuran ünlü TikTok fenomeni Mükremin Gezgin sevgilisinden evlilik teklifi aldığı anları paylaştı. Videoda, sevgilisinin evlilik teklifini gören Mükremin Gezgin'in duygusal anları yer aldı.

Magazin 17-04-24 16:20

THK duyurdu: Borçları yapılandırdık, ilk taksidi ödedik

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti (THK), kurumun borçlarını yapılandırarak ödemeye başladıklarını duyurdu. Kasım 2023’te göreve başlayan THK Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada "Taksitlendirdiğimiz borcumuzun da ilk yüklü ödemesini de yaptık" dedi.

Finans 16-04-24 13:16

Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu 'annemi bulmak istiyorum' dedi! Müge Anlı'dan cevap gecikmedi

Geçtiğimiz aylarda evlilik dışı ilişkisinden ikiz kızları olduğu ortaya çıkan Metin Akpınar kızı Duygu Nebioğlu son dönemde babası ile yaşadığı gerginliklerle yeniden gündemde. Geçtiğimiz günlerde 'Ben annemi bulmak istiyorum, bunun için Müge Anlı'dan yardım talep ediyorum' diyen Nebioğlu'na Müge Anlı'dan yanıt gecikmedi.

Magazin 16-04-24 08:26

Son dakika | Şubat ayı işsizlik oranı belli oldu! TÜİK'ten güncel veriler geldi

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı için işsizlik rakamlarını açıkladı. Böylelikle şubatta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu.

Finans 15-04-24 10:07

Flört gurusunun sözleri sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi! Evlilik kadınlara mutluluk getirmiyor

Kadınların evlenme fikrinden hoşlandığı düşünülüyor ancak bir flört uzmanı her kadının evliliğe sıcak bakmadığını söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sosyal medyadan ikili ilişkilere dair yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Jana Hocking tezini bir adım daha ileriye götürerek evliliğin kadınlara mutluluk getirmediğini söyledi.

Trend 13-04-24 14:13

Bu meslekleri seçenler paraya para demeyecek! İŞKUR geleceğin mesleklerini açıkladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 2023'de 86 bin işyeri ile yapılan araştırmaya göre gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü olarak belirlendi.

Finans 13-04-24 13:40

Bayramda o ilçeye akın ettiler! Araç girişi kapatıldı, çevik kuvvet ve ek trafik ekipleri sevk edildi

Bartın'ın Amasra ilçesinde, bayram tatilinde yoğunluk yaşandı; araç kuyrukları oluştu. Bayramın ikinci gününde 20 bin girişin olduğu Amasra, yeni araç girişlerine kapatıldı. Aşırı yoğunluk yaşanan bölgelere çevik kuvvet ve ek trafik ekipleri sevk edildi. Sürücüler ise Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü alanına yönlendirildi.

Haber 11-04-24 17:59

Gaye öğretmen, evinde ölü bulundu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde Gaye Kayan (54) (fotoğraftaki) ailesi ile birlikte yaşadığı evinde ölü olarak bulundu. Ölüm nedeninin kalp krizine bağlı olduğu tahmin edilen Kayan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Haber 11-04-24 15:08

Dolandırıcıların yeni yöntemi! Şikayetler gün geçtikçe artıyor: 50 bin euro karşılığında ayrı ev şartıyla...

Sosyal medyada son zamanlarda artan evlilik platformları dikkat çekiyor. Sadece gerçek evlilik değil vatandaşlık almak için formalite evlilik düşünenleri de gözlerine kestiren dolandırıcılar önce parayı alıyor sonra ortadan kayboluyor. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, "Bize ilginç gelmeye başlayan şikayetler alıyoruz." diyerek uyarıda bulundu.

Haber 11-04-24 12:48

Lisede blok ders uygulamasına son verilmesi için MEB'e tavsiye kararı! 'Uygun değil'

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da yapılan bir başvuru üzerine, lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

Egitim 11-04-24 12:02

Metin Akpınar ve kızı arasında sular durulmuyor! 'Fakirlik' belgesini neden aldığını ilk kez açıkladı

Metin Akpınar’ın evlilik dışı ilişkisinden 1988’de dünyaya gelen Duygu ve Sevgi Nebioğlu kardeşler yıllar sonra ortaya çıkmıştı. Akpınar’ın yıllar sonra ortaya çıkan ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, fakirlik belgesini iptal ettirmeye çalıştığını iddia etti. Duygu Nebioğlu, fakirlik belgesini neden aldığını ilk kez açıkladı. Nebioğlu, "Benim üzüntülerimi elem ve kederimi karşılayacak rakam değil. Bir milyon lira maddi açıldı. 10 milyon lira da manevi tazminat açıldı." dedi. İşte detaylar...

Magazin 10-04-24 22:47

Metin Akpınar kızının fakirlik belgesinin iptalini istedi! Duygu Nebioğlu çileden çıktı! 'Siz önce...'

