Protein Besinleri Haberleri

Bu 3 besini asla yıkamayın! Adeta zehir saçıyor

Mutfakta hijyen önemli, ancak hijyeni sağlamak için bazı besinleri yıkamak sağlığı riske atıyor. Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz bazı gıdaları yıkamak, zararlı bakterilerin yayılmasına ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hem kendinizi hem de sevdiklerinizin sağlığını korumak için asla yıkanmaması gereken besinleri bilmenizde fayda var.

Kadin 2024-07-20 08:56:03

Uzman isim tavsiye etti: Keskin gözler için siyah çikolata tüketin

Kararında tüketilen çikolatanın göz sağlığı açısından faydalı olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, "Son zamanlarda yapılan çalışmada katılımcılara siyah çikolata ve sütlü çikolata verilmiş ve sonrasında görme testleri uygulanmıştır. Siyah çikolata tüketenlerin görme keskinliğinde ve kontrast hassasiyetinde kısa süreli iyileşmeler gözlemlenmiştir. Benzer şekilde, katarakt oluşumuna yol açan protein agregasyonunu da engelleyebilirler" dedi.

Kadin 2024-07-06 12:18:02

Önemsiz deyip geçmeyin! Kolajen eksikliğinin 8 belirtisi

Vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan protein türü olan kolajen yaşlandıkça daha az üretilmeye başlar. Bu da kırışıklıklar, sert eklemler gibi bir çok probleme neden olur. Dolayısıyla vücutta bir kolajen eksikliği durumu varsa müdahale edilmelidir. İşte kolajen eksikliğinin en yaygın 8 belirtisi...

Kadin 2024-06-08 11:37:07

Ezber bozan açıklama: Ayakta idrar yapmak prostat yapar mı? Prostat riskini azaltmak için bu besinleri tüketin

'Ayakta idrar yapmanın prostat hastalıklarına neden olduğuna' dair yaygın bir inanış olduğunun altını çizen Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mithat Kıvrak, “Mevcut bilimsel veriler bu iddiayı desteklemiyor. Prostat hastalıklarının nedenleri arasında genetik faktörler, yaşlanma ve hormonal değişiklikler daha belirgin rol oynar” dedi.

Haber 2024-06-06 13:49:40

Uykusuzluk demans riskini artırıyor! Sağlıklı uyku için saat 17’den sonra o besinleri tüketmeyin

Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemli olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Belma Doğan Güngen, “Uyku bozukluklarının gelişmesini önlemek için ışık ve gürültüyü en aza indirin. Elektronik cihazları yatak odanızdan çıkartın. Uyarıcı madde içeren kahve, çay, çikolata gibi gıdalardan özellikle saat 17.00’den sonra kaçının. Sadece uykulu hissettiğinizde yatağa gidin” dedi.

Kadin 06-06-24 08:29

Uzmanlar uyarıyor! Protein diyeti tehdidi: Böbrek ve kalp yetmezliği riskini artırıyor!

Sosyal medyada moda olan diyetler, uzman kontrolünde yapılmadığında sağlığı tehdit ediyor. Çocukluk çağındakiler ya da ergenler ağır protein diyetleri ile böbrek hatta kalp yetmezliği riskine girerken, erişkinlerde ise hurma diyeti, glutensiz diyet gibi trend tarifler, diyabete hatta şeker komasına davetiye çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye'de 79 ilde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nde diyetisyen, fizyoterapist, hatta psikologlarla ücretsiz ve uzman kontrolünde kilo vermek mümkün.

Kadin 04-05-24 14:18

'Bunları tüketenler kilo almıyor' Zayıflamak isteyenler dikkat! Mehmet Öz açıkladı... Bir hesabı varmış 'Ölçüsü yarısından az olmalı'

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, kişilerin sağlığını korumak için kilo kaybından ziyade bel çevresine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Kişinin boyu ne kadarsa bel çevresi ölçüsünün onun yarısından az olması gerekiyor." dedi. Öte yandan Öz, yapılan araştırmalara göre; fındık, fıstık, ceviz gibi besinleri tüketen kişilerin kilo almadığını söyledi.

