Papa Francisco Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Gazze mektubu: 'Daha fazla müsaade edilmemeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva'ya Filistin ile ilgili mektup yazdı. Mektupta Gazze'de çiğnenen uluslararası hukuk ele alındı. Erdoğan, Papa Fransuva'ya bu duruma daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber 2024-04-13 13:46:01

Papa Franciscus, Paskalya yortusu öncesindeki Haç Yolu ayinine katılamadı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Paskalya Yortusu öncesinde Roma'da yapılan geleneksel "Haç Yolu (Via Crucis)" ayinine katılımını bu yıl "sağlığını korumak" gerekçesiyle son anda iptal etti.

Haber 2024-03-29 23:35:24

Papa Franciscus, 12 kadının ayağını yıkayarak tek tek öptü

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Katoliklerin bu hafta sonu kutlamaya hazırlandığı Paskalya Yortusu ritüelleri çerçevesinde 12 kadın mahkumun ayağını yıkadı. Papa Franciscus, önceki papalardan farklı olarak rahiplerin yerine yardıma muhtaçlar ya da mahkumların ayağını yıkamayı tercih ediyor.

Haber 2024-03-29 07:31:09

Bu videoların hiçbiri gerçek değil! OpenAl'ın yeni metinden videoya yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı: Yeni bir dönem başlıyor! 'O hayal, gerçeğe artık daha yakın olabilir'

ChatGPT'nin geliştiricisi San Francisco merkezli teknoloji şirketi OpenAl, yeni bir dönemi başlattığı inanılan, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen yapay zeka modeli Sora'yı tanıtarak yankı uyandırdı! "Metinden videoya" yapay zeka modeli Sora, herkesi şoke etti. eğer herhangi bir etik engel yok ise, yaşanan son yapay zeka gelişmeleriyle birlikte birçok kişinin hayali hâline gelen yapay zekayla kendi filmini oluşturma fikri gerçeğe dönüşmeye artık daha yakın olabilir.

Haber 2024-02-16 12:51:52

14 Şubat Sevgililer Günü'nün hikâyesi nedir? Sevgililer Günü'nün anlamı ve tarihçesi

Sevgililer Günü, dünyanın pek çok bölgesinde her sene coşkuyla kutlanır. Kutlandığı gün olan 14 Şubat, eski çağlardan günümüze kadar devam eden bu geleneği temsil eden bir anlamlara sahiptir. Türkiye’de Sevgililer Günü olarak bilinen 14 Şubat, aslında Papa Gelasius tarafından ilan edilen Aziz Valentine Günü’dür ve bu gün de Aziz Valentine anılır. Ancak Türkiye ve dünyanın pek çok bölgesinde, 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanır. İşte Sevgililer Günü'nün anlamı ve tarihçesi...

Kadin 12-02-24 18:56

Taylor Swift Super Bowl'da sahaya indi ve sevgilisinin dudaklarına yapıştı

Her yıl Amerikan futbol sezonunun zirve etkinliği olan Super Bowl maçı Kansas City Chiefs ve San Francisco 49ers takımları arasında oynandı. Tören başladığında Taylor Swift sahaya indi ve sevgilisinin dudaklarına yapıştı.

Magazin 12-02-24 08:28

Papa'dan cinsellik açıklaması: Tanrı'nın bir hediyesi

87 yaşındaki dini lider Papa Francis, cinsel birlikteliğin 'Tanrı'nın bir hediyesi' olduğunu fakat yetişkin filmlerle bunun zayıflatıldığını ifade etti.

Trend 19-01-24 09:31

Papa Francis, İran’daki patlamaların kurbanları için dua etti

Katolik dininin ruhani lideri Papa Francis, İran’da 3 Ocak bombalı saldırılarında ölen ve yaralananlar için dua etti.

