Hayvansal Uretim Haberleri

Tarımsal kredilerde yeni destek! 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi: Detaylar Resmi Gazete'den duyuruldu

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit olarak kullanabilecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 2024-05-01 09:52:14

Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram: Kırsal alanlara 95 milyar liralık yatırım kazandırıldı

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, "Hibeler sayesinde hayvansal üretimden tarım ve su ürünlerinin işlenmesine, kırsal turizm ve arıcılıktan yenilenebilir enerjiye kadar çok geniş bir yelpazede ülkenin kırsal alanlarına 95 milyar TL’lik yatırım kazandırıldı.

Yurthaber 2024-03-28 10:25:46

Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası yarın açıklanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sektör paydaşları ve uzmanların görüşleri alınarak hazırlanan 5 yıllık programda, hayvansal üretim planlaması, hayvan hastalıklarıyla mücadelede yeni tedbirler ve Islah Eylem Planı konularında atılacak adımlar yer alıyor.

Finans 2024-02-25 11:32:15

Hem sağlıklı hem güvenilir en iyi süt çeşitleri ve markaları

Süt, besin değeri yüksek olduğu için hem yetişkinler hem çocuklar için oldukça önemli bir gıda. İleri yaştaki kemik rahatsızlıklarını önlemek; kalsiyum, fosfor ve protein ihtiyacını karşılamak için her yaş grubundan insanın düzenli olarak süt tüketmesi gerekiyor. Siz de "En iyi süt hangisi?" diye merak ediyorsanız gelin, hayvansal sütlerden vegan alternatiflere kadar pek çok farklı sütün yer aldığı listemizi birlikte inceleyelim.

Yemek 2023-09-25 17:46:18

Hayvansal süt tüketmek istemeyenler için hem sağlıklı hem lezzetli alternatif süt önerileri

Son yıllarda hem dünyada hem ülkemizde bitkisel sütler başta veganlar olmak üzere sağlıklı beslenmeye özen gösteren birçok kişinin tercihi hâline geldi. Siz de normal süt yerine tariflerinizde kullanmak ve güvenle tüketmek için bir alternatif arıyorsanız Hindistan cevizinden bademe, yulaftan soyaya kadar farklı süt çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. İşte severek tüketeceğiniz, normal süte alternatif olabilecek ürünler!

Yemek 18-08-23 16:35

Ülkede o fabrika faaliyete geçti! Yapay eti sofralara getirmeye bir adım daha yaklaştılar

Çin, nüfusunu beslemek için sürdürülebilir bir hayvansal protein kaynağı arayışında. Bu konuda ise önemli bir atılım gerçekleşti. Şanghay merkezli bir girişim, Çin'in ilk kültürlenmiş et pilot fabrikasını faaliyete geçirdi. Böylece yapay eti pazara sunmaya ve buna bağlı olarak da sofralara getirmeye bir adım daha yaklaştılar.

Haber 14-08-23 12:46

'Bir ilk! Hiçbir üniversitede yok' diyerek açıkladı! 'İş garantili bir bölüm'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı Öğr. Gör. Volkan Yörük bölümlerinin iş garantisine ve yapmakta oldukları susuz tarım serasına dair açıklamalarda bulundu. Öğrenciyi eğitmek amacıyla topraksız tarım seralarında 380 metrekare camdan ve topraksız bir sera yaptıklarını belirten Yörük, bunun bütün üniversitelerde bir ilk olacağını aktardı.

Haber 12-06-23 16:52

Bakan Kirişci, deprem bölgesinde hayvan dağıtımına başlanacağını duyurdu:

"Afet bölgesi, hayvancılığımızın yüzde 17'sini oluşturmaktadır. Bundan dolayı da 11 il adına önemli bir sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız" - "Hayvansal üretimde üreticilerimizin uğradığı zararların tamamını telafi etmek için hayvan dağıtımına da yakında başlayacağız"

Yurthaber 10-05-23 13:41

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Giresun Belediyesi’nden üreten kadınlar için yöresel pazar hizmeti

Giresun Belediyesi tarafından yöresel ürünleriyle tarımsal ve hayvansal üretime destek veren kadınlar için kurulan Yöresel Ürünler Pazarı Projesi’nin üçüncüsü de hizmete açıldı.