Kadin 03-05-24 10:45

Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi! Adeta protein deposu

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.

Kadin 19-04-24 15:31

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 21-03-24 23:07

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

İnsan sağlığı için önemli olan birçok farklı besin kaynağı mevcuttur. Ceviz de bu besinler arasında yer almakla birlikte önemli bir protein deposudur. Ceviz ağacının meyveleri olarak bilinen bu besinin kendisi kadar suyu da oldukça faydalıdır. Binlerce yıldır atıştırmalık olarak da tüketilen cevizin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, ceviz suyu için de geçerlidir. Peki, ceviz suyunun faydaları nelerdir ve aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

Haber 16-03-24 18:45

Sahurda yenildiğinde gün boyu tok tutuyor! Ramazan boyunca tüketebileceğiniz 7 besin

Sahur, Ramazan ayında oruca hazırlık açısından büyük öneme sahip olan bir öğündür. Sahurda yenilen doğru besinler, gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan bu 7 besini Ramazan boyunca tüketebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamanın yanı sıra uzun süreli tokluk hissiyatı sağlar. Sahurda bu besinleri tercih ederek sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.

Yemek 12-03-24 14:06

Aynaya bakınca anlaşılıyor! Yüzünüzden okunan 5 vitamin eksikliği ve iyi gelen yiyecekler

Yüzümüz, sağlık durumumuzun bir yansıması olabileceği gibi bazı vitamin eksiklikleri de yüzümüzde belirgin şekilde ortaya çıkabilir. Yüzümüzden okunan belirtiler bize vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminler ve besin maddeleri hakkında ipuçları verir. Bu nedenle, vücudunuzdaki vitamin eksikliklerini tespit ederek doğru besinleri tüketerek sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmek önemlidir.

Kadin 12-03-24 09:13

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-24 09:54

Ramazan ayının enerji kaynağına yoğun ilgi: Üretiminde artış yaşanıyor! Tok tutan bu besin sahur sofralarının vazgeçilmezi

Ramazan ayının gelmesine az bir zaman hala sahur ve iftar hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Oruç tutan vatandaşlar sahurda genellikle tok tutan besinleri tüketmeye özen gösteriyor. Van’da uzun süre tok tutması ve gün boyu enerji vermesi nedeniyle Ramazan ayının en çok tüketilen gıdalardan biri olan tahinin üretiminde artış yaşandı.

Yemek 04-03-24 14:31

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-24 15:59

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-24 13:13

Şifa olsun diye içiliyor ama... Yanlış yöntemle tüm değerlerini kaybediyor!

Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinleri tüketmenin büyük öneme sahip olduğunu belirten Diyetisyen Elif Akçeken, öksürük, boğaz şişkinliği gibi şikâyetlerde ilk tercih edilen karışımlardan biri olan ballı sütün yanlış hazırlanmasıyla tüm değerlerini kaybedebileceğini açıkladı.

Kadin 16-02-24 13:56

Bağışıklık deposu: Tavuk suyu çorbası tarifi! Terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır? Deneyenlerin bağımlısı olduğu lezzet

Tavuk suyu çorbası içerdiği bol malzeme ile ana yemek niteliğinde doyurucu bir çorba olarak biliniyor. Çoğu kültürde yer alan bu lezzetli çorba haşlanmış tavuk ile hazırlanıyor. Protein değeri de oldukça yüksek olan tavuk suyu çorbasına isteğe göre sebzeler eklenerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Hastalıklara şifa olan bu çorba bağışıklığı da güçlendirici özelliğiyle dikkat çekiyor. Peki, terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 14-02-24 11:55

Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi: Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmeye dikkat eden, daha çok doğal ve organik ürünlerle beslenmeyi tercih edenler çocukları için de olabilecek en sağlıklı besinleri almak isterler. Bebe bisküvileri hem büyüklerin hem de çocukların ve bebeklerin en sevdiği lezzetlerden biridir. Ancak dışarıdan hazır alındığı için güvenliği konusunda bazı anneleri tereddüde düşürebilir. Bu hassasiyete sahip kişiler için bir tarifimiz var.

