Resmi Gazete Kararlari Haberleri

Türkiye'ye getirilen yabancı uyruklularla ilgili karar gündem oldu! Kürşad Zorlu'ya Mehmet Çek'ten yanıt: 'Burada özellikle kastedilen...'

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun Resmi Gazete'deki Türkiye'ye getirilen ve sağlık giderlerinin karşılanacağı yabancı uyrukluların sayısının 7 bine çıkarılması yönündeki karara ilişkin paylaşımına gazeteci Mehmet Çek yanıt verdi. "Kasıtlı çarpıtmadığınıza inanarak izah edeyim" Çek, "Takdir edersiniz ki burada özellikle kastedilen Gazzelilerdir, Filistinlilerdir" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-11 19:26:09

'Yabancı uyrukluların sağlık giderlerini Sağlık Bakanlığı karşılayacak' haberlerine yanıt geldi!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan bir karar gündem olmuştu. 'Türkiye’ye gelen en fazla 7 bin yabancı hastanın tedavi giderleri ücretsiz olacak' kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haber 2024-05-11 19:11:39

Türk lirası ile yapılan sözleşmeler için karar! Artırımlı fiyat farkı uygulanacak: Karar Resmi Gazete'de

Sanayi işbirliği projeleri kapsamında yapım işlerine ilişkin Türk lirası üzerinden yapılan sözleşmelere artırımlı fiyat farkı ve süre uzatımı imkanı tanınabilecek.

Finans 2024-05-11 10:19:40

Faizsiz evlilik kredisi için ilk kez tarih verdi! Bakan Göktaş canlı yayında açıkladı: 'Bir müjdeyi paylaşmak istiyorum'

Evlilik kredisi ödemeleri ne zaman? Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteği verileceği daha önce açıklanmış ancak ödeme tarihi belirtilmemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş o soruya, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak" diyerek yanıt verdi.

Finans 2024-05-11 09:59:07

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Yıldırım'ın fotoğrafı gündem oldu! Başpiskoposun yanında şahadet parmağını gösterdi, paylaşım daha sonra silindi

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Yıldırım'ın, Lyon Başpiskoposuna yaptığı ziyarette şahadet parmağını göstererek çektirdiği bir fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Konsolosluğun resmi hesabından paylaşılan fotoğraf daha sonra silindi.

Haber 10-05-24 20:11

Kocaeli'de korkunç olay! 7 yıllık sır aydınlatıldı: 4 çocuk annesi kadını ormanda öldürüp gömmüşler

Kocaeli'de 7 yıldır hiçbir resmi işlem kaydı olmayan 4 çocuk annesi kadın, bir başka erkekle kaçtığı iddiasıyla aile meclisi tarafından infaz edildi. Kadının ormana götürülüp öldürüldüğü daha sonra da gömüldüğü ortaya çıkarken, polis 3 ilde düzenlediği operasyonda 26 kişiyi gözaltına aldı.

Haber 10-05-24 17:26

Karaman'da 747. Türk Dil Bayramı kutlanıyor

Karaman'da, Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla 13 Mayıs 1277'de Türkçenin resmi dil olarak kabul edilmesinin 747. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Yurthaber 10-05-24 15:31

TMSF, Mondi Mobilya AŞ'yi satışa çıkardı

TMSF, Mondi Mobilya AŞ'yi satışa çıkardı. TMSF'nin, Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisse satışına ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Finans 10-05-24 10:54

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu açıkladı! Sadettin Saran resmi olarak aday

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu katıldığı bir televizyon programında Sadettin Saran'ın başkanlık seçiminde resmi olarak aday olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Spor 09-05-24 18:02

Araç sahiplerini isyan ettirmişti! Trafik cezalarında yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı

Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşları isyan ettiren ve hakkında eylemler yapılan fahri trafik müfettişliklerle ilgili değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 09-05-24 09:14

Resmi Gazete'de duyuruldu: Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik

Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 09-05-24 07:12

Festivalde gelin damat rolünü oynayan çift, 10 ay sonra resmi nikah kıydı

Muğla'da geçen yıl düzenlenen 2. Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali'nde gelin damat rolünü oynayan çift, 10 ay sonra gerçekten evlenerek hayatlarını birleştirdi.

Yurthaber 08-05-24 14:37

Polis arabasına çarptı! Sinirlerine hakim olamayan sürücü polisi elektrikli testereyle sokak ortasında kovaladı... O anlar saniye saniye kamerada

İskoçya'nın Paisley bölgesinde akan trafikte bir sürücü resmi polis aracına çarptı. Polis aracının akan trafikte durmasına sinirlenen adam aracından çıkarttığı elektrikli testereyle polisi yol boyunca kovalamaya başladı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Trend 07-05-24 13:52

Görev yaptığı hastanede ameliyat olan doktor can verdi! Ailesinden şoke eden iddia: Uzman doktorlar yerine...

