Iran Ile Nukleer Anlasma Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas yetkilisi İsmail Haniye ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştü!

İran ile İsrail arasında artan tansiyon sonrası Türkiye, bölgede yaşanan gerilimi durdurmak için hamlelerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a gelen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yle görüştü. Öte yandan Erdoğan bu görüşme sonrasında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile de görüştü.

Haber 2024-04-20 14:56:32

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak büyüme verisine odaklandı

Küresel piyasalarda, İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle bu hafta karışık bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisine odaklandı.

Finans 2024-04-20 13:20:06

Bakan Fidan ve Mısırlı mevkidaşından önemli açıklamalar! 'Bu gerginliğin yayılma ihtimali var'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı Mevkidaşı Samih Şükri ile ortak basın toplantısında konuştu. Önemli açıklamalar yapan Bakan Fidan "Görüşmemizde Gazze'de yapılması gerekenlerin altını çizdik. Yardımların Refah sınır kapısına ulaşması için yoğun çalışıyoruz. Gazze krizi çözülmezse böyle krizler artarak devam eder" derken Şükri "İran-İsrail gerilimi ile ilgili olarak, bu savaşın bu çatışmaların bu gerginliğin yayılma ihtimali var. Bütün araçlarla gerilimin büyümemesi için çalışıyoruz" dedi.

Haber 2024-04-20 13:15:54

Bakan Fidan'dan İran teması! Mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü

İran-İsrail gerilimi çerçevesinde Türkiye de temaslarını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile görüştü.

Haber 2024-04-19 15:54:31

Küresel piyasalarda İran-İsrail etkisi! Negatif seyrediyor

Küresel piyasalarda, İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle negatif bir seyir izleniyor.

Finans 19-04-24 09:48

İran ile İsrail arasında sular durulmuyor! Hamaney'in temsilcisinden çok sert sözler: 'İsrail'in kulağını çektik'

İran'ın İsrail'e düzenlediği misilleme saldırısı sonrası bölgede tansiyon tavan yapmıştı. İran, İsrail'e onlarca füze ve İHA ile saldırmıştı. Bölgedeki tansiyon bir an olsun düşmezken İran'ın dini lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Seyyid Muhammed Ali Al-i Haşim, İsrail'e çok sert sözlerle yüklendi. Haşim, İsrail'in kulağını çektiklerinin notunu düşerek, "Biz hiç korkmuyoruz. Biz biliyoruz, saldırı yapamazlar. Eğer yaparlarsa biz hazırız. Daha sert karşılık veririz." dedi.

Haber 17-04-24 11:48

Tolga Karel de Hakan Ural'ı diline doladı! 3. Dünya Savaşı çıkmış...

Hakan Ural gerek döner yorumuyla gerek İran-İsrail gerilimini yorumlamasıyla gündemden düşmüyor. Yurt dışında yaşayan Tolga Karel de Hakan Ural ile dalga geçti.

Magazin 15-04-24 08:34

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail ve İran'a itidal çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Haber 15-04-24 00:50

Orta Doğu'da İran-İsrail gerilimi! ABD ile Türkiye arasına kritik görüşme: CIA Başkanı'ndan dikkat çeken istek

MİT Başkanı İbrahim Kalın, CIA Başkanı William Burns ile Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Burns, Kalın'dan İran-İsrail geriliminde arabulucu olmasını istedi.

Haber 14-04-24 19:06

İran-İsrail gerilimi sonrası CHP lideri Özgür Özel'den açıklama: Büyük endişeyle izliyoruz'

İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği "Gerçek Vaat Operasyonu" saldırısıyla ilgili CHP lideri Özgür Özel'den açıklama geldi. Özel, "Bölgemizi tehdit eden İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırıları büyük endişeyle izliyoruz" dedi.

