Osmanli Saray Yemekleri Haberleri

'Hindiler, kuzular...' Herkesin gözü Erdoğan ve Özel'in üzerindeydi ama Mehmet Şimşek dün akşama damga vurdu!

Kamudaki tasarruf hamleleri de tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle AK Parti içerisinde ıstakozlu akşam yemekleri, Maldivler tatilleri ve Rolex saatler büyük tepki çekmiş eleştirilerin ardından da AK Parti'de bayrak değişimlerinin olacağı konuşulmaya başlanmıştı. Dün akşamki tasarruf menüsü de dikkat çekti.

Finans 2024-04-24 09:25:44

8 kişilik aile restoranda menünün en pahalı yemeklerini yedikten sonra hesabı ödemeden kaçtı! Sosyal medyadan böyle ifşalandılar: En eski taktik

Galler'de yeni açılan Sicilya 8 kişilik bir aileden oluşan müşterilerinin menüdeki en pahalı yemekleri yedikten sonra hesabı ödemeden kaçması üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadı. Olayı ailenin güvenlik kamerasına takılan görüntüleriyle sosyal medyadan paylaşan restorana destek mesajları yağdı.

Trend 2024-04-23 08:37:29

Arkadaşa ikram ile başladı fabrika sahibi oldu! Binlerce müşterisi var

Aksaray'da memurken evde yaptığı yemekleri iş yerinde arkadaşlarına ikram eden ve bir süre sonra arkadaşlarının sürekli içli köfte istediği kadının yemek serüveni yemek fabrikasına dönüştü.

Kadin 2024-04-22 07:29:31

'Yavru saray' paylaşımı Şeyma Döğücü'yü kızdırdı! Görüntüleri paylaşan İsmail Saymaz'a ateş püskürdü: Jakuzi jakuzi dediler, tuvalet gösteriyorlar

Sancaktepe Belediyesi AK Parti'den CHP'ye geçtikten sonra 'jakuzi' iddiasıyla hararetli tartışmalara konu olmaya devam ediyor. Belediyeyi gezdikten sonra görüntüleri paylaşan gazeteci İsmail Saymaz, "Sancaktepe Belediyesi yavru saray gibi" dedi. Eski başkan Şeyma Döğücü, Saymaz'ın paylaşımına ateş püskürdü, "Jakuzi jakuzi dediler, tuvalet gösteriyorlar" dedi. Saymaz'dan Döğücü'ye yanıt gecikmedi.

Haber 2024-04-17 11:05:45

Diğer Haber Etiketleri

tasarruf kamu kuzu eti hindi restoran hesap facebook alara ilik fabrika Kazan yemek müşteri is kurmak istiyorum Sancaktepe Belediyesi Şeyma Döğücü İsmail Saymaz jakuzi Van CHP güllaç Ramazan ele Manken Yaşar Alptekin eo müze limon tuz Kalp‎ tarif tarifi tepsi kebabı tepsi kebabı tarifi güllaç tarifi Ramazan menüsü Elazığ iftar İstanbul leziz türk yemekler türk yemekleri imam bayıldı imam bayıldı tarifi aşlama glüt türk yemeği osmanlı mutfağı ali nazik alinazik tarifi patates abdigör abdigör köfte abdigör kebabı kerebiç kerebiç tarifi kerebiç tatlısı tarifi Sahur havuçlu tarçınlı kolay tatlı tarifi az malzemeli revani revani nasıl yapılır revani nasıl yapılır tarifi revani tarifi revani tarifi kolay revani tatlısı revani tatlısı tarifi revani tatlısı tarifi kolay revani yapımı tarifi revaninin yapılışı berdan mardini eski eşi sosyal medya Berdan Mardini Sevgililer Günü Bursa trafik kazası hünkar beğendi noodle saray sarması Ağrı ayak osmanlı padişah kumaş albondigas yemek tarifleri pratik marine etmek yemek tarifleri İsrail Gazze Mısır abd bir tarifi farklı yemekler hint mutfağı tüm sebzeler dünya mutfağı aktan Demet Akalın Türkiye f 35 Taylor Swift yapay zeka Beyaz Saray püf noktası beşamel sos tarifi tart tarifi Menemen etli tatlılar yiyecekler baklava kraliyet ailesi Kate Middleton charles prostat ameliyat F-16 bitkiler ibn-i sina gül suyu edirne sarayı ihya çocuğun Oyuncu Çağla Şıkel philips airfryer fritöz istedi Masterchef kar tatili eğitim ilçe

Van'da DEM Parti adayının mazbata iptalini isteyen CHP'li yönetici ihraç edildi

Van'ın Saray ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden (DEM Parti) belediye başkanı seçilen Davut Acar'ın mazbatasının iptal edilmesine yönelik başvuru yapan CHP İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, partisinden ihraç edildi.

