Enfeksiyon Turleri Haberleri

Bu belirtiler varsa hemen hastaneye koşun! 24 saat içinde tedavi edilmeli: Geç müdahale ölüme götürüyor!

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz sıtma hastalığı hakkında uyarılar gelmeye devam ediyor. Sıtmayı sivrisineklerin plazmodium adlı paraziti insanlara bulaştırması yoluyla oluşan ateşli bir enfeksiyon hastalığı olarak tanımlayan Dr. Mehmet Uluğ, “Sıtma, dişi anofel sivrisineklerinin ısırmasıyla bulaşır. Dişi sivrisinekler yumurtalarını beslemek için bir kan emerler. Bulaşma, sivrisineklerin sayısına ve hayatta kalmasını etkileyebilecek iklim şartlarına da bağlıdır” dedi. İşte belirtileri...

Haber 2024-05-04 07:39:07

'Salgın hastalıklara yol açabilir' Havaların ısınmasıyla artış yaşandı 'O dönemi kaçırmadan...'

Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, sıcaklığın artmasıyla birlikte sinek popülasyonunun artığını belirterek, “Bu konuya ciddi bir şekilde sistematik olarak eğinilmesi gerekiyor, aksi halde salgın hastalıklara yol açabilir” dedi.

Haber 2024-05-01 11:03:05

Yanığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Yanık için evde ne yapılabilir?

Ciltte ve vücutta oluşan yanıklar günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz yaygın bir cilt sorunudur. Güneş yanıkları, sıcak suyla temas sonucu oluşan yanıklar, kimyasal maddelere maruz kalmak, ateş veya buharla yanıklar bu tür cilt sorunlarının yaygın örnekleridir. Yanıklar ciltte kızarıklık, ağrı, şişlik ve bazen kabarcıklarla karakterizedir ve tedavi edilmediğinde enfeksiyon riski taşıyabilirler. Peki, yanığa ne iyi gelir?

Haber 2024-04-30 11:27:23

Sepsis nedir, neden olur? Sepsis geçer mi? Sepsis belirtileri ve tedavisi

Sepsis bir tür enfeksiyon olarak bilinse de gerçekte sepsis çok daha karmaşık ve tehlikeli bir durumdur. Sepsis vücudun enfeksiyona aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkan yaşamı tehdit eden bir durumdur. Peki, sepsis nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-04-29 19:31:09

Aman dikkat tedavisinin gecikmesi ölümcül olabilir! Sivrisineklerden bulaşıyor

Ülkemizde tanı konulan sıtma vakalarının hepsinin kaynağının başta Afrika olmak başka ülkeler olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Sıtmanın etkin bir tedavisi olsa da, gecikilmesi halinde ölümcül olabilir. Bu nedenle sıtmanın yaygın görüldüğü yerlere seyahat edecek kişiler, o bölgelere gitmeden verilmeye başlanan koruyucu ilaçları alarak önlem almalıdır” dedi.

Haber 26-04-24 10:22

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

Kadınlarda yaşanan idrar yolu enfeksiyonu sık görülen ve genellikle oldukça rahatsız edici bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen bir bakteriyel enfeksiyon olarak tanımlanır ve kadınlar arasında özellikle yaygındır. Bu enfeksiyon birçok faktörden kaynaklanabilir ve hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir.

Haber 24-04-24 11:31

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? İdrar yolu enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir? Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?

İdrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle bakteriyel kaynaklıdır. İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen bir enfeksiyon olduğundan, mesane, böbrekler, üretra ve üreterleri içerebilir. Hem kadınları hem de erkekleri etkileyebilir.

Haber 24-04-24 10:39

Hayatı tehdit ediyor! Dünya nüfusunun yarısı risk altında: 'Herkes yakalanabilir'

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, “Sıtma, insandan insana dişi anofel sineklerinin ısırmasıyla bulaşan paraziter bir enfeksiyondur. Hayatı tehdit eden sıtma, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır” dedi.

