Leyla Neden Olduruldu Haberleri

Yüz binlerce üretilmişti, ücretsiz olduğunu duyan koştu, izdiham yaşandı!

Kırıkkale'de belediyenin ücretsiz dağıttığı sebze fideleri izdihama neden oldu. Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ata tohumlarından üretilen fidelerin dağıtımlarının devam edeceğini söyledi.

Finans 2024-05-07 14:39:50

Eşini öldürmekle suçlanan sanık: 26 senelik hayat arkadaşımdı, ben öldürmedim

19 Haziran 2022 yılında Esentepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’nde düğünde karşılaşan iki aile arasında, "Ben senin düğününde çeyrek altın taktım. Sen bana neden altın takmadın?" meselesi sebebiyle kavga çıkmış, 42 yaşındaki Gülten Ş. silahla vurularak yaşamını yitirmiş, Tarık Ö. ve Tayfun D. de yaralanmıştı.

Yurthaber 2024-05-07 14:30:22

Şirine isimli kediyi tekmeleyerek dördüncü kattan atan sanığın yargılanmasına devam edildi

Küçükçekmece'de "Şirine" isimli kediyi tekmeleyip dördüncü kattan atarak yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sanık Elanur Pilici'nin yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 2024-05-07 14:26:58

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu'ndan dikkat çeken çıkış! Selvi ve Namık Tan'a gönderme geldi: 'Kısaca mandacı bir yönetim istiyorsunuz'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bir haftadır devam eden Osman Kavala'nın serbest bırakılması üzerine şekillenen yazıları tartışmalara neden olmayı sürdürüyor. Bu kez çıkış Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu'ndan geldi. Köroğlu, 'Salı Notu' başlığıyla paylaştığı yazısında sert ifadeler kullandı.

Haber 2024-05-07 11:27:01

Uzmanı uyardı: Ani yaşanan bu belirti direkt ölüme neden olabiliyor!

Diyarbakır’da Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mesut Aydın, kalpte ortaya çıkan önemli bir belirtinin altını çizerek bunun her yaş gurubunda ortaya çıkabileceğini söyledi. Aydın, “Ritim bozukluğu, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı şeklinde olabileceği gibi bayılma şeklinde de olabilir. Ve hatta bazen çok nadiren kişinin direkt ölümüne neden olarak da ortaya çıkabilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Haber 07-05-24 11:12

Alevleri görenler pijamalarla kendilerini sokağa attı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde özel bir hastanenin personel lojmanında çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Yurthaber 07-05-24 10:35

Bursa'da kıskançlık krizi! Tartıştığı erkek arkadaşını bıçakladı

Bursa'da Leyla Sultan K. , kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmada erkek arkadaşı Mehmet Salih B.’yi sokak ortasında bıçakla yaraladı. Yaralı gence çevredekilerin müdahale ettiği anlar cep telefonu kamerasına yansırken, şüpheli Leyla Sultan K. polis tarafından gözaltına alındı.

Haber 06-05-24 19:40

Demet Akbağ'dan 'Öpüşme' sorusuna bomba yanıt! Onlarda neler var neler

Son olarak Sandık Kokusu dizisiyle izleyici karşısına geçen Demet Akbağ katıldığı Youtube programında sunucunun sorduğu soruya verdiği yanıtla gündeme geldi. Akbağ, kendine sorulan 'Neden hiçbir projenizde öpüşmediniz?' sorusuna verdiği cevapla güldürdü.

Magazin 06-05-24 17:25

Beşiktaş'ta tüzük tartışması! Sunulan maddeler tepki çekti

Beşiktaş Kulübü’nde 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Tüzük Tadil Kongresi öncesi yayınlanan yeni tüzük taslağındaki bazı düzenlemeler, siyah-beyazlı kongre üyelerinin tepkisine neden oldu. İşte detaylar...

Spor 06-05-24 12:18

Uzmanından 'hayati' uyarı: Bu hastalık görme kaybına neden oluyor! Sebebi bilinmiyor, ömür boyu takip ediliyor... İşte belirtileri

Halk arasında ''sarı nokta hastalığı" olarak bilinen yaşa bağlı makula dejeneresansının, tüm dünyada görme kaybının en önemli nedeni olarak kabul edildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Turgut Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmemektedir. Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak ve Akdeniz mutfağı gibi antioksidan içeren bol yeşillikli ve omega 3 ağırlıklı gıdalarla da beslenmek faydalı olacaktır” dedi.