Haber 14-04-24 14:14

İran İsrail'i vurdu, Kurtlar Vadisi'ndeki sahne gündem oldu! Sosyal medyada herkes Polat Alemdar'ın o tespitlerini paylaşıyor

İran, İsrail'i kamikaze İHA'larla vurdu; Kurtlar Vadisi'ndeki o sahne gündem oldu. Bölgede gerilimi tırmandıran saldırı sonrası sosyal medyada herkes o sahneyi paylaşmaya başladı. Söz konusu sahnede dizideki Polat Alemdar karakterinin, İsrail ile İran üzerine yaptığı tespitler dikkat çekti.

Haber 14-04-24 06:34

İran'dan bardağı taşıracak hamle! İsrailli milyarderin gemisine el kondu

İran ile İsrail arasındaki tansiyon artık patlama noktasına geldi. 1 Nisan tarihinde İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu hedef alması sonrası İran'dan 'cezalandıracağız' mesajı gelmişti. İki ülke arasında savaşın her an patlak vermesi bekleniyor. Son olarak İran'dan bardağı taşıracak bir hamle geldi.

Haber 13-04-24 13:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe temaslar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Öte yandan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de telefonda görüştü. Ayrıca Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Tinubu ile de görüştü.

Haber 10-04-24 14:37

CNN International duyurdu: Orta Doğu'da yeni savaş... Tarih verildi!

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah ile İsrail ordusu, Aksa Tufanı'nın hemen ardaından bu yana savaşıyor. Sınır hattından taşmayan çatışmalarda şimdiye dek Hizbullah cephesi 200'den fazla kayıp verirken, İsrail ise 10'dan fazla üst düzey askeri yetkilisinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber 29-02-24 14:11

Bakan Fidan'dan ABD-İran çatışmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Durum iyi değil, daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran'ın kontrollü çatışmasına ilişkin, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

Haber 04-02-24 21:18

İran'dan ABD'ye sert uyarı! Stratejik hata olarak değerlendirdi: Bölge için feci sonuçlar doğuracak

ABD ile İran arasındaki ilişkiler pamuk ipliğine bağlı devam ediyor. ABD'nin Yemen'in başkenti Sana'yı hedef alması sonrası İran'ın tepkisi dünya kamuoyunda merak ediliyordu. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Bakanlık, ABD'nin tutumunu "stratejik hata" olarak değerlendirerek, bölgede feci sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haber 04-02-24 14:01

Orta Doğu cadı kazanı! ABD ve İngiltere Yemen'in başkenti Sana'yı hedef aldı

Orta Doğu'da tansiyon her geçen gün artıyor. ABD ile İran arasındaki sürtüşme, bir savaşa evrilmek üzereyken Yemen'deki Husiler de Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarına devam ediyor. ABD ve İngiltere, İran destekli Husileri hedef göstererek Yemen'in başkenti Sana dahil 5 şehre hava saldırısı düzenledi. ABD Savunma Bakanlığı saldırı sonrası 13 farklı bölgede toplam 36 Husi hedefinin vurulduğunu ifade etti.

Haber 04-02-24 09:56

ABD'den üs saldırısına misilleme! Irak ve Suriye'deki İran destekli gruplar hava saldırısıyla vuruluyor! Biden'dan açıklama

ABD, Ürdün'deki üslerine yapılan ve 3 askerin öldüğü saldırıya yanıt için hava saldırısı başlattı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlı milis gruplara ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı 85 hedefin vurulduğunu belirtti. ABD Başkanı Biden "Üs saldırısına karşılığımız, bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda sürecek" açıklamasını yaptı.

Haber 03-02-24 00:10

SON DAKİKA | Ürdün'deki saldırı sonrası Biden'dan açıklama: Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa...

Ürdün'de geçtiğimiz günlerde Suriye sınırındaki bir ABD üssüne İHA ile saldırı düzenlenmişti. 3 askerin öldüğü, 34 askerin yaralandığı saldırı sonrasında İran yanlısı Şii bir grup saldırıyı üstlenmişti. Bu saldırı ile birlikte ABD'nin nasıl bir hamle yapacağı gündem olmuştu. Beklenen açıklama ABD Başkanı Joe Biden'dan geldi.

