Ilk Bulusmada Yapilmamasi Gerekenler Haberleri

Sıfır araç alanlar dikkat: İndirim isteyebilir, aynısıyla değiştirebilirsiniz! Bilinmeyen detayları bir bir sıraladı

Ekspertiz genelde ikinci el araç alanların ilk adresi olsa da sıfır araç alanların da ekspertiz raporu hayati önem taşıyor. Zira sapasağlam olması beklenen sıfır araçlar hasarlı çıkabiliyor. Peki bu durumda ne yapılması gerek? Uzmanlar sıfır araçların da ekspertiz merkezlerine gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayi hasarlı ürünle ilgili sorumluluk kabul etmiyorsa tüketicinin önünde bir dizi seçenek mevcut. İşte sıfır araç alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Finans 2024-02-21 08:40:38

Sakın sürmeyin! Yanıklara böyle müdahale ediyorsanız hemen bırakın 'Aşırı şekilde arttırıyor' İşte kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarına kişilerin yumurta akı, domates ve diş macunu gibi maddelerle müdahale etmesi durumunda enfeksiyon riski oluştuğunu belirtti. İşte evde oluşan yanıklarda, özellikle kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler...

Kadin 2024-01-18 11:38:55

Lohusa kadının dikkat etmesi gerekenler: Lohusa kadın ne yemeli?

Hamilelik dönemi çoğu kadın için heyecanlı ve zorlu bir bekleyiş olarak geçer. Özellikle ilk kez anne olacak kadınların içi içine sığmaz, bebeğinin geleceğiyle ilgili birçok güzel hayal kurar. Bu duygular ve hisler doğum anına kadar çoğunlukla devam eder. Doğumdan sonra ise lohusalık denilen dönem başlar ve bu dönem oldukça hassas bir süreç olarak tabir edilir. Bu dönemde yeni doğum yapmış annelerin itina etmesi gereken birçok nokta vardır. Peki, lohusa kadının dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Kadin 2023-10-19 17:28:19

Karın kası ne kadar sürede, kaç ayda çıkar? Karın kası yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve baklava karın kasları için egzersiz önerileri

Spor yapmaya sağlıklı olmak için ya da yalnızca fit bir vücut için başlayabilirsiniz. Spora yeni başlayan insanların hedefleri arasında ilk sıralarda karın kaslarını belirginleştirmek gelir. Six-pack ya da baklava olarak adlandırılan karın kasları vücudun genel görünümünde ciddi değişikliklere sebep olur. Uygun beslenme ve sporla karın kaslarını belirginleştirmek düşünüldüğü kadar zor değildir. Baklava karın kasları için hangi egzersizler yapılmalı?

Haber 2023-03-31 17:16:54

Cinsel sağlık nedir, nasıl olmalıdır? Kadın ve erkeklerde cinsel sağlık için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Düzenli bir cinsel yaşam her birey için yaşamın en temel ihtiyaçları arasında yer alır. Kişilerin sağlıklı biri ilk cinsel deneyim yaşaması, hem kendilerinin hem de partnerlerinin mutluluğu ve sağlığı adına yapması ya da yapmaması gerekenleri bilmesine bağlı bir durumdur. Cinsel sağlık her birey için yaşadığı sürece devam eden bir öğrenme sürecini kapsar. Kadın ve erkeklerde cinsel sağlık için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kadin 24-03-23 17:27

İlk cinsel ilişki sonrası hamile kalmak mümkün mü? İlk ilişkide hamile kalmak için ne yapılmalıdır?

Bireylerin ilk cinsel ilişki deneyimlerinden önce bilinmesi ve yapılması gerekenler bulunur. İlk kez deneyimlenecek olan cinsel ilişki konusunda merak edilen birçok ayrıntı vardır. Girilen ilk cinsel ilişkide hamile kalınıp kalınmadığı konusu da merak edilen bu konular arasında yer alır. Bebek sahibi olmak istemeyenler kendilerine en uygun olan korunma yöntemlerini bu alanda uzman bir doktora danışarak belirleyebilmektedirler. İlk ilişkide hamile kalmak için ne yapılmalıdır?

