Google Nasil Kuruldu Haberleri

PlayGate Ventures kuruldu: Dijital oyun endüstrisinde güçlü iş birliğine imza atıldı!

Türkiye oyun endüstrisinin gelişimi noktasında önemli bir kaldıraç olacak olan PlayGate Ventures kuruldu. Yerel ve global yatırımcılara açık olacak fon, dijital oyun ve oyun teknolojileri yatırımcılarını hedefliyor.

Haber 2024-05-08 12:39:43

Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu

Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu.

Yurthaber 2024-05-08 08:01:18

Hastane otoparkına GES kuruldu

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açık otoparkına ve çatısına kurulan güneş enerji santrali (GES) ile hastanenin enerji giderlerinden aylık 7,3 milyon, yıllık ise 88 milyon TL tasarruf edilecek.

Yurthaber 2024-04-25 10:27:04

Beşiktaş durdu durdu, bombayı patlattı! Listenin başındaki isim Nuri Şahin... İlk temas kuruldu

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları tüm hızıyla sürerken Nuri Şahin ve Borussia Dortmund ile temas kurduğu ve Nuri Şahin'in durumunu sorduğu belirtildi. İşte detaylar...

Spor 2024-04-25 08:43:49

Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.

Yurthaber 19-04-24 08:29

Google Authenticator nedir, nasıl kullanılır?

Google Authenticator uygulaması, günümüzde Google Play Store'dan en çok indirilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Kimilerince güvenlik konusuna dikkat eden herkesin kullanması gereken uygulamalardan biri olarak nitelendirilen Google Authenticator, “İki Adımlı Doğrulama” biçiminde bilinir. Güvenli bir internet kullanımı için yollar arayan kişiler ise Google Authenticator ne işe yarar diye merak eder. Peki, Google Authenticator nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 18-04-24 23:34

Google Search Console nedir? Google Search Console ne işe yarar?

Google yalnızca bir arama motoru olarak görülmemektedir. İnternette hızlı arama hizmeti verdiği gibi ayrıca internet sitesi sahiplerinin de kullanabileceği pek çok yararlı hizmet sunmaktadır. İnternet üzerindeki işletmelerin nasıl bir profile sahip olduğunun bilinmesi, işletme sahipleri için oldukça önemli bir konudur. Peki, Google Search Console nedir?

Haber 18-04-24 23:16

Toplu mail gönderme: Toplu mail nasıl gönderilir? Outlook ve Gmail toplu mail gönderme

Dünya çapında en çok kullanılan mail servislerinden ikisi Outlook ve Gmail sistemleridir. Gmail, Google tarafından sunulmuş ve ücretsiz olarak kullanılabilen bir mail sistemidir. Outlook ise Microsoft tarafından sunulmuş olan bir hizmettir. Birçok farkı da bulunan bu iki mail sisteminde de toplu mail işlemleri yapılabilir.

Haber 17-04-24 01:23

Gmail toplu mail silme: Gmail'de toplu mail silme nasıl yapılır?

Mail hizmetleri günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Gmail de bu mail hizmetlerinden biridir. Gmail, Google tarafından geliştirilmiş olan ve dünya çapında en çok kullanılan mail sistemlerden biri olarak bilinmektedir.

Haber 17-04-24 01:07

Tam güneş tutulması sırasında yaşanan ani rahatsızlıklar Google aramalarına yansıdı! 'Gözlerim neden ağrıyor?'

ABD'de milyonlarca kişi tarafından izlenen "tam güneş tutulması" sırasında yaşanan göz ağrılarındaki artış, arama motoru istatistiklerine yansıdı. Google'da 'Gözlerim neden ağrıyor?' aranması tutulmayla eş zamanlı arttı. Tutulma sırasında güneşe doğrudan bakmanın gözlerde ciddi hasara neden olduğu belirtildi. Benzer şikayetlerin Ağustos 2017'de ABD'de görülen son tam güneş tutulmasında da gözlemlendiği kaydedildi.

Haber 09-04-24 17:56

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Yurthaber 03-04-24 12:24

CANLI | Sinop seçim sonuçları: Sinop'ta seçim sonuçlarında kim önde, AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu CHP'li Metin Gürbüz mü?