Geçtiğimiz aylarda evlilik dışı ilişkisinden ikiz kızları olduğu ortaya çıkan Metin Akpınar kızı Duygu Nebioğlu ile yaşadığı gerginlikle yeniden gündem oldu. Duygu Nebioğlu, Akpınar'ın fakirlik belgelerinin iptalini istediğini duyunca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla ağızları açık bıraktı. Nebioğlu babası Akpınar'a zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Magazin 09-04-24 08:38

65 yaşındaki belediye başkanı 16 yaşındaki eşiyle aşk tazeledi! Aşk dolu bir yıl diyerek evlilik yıl dönümlerini kutladı

Brezilya'nın Parana eyaletinin Araucaria bölgesinin eski belediye başkanı olan Hissam Hussein Dehaini geçtiğimiz yıl hayatını 16 yaşındaki gençler güzellik yarışmasında ikinci olan Kauane Rode ile birleştirmişti. İkilinin evlilikleri ülkede büyük sansasyona neden olurken dünya basının da geniş yankı uyandırmıştı. Dehaini evlilik yıl dönümlerini aşk dolu bir mesajla kutlamayı tercih edince yeniden gündem oldu.

Trend 09-04-24 08:24

Maaşını PTT'den alanlar dikkat! Emekli promosyonunda SGK kapsama dahil etmemişti: Tek çare maaş taşıma

Emekli promosyonları güncelleme yapılarak 18 bin liraya kadar yükseldi. Kamu bankalarında ise rakam 12 bin TL! Ancak geçmiş yıllarda 19 banka ile anlaşma yapan Ssosyal Güvenlik Kurumu SGK’nin PTT’yi dahil etmemesi, maaşını PTT’den alan emeklileri banka değiştirmek zorunda bıraktı. İşte haberin detayları ile 2024 Nisan ayı itibarıyla en yüksek emekli promosyonu veren bankalar…

Finans 09-04-24 07:51

Özgür Erdursun’dan bayram mesaisi hesaplaması! Asgari ücretliye 2000 liraya yakın fazla mesai ücreti

9 günlük bayram tatilinde çalışacak mesai ücretleri hesaplaması için sorgulama yaparken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun konuya açıklık getirdi. Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılması sonrası çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesaplayan Erdursun, asgari ücretle çalışan bir kişinin ilave olarak 1.983.58 TL ücret alacağını söyledi. Peki, bayram mesai ücreti 2024 ne kadar? Bayram mesai ücreti nasıl hesaplanır? İşte detaylar…

Finans 08-04-24 13:28

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde değişiklik! Evleneceklere, ev alacaklara 'kredi' gibi uygulama: Şartlar belli oldu, yüzde 50'sini alabilecekler

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'sini alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları belli oldu. Buna göre 5 yıl sistemde olma durumuna bakılacak. Ödenecek miktarın yüzde 30’u devlet katkısı hesabından düşülecek.

Finans 08-04-24 10:58
BES

Yaş farkı olay olmuştu! Berdan Mardini genç sevgilisiyle evlendi mi?

Fatoş Yelliler ile sancılı bir boşanma süreci yaşayan ünlü türkücü Berdan Mardini'nin kendisinden yaşça küçük Dilara Talay ile yeni bir aşka yelken açması çok konuşulmuştu. Mardini'nin sevgilisi için 'Kızı yaşında' yorumları yapılmıştı. Ünlü isim şimdi de evlilik açıklamasıyla gündeme geldi.

Magazin 05-04-24 08:05

TÜİK'ten çarpıcı araştırma, oran ilk kez açıklandı: Geçmişte maddi durumları çok kötüydü, onlar artık en yüksek gelir grubunda!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırma sonuçlarını ilk kez açıkladı. 14 yaş civarındayken ailesinin maddi durumunu 'çok kötü' olarak belirten kişilerin, yüzde 16,5'inin şu an en yüksek yüzde 20'lik gelir grubunda, yüzde 25,5'inin ise en düşük gelir grubunda yer aldığını belirtti.

Finans 04-04-24 11:44

8 yaşındaki iki çocuğun evlilik görüntüsü olay yaratmıştı! Valilik'ten yalanlama geldi

Gaziantep Valiliği, sosyal medyada paylaşılan ve Gaziantep'te Suriye uyruklu 8 yaşında iki çocuğun evlendirildiği düğün görüntülerine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada görüntülerin Türkiye ile ilgisinin olmadığı belirtildi.

Haber 04-04-24 07:32

Mart ayı enflasyon rakamları ile emekli zammı ve memur zammı ortaya çıktı! 3 aylık enflasyon farkı cepte: SGK Uzmanı Temmuz zammı için 'kök maaş' formülünü anlattı, rakam verdi

Son dakika haberi… Emekli zammı ve memur maaşı zammı için 3 aylık rakam kesinleşti. Mart ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre Mart enflasyonu aylık bazda yüzde 3,16 artış gösterdi. Peki emekli maaşı zammı ne oldu? 3 aylık enflasyon farkı ile memur zammı oranı ne? SGK Başuzmanı İsa Kararaş Temmuz ayında emekli kök maaşı için yeni düzenleme geleceğini açıkladı. Taban aylık ve refah payı formülü ile en düşük emekli maaşı ortaya çıktı.