Haber 06-01-24 17:18

Covid'i, Hitler'i ve 11 Eylül'ü bilmişti! Nostradamus'un çok ses getirecek 2024 yılı kehanetleri: Tek tek sıralamış

Dünya çapında büyük bir üne sahip olan kahin Nostradamus'un "Les Propheties" (Kehanetler) adlı eserinde 2024 yılı için yazdıkları ortaya çıktı. Şimdiye kadar birçok kehaneti gerçekleşen Nostradamus'un 2024 yılı içinki kehanetinde ise Çin ile savaş, Prens Harry, iklim felaketleri ve yeni bir papa gibi konularında kehanetleri bulunuyor. İşte yeni yılda tüm insanlığı bekleyen o kehanetler!

Trend 26-12-23 16:55

Mehmet Ali Ağca soyadını değiştirdi! Yağma davasında 15 yıl hapisle yargılanıyor...

Abdi İpekçi ve Papa suikastlarının faili olan Mehmet Ali Ağca, İstanbul'da "yağma" suçundan haklarında dava açılan sanıklar birlikte hakim karşısına çıktı. 15 yıl hapisle yargılanan Ağca'nın dava dosyasında adının, "Mehmet Ali Aslan" olarak geçtiği görüldü. Yağma ile suçlanan 2015-2022 yılları arasında 5-6 gayrimenkul aldığını belirten Aslan, tehdit suçlamasını reddetti.

Haber 28-11-23 08:29

Papa Franciscus'tan taraflara Ateşi kesin! çağrısı: Kimse vazgeçmesin

Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken Papa Franciscus taraflara rehineler ve insani yardımla ilgili çağrıda bulundu.

Haber 29-10-23 15:30

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa arasında kritik 'Gazze' görüşmesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Gazze'deki insanlık dramının ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tüm devletler ses yükseltmeli" dediği öğrenildi.

Haber 26-10-23 11:42

ABD'de facianın eşiğinden dönüldü! Pilot uçağı düşürmeye çalıştı...

ABD’de bir pilot, Alaska Havayolları'na ait Everett-San Francisco seferini yapan uçağı düşürmeye çalıştı. Uçuş sırasında görevde olmadığı belirtilen pilot tutuklandı.

Haber 23-10-23 22:56

Peru'nun başkenti Lima'daki binlerce kişilik tüyler ürpertici yeraltı mezarlığı görenleri adeta büyülüyor!

Güney Amerika ülkesi Peru'nun başkenti Lima'da San Francisco Kilisesi'nin altında bulunan tüyler ürpertici mezarlık görenleri adeta büyülüyor. Turistler haricinde arkeolog ve tarihçilerin de uğrak noktası olan yeraltı mezarlığında binlerce insanın kalıntıları bulunuyor. İşte o mezarlıktan eşsiz görüntüler!

Haber 25-09-23 12:39

Beşiktaş resmen açıkladı! Francisco Montero, Arouca'ya kiralandı...

Beşiktaş, 24 yaşındaki savunmacı Francisco Montero'yu Portekiz Ligi takımlarından Arouca’ya 1 yıllığına kiraladı.

Spor 28-08-23 21:57

Özel uçakları yere çakılan baba ve oğlunun son görüntüleri ortaya çıktı! Kazadan saniyeler önce böyle görüntülendiler...

42 yaşındaki Garon Maia ve oğlu Francisco, geçen hafta memleketleri Brezilya'da özel uçaklarıyla gerçekleştirdikleri uçuşun sekizinci dakikasında yaşadıkları kaza sonrasında hayatlarını kaybettiler. Baba Garon ve oğlunu kazadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

Trend 08-08-23 09:07

Twitter çöktü mü? 2 Temmuz 2023 Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? Elon Musk'tan sınırlama geldi

Twitter çöktü mü? Popüler uygulamada Cumartesi günü itibarıyla kullanım limiti aşıldı uyarısı alan kullanıcılar resmen isyan etti. Merkezi Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentinde yer alan popüler sosyal medya uygulamasında yaşanan sorun üzerine birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, Twitter çöktü mü? Twitter kullanım limiti aşıldı ne demek? İşte Elon Musk tarafından yapılan açıklama...

Haber 02-07-23 01:36

Papa Francesco ameliyat olmak üzere hastaneye kaldırıldı

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco karın bölgesinden ameliyat olmak üzere bugün hastaneye kaldırıldı. Vatikan’ın açıklamasına göre Papa'nın rahatsızlığı daha önceki bir ameliyat sonrası oluşan fıtıktan kaynaklanıyor. 86 yaşındaki dini liderin, genel anestezi altında karın bölgesinden açık ameliyat olacağı belirtildi. Papa’nın birkaç gün hastanede yatması bekleniyor.