Kadin 24-03-23 17:22

Sağlıklı bir ramazan için bu önerilere dikkat! 'Aşırı yiyeceklerden kaçının, iftarla sahur arasında 10 bardak su için'

On bir ayın sultanı ramazan ayı bu yıl 23 Mart'ta başlıyor. Oruç tutacak olan vatandaşlar, 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkacaklar. Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Gençyürek Yılmaz'dan sağlıklı bir ramazan için öneriler geldi. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Haber 21-03-23 12:22

Bebeklerde ateş nasıl düşürülür, ateşli bebeğe ne yapılır? Yüksek ateş sırasında ilk yapılması gerekenler nedir?

Bebeklerin ateşi yükseldiğinde ebeveynlerin endişelenmesi doğal bir durumdur. Ateş vücudun enfeksiyonla mücadele etme şeklidir ancak yüksek ateş bebeğiniz için rahatsız edici olabilir ve hatta bazen tehlikeli olabilir. Ateşin nedenini belirlemek önemlidir ancak bebeğinizin sıcaklığını düşürmek de önemlidir. Peki, ateşli bebeğe ne yapmak gerekir, yüksek ateş sırasına ilk yapılması gereken nedir?

Kadin 17-03-23 16:38

Gebeliğin ilk zamanları dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, ilk 3 ve 6 ay nelere dikkat edilmelidir? Hamilelikte ay ay dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hamilelik dönemi anne adayları için oldukça özel bir süreçtir. 9 aylık gebelik süreci boyunca anne adaylarında hem fiziksel hem de ruhsal yönden pek çok değişim yaşanır. Anne adaylarının bu süreci sağlıklı ve rahat geçirmeleri son derece önemlidir. Özellikle hamileliğin ilk ayları gebeliğin gidişatı açısından büyük önem taşır. Peki, hamilelikte 3 ve 6. aylarda nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 03-03-23 17:25

Deprem çantasında olması gerekenler neler? Deprem acil durum çantası nasıl hazırlanır?

Deprem acil durum çantası her evde bulunması gereken çok önemli bir afet çantasıdır. Dün gece saat 04:00 sularında Düzce’de gerçekleşen deprem sonrası bu konu tekrardan gündeme geldi. Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve Sakarya gibi çevre illerden de hissedilen sarsıntı sonrası önemli gelişmeler aktarılmaya devam ediliyor. İlk haberlere göre 46 kişinin yaralandığı ve 70’e yakın artçı depremin meydana geldiği belirtiliyor. Peki deprem çantasında olması gerekenler neler?

Haber 23-11-22 11:06

EYT'DE SON DURUM 21 KASIM 2022: EYT ne zaman çıkacak, şartları neler? Dikkat yasa çıkmadan önce mutlaka yapın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bahsi geçen çalışmalarda son durum 21 Kasım 2022 Pazartesi günü merak edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin daha önce konuya ilişkin konuşmuştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için aralıkta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak düzenleme ile ilk etapta 1,5 milyon vatandaşın emekli olması ön görülüyor. Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları neler? İşte yasa çıkmadan önce yapılması gerekenler!

Finans 21-11-22 13:26
EYT

Çok az gün ve pirim eksiğiyle EYT'yi kaçırmayın! Emeklilik hayali kuranların imdadına yetişecek detay: Herkes için alternatif var!

Emeklilikte yaşa takılanlar geri sayıma başladı. EYT düzenlemesi için sayılı günler kalırken, gün ve pirim hesapları yapılmaya başladı. 1.5 milyon kişinin ilk etapta emekli olması beklenirken, çok az gün farkıyla veya prim eksiği nedeniyle EYT’den yararlanamayacak olanlar çare aramaya başladı. Yaş, sigortalılık yılı ve prim gün sayısı şartlarında eksik olan sigortalının imdadına borçlanma, hizmet tespit davası gibi seçenekler yetişiyor. İşte EYT'den faydalanabilmek için yapılması gerekenler...

Finans 14-11-22 07:49

Uzun ve sağlıklı yaşam için yapmanız gerekenler belli

İnsanlığın var olduğu ilk günden bu yana verdiği en büyük savaşların temelinde hayatta kalma mücadelesi yatmaktadır. Sevdiklerimizle daha fazla zaman geçirmek, dünyayı daha fazla keşfetmek, güzel anılar biriktirmek ve hayatı olabildiğince dolu dizgin, gönlümüzce yaşamak isteğidir. Ve şu bir gerçek ki günümüzde yaşam süremiz, dış faktörlerden daha çok hayat kalitemize ve tercih ettiğimiz alışkanlıklarımıza göre değişiklik göstermektedir.