Haber 30-01-24 19:10

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Gündemimizde' diyerek duyurdu! İran ile yeni sınır kapıları açılacak

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Erdoğan, İran ile 10 yeni anlaşma yapıldığını kaydetti. Öte yandan toplantı sonrası Türkiye-İran İş Forumu'nda konuşan Erdoğan, "İran'la yeni sınır kapıları açılması konusu gündemimizdedir" dedi.

Haber 24-01-24 19:16

Orta Doğu’da yeni kriz! Önce İran vurdu şimdi de Pakistan saldırdı: Fırlatılan füzeler sınır köyüne düştü: 4’ü çocuk 7 kişi öldü…

Pakistan ile İran arasında yaşanan gerilimde korkulan oldu. Son dakika haberine göre Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu. Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirirken İran, Pakistan tarafından sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 18-01-24 08:16

SON DAKİKA | Irak'tan Aliağa'ya gelen St. Nikolas gemisi ile iletişim kesildi! Kayıp gemi bulundu: 'El koyduk'

Son dakika haberi: Irak'tan Aliağa'ya doğru yola çıkan ve petrol taşıyan St. Nikolas gemisi ile Umman açıklarında iletişim kesildi. Gemide 1'i Yunan, 18'i Filipinli toplam 19 mürettebat bulunuyordu. Gemiye silahlı kişilerin baskın yaptığı iddia edildi. Tüpraş'tan yapılan açıklamada gemide Türk mürettebatın bulunmadığı bildirildi. Öte yandan İran yaptığı açıklamada ABD'ye misilleme olarak gemiye el koyduklarını açıkladı.

Haber 11-01-24 20:17

Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile telefonla görüştü!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonla görüştü.

Haber 05-01-24 01:18

Yolcu otobüsünden külçe külçe altın çıktı! Miktarı dudak uçuklattı

Sivas’ın İmranlı ilçesinde durdurulan İran plakalı yolcu otobüsünden 6 kilo ağırlığında 13 parça külçe altın ile 600 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Haber 28-12-23 11:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 26-11-23 21:08

Hizbullah lideri Nasrallah ilk kez açıkladı: İnsansız silahlar devrede! Dikkat çeken İran detayı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ilk kez insansız hava aracı (İHA) ile 500 kilogram ağırlığında patlayıcı içeren Burkan ve Katyuşa füzelerini kullanmaya başladıklarını açıkladı. Nasrallah ayrıca İran'ın, Filistin ve Lübnan için mali, askeri ve diğer destekler konusunda da yardım sağladığını itiraf etti.

Haber 11-11-23 18:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.

Haber 09-11-23 14:54

SON DAKİKA | Dışişleri Bakanı Hakan Fidan duyurdu! İran Cumhurbaşkanı Türkiye'ye gelecek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile yaptığı ortak basın toplantısında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Haber 01-11-23 13:43

Kayınpederiyle kayınvalidesinin cesetlerini parçalayıp derin dondurucuda saklamıştı! Esenyurt'ta dehşet saçan damat: 'Mirasa konmayı istiyordu'

İstanbul'da kayınpederi ile kayınvalidesini öldürüp cesetlerini parçalayan, parçaları derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi (37), görülen son duruşmadaki savunmasında "Shahrazad ailesinin ölmesini ve mirasa konmayı istiyordu. Shahrazad bana iftira attı" dedi. Maktüllerin kızları Şirin ve Şehrazad Galeh Bakhtiari'nin de cinayette yardımlarının olduğu gerekçesiyle hapislerinin talep edildiği davada karar verildi.

Haber 01-11-23 11:58

ABD'den İran ve Hamas'a yeni yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, İran ve Hamas'a yeni yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. ABD'nin yaptırımları ile hedef alınanlar arasında Hamas ile İran hükümeti arasında irtibatı sağlayan kişi olarak tanımlanan Halid Kaddumi ile Hamas üyelerini eğitmek ve onlara yardım etmekle suçlanan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü yetkilileri Ali Morshed Shirazi ve Mostafa Mohammad Khani de bulunuyor.

Haber 27-10-23 15:04

Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a gözdağı! Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ve Lübnan'daki Hizbullah'a çok sert bir uyarıda bulundu. Netanyahu, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları karanlık ve aydınlık arasındaki savaşa benzeterek, "Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz" dedi.