Haber 05-04-24 17:41

Hafifliği ve ucuzluğuyla Ramazan ayının gözbebeği! Kalp ve damar hastalıklarına fayda sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç, lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Hafifliği ve ucuzluğuyla bu Ramazan ayının da gözbebeği olan tatlının aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

Yemek 02-04-24 14:16

Maneviyata yönelmişti! Yaşar Alptekin 4 katlı müstakil 'saray yavrusu'nda yok yok... Evcilik köşesi, bahçe jakuzisi ve manevi detaylar

Son dönemde camide vaaz verdiği anlarla gündeme gelen oyuncu Yaşar Alptekin Aramızda Kalmasın'a evinin kapılarını açtı. Saray yavrusu evini gezdiren oyuncunun evinin detayları gündem oldu. Alptekin'in evinde evcilik köşesi, bahçe jakuzisi ve manevi detaylar yer alıyor.

Magazin 28-03-24 13:50

Dünyadaki tek örnek Türkiye'de! 700 yıllık Memlük kandiline yoğun ilgi.... Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor!

Dünyada tek örnek olan Memlük kandiline ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Müzede yer alan kandiller hakkında bilgi veren Milli Saraylar Anadolu Yakası Saray, Köşk ve Kasırlar Daire Başkanı Akile Çelik, “Osmanlı Devleti’nin Batı'ya karşı kazandığı her zaferden sonra Memlük hükümdarları, Osmanlı hükümdarına hediye göndermeyi adet edinmiştir. Memlükler’e ait olan kadeh şeklindeki kandil, formu nedeniyle tek örnektir. Dünyada bunun gibi bir başka örnek bugüne kadar bulunmamıştır” dedi.

Kadin 22-03-24 08:49

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 16-03-24 15:47

Tepsi kebabı tarifi: Tepsi kebabı nasıl yapılır?

Tatlıları, ana yemekleri, çorbaları, atıştırmalıkları ile Hatay mutfağı Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olarak kabul edilir. Bu zenginliğin bir nedeni de çeşit çeşit kebaplardır. Meşhur tepsi kebabını ise siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Tarif adımlarını ve gerekli malzemelerin listesini de aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 14-03-24 00:21

İftar sofralarının vazgeçilmesi: Güllaç tatlısı tarifi! Güllaç tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Güllaç tarifi merak ediliyor. Ramazan deyince akla gelen ilk tatlılardan biri olan güllaç görüntüsünün yanı sıra tadıyla da iştah kabartıyor. Sütlü olduğundan iftardan sonra rahatlıkla yenebilecek, hazmı kolay ve hafif bir tatlı olan güllaç, Ramazan ayında sıklıkla yapılıyor. Bu tatlı sarayda da bu özelliğiyle çokça tercih edilmiştir. Arif Bilgin’in Osmanlı Saray Mutfağı kitabındaki bilgilere göre, güllaç ilk kez saraya 1489 yılında alındı. Peki, güllaç tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 12-03-24 15:51

Gönüllü annelerin ellerinde pişen yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Elazığ’da gönüllü faaliyetler yapan Rızaiye Gönül Elçileri Derneği bünyesindeki gönüllü kadınlar, Ramazan ayında evlerinde yemek yapamayan yaşlı, yardıma muhtaç ve kimsesizlere hazırladıkları yemekleri ulaştırıyor.

Yurthaber 12-03-24 10:15

İftarda sarayda gibi hissettiriyor, deniz ziyafeti eşlik ediyor! İstanbul'da restoranda oruç açmak isteyenleri şaşırtan fiyatlar

Dün itibarıyla ilk kez ramazan sofraları kuruldu, ilk iftarlar yapıldı. Kimileri orucunu evde açarken kimileriyse dışarda restoranlarda açmayı tercih etti. Peki ramazanda İstanbul'da bir restoranda iftar yapmanın maliyeti ne kadar, sofrada neler bulunuyor? Saray şıklığı ve deniz ziyafeti eşliğinde iftar yapmak isterseniz kabarık bir faturayı gözden çıkarmanız gerekiyor. En uygun menü fiyatları ise 500 TL'den başlıyor.