Haber 22-10-22 23:26

Zarafet denilince ilk akla o geliyor! Kate Middleton'ın zarif tarzı

Prenses Diana'nın tarzı yaşamından günümüze kadar yıllardır konuşuluyor. Diana'nın gelini olarak bilinen Kate Middleton da Diana'nın izinden gidiyor. Kadınlar Kate Middleton'ın çabasız ama oldukça kaliteli görünen zarif tarzı için nelere dikkat ettiğini merak ediyor. İşte Kate Middleton tarzına sahip olmanız için yapmanız gerekenler...

Kadin 17-10-22 15:32

TOKİ arsa başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli? TOKİ İlk Evim Arsa başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

TOKİ arsa başvurusu yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği başvuruda bulunacak kişiler tarafından merak edildi. Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin detayları aktardı. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin ikinci ayağını oluşturan arsa satışları için başvuru alımı 10 Ekim Pazartesi günü başladı. Peki TOKİ arsa başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte TOKİ arsa başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Finans 11-10-22 07:29

Formattan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Windows bilgisayara format attıktan sonra ne yapacağım?

Bir bilgisayarın içine virüs girdiyse ya da bilgisayar artık yavaşlayıp kasmaya başlıyorsa o cihazı sıfırlamak, yapılan ilk işlemlerden bir tanesidir. Bu sayede cihazınızın belleğinde birikmiş olan verileri sanal bellekten temizlemiş olursunuz. Peki format sonrası neler yapmak gerekir? Bilgisayara format attıktan sonra neler yapılmalı?

Haber 08-10-22 18:26

Protez tırnak yaptırmadan önce bunları bilmelisiniz! Protez tırnak zararlı mı?

Bakımlı tırnaklar hiç şüphesiz bir elde dikkat çeken ilk özelliklerden birisi. Günümüzün hızlı ve göz alıcı güzellik çözümlerinden protez tırnaklar ise hayalinizdeki bakımlı tırnaklara ulaşmanızın altın anahtarını sunuyor. Protez tırnaklar, tırnakları uzamayan veya hayalindeki şekilde tırnaklara sahip olmayan kadınların tercihi. Herkesin kullandığı protez tırnak zararlı mı? sorusu ise büyük bir merak konusu. Peki, Protez tırnak zararlı mı? İşte protez tırnak yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler!

Kadin 24-09-22 13:29

Sevgilinizin ailesiyle tanıştığınızda asla yapmamanız gerekenler! Bu hatalar her şeyi bitirir

Sevgilinizle işler ciddiye gidiyorsa ilk adımlar arasında ailesiyle tanışmak bulunuyor. Sürekli olarak ertelenen aileyle tanışmanın eninde sonunda gerçekleşmesi gerekiyor. Bu süreç her iki taraf için de zorlu olabiliyor. Aile ile tanışmada yapacağınız basit hatalar tüm iletişimi etkileyebiliyor. İşte asla yapmamanız gerekenler...

Kadin 14-09-22 12:26

Bebeğinizle tatile çıkmadan önce bilmeniz gerekenler

Taze anne ve babaların bebekleriyle yaptıkları en heyecan verici keşif genellikle ilk tatilleri oluyor. İlk defa tatile 3 kişi olarak çıkmanın vermiş olduğu heyecanla anne ve babalar araştırmalara başlar. Öncelikle bebeğinizi havuza kesinlikle sokmamalısınız. Henüz dünyaya yeni ayak uydurmaya çalışan bebeklerin hassas bünyesi hastalık kapabilir.

Kadin 23-08-22 15:10

Cinsel hayata olan etkisi inanılmaz! Kaşık kaşık yemeye başlayacaksınız

Cinsel hayatınızın eskisi kadar keyifli olmadığını düşünüyorsanız deneyebileceğiniz bazı yöntemler var. Yatak odasında partnerinizle daha keyifli vakit geçirmek için yapmanız gerekenlerin başında birbirinize daha fazla vakit ayırmak var. Beslenmenin cinsel hayata olan etkisi çok uzun yıllardır biliniyor. Ancak ıspanakla ilgili olanı ilk kez duyacaksınız! Bunların dışında ise uzmanların mutlaka denemenizi önerdiği bazı yöntemler bulunuyor. İşte daha iyi bir orgazm için denemeniz gerekenler...