Haber 07-06-23 13:16

O ülkede gündem yaratan iddia: Kuzeni, Papa 16. Benedikt'in mirasını reddetti! Miktarı ise...

Alman Papa 16. Benedikt'in mirasının, kuzeni tarafından reddedildiği iddia edildi. Vatikan-İtalyan veraset kanununa göre en yakın akrabanın mirasçı olarak kabul edildiği ileri sürülürken mirasın miktarı ise açıklanmadı. Söz konusu iddia Almanya'da gündem oldu.

Haber 01-06-23 15:21

Uzmanlardan kritik yapay zeka uyarısı! O konuya değinip Küresel öncelik olması gerek dediler

Uzmanlar, yapay zeka kaynaklı riskler konusunda uyardı. ABD'de San Francisco merkezli Yapay Zeka Güvenliği Merkezi (CAIS), yapay zekanın insanlık için oluşturduğu tehlikelere yönelik uyarısında, yapay zeka kaynaklı yok olma riskini azaltmanın küresel öncelik olması gerektiğini bildirdi.

Haber 31-05-23 09:26

Ünlü yönetmen Martin Scorsese Papa Francis ile görüştü! Hz. İsa’yı anlatan film geliyor

Göklerin Hakimi, Para Avcısı, Zindan Adası ve The Irishman gibi filmlere imza atan ünlü yönetmen Martin Scorsese, Papa Francis ile bir araya geldi. İkilinin buluşmasından ünlü yönetmenin Hz. İsa’yı anlatan bir filmin hazırlıklarını müjdeleyen haber çıktı. Ünlü yönetmen yeni filminin ipuçlarını paylaştı.

Trend 30-05-23 15:28

Ödüllü İtalyan Tenor Guerino Papa İstanbul'u seçti! Yeni şarkısı için Şile'de klip çekti

İspanya, Kazakistan, Bulgaristan, Polonya gibi birçok ülkede sayısız ödüller kazanan ve konserler veren başarılı İtalyan Tenor Guerino Papa yeni yayınlayacağı şarkısının video klibini, hayranlık duyduğu İstanbul'da çekti.

Haber 13-05-23 13:49

Papa Francis'ten dikkat çeken sözler! İtalyanları ülke iyiliği için daha fazla cinsel ilişkiye girmeye çağırdı... “Yerini evcil hayvanlar alıyor”

Katolik lider Papa Francis ülkedeki düşük doğum oranlarından endişelenmeye başladığını açıkladı. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, insanların çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan edindiğini söyledi. Papa Francis ülke iyiliği için vatandaşlarını daha çok cinsel ilişkiye girmeye çağırdı.

Trend 13-05-23 10:05

Şoke edici görüntüler! Amerika Birleşik Devletleri’nde evsiz bir kadın sokak ortasında doğum yaptı

Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco eyaletinde yaşanan bir olaya herkesi şaşkına çevirdi. İsmi açıklanmayan evsiz bir kadın sokak ortasında doğum yaptı. Doğum anları anbean kameralara yansırken çevredekiler genç kadına yardımcı olmaya çalıştı.

Trend 11-04-23 13:45

Papa Francis mahkumların önünde diz çöktü! Ardından ayaklarını yıkayıp tek tek öptü

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Paskalya’dan önceki perşembe günü yapılan geleneksel fakirlerin ayaklarını yıkama töreni için yeniden görevinin başındaki yerini aldı. Ayak yıkama töreni için Roma’daki bir çocuk ıslahevini ziyaret eden Papa Francis, aralarında bir Müslüman ve iki kadının da bulunduğu 12 mahkumun ayaklarını yıkayıp öptü.