Yemek 10-02-24 16:42

Kara mürver faydaları nelerdir? Kara mürver neye iyi gelir?

Günümüzde gerek yemeklerde gerek tatlılarda gerekse şifa amaçlı kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kara mürver de bu bitki türleri arasında yer almaktadır. Antik zamandan bu yana pek çok rahatsızlığın giderilmesinde etkili olan bu bitkinin çeşitli tüketim şekli de mevcuttur. Ayrıca bu bitki organik bileşenler, vitamin, protein ve mineraller açısından da epey zengindir. Peki, kara mürver faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 08-02-24 18:23

5 ayda 30 kilo verdi! Ata Demirer yeni imajıyla olay oldu! 'Filinta gibi'

Son dönemde verdiği kilolar ile adından sıkça söz ettiren ünlü komedyen Ata Demirer 5 ayda 30 kilo verdiğini açıklamış ve hakkında çıkan mide ameliyatı haberleri yalanlamıştı. 'Et, balık, protein' ile beslendiğini söyleyen Demirer şimdi de yeni imajıyla gündem oldu. Ünlü ismin son pozlarına yorum yağdı.

Magazin 06-02-24 16:16

Bu besinler dikkat ve konsantrasyonu arttırıyor! Yetişkinlerde ve çocuklarda bilişsel becerileri yükseltiyor

Günlük hayatta dikkat ve konsantrasyonun arttırılması, hem yetişkinler hem de çocuklar için önemli bir konudur. Beslenmenin bu konudaki rolünün üzerinde fazlaca duruluyor. Dikkat ve konsantrasyonu güçlendirmek isteyenler için mutlaka tüketilmesi gereken besinleri haberimizde derledik.

Kadin 02-02-24 15:48

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-24 13:40

Nohut salatası tarifi: Nohut salatası nasıl yapılır?

Son derece faydalı bir besin olan nohut, içeriğinde K vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi zengin mineraller içerir. Bu sayede gün içinde bedene ihtiyacı olan enerjiyi veren nohut, diyet yapan kişilerin de en çok tercih ettiği ana öğün besinleri arasında yer alır. Hem sofralarda ana yemek olarak servis edilebilen, hem de farklı malzemeler ile bir araya gelerek leziz bir salata hâline gelebilen nohut çocuklar için de oldukça faydalıdır.

Yemek 24-01-24 17:44

Ispanaklı köfte tarifi: Ispanaklı köfte nasıl yapılır?

Bilinen yemekler, farklı tarifler ile bir araya getirilerek yepyeni lezzetler oluşturulabilir. Eğer siz de yeni tarifler denemeye ve yeni lezzetler tatmaya hazırsanız kendi mutfağınızda bu tarifleri deneyerek yemek davetlerinizi ya da öğünler için hazırladığınız sofraları renklendirebilirsiniz. Protein kaynağı köfteler ile bol miktarda vitamin içeren ıspanağı bir araya getirerek elde edebileceğiniz ıspanaklı köfte ise bu tariflerden yalnızca biri…

Yemek 24-01-24 17:06

Sebze ve meyveleri yıkarken bunu yapıyorsanız dikkat! Bilimsel çalışmalar ortaya koydu, vücuda büyük zararı var

Sebze ve meyveleri yıkamak ve suda bekletmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Koronavirüs salgını sürecinden bu yana besinleri sirkeli ya da karbonatlı suda bekletmenin yaygınlaştı. Uzmanlar tarımda bitkilere zarar verme potansiyeli bulunan haşereleri ve istenmeyen yabani otları yok etmek için kullanılan bir madde olan pestisitin sağlığa son derece zararlı olduğunu belirtip uyarıda bulundu.