Yerel seçim sürecinde sona gelindi, artık sandığa gidip oy kullanma vakti! 81 ilde olduğu gibi Sinop'ta da seçim sandıkları kuruldu. Sinop Büyükşehir Belediyesi yarışında iki aday öne çıkıyor. Peki AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu önde CHP'li Metin Gürbüz mü?

Haber 29-03-24 16:31

CANLI | Samsun seçim sonuçları: Samsun'da seçim sonuçlarında kim önde, AK Partili Halit Doğan mı CHP'li Cevat Öncü mü?

2023'ün ardından 2024'te de Türkiye yeniden sandık başında. 31 Mart yerel seçimlerine artık saatler kaldı. Sonuçları en çok merak edilen sandıklardan biri Samsun Büyükşehir Belediyesi için kuruldu. Peki Samsun'daki yarışta kim önde; AK Parti'nin adayı Halit Doğan mı CHP'nin adayı Cevat Öncü mü?

Haber 29-03-24 15:51

Kastamonu’da “sağlık destek hattı” kuruldu

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlık Destek Hattı” kuruldu.

Yurthaber 25-03-24 15:20

Türk Dünyası Tarım Birliği kuruldu

Çoğunluğu genç nüfusa sahip 170 milyonluk Türk coğrafyasının tarımsal işbirliğini güçlendirmek, Türk Devletleri Teşkilatı ile birlikte bu alandaki çalışmaları hızlandırmak adına Türk Dünyası Tarım Birliği Derneği’nin kuruluşu tamamlandı.

Yurthaber 22-03-24 13:46

Kuyumculara akın sonrası Darphane'de çift vardiya! 400 kilogram altın da yetmedi! Yeni altın üretim fabrikası kuruldu

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor gelirken vatandaşlar da kuyumculara akın etti. Çok sayıda kuyumcuda altın sıkıntısı yaşandı, altında banka ve serbest piyasa arasında makas da açıldı. Darphane üretim miktarını 400 kilogramdan 600 kilograma çıkardı.

Finans 15-03-24 12:40

Skandalın böylesi! Hamile ata cinsel saldırıda bulunan sapık kıskıvrak yakalandı... Gördüklerime inanamadım

Tayland'ın Phuket kentindeki bir ahırda 18 yaşındaki Steven Lee Snyder isimli bir adam hamile ata cinsel saldırıda bulunurken güvenlik kamerasında yakalandı. Memurların onunla konuşabilmek için Google Translate'i kullanmak zorunda kaldıkları Snyder'in daha önce de benzer suçtan gözaltına alındığı ifade edildi.

Trend 14-03-24 09:02

Kadıköy'ün yeni gölü sosyal medyada gündem oldu! Gören bir daha baktı

Kadıköy'de bir arsada 5 yıl önce inşaat çalışması başladı. Kazı ve temel atma çalışmasının ardından inşaatta faaliyet durdu. İnşaat sahasına yağmurla birlikte su doldu. Google Maps uygulaması ise su birikintisini göl olarak algıladı. Bu durum ise sosyal medyada gündem oldu. Göle dönen çukur drone ile görüntülendi.

Haber 12-03-24 17:59

Nilüfer’de ilk iftar sofrası İhsaniye’de kuruldu

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Nilüfer’de iftar sofraları kuruldu.

Yurthaber 12-03-24 15:49

İftarda sarayda gibi hissettiriyor, deniz ziyafeti eşlik ediyor! İstanbul'da restoranda oruç açmak isteyenleri şaşırtan fiyatlar

Dün itibarıyla ilk kez ramazan sofraları kuruldu, ilk iftarlar yapıldı. Kimileri orucunu evde açarken kimileriyse dışarda restoranlarda açmayı tercih etti. Peki ramazanda İstanbul'da bir restoranda iftar yapmanın maliyeti ne kadar, sofrada neler bulunuyor? Saray şıklığı ve deniz ziyafeti eşliğinde iftar yapmak isterseniz kabarık bir faturayı gözden çıkarmanız gerekiyor. En uygun menü fiyatları ise 500 TL'den başlıyor.