Trend 07-04-23 14:14

Korkunç olay! O uygulamanın kurucusu bıçaklanarak öldürüldü

ABD'nin San Francisco kentinde korkunç bir olay yaşandı. Mobil ödeme hizmeti veren Cash App uygulamasının kurucusu Bob Lee bıçaklanarak öldürüldü. Olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Bob Lee'nin babası da oğlunun öldüğünü "En yakın arkadaşımı kaybettim" paylaşımıyla doğruladı. San Francisco Valisi London Breed ise Bob Lee'nin cinayetini "korkunç bir trajedi" olarak niteledi.

Haber 06-04-23 17:10

Papa Francis, sağlık kontrolü için hastaneye gitti

Papa Francis, her yıl düzenli olarak yaptırdığı sağlık kontrolleri nedeniyle hastaneye gitti.

Haber 29-03-23 20:33

Dünya bu haberle çalkalanıyor! Papa 2. Jean Paul ile ilgili dehşete düşüren gerçek 'Çocuk istismarlarını gizlemeye çalıştı'

Dünya, Katoliklerin ruhani lideri Papa 2. Jean Paul ile ilgili çıkan bir haberle çalkalanıyor. Papa 2. Jean Paul'ün Krakow Başpiskoposluğu sırasında papazların çocuk istismarı yaptığına ilişkin bilgisi olduğunun dönemin istihbarat kayıtlarında yer aldığı ortaya çıktı. Söz konusu haberde 2. Jean Paul'ün istismarları bildiği fakat gizlemeye gayret ettiği iddia edildi.

Haber 08-03-23 09:02

Uçakta korku dolu anlar! Bir yolcu uçağın acil çıkış kapısını açmaya çalışınca tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nden kalkan bir yolcu uçağında ilginç anlar yaşandı. Los Angeles’tan Boston’a hareket eden bir uçuş sırasında 33 yaşındaki Francisco Severo Torres isimli bir yolcu acil çıkış kapısını açmaya çalıştı. Uçuş mürettebatı ve diğer yolcuların müdahalesiyle etkisi hale getirilen Torres uçağın Boston’a inmesinden sonra tutuklandı.

Trend 07-03-23 13:39

Halil Falyalı cinayeti davasında dikkat çeken Mehmet Ali Ağca ve Papa suikastı detayı! 'Ağca'ya bu uygulanıyorsa...'

KKTC'de iş adamı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesiyle ilgili davaya Mehmet Ali Ağca'nın Papa suikastı detayı damga vurdu. Sanık Mehmet Faysal Söylemez'in avukatı, Mehmet Ali Ağca'nın Papa suikastinde Türkiye'de yargılanamadığı örneğini vererek, müvekkili yönünden yargılamanın durması ve tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, delil durumu nedeniyle bu talebi reddetti. İşte davayla ilgili dikkat çeken detaylar...

Haber 03-03-23 17:20

Twitter çöktü mü? 1 Mart 2023 Twitter'da sorun mu var, ne zaman düzelecek? Erişim problemi kullanıcıları isyan ettirdi!

Twitter çöktü mü? Popüler uygulamada 1 Mart 2023 Çarşamba günü erişim problemi yaşayan kullanıcılar resmen isyan etti. Merkezi Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentinde yer alan popüler sosyal medya uygulamasında yaşanan sorun üzerine birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, Twitter çöktü mü? 1 Mart 2023 Twitter'da sorun mu var, ne zaman düzelecek? İşte detaylar...

Haber 01-03-23 13:34

Celal Şengör kartlar üzerinde anlamıştı! İspanyol mühendis deprem sırasında binaların hareketini gösterdi... “En iyi çözüm...”

Celal Şengör’ün televizyonlarda kartlar üzerinde anlattığı Kahramanmaraş depreminin ardından İspanyol mühendis Francisco Garcia Jarque, basit bir deneyle binaların deprem sırasındaki hareketlerini gösterdi. İspanyol mühendis Jarque, “En iyi çözüm binaların zemin gibi hareket etmemesi olacaktır” dedi.

Trend 17-02-23 07:49

Tıp dünyası bile şaşkın! Doktorlar inanamadı... Beş gün arayla iki kez hamile kalıp bebeklerini doğurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco bölgesinde yaşayan 26 yaşındaki Odalis Martinez tıp dünyasını şaşkına çeviren iki doğuma imza attı. Süperfetasyon olarak isimlendirilen ve son derece nadir görülen bir durumla Martinez hamile olmasına rağmen bir kez daha hamile kaldı. Bebeklerini 5 gün arayla dünyaya getiren kadın yaşadığı durumla herkesi şaşırtmayı başardı.