Haber 16-10-23 18:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi: Miçotakis, Reisi ve Sunak ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımlar ele alındı. Reisi ile görüşmesinin ardından Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de görüştü.

Haber 16-10-23 14:40

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu! Cristiano Ronaldo, 99 kırbaç cezasıyla yargılandı...

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr'da forma giyen Cristiano Ronaldo, daha önce herhangi bir futbolcunun görmediği bir cezayla karşı karşıya... İran ziyareti sırasında engelli ressam Fatemeh Hamami ile bir araya gelen Portekizli futbolcu, kendisine hediye edilen resimler sonrası fotoğraf çektirmişti. Fotoğrafta Hamami'ye dokunan Ronaldo'nun İran yasalarına göre suç işlediği ve 99 kırbaç cezasıyla yargılandığı belirtildi. İşte detaylar...

Spor 13-10-23 12:49

İran dini lideri Hamaney İsraillilere seslendi: Bu felaketi başınıza siz getirdiniz

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, sosyal medya üzerinden yaptığı İbranice paylaşım ile İsraillilere seslenerek, "Bu felaketi başınıza siz getirdiniz" dedi.

Haber 11-10-23 00:20

Bakan Fidan'dan peş peşe İsrail-Filistin görüşmesi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve İran Dışişleri Bakanları ile telefonda İsrail-Filistin çatışmasını görüştü.

Haber 07-10-23 20:09

Esenyurt'taki vahşette yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini öldürüp cesetlerini parçalayarak derin dondurucuda saklamıştı...

Esenyurt'ta, kayınpederi ile kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp derin dondurucuda saklayan İran uyruklu 37 yaşındaki Mohammad Khodarahmi hakkında mütalaa açıklandı. Khodarahmi’nin, 'İki kişiyi tasarlayarak kasten öldürme' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Haber 29-09-23 12:00

İranlı kadınlar, Neymar’ı tribünden izleyecek! O kural esnetildi...

Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar’ın forma giydiği Suudi Arabistan futbol kulübü Al Hilal ile İran futbol takımı Nessaci Mazenderan, Asya Şampiyonlar Ligi kapsamında 3 Ekim’de karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmada tribünlerde uzun süre sonra kadın futbolseverler de yer alabilecek.

Spor 27-09-23 17:03

Dünya bu takası konuşuyor! ABD ile anlaştılar, İran'a 6 milyar dolar geldi

Dünya İran ile ABD arasında gerçekleşen mahkum takasını konuşuyor. İki ülke arasındaki arabuluculuk anlaşması kapsamında, İran'da tutuklu bulunan 5 ABD vatandaşı serbest bırakıldı. İran Merkez Bankası Başkanı Muhammed Rıza Ferzin de ABD yaptırımları nedeniyle Güney Kore'de bloke edilen İran'a ait 6 milyar doların Katar'daki 8 farklı banka hesabına euro olarak gönderildiğini açıkladı.

Haber 18-09-23 19:42

Yok böyle düğün! 2 gün sürdü, 5 bin kişi katıldı... Takı miktarı dudak uçuklattı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Pinyanişi aşiretinden Ramazan Nergiz’in oğlu Yiğit Nergiz ile yine Pinyanişi aşiretinden Hacı Akbaş’ın kızı Berivan Akbaş dünyaevine girdi. Aşiret düğününde damada 3 milyon TL, geline ise 2 kilo altın takıldı. Yurt içinin yanı sıra İran, Irak ve farklı ülkelerden katılım olan 2 günlük düğüne 5 bin kişi katıldı.

Haber 18-09-23 15:37

Başkale-İran sınırında güvenlik duvarı inşa çalışmaları sürüyor

İran ile en uzun sınıra sahip Van'da, sınır hattına inşa edilen güvenlik duvarı çalışmaları sürüyor.