Finans 12-03-24 08:49

Isparta Belediyesi’nin iftar sofrasında birlik ve beraberlikle ilk iftar açıldı

Isparta Belediyesi tarafından bu yıl geleneksel iftar sofrası Subay Lojmanları’nın yan tarafında yeni yapılan yeraltı katlı otoparkta kuruldu.

Yurthaber 12-03-24 07:42

Van’da obezite ile mücadele standı kuruldu

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’ kapsamında stant açarak, vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümlerini yaptı.

Yurthaber 05-03-24 14:24
Van

Evcil hayvanlar için ilk beslenme danışmanlığı birimi Ankara Üniversitesinde kuruldu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde evcil hayvanlara yönelik beslenme danışmanlık hizmeti sunacak Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi kuruldu.

Yurthaber 04-03-24 11:15

Gelininin evine giren kişiyi bıçaklayarak öldüren kayınpeder kendini bakın nasıl savundu! 'Gece üst kattan sesler geldiğini duydum...'

Bartın'da Recep Karakuş (58), oğlu işteyken gelininin yanına gelen Aykut Yaldız’ı (29) bıçaklayarak öldürdü. Üst kattan gelen sesler üzerine gelininin evine çıktığını söyleyen Karakuş, “Bıçağı da yanıma alarak, üst kata çıktım. O sırada karanlıktı, şahsı görmedim. Biraz boğuştuk. Sonra bıçağı sapladığımı bile hatırlamıyorum. Şok halindeydim. Kendimi korumak için yaptım, pişmanım” dedi. Aykut Yaldız’ın babası Hamit Yaldız ise “Oğluma tuzak kuruldu. Bilerek eve çağrıldı, öldürüldü" dedi.

Haber 01-03-24 10:59

Şota Arveladze'den Galatasaray maçının ardından ilginç açıklama!

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray’ı yenerek yarı finale çıktıkları Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından yaptığı açıklamada, “Galatasaray’ı yendim. Şimdiki hedefim Trabzon’u yeneceğim. Sonra da finaldeki rakibimi yeneceğim. Zaten sistem öyle kuruldu. Bütün şampiyonları yeneceğim ve Şampiyonlar Ligi’ne gideceğim” dedi.

Spor 01-03-24 07:59

ZBEÜ’de elektrikli araç şarj istasyonları kuruldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü, 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ve İbni Sina Kampüsünde ikişer adet olmak üzere toplamda altı adet şarj istasyonu kuruldu.

Yurthaber 26-02-24 14:20

YouTube Shorts para kazanma: YouTube Shorts’tan nasıl para kazanılır? YouTube Shorts para kazanma şartları nelerdir?

Dünya genelinde küresel bir kültür hâline gelen birçok sosyal medya uygulaması mevcuttur. YouTube da bu sosyal medya uygulamaları arasında olup, milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Google şirketine ait olan bu platformun kendi içerisinde de birçok farklı özelliği vardır. Bu farklı özelliklerden biri kullanıcıların para kazanmasına fırsat tanıyan YouTube Shorts özelliğidir. Peki, YouTube Shorts’tan nasıl para kazanılır, para kazanma şartları nelerdir?

Haber 19-02-24 18:03

Erzincan'daki maden ocağı sahasında Acil Müdahale Ünitesi kuruldu

Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması meydana gelen maden ocağı sahasında Acil Müdahale Ünitesi kuruldu.

Yurthaber 16-02-24 11:30

Erzincan'daki maden kazasının araştırılması için komisyon kuruldu

Erzincan İliç’te meydana gelen maden kazasının araştırılmasına ilişkin komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 15-02-24 07:25

Diyarbakır Gazi Yaşargil’de sağlıklı yaş alma merkezi kuruldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Sağlıklı Yaş Alma Mekezi (YAŞAM) kuruldu.

Yurthaber 12-02-24 14:40

Her 5 kişiden 3'ünü endişelendiriyor, 31 Mart yaklaşırken gündemde! Yerel seçimler yaklaşırken hayata geçti: Herkes erişebilecek

31 Mart yerel seçimleri için takvim işlerken dezenformasyon da sosyal medyanın kaçınılmaz gerçeklerinden biri olarak etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle yapay zeka destekli dezenformasyonun önüne geçilmesi adına yeni bir platform kuruldu. 'Yapay Gündem' ilk olarak 31 Mart yerel seçimine özel yayınıyla okurlarıyla buluşacak.