Trend 04-02-23 07:56

Son dakika: Beşiktaş, Montero'nun ayrılığını resmen açıkladı! Satın alma opsiyonlu kiralık...

Beşiktaş, savunma oyuncusu Francisco Montero'nun Bundesliga 2 takımı Hamburg'a kiralandığını açıkladı. Yapılan açıklamada Alman ekibinin 2.5 milyon Euro satın alma opsiyonunu kullanarak Montero'yu kalıcı olarak kadrosuna katabileceği de kaydedildi.

Spor 15-01-23 18:18

Amerika Birleşik Devletleri’nde gündem yaratan görüntüler! Kaldırıma oturan evsiz kadını kovmak için hortumla ıslattı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yaşanan bir olay sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Evsizlerin yoğun olarak yaşadığı San Francisco bölgesinde bir restoran sahibi dükkanının önünde oturan evsiz adam yaptığı hareketle tepkilerin odağına yerleşti.

Trend 10-01-23 15:31

Papa'dan Türkiye'ye 'arabuluculuk' övgüsü: Cumhurbaşkanı Erdoğan barışı sağlamaya yönelik gayretlerini sürdürmeli

Papa Franciscus, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarından övgüyle bahsetti. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Papa Franciscus, yeni yıl vesilesiyle büyükelçileri kabulünde kendisiyle tokalaşmamız sırasında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan barışı sağlamaya yönelik gayretlerini sürdürmeli' dedi." ifadelerini kullandı.

Haber 10-01-23 00:34

ABD'de nefes kesen anlar! Uçurumdan yuvarlanan araçta 2'si çocuk 4 kişi böyle kurtarıldı

ABD'nin San Francisco kentinde Devil's Slide olarak bilinen kayalıklardan düşen Tesla marka araçta mahsur kalan 2'si çocuk 4 kişi nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Haber 03-01-23 17:59

Eski Papa 16. Benedictus kimdir, neden öldü? Papa 16. Benedictus hastalığı neydi?

Papa 16. Benedictus'un sağlık durumunun iyi olmadığı biliniyordu. Vatikan, 95 yaşındaki eski Papa 16. Benedictus'un öldüğünü açıkladı. Bununla birlikte, Papa'nın hayatını neden kaybettiği araştırılmaya başlandı. Peki Eski Papa 16. Benedictus kimdir, neden öldü? Papa 16. Benedictus hastalığı neydi? İşte detaylar...

Haber 31-12-22 15:12

SON DAKİKA | Vatikan eski Papa 16. Benedictus'un öldüğünü duyurdu

Son dakika haberine göre Eski Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin önceki ruhani lideri Emerit Papa 16. Benediktus, 95 yaşında hayatını kaybetti. Eski Papa 16. Benedictus'un öldüğünü Vatikan duyurdu. Eski Papa 16. Benedictus, yüzyıllar sonra istifa eden ilk Papa olma özelliğine sahipti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 31-12-22 12:49

Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentinde katil robotlara izin çıkarak, olağanüstü durumlarla karşılaşabilen polisler tarafından bu robotların kullanılmasının önü açılmıştı. Sürpriz bir şekilde aktivistlerin tepki gösterdiği bu karardan dönüldü. Kent yetkilileri, polise ölümcül silahlarla donatılmış robotları kullanma yetkisi verme kararını geri aldı.

Haber 07-12-22 16:26

Uzaktan kumandalı, öldürücü güç! ABD'de 'katil robotlara' izin çıktı: Gerektiğinde öldürebilecek

Robotlar artık günlük hayatın parçası olmuşken, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco şehrinde önemli bir gelişme yaşandı. Şehirde katil robotların, aşırı ciddi durumlarla karşılaşabilen polisler tarafından kullanılmasına izin çıktı. Buna göre polis gerektiğinde öldürücü olabilecek katil robotları kullanabilecek. Robotların can kaybı riski taşıyan şiddetli, silahlı veya tehlikeli şüphelileri etkisiz hale getirmek için kullanılabileceği belirtildi. Ancak aktivistler bu karara tepkili.