Finans 03-04-24 13:26

Erzurum’dan 2 ayda 13.5 milyon dolarlık dış ticaret

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerini paylaştı.

Yurthaber 03-04-24 12:02

Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor: 'Alo' derken düşündürtecek zam! Yeni ücret tarifesi belli oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı. Böylece bir 'alo' demenin maliyeti 3 lira 12 kuruşu aştı...

Finans 03-04-24 07:55

'Evlilik' yorumuyla gündem olmuştu! Teşkilat'ın yıldızı Çağlar Ertuğrul parayı nereye harcadığını açıkladı

Son olarak Teşkilat dizisinde hayat verdiği 'Serdar Kılıçarslan' karakteriyle büyük beğeni toplayan Çağlar Ertuğrul 'evlilik' yorumuyla gündem olmuştu. 'Düğün yapmayın nikah kıyın' diyen ünlü oyuncu şimdi de parayı nereye harcadığını açıkladı.

Magazin 02-04-24 14:53

İlişkilerde tüm erkeklerin söylediği 'gizli yalanı' ifşa edince sosyal medyada gündem yaratmayı başardı! Kullanıcılar ikiye bölündü

Küçük beyaz yalanlar zaman zaman ilişkilerde oldukça sıradan olabilir ancak bir podcast yayıncısı "tüm erkeklerin partnerlerine söylediği" gizli bir yalan olduğunu iddia etti. Jake Craig'in TikTok'tan yaptığı paylaşımında erkeklerin evlilik konusunda bazı dönemlerde özellikle yalan söylediğini dile getirdi.

Trend 02-04-24 13:47

Emeklilere bayram ikramiyeleri ödenmeye başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerini bugün itibarıyla ödemeye başladı.

Yurthaber 02-04-24 10:26

Sinan Akçıl'la iki kez evlenip boşanmıştı! Burcu Kıratlı'dan 'evlilik' sorusuna bomba yanıt

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl ile iki kez evlenip boşanan Burcu Kıratlı rol aldığı yapımlardaki başarısı ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. Sosyal medya paylaşımlarıyla da adından söz ettiren Kıratlı bu defa 'evlilik' sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu.

Magazin 30-03-24 13:20

Özge Gürel'in çöl pozları sosyal medyayı salladı! Bakan bir daha baktı

Serkan Çayoğlu ile mutlu bir evlilik yürüten oyuncu Özge Gürel bu kez yaptığı son paylaşımla adından söz ettirdi. Oyuncu Instagram hesabından beyaz elbisesiyle çekildiği çöl pozlarını paylaştı. Paylaşım kısa süre içerisinde gündem olmayı başardı.

Magazin 30-03-24 09:59

KYK Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi.

Yurthaber 29-03-24 10:14

Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İstatistiklerle Yaşlılar 2023" çalışmasını paylaştı.TÜİK verilerine göre 650 bin 401 kişinin yaşadığı Sivas’ta nüfusun 91 bin 517 kişisini yaşlı nüfus oluşturdu.

Yurthaber 29-03-24 08:35

Emeklilerin banka promosyonlarında yeni gelişme! SGK anlaşma yapılan bankaları duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz günlerde emeklilerin banka promosyonlarının 8 bin ila 12 bin lira, ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağını açıklamıştı. SGK tarafından yapılan yeni açıklamada anlaşma yapılan bankalar belli oldu.

Finans 28-03-24 18:30

Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Adıyaman’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem bölgesinde hayata geçirdiği ’Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi’ projesi kapsamında krediden faydalanmak isteyen genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı.

Yurthaber 28-03-24 14:13

İİBF’den TÜBİTAK destekli “Konuk Bilim İnsanı Ziyareti” etkinliği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “Konuk Bilim İnsanı Ziyareti Cross-Culturel Management: A Swedish Experience” etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 28-03-24 10:55

Aura nedir, aura ne demek? Aura kelimesinin TDK sözlük anlamı

Son zamanlarda sıklıkla duyulan ve ne olduğu merak edilen sözcüklerden biri de aura’dır. Türkçe, binlerce sözcüğün bulunduğu ve kullanıldığı en zengin diller arasında yer alır. Bu zenginliğin korunması ve gelişmesi amacıyla da Türk Dil Kurumu tarafından birçok yetkili görevlendirilmiştir. Sözcüklerle ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, sözcüklerin anlamları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Peki, aura ne demek? Aura kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 26-03-24 23:48

Evlilik kredisi nedir, şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi yardımının belli başlı koşulları karşılayan kişilere yapılacağı bilinir. 15 Şubat 2024 itibarıyla başvurulabilen devlet destekli evlilik kredisinin miktarı 150.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu krediye başvurmak isteyen kişilerin ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma gibi temel şartları karşılamaları gerekir. Evlilik kredisinin diğer başvuru şartlarının detaylı bir şekilde sıralanması ise sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması bakımından önemlidir.

Finans 26-03-24 19:37