Haber 26-12-23 13:12

Keratin saça zararlı mı? Keratin çok sürülürse ne olur, saç döker mi?

Keratin saçlarda, tırnaklarda ve cilt yüzeyinde doğal olarak meydana gelen bir protein türüdür. Özellikle saçlar için çok önemli olan bu protein maddesinde azalmalar olduğunda saçlar cansızlaşır ve sağlığını kaybeder. Bu noktada saçlara belirli aralıklarla keratin bakımı yapılır ve saçların eski sağlığına kavuşması, yeniden canlılığını kazanması sağlanır. Peki, saçlar için oldukça önemli bir madde olan keratin saça zararlı mı?

Kadin 20-12-23 18:22

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar dikkat! Göbek yağlarını eriten yöntem

Aralık ayı ile birlikte soğuk havalar iyice etkisini göstermeye başladı. Yaz aylarında daha fit görünmek için şimdiden beslenme düzenine dikkat etmek gerekli. Öte yandan birçok uzman da düzenli tüketildiğinde kilo vermeyi kolaylaştıran besinleri açıklamaya devam ediyor. İşte, göbek yağlarınızdan kurtulmanızı sağlayacak o mucize yöntem...

Haber 15-12-23 08:25

'Ne yapsam zayıflayamıyorum diyenler dikkat! Göbek yağlarınıza veda edin

Uzmanlar, fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin belirledikleri hedefe ulaşmaları için egzersiz ve diyet yapmalarını öneriyor. Fakat yoğun iş temposundan ötürü birçok kişi aperatif yiyeceklere ve hareketsiz bir yaşama yönelebiliyor. Oysa kilo kaybını hızlandırmanın en iyi yollarından biri diyete düşük kalorili besinler ile protein içeren gıdalar eklemek ve spor yapmak.

Haber 10-12-23 13:58

Unutkanlığı hafife almayın... Canan Karatay alzheimer hastalığını önleyecek besinleri tek tek açıkladı! Bunları mutlaka tüketin

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa alzheimer hastalığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, alzheimer hastalığını önceleyecek besinleri tek tek açıkladı.

Haber 07-12-23 10:06

Kalp ritim bozukluğu (Aritmi) nedir? Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir?

Kalp sağlığı genel sağlığımızın temel direğini oluşturan hayati bir faktördür. Kalbimiz, vücuda oksijen ve besinleri pompalayarak organlarımızın düzgün çalışmasını sağlar. Bu nedenle kalp sağlığının korunması, yaşam kalitemizi artırmak ve uzun vadeli sağlığımızı sürdürmek açısından büyük öneme sahiptir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli tıbbi kontrolleri ihmal etmemek ve olası kalp sorunlarını erken tanımak, uzun vadeli kalp sağlığını korumak adına önemlidir.

Haber 30-11-23 22:53

Papatya yağı ne işe yarar? Papatya yağı ciltte nasıl kullanılır?

Doğanın hediyesi olarak kabul edilen doğal yağlar yıllardır cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Kimyasal içeriklere alternatif olarak tercih edilen bu doğal yağlar cildin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlama konusunda etkili bir seçenek sunar. Bu doğal yağlardan biri olan papatya yağı özellikle cilt bakımında sergilediği özel özelliklerle dikkat çeker.

Kadin 25-11-23 13:23

Çölyak nedir, belirtileri nelerdir? Çölyak olduğumuzu nasıl anlarız?

Çölyak günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu olarak dikkat çekiyor. Glüten adı verilen bir proteinin tahammülsüzlüğü sonucunda ortaya çıkan bu durum, sindirim sisteminin önemli bir oyuncusu olan ince bağırsağı etkileyerek bir dizi sağlık sorununa yol açabiliyor. Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olup, çölyak hastalarının bağışıklık sistemleri bu proteine karşı aşırı tepki gösterir.