Haber 02-12-22 12:24

Taksim'deki terör saldırısı sonrası Papa Francis'ten Türkiye'ye taziye mesajı!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırıya yönelik taziye mesajında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Haber 15-11-22 16:33

Papa Francis'in açıklaması dünyayı şaşırttı! ''Rahipler ve rahibeler de porno izliyor''

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, porno izlemeyi pek çok insanın sahip olduğu bir kusur olarak tanımladı ve rahiplerin ve rahibelerin bile porno izlediğini bildiğini itiraf etti. Papa, herkesi pornografi tüketmenin tehlikeleri konusunda uyardı ve bunun ruhu zayıflattığını ve şeytana yer açtığını söyledi.

Trend 28-10-22 13:29

Vahşeti komşuları gördü! Kendisinden 21 yaş küçük sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı... Tuvalete atıp sifonu çekti

Meksika’da yaşayan 46 yaşındaki Erik Francisco Roledo, kendisinden 21 yaş küçük sevgilisi Ingrid Escamilla’yı öldürmekten suçlu bulundu. Sevgilisi öldürdükten sonra cesedini parçalara ayıran ve tuvalete atarak sifonu çeken adam 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezası Meksika’da kadın cinayetlerini durdurmak için daha sert yasalar uygulanmasıyla birlikte kesinleşti.

Trend 22-10-22 10:27

Papa'dan Putin'e dikkat çeken 'Ukrayna' çağrısı! Ona ölüm ve şiddet sarmalını durdurması için yalvarıyorum

24 Şubat'tan beri süren Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin Papa Franciscus'tan dikkat çeken bir çağrı geldi. Papa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, "Ona ölüm ve şiddet sarmalını durdurması için yalvarıyorum" dedi. Papa ayrıca Ukrayna'ya "Barış önerilerine açık olun" çağrısında bulundu.

Haber 02-10-22 17:22

Yolcu uçağında gerilim dolu anlar! Bir yolcu “Çantamda bomba var” diyince savaş jetleri harekete geçti

Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinden Singapur’un Changi kentine hareket eden bir yolcu uçağında hareketli anlar yaşandı. Bir yolcu el bagajında bomba olduğunu iddia edince büyük panik yaşandı. Bomba taşıdığını iddia eden yolcu uçak personeli tarafından etkisiz hale getirilirken savaş jetleri harekete geçti ve yolcu uçağının inişine kadar eşlik etti.

Trend 28-09-22 15:27

Papa Francis’i korumakla görevli olan İsviçreli muhafız bayıldı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in Vatikan’da gerçekleştirilen haftalık konuşmasında İsviçreli bir muhafız bayıldı. Görevliler bayılan muhafızı kaldırarak konuşmasının düzenlendiği Paul VI salonundan çıkardı.

Haber 17-08-22 19:32

San Francisco FED Başkanı Mary Daly'den dikkat çeken açıklamalar! 'Eylül'de...'

Küresel piyasaları ilgilendiren ABD enflasyon verileri geçtiğimiz günlerde açıklanmış, Haziran'da 9,1 olan enflasyon Temmuz'da 8,5 olmuştu. Bu gelişme sonrasında FED'in nasıl bir adım atacağı merak konusu olmuştu. San Francisco FED Başkanı Mary Daly, Eylül'deki politika toplantısında faizlerin 50 baz puan artırılması makul olsa da, zirve seviyelere ulaşan enflasyon ile mücadele kapsamında daha büyük bir faiz artırımına da açık olduğunu söyledi.

Finans 12-08-22 08:16

DSÖ 'acil durum' ilan etmişti! ABD'nin bir eyaleti ve bir kentten flaş adım...

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) maymun çiçeği salgını nedeniyle acil durum ilan etmesinin ardından ABD'nin bir eyaleti ve bir kentinden yeni adım geldi. ABD'nin New York eyaleti ve San Francisco kentinde artan maymun çiçeği vakaları nedeniyle "acil durum" ilan edildi.

Haber 30-07-22 22:42