Haber 05-08-22 07:09

Alzheimer'dan seks hayatına cilt bakımından kansere her şeye etki ediyor! Bağırsaklarınızı mutlu etmenin yolları

Bağırsak sağlığı yakın tarihlere kadar sadece sindirim sistemi ile ilintili gibi düşünülüyordu. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar bağırsakların vücudun neredeyse her bölgesine etki ettiğini ortaya çıkardı. Bağırsak sağlığınız iyi olmadığında hemen harekete geçerek düzeltebilirsiniz. Yaşam tarzı bağırsak mikrobiyomunuzu etkiler. Bu yüzden ilk olarak sağlıklı yaşamı benimsemelisiniz. İşte bağırsak sağlığı için yapmanız gerekenler...

Haber 08-07-22 10:31

Çok etkili! Ödem atmak için yapılması gerekenler

Vücudunuzda yer alan şişliklerden şikayetçiyseniz kolay ödem atma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Yanlış beslenme, hareketsiz yaşam gibi birçok neden ödeme sebep olmaktadır. Ödemden kurtulmak için bazı alışkanlıkları değiştirilmesi ve doğru kürlerin uygulanması gerekmektedir. İlk olarak ödemin neden kaynaklandığını bularak kısa süre içerisinde ödem sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Haber 30-06-22 14:23

İlk buluşmanın etkili geçmesi için yapılması gerekenler

Mutlu bir ilişkinin başlaması için en önemli adımlar arasında bulunan ilk buluşmanın iyi geçmesi ardından gelen aşamaları oldukça etkiliyor. İlişki sürecinin başlaması için ilk buluşmanın iki taraf için de iyi geçmesi gerekiyor. Stresten dolayı ilk buluşmalarda pek çok hata yapılıyor. Bu hataları önlemek karşı tarafa iyi bir izlenim bırakmak için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Kadin 10-05-22 16:36

Deprem anında ne yapılmalıdır? Deprem olduğunda ilk hareketimiz ne olmalıdır? Depreme hazırlıklı olunur mu?

Deprem anında ne yapılması gerektiğine ilişkin Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Deprem anında yapılması gerekenler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu kapsamda Deprem anında ne yapılmalıdır? Deprem olduğunda ilk hareketimiz ne olmalıdır? Depreme hazırlıklı olunur mu? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Haber 09-02-22 09:34

İşte Android 12 hakkında bilmeniz gerekenler

Şirket, Mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansı sırasında işletim sisteminin ilk genel beta sürümünü yayınlamıştı. Android 12 şimdi ise ilk olarak Google'ın telefonlarına geliyor. İşte Android 12 hakkında bilmeniz gerekenler.

Haber 21-10-21 11:49

Badem göz estetiği nedir, hangi yöntemle yapılır, kimlere uygulanır?

Göz estetiği denince ilk akla gelen badem göz estetiği, son zamanların en trend estetik uygulamaları arasında yer alıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, badem göz estetiğinin kimlere uygulanabileceğini ve hangi yöntemle yapıldığını anlattı. İşte hayalindeki görünüme kavuşmak isteyenlerin merak ettiği badem göz estetiği ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Kadin 06-10-21 15:12

20 saniyenizi ayırmanız yeterli! Bebeğinizi koronavirüsten korumak için emzirmeden önce mutlaka yapın

Pandemide annelerin en büyük korkusu emzirme sırasında bebeklere koronavirüs bulaşma riski. Bunun önüne geçmek için ise yapılması gerekenler sanılandan daha basit. Bebeğin, ilk doğal aşı olarak görülen anne sütünden mahrum kalmaması gelişim açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle pandemide de bebeğin anne sütünü kesintiye uğramadan alması gerekiyor. Bu durum her ne kadar anneleri endişelendirse de pandemi boyunca bebekleri güvenle emzirmek mümkün. İşte bunun için yapmanız gerekenler...

Kadin 30-09-21 11:13

Son dönemlerin popüler cilt bakım uygulaması hydrafacial hakkında bilinmesi gerekenler!