Finans 12-03-24 08:49

İmambayıldı tarifi: İmambayıldı nasıl yapılır?

Türk yemekleri lezzetleri ile dikkat çeker. İmambayıldı da bu leziz yemekler arasındadır. Kendine hayran bırakan bu lezzeti siz de evinizde kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 22:02

Ünlü şeften ramazan ayında Osmanlı mutfağından öneriler

Yemek yazarı ve şef Rafet İnce, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalar yaptığı Osmanlı saray mutfağının ramazana özel sağlıklı lezzetlerine ilişkin önerilerini sıraladı.

Yemek 11-03-24 12:10

Alinazik tarifi: Alinazik nasıl yapılır?

Türk mutfağı, hakkında çeşitli hikayelerin anlatıldığı yemeklerle ve tatlılarla doludur. Bunlardan biri de tarihi ve de tarifi çok eski zamanlara dayanan, saray mutfaklarından günümüz mutfaklarına ulaşan Alinazik tarifidir. İsterseniz siz de bu yemeği yaparak sarayları evinize getirebilirsiniz.

Yemek 10-03-24 19:00

Patates oturtma tarifi: Patates oturtma nasıl yapılır?

Haşlaması, kızartması, salatası çok sevilen, çorbalarda da yemeklerde de kullanılan patates, her mutfağın ve sofranın başköşesindedir. Patatesin başrolde olduğu yemekleri seviyorsanız patates oturtma tarifimizi ise mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-03-24 13:57

Abdigör köftesi tarifi: Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının yöresel ve hikâyesi olan lezzetlerinden biri ise Abdigör köftesidir. Ağrı şehri ile özdeşleşmiş olan bu köfte, ramazan boyu sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Abdigör köftesi tarifi son derece kolaydır ve genel olarak pilavla ve garnitürlerle servis edilir. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen abdigör köftesi tarifini aşağıda bulabilir, bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:36

Kerebiç tarifi: Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?

Kökeni Orta Asya’daki Türk boylarının dönemine dayanan kerebiç tatlısı, Osmanlı saray mutfaklarından geçip günümüze ulaşmayı başarmış bir lezzettir. En çok Adana ve Mersin’de yapılan bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde, kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilir, tarifini ve gerekli malzemeleri de aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:06

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-24 12:21

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:39

Berdan Mardini'nin 3 katlı lüks villasını görenler hayran kaldı! Özel yapım villada yok yok... 'Saray yavrusu gibi'

Özel hayatı, lüks yaşantısı ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen ünlü türkücü Berdan Mardini bu defa lüks villasıyla adından söz ettirdi. Ünlü ismin 3 katlı lüks villasını görenler hayran kaldı. Berdan Mardini'nin özel yapım villasının içerisinde yok yok...

Magazin 24-02-24 13:11

14 Şubat Sevgililer Günü yemeği, birlikte son yemekleri oldu! Kutlamadan dönüyorlardı...

14 Şubat Sevgililer Günü akşamı Bursa'nın İnegöl ilçesinde trafik kazası meydana geldi. Sevgililer Günü yemeğinden dönen 2 çiftin bulunduğu otomobil kontrolden çıkarak taklalar attı. Kaza sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Jandarma komutanlığı ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber 15-02-24 06:27

Hünkar beğendi tarifi: Hünkar beğendi nasıl yapılır?

Saray mutfaklarından çıkan, adını da buradan alan Hünkar beğendi birçok lokantanın menüsünde görülen ana yemekler arasında yer alır. Ancak bu yemeği siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 15-02-24 00:29

Tavuklu noodle tarifi: Tavuklu noodle nasıl yapılır?

Çin mutfağından doğan ve çok kısa süre içinde tüm dünya mutfaklarında kendine hatırı sayılır bir yer edinen noodle ülkemizde de en çok tüketilen dünya mutfağı yemekleri arasında yer alır. Birçok kafe ve lokantanın menüsünde de yer alan tavuk noodle aslında evde de kolaylıkla yapılabilen bir yemektir.