Haber 06-05-24 11:06

Eşinden para istedi, 'param yok' cevabını alınca hayatı değişti! Kendi işinin patronu oldu

Kocası harçlık vermeyince kendi dükkanını açan kadın, 36 yıldır mesleğini icra ediyor. Daha sonra eşinden ayrılan kadın 3 çocuğunun üniversiteyi bitirmesine katkı sağladı. "Herkes bana, 'Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın' dedi. Ben de 'Neden, ben de yapabilirim' dedim." ifadelerine yer veren kadın hikayesiyle alkış topladı.

Kadin 06-05-24 07:47

Aksaray’da film sahnelerini aratmayan kovalama! İtirafı şaşkına çevirdi: Suç makinesiyim, firarım

Aksaray'da film sahnelerini aratmayan anlar yaşandı. Polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına "Neden kovalıyorsunuz?" diye kızıp, "Suç makinesiyim, firarım" diye de itiraf da bulundu.

Haber 05-05-24 20:35

Göçmenlerle ilgili sözleri gündem olmuştu! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklama yaptı: 'Verdiğim cevabın başı ve sonu kesilerek, çarpıtıldı'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir programda göçmenlerle ilgili sözleri gündem oldu. Erbaş daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, "Gençlerin Balkanlara ve Orta Doğu'ya bakışımızın neden farklı olduğu şeklindeki sorusuna verdiğim cevabın başı ve sonu kesilerek, çarpıtılıp art niyetli bir yaklaşımla medyaya servis edilmiş" dedi.

Haber 05-05-24 19:24

Şırnak'tan ilginç görüntüler! Sel sularına kimse aldırış etmedi: Kimi düğün yaptı kimi kıraathanede oyun oynadı...

Şırnak'ta etkili olan sağanak yağış kentte bazı bölgelerin sel sularına teslim olmasına neden oldu. Cizre ve Silopi ilçeleri selden etkilenen bölgelerin başında geldi. Kentte bir düğün organizasyonunda ve kıraathanede kaydedilen görüntüler ise gündem oldu. Sele rağmen gelin arabasının yoluna devam etmesi ve su basan kıraathanedeki müşterilerin oyunlarına devam etmeleri kameralara yansıdı.

Haber 05-05-24 15:27

Yunus Emre ve Aleyna yüzleşti! Yakın dostluk bitti, ipler koptu... Nasıl bir anda düşmanlık durumuna girdi

Yunus Emre ile takımı arasında gerilimler sürüyor. Yunus Emre ve en yakın arkadaşı Aleyna konseyde yüzleşti. Yunus Emre neden yakın dostunu yazdığını açıkladı.

Magazin 05-05-24 07:19

Amedspor TFF 1. Lig'e yükseldi! Tüm stat sahaya indi, böyle şampiyonluk kutlaması görülmedi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor son haftada Menemen Belediyespor'u konuk ederken mücadele golsüz beraberlikle tamamlandı. Bu sonuçla şampiyonluğunu ilan eden Amedspor TFF 1. Lig'e yükselmesi kentte büyük sevince neden oldu. İşte detaylar...

Spor 04-05-24 18:33

87 yaşındaki kayınpederini sopayla dövdü! O anlar evin içinde bulunan kameraya yansıdı... Görüntüler öfkeye neden oldu

Hindistan'ın Karnata bölgesinde Umashankari isimli bir kadın 87 yaşındaki kayınpederini sopayla darp ederken evin içinde bulunan kameralara yakalandı. Yaşlı adamın oğlunun evdeki kameranın görüntülerini incelemesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Görüntülerin Reddit'te paylaşılmasıyla öfke dalgası yükseldi.

Trend 04-05-24 14:48

İstanbul'da trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolar kayba neden oluyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da trafik yoğunluğunun yıllık kişi başı 288 saat zaman kaybına neden olduğunu belirterek, "8,5 milyon vatandaşın aktif yolculuk yaptığı İstanbul'da trafik sıkışıklığının yıllık ekonomik kaybı tam 10 milyar dolar." dedi.