Yurthaber 01-05-23 14:20

Hayvansal Üretim mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Hayvansal Üretim Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversitelerde yer alan pek çok bölüm vardır. Bu bölümler arasından doğru seçimi yapmak oldukça önemlidir. Çünkü bölüm seçimi meslek hayatını etkiler. Son dönemlerde yaygın olarak tercih edilmeye başlayan önü açık bölümlerden biri de hayvansal üretimdir. Bu bölümü okuyan öğrenciler, hayvancılık sektörü için önemli bir rol oynar. Bölümden mezun olduklarında sağlıklı bir şekilde hayvan üretimi yaparlar. Peki Hayvansal Üretim Bölümü mezunları ne iş yapar, bu bölümün iş olanakları nelerdir?

Egitim 24-03-23 16:47

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında azalma

TÜİK, 2022 yılına ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini açıkladı. Büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,6 azalarak 17 milyon 24 bin baş oldu. Küçükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2,2 azalarak 56 milyon 266 bin baş oldu.

Finans 09-02-23 10:46

İstanbul'da koruma altındaki yaban hayvanlarına ait parçalar ele geçirildi

Kadıköy'de bir adrese düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanırken çok sayıda hayvan boynuzu ile kafatası, farklı form ve ebatlarda hayvansal obje ile tarihi eserler muhafaza altına alındı.

Yurthaber 19-12-22 12:46

Yağ eş anlamlısı nedir? Yağ kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler birbirleri ile aynı anlama gelen farklı kelimelere denir. Türkçede pek çok kelimenin eş anlamlısına rastlamak mümkündür. Günlük olarak sıklıkla kullanılan kelimeler eş anlamlıları ile de yaygın olarak yer değiştirir. Zengin bir kelime dağarcığı için anlamdaş kelimelerden yararlanılabilir. Türkçe bir kelime olan ve hayvansal ya da bitkisel kaynaklı bir madde olan yağ kelimesinin eş anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 02-12-22 20:12

Şehrin göbeğinde, kanlar içinde, çırılçıplak... Vegan aktivistlerden çok konuşulan protesto!

Dünyanın en büyük hayvan hakları gruplarından biri olan PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) protestocuları, 1 Kasım Dünya Vegan günü kapsamında düzenledikleri protesto ile gündem oldu. İnsanları hayvansal ürün tüketiminden vazgeçmeye çağırdıkları tuhaf gösteride, Lonra'nın göbeğinde çırılçıplak soyunup etiketli paketlerin içine uzanan protestocular büyük dikkat çekti.

Trend 02-11-22 08:15

Yumurtadaki protein miktarı ne kadar? 1 adet yumurtada kaç gram protein var, 1 yumurta kaç kalori?

Sağlıklı bir hayat, büyüme, gelişim, zihinsel ve fiziksel fonksiyonların devam etmesi, yeterli ve dengeli bir beslenme ile mümkün olmaktadır. Sağlıklı bir beslenme için gerekli olan enerji, protein, vitamin ve mineraller hayvansal ve bitkisel kaynaklardan elde edilir. Bunlar arasında et, süt ve yumurta gibi hayvansal kaynaklar bitkisel kaynaklara oranla daha çok tercih edilmektedir. Bir protein kaynağı olarak tüketilen yumurtanın besin değeri nedir, 1 yumurta kaç kalori?

Haber 28-10-22 17:01

Protein içeren besinler listesi: Proteinli yiyecekler nelerdir, protein nelerde var?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak için vücudun belli başlı gereksinimleri vardır. Kalsiyum, mineral, vitamin ve sudan sonra vücudun en çok ihtiyacı olan proteindir. Vücut gelişiminin sağlıklı olması için gün içinde belirli miktarlarda protein alınmalıdır. Proteinden zengin gıdalarla beslenerek ihtiyacınız olan günlük protein miktarını alabilirsiniz. Hem hayvansal hem de bitkisel temelli gıdalardan belli miktarlarda protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Günlük ne kadar protein alınmalı?

Haber 28-10-22 17:00

Bakan Kirişci duyurdu: Destek ödemeleri yüzde 100 arttı ve tarih öne çekildi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili açıklama geldi. Bakan Kirişci, hayvansal üretim desteklerinde birçok kalemdeki ödemeleri yüzde 100 arttırdıklarını ve 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerinin, 2023'ün Mart ayı yerine 2022 yılı içinde ödeneceğini duyurdu.

Finans 21-10-22 17:54

Tereyağındaki ihtiyacınız olduğunu bilmediğiniz vitamin! K2 vitamini ve muazzam faydaları: K2 vitamini nelerde bulunur?