Kadin 23-04-24 12:27

Uzmanından önemli uyarı: İşte aşı olmayanların yaydığı o hastalıklar

Dünyada aşılamanın henüz istenilen düzeye gelmediğini söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Esra Çakmak Taşkın, "Dünyada yaklaşık 20 milyon eksik aşılı veya aşılanmamış çocuk bulunmaktadır. Özellikle son birkaç yıldır dünyada kızamık, difteri, boğmaca ve diğer bazı aşı ile önlenebilen hastalıklarda salgınlar yaşanmaktadır" dedi.

Haber 22-04-24 14:29

Bengay krem nedir, ne işe yarar? Bengay krem nerelerde kullanılır?

İnsan vücudunda dönem dönem enfeksiyon veya kas yaralanmasına bağlı birtakım ağrılar görülebilmektedir. Bu ağrıları dindirmek için gerek iltihap giderici gerekse ağrı kesici nitelik taşıyan birçok farklı medikal krem türü kullanılmaktadır. Bengay krem de bu kremlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu krem eczanelerden doktor tarafından reçete edilip alınabileceği gibi reçetesiz bir şekilde de alınabilmektedir. Peki, bengay krem nedir, ne işe yarar ve nerelerde kullanılır?

Haber 09-04-24 18:51

Listeria hastalığı nedir, insana nasıl ve nereden bulaşır? Listeria belirtileri ve tedavisi

Listeria enfeksiyonu genellikle hafif grip benzeri semptomlarla başlar, ancak bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal bulunabilir. Semptomlar genellikle enfekte gıdaların tüketiminden sonra birkaç gün içinde başlar, ancak bazen enfeksiyon belirtisiz kalabilir veya semptomlar daha uzun sürebilir.

Haber 21-03-24 13:06

'İstanbul'da görünmeyen tehlike' Londra, Hindistan ve Çin'i işaret etti! 'Herkes boğazımda yanma var diyor, grip sanıyorlar ama...'

İstanbul’da nüfus ile birlikte araç sayısının artması gibi birçok neden zararlı gazların da artmasına sebep oluyor. Uzmanlar megakent İstanbul’un havasının giderek kirlendiğini belirterek, "İstanbul’da görünmeyen tehlike hava kirliliğidir. Hava kirliliğini gribal enfeksiyon sanıyorlar ve aşağı yukarı herkes boğazımda yanma var diyor. Hava kirliliği akciğere kadar iniyor. Zatürreye başlangıç olan hastalıkların arttığını görüyoruz. Bu kesinlikle hava kirliliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Haber 14-03-24 13:40

Kadınların ortak kullanım alanlarındaki hijyen kurallarına uymadığını söyleyerek hemcinslerine isyan etti! 'Pis kızlar yüzünden enfeksiyon kapıyorum'

Sosyal medya ortak kullanımdaki tuvaletlerin hijyenik koşullara uygun olmadığını dile getirerek isyan eden bir kadının paylaşımı olay oldu. Hemcinslerine seslenen kadın, kadınların tuvaletinin pis olmasından dert yandı. O paylaşımı kullanıcılar arasında popüler olmayı başardı.

Trend 14-03-24 07:57

Şarkıcı Gökhan Özen hayranlarını uyardı! Doktorundan Özen'e yasak geldi!

'Aramazsan Arama', 'Budala', 'Vah Vah' gibi şarkılarıyla 2000’li yıllara damga vuran şarkıcı Gökhan Özen bu kez sağlık sorunlarıyla gündeme geldi. Şarkıcı, İzmir konserinin ardından üç gündür bir enfeksiyon geçirdiğini söyledi.

Magazin 13-03-24 16:31

Kalp romatizması nedir, nasıl belirti verir? Kalp romatizması tedavisi nasıl olur?

Kalp romatizması dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunudur. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde bu hastalık genç yaşlarda insanların yaşamını olumsuz yönde etkileyebilir. Kalp romatizması genellikle Streptococcus pyogenes bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Bu bakteri boğaz enfeksiyonları gibi basit görünen hastalıkların ardından kalp kapakçıklarında hasara neden olabilir.