Finans 03-05-24 13:32

İstanbul'da korkunç kaza! İşçi servisi devrildi: 13 yaralı

İstanbul'da sabah saatlerinde korkunç bir kaza meydana geldi. Beylikdüzü E-5'te servis minibüsünün devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı. Kazaya makas attığı öne sürülen bir aracın neden olduğu belirtildi.

Haber 03-05-24 09:15

Uzman isim uyardı: Uzun süre kullanımı organ hasarına yol açıyor!

Mide koruyu ilaçlar hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Gastroenteroloji Kliniği Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Serdar Sakin, mide koruyucu ilaçların uzun süre kullanımının organ hasarlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kadin 03-05-24 08:43

ABD bunu tartışıyor! Biden'dan tartışmalara yol açan sözler! Müttefikleri Japonya ve Hindistan'ı 'yabancı düşmanı' ülkeler olarak tanımladı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin önemli müttefiklerinden olan Japonya ile Hindistan'ı "yabancı düşmanı" olarak tanımladı ve bu ülkelerin Çin ve Rusya gibi "göçmenleri sevmediğini" belirtti. Henüz iki hafta önce Japonya Başbakanı Kişida Fumio'yu Beyaz Saray'da ağırlayan Biden'ın bu sözleri tartışmalara neden oldu.

Haber 02-05-24 21:44

6 yaşındaki oğlunun 'şişmansın' diyerek saatlerce koşu bandında koşmaya zorlayarak ölümüne neden oldu! Güvenlik kamerasına böyle yansıdı

31 yaşındaki Christopher Gregor isimli bir baba, 6 yaşındaki oğlunu öldürmekle suçlanarak tutuklandı. Oğlunun "çok şişman" olduğunu düşündüğü için koşu bandında saatlerce koşmaya zorladığı iddia edilen baba ertesi gün oğlunun fenalaşarak hastanelik olmasından sonra cinayetle suçlandı.

Trend 02-05-24 11:40

Araştırma tamamlandı: Aşırı öfke kalp krizine neden olur mu? Şaşırtıcı sonuçlar!

Bilim insanları kalp krizine neden olan faktörleri araştıran önemli bir çalışmaya imza attı. 280 kişinin bir teste tabii tutulduğu çalışmada katılımcılar 4 gruba ayrılarak kendilerine öfkelenecekleri, endişelenecekleri, üzülecekleri ve normal hissedecekleri duygular yaşatıldı. Ortaya çıkan sonuç bilim dünyasında heyecanla karşılanırken, aşırı öfke kalp krizini tetikler mi sorusuna da önemli bir cevap vermiş oldu.

Haber 02-05-24 10:54

Önce ıstakoz sonra Rolex saat... AK Parti'deki o isimlere Erdoğan'dan tepki: Benim ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

31 Mart yerel seçimlerin ardından 'değişim' beklentilerinin masaya yatırıldığı AK Parti'de; bazı milletvekillerinin "ıstakoz" ve "Rolex marka saat" kareleriyle gündeme gelmesi bir takım rahatsızlıklara neden olduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kritik MYK toplantısı sonrası yaptığı görüşmelerde bazı isimleri sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili uyardı. Erdoğan'ın "Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı" dediği öğrenildi.

Haber 02-05-24 09:08

TikTok'un yeni akımı hızla yayıldı! Bu ikili kıyafet değiştirme akımını yapınca viral olmayı başardı... Ne izledim ben?

TikTok'ta her geçen gün yeni bir akım sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekerek viral oluyor. Son olarak TikTok'un yeni akımı kıyafet değiştirme oldu. Bu akıma dahil olan bir ikilinin kıyafet değiştirdiği anlarda ortaya çıkan sonuç bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eğlenceli bulunurken bazı sosyal medya kullanıcılarının ise tepkisine neden oldu.

Trend 02-05-24 08:43

Sel suları mahallede paniğe neden oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde evlerinde oturan vatandaşlar, yağışsız bir havada gelen sel sularıyla büyük bir şok ve panik yaşadı.