Haber 12-02-24 10:49

Adı: 'Eski sevgili pazarı' İstanbul'da kuruldu, yoğun ilgi görüyor! Sana kırmızı hiç yakışmıyor yazan da var Derdinden, kederinden yırttığım pantolon yazan da

14 Şubat Sevgililer Günü'ne günler kala Nişantaşı'nda 'eski sevgili pazarı' kuruldu. Eski sevgililerinden kalan eşyalarını satmak isteyenler, ürünlerin üzerine "Sana kırmızı hiç yakışmıyor" gibi ilginç notlar da yerleştirerek satışa sundu. Yiğit Sahur, "Şu anki kız arkadaşımla birlikte sosyal medyada bu pazarın kurulacağını gördük. Elimizde önceki ilişkilerimizden kalan eşyaları toplayarak satış yapmaya başladık. Yoğun da bir ilgi var, daha ilginç diyaloglar da yaşarız diye düşünüyorum" dedi.

Haber 11-02-24 13:43

Kayseri'de korkunç kaza! İki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 4 yaralı

Kayseri'de iki otomobilin çarpışması sonucu can pazarı kuruldu! Feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Haber 08-02-24 06:22

Öğrenince denemeden duramayacaksanız! Google'a o kelimeleri yazınca çıkıyor... Arama çubuğuna yazmak yeterli

Her geçen gün gelişen ve değişen arama motoru Google, yenilikler yapmaya devam ediyor. Kullanıcıları şaşırtacak bazı "özelleştirilmiş" Google aramaları ise oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Google'a yazdığınız bazı kelimelerden sonra ekranınızda ilginç değişimler oluyor. İşte sizi şaşırtacak o aramalar...

Haber 07-02-24 17:41

İstanbul'da tsunami gözlem istasyonu! Bir ilk... Kartal sahilinde kuruldu: 7 dakika önceden haber verecek!

İstanbul'da deprem ve ardında oluşabilecek tsunami tehlikesine karşı dikkat çeken bir önlem alındı. İstanbul'un ilk tsunami gözlem istasyonu Kartal sahiline kuruldu. Kandilli Rasathanesi tarafından kurulan tsunami istasyonu sayesinde tehlikeden dakikalar önce haberdar olunabilinecek. Dalga yüksekliğini ölçen sensörler sayesinde kaçış için vakit kazandıracak olan tsunami istasyonları Ege ve Akdeniz'de de kurulacak.

Haber 05-02-24 07:41

Facebook 20 yaşında: Yurt odasında kuruldu, şimdi dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları arasında!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları arasında yer alan Facebook, 4 Şubat 2004'te Mark Zuckerberg ve 3 arkadaşının Harvard Üniversitesi'ndeki yurt odasında kurulmuştu. Facebook bugün ise 20'inci yaşını kutluyor. Platform, veri güvenliği ve rekabet ihlali tartışmalarıyla yıpransa da "Meta" şemsiyesi altında metaverse alanındaki atılımlarıyla yoluna devam ederek dikkat çekiyor.

Haber 04-02-24 11:51

Merakına yenik düştü, oyuncak kapma makinesine sıkışıp kaldı! Polis, 3 yaşındaki afacanı böyle kurtardı

Avustralya’da bir alışveriş merkezinde oyuncan kapma makinesine sıkışan çocuk, polis tarafından cam kırılarak kuruldu.

Haber 01-02-24 13:18

Adana’da Türkiye’nin 6. ’Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu’ kuruldu

Adana’da Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu kuruldu.

Yurthaber 30-01-24 09:49

Özelde çalışan sağlık çalışanlarının sorunu daha çabuk çözüme kavuşacak

Özelde çalışan sağlık personellerini sendikalaştırmak ve sorunlarını dile getirerek çabuk çözüme kavuşturmak amacıyla Özel HEKİMSEN kuruldu.