Haber 11-03-24 16:33

Aç kaldığı için halsiz düşen şahin yeniden kanat çırptı

Düzce’de sindirim sisteminde oluşan enfeksiyon neticesinde uzun süre aç kaldığı için uçma kabiliyetini yitiren Şahin tedavisinin ardından tekrar özgürlüğü kanat çırptı.

Yurthaber 05-03-24 12:29

Sivas’ta çocuk enfeksiyon uzmanı hasta kabulüne başladı.

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Çakıcı, Sivas Numune Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Yurthaber 01-03-24 12:10

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 26-02-24 17:25

'Oraya dokununca ağlıyorsa...' Anne ve babalar dikkat! Bebek ve çocuklarda daha sık görülüyor

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 16:45

Tekrarlıyorsa dikkat! Özellikle kışın ortaya çıkıyor... 'Ciddi komplikasyonlara yol açabilir' uyarısı

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 13:43

Uzmanından kritik uyarı: Tam mevsimi ama çok tüketmeyin! Sonuçları organ nakline kadar gidebiliyor

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber kış çayları tüketimi de arttı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarının başlamasıyla birlikte kış çayı mevsiminin de başladığını belirterek, fazla tüketilecek olan karışımların karaciğer yetmezliği, karaciğer zehirlenmesi ve organ nakline kadar sebep olduğunu söyledi. İşte o kritik uyarının detayları...

Haber 05-02-24 11:15

Kronik hastalığı olanlarda ölüm riski 241 kat artıyor! 'Halsizlik ve kas ağrıları haftalarca devam edebilir'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, hem kalp-damar hem de diyabeti olanlarda 241 kat arttığını söyledi.

Haber 02-02-24 13:48

Galatasaray resmen açıkladı! Gaziantep FK maçın öncesi Sarı-Kırmızılılar'da beklenmedik Muslera gelişmesi

23'ncü hafta karşılaşmasında sahasında Gaziantep FK ile karşılaşan Galatasaray'da bu mücadele öncesi beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar'da tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera'nın gribal enfeksiyon nedeniyle bu maçta forma giyemeyeceği öğrenildi. İşte detaylar...

Spor 29-01-24 18:01

Aman dikkat! 7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor! Yatmadan önce...

Gece uykusunun enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde büyük önem taşıdığını belirten Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü Uzmanı ve Uyku Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, “7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor” dedi.

Kadin 29-01-24 11:04

Profesörün sözüne güvendi, 375 bin lira bıçak parası ödedi! Hem bacağından hem parasından oldu!

Ankara’da kuryelik yapan Yusuf Çağlar, 2022 yılında bir trafik kazası geçirdi. Kazada bacağı kırılan Çağlar, bacağında enfeksiyon oluşunca ameliyat oldu. Enfeksiyon geçmeyince çare arayan Çağlar, Prof. Dr. S.N.N. ile 375 bin lira bıçak parası karşılığında anlaştı. S.N.N.’nin bacağını kurtaracağı iddiası sonucu ameliyat olan Çağlar’ın sağ bacağı 1 hafta sonra ampute edildi. Hem bacağından hem de parasından olan Çağlar, S.N.N. hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Haber 21-01-24 12:59

Geceleri 'İç çamaşırları ıslatacak derecede' terliyorsanız dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir 'Uykudan 2-3 saat önce...'

Pek çok insan gece terlemesinden şikayetçi. Gece terlemesinin, uykuda olan aşırı terleme durumu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ramazan Coşkun “Gece terlemesi; reflü, diyabet, hormonal değişiklikler, enfeksiyon gibi problemler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunların dışında stres, nörolojik sorunlar gibi durumlar da gece terlemesine neden olabilir” dedi. Peki, kadınlarda gece terlemesi sebepleri neler? Gece terlemesi neden olur? Gece terlemesine karşı ne yapılır? İşte yanıtları...

Kadin 18-01-24 12:31

Sakın sürmeyin! Yanıklara böyle müdahale ediyorsanız hemen bırakın 'Aşırı şekilde arttırıyor' İşte kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarına kişilerin yumurta akı, domates ve diş macunu gibi maddelerle müdahale etmesi durumunda enfeksiyon riski oluştuğunu belirtti. İşte evde oluşan yanıklarda, özellikle kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler...