K2 vitamini, fermente ürünler veya belirli hayvansal ürünler dahil olmak üzere çeşitli gıdalarda doğal olarak bulunabilir. K2 vitamini, tereyağı, yumurta sarısı ve fermente gıdalardan alabileceğiniz bir K vitamini şeklidir. Vitaminin kemik sağlığı için faydaları vardır ve osteoporoz tedavisinde yardımcı olabilir. K2 vitamini ayrıca romatoid artriti iyileştirmeye ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Haber 21-10-22 16:01

Trouw Nutrition'dan güvenilir hayvansal gıda için sürdürülebilir adımlar

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Hekim Öğüt Köse: -"Hayvansal üretimin her aşamasını sağlıklı hale getirerek insanların sağlıklı ve güvenli besinlere ulaşmasına vesile olmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 14-10-22 10:40

Trouw Nutrition'dan çiftlik hayvanlarının sağlıklı ve verimli olması için gereken koşullar

Hayvansal ürünlerin gerek miktarına gerekse kalitesine olumlu ve ekonomik bir şekilde katkı sağlamak, hayvan beslemenin temel prensiplerinin iyi bilinmesi ve yetiştiriciliği yapılan hayvanlar için uygun yem ve yem katkılarının kullanılması ile mümkün oluyor

Yurthaber 11-10-22 10:43

Adana'da en fazla su ürünü ve hayvansal mamul ihraç eden firmalar ödüllendirildi

Adana'da en fazla su ürünü ve hayvansal mamul ihraç eden firmalar ödüllendirildi

Yurthaber 07-10-22 21:20

İzmir'deki Yassıtepe'de 5 bin yıllık kase bulundu

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin: - "Kuzu, keçi gibi bir küçükbaş hayvandan yapılmış yemeği, felaket veya başka nedenle yiyemeden bıraktıklarını tahmin ediyoruz. Kemiklerinin de yer aldığı artığı, bu kap içinde bulabiliyoruz. Zaten çeşitli bulgulardan da saptadığımız gibi hem hayvansal hem bitkisel gıdalara mutfaklarında yer veriyorlardı"

Yurthaber 03-10-22 12:16

Türkiye'de Atatürk Üniversitesinde yürütülen Doğadan Sofraya Bilim Projesi tanıtıldı

Etkinlikte, ilkokul, ortaokul ile lise öğrencileri, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların, sofralara gelinceye kadar geçirdiği süreçler hakkında bilgi edindi

Yurthaber 30-09-22 13:17

Çiftliği andıran uygulama ve araştırma merkezi bölge çiftçisine de hizmet verecek

Bor ilçesinde 5 bin kanatlı, 80 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanla faaliyet gösteren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, hayvansal ve tarımsal araştırmalarla bölge çiftçisine de katkı sağlayacak - Merkezin Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu: - "Çiftçi Eğitim Merkezini en kısa sürede aktif hale getirip, burada yatılı olarak eğitim vereceğimiz çiftçileri bilinçli birer üretici olarak bölgelerine göndermek istiyoruz"

Yurthaber 28-09-22 12:35

Yüksek verim için kimyasal değil hayvansal gübre kullanın tavsiyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Bülent Aşık: - "Türkiye'de topraklarımızda organik maddelerin giderek azaldığını görüyoruz. Bu nedenle kimyasal değil de hayvansal kökenli gübreler kullanalım" - "Topraklarımızda organik madde içeriğini ne kadar arttırabilirsek, gelecekte de o topraklarda kaliteli ve yüksek verim alma şansımız yüksek"

Yurthaber 21-09-22 12:24

Koyu bir vegandı! Soluğu hamburgercide aldı: ''İhanete uğradım''

Vegan yaşam tarzıyla bilinen Arjantinli fenomen Mariano de la Canal, bir köpeğin saldırısına uğramasının ardından hayvansal ürünleri tüketmeyi reddeden yaşam tarzına sırtını döndü ve yaşadığı saldırının hayvan krallığı tarafından ihanete uğramış hissetmesine neden olduğunu açıkladı.

Trend 08-09-22 09:37

Kötü koku tüm mahalleyi sardı, ihbara giden polis her şeyi ortaya çıkardı! Et, bağırsak, kalp...

lazığ’da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirildi.