Canlı ve parlak görünümlü bir cilde sahip olmanın ilk kuralı, cildi derinlemesine temizlemek ve cilt yapısına en uygun şekilde nemlendirmektir. Cilt tipine uygun olmayan nemlendirici ve temizleyici ürünleri kullanmak, cildin PH dengesini bozarak epidermisi zedeleyebilir. Son dönemlerin en güvenli yöntemlerinden biri olan hydrafacial cilt bakımını yakından tanıyalım.

Kadin 26-07-21 12:13

Akü bitti, aracı nasıl çalıştırırım? İşte ilk yapmanız gereken

Akü bitti, planladığınız yere istediğiniz sürede gidememe düşüncesi endişe duymanıza neden oluyor. Ancak bu problem düşündüğünüzden daha kısa sürede çözülebileceğinden kendinizi strese sokmadan hemen uygulamanız gereken adımlara odaklanabilirsiniz. Peki akünün bittiği durumlarda nasıl hareket etmek, hangi adımları izlemek gerekiyor? Bu durumda ilk başvurulması gereken yöntem başka araçtan akü takviyesi almak oluyor. İşte bunun için yapılması gerekenler...

Haber 26-07-21 08:53

Netflix'in erotik dizisi Sex/Life gündemde!

Netflix'in erotizm dozu yüksek dizisi Sex/Life yayınlandığı ilk günden beri gündemde. İşte erotik sahneleriyle dikkat çeken diziyle ilgili bilmeniz gerekenler...

Magazin 02-07-21 11:34

Kendinize yazık etmeyin! Eda Taşpınar gibi bronzlaşmaya çalışırken haşlanmamak için dikkat etmeniz gerekenler

Bronzlaşıp harika görüntümle mutlu olayım, derken acıların insanına dönüşmek de var, o yüzden bu uyarılara dikkat! Hangi renk tene sahip olursanız olun, yaz güneşiyle ilk buluşmanızda cildinizi korumak için bilmeniz gerekenler aşağı yukarı aynı. Bu içeriğimizde sağlıklı bronzlaşmak için dikkat edilmesi gerekenleri kısa maddeler halinde sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Kadin 16-06-21 14:31

Çocuklar diş fırçalamaya ne zaman başlamalıdır? Çocuğa diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı ilk dişin çıkmasıyla birlikte başlamalıdır. Her çocuk anne-babasını taklit etmeye açık olduğundan diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak da zor olmayacaktır. Diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak istediğiniz çocuklarınızın sizi izleyerek taklit etmesine izin vermeniz yeterli olacaktır. İşte Pedodonti Uzmanı Neşve Kayabaşoğlu'nun anlatımıyla çocuklarda diş çürümelerini önleyerek diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için yapılması gerekenler...

Kadin 02-06-21 14:48

Öğrencilerin uluslararası eğitim için takip etmesi gerekenler

ISEWorld : - Her öğrenci bugün Standford üniversitesine, Cambridge veya İtalya’nın Bocconi üniversitesine gitmek istiyor ve doğru bir eğitim planlaması ile bu mümkün olabiliyor - İlk adım olarak öğrencilerin okullarındaki rehber öğretmenlere gitmesi gerekiyor. Öğrenci bu işlemi erken aşamada yapması gerekiyor - Eğer yurtdışında üniversite düşünülüyorsa, o zaman uzman ve yetkin bir danışman ile lisenin birinci sınıfından itibaren çalışmaya başlanması gerekiyor. Artık sadece okul değil, hafta sonları ve yaz aylarınız da planlı olmalı

Yurthaber 26-05-21 12:44

Ödem içeceklerinin zararları var mı? Doğru bilinen yanlışlara dikkat

Pandemi sürecinde ve kış etkisi ile alınan kilolarından hızla kurulmak isteyen kişiler yaza sayılı günler kala hızlı kilo verme arayışına girdi. Hızlı kilo verme denince akla gelen ilk yöntemler arasında ödem çayları yer alıyor. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, ödem söktürücü karışımların yarardan çok zararı olabileceğine dikkat çekti. İşte ödem söktürücü çaylarla ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 04-05-21 10:10

AFAD’dan muhtarlara Adet farkındalık eğitimi

Samsun’un Alaçam ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce mahalle muhtarları ve ihtiyar heyetine yönelik ’Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, Alaçam Kaymakamlığı koordinesinde mahalle muhtarları ve İhtiyar heyetine yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda ’Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.Samsun AFAD Sivil Savunma Uzmanı Yasin Kaçar, katılımcılara AFAD’ın görevleri, sivil savunmanın önemi, savaş durumunda ikaz alarmları, sığınaklar, afet öncesi ve sonrası hazırlıklar anlattı.Verilen eğitim kapsamında “Afet ve Acil Durum Çantası”, “Planlama”, “Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler”, “İletişimin Kesilmemesi” ve “Deprem Sonrası İlk 6 saatte Yapılacaklar” konusunda muhtarlar ve ihtiyar heyeti bilgilendirildi.