Kadin 18-01-24 11:38

1 asırdır aynı yöntemle Bilecik'in köylerinde yapıp tüketiyorlar! Yurt dışına bile satılıyor... Beğenmedikleri üründen mucize çıkıyor: Kabızlık, kansızlık, enfeksiyon son buluyor

Bilecik’in Başköy, Küplü ve Bekdemir köylüleri, yaklaşık bir asırdır atalarından bugüne kadar gelen aynı yöntemle hurma pekmezi yapmaya devam ediyor. Hurma pekmezinin kabızlık, kansızlık, dikkat dağınıklığı ve enfeksiyon gibi problemlere iyi geldiği biliniyor. İşte hurma pekmezinin faydaları...

Kadin 17-01-24 13:15

HPV testi nedir, nasıl ve nerede yapılır? HPV testi ve smear arasındaki fark

HPV, Human Papilloma Virus anlamına gelir. Genellikle cinsel birleşme yoluyla bulaşır. Kadınlarda genital siğil, rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Erkeklerde ise penis, skrotum (yumurtalık) ve anüs etrafı kanserlerinin oluşumuna neden olur. HPV yaygın ve kolay bulaşan bir enfeksiyon türüdür. 100’e yakın türü bulunur. HPV’nin serviks (rahim ağzı) kanserine sebep olabilen türleri, risk oranı yüksek türlerdir. Bu nedenle, HPV- DNA Testi yapılmalıdır. Peki HPV testi nasıl yapılır?

Haber 13-01-24 21:33

Aileler dikkat: Çocuklarda artıyor! Görürseniz hemen doktora başvurun... Uzman isim uyardı

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Mustafaoğlu, sonbahar ve kış aylarında viral solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık görüldüğünü belirterek, “Virüslerden korunmak için okula giden çocuklarımızdan sık sık el yıkamayı, teneffüslerde sınıfların havalandırılması ve toplu alanlarda maske takmayı öneriyoruz” dedi.

Kadin 12-01-24 15:00

Krup nedir, nasıl geçer? Krup hastalığı belirtileri ve tedavisi

Krup hastalığı tıbbi terimle "akut larenjit" olarak da bilinen ve genellikle solunum yollarını etkileyen bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık özellikle çocukları etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinir ve genellikle virüslerin neden olduğu bir iltihaplanma sürecini içerir. Ebeveynleri oldukça endişelendiren bir çocuk hastalığı olan krup nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 13:27

Sapasağlam girdi: 4 uzvunu kaybetmiş halde çıktı! Kabusa dönen ameliyat

ABD'de bir kadın rutin böbrek taşı ameliyatı için gittiği hastanede enfeksiyon kaptı. Sapasağlam girdiği ameliyat sonucunda uyandığında dört uzvunu kaybettiğini gören 41 yaşındaki Lucinda Mullins'ın dünyası adeta başına yıkıldı.

Trend 04-01-24 10:39

Aman dikkat, uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı! Vaka sayısındaki artışı duyan inanamadı

Yeni yıla az bir zaman kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan uzman isim, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı. İşte yılbaşı kutlaması öncesi mutlaka bilmeniz gerekenler...

Haber 29-12-23 09:03

'Virüs potpurisi yaşıyoruz' Uzman isim uyardı! 'Hastaların sayısı 2 katına çıktı' İnfluenza virüs, koronavirüs, adenovirüs, rinovirüs...

Kış aylarına girilmesiyle beraber hastalık şikayetleri artarken uzmanlardan da önemli uyarılar geliyor. Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan da üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.

Haber 23-12-23 10:39

Enfeksiyon alarmı! Grip mi, Covid mi? Hastanelere akın ediyorlar

Son günlerde İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde hastane koridorları üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle son 10 günde artan vakalar uzmanları endişelendirirken, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirüs testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

Haber 20-12-23 09:59

Sperm enfeksiyonu nedir? Sperm enfeksiyonu belirtileri nelerdir, spermde enfeksiyon varsa ne olur?