Yurthaber 29-01-24 12:24

Yıktığı binanın altında kalmaktan son anda kurtuldu! Korkutan anlar kamerada

Hatay’ın Payas ilçesinde iş makinesi operatörü, yıkımını gerçekleştirdiği 2 katlı binanın altında kalmaktan son anda kuruldu. Olay anında yaşanan panik ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 28-01-24 09:59

Ümraniye’de ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ sergisi ile Türkiye ve Azerbaycan arasında gönül köprüsü kuruldu

Türkiye ile Azerbaycan arasında bir gönül köprüsü daha kurmak amacıyla Ümraniye’de ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ Azerbaycan Dayanışma Sergisi düzenlendi.

Yurthaber 24-01-24 10:21

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki fakülte kuruldu, bir yüksekokul ve fakülte kapatıldı

Bazı fakültelerin kurulması ile fakülte ve yüksekokulun kapatılması, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurthaber 24-01-24 08:31

Gaziantep'te dar gelirli 1500 ailenin evine doğal gaz tesisatı kuruldu

Yüksek hava kirliliği tespit edilen 23 mahallede ısınma sistemlerinin kömürden doğal gaza dönüştürülmesiyle kirlilik azaldı.

Yurthaber 16-01-24 11:52

2024'ün ilk siyasi partisi kuruldu: Emekliler Partisi'nden dikkat çeken 'milletvekili maaşı' vaadi! 'Asgari ücretin üç katı...'

Emekliler Partisi (EP), 2024 yılında kurulan ilk siyasi parti olarak kayıtlara geçti. Son 2 ayda kurulan ikinci emekli partisi EP'nin vaatleri de dikkat çekti. EP Genel Başkanı Cengiz Erten sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı arasında olacağını ve emekli milletvekili maaşlarının da asgari ücret kadar olacağını duyurdu.

Finans 13-01-24 14:58

Google arama geçmişi silme: Google arama geçmişi nasıl silinir?

Google, dünya genelinde çok sayıda kullanıcıya sahip bir arama motoru olarak karşımıza çıkar. Kullanıcılara arama imkânı tanıyan bu tarayıcı sayesinde birçok bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlanabilmektedir. Arama yapıldığında ziyaret edilen web siteleri otomatik olarak hafızaya kaydedilmektedir. Kullanıcılar dilerlerse belirli zaman aralıklarını seçerek arama geçmişini kolayca silebilir. Peki, Google arama geçmişi nasıl silinir?

Haber 09-01-24 19:52

Google Chrome arama geçmişi kapatma: Chrome’da geçmiş nasıl kapatılır?

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde milyonlarca internet kullanıcısı bu web tarayıcısını kullanmaktadır. Kullanımı son derece kolay ve pratik olan bu tarayıcı sayesinde çok sık ziyaret edilen sitelere bir tıkla giriş yapılabilmektedir. Kullanıcıların bazıları internet tarayıcısı üzerinden yaptıkları araştırmaları ve ziyaretleri bir başkasının görmesini istemeyebilir. Peki, Google Chrome arama geçmişi nasıl kapatılır?

Haber 09-01-24 19:50

Google Bard nedir, nasıl kullanılır? Google Bard ne işe yarar?

Teknolojik alandaki gelişmeler ve yenilikler sayesinde hayatımıza birçok önemli araç girmiştir. Bu araçlardan biri yapay zekâ olarak tabir edilen ve yazılım, içerik oluşturma gibi alanlarda aktif olarak kullanılan teknoloji aracıdır. Yapay zekâ araçlarının kullanımı arttıkça büyük teknoloji firmaları daha farklı araçlar geliştirmeye başlamıştır. Bu araçlardan biri de Google Bard olarak adlandırılan sohbet botudur. Peki, Google Bard nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 09-01-24 19:46

Deprem riski yüksek Bingöl'de UMKE Lojistik Merkezi kuruldu

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de, Sağlık Bakanlığı tarafından 49 bin metrekarelik alana Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu.

Yurthaber 08-01-24 14:17

Kabul etti! Google, 5 milyar dolar tazminat ödeyecek

Amerikan teknoloji şirketi Google, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Söz konusu dava, Google çerezlerinin, kullanıcıların Chrome'da gizli modunu etkinleştirdikten sonra bile internette gezinme faaliyetlerini izlemeye devam ettiği iddiasıyla açılmıştı.

Haber 29-12-23 11:20