Yurthaber 10-03-21 15:34

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında BEÜ’de eğitimler başladı

İçişleri Bakanlığı’nın "2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı" ilan etmesi sonrasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimlere başlandı.“2021 Yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı” çerçevesinde afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacı ile Afet Farkındalık Eğitimi (afet öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler), yangın, acil durum ekiplerinin kuruluş ve görevleri, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer) tehdit ve tehlikeler, acil toplanma ve barınma alanları, arama kurtarma teknikleri, deprem ve yangın tahliye tatbikat olmak üzere eğitimlerin gerçekleştirileceği programın ilk eğitimi BEÜ Afet Farkındalık Eğitici Eğitmeni Dr.

Yurthaber 05-03-21 18:56

Bilinç kaybı yapabilir, ölüme bile yol açabilir: Arı sokmasına karşı ilk yardım hakkında bilmeniz gerekenler!

Arı ve yaban arısı sokmalarının tedavisi, şiddetine bağlıdır. Tıbbi müdahale gerektiren sorunların çoğu, sokmaya karşı alerjik bir reaksiyondan kaynaklanır. Alerjik reaksiyona neden olmayan sıradan arı sokmaları için evde tedavi yeterlidir. Öte yandan, birden fazla sokma veya alerjik reaksiyon, acil tedavi gerektiren bir durum olabilir.

Haber 01-03-21 08:28

Kartal Belediyesi’nden ilçedeki kurum çalışanlarına afet bilinci eğitimi

Doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturma çabasıyla hareket eden Kartal Belediyesi; ilçedeki çeşitli kurumlarda verdiği deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimlerine devam ediyor.Eğitimler kapsamında son olarak ilçede bulunan hastanelerde, PTT Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri ve Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan personele Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nün alanında uzman ekipleri tarafından ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verilmeye başlandı.İki hafta boyunca devam edecek olan eğitimlerde çalışanlara; olası bir afet anında yapılması ve yapılmaması gerekenler ile acil durum çantası hazırlama, olay yeri yönetimini sağlama ve arama kurtarma çalışmaları gibi birçok konuda bilgi veriliyor.Eğitimlerin ilk bölümü uzman ekiplerin tecrübelerini paylaştığı bir sunumla ilerlerken, ikinci bölüm soru cevap kısmı ile sona eriyor.

Yurthaber 26-02-21 10:24

İlk bir yıl uyum çok önemli! Çift terapisiyle ilişkinizi kurtarabilirsiniz

Çift terapisi olarak da adlandırılan evlilik danışmanlığı, bir tür psikoterapi türüdür. Evlilik danışmanlığı, çiftlerin çatışmaları fark edip çözmesine ve ilişkilerini geliştirmesine yardımcı olur. Evlilik danışmanlığı yoluyla, ilişkinizi yeniden inşa etmek ve güçlendirmek veya ayrı yollara gitmek hakkında düşünceli kararlar verebilirsiniz. İşte çift terapisi hakkında bilmeniz gerekenler.

Kadin 22-02-21 08:53

Belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi

Sivas Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi faaliyetleri kapsamında “Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği” gereğince kurum birimlerinde oluşturulan ilk yardımcı personele “Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.16 saat teorik ve uygulamalı olarak verilen Temel İlkyardım Eğitimi corona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske kullanımı ve el hijyeni kurallarına dikkat edilerek Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.Belediye İş Güvenliği Uzmanı Erkan Yörük tarafından verilen eğitimlerde personele temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklığı, kalp krizi, kanamalar, kırıklar, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları ile yaralı taşıma gibi konularda yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

Yurthaber 22-12-20 17:03

Erdek nerede? Nerede denize girilir, plajına ve sahiline nasıl gidilir?