Konu cinsel sağlık olunca, her bireyin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmek kişilerin hem kendi sağlıklarını hem de partnerlerinin sağlıklarını tehlikeye atabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önüne geçebilmek ve çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek virüslerden ve bakterilerden uzak kalabilmek için düzenli doktor kontrolü de önemli bir başka önlemdir.

Kadin 15-12-23 18:56

Sperm testinde enfeksiyon çıkması ne anlama gelir? Spermde enfeksiyon (sperm enfeksiyonu) neden olur?

Cinsel organlarda çeşitli hastalıklar ya da enfeksiyonlar görülebilir. Bu durum hayat standartlarını düşürdüğü gibi çok ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Herhangi bir sorun ya da belirti hissedildiğinde vakit kaybetmeden bu alanda uzman bir doktora görünmek önemlidir. Sperm enfeksiyonu da ciddiye alınması gereken ve ihmal edilmemesi tavsiye edilen durumlar arasında yer alır.

Kadin 15-12-23 18:22

Kanda enfeksiyon neden olur? Kandaki enfeksiyona ne iyi gelir?

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu çeşitli mikroplara, bakterilere, virüslere ve diğer patojenlere karşı koruyan karmaşık bir savunma mekanizmasıdır. Ancak bazen bu mikroorganizmaların birçoğu bağışıklık sistemini aşarak kan dolaşımına geçebilir ve kanda enfeksiyonlara neden olabilirler. Kanda enfeksiyonlar genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen önemli komplikasyonlara neden olabilir.

Haber 30-11-23 23:10

Boğazda gıcık neden olur? Boğazda gıcığa ne iyi gelir?

Boğaz vücudumuzun dış dünyayla temas noktasıdır ve çeşitli faktörlere maruz kaldığından zaman zaman gıcık hissiyle karşılaşabiliriz. Boğazda oluşan bu rahatsızlık, genellikle kuruluk, tahriş veya enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Boğaz vücudumuzun savunma sistemine sürekli maruz kalan bir bölgedir. Bu durum bazen boğazda gıcık oluşumuna neden olabilir. Boğazda hissedilen gıcık genellikle tahriş, kuruluk veya enfeksiyonun bir belirtisi olabilir.

Haber 30-11-23 10:20

Şok belirtileri: Vücudun şoka girmesi nedir?

Vücudumuz zaman zaman çeşitli durumlar karşısında şoka girebilir. Şok genellikle ciddi bir travmatik olay, aşırı kan kaybı, enfeksiyon veya alerjik reaksiyon gibi durumlar sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Bu anlık ve kritik durumda vücut normal işleyişinden saparak hayati organların ve dokuların düzgün çalışmasını sürdürmeye odaklanır.

Haber 23-11-23 14:25

Vajinal mantar neden olur, nasıl geçer? Vajinadaki mantara ne iyi gelir?

Vajinal mantar enfeksiyonu kadınların üreme sistemini etkileyebilen yaygın bir sorundur. Genellikle Candida albicans adlı bir mantar türünün aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkan bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, vajinal akıntı ve ilişki sırasında ağrı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kadınların büyük bir çoğunluğu hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal mantar enfeksiyonu ile karşılaşabilirler.

Haber 22-11-23 00:29

'Arkadaşını düşman olarak görebiliyor' Kanlı para oyunu okullarda hızla yayılıyor! O ile de sıçradı... Uzmanlar uyardı İntihara meyil, psikopatlık, sosyopatlık, cinayet işleme...

Sosyal paylaşım platformlarından başlayarak okullar arasında hızla yayılan bir tehlike olan "kanlı para" isimli oyun, Van’da da yayıldı. Uzmanlar, oyunun enfeksiyon hastalıklarının yayılmasına yol açabileceğini, bunun yanı sıra ileriki yaşlarda suça yatkınlık gibi pek çok psikolojik rahatsızlığı da beraberinde getirebileceği yönünde uyarıda bulundu. Uzmanlar, oyun rekabet sistemine göre oynandığı için çocukların arkadaşlarını bir noktadan sonra düşman olarak görebileceğini söyledi.