Yurthaber 02-05-24 07:55

Özgür Özel, Taksim'e neden yürümedi? Aracına binip ayrılmıştı, CHP lideri tek tek anlattı

CHP lideri Özgür Özel’in Saraçhane’de basın açıklaması yaptıktan sonra Taksim’e yürüyüşe geçmek yerine aracına binip alandan ayrılması tartışma yaratmıştı. Özel, neden yürüyüşe geçmedikleri ile ilgili açıklama yaparak 1 Mayıs günü ülkenin ana muhalefet partisi lideri ve beraberindekilerin polisle çatışıyor görüntüsü vermesinden kaçındıklarını söyledi. Özellikle de seçimlerden yeni birinci parti çıkmış lider olarak böyle bir sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Haber 02-05-24 07:53

Gelinin düğün dansı sosyal medyada viral oldu! Damat bile hareketlerinden utandı... Bunu neden yaptın?

TikTok'tan paylaşılan bir düğünde çekilen görüntülere gelinin dansı damga vurdu. Bir gelin, düğününde eşine Beyonce'nin 'Crazy In Love' şarkısı eşliğinde dans performansını sergiledikten sonra interneti adeta ikiye böldü.

Trend 02-05-24 07:50

Ankara'daki kuvvetli sağanak nedeniyle AK Parti Kongre Merkezi'ndeki salonu da su bastı

Ankara'da iki gündür aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Başkentte kuvvetli sağanak nedeniyle nedeniyle bir çok yerde su baskınları yaşandı. Kentin genelini etkileyen yağış, geçtiğimiz Ocak ayında açılan AK Parti Kongre Merkezi'nde de su baskınına neden oldu. Sosyal medyadaki görüntülerde, merkezin kongre salonunda su baskını olduğu görüldü.

Haber 02-05-24 00:02

Ankara'daki kuvvetli sağanak nedeniyle AK Parti Kongre Merkezi'ndeki salonu da su bastı

Ankara'da iki gündür aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Başkentte kuvvetli sağanak nedeniyle nedeniyle bir çok yerde su baskınları yaşandı. Kentin genelini etkileyen yağış, geçtiğimiz Ocak ayında açılan AK Parti Kongre Merkezi'nde de su baskınına neden oldu. Sosyal medyadaki görüntülerde, merkezin kongre salonunda su baskını olduğu görüldü.

Haber 02-05-24 00:02

Kırmızı ışıkta geçen otomobil faciaya neden oldu: 1 ölü, 3 yaralı

Mersin'de kırmızı ışıkta geçtiği öne sürülen otomobil, önce yayalara, ardından ağaca çarpıp alev aldı. Kazada yayalardan Sultan Sedef (32) yaşamını yitirdi, sürücü ile birlikte 3 kişi ise yaralandı. Öte yandan, kaza anının görüntüleri de ortaya çıktı. İşte dehşete düşüren o görüntüler...

Haber 01-05-24 15:59

‘Bir maaş ikramiye versinler’ dedi, Cüneyt Özdemir’in tepkisi gecikmedi! 1 Mayıs için gündem yaratacak öneri

1 Mayıs İşçi Bayramı, İstanbul’da yaşanan ‘Taksim’ gerginliği nedeniyle yine tartışmalara neden oldu. İşçi bayramı ile ilgili günün en dikkat çeken önerisi ise gazeteci Kenan Taş’tan geldi. Taş, Cüneyt Özdemir’le birlikte yaptıkları canlı yayında “Bir öneri de sunalım 1 Mayıs’ta işçilere verilecek en büyük hediye ikramiyedir. Bunu yapsınlar” dedi. Cüneyt Özdemir de bu öneri karşısında “Süper bir şey söyledin biliyor musun? Al sana bayram işte” ifadelerini kullandı.

Finans 01-05-24 15:06

Esenyurt’ta eskort ile pazarlık kavgası sırasında kardeşini öldüren şahsın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı

Esenyurt’ta iddiaya göre eve eskort çağıran ve fiyat konusunda anlaşamayan ağabey kardeş, kadının arkadaşları ile kavga etti. Ağabey, kavga ettiği kişilere karşı bıçağını kullanmak isterken yanlışlıkla kardeşini şah damarından yaralayarak ölümüne neden oldu. Kavga sırasında kardeşini öldüren şahsın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüye arbede anları ve şüphelinin bıçak savurarak etrafındakileri yaraladığı anlar yansıdı.

Haber 30-04-24 21:50

Hemogram ve hemogram testi nedir? Hemogram testi neden yapılır, neyi gösterir?