Erdek, ülkemizin ilk turizm merkezlerinden biri sayılıyor ve İstanbul'a yakınlığı, mavi bayrak ödüllü plajları, ekonomik konaklama seçenekleri nedeniyle günümüzde de yoğun olarak ziyaret ediliyor. Bu yüzden "Erdek nerede?" sorusu başta olmak üzere turistik ilçeye dair pek çok detay merak ediliyor. İşte Erdek'le ilgili bilmeniz gerekenler...

Trend 22-12-20 16:44

Gerdek gecesi korkusu ve ilk cinsel ilişki ile ilgili bilmeniz gerekenler

Evlenmeye karar veren çiftler, hazırlık sürecinde birtakım tatlı streslerle karşı karşıya kalır. Düğün telaşı, hazırlıklar, alışveriş, ev düzenleme gibi uğraşların yanı sıra yolun sonunda gerdek gecesi korkusu da kapıyı çalar.

Kadin 18-12-20 15:08

Bebeklerde topuk kanı testi hakkında bilinmesi gerekenler

Yeni bebek sahibi olan anne ve babaların en çok sorduğu soruların başında bebeğin ilk tarama testleri içinde yer alan beyin topuk kanı testi nedir sorusu gelir. Topuk kanı testi bebeğin kalıtsal bir hastalığının olup olmadığının tespitine yönelik uygulaması basit bir testtir.

Kadin 18-12-20 12:11

Kartepe nerede, nereye bağlı, yüksekliği nedir? Piknik alanları nerede, giriş ücreti nedir?

SPOT: Kartepe, kar deyince akıllara gelen ilk yerlerden biri sayılıyor. Bölge, hem kış hem de yaz aylarında kahvaltı, kayak, konaklama, kamp, piknik ve mesire alanları sebebiyle sık sık ziyaret ediliyor. Bu sebeple "Kartepe nerede hangi ilde?" sorusunun yanıtı başta olmak üzere, kar turizminin nabzının attığı bu ilçeye dair pek çok detay merak ediliyor. İşte Kartepe'yle ilgili bilmeniz gerekenler...

Trend 15-12-20 16:25

Göcek nerede? Göcek'te nerede denize girilir, koyları nerededir, ne yapılır?

Göcek, yat turizmi denince akıllara gelen ilk yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Bu sebeple "Göcek nerede, hangi ilde, Göcek'te nerede kalınır?" sorularının yanıtı başta olmak üzere, yat turizminin nabzının attığı bu beldeye dair pek çok detay merak ediliyor. İşte Göcek'le ilgili bilmeniz gerekenler...

Trend 15-12-20 14:51

Konya Bilim Merkezi’nde afet farkındalık sergisi

Konya Bilim Merkezi’nde Afet ve Acil Durum (AFAD) tarafından afet riskinin yönetilmesi, afet esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile kriz yönetimi esaslarının anlatıldığı “Afet Farkındalık Alanı” oluşturuldu.Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde, AFAD Yönetimi Başkanlığı tarafından “Afet Farkındalık Alanı” oluşturuldu.

Yurthaber 10-12-20 12:07

HBSAG nedir? HBSAG değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri

Hepatit B çok çeşitli yollarla insanlara bulaşabilen ve ciddi tehlikelere yol açabilecek bir rahatsızlıktır. Hayati önem taşıyabilen hepatit B rahatsızlığında erken teşhis çok önemlidir. Hepatit B hakkında bilgi sahibi olmak istediğinizde karşınıza çıkacak ilk kavram HBSAG olur. İşte HBSAG hakkında bilinmesi gerekenler.

Haber 07-12-20 14:07

Başkan Seçer, sahildeki çalışmaları inceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sahile kazandırılan yapıları ve projeleri yerinde inceledi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre ilk olarak, Adnan Menderes Bulvarındaki Galatasaray Meydanı yanında yer alan ve yapımı tamamlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonunu gezerek bürokratlar, daire başkanları ve mimarlardan bilgi alan Başkan Seçer, incelemelerde bulundu, yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Yurthaber 30-11-20 11:12

Borcu olanlar dikkat! Vergi yapılandırmasında yapılması gerekenler

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvuru için yıl sonuna kadar vakti olduğunu belirterek, "Borç ödemeleri, en fazla 18 eşit takside bölünecek ve taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda işleyen faizler silinecek." ifadelerini kullandı.

Finans 12-11-20 14:57