Kırıkkale’de doktor Melike Sargın İlhan (27), görev yaptığı Tıp Fakültesi Hastanesi’nde girdiği böbrek taşı ameliyatında hayatını kaybetti. 23 Nisan günü resmi tatilde kızlarının ameliyata alındığını belirten acılı aile, şoke eden bir iddia ortaya attı. Ameliyatı uzman doktorlar yerine asistanların yaptığını iddia eden acılı aile, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Haber 07-05-24 10:30

EPDK 6 şirkete lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve petrol piyasalarında 6 şirkete lisans verdi. Lisans kararı Resmi Gazete'de de duyuruldu.

Finans 07-05-24 09:21

Skandal hamle! ''5 aydır kaşar ekmek yiyoruz'' diyen Hatayspor'a haciz davası açtılar! ''Depremzede olarak gittik, 5 milyon TL istediler''

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde tesisleri büyük zarar gören Hatayspor, çalışmalarını TFF'nin Riva Tesisleri'nde sürdürüyordu. Ekonomik olarak da zor günler geçiren Hatayspor'a gönderilen haciz futbolseverleri bir hayli sinirlendirdi. Sosyal medyada tepki gösteren taraftarlar verilen bu kararın geri çekilmesini istiyor. Bu hamlenin ardından Kulüpler Birliği, Hatayspor’un konaklama bedelinin ödenmesi ve icra dosyasının kapatılması için resmi görüşmelere başladı.

Spor 06-05-24 17:04

Nikah öncesi dua okumak istediler! O anlar gündem oldu... Nikah memurundan Burası resmi daire, evde yapabilirsiniz sözleri

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir nikah sarayında yaşanan olay gündem oldu. Nikah öncesi, nikah masasında dua edilmek istendi. Nikah memuru ise "Burası resmi daire. Burada buna izin vermiyoruz. Lütfen" dedi. Nikah memuru, dua eden kişinin önünden mikrofonu alırken nikah masasındaki iki kişi mikrofonsuz şekilde dua etmeye devam etti. O anlar nikaha davetli olan kişiler tarafından kaydedildi.

Haber 06-05-24 12:58

Emin Pazarcı'nın paylaştığı fotoğraf olay oldu! Höst diye yanıt vermişti, AK Partili isim de topa girdi: Kısıtlanmalı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meksika ve Küba'ya yönelik resmi ziyaretlerini TBMM heyetiyle birlikte takip eden gazeteci Emin Pazarcı'nın paylaşımları gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla birlikte fotoğrafını paylaşan Pazarcı'ya "Tasarruf tedbirleri size yok değil mi?" yorumları geldi. Yapılan eleştirilere gülerek yanıt veren Pazarcı'nın "Höst, Devlet işidir bu. Helaldir helal" ifadeleri ise dikkat çekti. Öte yandan AK Partili Birinci de topa girdi: "Mümkün mertebe kısıtlanmalı"

Haber 06-05-24 09:02

At yarışlarında yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı: Doping yerine...

At yarışlarında "doping" kavramı yerine "yasaklı madde" ifadesi kullanılacak. Atların yarış veya start denemesinin yapıldığı günlerde yasaklı madde ve uygulamaları muayenesine tabi tutulması esas olacak.

Finans 05-05-24 13:12

Rıdvan Dilmen, Muğlaspor başkanı ile görüştü! Resmi açıklama kısa süre içinde geldi

Türk futbolunun efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen, Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluğa koşan Muğlaspor ile görüşme gerçekleştirdi.

Spor 05-05-24 10:09

Ticaret Bakanlığı 673 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Ticaret Bakanlığı martta 673 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Firma talebine istinaden 31 dahilde işleme izin belgesi iptal edildi.

Finans 05-05-24 09:07

Beşiktaş'tan Angel Di Maria bombası! Resmi temaslar başlıyor, taraftar bile şaşkın

Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıkları hız kesmeden devam ederken, öncelikli hedef teknik direktör... Bu konunun halledilmesinin ardından oyuncu transferine de yönelecek olan Siyah-Beyazlılar'da çok sürpriz bir isim gündeme geldi. İşte detaylar...

Spor 04-05-24 22:34

Antalyaspor'dan Alex de Souza için ilk resmi açıklama geldi!

Antalyaspor'da Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın isminin Beşiktaş ile ciddi şekilde anılmasının ardından Antalyaspor için yeni hoca adayları konuşulmaya başlanırken bunlardan biri de Alex de Souza olmuştu. Konuyla alakalı olarak Akdeniz ekibinden ilk resmi açıklama geldi. İşte detaylar...