Haber 23-11-23 12:48

2 haftada farkı görün! Genç ve güzel görünmenin sırrı bakın neymiş

Fazla kilolar yalnızca görüntü açısından değil sağlık açısından da sıkıntı oluşturabiliyor. Daha dinç, güzel ve genç görünmenin yolu düzenli protein, kalsiyum ve vitamin alımından geçer. İşte, genç ve güzel görünmenin sırrı...

Kadin 14-11-23 14:30

Canan Karatay listeyi verdi! Kış aylarında vücudumuza kalkan olacak besinler bakın nelermiş

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa kış hastalıklarına karşı en etkili besinleri sıraladı ve hastalıklardan korunmak için yapmamız gerekenleri tek tek sıraladı.

Kadin 14-11-23 09:14

Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak

Protein vücut direncimiz ve kas gelişimimiz için oldukça önemlidir. Fazla kilolarından muzdarip olan kişiler karbonhidrattan kısıp protein ağırlıklı beslendiklerinde bunun etkilerini kısa sürede görüyorlar. Öte yandan birçok kişi en yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğunu düşünüyor. Aslında bu pek de doğru değil. İşte, etten daha fazla protein içeren o besin...

Haber 13-11-23 10:03

Hastalıklara kapınızı kapatın! D vitamini açısından en zengin besinler

D vitamini, vücudumuzun sağlığı için kritik bir öneme sahip olan bir besin maddesidir. Hastalıklara karşı direnci artırmak ve sağlığınızı desteklemek için D vitamini açısından en zengin besinleri bilmekte fayda var. D vitamini eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığından kemik sağlığı sorunları gibi hastalıklara yol açabilir. Ancak doğru besinleri tüketerek ve güneş ışığına maruz kalarak bu eksikliği gidermek mümkündür. İşte hastalıklara karşı güçlü bir savunma oluşturmanıza yardımcı besinler...

Kadin 03-11-23 12:10

Yumurta diyetiyle kilo verilir mi? Yumurta diyeti nasıl yapılır?

Yumurta diyeti son dönemde popülerlik kazanan ve birçok kişi tarafından tercih edilen bir beslenme yaklaşımıdır. Yumurta, sağlıklı protein, vitamin ve mineral kaynağı olması nedeniyle birçok diyetin temelini oluştururken, yumurta diyeti bu besin öğesini odak noktasına alarak kilo kaybını desteklemeyi amaçlar.

Haber 31-10-23 23:17

Dukan diyeti nedir, nasıl yapılır? Dukan diyetinini ilk haftası ne yenir?

Dukan diyeti beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan tarafından geliştirilen, protein temelli ve aşamalı bir kilo kaybı programını içeren bir diyet planıdır. Bu diyet, düşük kalorili ve düşük yağ içeren protein zengini gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesine dayanır ve dört farklı aşamadan oluşur.

Haber 31-10-23 23:10

Karatay diyeti nasıl yapılır? Karatay diyetinde neler yasak?

Karatay diyeti, sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda önemli bir yer edinen Prof. Dr. Canan Karatay'ın benimsediği bir beslenme yaklaşımıdır. Bu diyet, düşük karbonhidrat, yüksek yağ ve orta düzeyde protein içeren bir beslenme düzenini temel alarak metabolizmayı düzenlemeyi ve sağlıklı kilo kaybını desteklemeyi hedefler.

Haber 31-10-23 23:08

Sabahları yorgun kalkıyorsanız dikkat! Tüketince yeniden doğmuş gibi olacaksınız

Her akşam vaktinde yatmanıza ve yeterli uyku aldığınızı düşünmenize karşın sabahları yorgun bir şekilde uyanıyorsanız neden, vitamin eksikliği olabilir. Uzmanlar, uykusuzluğa neden olabilen 5 vitamin eksikliğine dikkat çekip tüketmeniz gereken besinleri açıkladı.