Yemek 14-02-24 23:23

Saray sarması tarifi: Saray sarması nasıl yapılır?

Bugün sofraları süsleyen ancak tarihçesi çok eski yüzyıllara dayanan birçok tatlı ve yemek vardır. Osmanlı mutfağından günümüz mutfaklarına ulaşmayı başaran bu lezzetlerden biri de saray sarması adı verilen sütlü tatlıdır. Hem hafif hem de son derece kolay bir şekilde yapılan bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde yaparak servis edebilirsiniz.

Yemek 14-02-24 22:42

Zorlu kış şartlarında hayvanlara kucak açtı

Kış mevsiminin en sert geçtiği Ağrı’da, bir mimar her gün aldığı bayat ekmekler ve artık yemekleri çöpe atmayarak sokak hayvanlarını doyuruyor.

Yurthaber 14-02-24 13:07

Osmanlı padişahlarının kaftanlarında kullanılıyordu! Alımlı giyinmek isteyenler tercih ediyor '4. kuşaktan devam etmekteyim'

Saray kumaşı olarak bilinen ve Osmanlı padişahlarının kaftanlarında kullanılan kutnu kumaşı, Gaziantep’teki el tezgahlarında geleceğe taşınıyor.

Kadin 14-02-24 07:32

Kalanları çöpe atmayın! Akşam kalan yemeklerle yapabileceğiniz leziz tarifler

Yemek artıkları, çoğu zaman çöpe atılan ve israf edilen değerli malzemelerdir. Ancak akşam kalan yemekleri değerlendirerek leziz tarifler hazırlamak, hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir yaklaşımı temsil eder.

Yemek 12-02-24 23:30

Kalabalık sofralar için ailecek hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri

Kalabalık sofralar, sevdiklerimizle bir araya gelip birlikte keyifli vakit geçirebileceğimiz, muhteşem lezzetlerin paylaşıldığı özel anlardır. Bu tarifler, aile büyükleri ve gençler tarafından birlikte hazırlanabilecek, sofraları şenlendirecek ve bağları güçlendirecek lezzet dolu seçenekler sunar. İster geleneksel Türk mutfağından, ister dünya mutfaklarından olsun, her damak zevkine uygun tarifler bulunur. Hazırsanız, birlikte bu muhteşem yemekleri hazırlayalım!

Yemek 12-02-24 23:14

Orta Doğu'da yeni kriz: Refah! Açıklamalar peş peşe geldi: 'Vahim sonuçları olur'

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrasında Mısır'dan yeni bir açıklama geldi. Mısır, İsrail'i operasyon düzenlemesinin "vahim sonuçları" olacağı konusunda uyardı. Öte yandan Beyaz Saray, "Biden, Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti" açıklamasını yaptı.

Haber 11-02-24 21:53

Dünya mutfağı evinizde: Evde kolayca yapabileceğiniz etnik tarifler

Mutfağınızda standart yemekler yapmak yerine dünya mutfağından farklı yemekleri denemeyi seviyorsanız bu tarifler tam size göre. Dünyanın farklı bölgelerinden birbirinden leziz ve popüler yemekleri evinizde kolayca hazırlayabilir, ister doyasıya tüketebilir isterseniz de akşam yemeğine gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hepsi maharetinize hayran kalacak ve tarifini isteyecekler.

Yemek 08-02-24 11:56

Restoranda çektiği video gündem olmuştu... Demet Akalın'ın eleştirilerine ateş püskürdü! Aynı ülkede olmaktan utanıyorum

Geçtiğimiz günlerde gittiği restoranda artan yemekleri saklama kabına koyduğu video ile bir sosyal medya kullanıcısı dikkatleri üzerine çekmişti. Sosyal medya kullanıcısının videosu Demet Akalın ve Jess Molho'nun sunuculuğunu yaptığı 'Gel Konuşalım' programına konu oldu. Sosyal medya kullanıcısı Akalın‘ın kendisi hakkında yaptığı yoruma “Seninle aynı ülkede olmaktan utanıyorum” diyerek ateş püskürdü.

Magazin 02-02-24 13:18

ABD'den F-35 açıklaması: Türkiye katılabilir! Koşulu açıkladı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'nin F-35 programına katılabilmesinin mümkün olduğunu ifade etti. Kirby, bunun gerçekleşmesi için ABD'nin koşulunu da açıkladı.