Yurthaber 07-09-23 11:12

Son dakika | Bakan Fidan'dan Suriye ile iş birliği mesajı! 'Bunlar biz için olmazsa olmaz' diyerek açıkladı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye hükümetinden Türkiye'nin iş birliği beklentisini açıklarken "Bunlar bizim için olmazsa olmaz konular" dedi ve İran ile Rusya'nın da katılımıyla tartışmaların 4'lü formatta ele alındığını belirtti. Bakan Fidan ayrıca Irak'ın Kerkük kentinde yaşanan gerilime ilişkin "Şehirde son dönemde artış gösteren PKK mevcudiyetine süratle son verilmesini Irak makamlarından talep ediyoruz" mesajını verdi.

Haber 03-09-23 16:14

İnsan kaçakçılarına yönelik operasyonlar Van sınırında düzensiz göçü azalttı

Van'ın İran sınırına inşa edilen güvenlik duvarı, gözetleme sistemleri, kazılan hendek ve güvenlik güçlerinin aldığı önlemler ile insan kaçakçılarına yönelik operasyonlar bölgede, düzensiz göçü bitirme noktasına getirdi.

Yurthaber 04-08-23 13:43
Van

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Haber 29-06-23 17:23

En son Alanyaspor'u çalıştırmıştı! Ersun Yanal'a sürpriz teklif! Düşünmek için süre istedi...

İran Pro Ligi’nde Persepolis ile girdiği şampiyonluk yarışında mağlup olan ve sezonu 3. sırada bitiren İstiklal, yeni sezona bilinen bir teknik direktörle girmeyi hedefliyor. İran ekibinin kulüpte görmek istediği en önemli ismin ise Ersun Yanal olduğu iddia edildi. İşte detaylar...

Spor 18-06-23 20:09

ABD'den Rusya ve İran ile ilgili kritik iddia! Moskova yakınlarındaki İHA tesisinin uydu görüntülerini paylaştılar

ABD'den İran ve Rusya ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran'ın Moskova'nın doğusundaki bir bölgede insansız hava aracı (İHA) tesisi kurması için Rusya'ya yardım ettiğini açıkladı. Kirby, Moskova yakınlarındaki kritik öneme sahip İHA tesisinin ABD uyduları tarafından uzaydan çekilmiş görüntülerini de paylaştı.

Haber 09-06-23 20:14

Bakan Güler ile Bagheri arasında kritik görüşme

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bagheri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Bagheri, Güler'i yeni görevinden dolayı kutladı.

Haber 08-06-23 13:55

İran ve Afganistan arasında gerilim yükseldi! Savaşa ramak kala...

İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletinde sınır muhafızları ile Taliban güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgeden gelen bilgilere göre, çatışmalar esnasında 2 İran sınır muhafızı ile Taliban güçlerinden 1 kişi öldü. Taliban geçici hükümeti Savunma Bakanlığı, "savaş başlatmak için bahaneler üretmenin ve olumsuz davranışlarda bulunmanın hiçbir tarafın çıkarına olmadığını" ifade ederek, Taliban yönetiminin, herhangi bir sorunu çözmenin en makul yolu olarak diyaloğu gördüğünü bildirdi.

Haber 27-05-23 20:52

Zindaşti davasında 12 sanığın dosyası ayrıldı

Firari İran uyruklu Naci Şerifi Zindaşti ile aralarında polislerin de yer aldığı sanıkların yargılandığı davada mahkeme, 12 sanığın dosyasının ayrılarak mütalaa hazırlaması için dosyalarının Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar verdi.

Yurthaber 25-05-23 10:36

İranlı ünlü şarkıcı Siyam ve eşi, sahte pasaportla Almanya'ya kaçarken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Siyam adıyla tanınan ve Türkiye'de ikamet eden İran uyruklu Sıamak Shabdel Borhan ile eşi, sahte pasaportla Almanya'ya kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Ünlü şarkıcı ve eşinin, Almanya'ya gitmek üzereyken yakalanacağını anlayınca Tahran uçağına binmek isterken yakalandığı öğrenildi. İranlı şarkıcının hem Berlin uçağına hem de Tahran uçağına check-in yaptığı ortaya çıktı. İşte akılalmaz kaçış planının detayları...

Haber 22-05-23 15:03