Hemogram, kanınızın sağlık hikâyesini anlatan önemli bir tıbbi testtir. Bu test, kanınızın farklı bileşenlerini ölçer ve çeşitli hastalıkların teşhisi ve takibi için kritik bir araçtır. Hemogram analizi, kandaki hücrelerin, hemoglobin miktarının, iltihap belirteçlerinin ve diğer kan bileşenlerinin ölçülmesini içerir. Peki, hemogram nedir ve hemogram testi neden yapılır?

Haber 30-04-24 21:39

AK Parti medyasında büyük kavga, ihanet suçlaması! Ekibin tetikçiliğini, kalemşörlüğünü yapıyor

Türkiye, yeni Anayasa konusunu tartışırken bir yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi siyasetin gündeminde. Yaşanan tartışmalar AK Parti medyasındaki isimler arasında da gerilime neden oldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin son dönemdeki yazılarına gazeteci Mehmet Çek'ten sert tepki geldi. Çek, "Abdülkadir Selvi, Ak Parti merkez temsil alanlarında etkili ve seçim hezimetinin de birinci dereceden sorumlusu ekibin tetikçiliğini, kalemşörlügünü yapıyor." dedi.

Haber 30-04-24 20:55

Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer?

Grip her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamı olumsuz etkileyen bir viral enfeksiyondur. Mevsimsel grip salgınları insan sağlığını, toplumları ve ekonomileri ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak grip hakkındaki bilgi ve farkındalık arttıkça, önleme ve tedavi konusunda daha etkili olabiliriz. Peki, grip neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 20:35

İshal neden olur? İshale ne iyi gelir?

İshal sindirim sistemindeki hızlı ve sıvı dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Her yaş grubundan insanı etkileyebilen ishal genellikle virüsler, bakteriler, parazitler veya gıda zehirlenmesi gibi nedenlerden kaynaklanır. İshal hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve dehidrasyon riskini artırabilir. Bu yüzden doğal tedavi yöntemlerini ve önlemleri bilmek önemlidir. Peki, ishali ne keser?

Haber 30-04-24 19:40

Kurdeşen (Ürtiker) nedir, neden olur? Kurdeşene ne iyi gelir? Kurdeşen (Ürtiker) belirtileri ve tedavisi

Kurdeşen, tıp literatüründe urtiker olarak da bilinen, cildin aniden kırmızı, kaşıntılı şişliklerle kaplanmasıyla karakterize olan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu şişlikler genellikle dakikalar içinde ortaya çıkar ve birkaç saat veya gün içinde kaybolabilir. Ancak bazı durumlarda, kurdeşenler uzun süreli veya kronik olabilir. Peki, kurdeşen nasıl geçer?

Haber 30-04-24 17:30

Çocuğuna cinsel istismarla suçlanıyordu! Ender Saraç duruşmada sitem etti... Çocuğa kayyım talebi

Doktor Ender Saraç hakkında 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddialarına yönelik "Çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla 22,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Saraç'ın boşanmak üzere olduğu Benan Saraç son duruşmada neden şikayetçi olmadığını açıkladı

Magazin 30-04-24 15:48

Ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı neden olur, nasıl geçer?

Ses kısıklığı, birçok insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sorundur. Genellikle ses tellerinin iltihaplanması veya hasar görmesi sonucu ortaya çıkar. Bu durum, sesin normal ton ve kalitesini kaybetmesine neden olur ve konuşurken veya şarkı söylerken zorluk yaşanmasına yol açabilir. Peki, ses kısıklığı neden olur, nasıl geçer?

Haber 30-04-24 15:10

Gelinin damada şovu sosyal medyayı karıştırdı! Tepkiler gecikmedi: İzlerken utandım

Sosyal medyada bir düğünde çekildiği iddia edilen görüntülerde gelinin dansöz kıyafetleri içinde damadın önünde dans ettiği anlar yer aldı. Sosyal medyada gündem yaratan görüntüler kısa sürede tepkilere neden oldu. O anlara sosyal medyadan binlerce yorum yağdı.

Trend 30-04-24 14:07

Siroz nedir, siroz belirtileri nelerdir? Siroz neden olur? Siroz tedavisi

Siroz karaciğerin ciddi ve ilerleyici bir hastalığıdır ve tedavi edilmediğinde veya belirtileri fark edilmediğinde hayati tehlike oluşturabilir. Erken tanı ve uygun tedavi ile birlikte sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri sirozun ilerlemesini yavaşlatabilir ve hastanın yaşam kalitesini artırabilir. Ancak siroz tedavisi zor ve karmaşık bir hastalıktır ve hastaların sürekli takip ve destek alması gerekebilir.