Haber 01-02-24 09:13

Ünlü şarkıcı Taylor Swift'in yapay zekayla oluşturulan müstehcen görüntüleri sosyal medyada yayıldı! Tepkilerin üzerine Beyaz Saray'dan yasal düzenleme hamlesi geldi

Ünlü şarkıcı Taylor Swift’in yapay zeka tarafından oluşturulan müstehcen içerikli görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. Swift'i Kansas City Chiefs maçında çeşitli cinselleştirilmiş görüntülerde gösteren görseller sosyal medyada viral oldu. Yapay zeka görsellerine gelen tepkilerin ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, durumun endişe verici olduğunu ve ABD yönetiminin ‘yasal önlem’ yoluyla çözüm bulma çalışmaları içerisinde olduğunu belirtti.

Trend 27-01-24 14:22

Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?

En lezzetli yemeklerin tadına tat katan soslardır. Et yemekleri, balık yemekleri ya da sebze yemekleri fark etmeksizin hazırlanan özel soslar sayesinde yapılan tüm yemekler, çok daha lezzetli hâle gelir. Birçok farklı yemeğe eşsiz bir lezzet katan beşamel sos da dünyaca ünlü ve bilinenin aksine yapımı son derece kolay bir sostur.

Yemek 27-01-24 00:41

Mandalinalı tart tarifi: Mandalinalı tart nasıl yapılır?

Mutfağında yeni tarifler denemekten keyif alan, yaptığı yemekleri, tatlıları, çorbaları ya da atıştırmalıkları sevdikleri ile paylaşmayı seven kişiler değişik tariflere açıktır. Özellikle mevsimi gelen taptaze meyvelerden ve sebzelerden yapılan tatlılar ya da yemekleri denemek büyük keyif olur. Siz de böyle düşünüyorsanız mandalinalı tart tarifimizi denemelisiniz.

Yemek 24-01-24 19:15

Reuters duyurdu! İsrail'den tüm rehinelere karşılık 2 aylık insani ara teklifi

Son dakika haberine göre Reuters, "İsrail tüm rehinelerin serbest bırakılması için Gazze'de çatışmalara iki aylık insani ara verilmesini önerdi" açıklamasını dünyaya duyurdu. Öte tandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Esirleri çıkarmak için verilecek insani araları destekliyoruz ancak genel bir ateşkesi desteklemiyoruz" dedi.

Haber 22-01-24 23:16

Airfryer menemen tarifi: Airfryer'da menemen nasıl yapılır?

Birçok farklı yiyeceği, atıştırmalığı, yemeği veya tatlıyı Airfryer ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Airfryer ile hem daha az kalorilerde hem de çok daha sağlıklı olacak şekilde yemekleri kısa süreler içinde pişirebilirsiniz. Uzun pazar kahvaltı sofralarınızı da Airfryer’da hazırlayacağınız çeşitli lezzetlerle renklendirebilirsiniz. Türk mutfağında kahvaltıların ve hatta diğer öğünlerin gözdelerinden biri olan menemeni de Airfryer ile kısa sürede yapabilirsiniz.

Yemek 19-01-24 16:55

Airfryer Adana kebap tarifi: Airfryer'da Adana kebap nasıl yapılır?

Airfryer son zamanlarda tüm mutfakların gözde aleti hâline gelmiştir. Airfryer'a olan bu yoğun ilginin nedeni yemekleri, tatlıları, atıştırmalıkları hem çok daha kısa süreler içinde hem de daha az kalorili ve çok sağlıklı olarak pişirebilmesidir. Türk mutfağına has lezzetlerin, kebapların da pişirilebildiği Airfryer’da Adana kebap da yapabilir ve servis edebilirsiniz.

Yemek 19-01-24 16:32

Airfryer baklava tarifi: Airfryer'da baklava nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihi çok eski yüzyıllara dayanan çok sayıda tatlı vardır. Osmanlı saraylarından günümüze kadar gelmeyi başaran bu lezzetli tatlılardan biri de özellikle bayram günlerinin baş tacı baklavadır. Birçok farklı biçimde servis edilebilen baklava, tüm yiyecekleri, atıştırmalıkları, yemekleri ve tatlıları çok kısa süreler içinde ve daha az kalorili olarak pişirebilen Airfryer ile kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 19-01-24 16:26

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor! Kate Middleton'un ardından Kral Charles da hastanelik oldu... Kral Charles'ın yerine kim bakacak?