Spor 04-05-24 17:04

Belediye başkanı tek tek duyurdu! Aylık 225 liraya Ülkü Ocakları'na kafe... Gazete ve televizyonlara ödenen parayı da açıkladı!

Kastamonu Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından MHP'den CHP'ye geçti. Yeni Belediye Başkanı Hasan Baltacı, eski belediyenin yaptığı usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Bunlardan en çarpıcı olanı ise belediyeye ait kafelerin Ülkü Ocakları'na tahsisiz şekilde verilmesi ve düşük bir kira bedeliyle işletilmesi oldu. Kafelerin aylık 225 liraya işletildiği ortaya çıktı.

Haber 04-05-24 14:16

Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: EPDK, Resmi Gazete'den duyurdu, artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlattı. Karar Resmi Gazete'de yer alırken, uygulama ise 15 Mayıs'ta başlayacak...

Finans 04-05-24 07:55

PFDK, Beşiktaş'lı Al-Musrati’ye 2 resmi müsabakadan men cezası verdi

PFDK, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde kırmızı kart gören Al Musrati'ye 2 maç ceza verildiğini açıkladı.

Spor 02-05-24 17:17

Resmi Gazete'de yayımlandı: 5 dolardan 100 dolara kadar değişiyor... Bazı telefon parçalarında uygulanacak

Ticaret Bakanlığının İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bazı telefon aksam ve parçalarının ithalatına gözetim uygulanması kararlaştırıldı. Tebliğ, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Finans 02-05-24 11:56

TFF'den erken seçim için çok sert açıklama! İzin verilmeyecektir

Türkiye Futbol Federasyonu resmi kanallarından yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili sert bir açıklama yaptı. Son günlerde yapılan erken seçim çağrılarına yanıt veren TFF, bu duruma izin verilmeyeceğini belirtti. İşte detaylar...

Spor 01-05-24 13:52

Tarımsal kredilerde yeni destek! 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi: Detaylar Resmi Gazete'den duyuruldu

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit olarak kullanabilecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 01-05-24 09:52

TL mevduat hesapları için vergi düzenlemesi! Resmi Gazete'den duyuruldu: 31 Temmuz detayı

Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları güncellendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar olan vadeli hesapların stopaj oranı, yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi. Ancak oranlar 31 Temmuz'a kadar yani 3 ay boyunca geçerli olacak.

Finans 01-05-24 08:19

1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yurthaber 30-04-24 08:15

SON DAKİKA| 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta raylı sistemde ulaşım ücretsiz olacak!

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 30-04-24 00:34

Süper Lig'de takımlara hoca dayanmıyor! Şimdi de Konyaspor'da ayrılık

Konyaspor, teknik direktör Fahrudin Omerovic ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı. Küme düşmeme mücadelesi veren Konyaspor'da yaşanan ayrılık resmi olarak duyuruldu.

Spor 29-04-24 14:16

Resmi Gazete'te yayımlandı: EPDK, elektrik toptan satış fiyatını belirledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 2023 yılına ait Türkiye ortalama elektrik toptan satış fiyatını belirledi. Fiyat, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 28-04-24 10:08

Taraftar heyecanla bekliyordu! Beşiktaş'tan Sergen Yalçın için resmi ağızdan ilk açıklama

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yaptığı açıklamada teknik direktör konusuna dair gelişmeleri aktarırken Sergen Yalçın konusunda da konuştu.

Spor 27-04-24 13:47

1 Mayıs'ta başlıyor! Bakan Şimşek açıklık getirdi: KDV artışı yok! Lokanta ve kafeler için yeni düzenleme...

KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Gıdadaki KDV istismarını önleyecek düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı 'KDV artışı' haberleri sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Düzenleme ile KDV oranlarında herhangi bir artış olmadığının altını çizen Bakan Şimşek, "İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı." ifadelerini kullandı.

Finans 27-04-24 12:16

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme! Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme. Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu genelgede barınma, sağlık ve eğitim hizmetleriyle ilgili düzenlemeler yer alırken; İşçileri taşıyan karayolu araçlarının, 00.00-06.00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmamaları sağlanacağı ifade edildi.

Finans 27-04-24 07:31

Son dakika: Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberi: Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV, yüzde 20'ye çıkarıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.