Haber 30-10-23 07:29

Uzun yaşamın sırrı: Japon beslenme uzmanı asla tüketmediği besinleri açıkladı!

Uzun yaşamın sırrı tarih boyunca merak edilen ve araştırılan bir konu olmuştur. Yediğimiz yiyeceklerden, günlük alışkanlıklarımıza kadar birçok etken yaşamı doğrudan etkileyebiliyor. Japon beslenme uzmanı 86 yaşındaki kanseri atlatan annesinin ve 98 yaşındaki teyzesinin yaşını vurgulayarak asla yemedikleri yiyecekleri sıraladı. İşte o besinler

Haber 20-10-23 14:55

Bu havalarda kuru öksürüğe aman dikkat! Canan Karatay 'Hemen doktora koşmayın' diyerek uyardı! Bunları mutlaka tüketin...

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa soğuk havaların başlamasıyla birlikte kuru öksürüğe karşı uyarılarda bulundu. Bu aylarda hem yetişkinler de hem de çocuklarda sık sık görülen kuru öksürüğe iyi gelen besinleri de açıkladı.

Haber 09-10-23 13:17

Bağışıklık sistemimizi zırh gibi koruyor! Canan Karatay Eris varyantına karşı uyardı! Bunları mutlaka tüketin...

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa 'Yeni virüs dalgası geliyor diyerek korkmayın' sözleriyle gündem oldu. Eris varyantına karşı uyarılarda bulunan Karatay bağışıklık sistemimizi zırh gibi koruyacak besinleri tek tek açıkladı.

Haber 05-10-23 14:15

Uzmanlar Mevsiminde tüketin! diyerek uyarıyor! İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Sağlıklı beslenmenin değişmeyen kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Evde daha çok vakit geçirilen soğuk havalarda protein ağırlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, sağlıksız diyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ise hem lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Haber 01-10-23 15:43

Kanda MCHC değeri nedir? MCHC düşüklüğü nelere yol açar?

Kan testleri vücudun sağlık durumu hakkında önemli bilgiler sağlar. Bunlardan biri de MCHC (Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration) değeridir. MCHC bir miktar kandaki hemoglobin konsantrasyonunu ölçer. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinin içinde bulunan ve oksijen taşımasından sorumlu olan bir protein kompleksidir. Peki, kanda MCHC düşüklüğü neden olur?

Haber 30-09-23 22:31

Albumin nedir? Albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Albumin vücudumuzun en yaygın bulunan ve çok önemli bir protein türüdür. Kan plazmasında ve dokularda bulunan bu protein, birçok hayati işlevi yerine getirir. Albumin karaciğer tarafından üretilir ve kana salınır. Albumin vücudumuzun temel ve en yaygın bulunan proteini olup kan plazmasında ve dokularda geniş bir dağılıma sahiptir. Peki, albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Haber 30-09-23 19:52

Total protein testi nedir? Total protein düşüklüğü neden olur?

Kanda total protein değeri bir kişinin kanında bulunan toplam protein miktarını ölçen önemli bir laboratuvar parametresidir. Total protein vücudun temel yapı taşlarından biri olan proteinlerin toplamını ifade eder. Bu proteinler vücudun birçok fonksiyonunda kritik rol oynarlar. Kanda total protein seviyeleri protein alımı, emilimi ve metabolizması ile yakından ilişkilidir.

Haber 30-09-23 17:16

MCH nedir? Kanda MCH düşüklüğü neden olur?

MCH bir kan testi sırasında ölçülen bir parametre olup kırmızı kan hücrelerinin (eritrositler) içerisinde bulunan ortalama hemoglobin miktarını ifade eder. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunan demir içeren bir protein olup vücuda oksijen taşıma görevini üstlenir. MCH değeri her bir kırmızı kan hücresinin ortalama hemoglobin miktarını ölçerek kandaki hemoglobin düzeyini daha iyi anlamamıza yardımcı olur.

Haber 30-09-23 04:23