Haber 02-11-23 13:10

Zona nedir, neden olur? Zona hastalığının çaresi nedir?

Zona herpes zoster virüsünün neden olduğu bir viral enfeksiyon hastalığıdır ve genellikle suçiçeği geçirmiş bireylerde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık sıklıkla bağışıklık sistemi zayıflamış veya yaşlı insanları etkiler ancak her yaş grubundan insanı etkileyebilir. Zona sinir hücrelerini etkileyen ve ciltte ağrılı kabarcıklarla kendini gösteren bir enfeksiyondur. Adını ise karakteristik kabarcıkların sıklıkla vücudun bir tarafında bir "zona" veya kuşağın etrafında oluşmasından alır.

Haber 31-10-23 23:31

Ayağına batan cam parçasını önemsemedi, bacağı kesildi: Hayatımı kaybedebileceğim söylendi... Başka seçeneğim yoktu

İzmir'de ayağına batan cam parçasının oluşturduğu kesik nedeniyle enfeksiyon kapan diyabet hastası Şerif Düzgüner'in (58), sol bacağı ampüte edildi. Düzgüner, "Kesiği önemsemedim ayağım 1 ay sonra şişince doktora gittim. Diyabet hastası olduğum için iltihabı kurutamadılar. Bacağım ampüte olmazsa, hayatımı kaybedebileceğim söylendi. Başka seçeneğim yoktu" dedi.

Haber 25-10-23 13:07

Madonna kariyerinin en müstehcen sahne şovunu gerçekleştirdi

Ciddi bakteriyel enfeksiyon nedeniyle ölümden dönen ve yoğun bakımda tedavi gören Madonna, ertelemek zorunda kaldığı dünya turnesine başladı. Popun kraliçesi kariyerinin en müstehcen sahne şovunu gerçekleştirdi.

Magazin 15-10-23 09:54

26 yaşındaki kadın duşta kayıp düştü! Hastaneye kaldırılan kadın enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti... Acılı anne olanlara inanamadı

Rusya'da yaşayan 26 yaşındaki Venera Sapurina isimli bir kadın Güney Kore seyahati sırasında duşta kayıp düştükten sonra baygın halde hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapalı olan Sapurina hastanede tedavi gördüğü sırada enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.

Trend 14-10-23 08:59

İnci Demirkaya Birant yüzüne sürülen krem yüzünden hastanelik oldu

Kanıt ile tanınan İnci Demirkaya Birant, masaj yaptırırken sürülen yağ nedeniyle korkunç bir olay yaşadı. Oyuncunun yüzünde yanıklar oluştu. Yara enfeksiyon kapınca Birant hastaneye kaldırıldı.

Magazin 01-10-23 08:27

Kanda PCT değeri nedir? PCT düşüklüğü nedir, neden olur?

Prokalsitonin (PCT) bir kan testi sonucunda ölçülen bir proteinin seviyesini ifade eder ve genellikle enfeksiyonların değerlendirilmesinde kullanılır. PCT seviyeleri vücutta inflamasyon ve enfeksiyon durumlarında artabilir. Prokalsitonin düşüklüğü nadir görülen bir durumdur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. PCT seviyelerinin düşük olması genetik faktörlerden ilaç kullanımına kadar çeşitli etkenlerle ilişkilendirilir. Bu durumun kesin nedeni, bir doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Haber 30-09-23 04:05

Ders zili çaldı, acil ve poliklinikler doldu taştı! Belirtiler birbirine karıştı: 'Okula göndermeyin'

Okulların açılmasıyla birlikte hastalık zili de çaldı. Sıcaklıklar yazı aratmasa da okula giden öğrenciler bir bir hastalanıyor. Aciller ve poliklinikler şimdiden doldu. Nezle, grip, ateş, ishal gibi belirtiler birbirine karışırken Doç. Dr. Bora Baysal, "Hasta çocuklarımızı okula göndermeyelim. Bir hasta çocuk içeri enfeksiyonu soktuğu zaman, enfeksiyon çıkasıya kadar aylar geçiyor" dedi.

Haber 27-09-23 07:50