Finans 27-04-24 01:17

Metin Akpınar'dan sonra Uğur Dündar'ın babalık davası çok konuşulmuştu! Uğur Dündar'ın 'beni iğfal etti' sözleri başına iş açtı... O gazete küpürü dosyaya eklendi

Metin Akpınar'ın kızı olduğunu mahkeme kararıyla ortaya çıkaran Duygu Nebioğlu, “Ablamın babası da ünlü gazeteci” demesi sonrası ortalık karışmıştı. Dilara'nın ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edildi. Ancak Dündar bu iddialara 'DNA sonucu bu iddiaları yalanlıyor' diyerek açıklama yaptı. Dilara ise, DNA sonucuna itiraz etti. Uğur Dündar'ın babalık davasında yeni bir gelişme yaşandı. O gazete küpürü dava dosyasına eklendi.

Magazin 26-04-24 15:32

Ekrem İmamoğlu Contemporary İstanbul fuarında yağlı boya resim yaptı! İşte o mini tablo

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Contemporary İstanbul fuarında resim yaptı. İmamoğlu resmi yaptığı sırada "Yağlı boya ile ilk defa tanışıyorum. En son ortaokulda sulu boyada kalmıştım" ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-24 10:51

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

Sağlık Bakanlığı binlerce personel alacağını duyurmuştu. 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek

Finans 26-04-24 01:01

Resmi Gazete'de yayımlandı! Bu ürünlere dışarıdan madde eklenemeyecek!

Tarım ve Orman Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği" yürürlüğe girdi. Arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeğine dışarıdan herhangi bir madde eklenemeyecek.

Finans 25-04-24 09:46

'Küflü çikolata' yanıtı Patiswiss'te Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'na istifa getirmişti: Yeni yönetim kurulu başkanı belli oldu

Müşterisine verdiği 'küflü çikolata' yanıtı ile Türkiye'nin gündemine oturan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Patiswiss'in CEO'luk görevinden istifa etmişti. Resmi hesaplardan yapılan duyuruda yönetim kurulu başkanlığına Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun eşi Ali Sinan Tunaoğlu'nun CEO'luk görevine getirildiği duyuruldu.

Finans 24-04-24 13:32

Arapça soruya Türkçe çeviri istedi, tartışma konusu oldu! Fatih Portakal'dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a: Hala da o koltukta oturabiliyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Irak ziyaretine gelen Arapça soruyu anlamayarak Türkçe çeviri istemesi gündem yarattı. Diyanet'in resmi sayfasındaki özgeçmişinde 'Çok iyi derecede Arapça biliyor' yazan Erbaş'ın; söz konusu görüntü sonrası Arapça'yı iyi derecede bilip bilmediği tartışma konusu olurken, gazeteci Fatih Portakal'dan sert bir çıkış geldi. Portakal, "Ortaya çıkan manzara bu işte. Çok küçük düşürücü bir durum" dedi.

Haber 24-04-24 07:56

Ekrem İmamoğlu küçük bir çocukla 23 Nisan mesajı verdiği videosunu paylaştı! Oldu mu başkanım?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, küçük bir çocukla 23 Nisan mesajı verdiği videosunu resmi X (Twitter) hesabından paylaştı. Küçük çocuk ile Ekrem İmamoğlu arasındaki benzerlik sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekerken o anlara yorum yağdı.

Trend 23-04-24 15:19

Astrolog açıkladı: Evlendiğiniz gün evlilik kalitenizi etkiliyor! İşte günler ve anlamları

İki kişinin romantik birlikteliğini resmi olarak bağlayan evlilik birçok kişinin hayali. Hayatın neredeyse her alanıyla yakından ilgilenen astrolojiye göre evlendiğiniz gün evliliğinizin kalitesini etkiliyor. Haftanın yedi gününün evliliğe dair farklı anlamları bulunuyor. Evlendiğiniz günün evliliğinizi nasıl etkileyeceğini merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Kadin 23-04-24 09:11

Depremzedelerin yardım malzemelerini evine götüren emniyet müdürü, kalp krizinden hayatını kaybetti

Tekirdağ'dan depremin vurduğu Gaziantep’in İslahiye ilçesine görevlendirilen, dönüşte depremzedelere dağıtılan yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyip, evine götürdüğü gerekçesiyle tutuklanıp, yargılama sürecinde tahliye edilen 4'üncü sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Işık, 28 Eylül 2023 günü görülen davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

Haber 22-04-24 17:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik ziyareti öncesi Irak'tan dikkat çeken açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya imza atılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'i ziyaret edecek. Kritik ziyaret öncesinde ise Irak'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avvadi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle iki ülke ilişkilerinde "niteliksel sıçrama" yaşanacağını söyleyerek "Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya imza atılacak" ifadelerini kullandı.

Haber 21-04-24 20:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 yıl sonra Irak'a kritik ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak. Yarın Irak'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Haber 21-04-24 14:22