Haber 30-04-24 14:03

Mevduat hesapları için ‘vergi’ kararı: Bankada Türk Lirası olanlar dikkat! Faiz gelirinde düşüşe neden olabilir, bugün son gün…

Mevduat faizlerinin yükselmesi elindeki Türk Lirası’nı değerlendirmek isteyenler için bir fırsata dönüşmüştü. Mevduat hesaplarında bunun yanında bir de stopaj avantajı uygulanıyordu. Normal şartlarda yüzde 15 olarak uygulanan gelir vergisi stopaj oranları yüzde 5’e çekilmişti. Ancak o süre bugün sona eriyor. Eğer yeni bir düzenleme olmazsa yeni yatırımcı mevduat hesaplarındaki faiz getirilerine daha yüksek oranda vergi verecek…

Finans 30-04-24 13:39

Ağız yarasına ne iyi gelir? Ağız yarası neden olur, nasıl geçer?

Ağız sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve her yaşta dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sağlıklı bir ağız güzel bir gülümsemenin yanı sıra yemek yeme, konuşma ve genel yaşam kalitesi açısından da önemlidir. Ancak bazen ağız sağlığımızı etkileyen sorunlarla karşılaşabiliriz. Bunlardan biri de ağız yaralarıdır. Peki, ağız yaraları neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 11:12

Baş dönmesi neden olur? Baş dönmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Baş dönmesi nedenleri

Baş dönmesi yaygın bir durumdur ve birçok farklı nedeni olabilir. Genellikle baş dönmesi dengenin kaybolduğu, çevrenin döndüğü veya hafif bir sersemlik hissiyle karakterizedir. Baş dönmesi kişinin günlük yaşamını etkileyebilir ve hatta tehlikeli olabilir. Peki, baş dönmesi neden olur? Baş dönmesine ne iyi gelir, nasıl geçer?

Haber 30-04-24 11:04

Düşük tansiyon neden olur, düşük tansiyona ne iyi gelir? Düşük tansiyon belirtileri ve tedavisi

Tansiyon, vücut için önemli bir işarettir ve dengeli bir şekilde korunmalıdır. Yüksek tansiyonu olanlar, tuz alımını azaltarak ve düzenli egzersiz yaparak tansiyonlarını kontrol altında tutabilirler. Düşük tansiyona sahip olanlar ise sık sık su içmeli, tuz tüketimini artırmalı ve ani pozisyon değişikliklerinden kaçınmalıdırlar. Peki, düşük tansiyon neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 10:57

Konya’da sağanak su baskınlarına neden oldu

Konya’nın Kulu ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Yurthaber 30-04-24 07:49

Berber, bakkal, lokanta... IBAN'la ödemeye sıkı denetim! Her fişe 3400 TL para cezası, yakınlarını hesapları da takipte

Lokanta, berber gibi başta küçük işletmeler olmak üzere son dönemde müşteriden IBAN yoluyla ödeme almak çok yaygındı. Ancak, vergi kaybına neden olan bu 'usulsüz uygulama' için Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir süre önce harekete geçti ve denetimler sıklaştı. IBAN'a para alıp, karşılığında herhangi bir fatura yada fiş kesmeyen esnafa, her bir fiş karşılığında 3 bin 400 TL ceza kesiliyor. Aynı zamanda işletme sahiplerinin yakınlarının da banka hesapları yakın takipte.

Finans 30-04-24 07:11

Esenyurt'ta eskortla para anlaşmazlığı kanlı bitti! Evi basan grupla kavga ederken yanlışlıkla kardeşini öldürdü

İstanbul Esenyurt’ta iddiaya göre eve eskort çağıran ağabey kardeş, kadınla fiyat konusunda anlaşamayınca tartışma çıktı. Kadının haber vermesiyle evi basan bir grup ile iki kardeş arasında kavga çıktı. Ağabey, kavga ettiği kişilere karşı bıçağını kullanmak isterken yanlışlıkla kardeşini şah damarından yaralayarak ölümüne neden oldu.

Haber 29-04-24 23:35