Haber 17-08-22 17:31

Ege'den su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatı 1,5 milyar dolara ulaştı

Ege'den su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatı 1,5 milyar dolara ulaştı

Yurthaber 15-08-22 15:03

Bitkisel atık yağlardan havacılık yakıtı üretimi düzenlemesi yolda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bitkisel ve hayvansal atık yağlardan biyodizel, sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) gibi katma değeri yüksek, standartlara uygun ürünlerin elde edilmesi ve Türkiye'de bitkisel ve hayvansal atık yağların yönetiminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla "Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği Taslağı" hazırladı - Buna göre, bitkisel ve hayvansal atık yağlar, ilgili teknik düzenlemelere uygun olarak biyodizel ve/veya sürdürülebilir havacılık yakıtı üretiminde kullanılabilecek

Yurthaber 30-07-22 11:11

Trabzon'dan yılın ilk yarısında 124 ülkeye 484,5 milyon dolarlık ihracat

Fındık ve mamulleri, yaş meyve sebze, su ürünleri ve hayvansal mamuller en fazla dış satım yapılan sektörler oldu - Söz konusu dönemde Rusya Federasyonu 84 milyon 594 bin 443 dolarla başı çekti

Yurthaber 28-07-22 10:46

Kansere neden oluyor: Bu besini tüketmeyin

Yağlı hayvansal gıdalar ve alkol karaciğer, baş, boyun, yemek borusu, gırtlak, kalın bağırsak kanserlerine sebep olur. Toplumumuzda artık dışarıda yapılmış rafine besinlere ulaşmak çok kolay. Bu yüzden de yanlış beslenmeye bağlı sıkıntılar giderek artıyor. Hatta modern çağın hastalığı olmaktadır. Beslenme bozukluğu, obezite, bununla ilgili olarak kanser yanlış beslenmeyle başlıyor.

Haber 14-07-22 09:12

Araçlarında kaçak hayvansal ilaç bulunan 2 Bulgaristan vatandaşı yakalandı

Araçlarında kaçak hayvansal ilaç bulunan 2 Bulgaristan vatandaşı yakalandı

Yurthaber 01-07-22 09:08

Kayseri'de tarımsal ve hayvansal işlem hacmi 4 yılda yüzde 116 arttı

Kayseri'de tarımsal ve hayvansal işlem hacmi 4 yılda yüzde 116 arttı

Yurthaber 27-06-22 17:01

Öğrenim gördükleri ilçede ipek böcekçiliğinin de gelir kapısı olmasını hedefliyorlar

Yığılca ilçesindeki Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı öğrencileri, okul içerisinde oluşturulan alanda yaptıkları ipek böceği yetiştiriciliğiyle teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor - Öğrenci Esad Balcı: - "Arıcılarımıza alternatif bir iş olarak görüyoruz, örnek göstermeyi hedefliyoruz. İlçe halkımıza da bir ümit oldu"

Yurthaber 26-06-22 13:46

Hayvansal ne demek? Hayvansal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Hayvansal ne demek? Hayvansal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 23:06

Kapıkule'de görevli veteriner hekimler halk sağlığı için nöbette

Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürü Özgüç Özcan Taner: - "Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen, içerisinde canlı hayvan, hayvansal ürün, gıda ve yem maddeleri bulunan tırların kontrollerini gerçekleştiriyoruz" - "Halk sağlığı ve hayvan sağlığı için kontrollerimiz 24 saat esasına göre gerçekleştiriliyor"

Yurthaber 30-04-22 13:28

Bakan Nebati gıda fiyatlarını düşürecek adımları tek tek anlattı! Kredilerde Ziraat Bankası...

Gıda fiyatlarını düşürecek adımları Hazine Bakan Nebati tek tek açıkladı. Bakan Nebati’nin aktardığı bilgilere göre bitkisel, hayvansal ve diğer üretim konularında kredi üst limitlerinin 2 katına kadar artırıldığı, Ziraat Bankası'nın her alanda gerekli kolaylıkları sağlayacağı vurgulandı. Meclis’te soru önergesine yanıt veren Nebati üreticinin, çiftçinin daha fazla destekçisi olacaklarını, tarımsal destek ödemelerinde gelir vergisi kesintisinin son bulduğunu belirtti.

Finans 28-03-22 11:14

Vegan OnlyFans fenomeni, süt ve süt ürünlerini mahkemenin önünde üstsüz protesto etti

28 yaşındaki OnlyFans fenomeni Tash Peterson vegan beslenme ve hayvansal gıdaların tüketimi azaltmak için düzenli olarak çeşitli bölgelerde protestolar yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda bir inek kıyafeti giyerek süt ürünlerini protesto eden model, bu sefer de mahkeme salonun önünde üstsüz bir şekilde eylem gerçekleştirdi. Göğüslerinin uçlarını bant parçalarıyla kapatan Peterson, bedenine “Süt ürünleri tecavüzdür” yazısını ekledi.

Trend 25-03-22 16:10

Kalp hastalıklarına meydan okuyor! İşte kanı temizleyen 6 yiyecek

Hareketsiz yaşam, hayvansal proteinlerin fazla tüketimi, sağlıksız gıdalarla beslenmek vücuttaki kanın kirlenmesine neden oluyor. Kanın temizliğine dikkat edilmediğinde kötü alışkanlıklar ciddi sağlık problemlerine kapı arayabilir. Kan, doğal bitki ve baharatlarla temizlenebilir.