Birleşik Krallık tahtının veliahtı Galler Prensi William'ın eşi Galler Prensesi Kate Middleton'un ameliyat olduğu haberi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Galler Prensesi'nin karın ameliyatı geçirdiği, "10 ila 14 gün" hastanede kalacağı ve Paskalya sonrasına kadar kraliyet görevlerine dönme ihtimalinin olası olmadığı açıklandı. Saray, Kate Middleton'un ameliyat olduğunun bilgisiyle birlikte Kral Charles'in gelecek hafta prostat ameliyatı geçireceğini doğruladı.

Trend 18-01-24 13:47

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili yeni açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili olarak "İlave F-16'ların satışını ve Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklemeyi sürdürüyoruz" dedi.

Haber 18-01-24 00:03

Sürdüğünüz anda... Saray hekimlerinin tedavi edemediği kişileri bile iyileştiren İbn-i Sina bin yıllık kitabında yazmış! Altın değerinde güzellik formülü

Pek çok insan, çeşitli rahatsızlıklardan korunmak ve iyileşme sürecine katkı sağlamak için şifalı bitkilerden yararlanıyor. Bin yıllık eseri “El Kânun Fi't-Tıbb” ile dünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina'nın da şifalı bitkilere dair önemli tavsiyeleri var. Özellikle akne ve sivilce sorunu yaşayanlar için İbn-i Sina gül suyunu önermiş. Saray hekimlerinin bile tedavisini bulamadığı Buhara Emiri'ni dahi tedavi eden İbn-i Sina'nın reçeteleri altın değerinde. İşte gül suyun cilde faydaları...

Kadin 15-01-24 16:45

Osmanlı eseri Edirne Sarayı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor

"Osmanlı'nın Edirne Sarayı" olarak adlandırılan Saray-ı Cedid-i Amire'de (Edirne Sarayı) restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 15-01-24 12:14

Çağla Şıkel'in 800 metrekarelik 4 katlı lüks evini görenler hayran kaldı! İçinde yok yok... ' Adeta saray yavrusu'

Son dönemde özel hayatı ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen ünlü manken ve sunucu Çağla Şıkel şimdi de 4 katlı lüks eviyle gündem oldu. Ünlü ismin 800 metrekarelik 9 odalı evini görenler hayran kaldı. Çağla Şıkel'in çocuklarıyla yaşadığı bu evin içerisinde yok yok...

Magazin 13-01-24 15:51

Az yağ ile çok lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak 4000 TL altı airfryer modelleri

Evinizde sağlıklı yemekler yapmanın ve atıştırmalıkları daha hafif, daha az yağlı bir şekilde hazırlamanın en pratik yolu olan airfryerlar sağlıklı yaşam tarzınıza uygun alternatifler sunuyor. 4000 TL'nin altında uygun fiyatlarla sunduğumuz bu derlemede, lezzetli yemekleri kolayca hazırlamanızı sağlayacak en popüler airfryer modellerini sizler için bir araya getirdik. Hem bütçenize dost hem de mutfakta size keyifli bir deneyim sunacak airfyerlara gelin, göz atalım.

Yemek 11-01-24 16:26

MasterChef All Star şampiyonu kim oldu? Esra ve Tahsin canlı yayında yarıştı! MasterChef 2023 şampiyonluk ödülü ne oldu? İşte kazanan isim

MasterChef All Star'da aylarca süren heyecan şampiyonun belirlendiği büyük finalle son buldu. TV8 ekranlarında canlı olarak yayınlanan MasterChef All Star finalinde Tahsin ve Esra şampiyon olabilmek için yarıştı. Tahsin ve Esra MasterChef finalinde 3 ayrı turda birbirinden özel yemekler hazırladı. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya, Esra ve Tahsin'in yaptığı yemekleri puanlayarak MasterChef'in yeni şampiyonunu belirledi. MasterChef 2023 şampiyonunun büyük ödülü de belli oldu.

Magazin 08-01-24 06:47

Van’ın Muradiye ve Saray ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi

Van’ın Muradiye ve Saray ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Yurthaber 05-01-24 09:11
Van