Haber 24-03-22 18:24

Et yerine mercimek tereyağı yerine ayçiçek yağı... DSÖ en sağlıklı besinleri açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sağlıklı beslenmek için 12 adımı belirledi. WHO'nun hazırladığı 12 maddelik öneriler, sağlıklı beslenmenin temel noktalarını içeren küçük bir rehber niteliğini taşıyor. Buna göre, sağlıklı beslenmenin birinci adımı, besleyici bir diyet. WHO, hayvansal kaynaklı besinler yerine temel olarak bitkisel kaynaklı besinlerin tercih edilmesini öneriyor.

Haber 12-03-22 15:56

Sadece yumurtada yok! Protein kaynağı mantarın faydaları nelerdir? Mantar et yerine geçer mi?

Mantarın bilinen en iyi bitkisel protein kaynağıdır. Vücut, hayvansal gıdalarla, protein kadar da yağ alıyor, ancak mantarda yağ oranı neredeyse sıfır. Mantarla vücut, saf protein alır. Oldukça faydalı bir besin olması nedeni ile ilerleyen zamanda mantarı sadece yemek olarak değil, mantar tozu olarak kahve, çay ve smoothielerin içinde de görebiliriz. Protein kaynağı mantarın faydaları...

Haber 12-03-22 10:17

Hayvanları Ölünce Hayvansal Ürün Fabrikası Kurdu

Hayvancılık yaparken 25 danasını kaybeden Diyarbakırlı girişimci Kadriye Menekşe Doğan, hayvan sahiplerinin ilaç, vitamin ve katkı maddelerine daha rahat ulaşabilmesi için fabrika kurdu. Arabasını satarak ilk teçhizatını alan Menekşe, şimdi 20 ülkeye ihracat yapıyor

Haber 10-03-22 17:00

Sessiz taşlar böbrek yetmezliğine neden olabiliyor

Erciyes Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Demirtaş: - "Genellikle çok taş hastalığı geçiren, tedavi olan hastalarda bazen taş, idrar kanalını tam tıkar ve sessiz hale gelir. Taş hareket edemediği için ağrı oluşturmaz ve böbreği çürümeye doğru götürebilir" - "Genel olarak kalsiyum tabanlı taşlar, özellikle tuzdan kaynaklanır. Dolayısıyla tuz tüketiminin azaltılması taş oluşumunu da azaltır. Et ve hayvansal kaynaklı proteinler kalsiyum taşı oluşumuna zemin hazırlar"

Yurthaber 10-03-22 11:43

Trakya, şap hastalığının ardından bruselladan da arındırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin: - "Trakya'da yapılacak arilik çalışmalarının, ülke ekonomisi ile hayvan ve hayvansal ürün ihracatına çok önemli bir katkısı olacaktır"

Yurthaber 02-03-22 13:14

Son dakika! Derik’te 4'ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı! Mahalle karantinaya alındı

Son dakika haberi! Mardin’in Derik İlçesinde 4’ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.

Haber 19-02-22 19:18

Organik atıklar solucan gübresine dönüştürülüyor

HRÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri, Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan hayvansal ve bitkisel atıklarla ürettikleri solucan gübresiyle bölgenin toprak kalitesini daha da verimli hale getirmeyi amaçlıyor - Prof. Dr. Ali Volkan Bilgili: - "Toprak kalitesi ve sağlığı iyi olmadan bitki sağlığı olmaz. Toprakların güçlenmesi için bu ve benzeri ürünleri mutlak kullanmamız gerekiyor"

Yurthaber 13-02-22 11:53

Vegan beslenme biçimini tercih edenler için: Muhlama tarifi

Vegan beslenen kişiler, yemeklerinde hayvansal gıda içeren hiçbir ürünü kullanmıyorlar. Herhangi bir hayvandan elde edilen gıdalar yerine alternatif ürünleri tercih ediyorlar. Muhlama, Karadeniz yöresine ait iştah kabartan bir yemek. İçinde peynir ve tereyağı bolca kullanılıyor. Gelin, veganların tadamadığı bu lezzetin onlara uygun olacak şekilde nasıl hazırlanacağına bakalım.

Yemek 18-01-22 16:08

Türk somonu ihracatı 2021'de 130 milyon dolara ulaştı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Demir: - "(2022 ihracatı) 250-300 milyon dolar bandına çıkar"

Yurthaber 09-01-22 11:13